Minun mielestäni kymmenen joukkueen SM-liiga ja Mestis ei ole mikään utopistinen ehdotus vaan paras sarjajärjestelmä, joka mahdollistaa kaksi tasokasta sarjaa ja todellisen kilpailun. Suurempi joukkuemäärä ei mahdollista kahta tasokasta sarjaa.sika säkissä kirjoitti:Kun ehdottaa mahdollisimman utopistista vaihtoehtoa (monta alas liigasta), varmistetaan ettei muutosta tule laisinkaan.
Oletko varma, että nämä nyt SM-Liigassa pelaavat tasokkaat pelaajat jatkaisivat B-sarjassa vaikka se olisi tasokkaampi kuin nykyinen Mestis? Itse en olisi siitä lainkaan niin varma. Moni nykyinen pääsarjapelaaja lähtisi varmasti muiden maiden rahakkaampiin pääsarjoihin pelaamaan Suomen B-sarjan sijasta.MS kirjoitti:Minun mielestäni kymmenen joukkueen SM-liiga ja Mestis ei ole mikään utopistinen ehdotus vaan paras sarjajärjestelmä, joka mahdollistaa kaksi tasokasta sarjaa ja todellisen kilpailun. Suurempi joukkuemäärä ei mahdollista kahta tasokasta sarjaa.
Montako valittiin nuorten joukkueeseen Mestiksestä ?cleanhit kirjoitti:Suomikiekko on tuhoutumassa. Katsokaa vaikka nuorten maajoukkuetta...ei tähden tähteä! Sulkeminen on ollut osasyy tähän!!!
Kyllä sinäkin varmasti ymmärrät ettei asia ole noin yksiselitteinen jos oikein ajattelet asian loppuun asti.oka kirjoitti:Montako valittiin nuorten joukkueeseen Mestiksestä ?
oka kirjoitti:Montako valittiin nuorten joukkueeseen Mestiksestä ?
Taisi suurin osa tulla Liigasta ja A:sta, joten en ymmärrä miten Liiga sulkeminen on estänyt tähtien syntymistä.
Todelliset (nuoret) starat jättävät Mestiksen väliin.
Tarkoitin näillä esim herroja: Koivu(t), Olli Jokinen, Tuomo Ruutu, Perttu Lindgren, "Konna" Kontiola, Tuukka Rask jne jotka ovat nyt ja tulevaisuudessa maajoukkueen peruskamaa.oka kirjoitti:Todelliset (nuoret) starat jättävät Mestiksen väliin.
Tuskin kukaan alkaa "pelailemaan" mikäli on tarkoitus pelata seuraavana kautena, jokainen peli vaikuttaa seuraavan kauden soppariin.fastasashark kirjoitti:Suomen jääkiekosta puuttuu tänä päivänä kokokautinen KILPAILU joka olosuhteissa. Tällä tarkoitan että liigan häntäpään joukkueiden pelaajat joutuvat "pelailemaan" kauden loppuosan kautta, sillä silloin ei voi enää saavuttaa saati menettää mitään. Miten näistä pojista voisi millään kehittyä voittajatyyppejä?
oka kirjoitti:Todelliset (nuoret) starat jättävät Mestiksen väliin.
oka kirjoitti:Liigan sulkemisella voi olla neg vaikutus "keskitason junnu-starojen" kehitykseen peliajan puutteen vuoksi mutta maajoukkue-tason pelaajat lyövät itsensä läpi kuitenkin jo varsin varhaisessa vaiheessa. Enkä tarkoita nyt mitään Eurohockey-maajoukkuetta vaan ennemminkin parasta mahdollista kuten olympialaisissa tai world-cupissa olleet kokoonpanot.
Charlie Horse kirjoitti:Lainataan tähän nyt tuolta tämän ketjun aloittaneesta lehtijutusta Hokin managerin Olli-Pekka Hakkaraisen kommentti: "Liigan sulkeminen on tehnyt lajin ruohonjuuritasolla yhtä paljon hallaa kuin dopingsotkut tai sopupelit parissa muussa lajissa."
Se on aivan varma, että pitkän päälle edellä mainittu näkyy KOKO suomalaisen jääkiekkoilun tasossa. Ei ehkä ensi vuonna, tai vielä viidenkään vuoden päästä, mutta varmasti viimeistään jo 10 vuoden kuluttua, jos asiaan ei tule muutosta. Nykyiset kiekkopäättäjät voivat sitten ihmetellä, että miten näin on päässyt käymään. Niitä aikoja odotellessa, -CH.
oka kirjoitti:Laitetaan nyt vielä kerran:
Tarkoitin näillä esim herroja: Koivu(t), Olli Jokinen, Tuomo Ruutu, Perttu Lindgren, "Konna" Kontiola, Tuukka Rask jne jotka ovat nyt ja tulevaisuudessa maajoukkueen peruskamaa.
Ei näitä herroja kannattanu missään vaiheessa Mestiksessä peluuttaa.
okok, Selänne pelasi yhden kauden mutta silloinkin oli väärässä sarjassa (35 peliä ja 69 pistettä).
Teemu Ramstedt ei kuulu mielestäni tähän "starat" gategoriaan vaikka hyvä pelaaja onkin. Toivotaan kehityksen jatkuvan.
oka kirjoitti:Liigan sulkemisella voi olla neg vaikutus "keskitason junnu-starojen" kehitykseen peliajan puutteen vuoksi mutta maajoukkue-tason pelaajat lyövät itsensä läpi kuitenkin jo varsin varhaisessa vaiheessa. Enkä tarkoita nyt mitään Eurohockey-maajoukkuetta vaan ennemminkin parasta mahdollista kuten olympialaisissa tai world-cupissa olleet kokoonpanot.
oka kirjoitti:Tuskin kukaan alkaa "pelailemaan" mikäli on tarkoitus pelata seuraavana kautena, jokainen peli vaikuttaa seuraavan kauden soppariin.
Joukkueen etu jää helposti vähemmälle.
Niin ja avoin sarja vaikuttaa aivan samalla lailla. Pelaajat eivät halua sitoa itseään seuraan siinä pelossa että seura putoaa ja toisaalta seurajohtajat eivät pysty tekemään pitkiä sopimuksia koska putoaminen vaikuttaa tuloihin ja siten palkanmaksukykyyn (= seuran olemassaoloon). Empä usko että Mestiksestäkään löytyy niin fiksuja seurajohtajia että tulevaisuuteen pystyisivät näkemään.dali kirjoitti:Suljettu sarja osaltaan vaikuttaa siihen, ettei pelaajille useinkaan sorvata vuotta pidempää sopimusta. Kun joukkueilla ei ole selvää mahdollisuutta nousta, ei pelaajankaan kannata sitoa itseään Mestikseen moneksi vuodeksi kerrallaan, vaan katsoa liigakortti vuosi kerrallaan.
Sulkeminen on ollut syynä myös Taiwanin maanjäristykseen ja James Brownin kuolemaan. Estoniasta puhumattakaan...cleanhit kirjoitti:Katsokaa vaikka nuorten maajoukkuetta...ei tähden tähteä! Sulkeminen on ollut osasyy tähän!!!
Mikäs ongelma tämä muka on? Eiköhän siihen sopimukseen voi pistää purkupykälän, mikäli seura sattuu tippumaan liigasta.korkki kirjoitti:Niin ja avoin sarja vaikuttaa aivan samalla lailla. Pelaajat eivät halua sitoa itseään seuraan siinä pelossa että seura putoaa ja toisaalta seurajohtajat eivät pysty tekemään pitkiä sopimuksia koska putoaminen vaikuttaa tuloihin ja siten palkanmaksukykyyn (= seuran olemassaoloon).
korkki kirjoitti:Niin ja avoin sarja vaikuttaa aivan samalla lailla. Pelaajat eivät halua sitoa itseään seuraan siinä pelossa että seura putoaa ja toisaalta seurajohtajat eivät pysty tekemään pitkiä sopimuksia koska putoaminen vaikuttaa tuloihin ja siten palkanmaksukykyyn (= seuran olemassaoloon). Empä usko että Mestiksestäkään löytyy niin fiksuja seurajohtajia että tulevaisuuteen pystyisivät näkemään.
Tämä on ehdottomasti typerin viesti mitä olen jatkoajassa lukenut pitkiin aikoihin, varsinkin ketjussa missä ollaan pysytty asiallisina argumenttien suhteen! Menepä takaisin sinne "korkki-on-kiinni-ja-pysyy -sarjan keskusteluihin".korkki kirjoitti:Sulkeminen on ollut syynä myös Taiwanin maanjäristykseen ja James Brownin kuolemaan. Estoniasta puhumattakaan...
Katos kun liigassa ei tuollaisia tarvitse ajatella, onneksi, ja toivottavasti ei tarvitse ajatella tulevaisuudessakaan. Moniko pelaaja haluaa jotain lisäehtoja sopimukseensa? Aika harvalla niitä on jos pistebonuksia ei lasketa.Rocco kirjoitti:Sen avulla voidaan sopimuksiin sopia erilaisia ehtoja. Esim jos seura putoaa Mestikseen niin pelaaja voi irtisanoa sopimuksensa tai palkkaa voidaan alentaa. Näitä on ollut sopimuksissa aina, ja tulee jatkossa olemaan. Kyllähän herranen aika siellä Suomen parhaiden talousjohtajien luvatussa maassa eli SM-liigassa tällaisia osataan ajatella... (Tai en ole sittenkään varma...)
Mutta turhaa sinun kanssa on tästä asiasta jauhaa. Olet niin peloissasi oman seurasi putoamisuhasta jos liiga avataan, että et näe metsää oman patalaumasi takaa.
Hei, oli ala mikä tahansa niin ihmisten pitää joskus muuttaa töiden perässä. Miksi urheilun tulisi olla erilaista? Uudessakaupungissa pistettiin parisataa pihalle autotehtaasta, Kymenlaaksossa paperitehdas pisti pihalle satoja... Urheilussa pelaajat vaihtavat maisemaa muutenkin sata kertaa tiuhemmin kuin muussa elämässä töiden takia, eikä se avoin liiga mitään muuta. Pelaajat tietävät aivan hyvin sen, että pudotessa työpaikka voi mennä alta ja that´s it. Se on pelin henki. Jos seura putoaa niin osa jää pelaamaan alempaa sarjaa pienemmällä korvauksella, osa taas vaihtaa kaupunkia paikkaan missä saa kenties samantasoista tai isompaa palkkaa samalta vanhalta sarjatasolta.korkki kirjoitti:Katos kun liigassa ei tuollaisia tarvitse ajatella, onneksi, ja toivottavasti ei tarvitse ajatella tulevaisuudessakaan. Moniko pelaaja haluaa jotain lisäehtoja sopimukseensa? Aika harvalla niitä on jos pistebonuksia ei lasketa.
Olen ennenkin sanonut että liiga voidaan avata heti kun jotkut mestisfanit suostuvat puhumaan pelaajille heidän palkkatasonsa laskemisesta ja joukkueiden toiminnan muuttamisesta takaisin 80-90 lukujen taitteeseen jolloin pelaajat kävivät vielä töissä ja opiskelivat. Liigan avaaminen kun sisältää riskin taloudellisten ongelmien lisääntymisestä nyt kun usea joukkue on saanut talouspuolta kuntoon, kiitos suljetun liigan.
vaikka meikäpelle käykin katsomassa molempien sarjojen pelejä niin välillä on tullut myös sama asia mieleen.korkki kirjoitti:Vituttaa aina välillä kun kaikki Mestispellet syyttävät suljettua liigaa suunnilleen joka asiasta ja pääosin asian vierestä.
Vaasassa sen huomaa aika hyvin, kun täällä on vahvana myös jalkapallo esillä. Monesti siinä jossakin 15v. pitää viimeistään pelaajan päättää että kumpaako lajia alkaa harrastamaan tosissaan. Jos huipulle aikoo niin viimeistään tuossa iässä sitten on pakko sitä suunnitella. No, VPS pelaa liigassa ja Sport ei. Ei se nyt välttämättä ole mikään ainoa syy, mutta jos Vaasassa asuu ja tänne meinaa jäädä niin hyvin nopeasti se vaakakuppi kallistuu VPS:n jalkapallon suuntaan.oka kirjoitti:Tuohon O-P Hakkaraisen kommenttiin:
"Liigan sulkeminen on tehnyt lajin ruohonjuuritasolla yhtä paljon hallaa kuin dopingsotkut tai sopupelit parissa muussa lajissa."
Mitäköhän mahtaa tarkoittaa ruohonjuuritasolla ??
Mielestäni jääkiekon ruohonjuuritason duuni tehdään juniori-kiekossa, jossa pitäisi olla valmennus/olosuhteet/kustannukset jne kohdillaan jotta saadaan jalostettua lahjakkaat eikä menetetä niitä.
Mitä helvettiä Liigan sulkemisella on tämän asian kanssa tekemistä ? Onko jotenkin haitannut junnujen toimintaa ?
Vai meinaako OP että junnut lopettaa tai vaihtaa pingikseen sen takia että Liiga on suljettu...
Ihan oikeasti, et kai tosissaan väitä (niin kuin rivien välistä lukea saattaa), että seuran sarjataso vaikuttaa lajivalintaan? Kaikki lähtee liikkeelle koko organisaatiosta, ja toimiva juniorityöskentely on yksi isoimmista avaimista, jolla koko organisaation toimivuutta ja lahjakkuutta mitataan. Lähes järjestään kaikilla liigaseuroilla on kaikilla SM-sarjatasoilla edustus. Mestis -seuroista juuri Sportilla taitaa olla B-juniorijoukkue SM-sarjassa, mikä on mainitsemaasi ikää vastaava, 15 - 16 -vuotiaiden edustusjoukkue. Eipä ole kovin moni vaasalaisjuniori jalkapallon perässä lajia vaihtanut, jos on joukkueen osaamiseen uskominen.Rocco kirjoitti:Vaasassa ...
Olisitko itse silloin se Mestispelle, jos Ässät olisi Mestiksessä? Löytyisikö mielenkiintoa lähestulkoon toivottomassa tilanteessa? Ottaen huomioon, että ei se Porikaan mikään jääkiekon mekka ole. Samankaltainen kaupunki hyvinkin ottaen vertailuun esimerkiksi Vaasan.korkki kirjoitti:Vituttaa aina välillä kun kaikki Mestispellet syyttävät suljettua liigaa suunnilleen joka asiasta ja pääosin asian vierestä.
Jalkapallon perinteet ovat Vaassassa ihan toista luokkaa kuin jääkiekon. Vaasa on yksi ensimmäisiä suomalaisia kaupunkeja missä jalkapalloa on pelattu 1800-luvun lopulla. VIFK oli ensimmäinen seura Helsingin ja Turun ulkopuolelta, joka voitti mestaruuden. VIFK voitti 1944 ja VPS 1945 & 1948. Muistaakseni asukaslukuun nähden Vaasassa on eniten jalkapallon harrastajia Suomessa.Rocco kirjoitti:Vaasassa sen huomaa aika hyvin, kun täällä on vahvana myös jalkapallo esillä. Monesti siinä jossakin 15v. pitää viimeistään pelaajan päättää että kumpaako lajia alkaa harrastamaan tosissaan. Jos huipulle aikoo niin viimeistään tuossa iässä sitten on pakko sitä suunnitella. No, VPS pelaa liigassa ja Sport ei. Ei se nyt välttämättä ole mikään ainoa syy, mutta jos Vaasassa asuu ja tänne meinaa jäädä niin hyvin nopeasti se vaakakuppi kallistuu VPS:n jalkapallon suuntaan.
Sinne ne pelaajat lähtevät missä tarjotaan parhaat edut. Seurauskollisuus ei nykyään hirveästi merkitse.Rocco kirjoitti:Ja kuten sanottu niin kyllähän ne pelaajat jäävät helpommin omaan kaupunkiinsa viemään joukkuetta liigaan jos liiga on auki ja sinne seura asettaa tähtäimen. Jollei tähtäintä voi laittaa minnekään kuin mehupurkkisarjan voittoon ja kattoon asetettavaan viiriin, niin voi hyvinkin äkkiä olla että jääkiekko tosimielessä voi jäädä, oli kuinka lupaava pelaaja tahansa.
Porissa on todellakin ihan erilaiset perinteet jääkiekossa, kuin mitä Vaasassa on. Porin ykköslaji on ollut ikuisuuden jääkiekko ja saavutuksena nippu Suomen mestaruuksia sekä legendaarisia maajoukkuepelaajia. Vasaan perinteet ovat jalkapallossa, ei jääkiekossa.Winger kirjoitti:Olisitko itse silloin se Mestispelle, jos Ässät olisi Mestiksessä? Löytyisikö mielenkiintoa lähestulkoon toivottomassa tilanteessa? Ottaen huomioon, että ei se Porikaan mikään jääkiekon mekka ole. Samankaltainen kaupunki hyvinkin ottaen vertailuun esimerkiksi Vaasan.