Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Varonen, 12.09.2017 klo 21.06.

 1. Varonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Los Angeles Kings, Liverpool
 2. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Aika karuja lukemia, mutta sitä se liian aikainen aloitus teettää. Hakametsäänkin olis mahtunut vielä reilu tuhat silmäparia lisää vaikka olisi ennakkoon luullut sen olevan käytännössä täynnä. Hämeenlinnassa oli ihan tyhjää ja Jyväskylässäkin Ritari päivitteli alhaista katsojamäärää, kun sitä peliä enimmäkseen seurasin.
   
 3. Varonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Los Angeles Kings, Liverpool
  ^ Ei niinkään karut lukemat, vaan karu totuus.

  Tuossa kuvassa kun on maksimissaan 600, eikä 3600 ihmistä.
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hämeenlinnassa jäätiin alle 3000 katsojan ja Jyväskylässä sekä Lahdessa mentiin niukin naukin yli 3000 katsojan. Turussa sitten noin 3500. Todella huonoja yleisömääriä tänään.
   
 5. Oadie Jäsen

  Lainaus:
  Surullisinta tuossa taitaa olla, että tuossa ilmoitetussakin määrässä on ilmaa aika tavalla jos tuota kuvaa katselee. Gatoraden alakertaan taisi mahtua 4400 katsojaa ja enemmän ainakin kuvan perusteella on punaista.
   
 6. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Karu totuus on vaan jos näet periaatteessa ilmaiseksi kaikki pelit kotisohvalta, niin miksi vaivautua hallille etenkään arkena?
   
 7. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Perjantaina oli Äijänsuolla Lukko-TPS-pelissä 3253 katsojaa. Se on varmaan pienin yleisömäärä Lukon kotiavauksessa sitten puoliavoimessa hallissa syksyllä 2005 pelatun Lukko-KalPa-pelin. En muista tarkkaan, saattoi siinäkin olla enemmän. Jos oli, niin sitten pitää pienempi yleisömäärä hakea syksyltä 2001 jolloin kotiavausta Tapparaa vastaan katseli 3000 päätä.

  Ainakin pari lehteä kirjoitti lauantaina että Äijänsuon yleisömäärä olisi jäänyt pieneksi sen Tommi Kovasen julkituoman kirjekuorikohun takia mutta enpä usko sen vaikuttaneen. Kyllä ne on muut seikat joiden takia porukka jää kotiin.
   
 8. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Tuleeko tämä vieläkin yllätyksenä, että avauskierroksen jälkeen yleisömäärät ovat pieniä, vaikka näin on ollut monta vuotta putkeen.
   
 9. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Eikä olla edes marraskuun pimeissä illoissa. Eniten itseä suorastaan harmittaa nuo avauksien pienet määrät. Siitäkin taitaa olla vähän aikaa, kun Porissa on avauksessa ollut täysi tupa. 13-14 taisi olla ainakin lähellä jollei muuten. Ei sinänsä tuo 5000 mikään huono ole. Rauman perjantainen pisti kyllä mietityttää, näinkö Liiga avataan paikkakunnilla.
   
 10. #76Sally Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pennasen projekti
  Lainaus:
  Kyllä se näin on. Vielä, kun pelit ovat suurimmaksi osaksi tunteetonta pelaamista, kun ei maalinedushässäköitäkään enää peleissä ole saati taklauksia. Maalimäärätkin tuntuvat vain pienenevän.
   
 11. Luxray Jäsen

  Se on ihan joka vuosi tismalleen sama laulu syys-marraskuussa näistä yleisömääristä. Joulukuun tienoilla alkaa arkipeleissäkin lukemat parantua ja ihmiset löytämään hallille.

  Mitä olen aikaisempien vuosien vastaavaa ketjua lukenut niin melkein joka vuosi toistuu seuraavat lauseet: "Todella huonoja lukemia", "Eipä ole mikään ihme kun ei siellä kentällä nykyään edes tapahdu mitään", "Lippujen hinnat alas niin voisi sinne hallille raahautuakin".

  Onneksi nyt oli joku uutinen tänään, että karsinnat palaisivat ehkä ensi kaudeksi ja liigajengit olisivat valmiita pudottamaan joukkuemäärää. Kyllähän nuo kaksi vaikuttaisivat aika helvetisti Liigan kiinnostavuuteen ja sitä kautta yleisömääriin
   
 12. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Liian aikaisin aloitettu kausi ja nyt sitten tänään perus-arkipelit. Järkevää olisi että pelipäivät olisivat perjantai, lauantai ja sunnuntai. Toisaalta ongelmana on sitten Oulu. Ellei lentämistä laske mukaan. Jonkun itäisen Suomen joukkueelle on helppo tehdä kiertue lännessä tai meno/paluumatkalla peli keski-suomessa (sama myös toisinpäin). Kärpille on helppo tehdä kiertue etelässä, muttei kuitenkaan enää toisinpäin.
   
 13. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Elo-syyskuun vaihde on kyllä aivan liian aikainen hetki kiekkokauden alkamiselle, ei tunnu yhtään että sarja olisi oikeasti käynnissä vaan noita vähän harkkamatsimaisella tunteella seurailee. Mun puolesta vaikka saman hintaiset kausarit 10 vähemmällä kotimatsilla ja kausi alkamaan silloin paskemmilla keleillä 2 kuukautta myöhemmin.

  Tuossa ensimmäisen viestin kuvassa ei kyllä ole ihmisiä puolta tuhatta, voihan se toki olla että ilmoitettu lukema saadaan kun arvotaan kaikki myydyt kausarit, yritysliput ja junnut yms ilmaiseksi pääsevät (vaikkeivat siis olisi hallia lähellähään) mukaan katsojiin.
   
 14. Wingman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Valmentajien hautuumaa
  Mökkeilykausi vielä. Veneessä Ruutu auki ja kansitakki päälle ja se on melkein kuin olis hallilla. Paitsi että halvempaa ja mukavampaa.
   
 15. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Mökki 250 000€
  Vene 50 000€
  Kansitakki 300€

  Mukavuudesta en sitten tiedä.
   
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Siirrän viestini HPK-alueelta tänne, koska kyseessä on jossain määrin koko Liigaa koskeva asia.
  Lainaus:
  Totta. On ihan ymmärrettävää, että viime vuosina yleistynyt trendi yleisömäärien laskussa erityisesti syksyn arkipeleissä vahvistuu entisestään, kun Ruutu on muuttanut hinnoitteluaan kilpailukykyiselle tasolle.

  Nyt Kerhon, Tepsin ja muiden Liiga-seurojen pitäisi reagoida tilanteeseen aktiivisesti ja päättäväisesti siten, että osallistuisivat "kilpailuun" omista kannattajistaan: miksi kannattaa tulla hallille kotikatsomon sijaan - ja miksi vieläpä maksaa siitä jokunen euro enemmän? Mikä on se lisäarvo, jonka ottelu koettuna paikan päällä tuottaa?

  Tilanne on ymmärrettävästi uusi verrattuna muutaman vuoden takaiseen - puhumattakaan jostakin 2000-luvun vaihteesta, kun ainoat televisioitavat ottelut runkosarjassa olivat sunnuntaiset Hockey Night -matsit. Nyt kilpailu on oikeasti kovaa, eikä "tavan katsojille" välttämättä enää riitä, että Rinkelinmäeltä saa 20 eurolla hyvää kiekkoa ja kehittyvää kannattajatunnelmaa. Ja etuosto-oikeuden kahviin. Varsinkaan, jos peliin on tarkoitus lähteä isommalla perheellä, jolloin lipuista joutuu pulittamaan jo lähemmäs 100 euroa (plus erätaukosyötävät ym.). Silloin se haravointi tai Pikku Kakkonen voi olla koko perheen kannalta mukavampi ja kokonaistaloudellisesti järkevämpi vaihtoehto - ja A-katsomo puolityhjä.
   
 17. Nigi Jäsen

  Lainaus:
  Tiedä sitten montako makkaraa @Wingman vetää hallilla. :)
   
 18. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Sulla on nyt mökin ja veneen hinnat ihan väärin päin. Tolla hinnalla saa ympärivuotisen luksushuvilan miltä tahansa rannalta, mutta samalla veneen virkaa toimittaa kuselta haiseva vuotava jolla, joka kaatuu ankkalammella kaarnaveneen törmäyksestä.
  Kun käännät hinnat toisin päin, niin saat molempiin riittävästi mukavuutta.

  Kansitakista en sitten tiedä.
   
 19. The Priest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS Turku
  Tuo kuva, joka ensimmäisessä viestissä on TPS-Sport ottelusta, on otettu 5sec sen jälkeen ku avauskiekko on pudotettu.

  Turussa yleisö tulee muutenkin aina myöhässä peliin niin kyllä sitä yleisöä sinne katsomoon tippui tasaiseen tahtiin aina ensimmäisen erän puoliväliin saakka. Varmaan n. 500-600 ihmistä tuli vielä tuon kuvan ottamisen jälkeen.

  Eli kyllä tässä kuvan ottaja on nyt hakemalla hakenut "kohukuvaa".

  Huono yleisömäärä ei siinä toki mitään.
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  KalPalla tulee kotiavauksesta tuplapelit. Oliko nyt perjantaina IFK ja lauantaina TPS. Molemmat pelit vkl pelejä keskellä kuuta. IFK vetänee yli 3000 mutta TPS voi tehdä jo tiukkaa. Kyllähän tässä maksetaan Ruudun halpuudesta seuran kuin seuran kohdalla. Mutta jos selaa vastaavaa kejua viiime kauden aloitukseen niin sama virsi oli sielläkin. Eikös yllättävän moni tavoitteeseensa kuitenkin päässyt? Toki uskon tuon Ruudun vaikuttavan myös koko kauden kävijämäärään. Puolikkaalla istumalipun hinnalla katsot koko kuukauden pelit kotoa.
   
 21. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Joka vuosi toistuvia asioita:
  - Talvi yllättää autoilijat.
  - Syys-loka-marraskuun arkipelien (erityisesti tiistain) yleisömäärät yllättävät kiekkokannattajat.

  Lähes jokaisella paikkakunnalla on tähän aikaan vuodesta arkipelien yleisömäärät alkaneet kakkosella tai kolmosella jo vuosikaudet.
   
 22. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Yksittäisten alkusyksynpelien sijaan lähtisin katsomaan vasta n. 10-15 kierroksen jälkeen ensimmäistä otantaa mihin suuntaan tämän kauden yleisömäärät lähtevät. Viime kausihan taisi olla jopa parannusta edellisestä kun Jukurit menestyi niin hyvin yleisövertailussa Bluesiin. Mikäs olikaan viime kauden lopputulema yleisön suhteen vrt. edelliseen? Nousiko yleisömäärä jopa hieman edellisestä kaudesta?
   
 23. Varonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Los Angeles Kings, Liverpool
  Lainaus:
  http://static.iltalehti.fi/smliiga/turku1209vp_sm.jpg

  Tuossa on erän keskeltä, onko hakemalla haettu kohukuvaa myös? Toki tuossa kuvassa ei ihan yhtä laajalti näy katsomot mutta kuitenkin.

  Surullista joka tapauksessa on, että TPS:n yleisömääriä voi nykyään laskea tuhansien sijaan sadoissa.
   
 24. Oadie Jäsen

  Lainaus:
  En ymmärrä miksi seuran tarvitsee väärentää yleisömääriä? Enkä myöskään ymmärrä miksi jopa kannattajien tarvii täällä niitä vääristellä? Aina on joku selitys. @Varonen kuvassa kerrotaan varmaan kaikkien olleen vessassa. Hyvä jos todellisuudessa tuolla hallissa tuhat henkeä eilen oikeasti oli. Sen sijaan että määriä vääristellään tulisi miettiä alkuun miten tuo alakerta saataisiin edes puolilleen arkipeleihin. Liigan trendi on todellisuudessa alaspäin kiinnostavuudessa, vaikka lukuina voidaan ilmoittaa ihan mitä halutaan.
   
 25. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Viime kauden ensimmäisen tiistaina pelatun kierroksen yleisömäärät olivatkin huomattavasti paremmat. Tuolloin katsojia oli kuitenkin 2615, 5133, 3018, 2681, 2921 ja 3982.

  Eiköhän TPS ollut nuo n. 3600 lippua myynyt. Se taas on aivan eri asia, kuinka monta katsojaa oli paikalla. Eilen jäi varmaan aika monta firmalippua käyttämättä.