Liigakarsinta 2013

  • 354 903
  • 1 054

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sarjan tasaisuus ei ole mikään mittari. Miesten 10 km hiihdossakin käytiin eilen tasainen kilpailu, mutta se johtui siitä, että kaikki olivat huonoja. Sama juttu on ollut viime ja tämän kauden liigassa, ei ole ollut hyviä joukkueita, jotka olisivat pelanneet erinomaista jääkiekkoa. Kannattaa katsoa niiden seurojen tilastoa, jotka pelaavat hyvää jalkapalloa omassa sarjassaan tällä hetkellä. Manchester United johtaa Englannissa ja tilasto näyttää 18-2-3. Saksassa kärki on FCB 15-3-1 jne. Muutkin kärkipään joukkueet häviävät aika vähän. Jokereiden 1,85 pistekeskiarvo on mielestäni huono sarjan kärkijoukkueelta. Sen pitäisi alkaa kakkosella.

Jos kaikki joukkueet olisivat sen asteen parempi, olisi Jokereilla edelleen 1,85 keskiarvo, ei kakkosella alkava.
Tuo nimenomainen kakkonen kertoisi sarjassa tasoerojen olevan niin korkeat, että siellä olisi tasolle kuulumattomia joukkueita, ei niinkään sarjan tasosta kokonaisuudessaan.

syy on se pirun liigalisenssi. Vaikea hankkia miljoonia yrityselämästä kautta 1 varten, jos ennen kautta 2 pitää vielä hankkia x miljoonaa siihen, että saa ylipäätänsä aloittaa liigassa. Ensin teet turskaa ja sitten aloitat liigan häntäpään jengien pelaajabudjetin verran takamatkalta sen liigakauden talouden.

En tiedä, mutta voisin olettaa että pankista voisi saada rahaa tätä vastaan. Yrityselämästä sitten ne muut.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
1. sarjatasolla on liian paljon joukkueita. Kun virta vie Venäjälle, Ruotsiin, Sveitsiin ja P-Amerikkaan niin miten on mahdollista, että meillä on pääsarjatasolla 14 joukkuetta, kun selvästi suuremman väkiluvun omaavassa Ruotsissa on vain 12 pääsarjatason joukkuetta. ...
(boldaus oma)

Tämä esimerkki on helkatin huono, sillä Ruotsissa tasoa löytyy vain niin paljon enemmän. Tästä asiasta on puhuttu täälläkin, joten ristiriitaa on havaittavissa argumentoinnissa.

Todellisuushan on se, että Suomessa sillä "parhaalla" tasolla pelaa se 14 joukkuetta, eli liigajoukkueet. Määrä voisi olla kasvatettavissa ehkä Sportilla talousalueen puolesta.

Ruotsissa taas ylimmällä sarjatasolla pelaa "vain" 12 joukkuetta, mutta Allsvenskanin taso on niin laaja, että käytännössä joukkueita on peräti 26 (12+14)!

Myönnän toki, etten ole ihan varma, kuinka hyviä porukoita nuo Allsvenskanin kaikista heikoimmat jengit ovat, mutta onhan taso paljon laajempi kuin Suomessa.
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
No ihan varmaan jatkuvat, se onkin se yksi asia joka tässä maassa osataan aivan mahdottoman hyvin. Valittaminen ja muiden syyttäminen omista ongelmista. Juhani Tamminen ja Vaasan Sport. Case closed. Yksi mies osaa, muut eivät.

No mistä tämä Tamminen tähän tuli? Miten hän liittyy liigakarsintaan ja ihmettelemääsi idealistiseen avoimeen kilpailuun? Seppo Hiitelä ja Tampereen Ilves. Case Closed?

Mites tuo muiden syyttely liigassa? Kun liiga pantiin viideksi vuodeksi kiinni, niin syy ei muistaakseni ollut osaamattomissa seurapomoissa, vaan karsinnoissa ja putoamisen uhan aiheuttamassa taloudellisessa riskissä. Entäs Ässissä 2009? Playout-systeemi oli syynä että meni huonosti (ilmankos siitä luovuttiin) ja Tamminenkin huusi. Eikä ollut edes samassa organisaatiossa. Nyyh.

Liiga päätti laittaa sarjansa kiinni, minkä seurauksena kahden sarjan välinen kuilu kasvoi huomattavasti isommaksi kuin mitä se nyt on. Liiga keksi tämän systeemin, jossa ottelusarjan voittaja maksaa hävinneelle rahaa, mutta vain jos Mestis-joukkue voittaa. Sama taho määräsi yhtiömuodot ja hallit nousijajoukkueelle, mutta liigassa jo olleita se ei koskenut. Ketä tästä kohtelusta sitten pitäisi syyttää? Mestistä tai siinä operoivia seuroja? Jääkiekkoliittoa?

Minä en sitten tiedä mistä tuon väitteen ja varsinkin korrelaation kehittelit mutta hauskan typerähän se on. Ottelusarja kertoo siitä onko Mestis-seura kyennyt tekemään kilpailukykyisen joukkueen SINÄ VUONNA ja jos tämän vuoden Ilves voittaa karsinnat niin siinä ei auta vaikka kuinka itketään SM-Liigan perään.

No millä muulla keinoin seura voi osoittaa olevansa kelvollinen operoimaan liigassa? Onko olemassa jokin salattu systeemi jolla pääsee näyttämään, että homma käy?

Tällä(kin) palstalla on useaan otteeseen mainittu, että mikäli ei voita karsintoja, ei ole urheilullisesti tarpeeksi hyvä pelaamaan liigasssa. Tämä väite on mielestäni paskaa. Ainoa mitä karsintojen häviäminen todistaa on se, että puoliammattilaisista koottu joukkue ei voittanut yhdessä playoff-sarjassa ammattilaisista koottua joukkuetta.

Millä lisäätte sitä mielenkiintoa, kun sarjakärki vetää vähän päälle tonnin peleihin, liiga on auki ja Mestis kuulemma hyvä tuote? Miten? Miten lisätään liikevaihtoa, kun ei käy yleisöä? Miksei paikallinen yritysmaailma näe etuja auttaa liiganousussa, miksei paikallinen yleisö näe sitä? Kaikkiko tämä laitetaan vain SM-Liigan syyksi, ilman sen kummempia miettimisiä?

Karsintasarja olisi jo hyvä alku mielenkiinnon lisäämiseksi. Joukkuemäärien supistaminen olisi toinen hyvä askel. Mestiksen TV-näkyvyyden lisääminen kolmas askel. Onhan näitä.

Nousu on sen verran epävarma hanke, että merkittäviä summia moiseen ei yritysmaailmastakaan ole varaa siihen laittaa. Eri asia olisi, jos nousun ehdot (esim liigalisenssin hinta) olisi tiedossa jo kauden alussa. Nythän on niin, että liiga voi halutessaan mätkäistä vaikka parinkymmenen miljoonan euron hintalapun nousulle ja antaa maksuaikaa viikon.

Ja kuka tässä on karsintojen poistamista vaatinut?

Kahdeksan liigaseuraa ja tukku jatkoaika.comin lukijoita ja kuten itsekin aiemmin tänään maanantaina totesit,

Minä edelleen ihmettelen tätä idealistista näkökulmaa avoimesta kilpailusta.

Tuosta sanavalinnasta ainakaan minulle ei ensimmäisenä tullut mieleen että ihmettelet muodossa "Onpa todella hyvä idea, kas kun ei itselle tullut mieleen". Mikäli todella näin tarkoitit niin olkoon sitten niin, mutta epäilen.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten jo aiemmin kirjoitin, kymmenen joukkueen pääsarja olisi suomalaiselle jääkiekkoilulle yksinkertaisesti liian pieni. Johonkin lentopalloon se vielä menee, mutta ei jääkiekon sm-liigaan, suomen ainoaan omavaraiseen kilpaurheilusarjaan. Liigassa riittää nykyiselläänkin a) pelaajia, b) rahaa c) katsojia neljälletoista joukkueelle, joten joukkumäärän noin radikaali karsiminen olisi muutenkin melko typerää. 12 joukkuetta on minimi, 14 optimi ja 16 maksimi.

En myöskään pidä siitä, että keinotekoisesti yritettäisiin saada jokaisen mukana olevan joukkueen kausi jatkumaan runkosarjan jälkeen. Playouteja kokeiltiin, ei toiminut. Minusta runkosarjalle pitäisi antaa sen verran merkitystä, että joidenkin joukkueiden kausi voi loppua runkosarjaan. HIFK:lle tätä ei kovin usein ole käynyt, mutta on käynyt kuitenkin. Faneille pitää antaa syy liian aikaisen kesäloman aiheuttamaan vitutukseen. Pleijariviivan jakaminen poff-jengeihin ja karsintajengeihin puolestaan on turhan radikaalia. Suora putoaminen yksiselitteisesti typerää, ei kuulu jääkiekkoon, siitä on urheilullisuus kaukana jos joukkueilla ei ole keskenään mitään tasonmittausta.

Ensiksi Mestiksen olisi osoitettava, että sieltä löytyy liigakelpoisia joukkueita. Vaihtuvuuden lisääminen vain vaihtuuvuuden lisäämisen ilosta - mitä täälläkin monet tuntuvat haluavan - olisi pitkällä tähtäimellä kestämätön ratkaisu. Jos jonkinlaiseen karsintasarjasysteemiin joskus siirrytään, niin sitä ennen jonkun Mestisseuran olisi noustava liigaan. Ja toisekseen Mestiksen itse kehityttävä sellaiseksi että jokainen Mestisseura olisi liigakelpoinen. Karsintasarjasta tulisi täydellinen mahalasku siinä vaiheessa kun sen voittaisivat HCK ja Jämä-JYP, mutta liigajoukkueet pitäisivät sarjapaikkansa, koska näillä ei ole resursseja nousta.

Mitä Mestiksen pitäisi siis tehdä? Ensinnäkin oman juniorityön toiminnan tehostaminen on pitkän tähtäimen tekemisessä välttämätöntä. Muutamissa joukkueissa tämä on hoidettu ihan hyvin, ja esim Vaasassa toiminta on ammattimaistumassa siltäkin osin. Tätä tosin haittaa typerästi hoidettu ASM. A-junnujen liigasta pitäisi tehdä joko avoin, täysin edareista riippumaton sarja, tai sitten tehdä siitä ihan rehellinen liigajoukkueisiin sidottu farmisarja (ja nostaa ikärajoja ym).

Toisekseen Mestikselle tekisi hyvää irroittautua Kal€:n talutusnuorasta joko omaksi organisaatiokseen tai SM-Liigan alaisuuteen. Näistä jälkimmäinen olisi suurin teko suomalaiselle kiekkoilulle pitkään aikaan. Liitto jatkakoon pelleilyään harrastesarjoissa ym. Tällöin Mestisseurat pääsisivät myös kiinni liigan TV-sopimuksiin. Olisihan se helvetin hienoa jos ensi kaudesta lähtien Nelonen näyttäisi a) netissä kaikkien liiga/mestisjengien kaikki ottelut b) pääkanavallaan liigaa 3-4 peliä ja mestistä 2 peliä viikossa.
 

scholl

Jäsen
Jos kaikki joukkueet olisivat sen asteen parempi, olisi Jokereilla edelleen 1,85 keskiarvo, ei kakkosella alkava.
Tuo nimenomainen kakkonen kertoisi sarjassa tasoerojen olevan niin korkeat, että siellä olisi tasolle kuulumattomia joukkueita, ei niinkään sarjan tasosta kokonaisuudessaan.

Yleensä jos sarjan taso on hyvä niin siellä joku pelaa erinomaisen hyvin ja on muita parempi. Se kertoo tästä amatöörimäisyydestä jotain, ettei kukaan ole hyvä ja pelit ovat sen verran sontaa, ettei niitä voi edes katsoa.

En tiedä, mutta voisin olettaa että pankista voisi saada rahaa tätä vastaan. Yrityselämästä sitten ne muut.

Niin vaikka olisikin noin niin, minkä takia. Miksi tuollainen paperi on ylipäätänsä olemassa. Jos joku tippuu niin ei se voi sitä rahaa, minkä se saa, voi laittaa haisemaan, vaan se pitää tallettaa jonnekin sitä varten, että se raha on taas olemassa, kun noustaan takaisin. Jos taas joku nousee pysyvästi niin sillä on jatkuvasti rasitteena tuo laina.

Todellisuushan on se, että Suomessa sillä "parhaalla" tasolla pelaa se 14 joukkuetta, eli liigajoukkueet. Määrä voisi olla kasvatettavissa ehkä Sportilla talousalueen puolesta.

Ruotsissa taas ylimmällä sarjatasolla pelaa "vain" 12 joukkuetta, mutta Allsvenskanin taso on niin laaja, että käytännössä joukkueita on peräti 26 (12+14)!

Myönnän toki, etten ole ihan varma, kuinka hyviä porukoita nuo Allsvenskanin kaikista heikoimmat jengit ovat, mutta onhan taso paljon laajempi kuin Suomessa.

Sitä suuremmalla syyllä on outoa, että jos Suomen koko taso on se vaikkapa 16 tai 18 joukkuetta niin minkä hemmetin takia 14 niistä pelaa pääsarjatasolla, jos Ruotsissa on kerran 26 joukkuetta, joista vain 12 on pääsarjatasolla, jotka keräävät kuitenkin pääsääntöisesti ne nimekkäimmät pelaajat.

Jostain syystä lähes kaikki mikä liittyy suomalaiseen lätkään, on se sitten liiga tai liitto niin kaikkeen liittyy joku vilunkipeli ja kummallinen suhmurointi. Mikään ei ole ikäänkuin oikein tai täysin päivänvaloa kestävää.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No mistä tämä Tamminen tähän tuli? Miten hän liittyy liigakarsintaan ja ihmettelemääsi idealistiseen avoimeen kilpailuun? Seppo Hiitelä ja Tampereen Ilves. Case Closed?.

Huoh... Keksitkö montaa muuta henkilöä joka on itse saanut rakennettua varteenotettavan joukkueen Mestikseen ja sen päälle vielä sitouttanut huimalla tavalla koko kaupungin siihen tavoitteeseen?

Kajaani? Jep, mutta pystyykö nousemaan, mahtuuko taistelemaan esim. Kärppien kanssa ja sitten vielä Kuopio siellä kulmilla. Otetaanko Iisalmen rahat Kajaaniin vai Kuopioon, mitä luulet Vidgrenien miettivän.

Entäs Mikkeli? Lappeenranta ja Lahti lähellä, molemmissa liigajoukkue ja Lappeenranta vie rybyköiden rahat. Idässä ei ole mitään ja luoteessa Jyväskylä.

Itärajalla olisi Joensuu, mutta Joensuun ongelma on, että se on keskellä korpea Heinävesien sun muiden kanssa, lähdetäänkö Savonlinnasta Jokipoikien peliin?

Epäilen kyllä, että et nyt edes halua ymmärtää, siitä kielii tämä Hiitelä-heitto.

Mites tuo muiden syyttely liigassa? Kun liiga pantiin viideksi vuodeksi kiinni, niin syy ei muistaakseni ollut osaamattomissa seurapomoissa, vaan karsinnoissa ja putoamisen uhan aiheuttamassa taloudellisessa riskissä. Entäs Ässissä 2009? Playout-systeemi oli syynä että meni huonosti (ilmankos siitä luovuttiin) ja Tamminenkin huusi. Eikä ollut edes samassa organisaatiossa. Nyyh..

Niin, sillä yritettiin tervehdyttää taloutta. Suljettu sarja todettiin huonoksi ja avattiin uudelleen. Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että suljetun sarjan aikana liigaan nousi enemmän joukkueita, kuin nyt kun sarja uudelleen avattiin.

Ja playoutit tosiaan olivat täysi vitsi ja siksi niistäkin on luovuttu. Suomessa pitää tervehdyttää taloutta mutta sitten sitä ei saa tehdä myymällä kalleimmat pelaajat pois kesken kauden. Siihen on kiva keksiä himmeleitä sitten päälle.

Liiga päätti laittaa sarjansa kiinni, minkä seurauksena kahden sarjan välinen kuilu kasvoi huomattavasti isommaksi kuin mitä se nyt on. Liiga keksi tämän systeemin, jossa ottelusarjan voittaja maksaa hävinneelle rahaa, mutta vain jos Mestis-joukkue voittaa. Sama taho määräsi yhtiömuodot ja hallit nousijajoukkueelle, mutta liigassa jo olleita se ei koskenut. Ketä tästä kohtelusta sitten pitäisi syyttää? Mestistä tai siinä operoivia seuroja? Jääkiekkoliittoa? .

Jokainen liigaseura on Oy (tai en minä tiedä saako Kerho vielä leikkiä) ja hallit on laitettu kuntoon pikkuhiljaa. Kai sitä samaa saa vaatia Mestis-joukkueiltakin? En taas ymmärrä mistä kenkä puristaa.

Jos liigaan nousisi vaikka nyt Kajaanin Hokki mesenaatin tuella, niin sillä hallilla oltaisiin aika kovilla ensimmäisellä kaudella. Rakentaako sitten uusi halli, jos tuolla kaudella jo pudotaan jne.?

Miten aitiot, aitiomyynti? Onko valmiina, pitääkö rakentaa, syökö kapasiteettia?

No millä muulla keinoin seura voi osoittaa olevansa kelvollinen operoimaan liigassa? Onko olemassa jokin salattu systeemi jolla pääsee näyttämään, että homma käy? .

Heh, no sehän näytetään sen nousun jälkeen. Mutta ensin täytyisi voittaa se karsintasarja. Kärppien ja KalPan tilanteesta ei liene tarpeen edes keskustella, ne ovat elinvoimaisia, oli kabinettipäätöksiä tai ei. Varmaan olisi maistunut muillekin seuroille, olisi saanut pari vuotta suljetussa sarjassa rakentaa tuotetta. Harmi, kun KalPa oli ainoa joka kyseisenä vuonna Mestiksen voitti.

Pelicans olisi nyt haudassa ilman suljettua sarjaa, ja viime vuonna oli finaalissa. Asioissa on aina kaksi puolta kuitenkin.

Tällä(kin) palstalla on useaan otteeseen mainittu, että mikäli ei voita karsintoja, ei ole urheilullisesti tarpeeksi hyvä pelaamaan liigasssa. Tämä väite on mielestäni paskaa. Ainoa mitä karsintojen häviäminen todistaa on se, että puoliammattilaisista koottu joukkue ei voittanut yhdessä playoff-sarjassa ammattilaisista koottua joukkuetta. .

Vai niin.

Karsintasarja olisi jo hyvä alku mielenkiinnon lisäämiseksi. Joukkuemäärien supistaminen olisi toinen hyvä askel. Mestiksen TV-näkyvyyden lisääminen kolmas askel. Onhan näitä.

Nousu on sen verran epävarma hanke, että merkittäviä summia moiseen ei yritysmaailmastakaan ole varaa siihen laittaa. Eri asia olisi, jos nousun ehdot (esim liigalisenssin hinta) olisi tiedossa jo kauden alussa. Nythän on niin, että liiga voi halutessaan mätkäistä vaikka parinkymmenen miljoonan euron hintalapun nousulle ja antaa maksuaikaa viikon..

Mestis ei kiinnosta tv-yhtiöitä sen enempää kuin futis, koripallo tai lentopallo. SM-Liiga on ainoa tuote joiden oikeuksista tällä hetkellä halutaan maksaa. Kyllä se näkyvyys lisääntyy ihan muuta kautta, ja ensimmäisenä muutoksen on tultava paikallisella tasolla.

Jos aitoa kysyntää ei ole niin vaikea mitään kestävää on siihen päälle luodakaan.

Kahdeksan liigaseuraa ja tukku jatkoaika.comin lukijoita ja kuten itsekin aiemmin tänään maanantaina totesit,

Tuosta sanavalinnasta ainakaan minulle ei ensimmäisenä tullut mieleen että ihmettelet muodossa "Onpa todella hyvä idea, kas kun ei itselle tullut mieleen". Mikäli todella näin tarkoitit niin olkoon sitten niin, mutta epäilen.

Se on idealistista siksi, että tunnutaan kaikki perustelevan tuolla mahdollisuudella. Mielestäni käytäntö on toistaiseksi aika tylysti näyttänyt, että se ei vielä riitä mihinkään, vaan seurojen on ihan itse se työ tehtävä.

Liigakarsinnat eivät ole Suomessa todellakaan uusi asia mutta vaihtuvuus on ollut silti pientä liigassa ja se kertoo, että loputtomasti ei uusia joukkueita sinne saada. Toinen asia on se heikko taloudenpito, joka on kaatanut etenkin 90-luvulla melkein kaikki seurat jotka ovat liigassa käyneet pyörähtämässä. Ja menihän siinä KalPakin pesuvesien mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
syy on se pirun liigalisenssi. Vaikea hankkia miljoonia yrityselämästä kautta 1 varten, jos ennen kautta 2 pitää vielä hankkia x miljoonaa siihen, että saa ylipäätänsä aloittaa liigassa. Ensin teet turskaa ja sitten aloitat liigan häntäpään jengien pelaajabudjetin verran takamatkalta sen liigakauden talouden.

(Boldaus lainaajan)

Niinno eiköhän se liigalisenssi ole kuitenkin sijoitus eikä kuluerä..? Ja varmasti myös takauskelpoinen, koska konkurssi-/putoamistapauksessa liiga/nouseva joukkue ostaa sen pois. Tätä sijoitusta vasten saanee melko varmasti lainan paremmilla ehdoilla kuin operatiiviseen toimintaan. Ko. sijoitus antaa saman tien myös oikeuden mediatuloihin, joiden määrä lienee moninkertainen verrattuna vuosittaisiin rahoituseriin esim. 10v lainassa.

Ei kai kukaan kuvittele keräävänsä minkän seudun sponsoreilta liigalisenssisummaa kertarysäyksenä? Kyllä se raha on lainaa joko pankilta tai sijoittajilta.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nykyinen systeemi ei vaan toimi, koska:

1)Liigan ja mestiksen välissä liian isokuilu. Taloudellisesti, pelillisesti, olosuhteissa, organisaatioissa... kaikessa.

2)Kohdasta 1 johtuen liigaseuralle putoaminen olisi maailmanloppu ja Mestisseeuralle nouseminen olisi shokkimuutos organisaatioon sekä suunnaton voimainkoitos ja riski.

3)Kahden(liitto,liiga) eri toimijan alaisuudessa toimivien sarjojen yhteistyö on osoittanut toimimattomuutensa.

4)Liiga ei halua joukkueidensa tippuvan sarjasta.

Ratkaisu:
20 joukkueen 10+10 (A- ja B-liiga) SM-liiga
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
Epäilen kyllä, että et nyt edes halua ymmärtää, siitä kielii tämä Hiitelä-heitto.

Meni kyllä sen verran itseltäni ohi tämä Tammisen vetäminen mukaan tähän keskusteluun, että en aidosti ymmärtänyt mitä sillä ajoit takaa. Mutta kiitos kun selvensit.

Onhan nuo Jukureiden ja Sportin joukkueet viime vuosina sekä Pikkaraisen valmentama Joensuun jengi olleet ihan varteenottavia Mestis-jengejä. Mikäli tarkoitit tällä sellaista nippua, joka marssii voitosta voittoon niin sitten ei ole.

Kansanliikkeen synnyttäminen onkin sitten toinen juttu, mutta kyllä viimekauden Sportin takana väkeä oli ihan kivasti.

Niin, sillä yritettiin tervehdyttää taloutta. Suljettu sarja todettiin huonoksi ja avattiin uudelleen. Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että suljetun sarjan aikana liigaan nousi enemmän joukkueita, kuin nyt kun sarja uudelleen avattiin.

Ja playoutit tosiaan olivat täysi vitsi ja siksi niistäkin on luovuttu. Suomessa pitää tervehdyttää taloutta mutta sitten sitä ei saa tehdä myymällä kalleimmat pelaajat pois kesken kauden. Siihen on kiva keksiä himmeleitä sitten päälle.

Suljetun sarjan aikana liigaan on tosiaan nostettu enemmän joukkueita kuin sen sittemmin avoimena ollessaan sinne on noussut. Se on valitettavaa ja unelmoin edelleen siitä että jokin Mestiksen seuroista tuohon karsinnan voittoon pystyisi.

Mitä playoutteihin tulee, niin ei sen kummallisempi vitsi ole kuin säälipleijaritkaan, mutta kumma kyllä vain toisesta luovuttiin. Nämä playoutit kuitenkin voivat ihan hyvin esimerkiksi Sveitsissä, joten aivan läpipaskasta systeemistä ei liene kyse.

Se on idealistista siksi, että tunnutaan kaikki perustelevan tuolla mahdollisuudella. Mielestäni käytäntö on toistaiseksi aika tylysti näyttänyt, että se ei vielä riitä mihinkään, vaan seurojen on ihan itse se työ tehtävä.

Juuri näin, ja Mestiksessä operoivat seurat ja niiden kannattajat toivovat että sen työn tekeminen mahdollistaisi unelman toteutumisen jatkossakin ja että siihen annetaan reilu ja oikeudenmukainen mahdollisuus. Ei ihan kohtuuton toive, mikä kuitenkin leimataan itkuksi SM-Liigan suuntaan tai valittamiseksi.

Liigakarsinnat eivät ole Suomessa todellakaan uusi asia mutta vaihtuvuus on ollut silti pientä liigassa ja se kertoo, että loputtomasti ei uusia joukkueita sinne saada.

Pientähän se on, kuten jo aiemmin todettiin, että kun nostaa tarpeeksi monta joukkuetta ylös, loppuu se haihattelu alemmalla portaalla. Toisaalta, onhan noita joukkueita sinne noussut viimeisen 13 kauden aikana kolme. Jos tuosta ottaa vielä pois sen viiden vuoden jakson kun se ei edes ollut mahdollista niin useammin kuin kerran kolmessa kaudessa on liigaan noustu. Ei se mun mielestä niin huonosti ole.

Lisäksi jos sieltä joku olisi pudonnut (mikä kai olisi edellytys tuolle vaihtuvuudelle) niin noita nousijoitakin saattaisi olla enemmän.

No oli miten oli, tämä homma alkaa junnata paikallaan. Toivon edelleen että karsinnat säilyvät ja ne muutetaan 2+4 joukkueen sarjaksi tämän yhden playoff-sarjan sijaan ja että kaikille joukkueille on samat säännöt.
 

Fordél

Jäsen
Jokainen liigaseura on Oy (tai en minä tiedä saako Kerho vielä leikkiä) ja hallit on laitettu kuntoon pikkuhiljaa. Kai sitä samaa saa vaatia Mestis-joukkueiltakin? En taas ymmärrä mistä kenkä puristaa.

Pikku hiljaa sitä on laitettu halleja kuntoon myös Mestiksen kärkiseuroissa. Mikkelissä tehtiin juuri iso remontti ja Kouvolassa on tehty pienempiä remppoja jo entuudestaan hyvään halliin (rakennettu mm. ravintolaparvi). Jonkinlaiset aitiot pystyttäisiin rakentamaan varmasti aika nopeallakin aikataululla jos jossain vaiheessa päästäisiin liigaan. Vaasassa Kuparisaarta on remontoitu mm. jäädytyskoneiston ja laitojen osalta. Suunnitelmat muistakin uudistuksista on jo olemassa. Turussa TuTolla on vuonna 2006 rakennettu hieno halli. Tosin miten sen kapasiteetti riittäisi liigassa, on mulle arvoitus.

Eli kyllä tälläkin rintamalla tapahtuu hyvää kehitystä siinä mittapuussa mikä on Mestiksessä mahdollista.
 

scholl

Jäsen
(Boldaus lainaajan)

Niinno eiköhän se liigalisenssi ole kuitenkin sijoitus eikä kuluerä..? Ja varmasti myös takauskelpoinen, koska konkurssi-/putoamistapauksessa liiga/nouseva joukkue ostaa sen pois. Tätä sijoitusta vasten saanee melko varmasti lainan paremmilla ehdoilla kuin operatiiviseen toimintaan. Ko. sijoitus antaa saman tien myös oikeuden mediatuloihin, joiden määrä lienee moninkertainen verrattuna vuosittaisiin rahoituseriin esim. 10v lainassa.

toisaalta esim. viime vuonna sanottiin, että se pitää maksaa tyyliin viikossa, joka asettaa jonkin verran haasteita. Toisekseen vaikka saisi lainaa niin miksi tuollainen sijoitus pitää tehdä, jos ajatellaan esim. tilannetta, että seura tulee jäädäkseen liigaan. Siis ymmärrän ajatuksen, jos putoaa vuoden päästä uudelleen niin se on plusmiinusnolla, ei ongelmaa. Entä jos seura ei putoa, pitää nostaa pelaajabudjettia, pitää kehittää organisaatiota, pitää satsata halliin jne. ja sen lisäksi on tuokin laina vielä siinä päällä kummittelemassa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jonkun Mestisseuran pitäisi haastaa pelaajamarkkinoilla SaiPa? Millä tapaa liittyy liigakarsintaan? Jos SaiPa sinne vielä tällä kaudella joutuu niin sitten se sinne Mestikseen kyllä joutaakin.....

Ilmeisesti tuossa haettiin lähinnä takaa sitä, että Mestisseuran pitäisi saada hankittua vähintään ne pelaajat (tai samalla hintaa pelaajia), keitä SaiPa hankkii joka syksy rosteriinsa. Eli Mestis all-stars ja pari kovempaa liiganimeä. Siinäkin tulee käytännön ongelmana vastaan se, ettei se nousu ole mitenkään varmaa vaikka rosteri olisi miten timanttinen ja riski olisi siis sijoituksella melkoinen.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuo Ruotsissa pelattava karsintasarja on tietenkin ajan saatossa saanut aikaan sen, että alemmalla sarjatasolla pelaavilla joukkueilla on talous parantunut ja voidaan todella haastaa ylemmän sarjatason joukkueet karsinnoissa. Jos on pari kautta pelattu ylemmällä tasolla ja sitten tiputtu, niin edellytykset uuteen nousuun on jo olemassa. Myöskin sponsorointirahat ovat helpommin saatavilla ja katsomoihin saadaan enemmän porukkaa, kun tiedetään, että on todellinen mahdollisuus nousta.

Suomen systeemissä yhden mestisjoukkueen on todella vaikea todistaa yhteistyökumppaneille ja katsomoille, että tänä vuonna karsitaan. Suurellakin budjetilla otat riskin (loukkaantumiset ym.), että jäätkin mestisfinaaleissa hopealle ja koko kausi menee persiilleen. Kyllä mestikseenkin pitäisi luoda edellytykset, ettei kaikkea tarvi jättää yhden kortin varaan, vaan toinen ja mahd. kolmaskin, jopa neljäskin joukkue osallistuu karsintaan.

Ja se korkeammalta sarjatasolta pudonneen joukkueen (tai kahden joukkueen) ei välttämättä tarvi lähteä seuraavaan kauteen 3 miljoonan pelaajabudjetilla.

Luulisin, että tuolla systeemillä saataisiin Suomeen uusia liigapaikkakuntia ja kaikenkaikkiaan kokonaismäärällisesti lisää katsojia ainakin alemman sarjan otteluihin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
toisaalta esim. viime vuonna sanottiin, että se pitää maksaa tyyliin viikossa, joka asettaa jonkin verran haasteita.

Tuollaisiin haasteisiin pitää vain sopeutua. Jos seuran tavoitteena on nousu ja muut kriteerit täyttyvät, niin olisi amatöörimäistä olla jo etukäteen sopimasta rahoitusta jos/kun nousu tapahtuu. Kun tuleva kuluerä on tiedossa, pitää siihen varautua vaikka maksun pitäisi näkyä tilillä heti nousujuhlien jälkeen.

Toisekseen vaikka saisi lainaa niin miksi tuollainen sijoitus pitää tehdä, jos ajatellaan esim. tilannetta, että seura tulee jäädäkseen liigaan.

Jos maksuehdot saadaan kuntoon, niin tuon voi vähentää vaikka 10 vuoden aikana. Tuskin rahoittavalle taholle on erityisen merkittävää tapahtuuko takaisinmaksu putoamisen takia vai liigan ansiosta nousseiden tuloerien kautta. Oleellista on saada sijoitetulle pääomalle "riittävä" tuotto. Lainausmerkit sen takia, että tietyt tahot saattavat pitää riittävänä markkinahintaa, toiset inflaatiokorjattua nimellistä hintaa ja osalle riittää nimellinen hinta. Ei tuota tarvitse nähdä minään lyhytaikaisena sijoituksena rahoittavalle taholle, vaan vaikkapa joko mahdollisuutena tienata tasaisen varmasti vuosien varrella tai toimia hieman Amons Andersonin hengessä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Suurellakin budjetilla otat riskin (loukkaantumiset ym.), että jäätkin mestisfinaaleissa hopealle ja koko kausi menee persiilleen. Kyllä mestikseenkin pitäisi luoda edellytykset, ettei kaikkea tarvi jättää yhden kortin varaan, vaan toinen ja mahd. kolmaskin, jopa neljäskin joukkue osallistuu karsintaan.

Sinikeltaisin värilasein maailmaa katsottuna täytyy kyllä tähän toiveeseen yhtyä täysin. Kolmas perättäinen runkosarjan voitto tulossa (ja näillä näkymin aika heittämällä, 4 kierrosta jäljellä, piste-ero saatu kasvatettua jälleen pienen treenaamisesta johtuneen suvantovaiheen jälkeen yli kymmeneen, piste-KA hieman yli 2), mutta pleijjarien hanskaaminen ei silti ole mikään läpihuuto. 2011 keväällä runkosarjan pistekeskiarvo ottelua kohti 2,06 eli aika helvetin kova ja niin vaan finaaleissa kaaduttiin. Viime vuoden alle 2 keskiarvolla ei sitten päästy edes finaaleihin (johtui kyllä täydellisestä joukkuepelin puutteesta viimekauden yksilöryhmällä).

1+3 karsintasarja olisi siis mun puolesta aika jees, vaikka siten että Liigan runkosarjan viimeinen Mestiksen runkosarjan 1. on sarjassa suoraan ja sijat 2-5 pelaavat omat pleijjarit karsijan paikasta. Eiköhän sinne joka vuosi sellaiset 3 mestisporukkaa saataisi karsimaan, ketkä oikeasti karsinnoissa tahtoisivat olla, kun tälläkin hetkellä runkosarjan top6 itsenäisiä organisaatioita.

Tuollaisiin haasteisiin pitää vain sopeutua. Jos seuran tavoitteena on nousu ja muut kriteerit täyttyvät, niin olisi amatöörimäistä olla jo etukäteen sopimasta rahoitusta jos/kun nousu tapahtuu. Kun tuleva kuluerä on tiedossa, pitää siihen varautua vaikka maksun pitäisi näkyä tilillä heti nousujuhlien jälkeen.

Voi olla hankala varautua tulevaan menoerään, kun tälläkään kertaa kyseisen menoerän suuruutta ei ole ilmoitettu. Joku vuosi sitten oli puhetta "vajaasta miljoonasta" (Jukureiden tasonmittauskaudella kerrottiin seuran puolelta, että lisenssiin tarvittava 600k€ olisi jo odottamassa, tuossa on ainoa virallisemmalta taholta kuulleeni/lukeneeni tarkka summa), sittemmin spekulaatioissakin ollut summa on noussut ja ilmeisesti yleinen arvaus olisi tällä hetkellä jotain puolisentoista miljoonaa? Tosin sarjan jälkeenhän se hinta selviää ostajalla ja voihan se pompsaus olla melkoinen.
 

Profaneomen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei mitään muuta ku hemmetti kaikki ovet auki. Otetaan epätavalliseen tapaan futiksesta käytäntömalli ja joka vuosi 2 huonointa tippuu, 2 parasta nousee ja sitten vielä kolmonen ja kolmanneks vika karsii. Tulis väriä liigaan, mestis varmasti kiinnostais huomattavasti enemmän, uskoisin että suomalaisen jääkiekkoilun taso nousis. Mestis porukoihin tulis enemmän rahottajia ja mahdollisesti vois kalastella vähän ulkomaisia sponsoreita tai omistajia. Koko homma ihan ranttaliks. Sitten siihen kaupan päälle perustettais 2-3 suomalaista superseuraa jotka juntattais KHL. Nää seurat sitten pääsääntöisesti ottais aina suomalaiset sm-liiga tähdet omiin hoteisiin, ettei kaikki karkais baruskeille.

Saataisiin molempiin sarjoihin vähän kilpailukykyä, kaikki jengit pelais perkele kautensa täysillä loppuun, ei auttais tuolla kolmanneks vikalla pallillakaan alkaa myydä pelaajiaan loppukaudesta pois. Sama homma myös mestiksestä alempiin sarjoihin ja niin edespäin. Thinkaboutit!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tuo Ruotsissa pelattava karsintasarja on tietenkin ajan saatossa saanut aikaan sen, että alemmalla sarjatasolla pelaavilla joukkueilla on talous parantunut ja voidaan todella haastaa ylemmän sarjatason joukkueet karsinnoissa. Jos on pari kautta pelattu ylemmällä tasolla ja sitten tiputtu, niin edellytykset uuteen nousuun on jo olemassa. Myöskin sponsorointirahat ovat helpommin saatavilla ja katsomoihin saadaan enemmän porukkaa, kun tiedetään, että on todellinen mahdollisuus nousta.

Mietitääs nyt, että Timrå, Mora ja vaikka Ängelholm (Rögle) ovat olleet Elitserienissä, Timrå jopa pidempään. Väkiluku kaikissa hieman päälle 10 000. Meinaatteko, että ainoa syy on karsintasarjan sarjasysteemi?

Heh, kyllä Suomessa täytyy ottaa se pää pois takapuolesta ja ensin miettiä miten paikallinen yhteisö saadaan mukaan siihen touhuun. Kouvolassa on 87 000 asukasta, Vaasassa 61 000, Joensuussa 75 000 jne.

Hauskinta asiassa on se, että suomalaiset liigaseuratkin ovat ottaneet pataan taloudellisesti näiltä Ruotsin pikkupaikkakunnilta. Mitenköhän perustellaan sitten Mestis-seurojen tilanne?

Kyllä tässä on kyse ihan jostain muusta kuin pelkästä avoimesta sarjasta.
 

Profaneomen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mietitääs nyt, että Timrå, Mora ja vaikka Ängelholm (Rögle) ovat olleet Elitserienissä, Timrå jopa pidempään. Väkiluku kaikissa hieman päälle 10 000. Meinaatteko, että ainoa syy on karsintasarjan sarjasysteemi?

Heh, kyllä Suomessa täytyy ottaa se pää pois takapuolesta ja ensin miettiä miten paikallinen yhteisö saadaan mukaan siihen touhuun. Kouvolassa on 87 000 asukasta, Vaasassa 61 000, Joensuussa 75 000 jne.

Hauskinta asiassa on se, että suomalaiset liigaseuratkin ovat ottaneet pataan taloudellisesti näiltä Ruotsin pikkupaikkakunnilta. Mitenköhän perustellaan sitten Mestis-seurojen tilanne?

Kyllä tässä on kyse ihan jostain muusta kuin pelkästä avoimesta sarjasta.


Puhumattakaan siitä että suomessa jääkiekko on suosituin laji... Ruotissa edes ei. Siellä futislehterit on vielä enemmän täysiä, suomessa kun sitä ongelmaa ei ole, täällä jalkapallomatsit on hyvässä reilassa jos pari lippua liehuu. Silti ruotsissa on lätkämatseihinkin katsojia tarpeeks.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Voi olla hankala varautua tulevaan menoerään, kun tälläkään kertaa kyseisen menoerän suuruutta ei ole ilmoitettu.

Jos edes seurajohdot eivät ole tietoisia liiganousun kannalta noinkin oleellisesta asiasta, niin liigan avoimuus on melkoisen näennäistä. Ymmärrän hyvin ettei kaikkien tahojen intresseissä ole pitää tietoa julkisena, mutta nousua hakevien seurojen kannalta tuo tieto pitäisi olla olemassa.

Jos tilanne tosiaan on tuo, niin toivoisin liigan määrittelevän lisenssin arvon heti ensi tilassa. Tuon ei pitäisi loppujen lopuksi olla mitään ydinfysiikkaa, olettaen että lisenssin arvo perustuu johonkin muuhun kuin perstuntumaan.
 

lappee

Jäsen
Vaasan Sportin budjetti kaudelle 12-13 on noin 1,9 miljoonaa, SM-liigan pienimmällä budjetilla toimivan SaiPan noin 3,5 miljoonaa. Eli tässäkin on jo se pieni ero Liigan ja Mestiksen välillä. Sportin pitää tuplata budjettinsa ja vielä sen lisäksi lunastaa "putoavalta" seuralta liigalisenssi. Ja se taitaa olla vielä niin, että lisenssi on lunastettava parin viikon sisällä. Maksu suoritetaan putoavalle seuralle ei siis liigalle ja sille ei tule mitään 10 vuoden maksuaikaa. Siinä on haastetta kerrakseen.

Mestiksestä pitää olla mahdollisuus nousta, mutta mitkään hissiliikkeet eivät enää nykyisin onnistu, kuten joskus 80-90 luvuilla, eli vuosi liigaa, divaria, liigaa...Toki ajat on muuttuneet ja niin sen täytyy myös olla.

Olipa joukkue nyt mikä tahansa, jos liigasta putoaminen olisi tosiasia, niin en usko että sillä olisi edes mahdollisuuksia seuraavalla kaudella taistella noususta. Organisaatimuutokset olisivat niin suuret kun ammattilaisjoukkueesta tehdään amatööri- tai puoliammattilaisjoukkue. Organisaatiossa tulisi tapahtumaan paljon muitakin muutoksia kuin vain joukkueessa. Liigajoukkueilla on päätoimiset toimitusjohtajat, markkinointipäälliköt, toimistopäälliköt, tiedotusvastaava, ravintolahenkilökuntaa jne. Eli ainakin osa noista saisi myös lopputilin.

Voisi varmaan verrata vaikka pieneen tehtaaseen joka työllistää sen 40 henkilöä. Siellä voi olla samanlaiset tunnelmat kun kerrotaan, että yritys loppuu. Et voi olla varma työpaikastasi enää nykyisin missään.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleensä jos sarjan taso on hyvä niin siellä joku pelaa erinomaisen hyvin ja on muita parempi. Se kertoo tästä amatöörimäisyydestä jotain, ettei kukaan ole hyvä ja pelit ovat sen verran sontaa, ettei niitä voi edes katsoa.

Oletko sitä mieltä että tuo Jokereiden 1.85 ppo liittyy siis tähän jotenkin? En alunperinkään ymmärtänyt miksi pistekeskiarvo kertoo liigan olevan tasoltaan paska jos se on tasainen. Miksei se voi olla silloin tasaisen hyvä? Jääkiekko itsessään on muuttunut mielestäni viihdearvoltaan huonommaksi, muttei ainakaan tämän kauden rostereita katsellessa voi sanoa sen menneen materiaaliltaan huonommaksi, päinvastoin.

Niin vaikka olisikin noin niin, minkä takia. Miksi tuollainen paperi on ylipäätänsä olemassa. Jos joku tippuu niin ei se voi sitä rahaa, minkä se saa, voi laittaa haisemaan, vaan se pitää tallettaa jonnekin sitä varten, että se raha on taas olemassa, kun noustaan takaisin. Jos taas joku nousee pysyvästi niin sillä on jatkuvasti rasitteena tuo laina..

Käsittääkseni se on osake, mutta voin olla väärässä. Samalla tulee oikeus tv-soppareiden tuloihin yms. Nämä mutuna pelkästään.
Lainasta pääsee taas eroon maksamalla ja siihen auttaa mm. aiemmin mainitut tv-tulot.

toisaalta esim. viime vuonna sanottiin, että se pitää maksaa tyyliin viikossa, joka asettaa jonkin verran haasteita. Toisekseen vaikka saisi lainaa niin miksi tuollainen sijoitus pitää tehdä, jos ajatellaan esim. tilannetta, että seura tulee jäädäkseen liigaan. Siis ymmärrän ajatuksen, jos putoaa vuoden päästä uudelleen niin se on plusmiinusnolla, ei ongelmaa. Entä jos seura ei putoa, pitää nostaa pelaajabudjettia, pitää kehittää organisaatiota, pitää satsata halliin jne. ja sen lisäksi on tuokin laina vielä siinä päällä kummittelemassa.

Kyllä tuo raha hommataan jo paljon ennen nousun varmistusta jos siis seura tosissaan on SM-liigaan nousemassa. Sijoitus taas pitää tehdä, jotta siitä saa tuloja (tv). Jos seura tulee jäädäkseen, tulee sillä olemaan huomattavasti isommat tulotkin. Näitä tv, yleisömäärän kasvu, oheismyynnin kasvu ja sponsorit noin äkkiseltään tulee mieleen. Hallien tilanteista ei mitään hajua, mutta ainakin Porissa ollaan saatu liiankin kauan pelata melko epäilyttävissä olosuhteissa näin kauniisti sanoen:) Yleisöä toki meille mahtuu ja kentän päällä on näyttöruudut, mutta siinä se aika lailla...

Tuollaisiin haasteisiin pitää vain sopeutua. Jos seuran tavoitteena on nousu ja muut kriteerit täyttyvät, niin olisi amatöörimäistä olla jo etukäteen sopimasta rahoitusta jos/kun nousu tapahtuu. Kun tuleva kuluerä on tiedossa, pitää siihen varautua vaikka maksun pitäisi näkyä tilillä heti nousujuhlien jälkeen.

Juurikin näin minäkin ajattelen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Suomen systeemissä yhden mestisjoukkueen on todella vaikea todistaa yhteistyökumppaneille ja katsomoille, että tänä vuonna karsitaan. Suurellakin budjetilla otat riskin (loukkaantumiset ym.), että jäätkin mestisfinaaleissa hopealle ja koko kausi menee persiilleen. Kyllä mestikseenkin pitäisi luoda edellytykset, ettei kaikkea tarvi jättää yhden kortin varaan, vaan toinen ja mahd. kolmaskin, jopa neljäskin joukkue osallistuu karsintaan...

Pitäsikö Suomen mestaruuskin ratkaista runkosarjan perusteella, ettei kaikki jää yhden kortin varaan (loukkaantumiset yms.)?

Mikäli Mestisjoukkueilla on taustat kunnossa, ne voivat satsata nousuun muutaman vuoden välein. Vaasassa on takana muutama positiivinen Mestisvuosi, jonka seurauksena kassaan on kertynyt hyvä määrä puskuria. Mikäli seurat rakentavat toimintaansa tällä tavalla, Mestiksen karsinta alkaa jo välierävaiheessa, kun neljä liigaan pyrkivää seuraa taistelee mestaruudesta.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Mestiksen kärki on nykyään niin tasainen ja toisaalta tasoero SM-liigaan niin iso, ettei Ruotsin kaltainen kahden SM-liigajoukkueen ja neljän Mestisjoukkueen kaksinkertainen karsintasarja tekisi nousemista yhtään helpommaksi. Neljä Mestisjoukkuetta voisivat pelata keskinäiset ottelunsa niin totaalisesti ristiin, että todelliset saumat taistella liiganoususta kariutuisivat jo siihen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Dataa (11-12)

Mestiksen budjettikeskiarvo €730 000
SM-liiga €5,7 miljoonaa
Allsvenskan €1,26 miljoonaa
Elitserien €6,9

Pienin budjetti
JYP-Akatemia €286 800
Saipa €3,5 miljoonaa
Borås €600 000
Luleå €4,6 miljoonaa

Suurin budjetti
Sport €1,9
Kärpät €7.7miljoonaa
Malmö €3,4
FBK € 12,5 miljoonaa

Neljän kärkijoukkueen vs. heikoimman 4 keskiarvobudjetti
Mestis 1,24 miljoonaa vs. SM -Liiga 4,2 miljoonaa (29,5%)
Allsvenskan 2,27 miljoonaa vs Elitserien 5,4 miljoonaa (42%)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mielenkiintoisia lukuja. Kertoo ainakin minulle sen, että Allsvenskanin "ylivertaisuutta" suhteessa Mestikseen on täällä hieman liioiteltu. Allsvenskanin lukujen vaisuus ainakin minut yllättää. Sitähän on jopa osittain verrattu SM-liigaan. No eipä tästä jaksa hirveästi jauhaa, mutta mukava nähdä, että ei se ero Allsvenskanin suhde Elitserieniin vs. Mestiksen suhde SM-liigaan nyt "niin" järkyttävä ollutkaan. Pitää kuitenkin huomioida Allsvenskan joukkueiden paljon parempi asema vs. Mestisjoukkueet. Kyllä tuo k.a budjetti suomessakin hieman nousisi Kvalserien porkkanalla.

Tuosta taas nähdään sekin, että ei se pelkkä raha (Malmö)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös