lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Aika hyvä tuo Löfmanin ”Maila tökkäsi kaukalon laitaan jonka vuoksi kyynärpää nousi” -selitys. Vähän oudolta kuulostaa. Tosin tuotahan ei tahalliseksi siitä huolimatta laskettu, pelaaja on vastuussa myös kädestään.
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

Bacon

Jäsen
Miksi Morleyn keihästäminen ei edennyt kurinpitoon? Oli niin selvä kuin olla ja voi. Tää linja on yks vitun vitsi.

Löfmanilla varmasti vahinko, mutta päähän kopsahtaa niin pelikieltoa siitä kuuluu antaa.
 
Tissit.

axe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, URS LaKu, Slow Motion
Miksi Morleyn keihästäminen ei edennyt kurinpitoon? Oli niin selvä kuin olla ja voi. Tää linja on yks vitun vitsi.
En ota millään lailla kantaa pelikieltoon tai sen puutteeseen, mutta haluan vain korjata teon. Keihästäminen on ihan eri asia kuin munille lyöminen. Toki munillekin voi keihästää, mutta se on kuitenkin huitominen kun maila on jalkojen välissä ja nostetaan se ylös haaroihin. Löytyy myös sääntökirjasta kohdasta huitominen:

Sääntö 159, vi. Pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä kurinpitohässäkät pilaavat meidän kaikkien rakastaman lajin! Tämä menee jo naurettavaksi, kun pelien jälkeen aletaan jakamaan tuomioita joidenkin videohidastusten perusteella...hyi hlvetti.
Nykyään tuntuu olevan trendinä, että oikein kytätään pelien jälkeen, että löydettäisiinkö joku hidastus, mistä voisimme kieltää pelaajaa tekemästä työtään.
Herätkää päättävät ihmiset ja antakaa pelata peliä, johon kuuluvat kovat otteet!
 
Its a long way to the top!
"Ässät on perinteikäs seurabrändi, jolla on suomalaisessa seurakentässä poikkeuksellisen vahva seuraidentiteetti" -kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ifk on kärsinyt nyt kahdessa pelissä aika pahasti erotuomaritoiminnasta. Vuorisalo ei saanut mitään rangaistusta pelin aikana vaan myöhemmin vasta pelikiellon. Löhman sai 2+10 vaikka olis pitänyt saada 5+20. Pelikiellot tulee myöhässä ja siitä hyötyy toinen joukkue eikä rikottu joukkue.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Perssonille kaksi peliä lauantaisesta huitaisusta pelin ulkopuolella. Luonnollisesti kurinpitopäätöstä ei olla saatu kokonaan julkaistua vielä, mutta tuomio on julkinen.


Ihan aiheellinen rankku aiheettomasta huitaisusta tilanteen jälkeen. Tuomiota enemmän vituttaa se, että täysin selkeitä tilanteita ei välillä tarkasteta. Jos niitä on vaikea havaita peleistä päävideotuomarin toimesta, niin joku voisi koodata Jatkoajan dataa parsivan botin, joka kertoisi tälle henkilölle, mitä hänen pitää katsoa läpi ja päättää meneekö kurinpitoon vai ei. Vielä parempi jos kurinpitoon voitaisi automaattisesti asettaa kaikki joka sinne kuuluu.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Olisin kyllä nyt hieman enemmän antanut tahallisesta, vahingoittamistarkoituksessa tehdystä huitaistusta käsille.

Riskan tilanne meni oikein, ei tullut mitään. Mielenkiinnosta paljonko Matinpalolle arvotaan, max 1-2 matsia siitä.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Jännästi normaalissa kamppailutilanteessa annetaan vähän käsillä vauhtia ja samalla potkaistaan jalat alta. Mutta ei täytä jalkapyyhkäisyn merkkejä, koska Riska tiesi kertoa, että kyseessä oli kamppailutilanne.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

Macci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monesti miettinyt auttaisiko "kolmas päätuomari", joka istuu vaikka toimitsija-aitiossa ja katsoo kamerafeedia livenä, ollenkaan tilanteita. Kun kerran tuomareilla on jo napit korvassa niin voisi suorassa puheyhteydessä olla heihin ja katkolla sitten sanoa jos jokin isompi tai selvä rike meni ohi kummaltakin.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Jännästi normaalissa kamppailutilanteessa annetaan vähän käsillä vauhtia ja samalla potkaistaan jalat alta. Mutta ei täytä jalkapyyhkäisyn merkkejä, koska Riska tiesi kertoa, että kyseessä oli kamppailutilanne.
Riskalla on hyvä putki tälle kaudelle jo. Aikaisemmin meni videotuomarilta kokonaan ohi päähänkohdistunut. Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka jotain viikatetta kasseille, tuskin sitäkään tuomittaisiin.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit

Mika Partaselle ei pelikieltoa. Mielestäni olisi pari peliä kyllä ansainnut, turha tuuppasu huonossa paikassa.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK

Mika Partaselle ei pelikieltoa. Mielestäni olisi pari peliä kyllä ansainnut, turha tuuppasu huonossa paikassa.
Jos sai pelissä 2min tai 2+10 tai 5+20 niin en ehkä antaisi enempää tuomioita. Korkeintaan 1 peli. Ei ollut musta paha.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Järviselle yks peli kakkua numeroihin vetämisestä. Olis voinu tulla enemmänkin, mut näillä mennään.
Toisaalta taas Wilson ei omasta selkään taklauksestaan saanut peliäkään niin olisihan se ehkä ollut siihen nähden kohtuutonta antaa Järviselle vielä enemmän. Wilsonin tilanteessa vauhtiakin on enemmän kuin tuossa Järvisen tilanteessa jossa mies antaa pienen tuuppaisun kaverin selkään.

Sitä ihmettelen, että miten Motin jäi kokonaan rankaisematta? Joo, eihän se tee taklauksessaan mitään väärää, mutta ei ole moni muukaan tehnyt jotka ovat kuitenkin pelikieltoa saaneet kun ovat osuneet päähän. Miksi siis nyt tämmöinen menee läpi? En ymmärrä, toisaalta onhan siellä Riskan pääosuma ja myös Strömbergin pääosumat menneet läpi, mutta mutta...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Järviselle yks peli kakkua numeroihin vetämisestä. Olis voinu tulla enemmänkin, mut näillä mennään.
Kovin on naurettavaa tämä linja, mutta turhahan näistä on itkeä. Sampokin herää ehkä taas sitten työsuhdeautonsa ratista pahoittelemaan ja ojentamaan oikeen isän kädestä, eli viiden-kymmenkunta ottelun pelikiellolla, kun joku halvaantuu tai vastaava korjaamaton tilanne ja sitä sitten oikeen leuat soikeana ihmetellään, että miten nyt noin kova tuomio työpaikkatapaturmasta, joka itse tahalleen aiheutettiin?! Tuossakin tämä elementti oli taas kovasti läsnä, mutta onhan se hyvä toki, että kurinpito opettaa pelaajat olemaan kunnioittamatta toisiaan. Viidankon laki, se määrää tässä kaljaliigassa, jota te älykääpiöt vielä sankoin joukoin käytte paikan päällä pällistelemässä. Yhtään ei ole myötähäpeä ja häpeä yleisesti mukana tässä verkkarijengitouhussa? Eletään kuitenkin kohta 2020.

Opetelkaa pussihousut arvostamaan toisianne, elkää sohiko ja lopettako toistenne ammattia. On toki selvä, että arvon Sampo idiootin jumalasormen alla kaikki toistensa kunnioittaminen on vapaata, mutta Suomessakin on laki ja käyttäkää sitä, älkää tätä älykäääpiötä!! Tuo mies olisi tuomittava teloitettavaksi ensitilassa, ettei ihan turhan moni lopetu hänen ”jumalsormensa” vuoksi, häpeä ja hävetkää!!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä ihmettelen, että miten Motin jäi kokonaan rankaisematta? Joo, eihän se tee taklauksessaan mitään väärää, mutta ei ole moni muukaan tehnyt jotka ovat kuitenkin pelikieltoa saaneet kun ovat osuneet päähän. Miksi siis nyt tämmöinen menee läpi?
Tämä oli mielestäni päähän kohdistuvana taklauksena sieltä lievimmästä päästä. Motinilla todella hiljainen vauhti ja lähes selkä edellä tulee taklaamaan eli asennossa ei sinänsä vikaa, mutta tuo kiekkoa pelaava tulee (kuten Liigassa niin usein) pää edellä kohti Motinia, joten pääosuma on väistämätön. Vaikea sanoa miten Motinin olisi tuossa pitänyt toimia, kun pää ei ollut koko ajan alhaalla vaan vasta kiekon pelaamisen jälkeen tulee pää eteen. Joku sanoo ettei näissä kannata taklata ollenkaan, joku sanoo että ehdottomasti pitää.

Lätkässä ollaan avojään taklauspelin suhteen tietynlaisissa haasteissa, ei vaan Liigassa vaan myös NHL:ssä, tästä myös Rasmus Ristolainen THF:ssä puhui. Keskialueella taklattaessa osuu turhan usein päähän, varsinkin iso kokoisilla taklaajilla kuten RR:llä. RR sanoi vapaasti lainaten, että jopa NHL:ssä moni on tottunut, että keskialueen voi ylittää huonossa asennossa ja anteenit alhaalla, ja kun viidessä tilanteessa ei tule taklausta, mutta kuudennessa tulee, niin valmius ottaa taklaus vastaan on surkea. Liigassa myös laidoissa ollaan pää alhaalla, ja se on erittäin vaarallinen ilmiö. Kiekon ollessa paikallaan ja sitä esim. kaivetaan, on ihan ok olla pää alhaalla, kiekkoa kuljettaessa eli liikkessä ollessa taas ei.

Päähän kohdistuvien taklausten säännöstöä ja rangaistuksia on muutettu, kurinpidon antamat tuomiot on kovempia kuin koskaan aiemmin, tällä saralla on vaikea nähdä enää suurta kehitystä. Ellei sitten haluta vähentää taklaukset lähes minimiin, johon harva halunnee lähteä. Seuraava askel voisi olla rummuttaa taklattavan vastuuta, alkaen liitosta ja kulkien läpi junnujen. Junnuille opetusta oikeasta peliasennosta, ja taklausten vastaanotosta. Enemmän siis kuin nyt on annettu. Kun nämä junnut tulee Liigaan, on myöhäistä alkaa paasaamaan oikeista peliasennoista. Näissä on myös isosti pelaajakohtaisia eroja.
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä nykyinen - aiempaa selvästi kovempi - linja kurinpidossa ei ole ihan ongelmaton.

Satuin juttusille erään uransa lopettaneen ex-kiekkoilijan kanssa. Tiesin, että on saanut urallaan sellaisia kolhuja, jotka saattoivat hyvin todennäköisesti vaikuttaa lopettamispäätökseen. Mainitsin sitten keskustelun yhteydessä, että "nyt ainakin jälkikäteen puututaan ihan toisella tavalla vaarallisiin taklauksiin kuin aiemmin", mutta kyseinen kiekkoilija ei ollut suuntauksesta varauksetta innoissaan. Tässä tiivistettynä hänen ajatuksiaan:

- Toistuvasti rumasti pelaavat ansaitsevat kyllä kakkunsa, mutta suurin osa vaarallisista tilanteista on puhtaasti vahinkoja, epäonnea tai huolimattomuutta.
- Vahingoista voi seurata huomattavia taloudellisia menetyksiä. Seura pidättää palkan pelikiellon ajalta ja lisäksi pelaamatta jäävät ottelut heinetävät mahdollisuuksia bonuksiin (ottelumäärät, pisteet, maalit...), joiden osuus monella pelaajalla on "merkittävä" kokonaisansiosta.
- Pelikiellossa treenataan kuitenkin samalla tavalla tai jopa kovempaa kuin kokoonpanossa ollessa. Missä muussa työssä työnantaja voisi kuitenkin jättää maksamatta puolet kuukausipalkasta?

Itse en ihan samalla tavalla osaa nähdä asiaa, mutta ihan hyviä pointteja nämäkin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
On kyllä käsittämätöntä, että esim. Michael Keräsen keskiviikkoinen taklaus IFK-KooKoo ottelussa ei edennyt kurinpidon käsittelyyn. Keränen taklasi KooKoo:n kultakypärää Mingoiaa kyynerpäällä päähän. Keränen tietysti pelasi eilen (perjantaina), mutta Mingoia ei. Eikä tämä todellakaan ole ainut tapaus tällä kaudella.

Luulisi, että Liigan resursseilla pystyisi tarkistamaan jokaisen epäselvän tilanteen jälkikäteen, jotta rangaistuskäytäntö olisi kaikille sama. Vertauskuvallisesti, minun verenpaineita nostaa ajatus, että ajaisin autolla jonossa ylinopeutta ja takana oleva auto ajaisi yhtä kovaa. Poliisi sakottaisi minua ylinopeudesta, mutta takana ajanutta ei.

En yleensä ole valmis maksamaan satasta, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä, mutta luulisi Liusjärven lukeneena miehenä olevan tasa-arvoinen pelaajille ja koko yhteisölle.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En yleensä ole valmis maksamaan satasta, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä, mutta luulisi Liusjärven lukeneena miehenä olevan tasa-arvoinen pelaajille ja koko yhteisölle.
Liusjärveä tai muuta kurinpitoryhmää on turha syyttää tapauksista, jotka eivät menneet kurinpitoon. He eivät nimittäin niistä päätä, vaan tilannehuone on vastuussa pelitilanteiden lähettämisestä kurinpitoon.

Edelleen tämä kohta on kuitenkin kurinpitojärjestelmän heikoin lenkki. Kurinpitoryhmän päätökset ovat pääosin hyviä, mutta läheskään kaikki kyseenalaiset tilanteet eivät käsittelyyn mene.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.
Liusjärveä tai muuta kurinpitoryhmää on turha syyttää tapauksista, jotka eivät menneet kurinpitoon. He eivät nimittäin niistä päätä, vaan tilannehuone on vastuussa pelitilanteiden lähettämisestä kurinpitoon.
Eli kurinpidosta vastuusta oleva instanssi ei voi ottaa omatoimisesti käsittelyyn asioita, joita muutama valvomotyöntekijä ei heille raportoi. Nämä tilannehuoneen tuomarit tuskin edes näkee asioita, varsinkaan, jos pelissä tuomioita jakava tuomaripari ei nää tilanteessa vääryyttä.

Pidän erittäin surullisena sitä, että kädenravisteluista jaetaan pelikieltoa, mutta näitä kyynerpäätaklauksia ja muutenkin kyseenalaisia taklauksia, ei pystytä kitkemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy