Los Angeles Kings 2013–2014

  • 84 368
  • 226

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tällä kaudella yhtäkään Kingsien peliä nähneenä, pitänee kysyä miltäs Vjatseslav "Slava" Voynovin otteet on näyttänyt ensimmäisten pelien jälkeen?

Kaksi ensimmäistä peliä siedettäviä, mutta Rangers-ottelu oli yksi huonoimmista, mitä olen häneltä nähnyt. Tosin ko. peli oli lähes koko joukkueelta surkea suoritus. Sen paremmin Voinov kuin suurin osa muustakaan joukkueesta ei ole vielä lähellekään hyvää virettä, ei edes kunnollisen rutiinisuorittamisen tasolla.

Vaikka Carterin ja Richardsin teholukemat ovat ikävät (-3), niin minusta he ovat olleet kolmessa ensimmäisessä ottelussa Losin parhaat kenttäpelaajat. Frattin on väläytellyt, mutta suorittaminen on ollut aika epätasaista. Minusta hänen pitäisi pelata luontaisella paikallaan oikeassa laidassa eikä vasemmalla puolella.

Toivottavasti joukkue herää Ottawaa vastaan, sillä sen jälkeen edessä on neljän ottelun vieraskiertue (Car, Flo, TB, Nsh). JOS joukkue olisi hyvässä vireessä, niin odottaisin seuraavasta viidestä ottelusta 8-10 pistettä, mutta Rangers-pelin otteilla neljäkin pistettä olisi hyvä saavutus.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Tänään irtosi rutiinilla 0-3 vierasvoitto Panttereista. Ihmeitä ei tuohon vaadittu. Scrievensille yksi helpoimmista koskaan näkemistäni nollapeleistä.

Ykkösketju ja Richards-Carter -kaksikko oli kiekollisessa pelissä muuta joukkuetta edellä, mutta muuten on vaikea tarkemmin onnistujia ja epäonnistujia erotella. Sen verran sunnuntailuistelutahtiin Florida kaatui.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Sen jälkeen kun Colin Fraser ja Jake Muzzin siirrettiin katsomon puolelle ja Daniel Carcillo ja Alec Martinez tulivat kokoonpanoon, niin Kings on voittanut kolme peliä putkeen. Lewisin siirtäminen sentteriksi on keventänyt Stollin kuormaa ja alemmat ketjut vaikuttavat selvästi pirteämmiltä nyt kuin aivan ensimmäisissä peleissä. Vielä kun Clifford-Lewis-Frattin -kolmikko saisi maalihanat auki, niin tilanne näyttäisi vielä paremmalta.

Suurin ongelma on yhä kakkosketjun vasen laita, mutta se ongelma ei taida ratketa muutoin kuin treidin kautta. Jollei sitten Tanner Pearson ota isoa kehitysaskelta tänä syksynä ja valtaa paikan NHL-kokoonpanossa myöhemmin talven aikana.

Manchester Monarchs on aloittanut kauden vahvasti. Ensin tappio voittomaalikilpailussa, sitten kaksi voittoa voittomaalikilpailun kautta ja viimeksi 3-0 voitto varsinaisella peliajalla. Eli tahti on samantapainen kuin emojoukkueellakin. Neljän ottelun jälkeen Monarchs on divisioonansa kärkipaikalla ja jaetulla konferenssin kärkipaikalla. Joukkueen avainpelaaja maalivahti Martin Jones on juuri nimetty AHL:n viikon pelaajaksi (torjuntaprosentti 95,1).
 

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hockeygm:än takia haluaisin tietää, onko Quick aloittava maalivahti ensi yönä? Ei pelannut viime ottelussa, mutta oliko se vain tavallinen huilivuoro silloin kyseessä?
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Hockeygm:än takia haluaisin tietää, onko Quick aloittava maalivahti ensi yönä? Ei pelannut viime ottelussa, mutta oliko se vain tavallinen huilivuoro silloin kyseessä?

Ei ole tainut vahvistusta tulla, mutta eiköhän pelaa. Floridaa vastaan haluttiin antaa Scrivensille startti ja pelejä alle, mutta melkoisen varma olen, että Quick aloittaa taas tulevan pelin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Rosenin mukaan Kopitar ja Richards ovat vaihtaneet paikkaa, joten alustavasti kokoonpano ensi yönä:

Dwight King – Anze Kopitar – Jeff Carter
Dustin Brown – Mike Richards – Justin Williams
Kyle Clifford – Trevor Lewis – Matt Frattin
Daniel Carcillo – Jarret Stoll – Jordan Nolan

Robyn Regehr – Drew Doughty
Willie Mitchell – Slava Voynov
Alec Martinez – Matt Greene

Jonathan Quick

En minä ole ainakaan missään nähnyt mainintaa Quickin loukkaantumisesta, joten odotan hänen aloittavan ottelun parempaa floridalaisjoukkuetta vastaan.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Rosenin mukaan Kopitar ja Richards ovat vaihtaneet paikkaa, joten alustavasti kokoonpano ensi yönä:

Dwight King – Anze Kopitar – Jeff Carter
Dustin Brown – Mike Richards – Justin Williams
Kyle Clifford – Trevor Lewis – Matt Frattin
Daniel Carcillo – Jarret Stoll – Jordan Nolan

Robyn Regehr – Drew Doughty
Willie Mitchell – Slava Voynov
Alec Martinez – Matt Greene

Jonathan Quick

En minä ole ainakaan missään nähnyt mainintaa Quickin loukkaantumisesta, joten odotan hänen aloittavan ottelun parempaa floridalaisjoukkuetta vastaan.
Ja tämän päivän jäillä palattu samoihin ketjuihin kuin aikaisemmin. Rosenin twitteristä tämä bongattu.
 

allstar

Jäsen
Kingseillä on nyt kautta takana siis kymmenen ottelua. Pisteiden valossa runkosarja on alkanut kohtuullisesti mutta mielestäni pelillinen puoli ei ole ollut aivan toivotulla tasolla. Joukkueen suurin ongelma on mielestäni tuon yhden top-6 laiturin puuttuminen, sillä Carcillo ei ole riittävän hyvä kärkiketjujen rooliin, eikä Frattinkaan ole kummemmin vakuuttanut. Lisäksi hänen +/- tilastonsa on joukkueen huonoin (9gp, -5).

Itse haluaisin nähdä jonkun hyökkääjän nostettavan farmista. Parhaana vaihtoehtona näkisin Toffolin, sillä hänellä on kuitenkin jo jonkin verran kokemusta NHL:stä, sekä hän toisi sitä kaivattua maalintekotaitoa joukkueeseen.

Sanottakoon loppuun vielä se, että kausi on vasta alussa ja kuten parina viime kautena on nähty, niin Kings vaikuttaisi olevan vasta playoffeissa parhaimmillaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kingseillä on nyt kautta takana siis kymmenen ottelua. Pisteiden valossa runkosarja on alkanut kohtuullisesti mutta mielestäni pelillinen puoli ei ole ollut aivan toivotulla tasolla.

JOS Calgary olisi voitettu, niin olisin ensimmäiseen kymppiin hyvin tyytyväinen. Siis pisteellisesti, pelilisesti on todellakin paljon toivomisen varaa. Mutta kun Flames-otteluun lähdettiin etukäteen heikompaa vastustajaa vastaan puolittaisella asenteella ja muuten alkukaudesta hyvin toiminut alivoimapeli petti, niin kitkerä tappiohan sieltä tuli. Alkukauden perusteella joukkue pelaa vieraissa selvästi huolellisemmin kuin kotona ja ero viime kautiseen kotidominointiin on huikea. Neljän kotipelin jälkeen jo kaksi tappiota varsinaisella peliajalla, kun koko viime kaudella niitä tuli vain neljä (19-4-1).

En tiedä olisiko Toffolin farmista nostaminen ratkaisu tilanteeseen. Harjoitusleiri ja -ottelut menivät kehnosti, joten Manchesteriin lähettäminen oli oikea ratkaisu. Antaa kaverin hakea vauhtia sieltä. Ja ennen kuin Toffoli, Pearson tai joku muu voidaan kutsua farmista, niin joku nykyisestä kokoonpanosta pitää treidata tai lähettää waiver-listan kautta farmiin. Tai sitten jonkun pitäisi loukkaantua.

Vaikka top-6 vasemman laidan puuttuminen onkin ilmeistä, niin en minä Carcilloa dissaisi. Minusta hän on ollut odotuksiin nähden positiivinen yllätys. Ja vaikkei Frattin ole saanut vielä maalia aikaiseksi, niin minusta hänessä on selvästi potentiaalia nähtyä parempaan. Minusta Flames-ottelu oli hänen parhaansa Kings-paidassa ja tuollaisella yrityksellä pisteitäkin alkaa pakosti ropista. Luistelu, pelinluku ja taito ovat kohdallaan, mutta tuuri ei ole käynyt, eikä Sutterin ketjujen sekoittelu ja yhden ottelun penkitys ole parantaneet tilannetta.

Yksi syy Frattinin tehottomuuteen on alempien ketjujen surkea sentteritilanne. Stoll on ollut hyökkäyspäässä suorastaan onneton eikä Lewisistä minusta ole sentteriksi - kelvollinen puolustava laituri, mutta kehno keskushyökkääjä. Fraseriltä ei kukaan kai tehoja odotakkaan.

Kolmas korjaamista vaativa asia on leftin puolen top 4-pakin hankkiminen. Vaikka Robyn Regehrin plusmiinus-tilasto näyttää nollaa, niin hänen panoksensa joukkueelle kääntyy kyllä negatiivisen puolelle. Jos kaveri pelasi 10-12 minuuttia pelissä ja tienaisi 1 - 1,5 milliä, niin hänet vielä jotenkin sietäisi, mutta kun RR pelaa lähes 20 minuuttia pelissä ja tienaa 3 milliä, niin kyllä vituttaa. Omalla alueella kaikin tavoin hidas ja kankea ja hyökkäys- ja keskialueella oman joukkueen pelin tappava musta aukko. En tykkää sopimusten ulosostamisista, mutta jos Regehr jatkaa nähdyllä tasolla, niin Lombardin pitäisi joukkueen parasta ajatellen ostaa hänet ulos ensi kesänä.
 

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Päivää kaikille Kuninkaiden faneille! Uusi kirjoittaja ilmoittautuu joukkoon.

Kingssiä on tullut seurattua bout viisi vuotta ja pelejä tulee katseltua noin 30 runkosarjassa ja playoffeja vielä tarkemmin.

Heti alkuun kiitokset heikkik:lle kun viitsi kirjoittaa vähän tarkempaa infoa muutenkin hiljaiselle ketjulle, respect.

Ja ettei ihan mene ohi aiheen; omasta mielestä Toffolia voisi kokeilla party poikien vierellä, pelasi kumminkin viime kauden lopun ihan hyvin eikä Carterin harteille jäisi täysin kentän maalinteko vastuu.
 

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Tulipahan huikee voitto viime yönä, Tyynenmeren kärkijoukkue San Jose koki kauden kolmannen tappionsa olematta ottelussa kertaakaa tappiolla. Losin paras pistemies Anze Kopitar napautti jatkoilla Drew Doughtyn passista kiekon rysää.

Nyt maistuu pistepotti makeelle. Antti Niemi ja Tomas Hertl ja kumppanit jäivät tyystin varjoon. Toisaalta, Kingsin taistoissa on viime aikoina ollut liikaa vuoristorataa. Phoenixia vastaan tuli tappio, kun vain muutama päivä ennen tätä Coyotes jäi jyrän alle Dwight Kingin ja Kopitarin johdolla. Jostain pitäis siis löytyy tasaisuutta.

Nojoo, kuninkaiden parhaita Sharks-mittelössä olivat muutenkin viime aikoina väkevästi pelanneet Kopitar, Justin Williams ja Jonathan Quick. Onneks slovenialaistähti on onnistunut maalinteossa "jo" kahdesti, tuuletuksesta päätellen maistui jatkoaikaosuma kohtuumakealle. Hän on muuten pistepörssissä mukavasti kahdenkymmenen tuntumassa kelpotehoillaan 2+11.

Mukava analysoida silloin, kun on voitto alla. Kausi jatkuu viikonloppuna Nashvillea vastaan. Maaliero on 14 ottelussa 40-36, luvassa ei siis todennäköisesti ole maalikarkeloita.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tulipahan huikee voitto viime yönä, Tyynenmeren kärkijoukkue San Jose koki kauden kolmannen tappionsa olematta ottelussa kertaakaa tappiolla.

Joukkueelta kauden paras peli tärkeään paikkaan. Vaikka jaloissa varmasti painoi peli Phoenixia vastaan, niin luistin kulki kiitettävästi kaikilta - jopa Robyn Regehriltä. Yllättävintä oli, että San Jose ei päässyt missään vaiheessa kunnolla dominoimaan peliä, vaan Losin fyysinen peli hyydytti vierailijat pahanlaisesti. Jopa tähän asti alisuorittaneet Lewis ja Stoll pelasivat vähintään tyydyttävästi ja Clifford suorastaan hyvin.

Ketjuja ja pakkipareja taas hiukan sekoiteltiin. Näillä lähdettiin:

King - Kopitar - Williams
Richards - Carter - Lewis
Carcillo - Stoll - Brown
Clifford - Fraser - Frattin

Poppariosastolla Nolan, Martinez ja Ellerby.

- vauhdikkaasti luistellut Clifford palkittin päästämällä hänet välillä vetämään vaihtoja Kopi-Williamsin ja Richards-Carterin kanssa

Muzzin - Doughty
Regehr - Voinov
Mitchell - Greene

- Mitchell joutui uudessa parissa ottamaan entistä enemmän kiekollista vastuuta, eikä homma minusta oikein toiminut

Ylivoimalla kokeiltiin viisikkoja Richards-Doughty-Kopitar-Carter- Williams ja Muzzin-Voinov-King-Stoll-Brown. Ykkönen pyöritti peliä välillä ihan asiallisesti, mutta kakkosessa ongelmana on Muzzinin itseluottamuksen puute - hän ei uskalla käyttää parhaita aseitaan (kovaa lyönti- ja rannelaukausta), vaan syöttää vetopaikoissakin Voinoville.

En ole kovinkaan ihastunut Sutterin nykyiseen "Richards laitaan"-kokeiluun. Richards on luontainen sentteri eikä ole tarpeeksi fyysinen/vääntövoimainen pelaamaan laidassa. Olisipa Sutterilla kanttia hajoittaa Carter-Richards -kaksikko ja käyttää sentterinelikkoa Kopiotar-Carter-Richards-Stoll. Richardsin käyttö kolmosen sentterinä toisi varmasti siihen ketjuun uutta tehokkaampaa ilmettä ja Stoll voisi pelata nykykuosilleen sopivassa nelosketjun + av-pelaajan roolissa. Samalla Fraserin ulostaminen pysyvästi kokoonpanon ulkopuolelle antaisi mahdollisuuden kutsua Toffoli tai Pearson farmista ylös.

hfBoardin Kings-osiossa on viime viikonlopusta alkaen huhuiltu tekeillä olevista siirroista, joiden avulla saataisiin tilaa Pearsonille tai Toffolille. Yhdeksi mahdolliseksi päivämääräksi operaatiolle on uumoiltu marraskuun kolmannen viikon alkua (10.- 12.11.). Nashvillen jälkeen Kingseillä on vielä kaksi peliä kotona (Buf, Van) ja sitten lähdetään vieraskiertueelle itärannikolle New Yorkin seudulle. Manchesterhan on siinä lähistöllä, joten olisi helppo samalla napata kyytiin junnu tai kaksi... .

Katselin viikolla Monarchsien pelit Worchesteria ja St. John's IceCapseja vastaan. Ensin joukkue voitti Sharksin farmijoukkueen 4-1, sitten hävisi St. Johnsille 2-3 ja voitti toisen IceCapseja vastaan 5-3. Pearson, Toffoli ja Vey eivät näyttäneet ihan yhtä hyviltä kuin viime kaudella, mutta tekivät silti kolmeen peliin 4+3 (Toffoli), 2+3 (Vey) ja 2+1 (Pearson). En tiedä haastaako (motivoiko) ja kehittääkö jatkuva Manchesterissa pelaaminen ainakaan Toffolia enää riittävästi. Kunpa Lombardi tekisi jotakin siirtoja, jotta TT voitaisiin kutsua edes muutaman pelin ajaksi NHL-kokoonpanoon. Pearsonin ja Veyn NHL-valmiudesta en ole kovinkaan varma, vaikka Losin suuremmat puutteet ovatkin juuri vasemmassa laidassa (Pearson) ja keskellä (Vey).
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
En ole kovinkaan ihastunut Sutterin nykyiseen "Richards laitaan"-kokeiluun. Richards on luontainen sentteri eikä ole tarpeeksi fyysinen/vääntövoimainen pelaamaan laidassa. Olisipa Sutterilla kanttia hajoittaa Carter-Richards -kaksikko ja käyttää sentterinelikkoa Kopiotar-Carter-Richards-Stoll. Richardsin käyttö kolmosen sentterinä toisi varmasti siihen ketjuun uutta tehokkaampaa ilmettä ja Stoll voisi pelata nykykuosilleen sopivassa nelosketjun + av-pelaajan roolissa. Samalla Fraserin ulostaminen pysyvästi kokoonpanon ulkopuolelle antaisi mahdollisuuden kutsua Toffoli tai Pearson farmista ylös.

hfBoardin Kings-osiossa on viime viikonlopusta alkaen huhuiltu tekeillä olevista siirroista, joiden avulla saataisiin tilaa Pearsonille tai Toffolille. Yhdeksi mahdolliseksi päivämääräksi operaatiolle on uumoiltu marraskuun kolmannen viikon alkua (10.- 12.11.). Nashvillen jälkeen Kingseillä on vielä kaksi peliä kotona (Buf, Van) ja sitten lähdetään vieraskiertueelle itärannikolle New Yorkin seudulle. Manchesterhan on siinä lähistöllä, joten olisi helppo samalla napata kyytiin junnu tai kaksi... .
Niin kauaa ei tarvitse odotella, Ellerby waivereihin, Carter IR-listalle ja Vey&Toffoli kutsuttu ylös. Carterilla jonkunlainen jalkavamma, "walking bootin" kanssa liikkuu.

Itsekään en haluaisi Richardsia laidassa nähdä ja toivekokoonpanoni ilman Carteria on:
Brown-Kopitar-Williams
King-Richards-Toffoli
Clifford-Vey-Frattin
Lewis-Stoll-Nolan

King on erinomainen laita/kulmapelaaja ja Brown selvästi keskenkuntoinen, mutta siltikään en millään keksi miksi King sopisi ykkösketjun laidalle paremmin kuin Brown.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin kauaa ei tarvitse odotella, Ellerby waivereihin, Carter IR-listalle ja Vey&Toffoli kutsuttu ylös. Carterilla jonkunlainen jalkavamma, "walking bootin" kanssa liikkuu.

Itsekään en haluaisi Richardsia laidassa nähdä ja toivekokoonpanoni ilman Carteria on:
Brown-Kopitar-Williams
King-Richards-Toffoli
Clifford-Vey-Frattin
Lewis-Stoll-Nolan

King on erinomainen laita/kulmapelaaja ja Brown selvästi keskenkuntoinen, mutta siltikään en millään keksi miksi King sopisi ykkösketjun laidalle paremmin kuin Brown.

Joo, Carterin vamma varmasti nopeutti siirtojen tekemistä. Ilmeisesti kukaan ei ollut valmis maksamaan Ellerbystä edes alhaista tai ehdollista varausvuoroa, vaan jouduttiin laittamaan suoraan siirtolistalle.

Itse pitäisin Kingin ykkösessä, koska niissä peleissä, joissa King on pelannut Kopin laidassa, ketju on saanut enemmän tekopaikkoja kuin Brownin aikana. Kopi ei vaan ole saanut tasakentällisin mistään sisään. Lisäksi Brown tuo alempiin ketjuihin enemmän taitoa ja yllätyksellisyyttä.

Itse kokoisin ketjut näin:

King - Kopitar - Williams
Brown - Richards - Toffoli
Clifford/Carcillo - Stoll - Frattin
Clifford/Carcillo - Vey - Lewis

Katsomossa Nolan.

Lewis on puolustussuuntaan hyvä, joten hän turvaisi Veyn kokemattomuutta. Frattin tuo taitoa ja luovuutta kolmoseen, jota siinä ei muuten ole. Brown on varsin hyvä puolustuspäässä, joten hän turvaisi Toffolin kokemattomuutta.

Vey ja Toffoli joutuvat hankalaan paikkaan ekassa pelissä, sillä Nashville on fyysinen duunarijoukkue, eikä anna yhtään tilaa millekkään AHL-tason kikkailuille. Edmonton tai vaikka Buffalo olisivat olleet Veyn kannalta paljon mukavempia ensimmäisiä vastustajia.

Katsotaan jäävätkö siirrot tähän, vai tuleeko niitä vielä lisää.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin kauaa ei tarvitse odotella, Ellerby waivereihin, Carter IR-listalle ja Vey&Toffoli kutsuttu ylös.

Taas meni yksi Kings-pelaaja waiver-listalta, kun Winnipeg nappasi Ellerbyn. Hickey, Cliche, Clune, Ellerby - sitä sen saa kun kasvattaa pelaajia huolella.

Tanner Pearson ilmeisesti suivaantui, kun häntä ei kutsuttu "ylös". Viime yönä Providence Bruinsia vastaan 1+2 ja ottelun ykköstähti.

edit.

Manchester siis voitti ko. ottelun 5-2 ja johtaa Itäistä konferensia kerättyään 11 ottelusta 17 pistettä (4 voittoa varsinaisella peliajalla, 3 voittomaalikisassa, 2 tappiota rankuilla sekä yksi häviö jatkoajalla ja varsinaisella peliajalla). Siis tavallaan Manchester johtaa koko AHL:ää, mutta kun Itäisen ja Läntisen konferenssin joukkueet eivät kohtaa runkosarjan aikana, niin ei niitä kannata vertailla keskenään.

JOS Vey ja Toffoli jäävät NHL-kokoonpanoon, niin siinä on se hyvä puoli, että Manchesteriin jääneet pääsevät aiempaa isompaan rooliin. Esim. Jordan Wealia ja Nick Shorea ei varmaan yhtään harmita, vaikka Vey jäisi Kingseihin koko loppukaudeksi... .
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tappio Nashvillelle 3-4 ja lisäksi Jarrett Stoll loukkaantui, joten paremminkin olisi voinut käydä. Avauserän eka kymppi ja kolmas erä olivat sellaista peliä, mihin Kings-pelaajat halutessaan pystyvät, mutta varsinkin toisessa erässä mentiin paljolti vierailijoiden tahtiin. Vaikka kotijoukkue pystyi nousemaan 1-3 tappioasemasta tasoihin ja 4-4 tasoituskin oli lähellä, niin ei lopputulos mitenkään epäoikeudenmukainen ollut.

Sutter nosti tikun nokkaan av-pelin puolustajat ja maalivahdin, eikä hänen kanssaan voi olla eri mieltä. Olisi kyllä voinut mainita myös Cliffordin typerän jäähyn, jonka aikana Weber teki 2-0 maalin.

Eli Sutter pelin jälkeen:

On the penalty kill:
I’m just thinking about the two goals and looking at them. The first one was Willie Mitchell, who’s supposed to be a good penalty killer, and he lets Legwand walk off the wall and shoot it. And the second one, Greene and Willie, both are supposed to be good penalty killers and both are not doing anything so obviously we got to look at the people we’re using on the penalty kill.

On the details of the penalty kill:
We kill similar to a lot of other teams but when there’s one guy breaking down…we need some goaltending too.

Kopitar teki 1+1 ja näyttää tällä hetkellä hyvältä - selvästi paremmalta kuin kauden alussa. Toffoli pelasi ihan hyvän pelin ja sai syöttöpisteen 3-3 tasoitukseen. Vey oli katsomossa ja ketjut ennen Stollin loukkaantumista olivat King-Kopitar-Williams, Carcillo-Richards-Toffoli, Brown-Stoll-Lewis, Clifford-Fraser-Frattin.

Kolmannessa erässä Sutter siirtyi käytännössä kolmeen ketjuun eli

Brown-Kopitar-Williams
King - Richards - Toffoli
Carcillo - Lewis - Frattin

Clifford ja Lewis saivat purra tuppea sillä aikaa, kun nämä kolme ketjua painoivat pelin jatkuvasti Predators-päätyyn ja saivat runtattua ottelun tasoihin. Ikävä kyllä lopussa tuli yksi puolustuspään nukahdus (ennen kaikkea Richardsille) ja pisteet menivät Tennesseehin. Vierailijoista paras mielikuva jäi Erik Nystromistä, joka teki hemmetisti duunia ja onnistui maalinteossakin.

Pakkiparit olivat samat kuin San Josea vastaan ja minusta Green-Mitchell -pari ei vaan kerta kaikkiaan toimi. Toivottavasti Sutter palaa alkukauden pareihin (RR-DD, WM-VV, MG-JM/AM). Greene ja Regehr ovat niin hitaita ja kädettömiä, että heitä ei voi laittaa samaan pariin. Tämän + kätisyyksien + roolin vuoksi Regehrin pitää pelata joko Voinovin tai Doughtyn kanssa, mikä taas rajoittaa näiden osallistumista hyökkäysten tukemiseen. Olisipa Lombardi aikanaan varannut Hickeyn sijaan Alznerin tai ihannetapauksessa McDonaughin, niin tarvitsi miettiä mistä löytää sopiva pakkipari Doughtylle/Voinoville. Muzzinin en usko oleva pysyvä ratkaisu huippujoukkueen top 4-pakiksi, vaikka hän välillä pelaakin hyviä otteluita.

Stollin ja Carterin vammojen vakavuudesta en ole nähnyt tarkempia tietoja, mutta toivottavasti Linden Vey saa seuraavassa ottelussa mahdollisuutensa. Vastassa on kuitenkin Buffalo, mikä on yksi liigan heikoimmista joukkueista.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Green-Mitchell on jo paperilla sellainen pari, että oksat pois. Greene-Regehr olisikin sittten jalkanopeudeltaan kuin suoraan 70-luvulta.

Ellerby lähti Winnipegiin, joka toivottavasti selkeyttää puolustuksen tilannetta. Tuo heikkik:n listaama paritus näyttää omaan silmään järkevimmältä. Siten, että AM pelaa ja JM syö paukkumaissia , siis.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Green-Mitchell on jo paperilla sellainen pari, että oksat pois.

Joo, kumpikaan ei pysty tasakentällisin ottamaan parin kiekollista roolia, vaan tilanteiden purkaminen omasta päästä ja hyökkäysten tukeminen toisessa päässä on yhtä tuskaa. Mutta ei se pelaajien vika ole, että Sutter tuntuu inhoavan Martinezia/hänen peluuttamistaan. Ilmeisesti Martinez ei pelaa päävalmentajan mielestä tarpeeksi "heviä" peliä ja siksi Sutter suosii isokokoisempaa Muzzinia.

Jim Fox on otteluissa maininnut useampaan kertaan, että Kingseissä pyrittäisiin tällä kaudella päivittämään pelityyliä nopeampaan ja taitavampaan suuntaan, mutta vielä identiteetin muuttaminen on vaiheessa. Hyökkäyksen isot pojat (King, Nolan, Clifford) ovat pudottaneet painoaan ja luistelu näyttää aiempaa paremmalta - tosin laitaväännöissä kaverit eivät tunnu yhtä tehokkailta kuin aiemmin - ja pelkän päätyyn lyömisen sijasta pyrkivät myös kuljettamaan kiekkoa alueelle ja välillä jopa tekemään peliä. Lisäksi Frattinin tulo kokoonpanoon Pennerin tilalle on lisännyt laituriosaston luisteluvoimaa (tietenkin) ja minusta yllätyksellisyyttäkin. Vaikkei Carcillo mikään kiituri olekaan, niin ei hän minusta ole tilanteista jäljessä sen paremmin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Brown on vieläkin keskenkuntoisen näköinen, mutta Williams on ollut alkukaudella oma itsensä.

Jotenkin vaan tuntuu, että pyrkimys nopeampaan ja taidollisempaan peliin vesittyy kun puolet sentterikalustosta (Stoll, Fraser, Lewis) ja puolet pakistosta (Regehr, Mitchell, varauksin Green ja Muzzin) eivät pysty vastaamaan haasteeseen ainakaan kauden tässä vaiheessa. Toivottavasti Vey tuo hiukan luovuutta ja tehoa alempiin ketjuihin, eikä Sutter laita kaveria heti penkille ensimmäisen kiekonmenetyksen jälkeen. Toffolihan on kiekollisten taitojensa puolesta joukkueen top 6 -pelaaja, että sikäli hänen nostamisensa pelaavaan kokoonpanoon oli hyvä juttu.

Vaikka joukkue pystyi voittamaan San Josen, niin välillä Särkien kiekonsiirtely oli niin nopeaa, ettei Losin nykykokoonpanolla vastaavaan pystytä. Sama ongelmahan tuli esille Tampa Bayta vastaan, kun nopeisiin kiekonsiirtoihin ja vastaiskuihin satsanut Lightings voitti ottelun, vaikka Kings hallitsi ottelutapahtumia esim. toisessa erässä selvästi. Odotan mielenkiinnolla miten LA pärjää Läntisen konferenssin kärkipään joukkueita (Chi, Col, Ana, Van) vastaan, sillä niillä on kuitenkin pelaajistossa selvästi enemmän taitoa ja nopeutta kuin esim. Nashvillellä ja Phoenixilla.

Palkkabudjettihan on tällä hetkellä niin tapissa, että kunnon treideihin ei ole käytännössä mahdollisuutta, joten täytyy vaan odottaa että Sutter löytää sopivan kokoonpanon ja Jonathan Quick nostaa tasoaan. Tämän kauden Quick on aloittanut suhteellisen ailahtelevasti - välillä huippuhyvin, välillä varsin keskinkertaisesti, kuten esim. tässä Predators-pelissä. Kaikesta huolimatta Quick on joukkueen MVP ja jollei hän pelaa huippuvahdin tavoin, niin pudotuspelipaikka on taas kerran runkosarjan loppuun asti epävarma.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
En ryhdyn kännykällä nyt pilkkomaan lainausta, joten:

On vaikea ymmärtää tuota Martinezin väheksyntää jota Sutter ilmentää. Mielestäni kyseessä on kuitenkin selvästi Muzzinia tasaisempi ja sikäli luotettavampi pelaaja.

Muutenkin ihmetyttää pakiston roolittamisen vaikeus. Veikkaan, että leftinä Greene saattaisi hyvinkin olla DD:n vakiopari. Joukkueessa on kuitenkin kaksi huippuluokan kiekollista pakkia joilla puolustaminenkin sujuu. Itse lätkäisisin parit muotoon:

Mitchell-DD
RR-Voynov
Greene-Martinez

Ja keskittyisin tämän jälkeen siihen miten hyökkäyspäästäkin saataisiin runkosarjassa ulosmitattua 50 % osaamisesta tai enemmän.

Brown-Kopi-Williams on ominaisuuksiltaan yksi liigan parhaista ottelunvoittajaketjuista.

Heikkik:n yllä ehdottama Richardsin ja Carterin erottaminen saattaisi ratkaista joukkueen olennaisimmat ongelmat, jotka ovat:
- Rightin laiturien ylitarjonta
- Kiekolliseen peliin pystyvän nelossentterin puuttuminen
- Lewisin sopimattomuus sentteriksi
- Toffolin jääminen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nostetaan tämäkin välillä ylös

Kaksi peräkkäistä kotivoittoa, vaikka loukkaantumissuma vaivaa ryhmää. Jeff Carterin ja Jarrett Stollin lisäksi sairastuvalla on Matt Greene ("banged up") ja lisäksi Kyle Clifford sai tällin päähänsä ja pelasi Canuckseja vastaan vain ensimmäisen erän. Cliffordin terveystilanne alkaa todella huolestuttaa, sillä tämä on ainakin kolmas, jollei peräti jo viides, aivotärähdys viimeisen parin-kolmen vuoden sisään. Losin kannalta harmillista, että Lombardi ei saanut häntä kaupaksi kesällä, vaan teki kahden vuoden jatkosopimuksen (caphit 1,075 milliä per kausi). Viimeisimmän luokkaantumisen myötä Cliffordin treidiarvo laski aivan mitättömäksi, jollei peräti negatiivisen puolelle. Minä kun haaveilin, että Cliffordia olisi käytetty osasena vongatessa Shawn Matthiasta Floridasta tai Brian Boylea NY Rangersista.

Greenen, Stollin, Carterin ja nyt Cliffordin poissaollessa joukkue kaipaa yhtä tai kahta isokokoista pelaaja kokoonpanoon. Taitojensa ja peliälynsä puolesta rookiet Toffoli ja Vey kyllä selviävät NHL:ssä, mutta ovat molemmat vielä fyysisesti keskentekoisia kunnon vääntöpeleihin. Buffalo-ottelun jälkeen Darryl Sutter kommentoi Veyn suoritusta osuvasti: "He played seven and a half minutes even strength. He had some trouble in his own zone just about every shift. He was good when he had the puck." Vancouveria vastaan Vey ei ollut yhtä pahasti purjeessa ja onnistui saalistamaan ensimmäisen pisteensäkin kahvittamalla ensin ex-Kings Brad Richardsonin ja antamalla sen jälkeen hyvän syötön Jordan Nolanille, joka tälläsi kiekon maaliin.

Kokoonpano sekä Sabresia että Canucksia vastaan oli:

Brown - Kopitar - Williams
King - Richards - Toffoli
Carcillo - Lewis - Frattin
Clifford - Vey - Nolan

Muzzin - Doughty
Regehr - Voinov
Mitchell - Martinez

Eli Martinez otti Greenen paikan kolmosparissa ja pelasi minusta molemmissa otteluissa varsin hyvin. Cliffordin loukkaantumisen jälkeen pirteästi pelannut Nolan sai aiempaa enemmän jääaikaa, osin vasemmassa laidassa. Sutter sekoitteli aika paljon alempia ketjuja ja loukkaantuneen Cliffordin lisäksi Carcillo sai paljolti istua penkillä. Jos Cliffordin loukkaantuminen on pitempiaikaisempaa laatua, niin saa nähdä kutsutaanko Manchesterista vielä yksi kaveri lisää (Pearson, Andreoff, Deslauriers, ehkä jopa Kozun). Vai siirretäänkö Fraser poppariosastolta nelosen keskelle tai vasempaan laitaan.

Vaikka Toffolin tulo kokoonpanoon on tehostanut hyökkäyspeliä, niin molempien voittojen takuumiehenä oli erinomaiset pelit torjunut Quick. Loppunumerot varsinkaan Vancouveria vastaan eivät vastanneet pelin kulkua, sillä Kanukeilla oli muutamia todella hyviä tekopaikkoja, mutta Quick hoisi hommat tyylillä ja taidolla - ja välillä vähän tuurillakin.

Seuraavaksi joukkue lähtee kauden toiselle itärannikon vieraskiertueelle. Ensin Buffalo toistamiseen, sitten NY Isles ja Devils peräkkäisinä päivinä ja viimeksi Rangers-ottelun jälkeen takaisin Kaliforniaan. Jos Quickin, Doughtyn, Richardsin ja Toffolin vire säilyy nykytasolla, niin kahdeksan pistettä neljästä ottelusta ei ole mikään mahdottomuus. Mutta koska ahneella sanotaan olevan paskainen loppu, niin todettakoon, että olisin tyytyväinen viiteenkin pisteen.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Kingsin kohdalla pullat ovat kyllä pohjimmiltaan kohtuuhyvi uunissa kun Quick pelaa tasollaan (eli on parempi kuin yksikään toinen pelipaikkansa pelaaja liigassa) ja DD alkaisi vihdoinkin pelaamaan ominaisuuksiensa mukaan runkosarjassa (eli ollen parempi kuin yksikään toinen jne jne).

Toffolin myötä hyökkäyspää on selvästi vaarallisempi kuin Toffoliton versio, mutta puolustus nykykuosissaan on suurin este kevään 2011 tempun uusimisessa. Muzzinin peluuttamisessa DD:n rinnalla on tosin hyvä potentiaali Jake Muzzin -kuplan luomiseen, jolloin joku epätoivoisesti kiekollisesti johtavaa puolustajaa etsivä GM olisi valmis maksamaan tämän hyvin keskinkertaisen pelaajan oikeuksista ylihintaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jeff Carter, Kyle Clifford ja Matt Greene eivät lähde mukaan itärannikon kiertueelle, mutta Jarrett Stoll lähtee.

Muzzinin treidaaminen on tällä hetkellä hankalaa, kun Ellerby menetettiin waivereissa ja Greene on hajalla. Näin puolustuksessa ei lainkaan syvyyttä, vaan kiertueelle lähdetään kuudella pakilla. Jos Muzzin treidataan, niin takaisin pitäisi saada saman hintaluokan (cap hit 1,0 mil. per vuosi) puolustaja, joka pystyy pelaamaan sellaiset 15 - 20 minuuttia pelissä. Ei ole kovin helppo tehtävä.

Greenen terveystilanne on huolestuttava, eikä voi toivoa ettei miehen leikattu selkä ole mennyt paskaksi. Kyllä loppukaudesta selviämiseen tarvitaan ainakin seitsemän pakkia, varsinkin kun Doughty ja Voinov pelaavat 99% varmuudella Sothsissa. Onhan farmissa tietenkin Jeff Schultz, mutta häntä en missään nimessä halua nähdä Kings-paidassa. Hidas, kankea, pehmeä ja kiekollisena Robyn Regehr-tasoa. Manchesterin miehistä mieluummin Andrew Cambell tai Bodnarchuk tai jopa Derek Forbort ennen Schultzia.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Greenen terveystilanne on huolestuttava, eikä voi toivoa ettei miehen leikattu selkä ole mennyt paskaksi. Kyllä loppukaudesta selviämiseen tarvitaan ainakin seitsemän pakkia, varsinkin kun Doughty ja Voinov pelaavat 99% varmuudella Sothsissa. Onhan farmissa tietenkin Jeff Schultz, mutta häntä en missään nimessä halua nähdä Kings-paidassa. Hidas, kankea, pehmeä ja kiekollisena Robyn Regehr-tasoa. Manchesterin miehistä mieluummin Andrew Cambell tai Bodnarchuk tai jopa Derek Forbort ennen Schultzia.

Mikäli Rosenin twitteristä oikein ymmärsin, niin Greene ja Clifford saattavat mahdollisesti liittyä joukkueen mukaan New Yorkissa. Näinollen Greenen vamma ei, ainakaan toivottavasti, olisi vakavampi. Jos Clifford on myös jo lähellä pelikuntoa, on sekin hyvä uutinen. Kuten heikkik kirjoitti, ei hänelle kaivata enää aivotärähdystä. Näkikö muuten kukaan Cliffordin loukkantumiseen johtanutta tilannetta, itse en sitä huomannut.

Regehr on pelannut muutaman viime pelin mielestäni paremmalla tasolla, ehkä ei vielä kannata kuitenkaan häneen suhteensa luovuttaa, kun hänestä vaihdossa annetut varausvuorotkin olivat melko arvokkaat. Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu,kun Stoll&Carter ovat pelikunnossa. Stollista luopumiseen en usko tippaakaan, eikä hänen caphittiänsä olisi muutenkaan helppo saada liikutettua. Hieman huolissani olen hieman myös hänen terveystilanteestaan. Tärkeintä olisi, että Lewis ei olisi 3.sentterinä enää peliäkään. Kausi tai kaksi sitten elättelin vielä toivoa, että hänestä saataisiin 3.ketjulle suhteellisen tehokas laituri, mutta on myönnettävä, että ei tuolla pelikäsityksellä tule tapahtumaan. Lewis on käyttökelpoinen av:lla ja suhteellisen halpa, en kuitenkaan ole lainkaan pahoillaan,jos ei jatka LA:ssa ensi kaudella.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Jatkoaika tappio puhveleille, oivoi. Pahempi menetys oli silti Jonathan Quickin loukkaantuminen. Quick poistui jäältä jatkoajalla kun hän loukkasi nivusensa. Tänään pitäisi selvitä loukkaantumisen vakavuus, toivotaan parasta että Quick palaisi mahdollisimman pian, luultavasti parin pelin huili. Tämä tarkoittaa sitä että Manchesterista nostetaan 23-vuotias Martin Jones auttamaan Ben Scrivensiä.

Linkki uutiseen http://www.dailyfaceoff.com/31220/quick-leaves-tuesday-with-lower-body-injury
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Jatkoaika tappio puhveleille, oivoi. Pahempi menetys oli silti Jonathan Quickin loukkaantuminen. Quick poistui jäältä jatkoajalla kun hän loukkasi nivusensa. Tänään pitäisi selvitä loukkaantumisen vakavuus, toivotaan parasta että Quick palaisi mahdollisimman pian, luultavasti parin pelin huili. Tämä tarkoittaa sitä että Manchesterista nostetaan 23-vuotias Martin Jones auttamaan Ben Scrivensiä.

Linkki uutiseen http://www.dailyfaceoff.com/31220/quick-leaves-tuesday-with-lower-body-injury
Linkin uutisessahan tarkemmin ottaen sanotaan, että Jones kutsutaan ylös Quickin tutkimuksen jälkeen, jos tarvetta on. Eli vielä ilmeisesti päätöstä Jonesin kutsumisesta ei ole tehty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös