Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Varonen, 12.09.2017 klo 21.06.

 1. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Joko sulla on sattunut niin karmaisevia laskuvirheitä, etten uskoisi edes yhtä KIRJAINTA viestissä, tai sitten ajatuskatkos ja KalPan kohdalla pitäisi lukea jotain muuta. KalPalla oli viime kaudella 27 pelin jälkeen kasassa 60 pistettä.
   
 2. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Noniin, hyvä että joku edes tarkistaa mitä mä kirjoittelen. Siinä pitäisi olla JYP, korjaan tuohon alkuperäiseen viestiin..
   
 3. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Mahtavaa työtä! Lisäksi Jokereiden poislähtöä jyrkentää sitä edeltänyt työsulku. Ainakin itse kävin katsomossa vain ja ainoastaan sitä yhtä Jokereiden hurria. Karlsson vai mikä lienee.
   
 4. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kiitos tästä, tämä oli hyvä analyysi ja tukee sitä samaa, mitä itsekin laskeskelin Jokereiden lähtöä seuranneena kautena ja yritin sitä myös tällä palstalla tuoda ilmi: laskua yleisömäärässä on mutta se ei ole niin radikaalia kuin yksinkertainen keskiarvo antaa ymmärtää. Erästä suurta innoittajaani lainaten: keskiarvo on hyvä ja paha, voi kertoa paljon mutta johtaa myös pahasti harhaan.

  Yksi asia jota olen ajatellut että olisi mielenkiintoista tutkia kun vain olisi aikaa, on seurojen menestyksen vaikutus keskiarvoon. Kyllähän se on ihan kiistatonta, että jos HIFK, TPS ja tamperelaiset kyntävät niin se näkyy koko sarjan yleisökeskiarvossa.
   
 5. Vähäjärkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, Lauri Tukonen
  Lainaus:
  Vertaatko ihan oikeasti joukkueen kiinnostavuutta hallien täyttöasteisiin? Meinaatko että vaikkapa Kärpät täyttäisi 78% täyttöasteella esimerkiksi 12k hallin, koska kiinnostavuus? Jos täyttöaste olisikin vaikka 60% niin kiinnostaisiko Kärpät sitten vähemmän vaikka yleisöä onkin enemmän?

  Ylipäätänsä noita on mahdotonta vertailla suoraan oikein millään mittarilla. JYP:in tapauksessa toki tuo halli vaikuttaa negatiivisesti huonon tarjonnan takia. Jos taas TPS pelaisi Kupittaalla niin täyttöaste olisi varmaan lähemmäs 100% mutta samalla yleisökeskiarvo laskisi.

  Jotkut vertaavat suoraan kaupungin asukaslukua yleisömääriin, mikä antaa toki tietynlaisen kuvan, mutta siinä ei oteta huomioon muuta urheilu-/kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi Raumalla on ihan älytön suhdeluku näiden kesken mikä on kova suoritus, mutta samaan aikaan penkkiurheilijalle ei ole mitään kilpailua tällä saralla. Naisten superpesis taitaa tulla seuraavana taikka sitten futiksessa miesten kolmosta pelaava Pallo-Iirot, jotka kaiken lisäksi pelaavat kesällä. Toisena vertailukohtana voidaan pitää Tamperetta tai Helsinkiä jossa pelaa kaksi Jääkiekkojoukkuetta "pääsarjatasolla".

  Kilpailu on kovaa ja yksikään joukkue ei varmaankaan voi olla täysin tyytyväinen koskaan, mutta en tiedä mitä esimerkiksi TPS:n markkinointitiimi voisi tehdä tällä hetkellä enemmän jotta katsojamäärät kasvaisivat tuntuvasti. Kyllä se halpa ja helppo vaihtoehto katsoa kaikki matsit telkkarista vaan noita lukuja syö auttamatta.
   
 6. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Paskapuhetta, että mitkään tähtipelaajat yleisöä saisi kiinnostumaan paikalle!
   
 7. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kaudella 2014/2015 Ässien yleisökeskiarvo oli 3988.

  Seuraavalla kaudella 2015/2016 yleisökeskiarvo oli niinkin hurja kuin 5053! Tätä edesauttoivat uusi halli ja halvat kausikortit.

  Kaudella 2016/2017 yleisökeskiarvo oli 4844, eli vähän laski edellisestä kaudesta, mutta todella kova lukema tuokin.

  Tällä kaudella, huolimatta tuosta halvasta ruututarjouksesta, Ässien yleisökeskiarvo on 4865.

  Eli tuo halpa ruututarjous käy tekosyystä. Kansan saa hallille kun tuote on kunnossa ja hinta kohdallaan. Ässät on ainakin hienosti onnistunut saamaan yleisöä halliin.

  Samalla kun saatiin uusi halli valmiiksi, niin organisaatiossa alettiin tekemään töitä oikeaan suuntaan ja tulos näkyy yleisökeskiarvossa.
   
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Tai sitten se vanha "sananlasku" pitää todellakin paikkansa: " Vittu Te porilaiset ootte outoja". Ei vaan todella hienoa, että homma on saatu noin hienoon uomaan. Harmi, kun muualla ei olla tajuttu 100€:n kausareita myydä enempää ja usemman vuotta. Esim Jukurit teki mielestäni siinä virheen, että jakoi lippuja ilmaiseksi vuoden ajan, mikä ei todellakaan riitä saamaan ihmisiä sitoutumaan joukkueesee. Hommaa pitäisi tehdä pitkäjänteisesti, kuten Porissa. Tavallaan tilanne harmittaa minua, koska Ässät tullee nostamaan päätään lähiaikoina huimasti. Lähes koko Pori on joukkueen takana ja se on hienoa. Tähän väliin onkin pakko kysyä, harrastetaanko/seuarataanko Porissa muita joukkueita/lajeja yhtä intensiivisesti, kuin Ässiä lätkässä? On kyllä hienoa, että jossain kaupungissa näinä vaikeina Ruutu+aikoina teillä on onnistuttu pidettyä jengi live-lätkän parissa. Onnea ja menestystä, sen Te olette ansainneet.
   
 9. Vähäjärkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, Lauri Tukonen
  Lainaus:
  Juu, Ässillä toki hyvä meininki tällä hetkellä ollut noissa yleisömäärissä ja sitä on ainakin tuolla TPS:n ketjun puolella otettu usein esimerkkinä hinnoittelulle. Eikös nuo kausarit vieläkin ole aika halpoja vaikka onkin noussut varmaan hiukan siitä ekasta kausarikampanjasta? Lukkokin taisi viime kaudella myydä 75e seisomakausareita 75v juhlakauden kunniaksi, mutta eipä se tainnut kauheasti näkyä vai olikohan se turhan pieneksi määräksi rajoitettu? Toki Lukon surkeat otteet kaukalossa varmaan myös vaikutti irtolippujen myyntiin.

  Lisäksi Turussa on ihan huokean hintaiset seisomakausarit ollut käytössä, mutta nekin käsittääkseni myynyt mielestäni nopeasti loppuun (olisiko syytä koittaa myydä niitä isommissa erissä?). Mainitsin tuossa markkinoinnista, jota muuttamalla tuskin paljoa eroa tehtäisiin kun tuote on kunnossa, mutta hinnoittelu on mielestäni avainkysymys tässä. Minulla ei ole mitään alan tuntemusta, joten en voi enempää asiaan ottaa kantaa, sillä näitä asioita varmasti joka paikkakunnalla mietitään. Kyllä talouspuolen kaverit luultavasi ovat kiinnostuneempia kokonaistuotosta vrt. katsojakeskiarvoon, joten asia ei varmastikaan ole niin yksinkertainen, josta päästään taas siihen kuinka paljon esimerkiksi isot yleisömäärät/hyvä meininki katsomossa ruokkisi itseään, mutta sitä on vaikea Power Point -esityksestä nähdä. Jonkinlaiset lippupaketit tai vaikka kuukausimaksut voisivat olla ihan raikas uudistus irtolippujen+kausareiden rinnalle ja niitä esimerkiksi nyt juuri eilen TPS on markkinoinut näin joulun alla (linkki tarjoukseen):
  Hanki joululahjaksi TPS:n tammikuisen lippupaketit! - TPS
   
 10. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  @Lätkä-Bongari Iso-E

  Ei muita lajeja ihan samalla volyymilla seurata, mutta esim. Pesäkarhujen yleisökeskiarvo on mun käsittääkseni ollut jo useana vuonna yli 1k ja Pesäkarhut on suosituin naisten seurajoukkue suomessa jos yleisömäärien mukaan arvioidaan.

  Muiden lajien harrastajamääristä ja katsojista multa ei löydy sen tarkempaa tietoa. Kenties joku muu porilainen osais tähän vastata?

  @Vähäjärkinen

  Kausarit on edelleen halpoja. Ässät myi tälle kaudelle jäätävän läjän 99€ hintaisia seisomakausareita, yhteensä 1500 kappaletta! Eli siis yli 70% seisomakatsomon kapasiteetista myytiin jo kausareilla.

  Tämän lisäksi myös istumakausikortteja on myyty hyvin, ainakin mun tietääkseni. Tähänkin voi joku toinen Ässäfani joka on näistä perillä kertoa lisää.

  Näiden lisäksi on vielä erilaisia lippupaketteja ja teemapelejä. Nyt esim. black friday tarjouksena oli lippupaketti myynnissä, 3 matsia 29,90€ vapaavalintaisille istumapaikoille. Eikä edes mitään huonoja pelejä, vaan yksi näistä peleistä on Ässät-Lukko.

  Olisi muuten oikeasti mahtava homma tuo kuukausimaksulla ostettava kausikortti. Lisäisi aivan varmasti kausareiden myyntiä, eikä hinnan tarvitsisi olla edes ihan niin alhainen.

  Toivottavasti joku ottaa tuon kokeiluun, Tps vois olla suunnannäyttäjä tässä.


  Yleisesti olen erittäin tyytyväinen Ässien toimintaan. Liput on halpoja, hallilla on jengiä ja voittopelien jälkeen juhlitaan pelaajien kanssa yhdessä voittoa. Ässien lanseeraama #yhdessä toimii.
   
 11. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoolla on tällä kaudella jo käytössä mahdollisuus maksaa kausikortti jopa kuudessä erässä. En tiedä miten paljon tuota mahdollisuutta on käytetty. Itse maksan kausikortin mieluummin kerralla niin asia on samantien hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Ihan hyvä kuitenkin, että myös tämmöinen mahdollisuus maksaa pienemmissä erissä on mahdollista.

  Maksa kausikortti erissä – hyödynnä uusi rahoitusmahdollisuus | KooKoo
   
 12. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Okei, hieno homma että on jo käytössä. Olisi hieno tietää moniko käyttää tuota mahdollisuutta
   
 13. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Niin no siis klassisen osamaksun sijaan poikien alkuperäinen ajatus siellä taustalla taisi oli, että voi ostaa aina kuukauden/jonkun muun ajanjakson kerrallaan "kausikorttia".
  Jos peli alkaa näyttämään paskalta tai lähtee kauaskauaspois työkomennukselle, niin keskeyttää/jättää uusimatta vaan kausikorttitilauksen aivan kuten jonkun lehtitilauksenkin.

  Kuten ylempänä jo linkattiin, niin esim. Tepsukalla oli erilaisia lippupaketteja tammikuulle. Sitoututetaan ostaja irtolipun sijaan pidemmäksi ajanjaksoksi asiakkaaksi (tässä tapauksessa yksi kuukausi, tammikuu), muttei kuitenkaan pakoteta sitoutumaan koko kauden mittaiseen rupeamaan, joka on aika pitkä aika ja kynnyskysymys ehkä monille.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Voisihan tuossa olla ainakin osalle seuroista ideaa tosiaan että joku kausikortti olisi jollain prepaid systeemillä ja aloituspakkauksen pystyisi ostaan vaikka R-kioskilta tai prisman kassalta. Mataloittaisi tosi paljon varmaan kausikortin ostamista kun nyt esimerkiksi JYPillä taisi vasta viimekaudella tulla kausikortit verkkoon myyntiin, oli tosi hankalaa alkaa olemaan ensin yhteydessä toimistoon sähköpostilla tai puhelimella. Aloituspakkaus vaikka 29.90 ja siihen sitten joku nakkikuppi ja kahvi kaupanpäälle. siinä sitten saa ladata lisää "puheaikaa" jos haluaa korttia jatkaa. Jollain tämmöisellä voisi madaltaa aika paljon jopa vielä noihin satasen korttejakin matalemmalle kun pystyisi ostamaan vaikka lahjaksi jollekin.
   
 15. Kukko Jäsen

  Ässien tuota 99e kausikortti on hehkuttu, ja se vaikuttaakin toimivan Porissa. En kuitenkaan uskoisi, että sama toimisi ainakaan tulojen muodostumisen suhteessa Tapparalla. Käsitykseni mukaan Ässät keräävät hyvät rahat esimerkiksi oheismyynnillä (kalja) ja lisä lipun myynnillä istumapaikoista, joka muodostuu hyvän tunnelman takia. Noin muuten 1500x99e tulo pyörii vain noin 150 000 €urossa. Tuo ei ole iso summa, kun se aina on pois myös jossain määrin varsinaisesta muusta kausikortti myynnistä, jonka 99e etu syö. Tampereella lisämyynti on restelin käsissäsi, joten oheismyynnillä ei kovinkaan euroja seuralle jää. Lisäksi paikallispeli ja muut lähes loppuun myydyt ottelut tuovat rahaa aika mukavasti, kun on siis mitä myydä. Kyseisinä päivinä tuo keskiverto lipun hinta on korkea, verrattaessa halpaan kausikorttiin. Pienemmillä paikkakunnilla tuo 99€ saattaa olla järkevä, varsinkin mikäli muut kiinteät kustannukset ovat pienet (esim hallin myyntityö).
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta näkisin että ei noilla Ässätkään suoraan rahaa tee, mutta buumilla myydään myös muualle halliin kalliimpia lippuja. Näkisin ettei mikseipä muuallakin sama toimisi myös Hakametsässä kunhan lippuja menee selkeästi kaupaksi enemmän kun normaalisti. Aluksi saattaa viedä katsojia istumakausikorteistakin, mutta varmaan useamman vuoden toistamalla myös osa siirtyy muualle halliin kalliimille paikoille. Näkisin että isoilla paikkakunnilla joissa on isoon seisomokatsomoon mahdollisuus tuo juuri toimii, pienessä hallissa ei niinkään.
   
 17. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Katsojamäärissä Pesäkarhut on Porin kakkonen ja kolmas on jalkapallon Kakkosta pelaava MuSa (502). FC Jazzilla katsojia oli 388. Salibandyssä Karhujen matseissa kävi keskimäärin 288 ihmistä. Eli kyllä Pori on tällä hetkellä todella vahvasti jääkiekkokaupunki.

  Harrastajien määrillä mitattuna jalkapallo tosin lienee Porin ykkönen, kun jääkiekkojoukkueita ei Porissa Ässien lisäksi juuri ole ja juniorimäärätkin ovat pudonneet.

  Lainaus:
  Tämä halpa kausikorttihan on Ässiltä aivan loistava pitkän tähtäimen suunnitelma. 99 euron kausikortit ovat mielestäni älyttömän hyvä tapa sitouttaa nuoremmat ihmiset seuraan. Nuoremmilla ei ole välttämättä mitään pohjatonta kassaa käytössään, mutta kynnys ostaa kausikortti tuolla hinnalla on huomattavasti pienempi. Kun kausikortti on kerran ostettu, on helpompaa myydä tuote uudelleenkin. Ja ennen pitkää ikää tullessa lisää se nuori seisomakausikorttilainen voikin olla istumakausikortin omistaja tai tuoda lisää rahavirtaa seuraan vaikka yrityslippujen muodossa.

  Lyhyellä tähtäimellä toki jää pääsylipputuloja jonkin verran saamatta, mutta katsoja on kuitenkin sitoutettu seuraan lipulla, joka on ostettu. Samalla kynnys lähteä hallille juomaan kaljaa pienentyy, kun lippu kerran taskusta jo löytyy. Lisäksi seisomakatsomo on älyttömän iso osa Ässien brändiä. Kyse ei ole pelkästään tunnelman luomisesta (joka sekin on tietty helpompaa kuin seisomakatsomo on täynnä), vaan myös siitä, että tuon katsomon tulee jo pelkän imagon takia näyttää täydeltä. Tyhjät betoniportaat olisivat seuralle imagotappio.

  Ymmärtääkseni Ässät ei kovin montaa sataa seisomakausikorttia saanut myytyä ennen 99€-kampanjaa, ja harva vaihtoi istumakausikortin seisomakausikortiksi, jolloin voi jopa olla, että kausikorttimyynnissä Ässät jäi tällä tarjouksella aiempaan verrattuna plussalle.
   
 18. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Boldasin.

  MIelenkiintoista olisi tietää prosentit mitenpäin se on isossa kuvassa, meinaan omalta ja kavereiden kohdalta oli kyllä päinvastoin. Paljon pienempi kynnys oli olla menemättä, kun maksettu jo ja rahat menetetty. Ja nimenomaan jos (ja sattuneesta syystä kun) peli oli kuraa tmv ei kiinnostanut.
   
 19. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kun katsoo tämän illan yleisömääriä, niin voi vain ihmetellä kenen kuningasidea on pelata lähes täysi kierros samana päivänä, kun A-maajoukkue pelaa EHT-matsia.
   
 20. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Mites raviurheilu? Se on mielestäni ainakin ennen vetänyt Porissa hyvin väkeä.
   
 21. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Vaikuttaakohan itse asiassa kovinkaan paljon? Noille jengeille ihan normaaleja arki illan katsojamääriä tänä päivänä. Ehkä Tapparalle olisi odottanut enemmän, mutta muuten aika odotettuja lukuja.
   
 22. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Onko tänään pelattu jotain pilipali eht höntsää?
   
 23. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Sama, jatkoajasta huomasin, että Suomi oli jossakin hävinnyt. Mitä järkeä on pelata Liigan kierroksen aikana jotakin höntsä jutskaa, sehän jää täysin pimentoon.
   
 24. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Jaa ne onnistui senkin häviämään? Sen verran kanavasurffasin illalla, että huomasin sen pelin olevan menossa, pari min. katsoin, ja tekikö Suomi sen 2-0? vai 1-0 (minusta oli jo 1-0 kun käännyin sinne) maalin, ja sit jatkettiinkin jo ihan muualle. Ei sen enempää kiinnostanut, eikä tullut katsottua. Leffa-ilta oli muutenkin...

  edit. oleellinen unohtui

  Että joo tosiaan ei tuo varmaan ihanne tilanne ole moiset samaan aikaan, mutta millos nämä on päätetty, ja onko varmasti Liigan puolella "vika" ?
   
 25. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Saattoi se meidän kolmen kärkipelaajan pelaaminen Maajoukkueessa vaikuttaakin joidenkin jäämiseen mielummin kotisohvalle.