Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bozik, 11.09.2004 klo 23.05.

 1. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Täällä ei ole käsitelty näjemmä lauantain Ilves-Sport pelin tapahtumia, joten oteteans sekin tänne.

  Lauantaina saatiin Tampereella harvinainen "huutomaali".

  Tilanne siis oli 2:1 hyökkäys, jossa Ilvespelaaja sai poikittaisyötön ja lapioi kiekon kohti maalia. Maalivahti torjui kiekon (tai siis lopulta ei) ja jälkitlanteeseen tulleet Ilveshyökkääjät kaivoi kiekon maalivahdilta ja pistivät reppuun. tuomari levitti käsiään hyläten maalin. Ensimmäisen laukauksen 2:1 hyökkäyksestä tehnyt Viljanen näytti maalia kiivaasti, mutta tuomari vaan luisteli pois viitaten kintaalla ”mee pois”, Rautiainen ja Laakso (C) kävivät sanomassa, että katottas nyt… EI, poistukaa…

  Oli sekunneista kiinni, ettei kiekko ois tippunu uudelleen peliin, kun videokuutiolta näytetyssä hidastuksessa oli oletettavissa, että kiekko meni maaliviivan yli jo ensimmäisessä tilanteessa. Aivan kuten Viljanen huitoi.

  Tätä maaila ei siis olisi tarkastettu, ellei yleisön reaktio hidastukseen olisi ollut niin voimakas (Kivi ei voinu haastaa, kun aikalisä oli jo käytetty). Jos hidastus olis näytetty parikin sekuntia myöhemmin, olisi tuomarit ehtinyt jatkaa peliä. Huutomyrskyn alettua toinen linjuri vilkas videotaululle ja alkoi huitoon päätuomareiden suuntaan ja vasta sitten lähettiinkin puhelimeen.

  Lainaus:
  Tässä siis todellakin herää kysymys siitä, että mikä siinä tuomarin egossa on, että sitä tarkistusta epäselvässä tilanteessa ei voi tehdä? Mikä aiheuttaa sen, että oma ensitulkinta on niin tärkeä egolle, että pelaajien vaateet voidaan vaan ”viitata kintaalla”?


  eli se kehittämisehdotus tuomarityöskentelyyn on henkinen valmennus, jossa oma ego on vain työkalu ja pääasia on ottelun toiminta ja mahdollisten virheiden myöntö ja korjaus
   
 2. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tähän ns averyyn ilmeisesti meni sitten se yksi kauden aiemmista hylkäyksistä Kouvolassa missä Liivik oli puoli metriä molarin alueen reunalta ja yritti ohjata kiekkoa ilmasta maaliin samalla kääntyen paikallaa. Maila oli Liivikin oman vartalon suuntainen ja kaikki hallissa näkivät(poislukien videotuomari) että mikä oli yritys. Ei maalia. Mitään muuta selittävää kohtaa tuossa ei voinut olla kuin että ehkä se perssilmäinen videotuomari sitten näki Liivikin häirinneen molaria ohjausyrityksellään kun ei kerta osunut kiekkoon. Tässä sanoisin että olisi kyllä paikallaan jonkinlainen linjanveto sen suhteen mikä on pelin henki ja miten tilanteita tulkitaan ettei sitten tarvi videoita kelailla 10 minuuttia ja halkoa hiuksia. Mennään vaikka sitten siihen että tuomarin tulkinta jäällä ratkaisee tuon häirintä tilanteen eli että sitä ei voi tarkistaa videolta.
   
 3. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olenkohan nyt käsittänyt jotain väärin, sillä olen siinä uskossa, että haastaa voi vain vastustajan tekemän maalin. SM-liigan uutisoinnissa tuota ei näytetä haastoa koskevissa jutuissa juuri mainittavan, mutta ainakin tässä Jyri Rönnin haastattelussa todetaan "mahdollisuuden haastaa vastustajan maali".
   
 4. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kouvolassa Tuokkola haastoi KooKoon tekemän hylätyn maalin joka haaston jälkeen hyväksyttiin. Sitä en tiedä onko tuohon tarkoitettu, mutta näin tapahtui.
   
 5. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuota minitsemaasi tilannetta en ole koskaan nähnyt, joten en voi siihen ottaa kantaa. Se mitä minä kaipaisin Liigaan, olisi mikki, jotta tuomari voisi heti tuomion annettuaan näissä tilanteissa perustella myös, miksi tuomio oli annetun kaltainen, NHL-tyyliin siis. Silloin ei jäisi niin paljon tilaa tälle mussutukselle ja tuomiot olisivat todennäköisesti läpinäkyvämpiä.
   
 6. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Olen aiemminkin valittanut tuomareiden sijoittumisesta, ja sijoittumisen ongelmista nähtiin huippuesimerkki Kärpät-Ässät-pelissä.

  Ajassa 38.00 kiekko heitetään laitaan Ässien sinisen tuntumaan Bertrandille. Ranskalainen polkee vauhtiin ja laukoo Bernardille yhden monesta illan torjunnasta.

  Puolustaja Juuso Walli olisi luultavasti jäänyt joka tapauksessa kyydistä, mutta hän ei voinut mennä kiinni kiekolliseen Bertrandiin.

  Ai miksi ei? No minäpä kerron.

  Anssi Salonen katsoi hyväksi sijoittua sinisen kohdalla Wallin ja Bertrandin väliin niin, että hän oli lähempänä Bertrandia. Jos Walli olisi yrittänyt Charlesin iholle estämään vetoa, Salosesta olisi tullut ns. pihvi hampurilaisessa. Ja Walli olisi saanut 5+20 ihan jarisuorsana.

  Millä logiikalla tuo on oikein? Tuomari blokkipelillään varmisti, että Bertrand sai laukoa. Toki osoite oli viime kauden treeneistä tuttu, suoraan logoon, ja kuten sanoin, luultavasti vauhtiero olisi taannut vetopaikan muutenkin.

  Mutta tuomarit eivät nykyään valitettavasti osaa sijoittua.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017 klo 09.48
 7. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ei hätää. Eine ole osannut ennenkään sijoittua. Monia ulosajoja tullut koska tuomari ollut edessä. Mutta sehän on pelaajan vika. Sen sijaan tästä on ikivihat päällä vieläkin:

  Salminen läpiajossa - KalPa-JYP 1.3.2011 - YouTube <- linkki youtubeen Salmisen läpiajo "maaliin"
   
 8. Rocco Jäsen

  Tuomaritoimintahan ei tule koskaan paranemaan, kun arvostelemassa on värilasein varustetut katsojat ja klikkauksia haluavat toimittajat. Lähtökohta on valmiiksi jo puolueellinen, missä oma joukkue pelaa aina vastustajaa ja tuomareita vastaan. Näin karrikoidusti sanottuna. Suomessa tuomarit on aina paskoja, paitsi silloin kun katsellaan maaotteluissa ulkomaalaisia tuomareita. Silloin suomalaiset tuomarit ovat hyviä, mutta tätä taas ei muista kukaan, kun palataan liigapeleihin.

  Suomessa on lisäksi hyvin salliva linja mailahäirinnän, estämisten yms. osalta, että jäähyjen vislaaminen on todella vaikeaa. Tulkinnat on sekavia ja vaihtelevat ottelun sisälläkin paljon, sen mukaan miten pelin kulku menee jne. Tuomareiden työtä helpottaisi paljon, jos otetaan moneen asiaan alempi puuttumisraja. Alkuun varmasti istutaan paljon jäähyllä, mutta peli paranee ja yleisö tykkää aika nopeasti kun linjaus on mennyt perille.
   
 9. Kaukalonreuna Jäsen

  Tässä Jukurit-TPS peliä katsellessa hyvin selväksi tullut se, että liigan tuomareilla ei ole paskankaan väliä kumpi joukkue rikkoo enemmän tai onko puhallettu jäähy oikeasti rike. Pääprioriteetti on se jotta saadaan jäähytasapaino kohdalleen.

  Noniin. Nyt jäähytasapaino 4(TPS)-Jukurit(3), meni pilli taskuun ja Tepsiltä jäänyt hetkessä kaksi rikettä viheltämättä. Eli ensin vihelletään rikkeistä joita ei ole ja nyt ei vihelletä mistään koska JÄÄHYTASAPAINO!! Ketä tämä palvelee?
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 20.44
 10. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Ei ollut Lahessa tänään sellaista.

  Helvetin hienoa, että tuollaiset Matti Järvisen kaltaiset rottamaiset törkysikailijat kitketään lajista, toivotaan loppukauden pelikieltoa raukkamaisista zidaneista.

  Nyt kun muutenkin vituttaa, niin kitisen vielä siitä, että siellä sai myös hyötyä sukeltamisesta. Kolme kertaa jäi Pelicansille tuomitsematta sukeltamisjäähy. Harvoin näkee tuollaista uimakoulua jäällä. Pelsut taisi pelata jotain yli 20 min tänään ylivoimaa, vaikka eivät missään vaiheessa hallinneet peliä ja ekan erän olivat tasakentin jopa köysissä.
   
 11. Altec Jäsen

 12. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tapparan viimeisissä kolmessa pelissä Tappara on hallinnut kenttätapahtumia jokaisessa pelissä. Tästä huolimatta jäähytasapainosta ei ole ollut tietoakaan: Tappara on viimeisessä kolmessa pelissä vienyt peliä tasakentällisin mielin määrin ja joka kerta vastus on saanut 3x tai 4x enemmän yv-aikaa. Jännä juttu. Lukko sai kokeilla Tapparaa vastaan YV:llä kuudesti Tapparan kahta YV:tä vastaan ja Pelicans sai kokeilla 5x2min ja 1x5 min. Tappara sai koko pelissä 3 yv-mahdollisuutta.
   
 13. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Twitter

  Tuossa vielä Järvisen Matin pusku josta Pelicans sai siis vitosen ylivoiman.
   
 14. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Aivan käsittämätön tuokin, kuten Massi Järvisen ulosajo. Liigassa on kyllä jotain pahasti vialla kun ei edes videolta osata katsoa.. Ja tästäkin tulee joku isoherra vielä selittämään että eihän se potkaise vaan ohjaa, ja tahallaankin saa ohjata. Mutta kun se potkaisee!
   
 15. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Onneksi Siikonen ei pahemmin loukkaantunut. Tuomari oli kyllä tarkkana tuossa, kukaan muu ei tsinnut puskemidta huomata.
   
 16. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tulin vain sanomaan, että enpä ole koskaan nähnyt yhtä käsittämättömämpää tuomiota kuin tuo Matti Järvisen pusku. 5 minuuttia, kun kyyristyy aloitukseen. Hipaisiko päät toisiaan? Huvittavaa.
   
 17. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Täydellinen haku Siikoselta. Hienosti nosti päänsä juuri oikealla hetkellä. :D Tuosta olisi voinut laittaa filmaamisesta 2 minuuttia, jotta koko farssi olis ollut valmis.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Harvoin tulee tuomaritoiminnasta lausuttua yhtään mitään mutta tuo Lontoon Matin ulosajo pudotti kyllä alaleuan lattiaan, aivan käsittämätön tuomio. Jos pelaaja kyyristyy aloitukseen katseen ollessa koko ajan linjurin kädessä niin ei voi ymmärtää miten tuo hento kosketus voidaan tuomita puskuksi.
   
 19. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Oli kyllä jäätävä farssi tuo ulosajo.
   
 20. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Juuri näin. Katselin juuri hidastusta ja filmaaminen Siikoselta olisi ollut oikea tuomio. On tää herkkä laji nykyään
   
 21. butler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Potkimalla saa tehdä maaleja ja aloitukseen kumartumisesta lennetään oihalle. Melko perussettiä siis :huutonaurua:
   
 22. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Puhelimen varassa tuota kelailin aika monta kertaa putkeen ja tulin siihen lopputulokseen, että saipalainen antaa vauhtia KK-pelaajan jalalle, josta syystä tuo näyttää tahalliselta jalalla ohjaamiselta. Pidätän kuitenkin oikeuden muuttaa mielipidettäni, mikäli jotain parempaa kuvamateriaalia on saatavilla.

  Tuolle Järvisen ulosajolle repesin kyllä niin lujaa, kun ihminen voi revetä asunnossa jossa pieni lapsi on nukkumassa ilman että tämä herää. Ei helvetti. :DD
   
 23. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tapparalaiset spedeili päänsä kanssa jo edellisessä aloituksessa, joten tuomarille riitti tuossa vaiheessa.
   
 24. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Eikös vain joku lahtelainen tällekin selityksen keksinyt. Kai se on pakko uskoa.

  Eräs toinen kertoi Twitterissä, että Pelicansin tolppalaukaus kävi takaraudassa. Maailma on erilainen lahtelaisin silmin.

  Kieltämättä kun tuomarivirheet ovat viime aikoina menneet Tapparan hyväksi (mm. HPK:ta vastaan korkea maila), niin olenkin odottanut, koska tulee tällainen peli. Jo oli aikakin. Tappara sai muutenkin vähän heppoisia jäähyjä (no oli paikka viheltää), mutta Kousa ja kumppanit sukelsivat oikein huolella. Sitten vielä tuo Järvisen tilanne.
   
 25. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Säännöt on sääntöjä, mitäs läksit.