Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan varmistuneet siirrot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tähtipakki, 27.10.2010 klo 21.37.

 1. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Kiitos nauruista, meni ehdottomiin suosikkeihin tämä viestisi.

  Kaveri selittää sinulle syyn, miksi Säteri pelasi kaikki pleijarit, vaikka Rybarilla oli paremmat statsit koko kauden ajalta. Syy oli se, että Rybarin loppukausi juuri ennen pleijareita oli epäonnistunut.
  Sinä vedät marttyyri-itkupotkuraivarit, että ei voi Rybarin tasoa määritellä vain ja ainoastaan loppukauden perusteella. Ei voikaan, mutta se oli syy miksi Säteri pelasi pleijarit. Eikä @S.T. lainaamassasi tekstissä muuta väittänytkään.

  Sitten keksit vielä samaan viestiin jostain syystä ihan kokonaan toisen perustelun Säterin pleijaripeluutukselle, vaikka sinulle jo vastaus ojennettiin hopeatarjottimella naamasi eteen.
  Omat faktat - parhaat faktat.
   
  Pekka Kaukalo, Ilmestyskirjanpitaja, Jusu75 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minä uskallan ottaa kantaa paremmuuskysymykseen. Uskon Säterin olevan Rybaria parempi maalivahti. Säteri olisi ollut liian hyvä Liigaan. Sen vuoksi hän pelaakin ensi kaudella KHL:ssä. Se, että Rybar pystyi heti ensimmäisellä AHL-kaudellaan torjumaan Säteriä paremmilla tilastoilla runkosarjassa, kertoo meille sen, että Rybar on todennäköisesti Liigan mittapuulla mitattuna huippuvahti. Minä rohkenin kirjoittaa heti alkuun, että todennäköisesti paras. Tarkemmmin asiaan paneuduttuani, olen edelleen samaa mieltä.
   
 3. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Erikoinen viesti. Minä en tahdo millään pysyä mukana. Ei haittaa. Mitä mieltä olet Rybarin siirrosta Kärppiin? Minkä tasoisena maalivahtina häntä pidät?
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Mitä erikoista tuossa viestissä oli? Kyllä suosittelisin tarkastelemaan noita omia viestejäsi hieman kriittisemmin, ennen muiden lyttäämistä.

  Kevään MM-kisoissa Rybar oli ainakin ihan paska. AHL:ää en seuraa, mutta ei nuo statsit nyt loistavat sielläkään ole, eikä päässyt edes playoffeja pelaamaan. Minä ottaisin kyllä mielummin omalle maalilleni Laurikaisen, Tirrosen tai Haukelandin ennen Rybaria ainakin. Rybar on ihan täysi arvoitus, toki en kiistä, etteikö voisi nousta jopa kovimmaksi veräjänvartijaksi, mutta kyllähän tuollaiset julistukset hieman laskevat sun vakavastiotettavuutta.
   
  Pekka Kaukalo, Ilmestyskirjanpitaja, Meiken ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 5. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Tilastot Rybarilla ovat varsinkin Tshekistä jäätävän kovat, tietääkseni kun pääsarjassa pelataan melko hyökkäysvoittoista(?) kiekkoa.

  Saattaa hyvinkin olla sarjan paras maalivahti kauden päätyttyä, mutta Laurikaisella kuten monella muullakin on vielä tässä vaiheessa selkeä etu, koska Liigan kuviot ovat selkäytimessä.

  Mielenkiinnolla odotan miehen edesottamuksia. Uskoisin kilpailevan parhaan maalivahdin tittelistä keväällä yhdessä Laurikaisen sekä Kilpeläisen kanssa.
   
 6. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Viestissä oli erikoista niin sisältö kuin perin aggressiivinen sävy. On selvää, että Säteri on parempi ja isomman statuksen pelaaja kuin Rybar. Hän oli mielestäni selvä valinta viime kauden pudotuspelien pelaavaksi maalivahdiksi ennen Rybaria. Varmasti Rybarin heikko loppukausi on ollut viimeinen sinetti asialle.

  Kun Rybarin kyvykkyyttä liigavahtina arvioidaan, on mielestäni syytä keskittää tarkastelu pidemmällle ajanjaksolle kuin edellisen kauden kymmeneen viimeiseen peliin. Kun tarkastelun kohteeksi otetaan koko viime kausi, Rybar pärjää vertailussa Säteriin hyvin. Se antaa minulle lisätoiveita hänen suhteensa. Toki myös tilastot Tšekin pääsarjasta ovat oivalliset.
   
 7. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  On kumminkin suhteellisen yleistä, että heikompaa (valmentajan mielestä) maalivahtia peluutetaan lähtökohtaisesti heikompaa vastustajaa vastaan etenkin tuplapäivinä. Tämä kyseinen teoria oli nähdäkseni hyvinkin mahdollinen, koska Säteri pelasi pudotuspelit. Tosin selityshän tähän on tuolla pelaajan omassa ketjussa.

  Niin ja miltään huonolta näyttämisestä ei tässä ole kyse. Rybar voi hyvinkin olla Liigan parhaita/paras maalivahti, mutta menneet meriitit eivät häntä vielä ihan kirkkaaseen kärkeen vie.
   
 8. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Täällähän on komeat kesälomanujakat käynnissä :)

  Minusta on selvää, että Rybár kyykkäsi viime kauden lopussa ja herättäähän se kysymyksiä. Miksi näin? Tietämättä syistä sen tarkemmin, en lähde arvailemaankaan. Suoritusvarmuus on kuitenkin yksi tärkeimmistä kriteereistä huippuveskareita arvotettaessa joten etenkin kevätkauden tasonlaskut ovat todella merkittäviä. Muutenhan Patrik näyttää teksti-tv:n perusteella kevään mieheltä.

  Rybárin hyvät tilastot Euroopasta näyttävät tulleen sarjojen hieman pienemmissä tai keskisuurissa seuroissa pelatessa. Tähän kun lisää Slovakian ja Tšekin sarjan hyökkäysvoittoisuuden, piirtyy kuva kovassa kiekkosateessa viihtyvästä maalivahdista.

  Hankinta vaikuttaa minusta erittäin kovalta. Valmentajien ym. kommenteista päätellen kylmänviileä ja rauhallinen maalivahti, joka pitää hyvän näköyhteyden kiekollisiin tapahtumiin ja on hyvä pelaamaan myös jäässä. Kaverilla kuuluu olevan kova halu kehittyä.

  Ei pidä unohtaa isä-Rybaria; mieshän oli myös Slovakian maajoukkueveskari ja on sittemmin tehnyt maalivahtivalmentajan hommia suurissa ja arvostetuissa organisaatioissa.

  Kokonaisuutena arvioisin, että potentiaalinen sarjan top-3 maalivahti, jopa paras, jos kaikki menee putkeen. Kuitenkin muillakin paikkakunnilla pelaa hyviä pelaajia ja maalivahtejakin, mikä meiltä kärppäfaneilta helposti unohtuu. Esimerkiksi Kolppanen, Dostál, Engren, Tuohimaa, Kilpeläinen, Laurikainen, Heljanko ja Tarasov, miksei Stéenkin ovat kaikki erinomaisia maalivahteja, joiden edelle Rybária ei voi ihan suorilta heittää - ensin on nähtävä, miten Patrik sopeutuu Liigaan.

  Edellämainituilla muilla paikkakunnilla on useita maalivahtikaksikoita tai jopa -ryhmiä, jotka kokonaisvaltaisesti pesevät Rybár-Annunen-kaksikon. Onko Kärpillä todella varaa lähteä tulevalle kaudelle kakkosvahtinaan urallaan 120 minuuttia ja 40 sekuntia Liigaa pelannut Justus?
   
  LiutunLätty, Knap & Partakus tykkäävät tästä.
 9. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Lainaatko vielä kaikki viestit, joissa Rybarin liigavahtikyvykkyyden tarkastelu suoritettiin edellisen kauden kymmenen viimeisen pelin perusteella? Odotan innolla.

  Voisivatko ystävälliset @Moderaattorit kitkeä keskustelusta tällaiset trollit, jotka eivät lue edellisiä viestejä ollenkaan, vastaavat niihin sen takia asian sivusta ja sitten vielä uhriutuvat oman mielikuvituksensa luoman asiansivun seurauksena? Ei edistä yhtään keskustelua tämmöinen.
  Lapsellista ja katkeraa väärinymmärtämistä on jo ennestään liikaa tällä palstalla.

  Omasta mielestäni Rybar on hyvä haku. Toivottavasti onnistuu Liigassakin.
   
  Jusu75, Knap & Kukko tykkäävät tästä.
 10. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pääsit asiaan. Tästä olen samaa mieltä kanssasi.

  Rybarin onnistumisen kannalta on kunnossa sellainenkin pieni asia, että Kärpissä pelaa jo Ouluun tottunut slovakisentteri Kristof. Kristof voi helpottaa Rybarin sopeutumista uuteen ympäristöön.
   
 11. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tutkailin asiaa vähän tarkemmin, ja on oikeastaan väärin sanoa Rybarin loppukauden olleen heikko. Nimittäin kauden lopun tappioputkessakin torjui tilastollisesti ihan hyvin (90,9 - 90,9 - 92,6 - 93,3 - 93,1), paitsi kaksi viimeistä peliään, jotka olivatkin sitten aivan umpisurkeita: 72,0 % ja 0,0 %.Tuossa viimeisessä aloitti, torjui 0/3 ja otettiin vaihtoon ajassa 1.48. Sen jälkeen maalille Säteri, joka torjui 25/27 = 92,6 %. Runkosarjan viimeisen pelin mentyä noin oli totta kai selvää, että Säteri aloitti pudotuspelit. Pudotuspeleissä taas Säteri torjui 96,7 (W) - 88,9 (L) - 94,6 (W) - 90,6 (L). Oikeastaan ainoa ilmeinen kohta vaihtaa maalivahtia olisi ollut ratkaisevan viidennen pelin kolmannen erän alkuminuuteilla vastustajan mentyä 4-1 johtoon. Ei vaihdettu, mutta toisaalta Rybar oli siinä vaiheessa ollut pelaamatta yli kaksi viikkoa, joten sikäli ymmärrettävää, että jatkoivat Säterillä loppuun tuon ratkaisupelinkin, vaikka se oli häneltä selvästi sarjan heikoin (80,0 %)
   
  Kaspo ja McTorso tykkäävät tästä.
 12. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ok. Kiitos selvennyksestä ja vaivannäöstä. Mielenkiintoista tietoa toit esille Säterin ja Rybarin loppukaudesta. Yhtäkaikki, Säteri oli varmastikin selvä valinta pudotuspeleihin. Sen verran kova kaveri on kyseessä. Hienoa, että Rybar pystyi hänet kuitenkin runkosarjassa kovasti haastamaan. Rybar on mielenkiintoinen kaveri seurattavaksi ensi kaudella.
   
 13. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ehdottomasti. Muutenkin mielenkiintoista nähdä, miten ulkomaalaisvahdit ensi kaudella pärjäävät. Heitähän tuntuu nyt olevan tavallista enemmän.

  Kärppien maalivahtien osalta on myös kiinnostavaa, millaisen mahdollisuuden Annunen saa. Siis lähdetäänkö kauteen Rybar-Annunen-kaksikolla vai hankitaanko vielä toinen kokeneempi vahti. Kärpäthän on viime vuosina ollut enemmänkin kahden vahdin peluuttajia kuin niitä, joissa ykkönen suunnilleen pelaa minkä jaksaa. Toivottavasti Annunen pääsee näyttämään kykyjään tosipeleihinkin. Jos ei sujuisikaan, niin kuten tiedetään, resursseja riittää reagoida myös kesken kautta.
   
 14. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Rybar-Annunen on varmasti kaksikko kunnes Vehviläisen tilanteeseen tulee täysi varmuus. Ennen sitä ei oikein mitään ole tehtävissä. Annunen on lupaava pelaaja ainakin kohtuullisen korkean NHL-varauksen mukaan. Hänellä on kuitenkin Mestiskin vielä valloittamatta. Minun mielestäni hänen pitäisi tässä uran vaiheessa pelata paljon. Ihmettelen suunnitelmaa, jossa Annunen olisi Kärppien kakkosveska.

  Tiedän Ahon kertoneen julkisuuteen, että Annuseen luotetaan kakkosmaalivahtina. Ideana tuossa lienee se, että Annunen halutaan pitää mahdollisimman lähellä maalivahtivalmennuksen huippua eli Ari Hilliä. Toisaaalta Vehviläisen tillanne voi olla avoin pitkälle liigakauden alkamisen jälkeen, joten siinä mielessä Ahon on melkeinpä pakko sanoa, että Annuseen luotetaan. Katsellaan Kärppien maalivahtitilannetta uudelleen lokakuussa.
   
 15. Moderaattorit Jäsen

 16. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
 17. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Kyle Platzer Kouvolaan.
   
 18. Arturo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 19. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen haku KooKoolta. Sijoitellaanko ihan ykkösen keskelle suoriksi? Pelaaja parhaassa iässä ja miehissäkin jo hetken tahkonut.
   
  Arturo tykkää tästä.
 20. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
 21. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Kamil Krepsin suomalaisversio?

  Liigaan on näköjään imua. Vaikkei tuo top5 kovimpiin menekään
   
  mayra tykkää tästä.
 22. Ralph Jäsen

  Lasun korvaaja varmastikin. Hyvien ketjukavereiden kanssa voi saada 30 pistettä kasaan.
   
 23. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kova hankinta. Mukava nähdä Lammikko taas Liigassa, vaikkei Ässissä pelaakaan. Yksi hyvä vuosi Liigassa ja takaisin rapakon taakse?

  edit: eikä Lammikon arvoa mitata pelkillä tehopisteillä, kova tekemään duunia ja pystyy toki tehoilemaankin
   
  Odvelli, mayra & Wizzö tykkäävät tästä.
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lammikko on sen tyylinen pelaaja, että ura voi kokea kovan kolauksen, kun NHL-sopparia ei irronnut. Hänellä olisi annettavaa NHL-tasolla asti, mutta jos näyttöjä joutuu antamaan NHL:n ulkopuolella, niin paluu voi olla haastavaa, kun mies ei välttämättä tehopisteillä mässäile. Ei myöskään ole välttämättä kovin isojen rahojen arvoinen kotoisessa liigassa, kun täällä pitäisi yleensä keikkua pistepörssin kärkisijoilla ollakseen liigan kärjessä palkkauksen suhteen.

  Jännä nähdä miten käy. Tykkään kyllä Lammikosta pelaajana, mutta pahoin pelkään, että tuleva kausi ei välttämättä suju toivotulla tavalla. Toki motivaatiosta ja työnteosta tuskin jää kiinni, joten kyllä siellä mahdollisuuksia on hyväänkin kauteen myös tehopisteiden valossa. Aika näyttää.
   
 25. PlayMacher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, HIFK, RoKi, Blackhawks, Seattle
  Jokaisessa jääkiekkojoukkueessa pitäisi olla vähintään yksi porilainen, enpä tunne siviilissäkään yhtään oikeasti ikävää porilaista. Liigaan kelpaa taas tulla, kiitos KalPa (Kanadankaato-Sprengler) ja Leijonat!
   
  Oto Hascak tykkää tästä.