Odotellessa TripleCrownLinen toipumista Provinssirockista ja tulevan kauden ketjuavausta, niin jotain jorinoita päättyneestä kaudesta. Pohjana käytin ketjussa jo aiemmin mainittua
Ylen Ilkka Palomäen juttua
Lombardista ja Sutterista samaa mieltä ko. kirjoituksen kanssa. Lombardi olisi saanut viimeistään kesällä potkut, jollei tehtyjen suurkauppojen (Penner, Richards, Carter) jälkeen olisi tullut menestystä.
Olen muuallakin nähnyt mainittavan, että Terry Murray olisi pehmeä valmentaja. En oikein ymmärrä tätä, koska hän ei missään vaiheessa "menettänyt" joukkuetta, vaan pelaajat pelasivat Murrayn haluamaa tiukkaa puolustustaktiikkaa hänen kautensa loppuun asti. Minusta Murray oli pikemminkin liian tiukka valmentaja ja joukkue oli mieluummin pelokkaan - virheitä pelkäävän oloinen - kuin löysästi valmennettu.
Lombardin, Sutterin ja Murrayn lisäksi voisi mainita Manchesterin kaksikon GM Ron Hextall / valmentaja
Mark Morris. Morris aloitaa ensi syksynä seitsemännen kautensa Monarchsin päävalmentaja ja on tehnyt siellä hemmetin hyvää työtä. Quick, Bernier, Martinez, Voinov, Lewis, King, Nolan, Westgarth, Drewiske + Islandersin Moulson, Tampan Purcell, Rangersin Boyle ovat viettäneet aikaansa Morrisin opissa.
Maalivahdeista Ylen toimittajan kanssa samaa mieltä. Quick pelasi once in lifetime-kauden ja Bernier pelasi kuin kakkosvahdin tulee pelata. Saa nähdä missä vaiheessa JB treidataan. Ehkä jo tänä kesänä, ehkä vata ensi kesänä.
Losin puolustuksen kolmihaarainen tukijalka muodostuu Mitchellistä, Scuderista ja Greenestä. Minusta Wilie Mitchell oli runkosarjassa Kingsin paras puolustaja. Joo, Doughty teki - ja taisi Johnsonkin ehtiä tekemään - enemmän pisteitä, mutta Mitchellin joukkueen paras tehosaldo +20 kertoo paljon hänen merkityksestään joukkueelle. Willie aloitti pudotuspelit erinomaisesti, mutta hiipui loppua kohden. Todellinen veteraani.
Rob Scuderi puolestaan paransi otteitaan playoffsien edetessä. Minusta hän alkoi loppuvaiheessa osallistua kiekolliseen peliin aktiivisemmin kuin kertaakaan kauden aikana. Harmi vaan kun se uran ensimmäinen Kings-paidassa tehty pudotuspelimaali jäi tekemättä. Pingviininä hän sentään onnistui kertaalleen. Losin puolustavista puolustajista se, joka on helpoiten korvattavissa.
Greene pelasi parhaan kautensa, ainakin parhaan mitä olen häneltä nähnyt. Jatkuvasti fyysinen ja pitää vastustajan hyökkääjät varpaillaan. Kings-puolustus kaipaa toista hänen kaltaistaan pelaajaa, sillä odotan että ensi kaudella Kingsiä vastaan pelataan paljon kovemmin kuin päättyneellä kaudella. Jos Doughtyn parina olisi Greenen aggressiivisuudella, mutta paremmalla liikkellä varustettu kaveri, niin se vapauttaisi DD:n aktiivisempaan hyökkäyspeliin.
Alec Martinez ei ottanut kehityksessään minun odottamaani askelta eteenpäin. Väläys siellä ja toinen täällä, mutta oli runkosarjassa välillä terve raaputuskin. Playoffseissa harrasti välillä riskaabeleita pitkiä poikkikentän avauksia, joista vastustaja sai muutaman kerran vaarallisen oloisia kääntöjä. Ilmeisesti Sutterin taktiikkaan kuuluu pakin pitkän avaus omalta puolusalueelta keskikentälle kyttäväälle oikealle laiturille, mutta kun vasemmalla puolella pelaava Martinez yrittää vasemman laidan vierestä pitkää avausta keskiviivan tuntumassa oikealla puolella kärkyvälle Jeff Carterille, niin syötönkatko on todennäköisempi lopputulos kuin nopea ylivoimahyökkäys.
Voinovista olen Palosaaren kanssa samaa mieltä. Runkosarjassa hyvä, mutta pudotuspeleissä pakiston heikoin lenkki. Kokemattomuus näkyi kun karvaus koveni ja turhia kiekonmenetyksiä tuli enemmän kuin laki sallii. Mutta potentiaalia löytyy huimasti ja haparoinneista huolimatta ei menettänyt joukkuetovereidensa luottamusta missään vaiheessa. Tarkoitan että hänelle syöttelemistä ei vältelty, vaan kiekko annettiin Voinoville kun paikka oli.
Doughty oli playoffseissa kokonaisuutena Kingsin paras puolustaja. Esitys ei hirveästi heitellyt ottelusta toiseen ja oli tehokas sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. En pidä Doughtyä liian itsevarmana pelaajana, vaan välillä olisi syytä käyttää hyökkäystaitoja aktiivisemminkin kuin mitä käyttää. Doughtyn runkosarja oli vaisu, mutta hienot pudotuspelit vaimentavat kritiikin.
Drewiskeä käy sääliksi sillä penkillä istuminen parhaassa peli-iässä on varmaan hemmetin turhauttavaa. Toivottavasti hänet treidataan muualle kesän aikana, jotta hän saa jossakin muualla mahdollisuuden pelata vakiopelaajana NHL:ssä.
Jack Johnson täytti paikkansa. Ylivoimalla viivamiehenä parempi kuin yksikään joukkueen nykypakeista tai Mike Richards. Erinomainen sivuttaisliike viivalla ja kiekollisena taitava - varmasti taitavampi kuin suurin osa Kings-hyökkääjistä. Columbuksessa tehotilastossa plussan puolella, joten ehkä Losin puolustustaktiikka ei sopinut Johnsonille - aika näyttää. Toivotan hänelle onnea ja menestystä Ohiossa, kunhan se ei tapahdu Losin tai Coloradon kustannuksella.