Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Varonen, 12.09.2017 klo 21.06.

 1. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Kehtaisiko joku laskea noiden lukujen pohjalta hallien täyttöasteet? Olis mielenkiintoista nähdä ne. Kyllähän noi lukemat aika säälittäviltä kauttaaltaan näyttää
   
 2. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Nopeasti laskeskeltu. Virheitäkin voi olla. Hallin koon katsoin liigan sivuilta.

  Jyp 81%
  Kärpät 78%
  HIFK 78%
  Ässät 77%
  Jukurit 75%
  Tappara 73%
  Pelicans 72%
  Saipa 68%
  Sport 64%
  HPK 63%
  Ilves 62%
  KalPa 62%
  Lukko 61%
  KooKoo 51%
  TPS 43%
   
 3. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Täyttöaste kertoo karua kieltään siitä, mikä on JYPin suurin syy vähäisiin yleisömääriin. Kun halliin ei mahdu, niin ei mahdu. Tähän toki ensimmäiset näsäviisaat laukovat heti, että onhan siellä ollut keskimäärin 19% tyhjää. On vain ikävä fakta, että suunnilleen noin paljon sieltä löytyy sellaisia paikkoja, joista ei näe peliä kunnolla. On vaikea perustella hallille lähtemistä, jos siitä joutuu maksamaan selvästi kotisohvalla katsomista enemmän, joutuu matkustamaan paikanpäälle, eikä edes näe ottelua kunnolla.

  Noh, onneksi täällä ollaan kovaa kyytiä etenemässä uuden hallin rakennustöiden aloittamisen suhteen. Loppusuoralla ollaan rahoituksen ja suunnittelun osalta, sekä rakennustyöt alkavat tähän tietoon ensi vuonna.
   
 4. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Kiitos!

  Älytöntä, miten vähän Turussa kiekko kiinnostaa, vaikka joukkue keikkuu sarjataulukon kärjessä.
   
 5. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja istumapaikoista taitaa mennä 95% kaikista lipuista, muutama hajallinen alarivin paikka jää joihinkin matseihin ja nekin on monessa matsissa saman hintaisia kun toiseksi halvin kategoria eli 25e. Lauantain Kalpa pelissäkin näyttäisi enää muutama hajapaikka olevan siellä täälä myynissä vaikka Kalpa ei viimeaikoina nii mielenkiintoinen vastus ollut ja JYP on itse kotona hävinnyt paljon matseja. Ei voi olla näkymättä, varsinkin kun yli 3 ihmisen porukoiden on mahdotonta saada vierekkäisiä paikkoja jos ei halua alarivillä istua ja aina ei sinnekään mahdu noin iso porukka.
   
 6. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nintendo rahat ja Rantas Mikko
  Lainaus:
  Itse asiassa suuressa osassa kotimatseja (arkipelit) yläkatsomo on kiinni ja näin ollen katsomokapasiteetti pyörii jossain 5000? hujakoilla. Mutta näinhän se menee että jossain on liian iso ja jossain (esim. Jyväskylä) liian pieni halli.
   
 7. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Itsellen tuli yllätyksenä että Jukureilla on 75% täyttöaste, vaikka pelit ovat menneet heikosti. Viime vuoden huikea 90% täyttöaste oli suurimmalta osin uutuuden viehätystä, mutta että vielä tänäkin vuonna se heijastuu noinkin hyvin. No toivottavasti ei tuosta pahasti tipu. Vertailin noihin muihin nousseisiin (Sport, KooKoo) ja kyllä niilläkin on näemmä asteet tippuneet sarjanuosun jälkeen.

  Ei tässä kai muu auta, kuin nykäistä kaveria hihasta ja pyytää myös tutut hallille...
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jukureilla taitaa olla ensikausi se ratkaiseva, tälläkaudella näkyy viimekauden hyvä tulos vielä kausikortti ja sponsorimyynissä, mutta ensikaudella ilman isoa rahallista panostusta pelaajamateriaaliin on vaikea saada kausikortteja kaupaksi. Jos panostukset jatkuu yhtä alhaisena niin kohta tulee kova kamppailu kenellä vähiten yleisöä.
   
 9. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Näinhän se menee. Aina on se seuraava kausi vaikea. Liigaan kun noustiin, niin piti olla vaikeaa. Sitten puhuttiin, että toinen kausi on vaikea (no onkin tuloksien mukaan) ja nyt kolmas kausi. Itse en usko, että mikään kausi olisi helppo. Työtä ja temppuja toiminta vaatii ja niitä on tehtävä. Viihdetuotetta on myytävä ja asiakkaat on saatava liikkeelle. Tänä vuonna on varmaan toimistolla ollut helpompaa, kun kylällä immeiset tietää mikä ihme se Jukurit on. Seuraavaksi on vain saatava ihmiset ymmärtämään että tämä on jatkumo. Pienin askelin kohti timanttia. Liika vauhti tappaa monet, ei se matka. Tämä matka on pitkä Liigassa ja liiat riskit varmasti heittää talouden hapoille.

  Hyvänä esimerkkinä nuo Asuntomessut, jotka pidettiin viime vuonna täällä läntisen Etelä-Savon hiipuvassa kasvukeskuksessa. Hirveä hulabaloo yhden tapahtuman ympärillä. Kävijöitä olis saman verran, kuin Jukureiden tapahtumissa. Ainut erotus oli se, että ne messut tuli ja meni. Jukurit ovat vieläkin täällä. Tällä tarkoitan sitä, että monikaan yrittäjä/yritys ei tajunnut Mikkelissä, että hitto tätä näkyvyyttähän on vuositolkulla tarjolla. Monilla "vanhoilla" paikkakunnilla tämä on jo tajuttu, mutta meille sekin on uutta.
   
 10. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Tiistain yleisömäärät:

  Kärpät - Jukurit 4454
  Lukko - KooKoo 2873
  Pelicans - HPK 3911
  SaiPa - JYP 2756
  Sport - KalPa 2572
  Tappara - Ässät 5825

  Tapparalle puhtaat paperit ja varauksin ehkä Pelicansille. Muut... no, niin.
   
 11. Bullseye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Sportin osioissakin tästä jo mainittiin, mutta ihme on jos Vaasassa oli tänään edes 2000 ihmistä paikalla.
  Valitettavasti maaginen 2000 tullaan todennäköisesti virallisestikin alittamaan lähiaikoina. Seura(johdon) ja yleisön välit alkavat olla vähitellen sen verran tulehtuneet, joukkueen kyntämistä unohtamatta.
   
 12. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olettaisin ettei sitä yläkatsomoa väkisin pidettäisi kiinni, mikäli lipunmyynti näyttää siltä, että kapasiteetti ei riitä yläkatsomo suljettuna? Eli käytännössä tämä seikka ei kapasiteettia muuta mihinkään, mutta sitä yläkatsomoa ei vain avata ilman tarvetta. En siis tiedä onko näin, mutta tuntuisi tyhmältä jos ei olisi.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Paljonkohan Vaasassa myytiin kausikortteja? Onko tuo 2000 alitus kuinka mahdollinen.

  Taitaa olla jonkinsortin minipudotuspelit jo Sportilla menossa, lauantaina pitäisi saada yleisöä halliin ja huutaa HPK kumoon jos aikoo vielä taistella pudotuspeleihi. Oikeastaan kaikki 5 edessä olevaa pitäisi aina keskinäisissä voittaa.

  Alkaa muuten liigassa olemaan jo tässävaiheessa yllättävän isot erot joukkueilla, onko väärä mielikuva jos viimekaudella tässäkohti oli paljon tiukempaa ja kaikki melkein vielä mukana pudotuspelitaistelussa? ei voi olla varmasti näkymättä yleisömäärissä jos jo tässäkohti näyttäisi vähintään 3 joukkueen olevan tippumasta pudotuspeleissä ulos. Sportilla taitaa noista vielä pahin tilanne olla kun jo pohjalla on noin huono määrä ja jos siihen joku tyhjennysmyynti lähtisi vielä käyntiin.
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  KooKoolla on suuri halli. Hyvin suuri yleisömääriin nähden. Asteet toki tippuneet suuresti, mutta vissiin suurimmalla osalla joukueita näin on käynyt?
   
 15. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Noin 1500:ssa on taidettu pyöriä tässä liigavuosina. Itse en usko, että täällä tullaan tällä kaudella ainakaan ilmoitettuja alle 2000 yleisömääriä näkemään. Tänään näytti olevan jonkin verran vähemmän kuin viikko sitten Pelicansia vastaan, mutta ei mielestäni kuitenkaan niin paljoa, että tuo 2000:n rajan rikkoutuminen olisi ollut kovin lähellä.
   
 16. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Ja eikös KooKoo ole ainoa liigajoukkue, joka ilmoittaa paikalla olleet, ei myydyt.
   
 17. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Toisaalta onhan Kouvolassa asukkaitakin enemmän, kuin Vaasassa tai Mikkelissä. Kouvolassa halliin mahtuu n. 7,3% kaupungin asukkaista, Mikkelissä n.7,7% ja Vaasassa 6,7%. Eli hieman ontuu tuo suuri halli vertaus.
   
 18. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Kyllä se näin taitaa olla. Mikkelissä ja Vaasassa on ilmaa ilmoitetuissa ja sen on omatkin fanit jo myöntäneet.
  Lainaus:
  Joo kuntaliitos toi yhteen kuusi kuntaa, Kouvola on noin 30k:n asukkaan kaupunki. Sitten muu Kouvostoliitto onkin jo hajaantunut aika laajalle alueelle mikä vääristää paljon vertailua. Luulisi sinun tämän tietävän.
   
 19. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Kun kerran näitä tiistain yleisömääriä nykyään jaksetaan kauhistella, tein ihan tilastoanalyysin 2000-luvun yleisömääristä. Tuon perusteella yleisömäärät ovat kauden mittakaavassa laskeneet, mutta eivät oikeasti mitenkään merkittävästi. Todennäköisemmin paskasti yleisöä keränneet ottelut ovat vain vuosien varrella unohtuneet.

  Tämä kausi ei tietysti ole vielä analyysissä mukana, koska kausi on kesken ja keväällä kerätään keskimäärin selvästi isompia yleisömääriä.
   
 20. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  On tuossa mielikuvassa totuutta pohjalla. Laskin nopeasti viime kauden sarjatilanteen 27 ottelun jälkeen, ja silloin häntäpään tilanne näytti tältä (jollei laskuvirheitä sattunut):

  10. JYP 36
  11. Ilves 34
  12. SaiPa 31
  13. Kärpät 30
  14. Lukko 28
  15. KooKoo 26

  Viimeisenä olleen KooKoon ja kymppisijaa pitäneen JYP:n välissä oli 10 pistettä, kun nyt vastaava ero on 16 pistettä. Kolme joukkuetta on nyt jo yli kymmenen pisteen päässä viivasta, kun vuosi sitten ei ollut ainuttakaan. Veikkaan, että joku pohjalla olevasta kolmikosta nousee haastamaan kymppisijaa vielä kauden aikana, mutta pidän yhdenkään noista päätymistä pudotuspeleihin varsin epätodennäköisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 21.24
 21. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Samahan se on Mikkelinkin kanssa. Pinta-alaltaan taitaa Mikkeli olla Kouvolaa suurempi. En kyllä itse oikein osaa edes Mikkelin rajoja karttaan piirtää, nyt kun noita kuntaliitoksia on tullut. Ennen oli helpompaa Mikkeli oli se pieni pallura mikkelin maalaiskunnan sisäpuolella.
   
 22. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Joo ei välttämättä ollut 2000 paikalla. Todelliset katsojamäärät on vielä ihan oma kysymyksensä. Veikkaisin että ilmaa on 500-1000 paikkakunnasta riippuen ja voi olla enemmänkin. Esim. TPSn kohdalla ei varmasti riitä.

  Juuri tästä syystä en usko että 2000 tullaan alittamaan tällä(kään) kaudella. Siinä tuntuu olevan joku sopimus että sen alle ei mennä. Jos siltä näyttäisikin niin aina on jaettu jotain koululaislippuja jotka lisätään katsojiksi vaikka katsomossa olisi miten tyhjää.
   
 23. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onhan näissä yleisömäärissä muutamia mielenkiintoisia pointteja. Ensimmäisenä mieleen nousee Jukurit. Mahtavan avauskauden jälkeen kun keskiarvo oli messevä 3804. niin seurajohdossa riitti kovasti luottoa että yleisö jaksaa raahautua edelleen hallille. Tälle kaudelle julkisuuteen ilmoitettu tavoite oli mielestäni aika kova 3600. Nyt kun kotiotteluita on pelattu 14 niin ainoastaan kerran tuo lukema on ylitetty. Keskiarvo on tällä hetkellä 3163. Siinä saa lopuissa peleissä olla se pikkusta vajaa 4000 katsojaa / ottelu jotta tavoite toteutuisi. Aika kova haaste, kun muistetaan että hallin kapasiteetti on vain 4200. Se ei enää yhtään ns. ohipeliä kestä. Jukureiden kohdalla on toivottava että tuo 3600 oli vaan nimenomaan tavoite, eikä tuon mukaan ole mitään budjetoitu.
   
 24. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Täyttöaste ei kerro mitään joukkueen kiinnostavuudesta ainakaan, jos vertaillaan eri kokoisten hallien kesken. FC TPS:n täyttöasteen ovat olleet kolmen viime kauden osalta 90%- 10% - 30% Tähän vielä ottaa huomioon, että yleisömäärien kasvu vuodessa on ollut 50% luokkaa samalla ajalla.

  Onneksi tänään aina kiimainen keskiviikko-KOOKOO ja 8000 menee rikki helpohkosti.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tästä olen Jukureiden osiossa jo spekuloinut, mutta ei tuo 3600 voi olla muuta kuin tavoite. Ensimmäiselle kaudelle budjetoitu yleisömäärä taisi olla alkujaan 2600, tarkastettiin juuri kauden alla 2800:aan ja ilmeisesti lopullinen nollatulosraja olisi ollut jossain 3000 paikkeilla. Lippujen hinnat tällä kaudella samat kuin viime kaudella (joskin itse asiassa nostettu hieman nyt kesken kauden ja seuraavasta kotimatsista lähtien parhaat keskikatsomon paikat kustantavat esim. 32€ aiemman 25 sijaan), noususta johtuneet ylimääräiset kulut (tuloslaskelmassa muistaakseni 180k€) maksettu ja joukkueen arvo laskenut niin aika helvetin erikoista matematiikkaa jo vaatisi että yleisöä pitäisi käydä nollatulokseen keskimäärin 800 enemmän kuin ensimmäisellä kaudella.