Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RV16, 21.08.2010 klo 21.30.

 1. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eikös semmoistakin juttua joskus ollut, että seuroilla oli mahdollisuus pitää yksi välivuosi maksuista? Sport lienee tämän käyttänyt ja siksi noin paljon on vielä kultapossukerhon maksua jäljellä.
   
 2. mendieta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
  Lainaus:
  On.

  Lainaus:
  Kyllä se varmaan, koska yhtiökokouksessa oli juuri puhuttu loppuosakkeen maksuun liittyvistä haasteista.
   
 3. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Miljoona menee siis Sportilla tällä kaudella Liiga-osakkeeseen. Kova summa kun muutenkin näillä resursseilla vaikea kasata playoff-joukkuetta.
   
 4. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Käsitykseni mukaan Liiga on ”ottanut/ottamassa” uudesta TV-sopimuksesta itselleen hyvän siivun puskuriksi. Tähän päätökseen ajauduttiin ensisijaisesti Bluesin (meni nurin), Ilveksen (käytännössä konkurssitilanteessa ennen omistajavaihdosta) ja Sportin (Liigaosakkeen maksuvaikeuksien) esimerkkien vuoksi. Liigan kerätessä puskuria se pystyy varautumaan vastaaviin tllanteisiin jatkossa ja mahdollisesti auttamaan seuroja esim myöntämällä lisää maksuaikaa.
   
 5. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Liiga on itse halunnut laajentua, mutta käsittämätöntä miten vaikeaksi Liiga itse tekee uusien seurojen alkutaipaleen. Koita nyt noissa olosuhteissa rakentaa uskottavaa toimintaa ja kilpailukykyistä joukkuetta.
   
 6. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Niin, kuten miljoona kertaa todettua siellä sun täällä, Liiga ampui sekä itseään, Mestistä että noita "kabinettinousijoita" jalkaan tuolla vitun typerällä lisenssimaksuperseilyllään. Nippanappa pelillisesti ja taloudellisesti sinne 15 jengin joukkoon kuuluvia seuroja rankaistaan parhaimmillaan yhden kauden pelaajabudjetin kokoisella, täydellisen keinotekoisella maksulla samalla kun tasoa "laajennetaan" eli oikeasti lasketaan. Mitään vitun järkeähän tässä ei alunalkaenkaan ole ollut, mutta myöhäistähän se nyt on rutistaa kun paskaa on jo housussa vähän liikaa. Samoin kun EU:ssa, myös Liigassa laajentuminen tehtiin ihan liian aikaisin ja täysin päättömillä ehdoilla.
   
 7. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei ole mitään lisenssimaksua. Ja mitä tule SM-liiga oy:n osakkeen hintaan, niin aina voidaan toki miettiä, voisiko se olla alempi, mutta toisaalta kyseinen firma mm. myy nykyisin TV-oikeuksia 23 miljoonalla per kausi, että ei nyt tuollaiseen ehkä ihan ilmaiseksikaan omistusta aleta jakelemaan.
   
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei mene tällä kaudella mitään miljoonaa, vaan tuo 400k, kuten tässä on todettu.

  Iso summa toki silti, mutta miljoona olisi jo mahdottomuus.
   
 9. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Käytännössä siis lisenssimaksu, jolla saa pelata Liigaa. Ja sen olisi voinut hoitaa ennen Liigaan liittymistä samalla osoittaen, että perse kestää edes vähän alusta kilpailla ylimmällä sarjatasolla.
   
 10. Warrior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Tuosta Liiga-osakkeen maksusta ja sen kohtuullisuudesta sekä reaaliarvosta on puhuttu Liigahallituksen kokouksessa.
  Bluesin konkurssi muutti asetelmia näiden uusien seurojen eduksi, mutta tietyt tahot eivät suostu kohtuullistamiseen. Ei siis mitään uutta, että tässä yhteisössä ajatellaan vain omaa etua, eikä kokonaisuutta. Ei liity tähän, mutta menee silti mielestäni samaan kategoriaan tämän edelleenkin jatkuvan mielenpahoittamisen ja itkemisen kanssa, kun iso, paha ja ilkeä Jokerit nyt niin ikävästi jätti muut tuuliajolle.
   
 11. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Kyllähän tuota hetkeä, jolloin osake on maksettu, odotetaan KooKoonkin osalta kuin kuuta nousevaa. Itse en ainakaan ole kuullut, että maksuaikataulusta olisi poikettu missään vaiheessa. Näin ollen KooKoolla olisi lähdössä toiseksi viimeinen kausi, jolloin joutuu antamaan samantien tuon maksuohjelman mukaisen 360 000 euroa tasoitusta perinteisille seuroille. Tuo 360 kiloa on kuitenkin jo sellainen raha, jolla saa kaksi varsin kovaa peluria joukkueeseen, tai 3-4 ukkoa päivitettyä kallimmiksi, joten isosta tasoituksesta siinä puhutaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2018 klo 12.11
 12. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei nyt aivan niinkään, koska pitää olla erikseen vielä lisenssi, jotta saa pelata (olosuhteet, talous). Tosin lisenssiehdot eivät selvästikään ole kovin tiukat, jos ajatellaan vaikkapa Bluesin tapausta.

  Tavallaan tuo kertamaksu olisi tietysti ollut selkeä, mutta eipä taida monen seuran taustalla olla sellaisia taloudellisia lihaksia, että tuo käytännössä onnistuisi. Siksi osamaksu oli ainoa toimiva tapa, kun kerran laajentua haluttiin.
   
 13. koukou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Niin ja KooKoon tapauksessa nostettua pelaajabudjetin käytännössä sinne n. 2M€, joka tuntuu olevan se keskitason joukkueen pelaajabudjetti jolla mahdollisuus realistisesti on edetä ns. oikeisiin playoffeihin saakka joka vuosi eikä vain suonenvedon sattuessa.
  Tätä odotellessa voi toki viihdyttää itseään lukemalla kausiennakoita, joissa nämä kolme tulokasta niputetaan viimeiseksi ihmetellen heikkoa kärkiosaamista syytä sen tarkemmin miettimättä...
   
 14. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Niputin nyt yhteen nuo lisenssiehdot ja osakemaksun, kun käytännössä samasta asiasta on puhe. Sekä olosuhteet että osakemaksu pitää siis hoitaa "ajan kanssa" sitten kun jo Liigassa ollaan, eikä esimerkiksi sitä ennen. Sehän tässä nyt on typerintä, että väenväkisin piti laajentua ja nostaa Liigan joukkuemäärää, vaikka samalla rampautettiin noita nousijoita taloudellisesti, vaikka varmasti oli tiedossa kuinka veitsenterällä siellä joudutaan muutenkin vetämään. Se osakemaksu olisi pitänyt hoitaa ennen Liigaan liittymistä, esimerkiksi useamman kauden aikana siten, että vaikkapa 50% olisi jo maksettuna Liigaan liittyessä ja loput sitten viiden vuoden aikana niin että maksut on aloitettava nousun jälkeisellä kaudella ja välissä saa pitää vuoden taukoa. Tai vastaavalla tavalla, mikä ei työntäisi heti nousun jälkeen joukkueita vieläkin suurempaan altavastaajan asemaan. Mitä hyötyä, taloudellisesti saati kilpailullisesti, Liigan laajentumisesta on todellisuudessa ollut?
   
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ihan vain kysyn kun en tarkemmin tiedä. Onko nuiden jengien pakko olla ottanut paikka vastaan? Eiköhän heille ole kerrottu että mitä homma maksaa ja laskelmat tehty pystytäänkö niissä puitteissa pärjäämään. Riski on varmasti otettu seurojenkin puolesta.

  Siitä samaa mieltä, nuo kabinettinousut olisi pitänyt jättää tekemättä ja Liigaa pitäisi pelata 12 joukkueella ja karsinnat järjestää joka vuosi, Mestiksen voittajan ja Liiga jumbon välillä.
   
 16. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  No ei nyt suoraan ehkä kirjaimellisesti tällä kaudella joo mutta ensi elokuuhun mennessä kyllä eli tähän vuoden sisään kuitenkin menee se miljoona jos aikataulussa maksaa.
   
 17. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Minkähän Mestis-seuran kannattajat olisivat enää ikinä jaksaneet käydä peleissä sen jälkeen, jos tieto siitä olisi levinnyt, että seura on itse torpannut nousumahdollisuuden sen tarjoutuessa?
   
 18. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Varmasti on otettu riski seurojenkin puolesta ja laskeskeltu mitä on laskeskeltu, mietitty kenties että on parempi olla Liigassa häviämässä kuin Mestiksessä voittamassa - ja sitten joskus vuosien päästä ehkä saada jo kilpailukykyinen jengi jalkeelle, kun maksut on maksettu. Teoriassahan se voikin mennä näin.

  Mutta kuten näissä hommissa aika usein menee, niin todennäköisesti seillä Mestiksessä on oltu täysin yltiöoptimistisia monenkin talousasian suhteen. Eikä tämä nyt koske pelkästään kabinettinousseita jengejä, vaan myös muita Liigaseuroja ja yleensäkin Liigaa.

  Olisiko ollut mahdollista miettiä pidemmän aikavälin muutoksena hivuttaa Sport, KooKoo ja Jukurit (tai TuTo tai ketä siellä nyt sitten olisi halukkaita) ensin kohti Liigaa taloudellisesti, samalla kun ko. jengit pelaisivat Mestiksessä ja pitäisivät siten sitä tasoa yllä, sen sijaan että nyt nosteltiin vuoden välein halukas jengi ylös, vaikka tosiaan pomminvarmasti tiedettiin, että talous tulee olemaan todella tiukoilla heti noston jälkeen. Eli olisin odottanut Liigalta ie. muilta jengeiltä jotain järkevämpää ja kilpailua edistävämpää toimintaa kuin tuo nousijoiden melko totaalinen rampauttaminen vähintään muutamaksi kaudeksi.

  Lisäksi Mestiksen kärkijengit olisivat voineet karsia noususta, jolloin talouden lisäksi urheilullinen ehtokin olisi täyttynyt ainakin jollain kriteerillä. Mutta tämä tästä, näillä mennään mitä on päätetty joskus.
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Taitaa olla jo selvää, että alkuperäisestä aikataulusta poiketaan. Tämän tilikauden aikana sieltä ei mene kuin tuo 400k.
   
 20. Nebelwerfer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Tämä Facelta (en tiedä jos pitää paikkaansa)

  "Om ett år ska den resterande miljonen vara betald. Tanken är att 600 000 ska finansieras genom ett lån.
  – Vi förhandlar om ett lån för att på så sätt minska belastningen per säsong."

  Eli 600k:n laina "työn alla" jotta saatais tuo maskettu kokonaan ens vuonna, toki pitää maksaa lainatkin takaisin jossain vaiheessa.
   
 21. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jotenkin olin siinä käsityksessä, että Liiga voi näissä joustaa jonkin verran, ettei tarvitsisi erikseen lainoja ottaa. Noh, harmi sinänsä jos näin tiukkaa linjaa pidetään. On tuo riittävän iso riippakivi jo muutenkin nousijoille.
   
 22. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En oikein tiedä, olisiko ollut mielekästä pitää nostettuja seuroja Mestiksessä pidempää siirtymäaikaa kuin nyt tehtiin. Osamaksussa Mestiksessä pelatessa on se ongelma, ettei tulorahoitus oikein millään riitä kattamaan merkittäviä maksuja. SM-liigassa taas tuo voidaan tosiaan ottaa TV-rahasta, jolloin jäädään kyllä takamatkalle muihin seuroihin nähden, mutta toisaalta verrattuna Mestikseen TV-rahoista jää tuon vähennyksenkin jälkeen kuitenkin aivan eri luokan potti käyttöön.

  En tunne Sportin, KooKoon ja Jukureiden omistusrakenteita, mutta ilmeisesti siellä ei ole millään noista "kummisetää", joka olisi voinut suunnatulla annilla kasvattaa osuuttaan ja tuoda suoraan maksuun tarvittavan rahan sitä kautta kassaan.
   
 23. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Niin, eikö tuosta Liigan TV-rahasta olisi voinut jyvittää osuutta "puskuriksi" noille nousijajengeille, tai vastaavaa järjestelyä? Eli jonkinlaista vastaantuloa olisi olettanut Liigan taholta, koska tasaisempi sarja nyt luulisi olevan kaikkien etu. Eikä niin, että nostetaan Mestisjengit hakattavaksi ensin viideksi vuodeksi ja katellaan sitten josko ne sieltä kampeaisi vielä haastamaan.

  Pointtini nyt kuitenkin oli se, että Liigaan nostettiin joukkueita, joiden taloudellinen asema ei antanut mitään mahdollisuutta "tasaväkiseen" kilpailuun nousun toteuduttua, eikä anna vieläkään jos tuollaisia 400k potteja pitää maksaa ylimääräistä. Sportin tekemästä turskastahan tämä juttu lähti. Liigan yhtäkkisessä laajentumisbuumissa ei mielestäni ollut, eikä ole tänä päivänäkään, yhtään mitään järkeä - ei taloudellisesti eikä urheilullisesti.
   
 24. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olisi voinut, jos olisi ollut tahtoa. Epäilen, ettei olisi ollut. Pohjois-Amerikassahan tuo tasaisemman sarjan edukkuus on oivallettu ja siihen pyritään monin keinoin. Sen sijaan Euroopassa tuollaiselle ei ole oikein perinteitä, vaan jokainen seura katsoo enemmän omasta vinkkelistään. KHL:ssähän tuohon tuntuu nyt olevan pyrkimystä, jos siellä oikeasti otetaan käyttöön palkkakatto ilman porsaanreikiä.
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näiden joukkueiden maksukyky ei Mestisaikoina olisi mitenkään riittänyt merkittäviin liigaosakkeen lyhennyksiin. Myös siirtymäajan pidentäminen olisi tehnyt pelkkää hallaa näille joukkueille, kun kaikki kannattajat ja sponsorit vain vesi kielellä odottaisivat nousua, eikä ketään enää kiinnostaisi jäähdytellä Mestiksen puolella.

  Tästä TV-rahojen "jyvittämisestä" Mestiksen puolelle on ollut paljon puhetta, mutta käytännössä se on täysin turhaa puhetta, joka ei koskaan voisi toteutua.

  Niin kauan kuin liigaosakkeesta tällaista hintaa täytyy maksaa, niin eipä tuohon mitään merkittävästi parempia ratkaisuja ole. Ehkä näitä TV-rahoja voisi painottaa nousijajoukkueiden kohdalla hitusen sen suuntaisesti, että rahoja maksettaisiin nousun jälkeen hieman enemmän ja kun osake on maksettu, niin TV-rahoja laskettaisiin parin vuoden ajalta yhtälailla. Tämä tasoittaisi nousijajoukkueen menoja vuosikohtaisesti, joka voisi helpottaa taloudenpitoa nousun jälkeisinä ensimmäisinä vuosina.