Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Kellukkeet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hpk
  Lainaus:
  HöpöHöpö. Eihän Vehviläinenkään saanut elinikäistä kieltoa Kärppien peleihin tehdessään ison virheen iimaistessaan muistaakseni lukkoa vastaan maalin keskialueen löyrpystä.

  Pelaajat tekee virheitä, tuomarit tekee virheitä, valmentajat tekee virheitä, kannattajat tekee virheitä. Ei lynkata suotta. Virheet opettaa.

  Eiköhän sieltä Rönniltä tule ansaitut palautteet. Eikä vähiten sen takia että media riepottelee Rönniä. Paskallahan on tapana valua alaspäin.
   
 2. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Nyt kun Liiga on myöntänyt tuomarivirheen, lienee paikallaan jakaa Kärpille moraaliset kultamitalit. Voidaan järjestää vaikka yhteiset torijuhlatkin naisten maajoukkueen kanssa. Edellisenä Kerhon mestaruuskautenakin hopeajengi moiset juhlat järjesti, joten perinteet velvoittavat.

  Vakavissaan puhuen ihan hyvä, että liiga uskaltaa ottaa kantaa. Kaukokaria en silti tästä tilanteesta ristiinnaulitsisi. Näitä nyt sattuu silloin tällöin ja eilen siitä seurannut ylivoima johti maaliin. Edelleenkään se peli ei tuomareihin ratkea.
   
  Teddy_H, Pika1, jalperi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Öö, Suomessa jääkiekon korkeimmalla sarjatasolla ”ei ole mahdollisuutta kokoontua” tuomareiden kesken, vaan Rönn käy palautteet yksilötasolla kunkin tuomarin kanssa läpi? Miten tämä kuulostaa ainakin minun korviini harrastelulta?
   
  1963_Neveragain, jalperi, Liikenteenlaskija ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. Lainaus:
  Sinä näet sen noin, kuten moni muukin "kärsijä". Itse taas en näe mitenkään erikoisena sitä, että jos jokin joukkue perustaa pelinsä nopeuteen, taitoon ja hyökkäykseen, se saa vähemmän jäähyjä kuin vaikkapa joukkue, joka perustaa pelinsä kovuuteen, ns. pelin rikkomiseen ja vastaiskuihin. Joskus jopa jäähyt ovat tulleet yllätyksenä joukkueille, jotka kirjaimellisesti uhoavat taklaavansa laidoista pihalle. Vaikka Kärpät ei edusta jälkimmäistä mallia, niin ei silti ollut yllätys heidän saaneen enemmän jäähyjä playoff-pelityylillään kuin vastustajat tänä vuonna. Semmoista se on.

  Itse toivoisin, että lähdettäisiin rohkeammin viheltämään rikkeitä ja ne rikkeet tehtäisiin kaikille selviksi. On enemmän kuin mahdollista, että tietynlainen pelaaminen muuttuisi sen myötä vaikeammaksi ja se vaikeuttaisi joidenkin seurojen tämän hetkistä toimintamallia. Tämä voi toki aiheuttaa sen, että esim. sinun mielestäsi Kärppiä suosittaisiin vieläkin enemmän, ainakin Ässiin verrattuna. Ainakin se pakottaisi jokaista joukkuetta panostamaan liikkuvaan peliin ja vähempään mailapuolustamiseen.
   
  Miekkonen tykkää tästä.
 5. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Pitkässä juoksussa nää menee kuitenkin tasan.

  Joskus ratkotaan korkealla mailalla, toisinaan sijotellaan kiekkoa kädellä maaliin.

  Mielenkiintosinta on, onko yli 2 min jäähyille halua tuoda videotarkistusta kehiin. Edes pudotuspeleihin. Missäänhän ei näin taida olla vaan luotetaan neljään silmäpariin. Yhtä hyvin voitas alkaa tarkistelemaan kiekot katsomoon jotka voi myös heilauttaa ottelua suuntaansa.
   
 6. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Voihan sitä tuollaistakin ihailla. Mutta noin ei pelejä voiteta, pieni rottamaisuus kuuluu playofseihin. Luceniuksen piikkiin menee suurilta osin se että kerho on nyt mestari.
   
 7. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ässien pirskeet eivät olleet moraaliset kultajuhlat tai mitenkään katkeruuksissa keksitty, vaan hopeajuhlat. Kuten leijonillakin myöhemmin samaisena vuonna. Ja se hopeakin oli parin vuotta aikaisemmin konkurssiuhkaa poteneelle joukkueelle aika iso pelastus.
   
 8. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ihme kysymys. En edes halunnut verrata kyseisiä tilanteita ja nyt sinä kyselet valmentajien aivoituksien perään. Sinulle ja kaikille muillekin, joilla on vaikeuksia ymmärtää, miksi tuon Aston Villa -Leeds pelin tapahtuman halusin tuoda esille, kerron, että se oli tarkoitettu fair play -tuulahdukseksi maailmalta. Se oli tapahtuma, joka vetosi urheiluromantikon sydämeen. Tiedän, ettei tuollaista tuomareiden toimintaa helpottavaa urheiluhenkeä ole mahdollista laajemmin saavuttaa, enkä sitä ole vaatimassakaan.

  Tämä palsta on mennyt ihan toivottomaksi. Typeryksiä puskee esille kuin sieniä sateella, vittu!
   
  Lomppi tykkää tästä.
 9. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lomppi tykkää tästä.
 10. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Jos tää touhu menee sellaiseksi että joka helvetin koukkaaminen katsotaan videolta niin mä muutan Färsaarille katsomaan kendoa. Tuomarin näkemiseen pitää voida luoottaa. Tuossakin hässäkässä varmaan tapahtui virhe, niinkuin varmaan Karjalaisen maalissa Hifkiä vastaan taannoin. Jos tuomarin mielestä se oli Kärppäpelaajan maila joka osui nassuun niin sillä mennään.

  Nykyhaastot on ok ja pelit menis naurettavuuksiin jos jokainen jäähy katottais videolta.
   
  Wiljami, Ice71 & Mustanaamio tykkäävät tästä.
 11. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Sinä näet sen tilanteen selvästi siitä kuvakulmasta, koska tarkkailet juuri sitä kyseistä kohtaa. Tuomarin tehtävä on huomata samaan aikaan monta muutakin asiaa. Ja edelleen: tuomari saattoi olla juuri sillä hetkellä aivan takuuvarma näkemästään. Kysyin jo eilen toiselta nimimerkiltä asiaa, joten voin kysyä sinultakin: Oletko koskaan nähnyt tai kuullut väärin? Eli olit näkevinäsi jotain, olit aivan varma siitä mitä näit, ja jälkeenpäin selvisi, että niin ei ollutkaan tapahtunut? Se on vain ja ainoastaan inhimillistä. Itse olettaisin, että tuomari luuli nähneensä Heponiemen mailan osuvan Frimanin kasvoihin, oli täysin varma näkemästään ja teki ratkaisunsa sen pohjalta. Tämä inhimillisyysaspekti ei poista virhettä yhtälöstä, mutta niin pitkään kun tilanteita viheltävät ihmiset virheitä tulee sattumaan.
   
  MustaHaukka tykkää tästä.
 12. Lainaus:
  Siis minkä isomman keskustelun?
   
 13. Lainaus:
  Onkohan missään Lehkosen Ikan lisäksi näin edes toivottu? Ei kai nyt tosissaan kukaan halua alkaa kesken pelin jäähyjä tarkistamaan vai onko jostain haastosta kyse ja NHL ottanut käyttöön ensin?

  Sen minä voisin kyllä hyväksyä, että tulevaisuudessa jokin instanssi seuraisi peliä kuvaruudulta hidastuksineen ja ottaisi pahimmat mokat pois, mutta jättäisi tulkinnalliset voimaan. Ja niistä pahimmista korvanappiin kerrottaisiin tuomareille, ei tarkistettaisi tuomarin pyynnöstä. Mutta se on sitten, kun teknologia muutenkin mahdollistaa kaiken näkemisen ja pelaajien sijainnit, sekä muuta roskaa. Nyt pitäisi olla jonkun tv-ohjaajan oikkujen varassa, että mitä näkee ja mitä ei :)

  Mutta tuohon on pitkä matka ja ainakin itse pärjään tuomarien tulkintojen varassa edelleenkin. Isot linjat ovat ne mitä pitää edelleen korjata, ei yksittäiset tuomiot tai puhaltamatta jättämiset.
   
 14. redpecka Jäsen

  Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää Suomen mestaruuden ratkemisesta: "Se oli tuomarivirhe, se oli HPK:n pelaajan maila"

  Tästä Rönnin puheenvuorosta:

  - Kun ihmiset tekevät, aina on inhimillisen virheen mahdollisuus
  - Mailoissa oli vieläpä samanväriset erkat
  - Inhimillistä, mutta raadollista

  Eiköhän tämä loppujen lopuksi hyväksytä isossa kuvassa, että virheitä sattuu nopeassa pelissä. Vaikeampi itselleni hyväksyä niitä asioita joita kelaillaan bunkkerissa jälkeen päin ja sitten tullaan jonkun lottopallon kanssa ulos. Inhimillistä perseilyä kai sekin on kun saa tehdä mitä huvittaa eikä ole mitään tahoa jolle olisi vastuussa.

  Muok, en halua vähätellä kärsineen osapuolen akuuttia vitutusta. Pakkohan tuollaiset olettamansa korkeat mailat on kumminkin uskallettava viheltää tai sitten tuomarit voivat saman tien jäädä koppiin ennen jatkoaikaa. Mikä härdelli syntyisi kun videolta nähtäisiin selkeä maila naamaan -tapaus ja dumari jähmettyneenä vieressä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 19.17
  MustaHaukka tykkää tästä.
 15. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Siis täh? Eikö tuomarit olekaan puolueettomia arvokisoissa? Näin olen luullut.
   
 16. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PM07, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Miehekästä toimintaa Rönniltä ja Liigalta, arvostan. Hyvin tehty Rönniltä! Tuomarivirhe myönnetty ja tilanteesta pyydetty anteeksi, eikä Liiga voi enempää tehdäkään. Asia on ainakin omasta puolestani käsitelty. Mitään VAR-toimintaa en kiekkoon halua jäähyjen suhteen. Inhimilliset virheet kuuluu lajiin ja nyt kävi sellainen.

  Se on varma, että Kaukokari saa kuulla tilanteesta Oulussa jatkossa aina (jos siis täällä vielä viheltää), vaikka vahinko toki oli ja ilmeisesti ainakin Rönnin mukaan melko paskana tapahtuman vuoksi.

  Virheitä ja vahinkoja sattuu kaikille, silti sirkus jatkuu. Nyt aletaan kaikki kannustamaan Suomea ja haukkumaan kisojen tuomaritoimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 19.24
  Epätietoinen, Miekkonen, Lomppi ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 17. Tamin teesit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jos halutaan ottaa videolta tarkastaminen tuomareiden työkaluksi, sitä ei missään nimessä kannata tehdä liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi.

  Esimerkki: HPK-pelaaja huitaisee mailallaan joukkuekaveria päähän. Kärppäpelaaja tietää ettei ollut hänen maila, ja tuo asian esille tuomareille, joka on jo antamassa Kärppäpelaajalle rangaistusta. Sen jälkeen jumbotronilta katsottaisiin tilanne uudestaan. Aivan kuten tähänkin asti on tehty, paitsi etteivät tuomarit ole voineet käyttää screeneiltä näkyvää materiaalia tuomioiden jakamiseen. Ainoastaan ovat voineet katsoa kuinka paljon meni vihkoon.

  Sitten jos tätä alkaa valmentajat/pelaajat huvikseen käyttämään taktisesti hyödykseen ilman syytä, pitäisi joko jakaa pieni rangaistus, tai vaikka ottaa aikalisä pois jos kakkonen on liikaa
   
 18. Mustanaamio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Tuskin koskaa, todella harvoin, voin olla samaa mieltä porkkanapöksyläisen kanssa, mutta nyt on pakko. Näin se jukoliste on. Mutta kyllä noi nykyhaastotkin välillä hyydyttää, että se tuntuu siltä, että on Färsaarilla katsomassa kendoa.
   
 19. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #24
  Lainaus:
  Ainakin Kaskinen otti 5min jäähyjen tarkistamisen puheeksi TPS-HPK sarjan jälkeen.

  Lainaus:
  No aivan varmasti on paskana tuollaisen virheen jälkeen.
   
 20. Lieversin kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Noitahan sattuu vähän väliä, että joku pitelee naamaansa eikä jäähyä vihelletä. Näin yleensä menetellään, jos kukaan tuomaristosta ei näe tilannetta selkeästi eikä pysty osoittamaan syyllistä.
   
 21. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kaukokarille tsempit.

  Videotarkistukset jos laajenee tästä niin menee koko laji pilalle. Vauhdikas laji niin tuomareiden pitää olla pelin mukana. Virheitä sattuu ja jos näitä aletaan ratkomaan vieläkin enemmän jälkeenpäin kelailemalla, niin eihän tuomareiden tarvitse enää tavoitella täydellisyyttä. Se taas tarkoittaa että kelaillaan lisää ja lisää ja tuomareilla menee yhä enemmän ohi tilanteita.

  Haastot pois ja pelkästään katsotaan menikö kiekko maaliviivan yli tai potkaistiinko kiekko maaliin. Sen pitäisi riittää.
   
  Wiljami, Old referee, OPEX ja yksi muu tykkäävät tästä.
 22. oukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikko Kaukokari
  Melkoista puolustelua tuo Rönnin juttu. Että mailoja ristiin rastiin ja samanväristä erkkaa. Ei siinä ollut kuin yksi maila niin korkealla että olisi voinut osua. Siinä katsomossa, missä itse istuin ihan jokainen lähelläni istunut näki välittömästi että väärin meni, kuten itsekin näin. Siinä sitten pidettiin peukkuja ettei peli ratkeaisi tämmöiseen virheeseen, mutta ratkesihan se. Tilanne ei ollut niin vaikea ja epäselvä kuin nyt yritetään maalailla. Paikan päällä nähtynä ei mitään epäselvää. Twitterissä pyörineet klipit kyllä ovat epäselviä, mutta hallilla sen kyllä näki joka osasi katsoa.

  Kaukokari vois palauttaa tuomarikorttinsa ja jos ei palauta, niin tervetuloa Raksilaan ensi syksynä ja myöhemminkin. Tämä ei taida ihan nopeasti unohtua.

  Virheitä tulee kun ihmiset viheltelee, mutta jos näin räikeän tekee näin ratkaisevaan paikkaan pitää ymmärtää tehdä johtopäätökset. On syytäkin olla paskana.
   
 23. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Joo. Tai jos ei haastoista eroon enää päästä niin voisihan ne tilannehuoneen heput samantien katsoa kaikki tarkistuksen mahdollisuuden alla olevat jutskat. Tuomari soittaa ja kysyy:

  - Kävikö kiekko maalissa?
  *kelaillaan freimejä...*
  - Ei.

  Ja kohta uudelleen:

  - No se on tuomari täällä taas, terve. Tuli tämmöinen haasto. Nyt pitäisi sitten tietää häirittiinkö maalivahtia?
  - Ei.
   
 24. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Häirinnät pitäisi mielestäni nähdä kentällä olevien tuomareiden ja tehdä päätös kentällä.
   
 25. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Nyt kun Rönn lähti sori linjalle, olisiko aika ne muutkin aikaisemmat virheet myöntää ja pyytää anteeksi aikaisemmilta vuosilta?
   
  Hangon keksi ja Hamu tykkäävät tästä.