Ensi yönä/aamuna tosiaan pyörähtää kiekkokausi todenteolla käyntiin kahdella harjotusottelulla Phoenixiä vastaan.
Ajattelin kotijoukkueiden, "ykkösmiehistöjen", vievän ottelut selvähkösti, mutta matsit menivätkin eri tavalla kuin oletin. Phoenixin vieraskiertueella ollut "kakkosmiehistö" voitti ensin Anaheimin selvästi 4-7 ja viime yönä Losin voittolaukauskisan jälkeen 1-2. Kingsien toinen ryhmä puolestaan voitti Coyotesin ykkösryhmän Arizonassa 2-3.
Kun vierasottelun tilastoja katsoo nhl.comista, niin silmään pistää Trevor Lewisin tehot 0+3 (tehotilasto +2) ja Tyler Toffolin 1+1 (myös +2). Kingsin maalintekijät olivat Toffolin lisäksi Ethan Moreau ja voittomaalin tehnyt Dustin Penner. Kentän tehokkain ketju oli Moreau-Lewis-Toffoli. Alec Martinez pelasi hiukan vajaat 25 minuuttia eli ykköspakin minuuttilukemat.
Kotiottelun ensimmäistä erää Kings hallitsi selvästi (laukaukset 22-5), mutta ainoan maalin teki Kojoottien rookie Werek. Harmittaa, kun sitä erää en nähnyt, koska aloin katsoa MayorsManorin (KingsVisionin) streemiä vasta toisesta erästä alkaen.
Kahdessa jälkimmäissä erässä ja jatkoajalla peli oli harjoituskaudelle tyyppillisen sekavaa ja lisäksi kiekon pompimisesta päätellen jään kunto oli aika huono. Toinen erä oli lievästi vieraiijoiden ja kolmas lievästi kotijoukkueen. Jatkoajalla Kings piti kiekkoa enemmän, mutta paras tekopaikka oli Phoenixilla. Kolmannen erän alussa maaliin tullut Martin Jones pelasti kuitenkin tilanteen hienosti. Rankkarikisassa Coyotes-pelaajat olivat selvästi terävämpiä.
HfBoardilla Voinovin ja Loktionovin peliä on kehuttu, mutta minä en ollut niin hirveän vakuuttunut. Lokti kyllä näytti hiukan isommalta ja pelasi aggressivisemmin kuin viime kaudella, mutta toivomaani fiksua syöttöpeliä ei näkynyt. Yritys oli kuitenkin kova. Loktionovin kannalta Lewisin tehoilut Phoenixissa olivat huono uutinen, sillä pakko venäläisenkin on pisteitä tehdä, jotta pelipaikka NHL:ssä olisi perusteltavissa.
Laitamiehistä Nolan näytti paremmalta kuin Hunter, mutta hänen pitää saada otteisiinsa - erityisesti laukaukseensa - lisää terävyyttä, jotta paikka NHL:ssä aukeaisi. Kausi AHL:ssä ja vuoden päästä Nolan voi taistella nelosketjun paikasta ihan tosissaan. Hunter taklasi pari kertaa ja laukoi pari kartaa, mutta kiekollinen peli oli nihkeää. Yhdessä vaihdossa he pääsivät kierrättämään kunnolla kiekkoa Phoenixin päädyssä ja pelasivat sillä tavalla kun toivoin kahden ison kaverin ja yhden taitopelaajan pystyvän pelaamaan yhdessä. Muuten meno näytti aika nihkeältä.
Stollin ketju, laidoilla Parse ja Clifford, oli minusta surkea. Clifford pelasi ehkä huonoimman pelinsä, mitä olen häneltä nähnyt. En tiedä onko hän hankkinut kesän aikana lisää massaa, mutta hän oli tilanteista jäljessä toistuvasti. Tappelussa Ryan Hollwegia vastaan Clifford kärsi selkeän pistehäviön. Parsen pelistä ei näkynyt se, että hän taistelee pelipaikasta NHL:ssä. Tässä ketjussa hänen pitäisi edustaa taitoa ja luovuutta, mutta kun otteista puuttui terävyys ja taistelu, niin eihän siitä mitään tullut. Stoll ei onnistunut rankkarikisassa, eikä oikein muutenkaan.
Richardsin ketju oli Losin paras ketju. Kunhan Gagne tulee koohottaja Richardsonin tilalle, niin sitten näkee mikä tämän ketjun todellinen potentaali on. Richardsin ja Brownin yhteistyö pelasi ihan ok ja se näkyi selvästi, että Richards on kiekollisena aihan eri luokan pelaaja kuin entinen kakkosentteri Stoll.
AHL-ketjua Meckler-Cliche-Kaunisto ei paljoa kentällä näkynyt, joten siitä en osaa enempää sanoa.
Pakeista Johnson-Scuderi näytti samalta kuin viime kaudella eli Scuderi pelasi varmaa peruspeliä ja Johnson kirmaili välillä hyökkäyssuuntaan todella näyttävästi ja välillä nukahteli puolustuspäässä.
Nuorista Voinov ja Hickey pelasivat eri tyyppistä peliä. Hickey pelasi varman päälle, kun taas Voinov otti aktiivisesti osaa hyökkäyspeliin, välillä kovalla riskilläkin. Päävalmentaja Murray oli haastattelussa tyytyväinen Voinovin esitykseen, kun taas Hickeystä puhuttaessa hän ei ollut yhtä innostunut.
Minä taas en ole lainkaan vakuuttunut, siitä että Voinov pystyy pelaamaan luotettavasti puolustuspäässä isompia hyökkääjiä vastaan tai kun hänen pitäisi kiekollisena purkaa tilanne paineen alla. Liike kyllä riittää, koska luistelu on aivan huippua - suorassa luistelussa aivan varmasti Losin nopein pakki, jopa ylivoimaisesti. Vääntövoima ja ilkeys ovatkin sitten eri asia.
Hyökkäyspäässä, varsinkin ylivoimalla, VV haistoi hyvin tyhjän tilan, mutta ei laukonut paikoista, vaan haki liian vaikeita syöttöjä. Jotenkin näytti, että hän ei tarpeeksi luottanut itseensä vaan siirsi vastuuta kokeneemmille pelaajille - kunnioitti ihan turhaan Richardsia, Brownia et. ce. Monarchs-fanit ovat sanoneet, että Voinovilla on todella kova, vaikkakin epätarkka, veto, mutta ikävä kyllä sitä ei noissa kahdessa erässä näkynyt.
Drewisken ja Muzzinin esitys oli pettymys, vaikka minusta Muzzin paransi peliään kolmannessa erässä verrattuna toiseen erään. Murray ei ollut tyytyväinen Muzzinin esitykseen, joten hänen tiensä vienee Manchesteriin aika pian.
Kaikki neljä nähtyä maalivahtia pelasivat hyvin kuten maalilukemista saattaa arvatakin.