Liigan kurinpitopäätökset kaudella 2019–2020

  • 272 192
  • 1 941

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sitä olen miettinyt, että kun tämä ”taklattavan-vastuu”-leiri ottaa usein esille NHL:n ja kuinka siellä pelaajat osaavat ottaa taklauksia vastaan.

Mikäli näin on, miten NHL:ssä tapahtuu päähän kohdistuneita taklauksia ja aivotärähdyksiä viikottain?

Ei nämä(kään) kaksi asiaa ole toisensa poissulkevia. Veikkaan, että keskimäärin NHL:ssä osataan ottaa taklaukset paremmin vastaan kuin esimerkiksi Liigassa. Silti aina joskus kolahtaa päähän ja toisaalta kukaan tuskin väittää, että vastuu joka tilanteessa on taklauksen vastaanottajalla. Pelikieltojen suhteen tuolla mennään kyllä aika naurettavalla tasolla.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Vähän pelkään, että kun tämmöinen tuli nyt käyttöön niin tätä sääntöä käytetään väärin ja alkaa kalastelu joka kerta ku vähän hiha osuu nenään. Pitäisi lisätä myös rangaistus filmaamisesta siinä tapauksessa jos noita kalasteluja alkaa tulemaan. Toki kurinpito voi osoittaa että olen väärässä ja jos oikeasti tuolla saadaan kitkettyä ne oikeat päähän kohdistuneet pois, niin hattua nostan.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Miksi jääkiekkoyhteisö ei vain hyväksy sitä, että pahojakin vammoja voi tulla? Jokainen pelaaja menee edelleen kaukaloon vapaaehtoisesti. Ketään ei pakoteta sinne. Ja jokainen pelaaja tiedostaa pomminvarmasti peliin liittyvät riskit.

Vaikkapa nyrkkeilyssäkin on suuri riski saada aivovamma. Silti nyrkkeilyä lajina ei muuteta niin, että esim. päähänlyönti kiellettäisiin.

Formulakuskikin ottaa kuoleman riskin käytännössä aina kun hyppää autoon. Vauhtia on yli kolmesataa ja teet pienen ajovirheen niin hengenlähtö on hyvin lähellä. Siltikään lujalla vauhdilla ajamista ei kielletä.

Mikä näitä kaikkia yhdistää keskenään ja toisaalta erottaa tavan tallaajasta? Yksi asia on palkka. Näille jätkille, jotka ottaa terveysriskejä, maksetaan tavallista enemmän. Jopa huomattavasti enemmän. Ja minun nähdäkseni siinä palkassa on myös ns. "vaarallisen työn lisää" sisäänrakennettuna.

Jääkiekko ei ole enää ollenkaan sama laji, jos siitä kitketään taklaukset pois. Sen jälkeen se olisi käytännössä kiekolla pelattavaa kaukalopalloa. Jokainen voi vertailla lajien suosiota keskenään. Kyllä lätkään kuuluu taklaukset. Kovatkin sellaiset.

Virallisestihan taklaukset on edelleen sallittuja, mutta jos pääosumista aletaan jaella hirmuisia rangaistuksia, kyllä se käytännössä kitkee taklauspeliä rajusti pois.

Miksi se pitäisi hyväksyä? Se on urheilua, viihdettä. Miksi pitäisi sen tiimoilta hyväksyä aivovammoja?

Ja vertailuun, olisiko pieni ero; Nyrkkeilyssä koko "lajin" pointti onkin lyödä päähän. Formuloissa koko lajin pointti onkin ajaa mahdollisimman lujaa, kuka voittaa kisan kuka on nopein. Jääkiekossa koko lajin idea on tehdä maaleja, estää toista tekemästä niitä ja voittaa pelejä. Taklauspeli on vain osa sitä, eikä ollenkaan itse tarkoitus eikä se pääasia.

En usko, että jos kaukalopallossa alettaisiin taklata ja sallia kontaktipeli, siitä kasvaisi yhtään sen suositumpi laji..

Lätkään kuuluu todellakin taklaukset. Kovatkin. Mutta puhtaat. Pääosumat ei ole puhtaita, ne EI kuulu lajiin, mikä tässä on niin vaikeaa joidenkin ymmärtää? Niistä pääkolinoista halutaan eroon. Taklata edelleen saa se on edelleen todellakin sallittua kuten sanot. Mutta pääosumat ei ole olleet eikä ole sallittuja. Taklaa niin ettei kolise pää.

Jos se on se hinta mikä siitä pitää maksaa ettei tule aivovammoja ja päät kolise, niin sitten niin. Jos ei kerran mitään muuta keinoa ole, niin miksipä ei. Ei aivovammat ole mielestäni millään tavalla perusteltavissa urheilun ja viihteen sivutuotteena, tottakai niistä pitäisi pyrkiä eroon.
Ja jatkuvasti kun osa toitottaa et "ei osata vastaanottaa ennen oli kaikki paremmin" jne. niin sellainen pikkuhuomio et ihan saman tavoin näitä on ollut iät ajat. Ennen niistä ei niin välitetty, tai niitä ei ollut niin paljon (pelinopeus ym . muutos esim) mutta yhtäkaikki on ollut. Nyt niistä vaan oikeasti halutaan - ja pitää päästä eroon.

Maailma muuttuu, lajit muuttuu. Ennen oli ennen. Itse olen vanha jyyrä kaikessa ja vastustan melkein aina kaikkea "uutta" mutta niin se vaan menee, muutosta tapahtuu jatkuvasti.. sit pitää vaan sopeutua. Itselle sopetuminen siihen, ettei enää tulisi aivovammoja ja älyttömiä seurauksia ihmisille jotka urheilee/tekee viihdettä siinä sivussa ei tuota minkäänlaisia ongelmia..
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
En olisi edes voinut kuvitella, että tätä asiaa olisi voinut näin päin vittua hoitaa. Haluaisin edes yhden järkevän syyn miksi kurinpidon kädet pitää sitoa? Aivan hyvin olisi riittänyt, että oltaisiin kerrottu asteikon koventuvan, ilman turhaa vähimmäismäärettä. Suora seuraus on oikean suuntainen, mutta menee rankasti yli. Tulevaisuudessa Liigakasvatit kuolee u20-kisoissa, miesten maajoukkueessa, saati änärissä. Tällaista tämä on kun ei puututa juurisyihin, vaan julkisen paineen ja huuhkajamenestyksen pelossa ammutaan itseä jalkaan. Tää on mun Lüga.

Onko siis niin, että pelaajat Suomessa ja kaikki kiekkoihmiset on niin vitun tyhmiä, että kun nyt saa pääosumista min 5 peliä kakkua, niin ei kannata ollenkaan opetella enää pelaamaan jääkiekkoa, ei kannata ollenkaan opetella ja reenata sen mukaan mitä lajissa vaaditaan sitten siellä muuallakin jossa vastaavaa rangaistuskäytäntöä ei vaan ole?
En oikein mitenkään pysty ymmärtämään tälläistä näkemystä.. eihän se rangaistuksen ero vaikuta siihen sitä ennen tapahtuvaan toimintaan..

Tai vai jos vaikuttaa, niin onko siis niin et jos ei rangaistaisi juuri millään pääkolinoista niin niitä vedeltäisiin surutta koko ajan? Onko jääkiekkoväki oikeasti näin vitun idioottia porukkaa? (toim.huom, en tarkoita sinua enkä ketään täällä vaan siis tuolla kentillä ja seuroissa jne)

Syy on aivan sama/samanlainen (se päähänkohdistunut taklaus/päähän kolissut) vaikka seuraus (siitä saatava rangaistus) olisi ihan jotain muuta tyyliin asteikolla ei mitään - min 5 peliä kakkua. Niin ollen kyllähän nyt helvetti sentään kaikki edelleen jatkaa harjoittelua ja pelaamista ihan kuten ennenkin/kuten laji vaatii, vaikka laittomuuksista saatavat rangaistukset muuttuisikin?
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tapahtuisi jos Liiga kieltäisi taklaukset kokonaan? Tulisiko pelaajien joukkopako muihin sarjoihin vai joukkoryntäys turvallisemmille jäille Liigaan?
Uskoisin ainakin, että katsojamäärät kokisivat ison negatiivisen vaikutuksen joka vaikuttaisi suoraan pelaajien palkkoihin. On tämä jo nyt semmoista perseilyä välillä, että tekisi mieli vain luovuttaa ja jatkaa pelkästään NHL:llä...
Jep, itsellä ainakin loppuisi kaikenlainen jääkiekon seuraaminen välittömästi jos Liigassa kiellettäisiin taklaaminen kokonaan. Kieltäisivät ennemmin pää munissa hiihtämisen.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En oikein tiedä, kannattaako tässä nykyhetkessä kirjoitella tätä, mutta otan riskin vaikka saattaa taas maksaa yhden palstahengen.
Ensinnäkin olen vahvasti sitä mieltä, että päähän kohdistuneista taklauksista tulee saada tuntuva sanktio. Jos nyt kumminkin mietin noita päävammoja joita liigassa on tullut, niin jollain tavalla tuntuu että aika vähän niitä kuitenkin on esimerkiksi rangaistuksiin ja pelikieltoihin verrattuna. Lähivuosilta en muista kuin tapaus Kovasen, jossa liigapelaaja on joutunut lopettamaan uransa päähän kohdistuneen taklauksen takia. Taklauksen takia uransa lopettaneita pelaajia muistan kaksi, Kovasen ja Helasen. Kovin vähän on mieleeni jäänyt näitä ja liigaa ja jääkiekkoa on kumminkin tullut seurattua yli 40 vuotta. Vähän mietityttää se, onko ongelma todellinen vai ajan hengen mukaisesti keinotekoinen? Tämän takia en ole ihan heti ostamassa liigan nykylinjausta, mielestäni asiaa olisi pitänyt tutkia tarkemmin ennen näin kovaa linjavetoa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Lähivuosilta en muista kuin tapaus Kovasen, jossa liigapelaaja on joutunut lopettamaan uransa päähän kohdistuneen taklauksen takia. Taklauksen takia uransa lopettaneita pelaajia muistan kaksi, Kovasen ja Helasen. Kovin vähän on mieleeni jäänyt näitä ja liigaa ja jääkiekkoa on kumminkin tullut seurattua yli 40 vuotta. Vähän mietityttää se, onko ongelma todellinen vai ajan hengen mukaisesti keinotekoinen?
Nopealla Googlauksella löytyi Roy Radke, Antti Halonen ja pikkaisen pidemmältä aikaa Jani Hassinen ja Jani Nikko.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Oliko Mäntymaa myös kun loppui ura päävamman takia tai sen johdosta?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Taklauksen takia uransa lopettaneita pelaajia muistan kaksi, Kovasen ja Helasen. Kovin vähän on mieleeni jäänyt näitä ja liigaa ja jääkiekkoa on kumminkin tullut seurattua yli 40 vuotta. Vähän mietityttää se, onko ongelma todellinen vai ajan hengen mukaisesti keinotekoinen? Tämän takia en ole ihan heti ostamassa liigan nykylinjausta, mielestäni asiaa olisi pitänyt tutkia tarkemmin ennen näin kovaa linjavetoa.

Olihan siellä myös tämä HPK:n kaveri, tosi hyvä pelimies, jonka nimen on dementia mielestä vienyt, ihan mj tasoa. Hänen kohdallaan muistaakseni ei ollut kyseessä vain yksi tälli, vaan niin usea, ettei jatko ollut mahdollista. Sääli hänen kannaltaan.

Kun @Porvoon Kärppä pohti, etteikö voisi vaan unohtaa vastuun terveydestä ja antaa mennä, lienee oleellista pointata, että jos noin tehtäisiin, sitten sopimukset pitäisi kirjoittaa niin isoiksi, että ne kattavat aivovammautuneen omahoidon koko elämän ajaksi + muut lääketieteelliset välttämättömät toimenpiteet. Tämä tarkoittaisi pelaajapalkkioita, joista kukaan ei ole edes unelmoinut. Kolikon toinen puoli sitten olisi, koska mikään liiga ei noita kuluja millään palkalla kykenisi kuittaamaan, että miksi veronmaksajien, jotka eivät koskaan ole lajista kuulleet tai siitä lainkaan kiinnostuneet, pitäisi kustantaa verorahoilla vapaaehtoisesti vammautuneita urheilijoita, joita laji ei kykene suojaamaan lainkaan. Sitten ihan pikkuasiana se, ettei kukaan lie mene kaukaloon ajatuksella, että ei väliä, kärsin mielelläni invalidisoivista vammoista loppuelämäni, kunhan saan pelata.

Lienee ihan ymmärrettävää (toivottavasti kaikille), että on pakko löytää erilaisia keinoja asiaan vaikuttamiseksi, ei pelkästään yhtä, mutta jostain on aloitettava. Tällä toimenpiteellä/klausuulilla, toivon, on se vaikutus, että pelaaja orientoituisi miettimään, mitkä valinnat tilanteissa sataa oman joukkueen laariin parhaiten. Jääkiekko ei siis ole pelkästään yksinkertaisten miesten yksinkertainen laji, vaan viisaitten miesten salamannopeaa taktista silmää vaativa laji. Varsinkin, kun kaikkien pelaajien keskikoko ja vauhdit on kasvaneet ihan toisiin sfääreihin niistä ajoista, kun väkivalla ja sen pelolla saattoi tehdä tulosta. Nykyään sama johtaa vain omaa lajia, omaa seuraa ja omaa itseä vastaan. Uusi analyysi on siis vääjäämätön tulema.

Moni on purkanut tunnettaan, ettei laji ole enää sama, jos kehitys sen toiseksi vie, mutta tämmöisenä homeesta vihertävänä kääpänä voin sanoa, että noita lajia ravistelevia muutoksia on vuosien saatossa tapahtunut enemmän kuin kukaan nuorempi edes arvaa. Minulle ei oikein istunut kahden viivan paitsiosäännön muutos mieleen, koska se mielestäni korosti enemmän luistelunopeutta, kun taitoa ja pelisilmää, minun pelaaja - ajalla tuli muutos koko kentän taklaamiseen, no, en siksi nähnyt siinä juuri järkeä, kun se ei taktisesti tai pelitavallisesti muuttanut juuri mitään, lisäsi vaan tutinaa ja tötinää, eli ero oli suurinpiirtein se, että katsomossa sai ostaa viri kaakaon lisäksi kokista, big deal.

Muutokset, kuitenkaan luetellut, tai muut, eivät ole vieneet mitään oleellista jääkiekosta pois, muuttaneet vain painopistettä sinne sun tänne. Vanhana pieruna en edes kestä sitä, että maali voidaan tehdä jollain muulla kuin mailalla, minun jääkiekko aikana se maali piti tehdä, eikä mikään kimpoilu tai luistinohjaus kelvannut, toivoisin kovasti, että tämäkin muuttuisi siihen vanhaan ja aitoon, vaan tuskin muuttuu.

Pitkän aikajänteen perspektiivillä tahdon siis sanoa, että koska pelaajien fysiikka, nopeus ja voima on muuttunut niistä ajoista kun voimassa olevat säännökset on laadittu, ollaan tilanteessa, jossa muutos on tehtävä, mutta tässä tapauksessa tämä vanha on sitä kannustamassa, koska ne nopeammat, urheilijamaisemmat ja taktisuuteen valmennetut pelaajat kykenevät tarjoamaan parempaa kiekkoviihdettä ilman tööttejä, joista syttyvät vain ne onnettomat, jotka ei syntyneet gladiaattorien rusikoitaviksi tai leijonien silputtavaksi hauskanpidon nimissä, vaan keskelle urheilua ja urheilevia ihmisiä, joilla on elämä, ei muu aika kahleissa hallin kellareissa, kun taas on aika mennä areenalle antamaan lopullinen statement.

@Porvoon Kärppä lle vielä sen verran, että laskepa huvikses ne kaikki muutokset formuloiden turvallisuuteen joita on tehty ja joihin on upotettu miljoonia poikineen, jotta niistä onnettomuuksista päästäisiin, eli ei sielläkään mennä bensaa suonissa hengellä, eikä vuosikymmeniin enää ole menty.

Myös nyrkkeilyn kun tähän vedit, niin kerronpa semmoisen anekdootin, jonka ehkä näin vuosien jälkeen kehtaa julkituoda. JYPissä pelaili aikoinaan pirun lahjakas veljespari Tarkkio, joiden iskä oli kevyen keskisarjan nyrkkeilyn suomen mestari. No pojat lopettivat lätkän hiukan yllättäen se jäi ihmetyttämään. Satuttiinpa sitten isä Tarkkion kanssa samaan työprojektiin, joten saatoin kysellä syitä taustalla, oliko pojat kyllästyneet? Eivät olleet, vaan isä oli kieltänyt pojilta jääkiekon, koska laji oli hänen mielestään aivan liian väkivaltainen ja terveydelle vaarallinen. Molemmat pojat tekivät sitten hienon uran jalkapalloilijoina ihan maajoukkueita myöten. Kerrotun valossa minua väkisinkin huvittaa, että tuo nyrkkeilyä mukaan puoltamaan päävammojen sallimista, siellä jos missä tiedetään ihan tarkkaan mistä niissä on kyse.

Niin, siis lisättäköön edittinä, että nämä iskä Tarkkion näkemykset siis kymmeniä vuosia ennen, kuin yksikään media älysi kauhistella päätällien dramaattisia seurauksia pelaajille. Itsekin niitä pari diagnosoitua ottaneena, jotta tällä mitätöimään sanomani, kilahtanut vanha kääpä, mitä se mistään ymmärtää. Pitää myös todeta, etten suinkaan jakanut tai ymmärtänyt hänen kantaansa, ennemmänkin se aiheutti vanhassa pelaajassa huutonaurua, kun kuvittelin, että se nyrkkeily vasta vaarallista onkin, kun sen tarkoitus on päähän niitä tällejä laittaa, itse kun en koskaan mennyt kaukaloon ajelemaan ketään, vaan voittamaan pelin oma osaaminen peliin laittaen.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Meinaat että järkälemäinen pakki (esim. Blood) saa taklata lyhytkasvuista taituria (esim. Kangasniemi) päähän....? En ymmärrä logiikkaasi.

Tarkoitin lähinnä että jos iso ukko taklaa jotain pientä niin aivopierulla Kaukokari näkee päähänkohdistuneen taklauksen mitä muut ei näe ja 5 peliä.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tarkoitin lähinnä että jos iso ukko taklaa jotain pientä niin aivopierulla Kaukokari näkee päähänkohdistuneen taklauksen mitä muut ei näe ja 5 peliä.
peksa-lilla, luulisi sinunkin jo tietävän, jos muut (lue päävideotuomari ja kurinpito) eivät näe, niin ottelurangaistusta ei tule eikä sitä myötä sitä viittä peliä. Meinaat nyt unohtaa jotain tärkeitä elementtejä asiasta, kun niin kovin olet huolissasi siitä, että isot pelaajat ei saa enää taklata.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Paikallislehti on tehnyt artikkelin tästä uudesta linjasta ja yleisesti liigan päähänkohdistuneita on puitu. Samassa on haastateltu Tero Lehterää, jolta on myös pyydetty kommenttia Anssi Löfmanin saamasta kolmen pelin kakusta, joka voisi mennä joidenkin mielestä varmaan oikeusmurhana. Alla pätkä tekstistä;

SaiPan Anssi Löfman sai kolmen ottelun pelikiellon, kun hän kääntyi selin, nosti kättään ja kyynärpää osui HIFK:n Antton Lundellia päähän. Mitä mieltä olit siitä rangaistuksesta?

— Sehän oli ihan täysi vitsi. Anssi meni pelaamaan kiekkoa ja takaa tuli pelaaja pää alhaalla ja nosti päätään ylös. Anssin kyynärpää osui päähän ilman, että hän edes tiesi sitä. Kun sä taklaat jotain, niin sä tiedät, että sä olet osunut. Se että joku luistelee sun kyynärpäähän, se ei ole taklaus. Siitä saa kolme ottelua eli saman verran kuin joku nukuttaa kiekottoman pelaajan taklaamalla kuolleesta kulmasta olkapäällä päähän.

— Jos taklaan oikein jotakin ja hän lyö päänsä seinään, se ei ole päähän kohdistunut taklaus. Tai jos taklaan jotakin olkapää olkapäätä vasten ja se toinen painaa tosi paljon vähemmän, se ei ole silloin päähän kohdistunut taklaus.


Oli niin tai näin tuo tilanne (ja muutama muu tältä kaudelta), ihmettelen, että missä nuo kommentit ovat silloin kun näitä kakkuja jaetaan tai kaveri ajetaan ulos? Saako esim valmentaja tai seuran joku videokoutsi antaa oman mielipiteensä kurinpitoon tai edes lehdistölle, vai onko kaikkien suut tukittu jolta tämä vaikuttaa?

Toinen kysymys on, että mihin se raja 0 ja 5 välillä nyt oikeasti vedetään. Yllä on vouhkattu mielestäni ihan aiheesta, että uskaltaako kukaan kohta enää taklata kun tulee tuollaisia tuomioita. Vahingot on vahinkoja ja onneksi tuossakaan kukaan ei loukkaantunut, mutta vaikeaa tulee olemaan kun kiristetään ruuvia entisestään noin "mustavalkoisesti".
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Farssihan tälläinen säännöstely nyt on. Loppuu kyllä Liigan seuraaminen täysin samantien, jos täällä aletaan jotain taklauksia kieltämään.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
peksa-lilla, luulisi sinunkin jo tietävän, jos muut (lue päävideotuomari ja kurinpito) eivät näe, niin ottelurangaistusta ei tule eikä sitä myötä sitä viittä peliä. Meinaat nyt unohtaa jotain tärkeitä elementtejä asiasta, kun niin kovin olet huolissasi siitä, että isot pelaajat ei saa enää taklata.

No mun mielestä Vartiaisen niitti Mäntylään ei ollu pahin mahdollinen mutta seuraus oli paha. Sama oli tapaus Miehon ja Puistolan casessa oli huono tuuri.

Nyt vasta niiden jälkeen alkoi tämä 'kakkujen' isontaminen.

Olen samaa mieltä että jos ajetaan törkeästi niin silloin on kovemmat sanktiot. Mutta tällä toimenpiteellä liigalätkästä on tulossa ringetteliiga.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Mitä tapahtuisi jos Liiga kieltäisi taklaukset kokonaan? Tulisiko pelaajien joukkopako muihin sarjoihin vai joukkoryntäys turvallisemmille jäille Liigaan?

Liigaa ei ainakaan enää voisi pitää hyvänä kehityspaikkana taklaukset salliviin liigoihin pyrkiville pelaajille. Varmaan ainakin NHL-varatut pelaajat haluttaisiin varaamiensa seurojen taholta pelaamaan sellaisiin sarjoihin, jotka valmistavat heitä NHL:n fyysiseen peliin.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
No mun mielestä Vartiaisen niitti Mäntylään ei ollu pahin mahdollinen mutta seuraus oli paha. Sama oli tapaus Miehon ja Puistolan casessa oli huono tuuri.

Nyt vasta niiden jälkeen alkoi tämä 'kakkujen' isontaminen.

Olen samaa mieltä että jos ajetaan törkeästi niin silloin on kovemmat sanktiot. Mutta tällä toimenpiteellä liigalätkästä on tulossa ringetteliiga.
Mitä tekemistä tällä on "Kaukokarin aivopierun" (tai kenenkään muunkaan tuomarin) kanssa? Edelleen kun kaukokarit eivät siellä kentällä tuomitse edes varmuudella nähdyistä pääosumista ottelurangaistuksia, joten aivopieru ja automaattisesti viisi peliä ei vaan voi toteutua.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mitä tekemistä tällä on "Kaukokarin aivopierun" (tai kenenkään muunkaan tuomarin) kanssa? Edelleen kun kaukokarit eivät siellä kentällä tuomitse edes varmuudella nähdyistä pääosumista ottelurangaistuksia, joten aivopieru ja automaattisesti viisi peliä ei vaan voi toteutua.

Sikäli että kun tuollaiset Kaukokarit ei ymmärrä pelistä hevon helvettiä niin silloin pelaajat kuumenee ja tuollaiset ylilyönnit on mahdollisia. Kaukokari pilas toiminnallaan edellisen Tappara-KooKoo pelin ja seuraavassa Tappara-Ilves pelissä taso oli vieläkin huonompi.

Se että tuollaiset pääsee viheltään pelejä niin on myös omalta osaltaan vaaraksi pelaajille.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Sikäli että kun tuollaiset Kaukokarit ei ymmärrä pelistä hevon helvettiä niin silloin pelaajat kuumenee ja tuollaiset ylilyönnit on mahdollisia. Kaukokari pilas toiminnallaan edellisen Tappara-KooKoo pelin ja seuraavassa Tappara-Ilves pelissä taso oli vieläkin huonompi.

Se että tuollaiset pääsee viheltään pelejä niin on myös omalta osaltaan vaaraksi pelaajille.

Ok. Tavallisessa elämässä yleensä ajatellaan, että kullakin yksilöllä on mahdollisuus vaikuttaa tekemiinsä valintoihin. Jääkiekossa tätä oma valinta ja ratkaisu -mahdollisuutta ei kuitenkaan ole, vaan tuomarin tekemiset ovat syynä sille, jos jollain flippaa. Tämä selvä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
SaiPan Anssi Löfman sai kolmen ottelun pelikiellon, kun hän kääntyi selin, nosti kättään ja kyynärpää osui HIFK:n Antton Lundellia päähän. Mitä mieltä olit siitä rangaistuksesta?

— Sehän oli ihan täysi vitsi. Anssi meni pelaamaan kiekkoa ja takaa tuli pelaaja pää alhaalla ja nosti päätään ylös. Anssin kyynärpää osui päähän ilman, että hän edes tiesi sitä. Kun sä taklaat jotain, niin sä tiedät, että sä olet osunut. Se että joku luistelee sun kyynärpäähän, se ei ole taklaus. Siitä saa kolme ottelua eli saman verran kuin joku nukuttaa kiekottoman pelaajan taklaamalla kuolleesta kulmasta olkapäällä päähän.

Ensinnäkin, tuo Löfmanin tilanne oli mielestäni päivänselvä. Löfman lähtee suorittamaan blokkausta/taklausta, eli lähtee hakemaan kontaktia tarkoituksenaan estää Lundellin kiekon pelaaminen. Tällä kertaa kävi huono säkä siinä, että kontakti tuli kyynerpäällä. Kuitenkin yksin Löfman on tuosta tilanteesta vastuussa: hän lähtee hakemaan kontaktia, nostaa kyynerpään ja osuu kyynerpäällä Lundellia päähän. Lehterän "joku luistelee sun kyynärpäähän" on tilanteen vääristelyä.

Oli niin tai näin tuo tilanne (ja muutama muu tältä kaudelta), ihmettelen, että missä nuo kommentit ovat silloin kun näitä kakkuja jaetaan tai kaveri ajetaan ulos? Saako esim valmentaja tai seuran joku videokoutsi antaa oman mielipiteensä kurinpitoon tai edes lehdistölle, vai onko kaikkien suut tukittu jolta tämä vaikuttaa?

Kurinpitoon lähtee aina pelaajan lausuma tilanteesta, joka voidaan tehdä yhdessä valmennuksen kanssa. Uskoakseni mediallekin saa kertoa mielipiteensä, mutta on hyvä että näin ei yleensä toimita ainakaan ennen kurinpitopäätöksen tuloa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tulisiko siis Löfmanille tuosta nyt minimissään 5 ottelua? Kyllä, sillä liigan sääntöjen mukaan kyseessä on päähänkohdistunut taklaus.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ensinnäkin, tuo Löfmanin tilanne oli mielestäni päivänselvä. Löfman lähtee suorittamaan blokkausta/taklausta, eli lähtee hakemaan kontaktia tarkoituksenaan estää Lundellin kiekon pelaaminen. Tällä kertaa kävi huono säkä siinä, että kontakti tuli kyynerpäällä. Kuitenkin yksin Löfman on tuosta tilanteesta vastuussa: hän lähtee hakemaan kontaktia, nostaa kyynerpään ja osuu kyynerpäällä Lundellia päähän. Lehterän "joku luistelee sun kyynärpäähän" on tilanteen vääristelyä.



Kurinpitoon lähtee aina pelaajan lausuma tilanteesta, joka voidaan tehdä yhdessä valmennuksen kanssa. Uskoakseni mediallekin saa kertoa mielipiteensä, mutta on hyvä että näin ei yleensä toimita ainakaan ennen kurinpitopäätöksen tuloa.

Tästä saadaan tulevaisuudessa entistä mehukkaampia keskusteluita. Tossahan kommentoidaan sitä, että rangaistus on sama tuollaisesta tilanteesta, kuin siitä, että vedät vastapalloon jonkun levyiksi siniviivalla. Jatkossa kun tuomitaan min 5 peliä, niin mitä sille siniviivalla levyiksi vetävälle pitäisi oikeasti sitten antaa?

Ei kannata tarttua tuohon, että oliko Löfmanin teko päivänselvä vai ei. Siitä sai kuitenkin kolme peliä ilman taklaamista päähän. Kolme peliä on annettu myös siitä, että on taklannut päähän. Jatkossa näistä saa viisi tai enemmän. Minimissään siis saat lähes kuudenneksen runkosarjasta kakkua, jos kyynerpää nousee missä tahansa tilanteessa ja osuu naamaan kaveria ja joku arpoo siitä päähänkohdistuneen taklauksen.

Ihan hyvä, että rangaistuksia kovennetaan, mutta pakko siellä on olla enemmän hereillä näiden kanssa että mikä oikeasti on 5 peliä ja mikä 0.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä saadaan tulevaisuudessa entistä mehukkaampia keskusteluita. Tossahan kommentoidaan sitä, että rangaistus on sama tuollaisesta tilanteesta, kuin siitä, että vedät vastapalloon jonkun levyiksi siniviivalla. Jatkossa kun tuomitaan min 5 peliä, niin mitä sille siniviivalla levyiksi vetävälle pitäisi oikeasti sitten antaa?

Ei kannata tarttua tuohon, että oliko Löfmanin teko päivänselvä vai ei. Siitä sai kuitenkin kolme peliä ilman taklaamista päähän. Kolme peliä on annettu myös siitä, että on taklannut päähän. Jatkossa näistä saa viisi tai enemmän. Minimissään siis saat lähes kuudenneksen runkosarjasta kakkua, jos kyynerpää nousee missä tahansa tilanteessa ja osuu naamaan kaveria ja joku arpoo siitä päähänkohdistuneen taklauksen.

Ihan hyvä, että rangaistuksia kovennetaan, mutta pakko siellä on olla enemmän hereillä näiden kanssa että mikä oikeasti on 5 peliä ja mikä 0.
Olen samaa mieltä siitä, että on typerää muuttaa rangaistusasteikkoa noin. Kyllä näin selvistä vahinkotilanteista pitäisi jatkossakin voida antaa se 3 peliä, 5 on jo liikaa. Hyppy nollasta pelistä viiteen on liian iso, kun rajatapauksia kumminkin tulee aina.

Mutta on väärin sanoa, että rangaistus on sama kuin jos "joku nukuttaa kiekottoman pelaajan taklaamalla kuolleesta kulmasta olkapäällä päähän. " Siitä saa tällä korotetulla linjalla varmaankin vähintään 10 peliä. Ennen linjan korotusta epäonnisista vahingoista sai 3 peliä, "melkein puhtaista" 5 ja kiekottoman kuolleesta kulmasta nukuttamisia emme ole tällä kaudella nähneet eli emme tiedä. Viime kaudella asteikko lähti 1 pelistä ja "melkein puhtaista" sai 3 peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös