Kärpät kuitenkin on hyötynyt tuomareista ihan liikaa viime vuosina. Yksittäisistä peleistä ovat edelleen voiton puolella.
Sinä näet sen noin, kuten moni muukin "kärsijä". Itse taas en näe mitenkään erikoisena sitä, että jos jokin joukkue perustaa pelinsä nopeuteen, taitoon ja hyökkäykseen, se saa vähemmän jäähyjä kuin vaikkapa joukkue, joka perustaa pelinsä kovuuteen, ns. pelin rikkomiseen ja vastaiskuihin. Joskus jopa jäähyt ovat tulleet yllätyksenä joukkueille, jotka kirjaimellisesti uhoavat taklaavansa laidoista pihalle. Vaikka Kärpät ei edusta jälkimmäistä mallia, niin ei silti ollut yllätys heidän saaneen enemmän jäähyjä playoff-pelityylillään kuin vastustajat tänä vuonna. Semmoista se on.

Itse toivoisin, että lähdettäisiin rohkeammin viheltämään rikkeitä ja ne rikkeet tehtäisiin kaikille selviksi. On enemmän kuin mahdollista, että tietynlainen pelaaminen muuttuisi sen myötä vaikeammaksi ja se vaikeuttaisi joidenkin seurojen tämän hetkistä toimintamallia. Tämä voi toki aiheuttaa sen, että esim. sinun mielestäsi Kärppiä suosittaisiin vieläkin enemmän, ainakin Ässiin verrattuna. Ainakin se pakottaisi jokaista joukkuetta panostamaan liikkuvaan peliin ja vähempään mailapuolustamiseen.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät. Pesäkarhut. KaMa.
Pitkässä juoksussa nää menee kuitenkin tasan.

Joskus ratkotaan korkealla mailalla, toisinaan sijotellaan kiekkoa kädellä maaliin.

Mielenkiintosinta on, onko yli 2 min jäähyille halua tuoda videotarkistusta kehiin. Edes pudotuspeleihin. Missäänhän ei näin taida olla vaan luotetaan neljään silmäpariin. Yhtä hyvin voitas alkaa tarkistelemaan kiekot katsomoon jotka voi myös heilauttaa ottelua suuntaansa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aston Villa pelasi vieraissa Leedsiä vastaan. Aston Villan pelaaja loukkaantui ja Leeds vaikutti pistävän pallon sivurajasta yli, jotta hoitotoimenpiteet saadaan aloitettua. Ei pistänyt, vaan yksittäinen Leeds pelaaja päättikin tehdä maalin, kun muut olivat lopettaneet pelaamisen. Tämä ei sopinut Leeds kokeneelle päävalmentajalle. Hän komensi joukkueensa päästämään Aston Villa maalintekoon heti maalia seuranneen keskialoituksen jälkeen. Aivan huikea hetki kaltaiselleni urheiluromantikolle. Peli päättyi 1-1.
Voihan sitä tuollaistakin ihailla. Mutta noin ei pelejä voiteta, pieni rottamaisuus kuuluu playofseihin. Luceniuksen piikkiin menee suurilta osin se että kerho on nyt mestari.
 
Olen ässäkannattaja, juntti ja kehityksen jarruttaja
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Edellisenä Kerhon mestaruuskautenakin hopeajengi moiset juhlat järjesti, joten perinteet velvoittavat
Ässien pirskeet eivät olleet moraaliset kultajuhlat tai mitenkään katkeruuksissa keksitty, vaan hopeajuhlat. Kuten leijonillakin myöhemmin samaisena vuonna. Ja se hopeakin oli parin vuotta aikaisemmin konkurssiuhkaa poteneelle joukkueelle aika iso pelastus.
 
Olen ässäkannattaja, juntti ja kehityksen jarruttaja

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä tiedät, että Pennanen ei ajatellut toimia samoin kuin Marcelo Bielsa?
Ihme kysymys. En edes halunnut verrata kyseisiä tilanteita ja nyt sinä kyselet valmentajien aivoituksien perään. Sinulle ja kaikille muillekin, joilla on vaikeuksia ymmärtää, miksi tuon Aston Villa -Leeds pelin tapahtuman halusin tuoda esille, kerron, että se oli tarkoitettu fair play -tuulahdukseksi maailmalta. Se oli tapahtuma, joka vetosi urheiluromantikon sydämeen. Tiedän, ettei tuollaista tuomareiden toimintaa helpottavaa urheiluhenkeä ole mahdollista laajemmin saavuttaa, enkä sitä ole vaatimassakaan.

Tämä palsta on mennyt ihan toivottomaksi. Typeryksiä puskee esille kuin sieniä sateella, vittu!
 
Via Dolorosa:
”Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.” (31.3.2020, Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020-2021)

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Puusilmäiset kokit
Jos tää touhu menee sellaiseksi että joka helvetin koukkaaminen katsotaan videolta niin mä muutan Färsaarille katsomaan kendoa. Tuomarin näkemiseen pitää voida luoottaa. Tuossakin hässäkässä varmaan tapahtui virhe, niinkuin varmaan Karjalaisen maalissa Hifkiä vastaan taannoin. Jos tuomarin mielestä se oli Kärppäpelaajan maila joka osui nassuun niin sillä mennään.

Nykyhaastot on ok ja pelit menis naurettavuuksiin jos jokainen jäähy katottais videolta.
 
Jyväskylä on täydellinen kaupunki, kaikin puolin.

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Kypäräkamerassa toki vähän huono kuva mutta kyllä minä ainakin näen tuon ihan selkeästi kun Heponiemen maila ei nouse tilanteessa lähellekkään Frimanin päätä.

Edit.
Lisätään nyt vielä se, että jos tuomari ei ole varma niin jäähyäkään ei tulisi viheltää.
Sinä näet sen tilanteen selvästi siitä kuvakulmasta, koska tarkkailet juuri sitä kyseistä kohtaa. Tuomarin tehtävä on huomata samaan aikaan monta muutakin asiaa. Ja edelleen: tuomari saattoi olla juuri sillä hetkellä aivan takuuvarma näkemästään. Kysyin jo eilen toiselta nimimerkiltä asiaa, joten voin kysyä sinultakin: Oletko koskaan nähnyt tai kuullut väärin? Eli olit näkevinäsi jotain, olit aivan varma siitä mitä näit, ja jälkeenpäin selvisi, että niin ei ollutkaan tapahtunut? Se on vain ja ainoastaan inhimillistä. Itse olettaisin, että tuomari luuli nähneensä Heponiemen mailan osuvan Frimanin kasvoihin, oli täysin varma näkemästään ja teki ratkaisunsa sen pohjalta. Tämä inhimillisyysaspekti ei poista virhettä yhtälöstä, mutta niin pitkään kun tilanteita viheltävät ihmiset virheitä tulee sattumaan.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.
Mielenkiintosinta on, onko yli 2 min jäähyille halua tuoda videotarkistusta kehiin. Edes pudotuspeleihin. Missäänhän ei näin taida olla vaan luotetaan neljään silmäpariin. Yhtä hyvin voitas alkaa tarkistelemaan kiekot katsomoon jotka voi myös heilauttaa ottelua suuntaansa.
Onkohan missään Lehkosen Ikan lisäksi näin edes toivottu? Ei kai nyt tosissaan kukaan halua alkaa kesken pelin jäähyjä tarkistamaan vai onko jostain haastosta kyse ja NHL ottanut käyttöön ensin?

Sen minä voisin kyllä hyväksyä, että tulevaisuudessa jokin instanssi seuraisi peliä kuvaruudulta hidastuksineen ja ottaisi pahimmat mokat pois, mutta jättäisi tulkinnalliset voimaan. Ja niistä pahimmista korvanappiin kerrottaisiin tuomareille, ei tarkistettaisi tuomarin pyynnöstä. Mutta se on sitten, kun teknologia muutenkin mahdollistaa kaiken näkemisen ja pelaajien sijainnit, sekä muuta roskaa. Nyt pitäisi olla jonkun tv-ohjaajan oikkujen varassa, että mitä näkee ja mitä ei :)

Mutta tuohon on pitkä matka ja ainakin itse pärjään tuomarien tulkintojen varassa edelleenkin. Isot linjat ovat ne mitä pitää edelleen korjata, ei yksittäiset tuomiot tai puhaltamatta jättämiset.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Japanin Messi & Itä-Bagdadin kakkuskene
Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää Suomen mestaruuden ratkemisesta: "Se oli tuomarivirhe, se oli HPK:n pelaajan maila"

Tästä Rönnin puheenvuorosta:

- Kun ihmiset tekevät, aina on inhimillisen virheen mahdollisuus
- Mailoissa oli vieläpä samanväriset erkat
- Inhimillistä, mutta raadollista

Eiköhän tämä loppujen lopuksi hyväksytä isossa kuvassa, että virheitä sattuu nopeassa pelissä. Vaikeampi itselleni hyväksyä niitä asioita joita kelaillaan bunkkerissa jälkeen päin ja sitten tullaan jonkun lottopallon kanssa ulos. Inhimillistä perseilyä kai sekin on kun saa tehdä mitä huvittaa eikä ole mitään tahoa jolle olisi vastuussa.

Muok, en halua vähätellä kärsineen osapuolen akuuttia vitutusta. Pakkohan tuollaiset olettamansa korkeat mailat on kumminkin uskallettava viheltää tai sitten tuomarit voivat saman tien jäädä koppiin ennen jatkoaikaa. Mikä härdelli syntyisi kun videolta nähtäisiin selkeä maila naamaan -tapaus ja dumari jähmettyneenä vieressä.
 
Viimeksi muokattu:
Mistä tää maailma on oikein tullut? Tulevaisuudessa on kaikki paremmin.

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
SM-liiga pyysi Kärpiltä anteeksi seitsemännen finaaliottelun kohuttua tuomarivirhettä

Liiga pyysi anteeksi, se siitä. Virheitä sattuu, mutta nyt lienee isomman keskustelun paikka miten tästä eteenpäin.

Linkki vie Ilta-Sanomiin.
Miehekästä toimintaa Rönniltä ja Liigalta, arvostan. Hyvin tehty Rönniltä! Tuomarivirhe myönnetty ja tilanteesta pyydetty anteeksi, eikä Liiga voi enempää tehdäkään. Asia on ainakin omasta puolestani käsitelty. Mitään VAR-toimintaa en kiekkoon halua jäähyjen suhteen. Inhimilliset virheet kuuluu lajiin ja nyt kävi sellainen.

Se on varma, että Kaukokari saa kuulla tilanteesta Oulussa jatkossa aina (jos siis täällä vielä viheltää), vaikka vahinko toki oli ja ilmeisesti ainakin Rönnin mukaan melko paskana tapahtuman vuoksi.

Virheitä ja vahinkoja sattuu kaikille, silti sirkus jatkuu. Nyt aletaan kaikki kannustamaan Suomea ja haukkumaan kisojen tuomaritoimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tamin teesit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos halutaan ottaa videolta tarkastaminen tuomareiden työkaluksi, sitä ei missään nimessä kannata tehdä liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi.

Esimerkki: HPK-pelaaja huitaisee mailallaan joukkuekaveria päähän. Kärppäpelaaja tietää ettei ollut hänen maila, ja tuo asian esille tuomareille, joka on jo antamassa Kärppäpelaajalle rangaistusta. Sen jälkeen jumbotronilta katsottaisiin tilanne uudestaan. Aivan kuten tähänkin asti on tehty, paitsi etteivät tuomarit ole voineet käyttää screeneiltä näkyvää materiaalia tuomioiden jakamiseen. Ainoastaan ovat voineet katsoa kuinka paljon meni vihkoon.

Sitten jos tätä alkaa valmentajat/pelaajat huvikseen käyttämään taktisesti hyödykseen ilman syytä, pitäisi joko jakaa pieni rangaistus, tai vaikka ottaa aikalisä pois jos kakkonen on liikaa
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos tää touhu menee sellaiseksi että joka helvetin koukkaaminen katsotaan videolta niin mä muutan Färsaarille katsomaan kendoa. Tuomarin näkemiseen pitää voida luoottaa. Tuossakin hässäkässä varmaan tapahtui virhe, niinkuin varmaan Karjalaisen maalissa Hifkiä vastaan taannoin. Jos tuomarin mielestä se oli Kärppäpelaajan maila joka osui nassuun niin sillä mennään.

Nykyhaastot on ok ja pelit menis naurettavuuksiin jos jokainen jäähy katottais videolta.
Tuskin koskaa, todella harvoin, voin olla samaa mieltä porkkanapöksyläisen kanssa, mutta nyt on pakko. Näin se jukoliste on. Mutta kyllä noi nykyhaastotkin välillä hyydyttää, että se tuntuu siltä, että on Färsaarilla katsomassa kendoa.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Onkohan missään Lehkosen Ikan lisäksi näin edes toivottu? Ei kai nyt tosissaan kukaan halua alkaa kesken pelin jäähyjä tarkistamaan vai onko jostain haastosta kyse ja NHL ottanut käyttöön ensin?

Sen minä voisin kyllä hyväksyä, että tulevaisuudessa jokin instanssi seuraisi peliä kuvaruudulta hidastuksineen ja ottaisi pahimmat mokat pois, mutta jättäisi tulkinnalliset voimaan. Ja niistä pahimmista korvanappiin kerrottaisiin tuomareille, ei tarkistettaisi tuomarin pyynnöstä. Mutta se on sitten, kun teknologia muutenkin mahdollistaa kaiken näkemisen ja pelaajien sijainnit, sekä muuta roskaa. Nyt pitäisi olla jonkun tv-ohjaajan oikkujen varassa, että mitä näkee ja mitä ei :)

Mutta tuohon on pitkä matka ja ainakin itse pärjään tuomarien tulkintojen varassa edelleenkin. Isot linjat ovat ne mitä pitää edelleen korjata, ei yksittäiset tuomiot tai puhaltamatta jättämiset.
Ainakin Kaskinen otti 5min jäähyjen tarkistamisen puheeksi TPS-HPK sarjan jälkeen.

Miehekästä toimintaa Rönniltä ja Liigalta, arvostan. Hyvin tehty Rönniltä! Tuomarivirhe myönnetty ja tilanteesta pyydetty anteeksi, eikä Liiga voi enempää tehdäkään. Asia on ainakin omasta puolestani käsitelty. Mitään VAR-toimintaa en kiekkoon halua jäähyjen suhteen. Inhimilliset virheet kuuluu lajiin ja nyt kävi sellainen.

Se on varma, että Kaukokari saa kuulla tilanteesta Oulussa jatkossa aina (jos siis täällä vielä viheltää), vaikka vahinko toki oli ja ilmeisesti ainakin Rönnin mukaan melko paskana tapahtuman vuoksi.

Virheitä ja vahinkoja sattuu kaikille, silti sirkus jatkuu. Nyt aletaan kaikki kannustamaan Suomea ja haukkumaan kisojen tuomaritoimintaa.
No aivan varmasti on paskana tuollaisen virheen jälkeen.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä härdelli syntyisi kun videolta nähtäisiin selkeä maila naamaan -tapaus ja dumari jähmettyneenä vieressä.
Noitahan sattuu vähän väliä, että joku pitelee naamaansa eikä jäähyä vihelletä. Näin yleensä menetellään, jos kukaan tuomaristosta ei näe tilannetta selkeästi eikä pysty osoittamaan syyllistä.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaukokarille tsempit.

Videotarkistukset jos laajenee tästä niin menee koko laji pilalle. Vauhdikas laji niin tuomareiden pitää olla pelin mukana. Virheitä sattuu ja jos näitä aletaan ratkomaan vieläkin enemmän jälkeenpäin kelailemalla, niin eihän tuomareiden tarvitse enää tavoitella täydellisyyttä. Se taas tarkoittaa että kelaillaan lisää ja lisää ja tuomareilla menee yhä enemmän ohi tilanteita.

Haastot pois ja pelkästään katsotaan menikö kiekko maaliviivan yli tai potkaistiinko kiekko maaliin. Sen pitäisi riittää.
 
"Jos ei uskalla pellaa nii ei tarvi pellaa ollenkaan" -Juhamatti Vallinille hetki ennen mestaruusmaalia kun Arska nakkasi kiekon vaihtoaitioon.

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Melkoista puolustelua tuo Rönnin juttu. Että mailoja ristiin rastiin ja samanväristä erkkaa. Ei siinä ollut kuin yksi maila niin korkealla että olisi voinut osua. Siinä katsomossa, missä itse istuin ihan jokainen lähelläni istunut näki välittömästi että väärin meni, kuten itsekin näin. Siinä sitten pidettiin peukkuja ettei peli ratkeaisi tämmöiseen virheeseen, mutta ratkesihan se. Tilanne ei ollut niin vaikea ja epäselvä kuin nyt yritetään maalailla. Paikan päällä nähtynä ei mitään epäselvää. Twitterissä pyörineet klipit kyllä ovat epäselviä, mutta hallilla sen kyllä näki joka osasi katsoa.

Kaukokari vois palauttaa tuomarikorttinsa ja jos ei palauta, niin tervetuloa Raksilaan ensi syksynä ja myöhemminkin. Tämä ei taida ihan nopeasti unohtua.

Virheitä tulee kun ihmiset viheltelee, mutta jos näin räikeän tekee näin ratkaisevaan paikkaan pitää ymmärtää tehdä johtopäätökset. On syytäkin olla paskana.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Japanin Messi & Itä-Bagdadin kakkuskene
Haastot pois ja pelkästään katsotaan menikö kiekko maaliviivan yli tai potkaistiinko kiekko maaliin. Sen pitäisi riittää.
Joo. Tai jos ei haastoista eroon enää päästä niin voisihan ne tilannehuoneen heput samantien katsoa kaikki tarkistuksen mahdollisuuden alla olevat jutskat. Tuomari soittaa ja kysyy:

- Kävikö kiekko maalissa?
*kelaillaan freimejä...*
- Ei.

Ja kohta uudelleen:

- No se on tuomari täällä taas, terve. Tuli tämmöinen haasto. Nyt pitäisi sitten tietää häirittiinkö maalivahtia?
- Ei.
 
Mistä tää maailma on oikein tullut? Tulevaisuudessa on kaikki paremmin.

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo. Tai jos ei haastoista eroon enää päästä niin voisihan ne tilannehuoneen heput samantien katsoa kaikki tarkistuksen mahdollisuuden alla olevat jutskat. Tuomari soittaa ja kysyy:

- Kävikö kiekko maalissa?
*kelaillaan freimejä...*
- Ei.

Ja kohta uudelleen:

- No se on tuomari täällä taas, terve. Tuli tämmöinen haasto. Nyt pitäisi sitten tietää häirittiinkö maalivahtia?
- Ei.
Häirinnät pitäisi mielestäni nähdä kentällä olevien tuomareiden ja tehdä päätös kentällä.
 
"Jos ei uskalla pellaa nii ei tarvi pellaa ollenkaan" -Juhamatti Vallinille hetki ennen mestaruusmaalia kun Arska nakkasi kiekon vaihtoaitioon.

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Nyt kun Rönn lähti sori linjalle, olisiko aika ne muutkin aikaisemmat virheet myöntää ja pyytää anteeksi aikaisemmilta vuosilta?
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”
Onhan tuo nyt naurettavaa, että aletaan erikseen juuri Kärpiltä pahoittelemaan yksittäistä tuomarivirhettä. Samanlailla pitäisi sitten muidenkin joukkueiden kohdalla toimia.
Veikkaan, että toimitaan mikäli tulee vastaavanlainen kömmähdys finaalissa jatkoajalla. Aika harvinaista tosin on, että seuraavaa kertaa saadaan luultavasti odotella. Puhaltamatta jättämisiä toki ei yleensä pahoitella, koska muuten ei muuta tehtäisikään.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy