Mainos

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

  • 1 848 718
  • 7 157

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Millä perusteella tuonne B-liigaan joukkueet tiputetaan? Jos nyt päätettäisiin että kaudelle 2016/2017 tuollainen ajettaisiin ja bottom5 joukkueet putoisivat B-sarjaan. Mitä jos esim. Kärpät tai IFK pelaisi helvetin huonon kauden ja olisivat sijoilla 11.- 15. , koko liiga kärsisi jos näistä suurista seuroista joku putoaisi. Kuitenkin mikään muu tapa kuin pelillinen tapa ei olisi reilua joukkueita kohtaan.
Tottakai pelillisin perustein joukkueet tippuvat tai nousevat. Jokainen voi mielessään miettiä mitä esim.Kärppien tai Hifk:n tippuminen B-Liigaan merkitsisi. Juuri tämänlainen skenaario toisi juuri sitä buustia ja lisäarvoa myös B-liigaan ja ei tarvitse paljon sitäkään puolta miettiä, mitä tälläiset seurat merkitsisivät yleisömäärissä ja sarjan tasossa. Toreilla puhuttaisiin nimivahvan joukkueen saapumisesta kotiluolaan ja häkit olisivat täynnä. Itse seuroille tälläinen ranskalainen visiitti ei olisi mikään katastrofi, vaan antaisi hyvän herätyksen organisaatiolle. Tärkein tekijähän tälläisessa systeemissa olisi olla saman kattojärjestön alla ja yhteisessä TV-sopparissa myös.Sarjasysteemihän voisi hioa keppi ja porkkana mallilla, eli välisarja tulisi kehiin jossain vaiheessa kautta ja sen jälkeen osa seuroista joutuisi karsimaan, osa taas pääsisi play-offeihin. Turhia otteluita ei olisi ja tippuminenkaan ei aiheuttaisi lopullista katastrofia. Rahanjako määräytyisi luonnollisesti pelillisen menestyksen mukaan, niinkuin olla pitäisi. Nykysysteemin puolustajat eivät näe tässä asiassa metsää puilta.

Niinkuin liike-elämässä asioiden paremmuus mitataan AIDOLLA KILPAILULLA, ei KABINETEISSA. Aito kilpailu on kuluttajan etu ja heikot toimijat joutuvat sinne, minne ne kilpailun myötä kuuluvat. Nykyisen kaltainen kabinettisuhmurointi karkoittaa monet sidosryhmät hienon lajin parista, mikä on vain ja ainoastaan omaan perseen suojelijoiden syytä. Paska valuu alaspäin joka sarjatasolle ja kerrannaisvaikutuksia / heijastuksia ei voi edes rahalla mitata. Lajivalintaan negatiivisesti vaikuttavia asioita on jääkiekossa ihan riittävästi ilman kabinettipelleilyäkin. Itse systeemi on terveen järjen ja kilpailuhengen vastaista kaikkinensa.

Mikä siinä oikein mahtaa pelottaa eräitä tahoja, jotka istuvat saman hiekkalaatikon äärellä ja ovat mielestään valinneet oikean "toimintakulttuurin" / systeemin joka tehokkaasti / nopeasti tuhoaa Suomalaista jääkiekkokenttää kuolinkoreisiin asti. Taloudenhoito on juuri sen takia retuperällä, koska suljetussa sarjassa ja sen suomassa vinoutuneessa tavassa voi tehdä ilman ulkopuolista uhkaa "bussinesta". Todennäköisempää onkin, että jos mentäisiin normaalin kilpailun ehdoilla, niin A-liigassa, kuin B-liigassakin olisivat sekä pelillinen, että taloudellinen puoli paremmassa kuosissa kuin nyt. Itseasiassa vaatii tosi paljon käänteistä onnistumista, että saa Suomen suosituimman urheilulajin korkeamman sarjatason / systeemin kautta sössittyä pelillisen tason sekä talouden syöksykierteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Olen kyllä myös samaa mieltä tuosta aidon kilpailun puutteesta. Karsintapelit sytyttivät ylöisön ja pelaajat, jolloin monesti lätkä oli parhaimmillaan, vaikka vastakkain olikin ehkä laadullisesti kehnot joukkueet. Lisäksi se karsinta peikko analyysi soopa loppukaudesta oli lähes yhtä mielenkiintoista seurattavaa mitä kärkikamppailu. Karsintapelejä seurasi suuremmalla mielenkiinnolla mitä ei omien joukkueiden välierä otteluita. Nykysarjassa on aivan liikaa merkityksettömiä otteluita ja pelejä joissa panoksesten vähyys näkyy suoraan siinä lopullisessa tuotteessa. Parhaiden myynti loppukaudesta on täyttä tuubaa ja laskee sarjan mielenkiintoa entisestään.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Jaa että mikä pelottaa seurapomoja? Jos ne ei osaa tehdä kuin tappiota suljetussa sarjassa niin vielä vähemmän voittoa avoimessa sarjassa? No joo, tämä on ikuisuuskysymys johon aukottomia perusteita ei tahdo löytyä kummallekkaan vaihtoehdolle?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Millä perusteella tuonne B-liigaan joukkueet tiputetaan? Jos nyt päätettäisiin että kaudelle 2016/2017 tuollainen ajettaisiin ja bottom5 joukkueet putoisivat B-sarjaan. Mitä jos esim. Kärpät tai IFK pelaisi helvetin huonon kauden ja olisivat sijoilla 11.- 15. , koko liiga kärsisi jos näistä suurista seuroista joku putoaisi. Kuitenkin mikään muu tapa kuin pelillinen tapa ei olisi reilua joukkueita kohtaan.

Entä jos jako A- ja B-liigan välillä tehtäisiin vasta tammi- tai helmikuussa? Eli alkuun pelattaisiin yhteistä runkosarjaa ja keväällä pelattaisiin vielä A- ja B-sarjat. B-sarjassa ratkottaisiin loput pleijaripaikat ja villinä vetona B-sarjaan voisi ottaa mukaan Mestiksen "runkosarjan perusosan" voittajajoukkueen. Kirjoitin tällaista pohdintaa toiseen, Liigan pelisysteemiä käsittelevään ketjuun ja tämä on ihan ideatasoista heittoa. Paljon olisi pohdittavaa ja säädettävää, jotta tällainen saataisiin toimimaan. Eli voisiko olla pääpiirteittäin jotain tällaista:

- liigan runkosarjaa pelataan normaaliin tapaan esim. tammi- tai helmikuulle
- sen jälkeen parhaat (mahdollisesti vain kuusi parasta systeemistä riippuen) jatkavat ylemmässä sarjassa ja muut jäävät alempaan sarjaan
- alempaan sarjaan voitaisiin mahdollisesti kutsua se joukkue, joka olisi voittanut "runkosarjan perusosan" Mestiksessä
* tällä Mestisseuralla voisi olla mahdollisuus muutaman vahvistuksen hankintaan, vaikka siirtoraja olisikin jo umpeutunut
* tämä Mestisseura voisi saada osansa Liigan TV-kakusta
- alemmassa sarjassa ratkottaisiin viimeiset pleijaripaikat runkosarjamuotoisesti ja/tai pleijareina (pisteet aloitettaisiin nollasta? Tässä yksi pohdittava ongelmapaikka)
- ylemmän sarjan joukkeet ja jatkoon päässeet alemman sarjan joukkueet ratkoisivat sitten mestaruuden normaaleilla pleijareilla

En siis liputa suoraan tämän mallin puolesta, mutta halusin heittää ajatuksia ilmaan. Itse tykkäisin tämänkaltaisesta, mutta en toki voi pakottaa muita tykkäämään. Tosiaan ongelmiakin olisi, mutta jos ongelmat saataisiin ratkottua voisi tämä malli lisätä tasaisia pelejä (jako A- ja B-sarjaan), kuten myös merkityksellisiä pelejä (välihuipennus sen suhteen ketkä pääsee A-sarjaan ja "etupleijarit" etenkin B-sarjassa viimeisiä pleijaripaikkoja tavoiteltaessa). Mestisjoukkueen pääseminen mukaan voisi myös olla jonkinlainen välimalli avoimen ja suljetun liigan välillä. Kun Mestisjoukkue pelaisi B-sarjassa ja saisi mahdollisuuden lisähankintoihin ei tasoero olisi välttämättä mahdoton. Enemmän pohdintaa myöskin ongelmiin liittyen kirjoitin toiseen ketjuun...
 

Lemiöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings, Wirta Stars
Vaikka nämä "Sarja-uudistukset" eivät tähän ketjuun kuulukkaan(joo, keskustelu alkoi yleisön kiinnostavuudesta peleihin) pakko kyllä sanoa että Erätauon ideassa on aika paljon hyvääkin, tosin onhan tuossa myös paljon vaikeuksia toteuttaa ylläolevaa mallia sarjasta, eka mikä pisti minua silmään oli se että ennen kautta ei tiedetä valmiita pelipäiviä, ei mestis joukkueella eikä kaikilla liigajoukkeilla!
Tämä taas vaikeuttaa otteluohjelmaa koska jossain halleissa on muutakin tilaisuuksia kuin liigapelejä. Tossa mallissa "pudotuspelit" alkaisi jo viimeistään helmikuun alussa, joten loppuohjelma olisi todella haastava toteuttaa.
En jaksa uskoa tollaseen kesken kauden jakautuvaan sarjaan..ja 10+ 10 sarjaan en usko senkään vertaa...nykyiset Liigajengit +Jukurit, TuTo...ketä muita mestiksestä ois...peliitat, vantaa..hokitrokitlekit..joo EI. Ja tää on vaan miun mielipide
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
14 - 16 joukkueen sarja, josta viimeinen tippuu suoraan mestikseen ja kaksi seuraavaa joutuvat karsintasarjaan jossa vastaan tulevat mestiksen toinen ja kolmas. Nämä neljä joukkuetta pelaavat jokainen kaksi kertaa toisiaan vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa, pelejä tulee siis yhteensä kuusi. Karsintasarjan kaksi parasta Liigaan ja kaksi huonointa Mestikseen. Mestiksen voittaja nousee suoraan Liigaan viimeisen tilalle. Helppoa, yksinkertaista ja viihdyttävää ja urheilu voittaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näiden pelimääriä koskevien toiveiden kanssa on syytä ensin tarttua laskimeen. Jotta pelimäärän vähenemisen katsoja edes huomaisi (jolloin se ehkä voisi lisätä katsojamääriä), sen pitäisi olla aika tuntuva. Jos vähennettäisiin vaikkapa 50 peliin runkosarjassa, pitäisi nyt 4000 katsojan yleisökeskiarvolla operoivan saada hilattua yleisömäärä 4800 samalla lippujen keskihinnalla. Tai vaihtoehtoisesti lippujen hintoja pitäisi nostaa 20 % ilman, että se laskisi yleisökeskiarvoa.

Sponsoreiltakaan tuota erotusta voi olla vaikea saada, koska voi olla vaikea myydä aiempaa vähempää näkyvyyttä kalliimmalla kuin aiemmin.

Toisaalta sitten matkustuskuluista ja ottelujen järjestämiskuluja saa alaspäin. Kuitenkin osalla joukkueista matkakulut on iso menoerä ja hallivuokrat pilvissä + muut menot ottelun järjestämisestä. Arkipelit taitaa kuitenkin huonoiten yleensä vetää katsojia, tiedä sitten minkälaisiin lukuihin päästäisiin jos tuosta joka seuralta vaikka 5 satunnaista peliä otetaan pois huonoiten vetäviltä päiviltä. Tämä mahdollistaisi keskimäärin hieman isompaa lipunhintaa ja pystyttäisiin markkinoimaan isommin yksittäisiä otteluja ja luoda niistä nimenomaan tapahtuman.

Nykyisin kun vedetään hirveällä tahdilla otteluja ja TV-palvelut parantunut niin ainoa asia millä joukkueet voivat parantaa katsojamääriä on että oteluissa tehdään mielenkiintoisia ja hallipalvelut ja niiden oheistoimintaa parannetaan. Tehdään enemmän vaikka lapsille sopivia teemapäiviä, jonain päivänä taas vaikka Stand up esintyjää ennen ja jälkeen pelin, joskus taas muuta, kunhan saataisiin enemmän semmoinen karnevaalimeininki ja toki monella seuralla puuttuu ihan peruspalvelut kuten hidastukset ja muut kun nyt valotaululta näkee vaan mainoksia. Tuota ottelumäärää pitää suhteuttaa kuitenkin nykytilanteeseen, muutama kausi sitten katsojamäärät oli sillä tasolla että se ehkä oli kannattavaa, mutta nyt kun ne on tippunut ja maailman muuttunut niin mennä vähän myös sen ehdoilla. Tuote kun ei suoraan nykyään "myy itse itseään", tarvitaan markkinointia ja ihmisten mielenkiinto herätettyä. Se että pelataan joku tappoviikko, jopa kuukausi niin että monta peliä pelin perään ilman suurempaa promoa ei tee kenellekään hyvää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Elitserien teki vuosituhannen vaihteessa ratkaisevia liikkeitä, joilla yleisömäärät lähti nousuun. Oppia sieltä nöyrästi...

Mitä nämä ratkaisevat liikkeet sisälsivät? Kysyn, kun en itse tiedä, mitä tekivät.
 
Kärpät teki viime kaudelta 500 000€ voiton. Odotellaan vielä, että tulee virallinen tieto.

Näin kertoili J-P Aarrekivi twitterissä: J-P Aarrekivi Twitterissä: "#kärpät teki 500k euron voiton viime kaudelta, samalla kun #kalpa teki vastaavan summan tappiota. Seurajohtamisen seitinohut ero. #liiga"

Onhan tuo ihan virallista jo. Forum24:ssä Junno toteaa, että on vaatimattoman tyytyväinen Kärppien historian yhteen kaikkien aikojen parhaista tuloksista.

(Linkki Forumin kotisivuille, joiden alustaa ei näemmä ole vuosituhannen vaihteen jälkeen uusittu)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
200k Ipan tekemänä tappio tuntuu lähes miljoonavoitolta. :)

Ei! Hyvä tulos moneen muuhun verrattuna ja moneen edellisvuoteen, joten onhan tuo silti parannus.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpillä tosiaan plussaa puoli miljoonaa, liikevaihtokin nyt 11,7 miljoonaa jolla jätetään muuta liigaa melkoisesti taakse. Kasvua viime vuodesta 1,8 miljoonaa. Taloudelliset tasoerot kasvavat liigan sisällä ja se ei tietenkään ole hyvä juttu. Ratkaisu ei taida kuitenkaan olla se, että Kärpillä menisi heikommin. Henkilökohtaisesti pidän erityisesti siitä, että CHL oli tuottavaa viime kaudella.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kärpillä tosiaan plussaa puoli miljoonaa, liikevaihtokin nyt 11,7 miljoonaa
Tuolla liikevaihdolla pyörittäisi koko Mestistä ja jäisi varaa vielä laajentumiseenkin. Asettaa vähän perspektiiviä näihin karsinta puheisiin. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka kuinka urheiluromanttinenajatus olisikin jos mestisjoukkue tiputtaisi 10x isomman liigajoukkueen, niin kyllä se romuttaisi tätä ammattilaissarjaa. Kävisi kuin 90-luvulla, pari suurta kasvaisi ja muut kituisivat.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä tosiaan plussaa puoli miljoonaa, liikevaihtokin nyt 11,7 miljoonaa jolla jätetään muuta liigaa melkoisesti taakse. Kasvua viime vuodesta 1,8 miljoonaa. Taloudelliset tasoerot kasvavat liigan sisällä ja se ei tietenkään ole hyvä juttu. Ratkaisu ei taida kuitenkaan olla se, että Kärpillä menisi heikommin. Henkilökohtaisesti pidän erityisesti siitä, että CHL oli tuottavaa viime kaudella.
Kivat lukemat Kärpiltä, vaikka pelaajien kanssa kauden mittaan vähän säätöä olikin. Deschamps ja Haataja pistettiin ulos, kun taas sisään otettiin kesken kauden Pirnes, Laatikainen, Kaspar ja Maxwell. Ei välttämättä aivan halpaa hommaa, vaikka urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan ainakin Haatajasta päästiin eroon lähes kuivin jaloin. Taloudelliset erot kasvavat Liigan sisällä lähes käsikädessä urheilullisen suorituskyvyn kanssa ja meno vain hurjenee pienempien joukkueiden liittyessä liigaperheeseen. Hankala tilanne.

CHL on ollut Kärppien osalta melkeinpä menestystarina ja lupaavasti on alkanut tämäkin kausi niin urheilullisesti kuin yleisömääränkin osalta. Mielenkiintoista on seurata, mitä tulevaisuus tuo kansainvälistymisen osalta tullessaan.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Viddu! kaksataatuhatta egeä! Olispa meilläkin tommoset lukemat, tässä tulee oikeesti happamaxi kun toiset ne vaan mellastaa alle puolen millin tappioilla, joillakuilla sitä on ja (meillä) toisilla ei ! Saatana sentään, tahtoo viinaa!

Kieltämättä Ilveksen luvut tekevät kateellisiksi. Toisaalta oltiinhan me sentään kuudennella sijalla (siis vain kolme sijaa matkaa pronssiin!) ja Ilves vasta kymmenes, joten kyllä tuo 300 000 euroa enemmän tappiota oli sen arvoistakin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä tosiaan plussaa puoli miljoonaa, liikevaihtokin nyt 11,7 miljoonaa jolla jätetään muuta liigaa melkoisesti taakse. Kasvua viime vuodesta 1,8 miljoonaa. Taloudelliset tasoerot kasvavat liigan sisällä ja se ei tietenkään ole hyvä juttu. Ratkaisu ei taida kuitenkaan olla se, että Kärpillä menisi heikommin. Henkilökohtaisesti pidän erityisesti siitä, että CHL oli tuottavaa viime kaudella.

Sehän tässä on positiivista, että Nokian ja IT-alan synkkyys ei ole heilauttanut Kärppien taloutta tämän pahemmin. Ehkäpä CHL on saatu käännettyä positiiviseksi kassavirraksi ja olihan noita pleijareitakin mukava määrä, mikä toi lipputuloja (niiltä osin kuin pelit tuloutetaan suoraan seuralle), oheismyyntiä ja kumppaneita. Jos mestaruuteen olisi marssittu puhtaalla pelillä äärimmäisen tiukan kaavan sijaan olisi tulos saattanut näyttää kovin erilaiselta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitä nämä ratkaisevat liikkeet sisälsivät? Kysyn, kun en itse tiedä, mitä tekivät.

Liiga mm. määräsi, että joka joukkueella tulee olla erillinen päätoiminen markkinointipäällikkö. Liiga koordinoi myös liigan kokonaismarkkinointia. Ottelutapahtumille tuli yhteisiä sisältöjä ja muotoja pakollisix. Katsomosäänöstöt yhtenäistettiin ja niiden yhtenäisyyttä valvottiin. Liiga haki erilliset liigasponssit (mitä tää velvotti seuroja, mun lukema tarina ei kerro). Nyt muita en muista, jos lödän jutun viä, käyn linkin heittämässä...
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Liiga mm. määräsi, että joka joukkueella tulee olla erillinen päätoiminen markkinointipäällikkö. Liiga koordinoi myös liigan kokonaismarkkinointia. Ottelutapahtumille tuli yhteisiä sisältöjä ja muotoja pakollisix. Katsomosäänöstöt yhtenäistettiin ja niiden yhtenäisyyttä valvottiin. Liiga haki erilliset liigasponssit (mitä tää velvotti seuroja, mun lukema tarina ei kerro). Nyt muita en muista, jos lödän jutun viä, käyn linkin heittämässä...
Hyviä uudistuksia. Paljon olisi opittavaa kotimaassa.

Viddu, ku tää on tällänen soviet-finland muutenkin. Keski-Euroopassa tehdään isoa tiliä kaljan myynnillä katsomoihin.
Eiköhän aikuiset ihmiset juo kaljaa, jos niin haluavat. Tällä jo yksinään tehtäisiin isoa tiliä per jengi, mutta eihän täälä holhousyhteiskunnassa saatana.

Osaako joku muuten sanoa, saako Ruotsissa kitara kaljaa katsomossa?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Keski-Euroopassa tehdään isoa tiliä kaljan myynnillä katsomoihin.

Porissa on kaljakatsomo. Samoin oli vanhalla Kupittaalla. Ei niiden toteutus siis mahdotonta ole. Ainakaan FBK:n (SHL) matseissa ei kaljaa katsomoon voinut viedä, ei myöskään Asplövenin (Alsvenskan) matseissa.. molemissa toki kaljaa myytiin baareissa ja Löfbergs Lilalla niistä pysty matshia seuraan
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liitetäänpäs mukaan, kaikku muut julkaissut paitsi Blues. Lukko julkaisee vasta joulu-tammikuussa. Tilikausi on Lukolla on ilmeisesti aina kalenterivuosi eli erilainen kuin muilla seuroilla. Kärpät tahkosi loistavat voitot ja jakoi vielä osinkoakin 129t€. Ilves parantanut aika paljon, vain n.200t€ takkiin, laitan tarkemmat luvut Ilveksen osalta kun tarkempi julkistus tulee.
 

Liitteet

  • Taloudellisettulokset2015.PNG
    Taloudellisettulokset2015.PNG
    54,3 KB · kertaa luettu: 1 082
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sehän tässä on positiivista, että Nokian ja IT-alan synkkyys ei ole heilauttanut Kärppien taloutta tämän pahemmin. Ehkäpä CHL on saatu käännettyä positiiviseksi kassavirraksi ja olihan noita pleijareitakin mukava määrä, mikä toi lipputuloja (niiltä osin kuin pelit tuloutetaan suoraan seuralle), oheismyyntiä ja kumppaneita. Jos mestaruuteen olisi marssittu puhtaalla pelillä äärimmäisen tiukan kaavan sijaan olisi tulos saattanut näyttää kovin erilaiselta.
IT-alan merkitys Kärppien sponsoroinnissa on mitättömän pieni. Tarkoitan tällä sitä, että rahaa siltäkin sektorilta toki tulee, mutta todellakaan Kärpät ei ole sen varassa, vaikka usein niin väitetäänkin. Junno, tai itse asiassa varmaankin Arponen, "heräsi" IT-alan orastavaan laskusuhdanteeseen jo kauan aikaa sitten (2000-luvun alkupuolella) ja on siitä asti pyrkinyt vähentämään sen merkitystä Kärpille.

CHL:llä en myöskään usko olevan kovin suurta tulosvaikutusta Kärppien tulokseen. Liikevaihtoa sekin on varmasti kyllä kasvattanut, mutta varmaankin suht. nolla tuloksella tai hyvin pienellä plussalla.

Sen sijaan uskon että mainostaulubisneksestä Kärpät on löytänyt erinomaisen uuden tulonlähteen. Noita Kärppien mainostauluja on jo kymmeniä pitkin poikin pohjois-suomea. Ja noissa tauluissa on takuulla bisnespuoli kondiksessa. Tulovirta on tasaisen varma, kiinteät kulut melko pienet, eikä investointikustannuksetkaan per taulu liene mahdottomat. Myyntityötä mainosten myyminen tietenkin vaatii, mutta juuri muuta työtähän nuo ei sitten vaadikaan. Taulujen ohjaus hoitunee etänä tietokoneen avulla. Senkun maksaa kerran kuukaudessa sähkölaskun ja keskittyy myymään mainoksia.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Sen sijaan uskon että mainostaulubisneksestä Kärpät on löytänyt erinomaisen uuden tulonlähteen. Noita Kärppien mainostauluja on jo kymmeniä pitkin poikin pohjois-suomea. Ja noissa tauluissa on takuulla bisnespuoli kondiksessa. Tulovirta on tasaisen varma, kiinteät kulut melko pienet, eikä investointikustannuksetkaan per taulu liene mahdottomat. Myyntityötä mainosten myyminen tietenkin vaatii, mutta juuri muuta työtähän nuo ei sitten vaadikaan. Taulujen ohjaus hoitunee etänä tietokoneen avulla. Senkun maksaa kerran kuukaudessa sähkölaskun ja keskittyy myymään mainoksia.

Mainostauluihin mainoksia myy muuan oululainen yritys, jonne jonkin verran tietenkin myyntiprovisiota maksellaan. Toki Junno varmasti itsekkin näitä mainoksia myy joidenkin sopimuksien yhteydessä. Varmasti on hyvä lisätulo Kärpille, kun näitä tauluja on lisää ilmestynyt. On se Junno epeli, kun pelipaidoista ja hallista loppuu mainoksille tila niin pistetään tauluja pystyyn että saadaan mainoksia ympäri Pohjois-Suomea. Uskoisin että suurin ero Kärppien ja muiden liiga-seurojen välillä tulee siitä, että Kärpillä yksinkertaisesti on kaikille myydä jotain ja asiakkaita kontaktoidaan todella hyvin. Junno hoitaa kaikki isommat diilit jne. ja kuten kaikki tietää niin aika hyvin hoitaakin ja mainoksia myydään oikeasti joka paikkaan minne niitä voi myydä. Sitten tämä muu myyntiorganisaatio soittelee "pienempiä" mainoksia, eli siellä on jotain Kärppä-pakettia johon kuuluu taulu yrityksen seinälle, takki, nimi siihen tauluun hallin seinällä hinta about 1500€ ja kulujahan näissä ei pahemmin ole. Eli, kaikilla pienilläkin yrityksillä on mahdollista olla mukana Kärpissä ja siellä tehdään loppuen lopuksi paljon rahaa vaikka summat ovatkin pieniä yksittäisissä sopimuksissa. Ja kun näitä paketteja myydän Ivalo-Oulu akselille niin yrityksiä myös löytyy. Uskoisin siis että mikäli kaikkien liigaseurojen kappalemääräisiä sponsorointi sopimuksien määrää verrattaisi, olisi Kärpillä ylivoimaisesti eniten näitä sopimuksia. Ja suurin ero tulisi 1000-3500€:n väliin olevista sopimuksista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Liitetäänpäs mukaan, kaikku muut julkaissut paitsi Blues. Lukko julkaisee vasta joulu-tammikuussa. Tilikausi on Lukolla on ilmeisesti aina kalenterivuosi eli erilainen kuin muilla seuroilla. Kärpät tahkosi loistavat voitot ja jakoi vielä osinkoakin 129t€. Ilves parantanut aika paljon, vain n.200t€ takkiin, laitan tarkemmat luvut Ilveksen osalta kun tarkempi julkistus tulee.

Kiitos taas kerran hyvin kootusta matskusta.

Vähän harmittaa tässä viime aikojen Liiga-seuroja koskevassa talousuutisoinnissa se, että Ässien tappiollinen vuosi mainitaan, mutta ei sitä, että kyseessä on poikkeus, eikä suinkaan sääntö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös