Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Tietotoimisto Jäsen

  Jokos Liiga on ilmoittanut rangaistuksesta tuolle Pelicans-Tappara pelin tuomarikaksikolle?
   
 2. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Sitten varmaan liityt kampanjaan noita tuomareita vastaan, koska jättivät tämän Tyrväisen puskun viheltämättä?
   
 3. Lainaus:
  Toisessa ei, kolmannessa kyllä - siitäkin huolimatta, että sai olla 7 vai 9 min ylivoimalla. Tapparallahan paras paikka niidenkin aikana tuli.
   
 4. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei meidän Liiga sellaisia harrasta. Virheitä sattuu, ihmisiä ne vaan on jne.. Näitä alkaa pikkuhiljaa kerääntyä, aiheettomia ulosajoja. Ei edellisestäkään seuraamuksia tullut kuin tuomarivirheestä kärsineelle pelaajalle ja hänen seuralleen.

  Puuhasteluliiga.
   
 5. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No mutta tämähän on totta. Virheitä tulee ja virheitä menee. Voit ajatella asiaa myös pelaajan lähtökohdasta; onko pelaajalle, jonka virheen takia vastustaja tekee maalin parasta:

  a) välitön penkitys ja sanallinen palaute
  b) pelata normaalisti seuraava vaihto ja kannustetaan menemään eteenpäin

  Mututuntumalla väittäisin, että positiivinen palaute, kun sitä tarvitaan on parasta. Tuomareillekin parasta kehitystä on se, että virhe käydään sisäisesti läpi ja sitten mennään viheltämään seuraava peli ja korjataan virheet töissä. Hyllytykset ja penkitykset eivät ole tätä päivää.
   
 6. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tavallaan kyllä ymmärrän, mitä tarkoitat. Ehkä tilanteen rauhoittamisen kannalta voisi olla kuitenkin hyvä ratkaisu tulla jollain tavalla ulos näissä räikeimmissä virheissä. Tulee sellainen olo, että roskat on vain pyyhitty maton alle.

  Ei virheestä mitään pitkää hyllytystä tarvita, mutta jos reserviä on, kyllähän tuohon voisi yhden "vaihdon", eli tuomarilla liigakierroksen ajaksi, tarjota "penkillä" vuoroaan odottavalle paikka näyttää osaamistaan?
   
 7. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Lainaus:
  @Tietotoimisto ja @Janiz80 Ketä tai keitä tuomareita mielestänne tulisi hyllyttää ainakin toviksi tuon puskutuomion takia?
   
 8. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Itse lähinnä viittasin tuohon taannoiseen Bloodin ulosajoon. Jälkikäteen kurinpito linjasi, ettei tilanteessa tapahtunut mitään rikettä. Jos neljä aikuista miestä kuitenkin asian yhdessä toisin näkivät, pieni tauko olisi paikallaan.

  Tuosta "puskusta" tuomittua ulosajoa pidän kyllä silti käsittämättömänä, tuollaisia kontakteja syntyy joka pelissä..
   
 9. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ilmeisesti toinen temppu samassa aloituksessa kohden vastustajan päätä oli liikaa tuomarille samassa aloituksessa.

  Koko tilanne näkyy hyvin tällä videolla. (linkki johonki twitteriin)

  Ihmettelen miksi Järvistä ei vaihdettu pois aloituksesta jo tuosta ensimmäisestä tuupaisusta.
   
 10. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  No tuo avaa vähän lisää. Toisaalta sama kysymys tuossa minullekin mieleen tulee. Jos kerran ylimääräistä liikettä on ensimmäisellä aloitusyrityksellä jo ollut, miksi ei vaihdettu aloittajaa? Pienikin nykiminen tai virheasento monesti riittää.
   
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Eikös tuo näy paljon selkeämmin Ruudun klipistä?
   
 12. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Seurasin tilannetta 27.9. pelatun Tappara-Lukko-pelin jälkeen, jossa Fonselius-Heikkinen tuomaripari ratkaisivat käytännössä pelin viheltämällä 1-1 tilanteessa kolmisen minuuttia ennen loppua hyvin kyseenalaiset yhtaikaiset 2+10 minuuttiset Saloselle ja Lehtoselle, josta Lukko sitten ratkoi pelin. En tiedä joutuivatko varsinaisesti hyllylle, mutta eivät ainakaan viheltäneet muutamaan kierrokseen ja taisi siinä otteluvalvojakin myöntää, että virhe tuli.

  Ei se, että virheitä tulee...kaikille tulee, mutta mihin paikkaan ne tulee ja kuinka törkeitä/toistuvia ne ovat samoilla naamoilla, pitääkin johtaa muistutukseen oli se sitten penkitys tai julkinen huomautus.
   
 13. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Näkyy se sieltäkin, kunhan ensin katselee kolme mainosta ja sen päälle vielä minuutin verran itse klippiä.

  Pointti oli siinä, että tässä on pyöritelty lähinnä sitä pätkää missä ei näy ensimmäistä tuuppaisua, niin ajattelin tuoda esiin tuon vähän enemmän selittävämmän klipin.
   
 14. Lainaus:
  Jossa Siikonen taklaa Järvistä päähän. Miten ei linjuri nähnyt vaikka seisoi 20 cm päässä?
   
 15. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Nostettakoon täältä esiin taas tiistain kierroksen selkeääkin selkeämpi jalkapyyhkäisy, joka pelissä meni kampituksena, eikä mikään valvoja tai muu instanssi ole ottanut sitä tutkittavaksi, kun ei se ole just nyt painotusalueena. Eikä mua sen yksittäisen teon mahdollinen pelikielto kiinnosta yhtään, yhtä hyvinhän se olisi voinut vaikka tutkinnan jälkeen tulla tuomituksi ilman pelikieltoakin. Mutta suorastaan törkeää tälläisiä Järvisen puskututkimuksia ja lähihistorian aivan naurettavien jalkapyyhkäisypelikieltojen kärsijöitä kohtaan, ettei sitä edes ole tutkittu. Raivostuttavaa tämä totaalinen linjattomuus ja poukkoilu, mikä tuo Liigan liianmoniportainen kurinpitovalvonta edelleen on. Vaikka se nyt toisen ketjun asia onkin
   
 16. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Olenko havaitsevani, että tuomarit ei vihellä tällä kaudella niin herkästi peliä poikki, jos näyttää siltä, että kiekko ei meinaa millään tulla kulmaväännöistä ulos?
  Nyt nimittäin tuntuu, että annetaan huomattavasti pidempään pelaajien taistella sitä ulos sieltä, mikä on mielestäni oikein hyvä juttu, koska kyllä se sieltä jossain kohtaa ulos tulee ja saattaa luoda nopeasti tilanteen tai suunnanmuutoksen ja vältytään turhilta pelikatkoilta.

  Omasta mielestäni ei ole näin pitkään annettu aiemmin pelata edellisillä kausilla vaan suhteellisen herkästi vihelletty ne poikki muutaman sekunnin jälkeen.
   
 17. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Itseäni nämä ajanpeluut ärsyttävät hyvinkin paljon. Tuomarit huutaa "pelaa!" mutta eivät laita peliä poikki vaikka kiekko ei liiku mihinkään. Jos minä saisin päättää säännöistä, kiekon laitaa vasten painava pelaaja saisi välittömästi kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Loppuisi hautominen ja kiekko pysyisi liikkeessä kuten kuuluu.
   
 18. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Samoin aloituksissa viivyttelyn voisi palkita jäähyllä. Ässille aiheesta kerran jo vihellettiin moinen, pahimmillaan tuo kikkailu on raivostuttavaa kaikilla paidan väreillä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017 klo 16.21
 19. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Linjureilta kaipaisi hieman jämäkkyyttä tuohon aloitusten ottamiseen, mutta ei noilla meidän ylioppilaslarvannoilla ole minkään sortin auktoriteettia.

  Vähän tyhmää verrata änäriin, mutta siellä linjurit nappaa jo ennen kiekon pudotusta usein sen kärkkyvän aloittajan pois ja parhaimmillaan kiekko pudotetaan jäähän vastustajalle, jos toinen joukkue arpoo liian kauan kuvioitaan.
   
 20. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Musta on edelleen aika surullista huomata kun katsoo Jokerien ja IFK:n pelit back-to-back että vaikka Kohelotuomarit vetää rankan puolueellista linjaa, on vihellykset SILTI ammattimaisempia kun Liigan toheloiden.
   
 21. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kateeksi käy. KHL:ssa saadaan nauttia ammattimaisesta puolueellisuudesta, mutta täällä joutuu tyytymään tasapuoliseen amatöörimäisyyteen. Tulisi nyt vihdoin joku rikas ja ostaisi tuomarit!
   
 22. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Lainaus:
  Lähinnä tarkotin sitä että vaikka viheltely suosii toista joukkuetta niin ainakin jokanen vihellys on vähintään mallia "oli vihellettävissä" eikä siellä esim ajeta ulos puhtaista taklauksista tai "puskuista"
   
 23. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mielestäni tuossa lauseessa on käsittämätön ristiriita, mutta näin kai se sitten on.
   
 24. Lainaus:
  Minusta on jo useamman vuoden ollut sama tulkinta. Sellainen kutina, että olisi ainakin 3 vuotta ollut, mutta luultavasti kauemminkin.. alkaa oleen vuodet kuin viikko, niin menee vähän ajan taju sekaisin :)
   
 25. AAPEEli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Mielestäni se, että en voi sanoa ulkomuistista yhtään peliä, jossa tuomarit olisivat viheltäneet hyvin ( ei tarvitse huomata heidän virheitään koko ajan) kertoo jo aika paljon tuomarien tasosta Liigassa.

  Kyseenalaiset jäähyt, paitsiot, pitkät yms.. Ulosajot puhtaista taklauksista?

  Toiselle joukkueelle vihelletty muutama kakkonen, niin on pakko antaa toiselle joukkueelle jäähy jostain ihme "kampituksista", joita ei edes tapahdu, miksi?

  Videotuomarit ja päävideotuomarit ovat kenties vielä ammattitaidottomampia, kuin tuomarit. Mistä heidät on palkattu tähän sarjaan? Ovatko he saaneet minkäänlaista koulutusta työhönsä? Muutaman kerran tällä kaudella jo joutunut miettimään asiaa syvästi huokaillen..

  Parannus: Ammatti-tuomarit Liigaan, vaikka sitten Suomen ulkopuolelta.