Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 513 575
  • 2 642

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Liigan taso on liian kova, kun joutuu CHL:n jatkopeleissä jännittämään kaatuuko se Lukko Rauma vai ei.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä olen katsonut sivusilmällä Jokereiden KHL-matseja, ja ei ole epäilystäkään, etteikö KHL:ssä pelattava jääkiekko olisi viihdyttävämpää ja monin kerroin parempaa kuin mitä se on Liigassa. Tästä ei voida edes väitellä, mutta minun tapauksessa: seuraan luonnollisesti Liigan matseja täysipäiväisesti ja KHL:n pelejä en ole katsonut alusta loppuun kertaakaan sen jälkeen, kun Liiga pyörähti käyntiin.

CHL-matseista saadun otannan perusteella väitän Liigan olevan NHL:n, KHL:n ja SHL:n jälkeen neljänneksi tasokkain jääkiekkosarja tällä hetkellä, joskin on myönnettävä, etten osaa rankata AHL-liigaa lainkaan, koska en omaa kuin tilastoihin pohjautuvaa tietoa AHL:stä. Eli:

1. NHL
2. KHL
3. SHL
4. Liiga
5. NLA
6. DEL
? AHL (mututuntumalla sijoittaisin AHL:n Liigan alapuolelle ja NLA:n yläpuolelle)
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suosittelen käymään peruskoulun loppuun. Palataan sitten asiaan.

Olen käynyt, melkein kymmenen vuotta sitten jo, tämä olikin oma mielipide ja monenmuunkin.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Suosittelen käymään peruskoulun loppuun. Palataan sitten asiaan.
Suurin osa Venäjästä on Aasiassa, joten on väärin sanoa sitä Eurooppalaiseksi sarjaksi. 40 prosenttia alueista sijaitsee Euroopassa ja 60 prosenttia Aasiassa.
 

faro

Jäsen
Suurin osa Venäjästä on Aasiassa, joten on väärin sanoa sitä Eurooppalaiseksi sarjaksi. 40 prosenttia alueista sijaitsee Euroopassa ja 60 prosenttia Aasiassa.
Edelleenkin, sitä pelataan pääosin Euroopassa eurooppalaisilla joukkueilla.

KHL on sekä eurooppalainen että aasialainen sarja.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
KHL eikä Venäjä ole eurooppaa.

KHL on maanosien välinen sarja, aasialainen ja eurooppalainen. Ja mitä tulee mielipiteeseesi Venäjästä, niin 77 prosenttia venäläisistä eli 110 000 000 ihmistä asuu Euroopan puolella ja ovat siis eurooppalaisia. Minusta on tyhmyyttä väittää, ettei Venäjä ole Eurooppaa.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Huolimatta poliittisista mielipiteistäni on mielestäni puusilmäistä väittää, ettei KHL ole maailman toiseksi kovin liiga. Myöskään maantieteellisiä määritelmiä on turha alkaa muuttamaan: Euroopan raja kulkee Uralilla ja sillä siisti. Se, onko Venäjä kulttuurillisesti "eurooppalainen" voi jokainen muodostaa sen sijaan oman mielipiteensä.

Yhtä lailla on pidettävä mielessä, että sarja on - halusi tai ei - Venäjän mestaruussarja, johon osallistuu myös ulkomaisia joukkueita. Tällaisia sarjoja on ollut iät ajat muitakin, esim. Erste Bank-Liga, johon osallistuu itävaltalaisten joukkueiden lisäksi slovenialaisia, tsekkiläisiä ja unkarilaisia joukkueita. EBL on kansainvälisestä statuksesta huolimatta itävaltalainen kilpailu, samoin kuin KHL on venäläinen kilpailu.

Sitten asiaan...: KHL-kiekko on varmasti pelaajien taitotason myötä liigakiekkoa vauhdikkaampaa ja taidokkaampaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee, ei siinä mitään. Mutta jokaisella meistä on oma näkemyksensä sarjan kiinnostavuudesta. Jokereiden fanien näkökulma lienee nyt selvä, aika moni skeptisesti suhtautunut tuttu fanikin on alkanut lämmetä KHL-pelien hienouksille. Mutta Jokerit on vain yksi joukkue sarjassa, jossa pelaa seuroja ja pelaajia, joihin Liigaa seuraavilla ole minkäänlaista tunnesidettä. KHL ja sen mukana Jokerit on minulle tällä hetkellä yhtä kiinnostava kiekkokilpailu kuin vaikkapa juuri Erste Bank Liga. Kyllä sitäkin peliä jää tv:stä vähäksi aikaa katsomaan, mutta ei sitä asiakseen seuraa.

Ennen Jokereiden siirtymistä sarjaan katsoin erän silloin toisen tällöin tv:stä, tänä vuonna olen nähnyt ehkä yhteenlaskettuna kaksi peliä. Henkilökohtaisesti en millään tasolla pysty pitämään KHL:ää kiinnostavana. Sarjan joukkueet tai pelaajat eivät sytytä. Tiistai-illan SaiPa-JYP ajaa omasta näkökulmastani kiinnostavuusasteikolla 100-0 ohi. Ja tähän mielipiteeseen mielestäni jokaisella on oikeus.

Oma asteikkoni sarjoista, joita seuraan:

1. NHL
2. SHL
3. Liiga
4. NLA

Ja jos kaikki otetaan huomioon:

1. NHL
2. KHL
3. SHL
4. Liiga
5. NLA
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen yrittänyt katsella tällä kaudella Jokereitten pelejä KHL:ssä ja hommasin Viaplay palvelun tämän takia, mutta maximi mitä olen jaksanut seurata on n. 1,5 erää. En osaa selittää miksi en pysty seuraamaan eikä uppoa millään, vaikka Jääkiekko on lähellä sydäntäni ja suuri osa elämästäni vapaa-ajalla. Jokeri -kannattajien innostusta KHL:ää kohtaa en kuitenkaan ihmettele sillä kyllähän minä itsekkin seuraisin Mestistä mikäli SaiPa siellä pelaisi eli sarjasta riippumatta AINA MUKANA.

KHL:ssä on ehdottomasti todella taitavia pelaajia, mutta KHL:n pelit itsessään eivät saa minua innostumaan tai viihtymään millään muotoa, kun en Jokereita kannata. Jokereita vihasin, kun olivat kotoisessa Liigassamme ehkä Hjalliksen takia tai sitten jostain muusta syystä. Kuitenkin tuon Viaplayn hankin ihan Jokereita seuratakseni, mutta ehkä se on vain sitä ettei nuo muut joukkueet herätä yhtään mitään! Näin ollen ne eivät tarjoa minulle mitään elämyksiä katsojana ja jouduin jo lopettamaan tilaukseni.

En ota kantaa Liigamme tasoon muuten kuin, että arvostan kotimaista Liigaamme todella paljon ja korkealle. Omasta mielestäni Liigamme on tasokkaampi kuin SHL ja pelit ovat ehdottomasti viihdyttävämpiä. Kaipaan kuitenkin todella paljon enemmän kunnon niittejä ja välillä nyrkki hippaa sillä paljon mieluummin niitä katselisi kuin muita koiruuksia jotka puolestaan eivät kuulu jääkiekkoon ja vastustajan kunnioittamiseen.

No pistetään sitten oma lista oman makuni mukaan ja olen ottanut listassa huomioon kokonaisuuden sarjan tasosta:

1. NHL
2.
3.
4. KHL ja oma Liigamme
5. SHL
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Itselle on tullut yllätyksenä kuinka "surkea" taso KHL:ssä on heti kärkijoukkueiden takana. Tuntuu että jopa viime kauden Kärpät saattaisi pärjätä ihan kohtuu hyvin ainakin näiden aivan häntäpään joukkueiden kanssa.
 

faro

Jäsen
Itselle on tullut yllätyksenä kuinka "surkea" taso KHL:ssä on heti kärkijoukkueiden takana. Tuntuu että jopa viime kauden Kärpät saattaisi pärjätä ihan kohtuu hyvin ainakin näiden aivan häntäpään joukkueiden kanssa.
Millä perusteella taso on surkea?

Itse olen positiivisesti yllättynyt, että KHL:ssä ei ainakaan Jokereita vastassa ole heittopusseja ollut, vaan lähes kaikki ottelut ovat olleet tasaväkisiä ns. yhden maalin pelejä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Millä perusteella taso on surkea?

No, ei se nyt mikään surkea ole, mutta kun muutamia pelejä on nyt tullut katsottua niin ei tuo nyt mitään jääkiekon riemujuhlaakaan ole ollut. Riika peli oli kyllä tosin hyvä! Mutta muuten ei ole vaan vakuuttanut. Toki kärkijoukkueet ovat varmasti kovia ja pelin taso sen mukaista.

Itsellä oli vaan ehkä vähän suuret odotukset tuon sarjan suhteen.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on päätös tehty. Katson tänään IFK-TPS ottelun ja vielä viikonlopun aikana yhden vapaavalintaisen KHL-ottelun jonka löydän jostain netistä ilmaiseksi. Palaan sen jälkeen kertomaan mielipiteeni kyseisten Liigojen eroista ja tasosta minulle merkityksellisissä jääkiekkoon liittyvissä asioissa.
Nyt se on sitten tehty. Tuli katsottua äsken Magnitogorsk - Jugra alusta loppuun. Tuli jopa pieni betsi laitettua ennen matsia, että saisin lisättyä mielenkiintoani ottelua kohtaan. Joukkueiden tasosta ei ollut etukäteen mitään hajua, mutta kertoimien mukaan kotijoukkue oli selvä suosikki. Päädyin sitten pelaamaan over 5,5 maalia yhteensä.

Tunnelma hallissa vaikutti ihan hyvältä. Selostuksesta en tajunnu sanaakaan, oli ilmeisesti venäjän kieltä. Kuvan laatu oli riittävän hyvä eikä pätkinyt kertaakaan.

Pelinopeus oli hyvää. Aktiivisesti pyrittiin riistosta kääntämään heti peliä. Noita riistoja sitten tulikin kohtalaisen paljon. Pelaajat ovat varmaankin taitavia, mutta myös hullunrohkeita. Paljon haetaan kikkoja ja hienoja syöttöjä, mutta todella harvoin noista on omalle joukkueelle hyötyä. Pikemminkin päin vastoin. Viisikoiden puolustus oli aika sekavaa ja paikoin jopa todella löysää. Hyökkäysalueella molemmat saivat pitkiä pyörityksiä ja siellä heiteltiin hyviä syöttöjä poikki kentän. Suurin osa noista kuitenkin johtui mielestäni tuosta, että siellä aika selkä suorana puolustetaan ja ei paljoo katella mitä selän takana tapahtuu. Laukauksia tuli mielestäni aika paljon (tilastoja en tiedä, mutta sellainen mutu) jotka olivat pääasissa laadukkaita. Toki yllättävänkin huonoja suorituksia siellä nähtiin myös. Esim. verrattuna eilisiin IFK:n rannareihin ei mitään kummoista kyllä esitetty tuollakaan. Maalivahdeilta jokunen hyvä torjunta, mutta muutama luiskahta aika helposti, kuten eilen Järviselle. Taklauksista olin yllättynyt positiivisesti. Varsinkin Jugra haki niitä aktiivisesti ja jokunen hyvä pommi nähtiinkin. Aivan kuten eilen Liigassakin. Paljon oli myös todella sekavia tilanteita jossa kiekko ei ollut kenenkään hallussa ja sitä sudittiin minne sattuu, yleensä vastustajalle. Purkukiekotkin monesti jopa ala-arvoisia. Eli ei mitään eroa Liigaan. Kaikkiaan aika tasapaksu matsi jonka kyllä jaksoi katsoa nukahtamatta. Kaukana oli kuitenkin se ylivertaisuus mitä täällä jotkut huutaa. Nekin hienot suoritukset jäävät paljon sen varjoon kun niitä myös todella paljon epäonnistuu ja siten niistä on haittaa omalle jengille. Myös tuo joukkueena puolustaminen oli kyllä kohtalaisen heikkoa.

Tuomareista vielä. Oli kyllä ihan samaa huttua mitä Liigassakin välillä nähdään. Mielestäni ei mitään linjaa. Aivan helvetisti jäi selviä jäähyjä antamatta ja vastaavasti muutama tuli todella helposti. Tuomareiden taso oli mielestäni juuri sitä samaa mitä KHL:n tuomarit esittävät myös arvokisoissa, eli lähes surkeaa. En edelleenkään ymmärrä miten tältäkin palstalta saa lukea helvetin kovista tuomareista verrattuna Liigan tuomareihin. Oli pettymys vaikkakin oletettava sellainen pohjautuen arvokisojen esityksiin.

En näe mitään syytä miksi jatkossa seuraisin KHL:n otteluita tai muutakaan sarjaan liittyvää. Koska siteitä ei ole minkään joukkueen muodossa sinne niin ei säväytä edelleenkään. Pelinä ihan ok, mutta ei todellakaan saisi minua esim. yöllä heräämään ja katsomaan, toisin kuin NHL aikoinaan. Jos IFK joskus tuonne siirtyisi niin sitten katsoisin, mutta ei pelin odotukset nousisi kyllä yhtään minnekkään.

Voi hitto. Kun aloin seuraamaan ottelua niin ajattelin että pitää nyt yrittää nähdä mahdollisimman paljon positiivista mistä voisi sitten kirjoittaa. Kohtalaisen negatiiviseksi tuo teksti sitten näköjään kuitenkin muodostui. Vika voi olla joko ottelussa, minussa tai molemmissa. Tuossa nyt kuitenkin oli puolueettomasti päälimmäiset tuntemukset kyseisestä ottelusta. Isoin plussa toki betsi taskuun.

Eihän tuo yksi ottelu tietysti kummoinen otanta ole, mutta jos täällä yhden ottelun perusteella pystytään väittämään KHL:ää täysin ylivertaiseksi sarjaksi niin kyllä kai sitä voi yhden ottelun perusteella olla toistakin mieltä. KHL:ssä omat hyvätkin puolensa, mutta niin on SM-Liigassakin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Onko CHL:ssä 16 suomalaisjoukkuetta mukana? Jos näin on, mielestäni Ilveksenkin olisi pitänyt mahtua mukaan.
Et ole tainnut kauheasti CHL:ää seurata? Eli enemmistö suomalaisjoukkueista pääsi 16:sta parhaan joukkoon, kun kahdeksasta mukana olleesta 7 pääsi alkulohkoista jatkoon pudotuspeleihin. Ruotsalaisia pääsi mukaan 4, itävaltalaisia 2, sveitsiläisiä 2 ja yksi tsekeistä. Suurin pettymys oli tietenkin saksalaisten jääminen alkulohkoihin. Se, että Suomesta jäi rannalle ainostaan yksi (KalPa) on selkeä indikaattori Eurooppalaisten liigojen keskinäisestä tasosta. Itselleni suurin yllätys oli, että EBEL on nostanut noin paljon tasoaan ja toisaalta että DEL ei saanut ensimmäistäkään joukkuetta pudotuspeleihin.

En osaa laittaa AHL paikoilleen (lienee tasolla 2-4), mutta muiden osalta:
1. NHL
2. KHL ja Liiga
3. SHL
4. NLA
5. EBEL
6. DEL

Liigan nousee korkealle, koska pienemmistä resursseista huolimatta kaukalossa voitetaan muiden maiden edustajia. Valmennus ja pelitapaosaaminen on maailman kärkeä, pelaajat perushyviä, fyysisiä ja sitoutuneita. KHL:n kohdalla sen parhaat joukkueet ovat jonkin verran, mutta selvästi Liigaa edellä, mutta häntäpäässä pelitapaosaaminen ja valmennus on niin kehnoa (verrattuna Liigaan), ettei hyvätkään pelaajat nosta niiden osaamista kovin korkealle ja sen myötä sarjan keskiarvoa täytyy vähän laskea. Itävallan Erste Bank Eishockey Liga on nostanut suuresti profiiliaan ja erityisesti Red Bullin sponssaamassa Salzburgissa tehdään kaikkea mitä ammatilaisurheilussa sääntöjen puitteissa voidaan tehdään.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Nykyinen taso jos meinataan säilyttää, niin laajentaminen Sportilla ja ensikaudella Kookoolla on vaan uskomatonta perseilyä. Ja siihen vielä todennäköisesti Tuto tai Jukurit, niin ei hyvää päivää. Suuntauksen pitäisi olla päinvastainen, eli 12:sta joukkueeseen pitäisi palata. A-Liigaan 12:sta joukuetta ja B-Liigaan 12:sta joukuetta, siihen yhteinen TV-sopimus/karsinnat, niin väitän, että organisaatioiden taso kaikkinensa paranee huomattavasti. Suomalaisen jääkiekon yksiselitteinen etu on Laadukas Liiga, joka on samaa organisaatiota B-Liigan kanssa, sillä pelaaja tuotanto ei vain yksinkertaisesti riitä yli 12:sta joukkueen laatusarjaan.

Kalen&Ranniston saunaklubin nykyinen suuntaus vie Liigan turmioon, alasarjat ovat jo siellä kompostissa Liigan suosiollisella avustuksella. Sarjan laatuun vaikuttaa myös talous, siinä Liiga on tehnyt tappioo 2000-luvun alusta 50milj.euroo, viimeisen kolmenkauden aikana vain viisi seuraa on kyennyt tekemään positiivista tulosta, ei hyvältä näytä.

Tällä menolla ranking sijoitus ottaen huomioon kaikki maailmansarjat on neljäs, NHL:n, KHL:n, SHL:n jälkeen. Ja väittäisin jopa AHL:n ajavan Liigan edelle, mikäli on uskomista siellä pelanneita Suomalaisia. Joka tapauksessa suuntaus laadukkaampaan ja tasokkaampaan Liigaan nykysuuntauksella on paskapuhetta.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En ole paljon seurannut. Tuo summauksesi "enemmistö suomalaisista pääsi kuudestatoista parhaan joukkoon" oli ja on vain vähän hämmentävä.

Taisin ajaa miinaan. Mutta samapa tuo. Mukana olleista kahdeksasta seitsemän lienee enemmistö? Vastaavasti kolme kahdeksasta olisi vähemmistö. Neljä olisi tasan puolet. Mikä tuossa hämmentää, kun alle kouluikäinenkin osaa yleensä matematiikkaa tuon verran? Eli suomalaisista joukkueista enemmistö pääsi kuudentoista joukkoon, mikä on hyvä suoritus, kun Ruotsin kahdeksasta pääsi tasan puolet eli neljä. Vai oletko sitä mieltä, että seitsemän joukkueen kahdeksasta selviäminen jatkoon oli huono suoritus? Vai onko kyse vain pilkun viilamisesta ja viittaa siihen, että jos puhutaan suomalaisista joukkueista niin se tarkoittaa kaikkia suomalaisia joukkueita V-divisioonasta lähtien? Jälkimmäisessä tapauksessa annetaan olla.
 
Eli suomalaisista joukkueista enemmistö pääsi kuudentoista joukkoon.

Homma selvä. Eli suomalaiset pääsivät hyvällä prosentilla kuudentoista joukkoon. Hieno juttu. Kirjoitit vain ensin kahteen kertaan, että "suomalaiset selvisivät kuudestatoista parhaan joukkoon". Sen voi hyvin käsittää niin, että mukana oli 16 suomalaistiimiä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Onhan tuo KHL selvasti maailma toiseksi kovin liiga. Monet kritisoi vain sita, ettei se silti ihan NIIN paljon kovempi ole kuin Liiga. Varsinkin kauden alussa monet (varsinkin Jokeri-fanit) suitsuttivat kuinka iso ero on KHL:an pelin tasossa, tuomareissa jne. Ehka siina voi olla sita uutuuden viehatysta ja pelihan on tosiaan muutenkin niin erilaista. Ehka siina voi olla sitakin, etta joukkueessa on uusia mielenkiintoisia nimia ja varmasti vaikuttaa sekin, etta Jokerit on parjannyt odotuksia paremmin, kun esimerkiksi viimeisin kausi Liigassa oli todellinen katastrofi. Mutta tosiaan selvasti maailman toiseksi kovin sarja se on.

Mita taas tulee SHL:n ja Liigan vertailemiseen niin pirun vaikeetahan se on. Toki CHL pelit antaa jotain tietoa, mutta eivat koko kuvaa kerro. Pelityyleissakin on niin huikea ero. Yksi mielenkiintoinen pointti kuitenkin on se, etta toinen on sulettu sarja ja toisessa on karsinnat. Sen huomaa erityisesti tasaisuudessa. SHL:an kovimmat joukkueet on todella kovia, mutta taso tippuu paljon kun mennaan alaspain sarjataulukossa. Liigahan on ollut helvetin tasainen sarja jo nyt vuosia ja tuntuu etta vuosi vuoden jalkeen tasaisemmaksi muuttuu. Mutta kumpi sitten on parempi? Se etta pelataan jannittavia karsintoja, vai se etta pelataan tasainen sarja kokonaisuudessaan. Kummassakin on omat puolensa, mutta itse tykkaan tasta tasaisuudesta, varsinkin nain pienemman joukkueen kannattajana. CHL on mielestani tuonut hyvin esiin sen asian etta Liiga on tasaisen kova. Toinen asia sitten nama pleijarit siella. Lisaksi Liigan nopeampi ja fyysinen pelityyli varmasti auttaa euroopassa. Kylla siella huomaa, etta joukkueet on tottunut paljon "pehmeimpiin" vastustajiin. Muistaakseni joku ruotsalainen SHL jyra sanoi samaa Liigan tasaisuudesta, kun oli taalla Liigassa pelaamassa.

Ehka silti nostaisin SHL:n pikkaisen Liigan edelle, mutta vain inan. Kun toisten liigan peleja on niin vaikea verrata, niin sitten verataan olosuhteita ja kiekkopomoja, niin siina SHL vetaa selvan voiton. Itsea vituttaa eniten Liigan johtokunnan oman lajin paalle kuseminen ja tuomarisekoilut sun muut + markkinointi. Viela enemman vituttaa se asia, etta ne voitaisiin saada ihan oikeasti kuntoon jos vain halua on. Yksi totuus silti on, etta noin yleisesti Liigan tasoa aliarvostetaan, mutta se piikki menee myos sinne johtokuntaan. Media ihan oikein ottaa seikkoja esiin ja nain saadaan negatiivisia uutisia. Toivon todella paljon etta Liigan kabinetti saataisiin kuntoon niin jaa enemman energiaa pelinkin seuraamiseen, mika on se ykkosasia.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Homma selvä. Eli suomalaiset pääsivät hyvällä prosentilla kuudentoista joukkoon. Hieno juttu. Kirjoitit vain ensin kahteen kertaan, että "suomalaiset selvisivät kuudestatoista parhaan joukkoon". Sen voi hyvin käsittää niin, että mukana oli 16 suomalaistiimiä.
Jos osaa äidinkieltään suomea, niin lainaamaasi lausetta ei todellakaan voi mitenkään käsittää siten, että mukana oli 16 suomalaisjoukkuetta. Mars takaisin koulun penkille äidinkielen tunneille.
 
Jos osaa äidinkieltään suomea, niin lainaamaasi lausetta ei todellakaan voi mitenkään käsittää siten, että mukana oli 16 suomalaisjoukkuetta. Mars takaisin koulun penkille äidinkielen tunneille.

Ahaa. Oletko sinäkin siis sitä mieltä, että "selvisivät kuudestatoista parhaan joukkoon" tarkoittaa samaa kuin "selvisivät kuudentoista parhaan joukkoon"? Se mainostamasi äidinkielen opettaja lienee kanssasi hieman eri mieltä.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ahaa. Oletko sinäkin siis sitä mieltä, että "selvisivät kuudestatoista parhaan joukkoon" tarkoittaa samaa kuin "selvisivät kuudentoista parhaan joukkoon"? Se mainostamasi äidinkielen opettaja lienee kanssasi hieman eri mieltä.
No jokainen normaaliälyinen tajuaa, että tuossa oli selvä kijoitusvirhe. :o) Vai tarkoitatko, että ymmärsit kuudentoista suomalaisjoukkueen selviytyneen parhaan (eli yhden joukkueen) joukkoon?
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tomi Kallio avasi rohkeasti suunsa illan MTV Sport uutisissa liittyen Ruotsin SHL-liigaan ja sen arvostukseen maajoukkuevalmennuksen piireissä. Tompan mielestä Ruotsin liigan tasoa on selkeästi aliarvioitu. Rivien välistä oli luettavissa Kallion harmittelua kotoisan Liigamme yliarvostuksesta. Itse olen Tomin kanssa täysin samaa mieltä. 2000-luvun aikana Ruotsista oli kovin vaikea päästä joukkueeseen verrattuna SM-liigaan ja Sveitsiin. Vasta Jukka Jalosen kaudella silloiset Elitserienin suomalaiset pääsivät MM-kisoihin asti.

Eli olen todennut SHL:n olevan Liigaa kovempi sarja,mutta tämähän ei ole uusi asia. 1990-luvulla tilanne näytti SM-liigan kannalta niinkin hyvältä itäblokin romahtamisen takia,mistä johtuen monet neuvostotaustaiset pelaajat valitsivat Suomen,jos NHL/AHL ei ollut vaihtoehto. Tuskinpa esimerkiksi Aleksander Barkov sr olisi Suomeen tullut,jos Elitserien olisi ollut sillä tasolla kuin se on nyt.

Eron kiinnikurominen on kovin hankalaa johtuen esim.verotusasioista, jotka karkottavat monia Liigan tyrkyllä olevia pelaajia. Lisäksi liigaseurojen taloudellisesti heikot tilanteet aiheuttavat tyhjennysmyyntejä joiden aikana isoimmat tähdet myydään Venäjälle suuren siirtokorvauksen toivossa. Ruotsissa tämä ongelma on huomattavasti pienempi ja KHL vie vain isoimmat starat kuten Staffan Kronwallin ja Jimmie Ericssonin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ahaa. Oletko sinäkin siis sitä mieltä, että "selvisivät kuudestatoista parhaan joukkoon" tarkoittaa samaa kuin "selvisivät kuudentoista parhaan joukkoon"? Se mainostamasi äidinkielen opettaja lienee kanssasi hieman eri mieltä.
On sulla huvit. Jokainen normaaliälyinen asian kyllä ymmärsi. Toki hölmön esittäminen on toisinaan hauskaa, mutta keskustelulle sen antama lisäarvo on nolla. Toivottavasti kuitenkin päteminen saa hyvälle tuulelle. Nyt voisit vuorostasi vastata mm. allekirjoittaneen esittämiin ketjun aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Muutenhan pätemisen tarpeesi saa suotta vähän sairaanoloisen leiman.

On sitten aivan kokonaan toisen ketjun asia onko suositeltu lyhennys yhtä helppotajuinen kuin käyttämäni. Avaa äänestys jos asia noin paljon kiinnostaa. Eli kuudentoista pitää lyhentää 16:n, mutta käsi ylös, joka ei ymmärrä lyhennystä 16:sta. Ja miksi ylipäätään pitää tuollaista viilata? Itse ketjun asiaan ei ole asiallista kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
CHL ja sen pelit ovat keinotekoinen mittari vertailuun, varsinkin sen ollessa pahasti kesken...

No tuskin kukaan nyt on väittänytkään, että se tasoeron kokonaan ratkaisee, mutta antaahan se nyt jotain kuvaa. Nyt on enemmän tai vähemmän arvalla vedetty ne jengit sinne Euroopasta, mutta ei se tuota faktaa muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös