Tutkailin hiukan yli- ja alivoimamääriä joukkueittain koti- ja vieraspeleissä. Luvut ennen illan kierrosta. Jos verrataan yli- ja alivoimakertojen määriä per ottelu, on ilmeistä, että kotijoukkue saa etua. Keskimääräiset suhdeluvut ovat 1,22 ja kääntäen 0,82. Tällä on varmasti merkitystä siihen, että pistekeskiarvo kotona on keskimäärin 1,25 kertainen vieraspeleihin verrattuna.
Joukkuekohtaisesti tässä on tietysti paljonkin eroja. Kotona HPK (1,63), Kärpät (1,59) ja Pelicans (1,59) saavat yli puolitoistakertaisesti yv-kertoja vastustajansa nähden. Toisessa päässä HIFK on tasoissa (1,00) ja vain kaksi joukkuetta jää miinukselle. Niistä Jukurit (0,98) on melkein tasoissa sekin, mutta sen sijaan JYP saa suhdeluvun (0,91) eli heillä onkin kotiedun sijaan kotihaitta. Vieraskaukaloissa puolestaan kaksi joukkuetta pääsee peräti vierasetuun Kärpät (1,12) ja TPS (1,04),seuraavina KalPa (0.98) ja HPK (0,97) ovat liki tasapainossa. Toisessa päässä taas Sport ja HIFK saavat suhteeksi 0,56, eli ei olla ihan kauhean kaukana siitä, että yhtä ylivoimaa kohti tulisi kaksi alivoimaa. Ässillä (0,63) balanssi myös reilusti pakkasella.
Edellisestä kappaleesta voi jo arvata, että Kärppien kokonaisjäähybalanssi on koko liigan suotuisin. Toisessa päässä on HIFK, jolla siis ei ole jäähyjen suhteen kotietua, ja vieraissa balanssi on pahasti pakkasella.
Verrattaessa koti- ja vierastilastoja sekä ylivoiman että alivoiman osalta voidaan päätellä, kenelle on erikoistilanteiden osalta suhteellisesti eniten merkitystä missä pelataan. Listan ykkönen on Sport, seuraavina Pelicans ja SaiPa. Toisessa päässä JYP, ja sitten Ilves ja Jukurit. SaiPan ja Ilveksen kohdalla tämä voisi olla osaselitys epätyypillisiin pistejakaumiin koti- ja vieraspelien osalta.
Tuomareilla on pilli herkimmin huulilla, kun pelataan Vaasassa (9,13 erikoistilannetta per peli) ja Kouvolassa (8,93). Sen sijaan Tampereella Tapparan isännöidessä (5,57) ja Mikkelissä (5,80) pilli on enemmän taskun puolella.