Liigan valmentajaruletti

  • 1 017 920
  • 3 961

Sniper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Suden kääntölämäri
Toisaalta kyllä Myrrä-Tuokkolalla saavutettu mestaruus Tapparalle olisi kieltämättä paikallistasolla vielä herkullisempi, kuin Grönborgin tuomana.
 

Wondermike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta kyllä Myrrä-Tuokkolalla saavutettu mestaruus Tapparalle olisi kieltämättä paikallistasolla vielä herkullisempi, kuin Grönborgin tuomana.

Paikallistason voitoilla ei ole mitään merkitystä eikä sen voitot tyydytä kuin loppupeleissä hävinnyttä.
Jotkut tekee ad hoc -ratkaisuja, toiset miettii syksyä pitemmälle.
 

juhnis

Jäsen
Olisko tarkempaa tietoa noista Sveitsin budjeteista, kun näin paljon asioista tiedät? Kovasti epäilen tuota, että _vain_ Zürich siellä operoisi isolla rahalla. Tuommoinen keskimääräinen oleskelu 3.sakissa ei nyt kamalan heikolta tekemiseltä näytä. Esim Zugin joukkue tällä kaudella on ihan eri planeetalta materiaaliltaan.
Ei kovin tarkkaa, sillä budjetit eivät ole lähtökohtaisesti julkista tietoa, ja seurat julkaisevat tietoa kuluistaan omien mieltymysten mukaan. Zürichillä on kuitenkin perinteisesti aina ollut kallein joukkue, joka on pitkälti seuran presidenttinä toimivan miljardööri Walter Freyn ansiota. Mutta olet siinä oikeassa, että toki muidenkin suurten seurojen (Lugano, Zug, Davos) pelaajabudjetit ovat lähellä Zürichin lukemia, eivätkä ne toisaalta ole täysin vertailukelpoisia vaihtelevan verotuksen takia. Kuitenkin kun niin paljon rahaa seuraan laitetaan, odotukset ovat korkealla - varmasti välillä myös liian korkealla - eihän Grönborgin Lions ole objektiivisesti katsottuna missään nimessä huonosti pärjännyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olisihan se aika mielenkiintoinen asetelma kun Ilves yrittää viedä pelitavan lähemmäksi Tapparaa, niin Tappara ottaa Ilveksen "aseet" käyttöön.

Nämähän ovat kuitenkin Tapparan miehiä, että sinänsä Myrrä ja Pomo vain palaisivat kotiin hairahdusreissuiltaan. Se heille suoratkoon, hienoa että toinekin tamperelainen nostettiin Tapparan miesten voimin konkurssin partaalta jaloilleen. Ketäänhän ei Tapparassa jätetä yksin, kuten Ilves teki, heittämällä nämä sydämeltään kirvesrintaiset miehet bussin alle. Halaamaankin meillä päästetään. Jukka Peltola halasi kaikki pukukopissa joka päivä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Paitsi tietysti Tapparalta niin mielestäni myös Grönborgilta hallittu liike tulla nimenomaan Liigaan valmentamaan. Missään muualla Euroopassa ei pääse valmentamaan näin pieniin kaukaloihin, joten mahdollista NHL-uraa varten näytöt Liigassa olisi arvokkaat.

Vielä kun pääsisi ehdottomaan Euroopan huippuseuraan, jolla kasvupotentiaalia uuden hallin myötä niin miksi ei.

Olisi kyllä koko liigankin kannalta mielenkiintoinen veto.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
High risk - high reward tuo Grönborg. Kova toteutuessaan.

Tuskin silti NHL:ään koskaan pääsee, ei ole tarpeeksi sisäpiirissä nuoleskelemassa
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuskin silti NHL:ään koskaan pääsee, ei ole tarpeeksi sisäpiirissä nuoleskelemassa
Grönborgilla itseasiassa juuri on niitä suhteita Pohjois-Amerikkaan ja sieltä mies uransa aloittikin.

Mikko Saarni on ainakin Grönborgin linkki Tampereelle aikoinaan Universel Playersin kautta. Onkohan sitten juuri Saarni ollut se joka on suosituksia antanut suuntaan ja toiseen.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Monella näyttää olevan sellainen mielikuva, että Grönborg peluuttaisi erityisen vauhdikasta tai hyökkäysvoittoista kiekkoa, mutta mielestäni ruotsalaisen pelikirja on Sveitsin liigan valmentajista kaikkein eniten kiekkokontrolliin nojaava. Zürich on varsinkin tällä kaudella pelannut erittäin puolustuspelilähtöisesti, ja joukkueen otteluiden maalikeskiarvo (4,3) olisi jopa Liigassa pienimmästä päästä. Grönborg toisi ehkä joitakin pohjois-amerikkalaisia mausteita Tapparan peliin, mutta mikään päästä päähän -hurlumhei ei hänen filosofiaansa kuulu.

Seuravalinnan osalta täytyy myös huomioida se, että koko Zürichin pesti on sujunut selvästi alle odotuksien. Vaikka playoffseissa on päästy pitkälle, mikään muu kuin mestaruus ei riitä massiivisella budjetilla operoivalle seuralle. Viime kaudella siirto KHL:ään oli jo ilmeisen lähellä (ennen Venäjän hyökkäystä), mutta Grönborg päätti vielä pysyä Sveitsissä ja tavoitella sitä mestaruutta. Keväällä Zug kuitenkin nousi 3-0-tappioasemasta mestariksi, joten tällä kaudella kannua pitäisi päästä nostelemaan tai muuten ruotsalainen jää seuran historiaan vain kalliina epäonnistumisena.

Kyseinen Grönborg + Zurich Lions -case viime kaudelta onkin melkoisen mielenkiintoinen. Grönborgilla oli sopimus kesään 2022 asti ja valmentajan optio tästä kaudesta joka oli voimassa 31.12.2021 asti. Tämä kulki nimellä NHL-optio mutta käytännössä Grönborg olisi voinut halutessaan ilmoittaa että poistuu kesällä 2022 keskittymään NHL-unelmaansa vaikka paikkaa ei suoraan olisikaan ollut valmiina.

No viime kauden joulun aikaan sitten oli tilanne missä suurin Playoffs -suosikki Zurich olikin vasta kuudentena ja 16 pisteen päässä kärjestä ja Sveitsin päässä uutisoitiin että Zurich vähän toivoisi jopa Grönborgin käyttävän optionsa jotta tuo massiivinen sopimus ei jatkuisi vielä vuotta pidempäänkin. Grönborg ei sitä sitten käyttänyt, eikä ihme, koska NHL-paikkaa ei ole tullut eikä Euroopassa ole mahdollista saada samaa palkkaa mistään. Zurichille tuo käytännössä meinasi että sitoutuminen pitää tehdä siinä vaiheessa koska tuon sopimuksen koko oli mitä oli niin tuon extra-vuoden maksaminen Grönborgille tilanteessa jossa hänet olisi erotettu olisi ollut aivan liian suuri taloudellinen isku.

Grönborg sai siis jatkaa, ja otteet parantuivatkin pian. Kuudes sija vaihtui lopulta kolmanteen runkosarjassa. Playoffsit olivat taas melkoista heittelyä. Zurich nousi puolivälierissä 2-0 sarjan tappioasemasta 4-3 sarjavoittoon. Tämän jälkeen voittivat 7 peliä putkeen, harjaten Fribourgin välierissä 4-0 ja sen jälkeen ottivat 3-0 johtoaseman finaalisarjassa, jonka lopulta sitten onnistuivat tuhrimaan ja häviämään sarjan 3-4. Mitä tuosta pelin tason heittelystä nyt ainakin Sveitsin suunnalla voi lukea on se, että melkoisen mielenkiintoisen valmentajan on Tappara saamassa. Taso on melkoista vuorirataa ollut hänen joukkueillaan ja joku ihmeellinen kirous hänellä on noiden seuratason mestaruuksien voittamisen kanssa menossa. Mutta parhaimmillaan joukkue kulkee voitosta voittoon vaikka kuka olisi vastassa ja kolikon toinen puoli on se, että välillä tulee melkoisia ylämäkiä vastaan.

Sinänsä mielenkiintoinen tapaus tulee olemaan myös sen osalta, että kyseessä on kuitenkin NHL:n suunnalla mies joka seisoo ylhäisessä yksinäisyydessään Euroopan tasolla mahdollisena tulevana NHL-valmentajana, ja mies flirttaileekin varsin avoimesta jatkuvasti NHL:n suuntaan ja käytännössä melkein poikkeuksetta kun NHL:n puolella valmentaja saa kenkää niin Grönborgin nimi mainitaan yhtenä kandidaateista ketä kyseiseen pestiin on haastateltu. Mutta tämä on varmasti Tapparan tasolla sellainen 'hallittu riski' koska tuo on ollut tiedossa hänen kohdallaan jo vuosien ajan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä Tappara!

Se ei ole hyvä suuntaus suomalaiselle jääkiekollekaan, jos käytännössä kaikki pelaavat pian samalla tavalla. Sanoisin jopa tunkkaiseksi menoksi sellaista. Valmennuksen pitäisi kuitenkin tuoda sitä kilpailuetua suhteessa vastustajiin, niin missä se kilpailuetu on siinä tapauksessa, jos pelitavoissa ei ole minkäänlaista varianssia ja erot ovat lähinnä nyansseissa. Hyvä, että saadaan mies ulkopuolelta haastamaan nykyinen trendi.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Ainahan floppivaara (tai sanotaanko vaikka sopeutumattomuus suomalaiseen ympäristöön) on olemassa, mutta jos katsoo vapaana olevia vaihtoehtoja, niin vaikuttaa selvästi parhaalta valinnalta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika moni ihmettelee miksi Rikard Grönborg tulee Suomeen valmentamaan, mutta samalla unohtaa sen että tällä hetkellä Suomessa pelataan Euroopan kovatasoisinta jääkiekkoa, jos katsotaan sitä miten Leijonat ovat pärjänneet. Rikard tulee Suomeen vain ja ainoastaan siitä syystä että hän haluaa oppia ja keskustella Jukka Jalosen kanssa siitä miten valmennetaan voittavaa jääkiekkoa. Tappara on tässä sivuroolissa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Grönborgilla itseasiassa juuri on niitä suhteita Pohjois-Amerikkaan ja sieltä mies uransa aloittikin.

.
Onko tarpeeksi? Rapakon takana täytyy kuulua siihen hyvävelikerhoon jos meinaa valmentaa siellä. En usko koskaan Grönborgin yltävän nhlssä päävalmentajaksi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli sama tilanne Tapparalla kuin Ilveksellä Pennasen kanssa. Toki Grönborg kalliimpi, mutta ei Pennanenkaan taskurahoilla valmenna.
Ei kai Pendo nyt paljoa kehtaa pyytää, kun palo valmentaa naapuria on niin kova, että piti aloittaa heti vaikka väkisin? Kutsumushomma lienee?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös