Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan varmistuneet siirrot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tähtipakki, 27.10.2010 klo 21.37.

 1. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Hyvä haku Kärpiltä, melko todennäköisesti on liigan top. 3 veskari. Ja mahdollisuus olls vaikkapa se paras.
   
  hemppa73 tykkää tästä.
 2. Pekka Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadi
  Lainaus:
  Mahdollisuuksia on toki kaikilla. Eiköhän tuo pärjää, mutta kyllä varauksin suhtauduisin toteamaasi top-3 kassarista, vaikka paljon on liigassa ensi kaudella muitakin arpoja.
   
  HOOLIGAN_, raju, Nelfor ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 3. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Näinhän se tietty on. Ihan vaan tilastoskouttausta kun katsoo, niin ihan kärkiveskari tulee olemaan. Toki muutkin asiat vaikuttavat, tiedän tämän kyllä.
   
  hemppa73 tykkää tästä.
 4. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Sieltä pamahti sitten todennäköisesti Liigan paras maalivahti Kärppiin. Mielenkiintoinen vertailukohta Patrik Rybariin on Harri Säteri. He pelasivat viime kaudella samassa AHL-joukkueessa ja jakoivat pelit lähes tasan. Rybar pesi torjuntaprosenteissa ja päästettyjen maalien keskiarvossa Säterin kohtuu selvästi. Näin, vaikka kausi oli Rybarin ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Ilmeisen hyvin Rybar pelasi, sillä Detroit tarjosi hänelle jatkosopimusta. Säteri matkaa ensi kaudeksi KHL:ään. Rybar puolestaan matkaa Liigaan ja Kärppiin. Lähtökohtaisesti kaveri on parasta, mitä pystyy nykyisellään Liigaan hankkimaan. Loistavaa työtä, Harri Aho!
   
  hemppa73 ja Micol tykkäävät tästä.
 5. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Antaakohan tuo keskimäärin paljon rybareita pelin aikana? Oli niin paska juttu, ettei voinut olla jakamatta sitä muillekin. Vähän kuin kaikki Dykiin liittyvät sukellusvitsit IFK-alueella.
   
  iSing, Bob Rambo, LiutunLätty ja 17 muuta tykkäävät tästä.
 6. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hyvä merkki kyllä. Mahtoiko tosin olla keväällä jotain loukkaantumista, sillä pudotuspeleissä peluutettiin vain Säteriä.
   
 7. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Nyt kyllä kiinostaisi kuulla vähän perusteluja ihan oikeasti. Ei nuo miehen tilastot nyt mitään erityisen järisyttävää ole, eikä kyseessä ole mikään nuori huippulupaus (vaikka molarit myöhemmin kukkaansa puhkeavatkin).

  Oikeastaan, nyt vähän tarkemmin katsottuna voidaan kyllä todeta että Rybar voi hyvinkin olla se Liigan paras molari, mutta se ei johdu siitä että Rybar olisi jotenkin erityisen lupaava. Sen sijaan molarien taso näyttäisi olevan aika keskinkertainen tänä vuonna.
   
  raju tykkää tästä.
 8. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Vaikka en nyt ihan yhtä kovaa hehkutakkaan kuin McTorso, niin tuossa nyt jotain mies jo perustelikin. Harri Säterin löi ainaki viime kaudella joukkuekaverina. Jos Säteri olisi tullut liigaan, pidettäisiin varmaan liigan parhaana molarina tai ainaki ihan kärkiukkona.

  Tilastotkin ovat tosiaan ihan hyvät, eikä kyllä liigassa muilla maalivahdeilla oikein kenelläkään ole kyllä paremmatkaan.
   
  LOFIN tykkää tästä.
 9. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Säteri pelasi tosiaan kaikki viisi pudotuspeliä ja ihan kelpo tilastoin. Veikkaisin, että kokemukseen luotettiin. Säterillä oli kuitenkin rutkasti AHL-kokemusta ja onnistumisia ihan NHL:stä. Rybar oli ensikertalainen Pohjois-Amerikassa.

  Säteri on Euroopan mittakaavassa huippumaalivahti ja Liigaan saapuessaan olisi ollut selkeä ykkösnimi. Viime kaudella Rybar pelasi samassa joukkueessa suurinpiirtein saman ottelumäärän Säterin kanssa. Rybar oli tilastojen valossa aika selvästi parempi kuin Säteri. Tämä on hyvä vertailukohta ja asettaa toiveet korkealle.
   
  LOFIN tykkää tästä.
 10. Jyväsjemmari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei Rybar todellakaan ennakkoon Liigan paras maalivahti ole. AHL:ssä prosentilla 89,9 torjuneen Säterin edellä oleminen torjuntaprosentilla 90,8 ei aivan hirmuinen saavutus ole, mutta on hän kuitenkin lähtökohtaisesti Liigan top 5 -maalivahti Laurikaisen, Kilpeläisen sekä Kolppanen/Dostal ja Tuohimaa/Engren -duojen kanssa. Näitä on vaikea laittaa keskinäiseen järjestykseen, koska sen näyttävät vasta ensi kauden otteet.
   
  KiekkoMes, Hesssuu, Nelfor ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Itse annan arvosanan 4. Ei ole kokemusta Liigasta niin täysi arpa. Aivan kuten KalPan valmentaja Miettinen. Ei tarvise muita perusteluja

  Tässä näkee arvostukset. Kärppiin tulee niin se on Liigan top3. Muualle niin arpa.
   
  raju, Wizzö, Knap ja yksi muu tykkäävät tästä.
 12. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Johtuisikohan se arvostus vakkapa siitä, että Kärpät hankkii niitä Liigan top-3 pelaajia ja muut niitä arpoja.
   
  Goner tykkää tästä.
 13. S.T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Tampa Bay
  Lainaus:
  Ei se nyt ihan noin mennyt. Grand Rapids hävisi yhdeksän viimeistä runkosarjapeliään ja Säteri ilmeisesti loukkaantui ensimmäisen tappiopelin ensimmäisessä erässä pelattuaan 3:23.

  Kuudennessa tappiopelissä kokeiltiin ECHL-vahtia, joka pelasi kauden ainoan pelin AHL:ssä. Kahdeksannessa tappiopelissä Säteri oli palannut kokoonpanoon ja pääsi maaliin. Yhdeksännessä pelissä ja runkosarjan viimeisessä Rybar aloitti, mutta pelasi vain 1:48, kun omiin oli mennyt kolme limppua ja ei yhtään torjuntaa.

  Pudotuspeleissä Säteri sai torjuntavastuun, kun ilmeisesti Rybarin otteet eivät vakuuttaneet valmennusjohtoa.

  AHL:n otteluohjelma:
  https://theahl.com/stats/schedule/328/61/4/homeaway?league=4&gametype=-1
   
  Jusu75, Oto Hascak, Kirveellä töitä ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 14. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Tämä oli aika erikoinen ulostulo. Jos haluaa Miettistä verrata johonkin pelaajaan, niin joku Joona Monto voisi olla hyvä vertailukohta. Hyvät näytöt Mestiksestä, mutta tason riittäminen liigatasolle on täysi kysymysmerkki.

  Rybar oli mielenkiintoinen hankinta Kärpiltä, mutta en lähtisi ennen kauden alkua puhumaan mistään Liigan top-3 maalivahdista. Kauden aikana Rybar voi toki sellainen olla, mutta epävarmuustekijöitäkin on, kun siirtyy yhden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen ihan uuteen sarjaan. Dostal oli lyhyellä otannalla melko hyvä maalivahti Liigaan, vaikka tuli Tshekin kakkossarjasta. Rybar otti taas Tshekin pääsarjassa parilla kaudella kiekkoa kiinni todella kovalla prosentilla ollen koko sarjan parhaita maalivahteja. Kyllä Rybarilla on siis potentiaalia olla ensi kaudella Liigan paras maalivahti, mutta itse asetan ainakin ennen kauden alkua hierarkiassa edelle muutaman varmemman kortin.
   
  iSing, sinnepäinsä, anthax ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Miettiselläkin on potentiaalia olla top3 koutsi jos nostaa KalPan viime kauden sijalta 12. takaisin playoffeihin. Laittaisin kuitenkin hierarkiassa hänen edelle muutaman varmemman kortin.
   
  Wizzö tykkää tästä.
 16. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lapsellista ja katkeraa kirjoittelua on jo ennestään liikaa tällä palstalla. Harmi, että sinäkin sorrut nyt moiseen. Meistä monikaan ei ole nähnyt Rybarin pelaavan . En ainakaan minä. Perustan näkemykseni tässä tilanteessa tilastojen tulkintaan. Rybarin kohdalla meillä on varsin poikkeuksellisesti tilastojen tueksi tuttu vertailukohta. Tämä vertailukohta on Euroopan kaukaloiden mittapuulla huippuvahti nimeltään Harri Säteri. Hän on meille ennestään tuttu maalivahti ja antaa täten lisävalaistusta Rybarin tasosta. Paljon valaisevampaa tietoa tilastojen tueksi ei voisi saadakaan ilman nähtyjä pelejä. Viime kaudella samassa joukkueessa lähes sama määrä pelejä ja otanta molempien kohdalla noin 40.

  Rybarin kolme viimeistä kautta:
  - Rybar pelasi nuorena miehenä kaksi täyttä kautta Tšekin pääsarjaa. Molemmilla kausilla hän kuului sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon.(Runkosarjassa kaudella 2016-2017: 37o 2,11 / 92,2% sekä pudotuspeleissä 11o 1,40 / 94,0%,
  Runkosarjassa kaudella 2017-2018 36o 1,73 / 93,2% sekä pudotuspeleissä 12o 2,24 / 91,8%) Jälkimmäisellä kaudella päästettyjen maalien keskiarvo oli koko sarja paras.
  - Slovakian maajoukkuemaalivahti
  - Kausi 2018-2019 oli debyyttikausi Pohjois-Amerikassa Detroitin organisaatiossa. Eurooppalaisille maalivahdeille ensimmäinen kausi pienessä kaukalossa on yleensä hankala. Rybar (37o 2,47 / 90,8%)kuitenkin pärjäsi meritoituneen Harri Säterin (40o 2,84 / 89,9%) aisaparina vähintäänkin hyvin.

  Ei kai tässä nyt ihan arvasta voi puhua, jos viileästi asiaan paneutuu?
   
 17. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jaahas, eli meidän syytä tutkailla vain lyhyttä ajanjaksoa kauden lopusta? Koko runkosarjan otannalla Rybar oli tilastojen mukaan Säteriä parempi. Se, että Säteri pelasi pudotuspelit, on täysin luonnollista. Kokenut maalivahti oli selvä valinta ennen tulokasvahtia.
   
 18. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  No minä laittaisin kaikki liigavalmentajat. Potentiaalia toki on, mutta näyttöjä on ainoastaan junioreista ja Mestiksestä. Rybarilla on potentiaalin lisäksi kovia näyttöjä selvästi Mestistä tasokkaammasta sarjasta.
   
  Goner tykkää tästä.
 19. Vode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Ottamatta kantaa Säterin tai Rybarin paremmuudesta niin ainakin itse valmentajana jos joukkue häviää suoraan neljä pudotuspeliottelua niin varmaan jo toisen tai viimeistään kolmannen tappion jälkeen alkaisin miettiä maalivahtivalintaa jos valintaperuste on kokemus tai paremmuus.
   
 20. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Minä en. KooKoon Jussi Ahokas on ihan samanlainen arpa, kuin Miettinenkin. Molemmilla on potentiaalia olla kovakin tekijä tähän sarjaan, mutta mitään takuita ei ole kummastakaan. Sama juttu joka kerta, kun päävalmentaja hyppää ensimmäistä kertaa urallaan uuteen sarjaan.
   
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miten tämä potentiaali ilmenee, että voisi olla parempi kuin esimerkiksi Manner, Pennanen tai Kivi?
   
 22. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuo hieman heikompi torjuntaprosentti saattaa selittyä myös sillä, että Säteriä peluutettiin ennakolta kovempia vastustajia vastaan.
   
  Kirveellä töitä tykkää tästä.
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ei itsenään valmentaja, mutta jos joukkue sattuisi menestymään arvioihin nähden paremmin. Niin silloin voi olla top3 koutsi. Tuskin Pekka Virtaakaan KalPan hopeakaudella kukaan top3 rankkasi suoralta kädeltä. Silti oli vuoden valmentaja.

  Mutta tämä nyt oli vain tämmönen heitto. Hauska aina nähdä mitenkä joillakin ottas heti hermoon.
   
  MENTALSPORT tykkää tästä.
 24. Moderaattorit Jäsen

  Guetsi, Ikaros, Hirvonen ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. PlayMacher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, HIFK, RoKi, Blackhawks, Seattle
  Lainaus:
  Eiköhän tuo selity ihan vain paremmalla työskentelyllä, AHL:ssa kokoonpanotkin elävät koko ajan eikä Erkkikään voi ennustaa kuka on huomenna kakkosen laidalla. Kumma kun pitää vääntää ja selittää saadakseen jonkun tulokkaan näyttämään mahdollisimman huonolta.