Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Ei vittu mitä ratkaisuja näiltä pelleiltä taas kerran.

  Etsikää nyt vielä joku Ässien pelistä lopun tappelu josta Blood sai ylimääräisen kakkosen vaikka Tikka tulee tilanteeseen kolmantena hakemaan hänet tappeluun.

  Tee nyt Rönni jo jotain tälle vitun pelleilylle.
   
 2. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Lahelaiset spedeilee yleensä kenttien ulkopuolella ihan päättömästi mutta olihan tuo ulosajo aivan uskomaton, varsinkin kun kyseessä on pelaaja joka on erittäin herrasmiesmäinen. Säälittävä tuomio. Tuon vihellyksen tehneelle tuomarille Liiga taisi riittää tältä osin.
   
 4. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Aika turha noista Tapparan saamista jäähyistä suuremmin on valittaa. Kyllä ne sääntöjen mukaan vihellettävissä oli. Nyt vaan otettiin aika paljon tarkemmalla linjalla noita kampituksia pois kuin Liiga-tuomareiden osalta yleensä tehdään. Samalla on toki todettava, että olisi sieltä parista tilanteesta voinut samalla Pelicansin pelaajankin heittää sukeltamisesta istumaan (Kousa ja joku toinen myi aika näyttävästi kampitukset, Siikonen tuon Järvisen tilanteen).

  Tuo Järvisen ulosajo sitten olikin täysin huumoria. Ei siinä, sääntökirjan mukaan puskusta lähtee pihalle. Vielä kun tuossa tilanteessa näkisi sen puskun jossain. Mielenkiintoisia tilanteita luvassa kauden mittaan, jos pelaaja ei saa aloituksessa nojata eteenpäin enää...
   
 5. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
 6. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Tuossa Järvisen "puskussa" tuomari lähti täysin Siikosen käsien levittelyyn...olikohan samainen Fonselius, joka joutui muutaman kierroksen ajaksi hyllylle taannoisen Tappara-Lukko-pelin lopun aivopieruistaan? Olihan siinä paikka taas näpäyttää...Fonselius alkaa oleen mun suuri suosikki!
   
 7. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Järvisen ulosajo on yksinkertaisesti käsittämätön tuomio. Rönn, milloin tuommoiset farssit loppuvat?
   
 8. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Miten tää kaveri saa edes viheltää enää? Sama mies heitti Bloodin Lukko pelissä ulos puhtaasta taklauksesta...
   
 9. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Olihan siinä pientä häsmäkkää koko pelin Siikonen vs Järvinen tilanteissa aloituksissa, mutta että ulosajo. Aika karu tuomio. Järvinen ja Siikonen molemmat olivat kiehumisen partaalla aloituksissa lähes koko pelin ja pientä varastamista/kähinää oli molemmilta havaittavissa jatkuvasti.

  Sitten liigatuomareilte menee selvääkin selvemmät jalkapyyhkäisyt läpi, esimerkki viime lauantain SaiPa pelistä.

  Raninen Twitterissä: "Tämä ei ollut jalkapyyhkäisy. #SaiPa vs #PelicansFi #Liiga https://t.co/a6HZIxV3os"
   
 10. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Kyllähän tuossa Järvinen kypärällään puskee vastustajaa. Mun mielestä toi liike jopa näyttää tarkoituksellista
   
 11. Moonchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Onhan tällaisista pihalle heittäminen ihan naurettavaa, meni sitten sääntökirjan mukaan tai ei. Viime kaudella Kangasniemi lensi pihalle yhtä "rajusta" puskusta. Yhteistä näille tapauksille oli varmasti myös se, että kumpikaan puskija tuskin itse ymmärsi puskevansa. Mutta rehdissä hengessä Pelicans ei laukonut kertaakaan kohti maalia tuon ilmaisen vitosen aikana, niin oikeus tavallaan voitti tässä tapauksessa.
   
 12. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ihan säännön 142 mukainen tuomio tuo Järvisen ulosajo. Ei taideta Tampereel osata lukea sääntökirjaa. Sukeltaa sen sijaan osataan. Kuten Salonen ensimmäisessä erässä esitti kuolleen joutsenen, josta sai kalastettua Rekoselle 2+10
   
 13. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuomarien pitää viheltää pelille eikä sääntökirjalle. Jos tuollaisista - siis ihan oikeasti - rupeaa napsumaan 5+20 rangaistuksia Liigassa niin suunta on yksiselitteisen väärä. Monesta eri jutusta voi hakemalla hakea jonkun tuomion, joka on sääntökirjan mukainen. Tulkinta on ihan toinen juttu. Kukaan ei halua - missään - Ei Lahdessa eikä Tampereella - että aloituksista ruvetaan passittamaan senttereitä vitosilla pihalle. Tilanteessa ei ollut yhtään mitään - ei yhtikäs mitään.

  Ja jos ihmettelet, miksi tamperelaisia ottaa päähän: Pelicans sai pelata laskelmieni mukaan 11 minuuttia ylivoimaa koko pelissä. Se on puolet erästä. Tappara sai kaksi yv-mahdollisuutta koko pelissä. Noinko paljon tamperelalaiset joutu rikkomaan Pelicansia enemmän? Täytyy huomioida myös se, että ekassa erässä Pelicans oli täysi vastaantulija.

  On huonoa tuomarointia, jos huonompi joukkue palkitaan jatkuvasti isolla ylivoima-ajalla. Ja tää ei oo vaan tänään.
   
 14. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  On huonoa tuomarointia, jos huonompi joukkue palkitaan jatkuvasti isolla ylivoima-ajalla. Ja tää ei oo vaan tänään.[/QUOTE]

  Katsoitko pelin toista ja kolmatta erään lainkaan? Niissäkin Pelsut selkeästi huonompi jengi?
   
 15. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tuomaroinnissa ei pitäisi olla kyse mitenkään siitä, kumpi joukkue on parempi tai kumpi on niskan päällä. Tilanteesta riippumatta rikkeet vihelletään, joukkueesta, pelitilanteesta ja pelikellosta välittämättä. Mikäli jokin rike menee läpi, se menee läpi, virheitä sattuu. Sitä ei kuulu lähteä paikkaamaan, eikä rikkeen tekevälle joukkueelle kuuluisi viheltää helpommin seuraavaa jäähyä.

  Erityistä ärsytystä itsessäni jo vuosia aiheuttaa se, miten pelissä loppuunpäin mentäessä jäähyjä vihelletään vähemmän. Tilanne on hyvin voinut olla se, että kotijoukkue on mennyt 2-0 johtoon, jonka jälkeen toisessa erässä heille vihelletään runsaasti jäähyjä, ja vierasjoukkue tulee ylivoimalla 2-2 tasoihin. Kolmannen erän alussa vierasjoukkue tekee jälleen maalin, ja peli on 2-3. Koska on kuitenkin kolmas erä, linja tiukentuu, ja vierasjoukkueen on helpompi puolustaa johtoaan, kuin kotijoukkueen oli toisessa erässä. Viimeisellä kympillä vain täysin selkeät rikkeet vihelletään, ja kotijoukkue ei pääse enää ylivoimalle. Kaikki varmaan tietää, mistä puhun.
   
 16. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nopea, vahva, luotettava
  Lainaus:
  Mutta voisi kai jotain maalaisjärkeäkin käyttää? Jokaisessa pelissähän jää varmaan sata poikittaistakin viheltämättä.
   
 17. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Toisessa erässä Pelicans oli parempi - siitä ei käy sanominen. Kolmannessa erässä Tappara oli selkeästi parempi, mutta se ei riittänyt voittoon asti, koska oltiin koko ajan boksissa.
   
 18. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mitä Järvinen hakee tuolla ihan tahallisen näköisellä tökkäyksellä Siikoseen? Aivan vitun älytön PUSKU ja vaikkei tuo mikään vaarallinen teko ollutkaan, pitäisi Järvisen tietää, että tuosta seurauksena on ulosajo. En muista kyllä usein aloituksessa tämmöisiä tilanteita nähneeni, joten vahingoksi todella vaikea nähdä.
   
 19. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Numero13 ihan tästä samasta pelistä löytyy täysin vastaava tilanne, jossa A. Tyrväinen ja J. Jasu menevät aloitukseen. Siinä on yhtä paljon pahaa tai yhtä paljon hyvää kuin Järvisen tilanteessa, siitä vaan ei seurannut mitään. Tosiasiat ensin: ei tuollaista viheltää pitäisi, ei ikinä.
   
 20. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Tuokin on ihan totta. Mm. Ilvestä vastaan jäi itelle 5-3 av tulematta ja toisaalta Ilvekselle vihellettiin jäähy normaalista vaihdosta. Tosin mielestäni siinä Kerho-pelissä kyllä "ansiokkaasti" tuomaristo paikkaili tuota korkeaa ja sama paikkailu on jatkunut pari seuraavaakin peliä.
   
 21. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Totta. Kerhohan oli tosiaan koko HPK-pelin loppupuolen ylivoimalla. Ja virhekin selvä, olihan siinä korkea maila, joka edelsi maalia - selvä tilanne. Noh, yhtä kaikki - vitoset on kuitenkin sen verran kovia rangaistuksia että niissähän tuomarit voi pitää sen kuuluisan pulinatuokion ennen kuin laittavat äijää ulos. Tuohan laitettiin heti täytäntöön ilman sen kummempia tuomarikokouksia. Olisi vaan kiva, että sit, kun isoja annetaan niin annetaan ainakin oikein.
   
 22. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Se on juurikin näin. Liigatuomarit jostain syystä pyrkivät tasoittamaan tasoeroja ja jos on vikalla kympillä tasainen tilanne niin pelataan vankilasäännöillä. Pelsukin ollut tällä kaudella monessa pelissä aktiivisempi joukkue ja pitänyt kiekkoa reilusti enemmän, mutta silti jäähyjä on tullut reilusti enemmän kuin vastustajalle.

  Muutenkin haluaisin aivan pirun paljon tiukemman linjan mailahäirintään ja yleiseen roikkumiseen, kaikki kiinnipitämiset, koukut ja erityisesti huitomiset sun muut vaan helvettiin. Tulisi paljon viihdyttävämpää peliä.
   
 23. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Aloitustilanteessa pelaajat on päät vastakkain ja katsoo tuomarin kättä ja kiekkoa ja yrittävät aavistaa vähän niinkuin eteenpäin nojaten millon kiekko tippuu. Veikkaan, että hyvin usein ihan tahattomasti siinä päät osuu yhteen varsinkin, jos tuomari kikkailee aikansa. Kukaan ei niihin kiinnitä huomiota. Onhan se nyt kerrassaan naurettavaa tulkita sellaista pilkkimiskolahdusta ulosajon arvoiseksi "päällä iskemiseksi". Joku ero osumisella ja iskemisellä kai pitää olla tai eihän sinne uskalla mennä enää alottamaan kuin joku nelosketjun ynnämuu etäältä kurottelemalla ja ruoto pystyssä

  Mainiota kun .tästäkin mielestäni täysin selvästä asiasta kuitenkin tällä löytyy vastakkaisiakin mielipiteitä, joiden mukaan ulosajotuomio meni oikein. Ei sellaista tilannetta taida ollakaan, että täällö siitä ihan yhtä mieltä oltaisiin.
   
 24. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Jos puskut halutaan kitkeä pois silloin ne on otettava. Sääntökirjassa ei ole muita mahdollisia tuomiota puskuista kuin ulosajo. Kakkosia Tapparalla yksi enemmän.Aivan säälittävää parkumista jäähytasapainosta. Yleensä toinen saa enempi jäähyjä kuin toinen. Ikävää että se on kerrankin teidän oma kahvara.
   
 25. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Minusta nimenomaan noissa on juuri nyt tuo ero. Tyrväinen vain "nojaa" aavistaen, osuen, Järvinen aivan selvästi (minun mielestä selvästi nähtävissä) "iskee" päällä lisäksi. Ja tähän tuli minusta tuolla edellä ihan järkeenkäypä peruste; ovat koko pelin "tökkineet" ja kuumentaneet toisiaan aloituksissa. Järvinen siis aivan selvästi "pukkaa" vitututuspäissään.

  Ulosajoa en minäkään tuosta, mutta jos se säännöissä lukee niin eikait siinä, annettava. Vihellyksen kyllä tuosta ymmärrän enemmän kuin hyvin. Antoi kyllä ihan tarpeeksi tuomarille puuttua. Ja tosiaan tuohon toiseen verrattuna, minusta hyvin selvästi erilaiset tapaukset.

  Lopusta samaa mieltä, mutta ihmettelisin enemmän jos aina kaikesta oltaisiin samaa mieltä. Enemmän ehkä ihmetyttää se, miksi siitä saadaan lähes aina niin kuuma kina ja riita.. ? Mitä suotta, mielipiteitä anonyymillä nettipalstalla. Osalla vielä ihan vain provona muita kuumentaakseen. (tämä siis ihan yleisesti vain)

  Mitä yleisesti aloituksiin tulee, minua vituttaa yli kaiken se, että 98% kerroista eka yrityksen jälkeen vaihdetaan toinen aloittaja, mutta 100% kerroista sitten, AIVAN SAMANLAISEN aavistamisen ja sohimisen jälkeen aloitetaan sillä toisella kertaa. Eli, MIKSI VITUSSA sitä kiekkoa ei vain voi lyödä jäähän ja peli käyntiin sillä ensimmäisellä kerralla? Kun se toinen on kuitenkin sitten myös samanlainen, pitää vaan linjurin päästä pätemään?? Ja vittuako siinä viuhtovat härnäten aloittajia, kiekko jäähän samantien ja peli käyntiin! Tämä on AINA vituttanut, niin kauan kun olen kiekkoa seurannut.