Valtakunnallista lukemaa mielenkiintoisempaa onkin minusta vertailla joukkueiden välisiä eroja, koska hyppäähän tuo silmille miten Ässillä on liigan viidenneksi paras yleisökeskiarvo 3846, etenkin kun ottaa huomioon miten vaikeaa tahimista tämä kausi on TAAS ollut. Mutta silti edellä ovat vain ne joukkueet, joita vastaan Ässillä ei ole kaupunkien/talousalueiden koon takia mitään jakoa..
Mutta sitten verrataan Poria (85 000 asukasta, itse asiassa varmaan karvan allekin) kolmikkoon Jyväskylä (140 000 asukasta, ka 3206), Lahti (120 000 asukasta, ka 2944) ja Kuopio (120 000 asukasta, ka 3301), niin alkaakin tulla tarve löytää selityksiä miten Porissa voi olla 500-900 katsojaa isompi yleisökeskiarvo kuin millään noista paikoista. Jyväskylä on "helppo", koska kaupungin nykyisestä massiivisesta asukasluvusta kolmasosa on korkeakouluopiskelijoita, eli käytännössä muualta tulleita ei-jyväskyläläisiä. Ei kait heitä juurikaan JYPin peleihin saa, eli realistinen massa josta houkutella väkeä halliin on todellisuudessa paljon pienempi. Lahdessa taas katsojakeskiarvo on jopa tyrmistyttävän pieni suhteessa kaupungin asukaslukuun, mutta Lahti nyt ei olekaan minkäänsortin kiekkokaupunki vaan kyllä siellä dominoi muu talviurheilu vahvasti kiekon edellä. Kuopio onkin ainoa jonka kohdalla en keksi, mikä on selittävä tekijä että Porissa on käynyt keskimäärin noin 550 katsojaa enemmän kuin siellä (toki KalPa silti kuudentena yleisökeskiarvossa, mutta ero on kyllä suuri). Tai sanotaan näin etten keksi kuin sen "kulttuurisen selityksen", eli että eihän Kuopio ole sekään sellainen ihan mahdottoman perinteinen kiekkokaupunki..
Porin kohdalla on myös huomioitava, että kaupungista on vuosien varrella kadonnut aikalailla kaikki pääsarjatason palloilu, lipunkantajina ovat jäljellä enää Ässät ja menestyksekäs naisten pesäpallojoukkue Pesäkarhut.. jotka nyt eivät sattuneesta syystä toistensa yleisöjä käytännössä syö