Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Liigan otteluohjelma 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Divarijyrä, 08.06.2016 klo 13.23.

 1. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jep ja toinen ääripää on KooKoon saldo (etu 2 - haitta 8 = saldo -6).
   
 2. MENTALSPORT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Heh no jopas...harmi ku viimekaudella meni aina jälkimmäinen peli paremmin jos pelattiin peräkkäisiä pelejä. Noh niin tai näin tuskin tost haittaa on
   
 3. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoon osalta peräkkäisten päivien jälkimmäisten päivien peleissä on ainoastaan 2 lepoetua ja 8 lepohaittaa eli näissä lepoedut - lepohaitat = -6 yhteensä KooKoon tappioksi. KooKoo (-6) on tulevalla kaudella suurin kärsijä tältä osin tuplapelien osalta. Tappara (-5) ja HIFK (-5) ovat seuraavaksi suurimmat kärsijät. Ylivoimaisesti suurin hyötyjä on Sport (+7) ja seuraavaksi suurimmat hyötyjät ovat HPK (+4) ja Pelicans (+4).

  KooKoon lepoedut ja joukkue ketä vastaan:
  12.11. Pelicans
  21.1. Lukko

  KooKoon lepohaitat ja joukkue ketä vastaan:
  24.9. HIFK
  29.9. Sport
  22.10. SaiPa
  27.10. Kärpät
  19.11. Kärpät
  10.12. Pelicans
  19.1. TPS
  4.2. HPK
   
 4. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Mikähän järki siinä on, että esim. JYP:llä on vain kuusi kertaa pelit peräkkäisinä päivinä ja vaikka SaiPalla 15. Toki tämä on kääntäen niin, että SaiPalla on enemmän lepopäiviä kauden aikana, mutta itse en usko tuosta olevan puolen vuoden mittaisella kaudella niin suurta hyötyä.
  Mutta kai se sitten on se huikea algoritmi, joka nämä laskee.
   
 5. Varjagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
  Osaako joku kertoa mikä on ens kauden lohkojako?
   
 6. Orange Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Niin, siis tuossa taulukossahan on vain sellaiset peräkkäisten päivien jälkimmäisen päivän pelit, joissa on lepoetu jommalle kummalle. Luulisin, että peräkkäisten päivien pelejä, joissa ei ole lepoetua on JYP:lläkin sitten myös noiden kuuden lisäksi.
   
 7. Ralph Jäsen

 8. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Liiga taas tyylikkäästi suhmuroinut otteluohjelman. Toki iso osa ratkaisuista varmasti tietyn seuran puolelta tulleesta aloitteesta, mutta onhan toi nyt aivan naurettavaa, että Sport ei pelaa kertaakaan levännyttä vastustajaa vastaan itse edellisenä iltana pelanneena hyötyen tästä taas itse seitsemässä matsissa. Myös Kerhon lepoetu IFK:ta vastaan neljässä matsissa viidestä on aika järkyttävä.

  Onneksi tämä ei ratkaise vielä lopulta mitään, mutta kylläpä pääsi taas röhönaurut, kun vilkaisin ohjelmaa.
   
 9. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Hupsista. Seison korjattuna.
   
 10. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Laskeskelin myös Kärppien pelipäivät. Toivottavasti ei löydy virheitä. Lauantaipelejä ainakin on runsaasti.

  Kotona
  ma - 0
  ti - 6
  ke - 1
  to - 6
  pe - 4
  la - 13
  su - 0

  Vieraissa
  ma - 1
  ti - 8
  ke - 2
  to - 6
  pe - 6
  la - 7
  su - 0
   
 11. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eiköhän joukkueet itsekin pääse vaikuttamaan jonkin verran otteluohjelmaan. Esim SaiPan osalta uskoisin seuran haluavan mahdollisimman paljon arkipelejä perjantaiksi, jotta hallin myyntitulot olisivat mahdollisimman kovat. Tämä tietysti vaikuttaa myös peräkkäisten otteluiden lukumäärään. Itse kummastelen, miksi lauantain kotiotteluiden lukumäärät ovat noin erivät. Eiköhän jokainen joukkue halua niitä mahdollisimman paljon.
   
 12. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  No ei ratkaisekaan.

  Muistaakseni Tapparalla oli männäkaudella(kin) ihan vastaava tilanne. Kuitenkin runkkari saatiin hölkkäiltyä ihan siedettävästi läpi ja vähän puristusta löytyi myös niihin viimeisiin peleihin.

  Mutta Leinoselta olisi kiva kuulla selitys noiden viikonloppupelien vähyyteen.
   
 13. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Olisi kiva nähdä joku pidemmän ajan, tai edes yhden kauden tilasto tuosta pistekertymästä näissä lepohaitta- ja lepohyötypeleissä. Pakkohan sillä on jotain merkitystä olla.
   
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Junno maksanut hieman ylimääräistä ohjelman laatiajalle? Kärpllä 13kpl lauantai pelejä ja 0 sunnuntai tai maananatai peliä kotonaan. Ja vain yksi maanantai peli sitten vieraissa. Aika uskomaton määrä on kyllä nuita kotipelejä saatu tuohon viikonlopulle pe-su akselille.
   
 15. Tuljakov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, PaKa
  Lainaus:
  Täsmälleen tätä minäkin mietiskelin. Esim. tuo Sportin ja KooKoon 13 matsin etu- / haitta-ero on jo niin suuri, että luulisi vähintäänkin muutaman pinnan eron tuottavan runkosarjan mittaan, ainakin teoriatasolla. Muuttujiahan tuohon tulee kaikenlaisia muitakin, mutta sellainen riisuttu suora tilastokin vaikkapa viime kaudelta olisi kiinnostava.
   
 16. mendieta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
  Lainaus:
  Heh, jep.

  Viime kaudella Sportin suhde taisi olla Tapparan jälkeen huonoin. Nyt sitten parani kertaheitolla. Nyt ei voida kyllä mennä yhtään otteluohjelman paskuuden taakse.

  Anyways, hyvältä näyttää.
   
 17. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Sportilla näyttäisi lisäksi olevan "matkustusetu" back-to-back peleissä. Toisin sanoen, saa aloittaa kotona. Muutenkin matkustusohjelma näyttäisi olevan kaikin puolin trimmattu, toisin kuin viime kaudella. Tosin Sport taitaa myös olla se joukkue, jolle kertyy eniten bussikilometrejä, mikä hieman tasoittaa puntteja.
   
 18. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Lainaus:
  Eipä sunnuntai-pelejä ole muillakaan ja maanantaipelien päiviäkin taisi olla tasan neljä.

  Kärpät on vaan halunnut enemmän pelejä lauantaille kuin muut seurat. Esimerkiksi JYP on suosinnut aiemmin perjantaita samalla tavalla, mutta tulevalla kaudella tilanne näiden kahden päivän osalta on lähes tasan (pe: 8, la: 9).
   
 19. VTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vuodet 2001-2012 (en jaksa päivittää, koska epäilen, että tilanne ei juurikaan muutu):
  • kotivoittojakauma kun vierailija tulee tauolta (kotijoukkue pelaa siis 2 peliä peräkkäisinä päivinä): 52 6 42 (prosentit)
  • kotivoittojakauma kaikissa muissa peleissä: 56 4 40
  • vierasvoittojakauma kun kotijoukkue tulee tauolta: 31 2 67
  • vierasvoittojakauma kaikissa muissa peleissä: 41 4 55
  Kotipeli siis voitetaan lähes samalla prosentilla olipa vierialijalla edellispäivänä peli eli ei. Sen sijaan vieraissa hävitään varmemmin, jos kotijoukkue tulee tauolta. Erot eivät kuitenkaan ole kovin suuria.

  En ota mitään vastuuta laskuista, koska en jaksa niitä tarkistaa.

  Hauskana kuriositeettinä mainittakoon, että Kärpät sai po. vuosina vieraskiertueista keskimäärin 1,62 pistettä ekasta pelistä ja vain 1,14 toisesta. Vieraskiertueet eivät siis kannata kuin taloudellisesti. Lähes kaikki niitä kuitenkin nykyään haluaa.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta kaksi matsia on viikonloppuna jolloin varmaan myös Mikkeliläisiä tulee Jyväskylään, mutta Kärpäthän taitaa HIFK ohella olla ylivoimaisesti eniten yleisöä vetävä joukkue ja korotetut lippujen hinnat, nyt ne vaihtuu Jukureihin. Näin ekalla kaudella toki mielenkiinosta saattaa väkeä riittää ainakin ensinmäisissä kohtaamisissa, mutta noin kokonaisuutena tuossa voi tulla lohkojaon takia kymmeniä tuhansia takkiin rahallisesti, toisaalta sitten helpompi vastus voi tietää parempaa sijoitusta runkosarjassa. Olihan tuo lohko viimekaudella kova verrattuna vaikka HIFK omaan sarjaan, että nyt etu kääntyy melkein tänne tuosta lohkosta jos viimekaudella oli haittaa. Viimekaudella toisenlaisella lohkojaolla joukkue olisi voinut olla runkosarjassa Tapparan edellä kolmantena. Se on vähän että ottaako rahan vai helpommat pisteet ( vaikka toki jokainen pitää voittaa)
   
 21. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Vaikka tämä onkin runkosarja-osuus, kysyn silti: Onko teillä tietoa pudotuspelien aikatauluista? Sitä aattelin että taasko painetaa suoraan pelin jälkeen bussilla (Kärpät lentää) sinne toiseen paikkaan kun huomenna taas uus peli? Yksi välipäivä pudotuspeleissä, kiitos, ni pelin taso paranee!

  Itse kannatan NHL-käytäntöä jossa runkosarjassa paremmin sijoittunut saa kaksi kotipeliä heti alkuun. Mielestäni silloin, myös Suomessa, kotiedulla olisi oikeasti isompi merkitys. Toisaalta taas "altavastaavalla" pari ryöstönpaikkaa heti alkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2016 klo 05.30
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin liigan sivuilla luki uutisessa että juhannusviikolla julkaistaan pudotuspeliohjelma. Tuplapeleistä en osaa sanoa toimisiko se täälä, kuitenkin pelit ei ole lähellekään täynnä edes yksittäisissä otteluissa, jos pitäisi kaksi peliä pelata putkeen arkipäivänä niin saadaanko edes lähellekänä täyttä hallia myytyä, varsinkin kun lipunmyyntiaikaa olisi vain se vähän alle vuorokausi seuraavan ottelun jälkeen. Toki mahdollistaisi myydä tuplalippuja myös, mutta se tiputtaisi hintoja.
   
 23. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Mitähän vittua. Onkohan näitä millään tavoin edes huomioitu, vaiko laitettu algoritmi vain surraamaan ja lätkäisty lopputulos viralliseksi.
   
 24. Pete27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TAPPARA
  Lainaus:
  Viime tai edelliskaudella Leinonen kommentoitti että lauantaipeleihin yritysmyynti on heikkoo, eli se ainakin yks syy...
   
 25. Tapparalla nyt taitaa tulla neljäs kausi putkeen, kun on liigassa häntäpäässä näissä tuplapelien hyödyissä. Onhan tuo Sportin ja Kookoon osalta karmea ero, kun oletettavasti samoista sijoista vielä kamppailevat.

  Oma lukunsa on sitten mahdollinen runkosarjan voittokamppailu, kun Kärpillä on hyötyä pari peliä ja IFK:lla viisi haitan puolella.