Linnan juhlat – Niinistön aikakausi

  • 159 662
  • 1 220

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Enhän minä mistään suorituksista puhunut, vaan lapsen köyhyydestä. Hyvästä perheestä tuleva kasin oppilas on paljon potentiaalisempi opiskelija kuin kaikkein alimmasta sosiaaliluokasta tuleva ysin oppilas. Siksi nimenomaan se persaukinen ysin oppilas kannattaisi ohjata mahdollisimman varhain töihin. Nykyäänhän opettajat suosittelevat sellaiselle lukiota, mikä on väärin sitä lasta kohtaan.

Tähän ei pitäisi lähteä, koska en näe järkeä tässä keskustelussa. Tuon nyt kuitenkin muutamia esimerkkejä omasta elämästäni esille, ne omalta osaltaan osoittavat - lukuisten muiden vastaavien esimerkkien myötä ajattelusi turmiollisuuden.

Kanssani samalla luokalla oli useita ysin tai sen yli oppilaita, osalla taustana oli yh. perhe ja alempaan keskiluokkaan kuuluminen - mikä 80-luvulla tarkoitti melkoisen huonoa tulotasoa, ja osan taustalla olivat sitten keskiluokkaiset tai ylempään keskiluokkaan kuuluvat koulutetut vanhemmat. Jälkeen päin olen sitten päässyt seuraamaan heidän elämäänsä satunnaisesti ja niinpä eräskin varsin ankeista oloista ponnistanut toverini on nyt korkeasti koulutettu ja vastaavasti eräs hyvästä perheestä tullut koulutettujen vanhempien lapsi oli eräässä vaiheessa työkaverinani ja koulutukseltaan hän on lähihoitaja.

Tai eräässä elämäni vaiheessa tutustuin mieheen, joka tuli todella köyhistä oloista - heillä oli ulkohuussit sun muut vielä 90-luvulla, mutta niinpä tämä mies luki itsensä diplomi-insinööriksi ja viimeisimmän tiedon mukaan lukee lakia.

Nämä ovat toki yksittäisiä esimerkkejä mutta voisin yksin oman elämäni taipaleelta kaivaa esille kymmeniä yksittäisesimerkkejä siitä kuinka alempaan keskiluokkaan kuuluvien vanhempien lapsista tuli korkeasti koulutettuja ja menestyneitä aikuisia. Tämän lisäksi joukkoon kuuluu useita todella vaikean lapsuuden eläneitä köyhistä oloista tulleita ihmisiä, jotka ovat nyt kenen tahansa mittapuulla menestyneitä.

Jos jo minä tunnen kymmeniä tällaisia ihmisiä niin kuinka paljon heitä todella on ja kuinka suuri potentiaalisten menestyjien joukko hukattaisi jos sanottaisi köyhien lapsille, että "Kiitos mutta voitte mennä siivoamaan vessoja, teidän palveluksia ei tarvita".

Toki niitä epäonnistujiakin mahtuu joukkoon mutta minusta on edelleen ensiarvoisen tärkeää se, että annetaan edes teoreettinen mahdollisuus sille, että köyhien vanhempien lapsesta voi tulla opintojen kautta menestyjä.

vlad.
 
Nämä ovat toki yksittäisiä esimerkkejä mutta voisin yksin oman elämäni taipaleelta kaivaa esille kymmeniä yksittäisesimerkkejä siitä kuinka alempaan keskiluokkaan kuuluvien vanhempien lapsista tuli korkeasti koulutettuja ja menestyneitä aikuisia.

Minähän en missään vaiheessa puhunut mitään alemmasta keskiluokasta. Kyllä alemman keskiluokan lapsia saa minunkin puolestani kannustaa opiskelemaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Minähän en missään vaiheessa puhunut mitään alemmasta keskiluokasta. Kyllä alemman keskiluokan lapsia saa minunkin puolestani kannustaa opiskelemaan.

Tossa aikaisemmin puhuit 50 000 markan tuloilla operoivasta yh-äidistä. Onko heidän lapsillaan mielestäsi lupa opiskella? Tai kannattaako edes, jos he ovat liian tyhmiä niihin hommiin?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minähän en missään vaiheessa puhunut mitään alemmasta keskiluokasta. Kyllä alemman keskiluokan lapsia saa minunkin puolestani kannustaa opiskelemaan.
Missä raja mielestäsi menee? Täysin persaukisten lasta ei mielestäsi saa päästää opiskelemaan, se tuli selväksi. Mutta millainen tausta vähintään tulee olla, jotta antaisit armon kouluttautumaan hinkuvalle?

Vaikka Kirjoittelijan filosofia vaikuttaa näennäisesti mielettömältä, niin kuvittelen näkeväni siinä jonkinlaisen yhtymäkohdan todellisuuteen, mitä tulee tiettyihin koulutuspoliittisiin vinoutumiin. Ehkä olen väärässä. Suomessa on koulutettu ihmisiä toisinaan liikaa tietyille muotialoille, tai koulutusmäärät eivät ole kaikissa tilanteissa vastanneet reaalimaailman muutoksia ja työmarkkinoiden muutoksia. Tietysti muutokset voivat olla joskus nopeita ja ennustettavuus hyvin vaikeaa. Liian hitaasta reagoinnista oli kyse mm. graafisen alan koulutuksessa joskus 20-30 vuotta sitten. Vääränlaisesta ylireagoinnista oli taas kyse, kun 2000-luvulla koulutettiin mediaosaajien armadaa. Kirjoittelija ei käsittääkseni ole kohdistanut kritiikkiään tällaisiin ilmiöihin, mutta voisin hyvin ymmärtää erityisesti vähävaraisen turhautumisen, mikäli koulutuspaikan valinnassa käteen on osunut tavallistakin tyhjempi arpa. Silloinkaan en lähtisi hakemaan pettymyksen syitä vähävaraisuudesta, joskin arvelen että sosiaaliseen nousuun ankarasti pyrkivää moinen koulutustakaisku kirpaisee erityisesti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleensä A-talkia ei jaksa katsoa, mutta nyt oli ihan virkistävä keskustelu. Täällä on keskustelijoita arvioitu tietenkin sillä perusteella, onko kirjoittaja osallistujan kanssa samaa mieltä vai ei. Tässä toinen näkökulma, onnistumisen näkökulma:

Kiakkovieras oli yllättävän pystyvä odotuksiin nähden. Ihan kunnioitettava suoritus, kun kuitenkin kaikella mahdollisella tavalla oli altavastaaja tässä tilanteessa. Ihan perusteltuja mielipiteitä, ei mitään "kännissä ja läpällä" -heittoja, joita yleensä nähdään, kun joku anarkisti tai vastaava saadaan kameroiden eteen. Silti oli riittävän radikaali tyydyttääkseen omiensa toiveet.

Riikka Yrttiaho otti ajan ja tilan haltuunsa ja varmasti oman porukkansa mielestä onnistui hyvin. Yrttiaho oli sananvalmis, aktiivinen ja itsepintainen. Tietenkin kimitti ja oli ärsyttävä, niin kuin AINA näihin keskusteluihin mukaan tulevat nuoret vasemmistonaiset. Aikuisia ihmisiä ei varmaan esim. Yle edes halua, mutta luulisi vasemmiston tarjoavan?

Turkkila oli ehkä loogisin ja keskustelua parhaiten edistävä hahmo. Koivulaakso-yritys oli aika onneton ja turha.

En tiedä miksi Kopra oli mukana keskustelussa, eli miksi juuri hän edusti kokoomusta. (Tälle on varmasti joku syy, mutta en ole seurannut.) Kopralla oli mielestäni vähiten annettavaa keskusteluun. Lässytti ja jäi pari kertaa Yrttiahon jyrän alle.

Muuten samaa mieltä, mutta Yrttiahon ainoa työkalu tuossa keskustelussa oli agressiivinen puhuminen, argumentit olivat aika kevyitä. Lisäksi hän huomasi kesken ohjelman, että hänet leimataan kiakkovieraaksi ja ottikin hieman etäisyyttä luokkasota -retoriikkaan.

Tässä keskustelussa jäi harmittamaan "fasisti" osaston heikkous, Turkkila ja Kopra eivät saaneet kiakkoa tyhjään maaliin. Jos toisella puolella olisi ollut hieman parempia keskustelijoita, kiakkovieraan argumentit olisi voinut helposti upottaa, kysymällä hieman enemmän hänen uudesta luokattomasta yhteiskunnasta. Yrttiaholla oli taas enemmän intoa kuin osaamista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Jos toisella puolella olisi ollut hieman parempia keskustelijoita, kiakkovieraan argumentit olisi voinut helposti upottaa, kysymällä hieman enemmän hänen uudesta luokattomasta yhteiskunnasta..

Itse harmittelin lähetysajan lyhyyttä, puoli tuntia lisää olisi saanut olla ja siinä olisi voitu keskittyä juuri näiden ajatusten avaamiseen suurelle suomalaisyleisölle.

Olen ehkä hivenen eri mieltä kanssasi siitä, etteikö kiekkoa sinällään olisi saatu "lyötyä tyhjiin", mielestäni kiakkovieras upotti kyllä itse itsensä varsin tehokkaasti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Olen ehkä hivenen eri mieltä kanssasi siitä, etteikö kiekkoa sinällään olisi saatu "lyötyä tyhjiin", mielestäni kiakkovieras upotti kyllä itse itsensä varsin tehokkaasti.

Vaikka omat mielipiteeni ovat varsin kaukana Kiakkovieraan mielipiteistä, pidin häntä tuon keskustelun parhaana. Hän esitti omat kantansa rauhallisesti, provosoitumatta ja piti linjansa loppuun asti. Oli muiden keskustelijoiden heikkoutta, etteivät he paljastaneet hänen argumenttiensa taustoja.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tässä keskustelussa jäi harmittamaan "fasisti" osaston heikkous, Turkkila ja Kopra eivät saaneet kiakkoa tyhjään maaliin. Jos toisella puolella olisi ollut hieman parempia keskustelijoita, kiakkovieraan argumentit olisi voinut helposti upottaa, kysymällä hieman enemmän hänen uudesta luokattomasta yhteiskunnasta. Yrttiaholla oli taas enemmän intoa kuin osaamista.

Tietyllä tavalla Kopra ja Turkkila jättivät käyttämättä parikin tilaisuutta nollata anarkistit ihmisinä ja toimijoina. Turkkila tosin yritti saada kommenttia Koivulaaksosta, ja siitä yrityksestä tuli aika naurettavan näköinen. Toisaalta Yrttiaho oli sen verran ulkokehällä, että yrittäminen oli inhimillistä.

Kansanedustaja Kopra ei ehkä näe sitä, miten monella ihmisellä on vaikeaa ja ongelmia. Toisaalta taas anarkistikultsit eivät näe sitä, että sivistyneessä ja lakiin perustuvassa yhteiskunnassa mitään hyvää ei saavuteta hajottamalla Vanhan kirkon ja Stockmannin ikkunoita tai lyömällä hevosia jääkiekkomailalla.

Sitten tämä argumentti poliisin provosoinnista... Hyvää päivää ja huomenta! Onko ihmiselle terveellistä olla noin pihalla kaikesta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Hän esitti omat kantansa rauhallisesti, provosoitumatta ja piti linjansa loppuun asti. Oli muiden keskustelijoiden heikkoutta, etteivät he paljastaneet hänen argumenttiensa taustoja.

Jos mielipuoli esittää mielettömät väitteensä rauhallisella äänellä, onko hän silloin vähemmän hullu? Tämä siis vertauskuvallisena esimerkkinä.

Jos mietitään A-talkin tyyppisen ohjelman yleisöä, niin ainakin itse oletan suurimman osan tunnistavan itse utopian "luokattoman yhteiskunnan" vaatimisessa ja Kreikan (!!) tämän hetken vakavan tilanteen nostamisessa positiivisena esimerkkinä.

Koska keskusteluaika oli näinkin rajattu, oli ehkä syytä jatkaa eteenpäin. Susanna Päivärintahan ohjasi keskustelua pariinkin otteeseen eteepäin, ilmeisesti ohjeistus oli, että pyritään pysymään mahdollisimman tiiviisti 6.12.2013 tapahtumissa. On sitten mielipidekysymys, oliko tämä valittu linja paras mahdollinen, kuten sanottua, niin itse olisin halunnut pidemmän lähetysajan.

Oma suosikkini tämän päivän keskustelulle olisi ollut kokonainen YLE2:n A-ilta, eli sellainen iso paneelikeskustelu ja paljon puhujia. Tosin ymmärtäkseni aiheen käsittely jatkuu tänään Pressiklubin puolella (?)

Haluaisin vielä kerran nostaa esille Jari Tervon terävät huomiot siitä, millaista retoriikkaa vasemmisto on asian ympärillä käyttänyt. Olen Tervon kanssa samaa mieltä, että 1900-luvun alun työväenliikkeen jargonin "ylösnosto" on mielenkiintoista ja kertoo paljon koko liikkeen tilasta 2000-luvun Suomessa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuskin kumpikaan oli pihalla, he vaan käyttivät omaa retoriikkaansa. Eiköhän molemmat tienneet kuka lämmäsi ensimmäisen kiakon.

Anonyymin ja Yrittiahon jakeluun ei mennyt missään vaiheessa, että Suomen lain puitteissa poliisi olisi voinut hyvinkin estää koko touhun heti alkuunsa. Nyt odottivat sitä, että Tampere-talolle pääsyn estäminen provosoi tyhmimmät rikoksiin.

Onhan se vasemmistonuorille tosi provosoivaa, että poliisi on kerrankin valmistautunut mellakkaan, joka on täysin harmiton. Ketä kiinnostaa, jos vähän ikkunoita särkyy, kauhea melu tyhjästä.

Arhinmäelle jaksuhali, ei ole helppoa omiensakaan kanssa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos mielipuoli esittää mielettömät väitteensä rauhallisella äänellä, onko hän silloin vähemmän hullu? Tämä siis vertauskuvallisena esimerkkinä...

Ei tietenkään, mutta jos vastapuoli ei puutu mitenkään mielettömiin väitteisiin, se on heidän vikansa. Tässä keskustelussa kävi juuri näin, kukaan ei kunnolla haastanut luokkasota käsitettä. Varsinkin Kopra oli heikko, hän oli kuin Karin pilapiirroksen porvari.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Vaikka omat mielipiteeni ovat varsin kaukana Kiakkovieraan mielipiteistä, pidin häntä tuon keskustelun parhaana. Hän esitti omat kantansa rauhallisesti, provosoitumatta ja piti linjansa loppuun asti. Oli muiden keskustelijoiden heikkoutta, etteivät he paljastaneet hänen argumenttiensa taustoja.

Satuin nyt katsomaan tämän keskustelun loppuosan, mutta en voi ymmärtää kuinka tuosta tyypistä saa "keskustelun voittajan". Epämääräisiä argumentteja ilman minkäänlaisia kielellisiä voimakeinoja, ei osallistunut keskusteluun kuin pyytämällä ja katsekontakti pysyi tiiviisti pöydässä. Jeesusteli luokkajaosta kun ei ymmärtänyt puoltakaan mitä muut puhuivat. "Olen syntynyt työväenluokkaan" "mikä olet nyt" "olen työtön" ehkä kuvasti asiaa parhaiten. Mikäli henkilöllä olisi edes vähän perspektiiviä historiallisista luokkajaoista ymmärtäisi hän, että työväen luokkaan kuuluu luokkajaon maailmassa vain työtä tekevät ihmiset. Muun yhteiskunnan siivellä elävän ihmisen luokkastatus on aivan muu kuin työväki, nimittäin loinen.

Herra Anonyymi vain jankkasi samaa "mutku luokkajako" fiktiivisten argumenttiensa kera, rauhallisuus ja keskustelukyvyttömyys antoi lähinnä kuvan tyhmyydestä, ei voittajasta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jos minulta kysytään, on äärioikeiston liikehdintä paljon vaarallisempaa kuin äärivasemmiston, sillä ensimmäinen on päässyt osaksi kansanedustuslaitosta. Äärivasemmiston toiminta on minusta pelkkä vitsi verrattuna äärioikeistoon, joka on esimerkiksi hyökännyt kaasulla rauhanomaiseen marssiin. Absurdia on myös se, että juuri perussuomalainen arvostelee vasemmistoanarkistien luokkasotapuheita, kun omassa puolueen jäsenet ovat vetäneet rajoja ihmisten etnisen taustan perusteella..
Mitä tarkoitat tällä? Eli kansanedustuslaitoksessa olevat äärioikeistolaiset ovat tehneet kaasuiskuja mielenosoituksiin? Koska näin on tapahtunut ja voitko nimetä ketkä nämä kaasuiskuihin syyllistyneet kansanedustajat ovat?

Lisäksi minusta verisistä iskuista ja luokkasodasta ja sosiaaliluokkien tappamisesta puhuminen edelleen aika paljon diipimpää shittiä kuin Olli Immosen tilastointitapoihin liittyvät puheet ja toiveet että Suomessa olisi samanlainen tilastointi kuin esim. Yhdysvalloissa.

Ihan muuten benchmarkina vuonna 2011 EU:ssa tehtiin Europolin raportin mukaan 110 separatista terrori-iskua. Lukuihin on laskettu mukaan onnistuneet, epäonnistuneet ja estetyt iskut. Äärivasemmisto teki 37 iskua ja äärioikeisto yhden iskun.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Mitä tarkoitat tällä? Eli kansanedustuslaitoksessa olevat äärioikeistolaiset ovat tehneet kaasuiskuja mielenosoituksiin? Koska näin on tapahtunut ja voitko nimetä ketkä nämä kaasuiskuihin syyllistyneet kansanedustajat ovat?

Lisäksi minusta verisistä iskuista ja luokkasodasta ja sosiaaliluokkien tappamisesta puhuminen edelleen aika paljon diipimpää shittiä kuin Olli Immosen tilastointitapoihin liittyvät puheet ja toiveet että Suomessa olisi samanlainen tilastointi kuin esim. Yhdysvalloissa.

Ihan muuten benchmarkina vuonna 2011 EU:ssa tehtiin Europolin raportin mukaan 110 separatista terrori-iskua. Lukuihin on laskettu mukaan onnistuneet, epäonnistuneet ja estetyt iskut. Äärivasemmisto teki 37 iskua ja äärioikeisto yhden iskun.

Juu, äärioikeisto on tosi vaarallinen Suomessa!? Taitaa Arhinmäen sakki olla se jota pitäisi kumiluodein ja pampuin laittaa urakalla järjestykseen! Näistä vasureista ei ole muuhun kuin käymään toisten lompakoilla ja vaatimassa kaikkea ilman vastinetta. Paskasakkia sanon minä! Töihin nuo helvetin rettelöitsijät. Vituttaa kun lainsäädäntömme on niin hellämielinen. Laittaisin metsään risusavottaan ja ojia kaivamaan. Siinä loppuisi näiltä plösöiltä puhti eivätkä yksinkertaisesti jaksaisi rettelöidä.
 
Mikäli henkilöllä olisi edes vähän perspektiiviä historiallisista luokkajaoista ymmärtäisi hän, että työväen luokkaan kuuluu luokkajaon maailmassa vain työtä tekevät ihmiset. Muun yhteiskunnan siivellä elävän ihmisen luokkastatus on aivan muu kuin työväki, nimittäin loinen.

Aika mielenkiintoinen näkökulma. Eikö mun mutsi esim. kuulu mielestäsi työväenluokkaan, kun joutui jäämään 48-vuotiaana sairaseläkkeelle sukkatehtaalta?
 
Jos minulta kysytään, on äärioikeiston liikehdintä paljon vaarallisempaa kuin äärivasemmiston, sillä ensimmäinen on päässyt osaksi kansanedustuslaitosta. Äärivasemmiston toiminta on minusta pelkkä vitsi verrattuna äärioikeistoon, joka on esimerkiksi hyökännyt kaasulla rauhanomaiseen marssiin.

Kerrotko ketkä kansanedustajat ovat mielestäsi äärioikeistolaisia ja miten määrittelet äärioikeistolaisuuden? Tuliko muita esimerkkejä äärioikeistosta mieleen tuon "kaasuiskun" lisäksi?
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Aika mielenkiintoinen näkökulma. Eikö mun mutsi esim. kuulu mielestäsi työväenluokkaan, kun joutui jäämään 48-vuotiaana sairaseläkkeelle sukkatehtaalta?

Ei, vaan kyse oli siitä kuinka teennäiseen asetelmaan koko vässykkäporukan luokkajakopropaganda nojaa. Nyky-yhteiskunta on kaikkea muuta kuin kaksinapainen luokkajakoon perustuva sotatila, jossa toisen osapuolen intressit olisivat täysin erilaisia kuin vastapuolella. Mutta mikäli sitä luokkasotaa on pakko suitsia, olisi mielenkiintoista kysyä häneltä miksi työväenluokkaa edustava ihminen on antanut itsensä vajota loiseksi, vaikka samalla on sitä mieltä että ihminen syntyy luokkaan eikä sitä voi muuttaa. Koko työväenluokan pointti on se, että kapitalistisika heitä riistää ja silti he joutuvat työskentelemään huonoissa oloissa elättääkseen itsensä.

Asetelma, jossa työväen sortoa kauhisteleva mongoloidi kadehtii vallanpitäjien porsastelua samalla, kun itse elää heidän ylläpitämän järjestelmän sosiaaliturvan varassa sen sijaan, että ottaisi jonkun vähemmän hohdokkaan työn ja kuuluisi edes siihen työvänluokkaan, jota luokkajaon maailmassa kuvittelee edustavansa.

Nyt hän on vain nykynuorison säälittävän laiskuuden ja saamattomuuden henkilöitymä, joka vierastaa työtä epämiellyttävänä ja sysää vastuun niin omasta tulevaisuudestaan muille, vaikka omalla passiivisuudellaan ja kunnianhimottomuudellaan on oman kohtalonsa rakentanut. Tämän defenssimekanismin voimalla sitten pahaa oloa puretaan niihin ihmisiin, jotka ovat ottaneet oman elämänsä edes jollakin tapaa kontrolliin jatkuvan vastuunpakoilun sijaan. Luuseri siis parhaimmillaan.
 
Vääränlaisesta ylireagoinnista oli taas kyse, kun 2000-luvulla koulutettiin mediaosaajien armadaa. Kirjoittelija ei käsittääkseni ole kohdistanut kritiikkiään tällaisiin ilmiöihin, mutta voisin hyvin ymmärtää erityisesti vähävaraisen turhautumisen, mikäli koulutuspaikan valinnassa käteen on osunut tavallistakin tyhjempi arpa. Silloinkaan en lähtisi hakemaan pettymyksen syitä vähävaraisuudesta, joskin arvelen että sosiaaliseen nousuun ankarasti pyrkivää moinen koulutustakaisku kirpaisee erityisesti.

Liiallinen ihmisten kouluttaminen on toinen teema, ja olen kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että korkeakoulutusta tulisi vähentää rajusti. Se on kuitenkin ihan toinen keskustelu. Kaikkein pahinta roskasakkia ei tulisi kannustaa opsikelemaan edes hyvin työllistäviä aloja. Jos luulet minun olleen jossain medianomikoulussa, metsään menee.


Asetelma, jossa työväen sortoa kauhisteleva mongoloidi kadehtii vallanpitäjien porsastelua samalla, kun itse elää heidän ylläpitämän järjestelmän sosiaaliturvan varassa sen sijaan, että ottaisi jonkun vähemmän hohdokkaan työn ja kuuluisi edes siihen työvänluokkaan, jota luokkajaon maailmassa kuvittelee edustavansa.

Mistä sinä tiedät tuon kiekkovieraan työhistorian? Mulla on esim. yksi kaveri, joka tekee töitä maaliskuusta lokakuuhun ja on talvet työttömänä. Hän on työväenluokkainen.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kerrotko ketkä kansanedustajat ovat mielestäsi äärioikeistolaisia ja miten määrittelet äärioikeistolaisuuden? Tuliko muita esimerkkejä äärioikeistosta mieleen tuon "kaasuiskun" lisäksi?

No se verenhimoinen kanamunaisku ainakin. Ja sitten Porissa suoritettiin massivinen tarraisku. Niin ja se natsien yksipuolinen hyökkäys Jyväskylän kirjastoon. Niin ja lasketaanko FDL:n soluttautumis-isku gay Prideen, jonka Antifa esti suvaitsevaisesti tappouhkauksien saattelemana?

Onhan noita.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Mistä sinä tiedät tuon kiekkovieraan työhistorian? Mulla on esim. yksi kaveri, joka tekee töitä maaliskuusta lokakuuhun ja on talvet työttömänä. Hän on työväenluokkainen.

Hitto mitä pilkunnussintaa kyllä sultakin. Koita nyt ymmärtää että mielestäni mitään erityistä luokkajakoa ei edes suomessa esiinny, koska maailma ei ole niin mustavalkoinen kuin tuo idiootti luulee.

Ja jos tuo luuseri olisi samalla tavalla työllistetty kuin ystäväsi, esiintyisi hän todennäköisesti sesonkityöntekijänä, koska kyseinen termi kuvaisi hänen tilannettaan paljon paremmin kuin kuvailemasi vuorottelu työntekijän ja työttömän välillä.

Valoja päälle sielläkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minähän en missään vaiheessa puhunut mitään alemmasta keskiluokasta. Kyllä alemman keskiluokan lapsia saa minunkin puolestani kannustaa opiskelemaan.

Minä kirjoitin omasta lapsuudestani esimerkein eli 70- ja 80-luvusta ja tuon ajan alempi keskiluokka olisi suurelta osaltaan nykyajan köyhiä yksinkertaisesti siitä syystä, sen ajan alemman keskiluokan ammatit ovat usein niitä tämän päivän pienituloisten perheiden ammatteja kuten perhepäivähoitajia, lähihoitajia, siivoojia, huoltomiehiä tms. Eli olisitko laittamassa koko tämän köörin lapset vain ja ainoastaan ammattillisiin oppilaitoksiin opettelemaan "vanhempiensa ammatin" vai antaisitko heille mahdollisuuden opiskella yliopistoissa tai edes AMK:ssa ja hiljalleen kivuta omalla työllä ylemmälle oksalle tuloluokassa ja samalla yhteiskunnassa?

Mikä on sinun mielestäsi raja sille "paskasakille", kuinka paljon on ansaittava jotta voi kouluttaa lapsensa yliopistossa?

vlad.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mikä on sinun mielestäsi raja sille "paskasakille", kuinka paljon on ansaittava jotta voi kouluttaa lapsensa yliopistossa?

Tuollahan se edellä on mainittu. Eli ainakaan 50 000 markkaa eli semmoisen 8000-9000 euroa tienaavan yh-äidin lapset eivät ilmeisesti saa kouluttautua. Taidanpa lähteä palauttelemaan papereita koululle ja neuvoa siskoa tekemään samoin...
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mitä tarkoitat tällä? Eli kansanedustuslaitoksessa olevat äärioikeistolaiset ovat tehneet kaasuiskuja mielenosoituksiin? Koska näin on tapahtunut ja voitko nimetä ketkä nämä kaasuiskuihin syyllistyneet kansanedustajat ovat?

Miellän äärioikeiston tällä hetkellä vaarallisemmaksi kuin äärivasemmiston, koska he ovat hyökänneet kaasulla rauhanmarssia kohtaan. En tarkoittanut, että kansanedustajia olisi ollut mukana kyseisessä iskussa. Tarkoitin sitä, että yhtä lailla äärioikeistolaisittain ajattelevia on päässyt eduskuntaan.

Kerrotko ketkä kansanedustajat ovat mielestäsi äärioikeistolaisia ja miten määrittelet äärioikeistolaisuuden? Tuliko muita esimerkkejä äärioikeistosta mieleen tuon "kaasuiskun" lisäksi?

Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Olli Immonen ovat minusta aatteeltaan samanlaista paskasakkia kuin luokkasodasta puhuvat vasemmistohörhöt. Tuo kolmikko vähättelee kyseistä kaasuiskua samalla lailla kuin sinä laittamalla sen lainauksiin.

Tekona ja ajatteluna kiakkovieraiden luokkasota ja sisulaisten etninen rotuviha on yhtä kuvottavaa, mutta jälkimmäisen aatteen päästyä vahvasti valtaelimiin tekee siitä pelottavamman kuin äärivasemmiston käyttäytymisen. Molemmat ovat hyökänneet yhteiskuntarauhaa vastaan, toiset hajottamalla näyteikkunoita jääkiekkomailoilla, toiset kaasulla sananvapautta kunnioittavaa rauhanmarssia vastaan. Siinä missä eilisessä A-talkissa puhunut kiakkovieras oli säälittävä ressukka, on Halla-aho tuhansine kannattajineen pelottava ilmiö.

Dee Snider ehtikin jo mainita kaasuhyökkäyksen lisäksi muita iskuja.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuollahan se edellä on mainittu. Eli ainakaan 50 000 markkaa eli semmoisen 8000-9000 euroa tienaavan yh-äidin lapset eivät ilmeisesti saa kouluttautua. Taidanpa lähteä palauttelemaan papereita koululle ja neuvoa siskoa tekemään samoin...

Niinpä niin, eli minä veljeni kanssa kuulumme myös siihen luokkaan joiden ei missään nimessä olisi pitänyt kouluttautua - ainakaan hyvin. No minä nyt en olekaan korkeastikoulutettu, perusduunari, joten minun ei varmaan tarvitse palauttaa papereitani mihinkään vaan voin jatkaa vanhustyön parissa edelleen. Mutta entäpä veljeni, joka epäilemättä tienaa vuodessa monta kertaa enemmän mitä tämä meidän sankarimme.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös