Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 052 006
  • 5 041

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kauheesti Mäntykiveä on sentterinä vertailtu Tapparan ja Kärppien senttereihin. Itse veikkaan että Mänty pelaa laidassa ensi kauden.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No, otetaan Lahestakin kolmikko. Viime kaudelta jääneisiin kärkijätkiin on luotto ja mielestäni yksi tärkeimmistä asioista onnistumisen kannalta onkin se, saadaanko taustalta tukea.

Ikonen – mielestäni helpoin valinta. Kantanee kakkossentterin viittaa ja täten onnistumista voisi luonnehtia kohtalaisen tärkeäksi.

Kivenmäki – pääsi viime kaudella heilumaan Smejkalin ja Jasekin kanssa muutamaa kertaan, ja ajoittain näyttikin oikein hyvältä. Nyt pitäisi saada hyvät otteet pysymään.

Herra X (puolustaja) - Laukkasen mukaan tulossa on vielä yksi hyökkääjä ja yksi pakki. Tämän hetkistä pakistoa katsoessa ainoastaan Erosta voi luonnehtia kiekolliseksi, joten tulevan pakin voisi kuvitella istuvan myös tähän kategoriaan. Viime kaudella kiekolliseen peliin ei Erosen takaa oikein tahtonut löytyä vaihtoehtoja, tuota taakkaa olisi nyt hiukan kevennettävä.

Jos pakistoon ei tulekaan kiekollista kaveria (mikä olisi omituista), niin kolmanneksi voisi luonnehtia melko hyvin myös Utusta (viime kaudella oli hyvä, pystyykö jatkamaan?). Hyökkäyspäässä taas löytyy monia kavereita, joilta "potentiaalia" löytyy: Haatanen, Vilen, Jämsen, Killinen nyt esimerkiksi. Kuitenkin itse laskisin Ikoselle ja Kivenmäelle suurimmat odotukset näin toistaiseksi. Ja Bryggman toki myös lähtökohtaisesti iso palanen, kun tiedotteessa verrattiin jo Smejkaliin.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomaa kyllä, että olen itse jäänyt lähinnä katselemaan vain molempien tamperelaisten ja Kärppien kokoonpanoja, kun piti tarkistaa ketkä HPK:n maalilla oikein on, kun sitä niin paljon kehutaan. Lebedeff-Rajaniemihän on varmaan Liigan paras maalivahtipari. Lebedeffistä oli jäänyt koronakaudelta heikko kuva, mutta viime kaudella otti isoja kehitysaskeleita ja ymmärtääkseni vei ykkösen paikankin Laurikaiselta kauden loppupuolella. Tilastotkin viime kaudelta todella hyvät. Rajaniemi taas pääsee vihdoin (Liigassa) välillä lepäämäänkin, kun ei tarvitse 59 ottelua pelata runkosarjaa.

No, kuten sanoin on jäänyt muiden joukkueiden kokoonpanojen katsominen melkein kokonaan välistä, niin eiköhän siellä Westerholmin parinakin ole joku EHT-jyrä SaiPassa ja voin taas olla hiljaa.

Kauheesti Mäntykiveä on sentterinä vertailtu Tapparan ja Kärppien senttereihin. Itse veikkaan että Mänty pelaa laidassa ensi kauden.
Mikäli Mäntykivi on laidassa ensi kaudella näen tuon "kusemisena" Mäntykiven ja kehityksensä päälle. Ja näen sen edelleen sinä, vaikka Ilvekseen ilmestyisi uusi sentteri. Kauden edetessä, jos suoriutuu heikosti niin sitten mies laitaan. Sisäänajo hyväksi sentteriksi Liigaan tehtiin viime kaudella ja nyt seuraavaa askelta kohti, eli EHT:lle ja 35 pistettä rikki. Jos pelaa Suomen tai Haapalan kanssa koko kauden tuon 35 pistettä pitäisi olla paperia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pakko itsekin nostaa Ässistä kolme keskeistä nimeä joiden mukana noustaan tai kaadutaan. Vaikkakin tavallaan @ValkMan edellä sanoikin sen vähintään osatotuuden, että tavallaan ne keskeiset kaverit joiden on täysin kriittisesti onnistuttava ovat oikeastaan vielä tulematta :D mutta on niitä nytkin jo joukkueessa

Niklas Rubin: maalivahdin, etenkin nyt tällaisen lähtökohtaisesti sen 40-45 ottelua pelaavan selkeän ykkösmaalivahdin, on pakko onnistua Ässien kaltaisessa joukkueessa. Rubinin tilastot SHL:n puolelta ovat useammalta kaudelta samat, mitä esimerkiksi Tuohimaalla on liigan puolelta, joten puhtaasti numeroiden valossa onnistumisen edellytysten pitäisi olla kunnossa, vaikka toki myös pakistolla on aina oma roolinsa veskan onnistumisessa

Will Graber: Barachin ja J-M Järvisen osalta tiedetään mitä saadaan, aivan takuuvarmat 30-40 pisteen haarukkaan tekevät liigasentterit. Näin ollen katseet kääntyvät täysin ECHL-tehokunkku ja taitosentteri Graberin onnistumiseen. Tuolla ECHL-taustalla liigaan on tullut 50 pisteen pelaajia, mutta Graber on aivan erityylinen hyökkääjä kuin mitä vaikka Danforth ja Kestner.. mutta jos lähdetään siitä, että Graber kykenee olemaan se noin 35 pisteen mies liigaan (josta pistetavoitteesta itse hänen kohdallaan lähden), niin Ässillä on yhtäkkiä todella rautainen TOP-3 sentteristö liigaan. Mutta se on nyt ennen kaikkea Graberin akan pojasta kiinni..

Rami Määttä: pienenä jokerikortti nostona ässäpakiston ehkä se keskeisin nuori talentti, vaikka hänellä ei olekaan varausta ja Heimosalmella on. Määttä on kuitenkin sen verran edellä kollegaansa, että hän on nyt se, jonka olisi kyettävä ottamaan alkavalla kaudella se iso steppi liigayleisön tietoisuuteen. Eikä se saisi jäädä kiinni siitä, millaisia ne viimeiset Ässiin tulevat kärkipakit ovat, kenenkään selän taakse ei saa jäädä ujostelemaan tai ainakaan pakoilemaan vastuuta
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon osalta nuo kolme nimeä on mielestäni (ainakin toistaiseksi) Emil Molin, Nick Malik ja ykköspakki, jota ei ole vielä hankittu. Molin hankittiin ilmeisesti ykkössentteriksi, kyllä sentterilaituri on meidän ykkössentteri, noh katsellaan. Itselläni on varovaisen positiiviset vibat Molinista ja uskon ainakin pelinrakentajana olevan kova ukko, mutta on tuossa muutakin tehtävää sentterinä. Malikiin luotan kuin vuoreen, mutta miten lähtee homma toimimaan, kun Lehtonen siirtyi muualle? "Ykköspakki jota ei ole vielä hankittu" on iso tekijä. Jos on koodinimi "mattcaito", tekee ison muutoksen joukkueeseen, mutta jos on koodinimi "jakenewton", on melkein se ja sama hankitaanko vaiko eikö. Saati sitten ajatus, että pakisto on tässä, niin voi heittää pyyhkeen Lumon Areenan kaukaloon ja odottaa kautta 23-24.

Tällä hetkellä on pakko sanoa, että tällä joukkueella omat odotukset on siellä sijoilla 11-15, mutta toivottavasti ja eiköhän Kultanen tuonne sen yhden kärkilaiturin ja ykköspakin kaiva ja päästään siirtelemään jokaista pelaajaa enemmän omia taitoja vastaavaan rooliin. (Toki oma mieltymys olisi, että Kultanen jostain naaraisi vielä ykkössentterin ja Molin siirtyisi laidalle.)

Pessimisti ei koskaan pety *hymiö*
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Kärppien keskushyökkääjät ovat paperilla laadukkaimmat liigassa, se on varmaan yleisin käsitys joukkuefaneista riippumatta, ainakin se on oma mielipiteeni, mutta tätä hohdokkuutta haalistaa kärppäfaneiksi profiloituneiden nimimerkkien lähes fundamentaalinen, sivukaupalla jatkuva agenda oman joukkueen vain yhdestä osasta.
Kyllä mielestäni monikossa kirjoittaminen on aika väärä tulkinta. Yhden nimimerkin höyryäminen aiheesta ei tarkoita sitä, että kaikki tekevät samaa. Mielestäni aika moni kärppäfani pystyy aika puolueettomasti aiheista keskustelemaan.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Täällä Ipa-fanit (taas) pullistelevat… Mäntykivi samalla viivalla tai lähes samalla viivalla mitä Lehterä ja Kemppainen? Puhuakseni totta, niin en edes tiennyt kuka tämä Mäntykivi edes on. Onneksi elite auttoi. Viimekaudella näköjään 51 peliin 31 pinnaa… Ja täällä puhutaan edes samassa lauseessa herrojen Lehterä sekä Kemppainen kanssa? Nyt jotain yritystä.
 

Pukuhuone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyse onkin siitä että Mäntykivi on 21v ja nelinkertaisti vuodessa tehopisteensä. Toki ei ole vielä Kemppaisen tai Lehterän tasoa mutta tulevaisuus on valoisa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Petmanin poika sentään 19,5 kertaisti pistesaaliinsa 21-vuotiaana. Sillä sitten irtosikin Seattlesta sopimus...
Tämä ansaitsee kyllä kehut. Ei ollut kyllä hajuakaan että edellisellä kaudella oli tehnyt vain 2 pistettä. Ajattelin, että jotain 15-20 pistettä oli tehnyt. Huh
 

Nigi

Jäsen
Kyse onkin siitä että Mäntykivi on 21v ja nelinkertaisti vuodessa tehopisteensä. Toki ei ole vielä Kemppaisen tai Lehterän tasoa mutta tulevaisuus on valoisa.

Ja kun noin nuori on, niin ei tuo tahti tuosta mihinkään hyydy. Tulee Kemppaisella ja Lehterällä hiki, jos aikovat tuollaiset +120p kaudet pelata mieheen…
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Jos avaat voimasuhde-ketjun ennen elokuuta, niin pitäs tulla porttikielto. Nää on vuosi vuodelta sekopäisempiä mestoja.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyse onkin siitä että Mäntykivi on 21v ja nelinkertaisti vuodessa tehopisteensä.
Aika harva nelinkertaistaa pisteensä yli 30-vuotiaana. Tuossa iässä tuollaiset pistemäärien parannukset nyt vain ovat ihan odotettavaa kehitystä tietyiltä pelaajilta. Mäntykivi pelasi viime kaudella läpimurtokautensa Liigassa, mutta ei kuitenkaan pystynyt tosipeleissä vielä tekemään tulosta.

En oikein ymmärrä, että miksi täällä jauhetaan jostain Mäntykivestä monta viestiä putkeen, koska käytännössä jokaisesta joukkueesta löytyy vastaava jo läpimurron tehnyt nuori, joka kutittelee tykkikautta. Ihan kuin Mäntykivi olisi Ilvekselle jokin salainen aarre, joka tekee eroa muihin. Ei, ei ole, eikä tee.

Esimerkiksi itse pidän todennäköisempänä, että nimet Puhakka ja Pyyhtiä suoriutuvat Mäntykiveä paremmin ensi kaudella. Hirvosesta ja Koivusesta puhumattakaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Esimerkiksi itse pidän todennäköisempänä, että nimet Puhakka ja Pyyhtiä suoriutuvat Mäntykiveä paremmin ensi kaudella. Hirvosesta ja Koivusesta puhumattakaan.
Kokonaisuudessaan raikas väliintulo @Anu Saukko . Monella joukkueella on nuoria pelaajia, jotka ovat tehneet läpimurron hyväksi liigapelaajaksi. Seuraavaa askelta odottaa aina mielenkiinnolla. Mäntykivi on saanut keskustelussa liian suuret mittasuhteet, koska hänelle on täällä soviteltu Ilveksen ykkössentterin viittaa. Kuten hienosti nostat esille, myös muissa seuroissa vastaavanlaisia ja jopa lahjakkaampia nuoria pelaa, mutta lähtökohtaisesti maltillisemmassa roolissa.

Pyyhtiä on erittäin mielenkiintoinen nimi, sillä niin hätkähdyttävä oli hänen kevätkautensa 2022. Jos hän pystyy jatkamaan samalla tasolla ja jopa parantamaan, kyseessä on Liigan maalipörssin voittaja. Sehän se näissä jännää on, kun ei pysty varmaksi tietämään.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Mäntykivi tulee olemaan yhden Liigan TOP-joukkueen paras sentteri(pidetään pieni varaus siinä, että Ilves voi vielä hankkia tosi kovan nimen ko. paikalle) ja yksi Liigan ykköskorin pelaajista, (ei vielä kaikista kirkkaimpien tähtien veroinen), tekemään paljon pisteitä ja vielä enemmän kaikkia muita hyviä asioita. Väitän, että Puhakkaa ja Pyyhtiää tuosta noin vain paremmiksi nostavilla ei ole kauhean kattavaa kuvaa Mäntykiven osaamisesta, vaan mielipide nojaa esim. nähtyihin playoff-sarjoihin, (jotka eivät toki ole merkityksettömiä, mutta isossa kuvassa silti vääristäviä).

Puhakka on lahjakas kaveri, joka tulee varmasti jatkamaan kehitystään, mutta aika paksua nostaa Mäntykiven edelle missään vertailussa. Pyyhtiän viime kauden kehitys oli ilmömäistä. Voi kai tehdä mitä tahansa ensi kaudella.

Se tästä aiheesta mun osaltani.

Ihan kuin Mäntykivi olisi Ilvekselle jokin salainen aarre, joka tekee eroa muihin. Ei, ei ole, eikä tee.

Missäs tällaista on väitetty? Mun mielestäni Mäntykivi on vain yksi osa Ilveksen tasaista keskikaistaa ja huomattavasti parempi pelaaja kuin esim. sun viestistä saa kuvan.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Nyt kun nuorista pelaajista tuli puhe, niin mainittakoon vielä Lukkoon siirtynyt Antti Saarela, jonka ennustan olevan ensi kaudella vielä paljon parempi kuin Raumallakaan uskalletaan odottaa. Tämä toki tietämättä tarkkaan viime kauden kesken jättäneen miehen nykyisestä terveystilanteesta.

Saarela oli Ilveksessä aina lupaavan oloinen, mutta se viimeinen klikki antoi odottaa itseään. Välillä esim. kannattajien odotukset tuntuivat ylimitoitetuilta ja ehkä siinä hämäsi se, että Saarela oli pelannut Ilveksessä jo niin kauan, ettei kaveria oikein osattu mieltää niin nuoreksi kuin oli. Se viimeinen silaus oli mielestäni juuri tuloillaan tai oikeastaan tullut jo ennen viime kauden päättänyttä koronaepisodia. Saarelan peli ei ollut enää samanlaista koohottamista kuin aiemmin, vaan paljon rauhallisempaa, kiekon suojaus hyökkäysalueella todella näyttävää jne.

Todella harvan Ilveksestä viime vuosina lähteneen pelaajan lähtö on harmittanut. Esim. Meskasen lähtö ei yhtään, vaan sitä jopa toivoi. Baptisten olisi pitänyt mieluusti, mutta eipä sekään kauheasti kirvele. Saarela on tässä suhteessa poikkeus, koska uskon, että terveenä ollessaan pelaa ylivoimaisesti parhaan kautensa tähän mennessä tulevalla kaudella.

Ei ehkä suoranaisesti voimasuhdeketjun juttuja, mutta menköön tällä kertaa jatkumona nuoriso-osaston pohdinnoille.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Pelicansin Joni Ikonen on itselleni todella mielenkiintoinen seurattava. Pelasi toki kakkosylivoimallakin, mutta rooliin ja kahteen väliin jääneeseen kauteen nähden todella tehokkaasti. Laukaus on erinomainen ja jos täysi kausi alla saa peräänsä ehjän kesäkauden on tässä 40-50 pisteen mies.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lukon tärkeimmät palaset onnistumisen suhteen.

Herra X aka. ykkössentteri / Otto Somppi: Viime vuonna Lukon keskikaista petti kärkimiesten osalta ja jos menestystä haluaa, niin täksi kaudeksi pitää kärkisenttereidenkin kannatella joukkuetta paremmin. Ellei uutta ykkössentteriä ala asap. tulla, niin nesteessä on Lukko.

Josh Kestner / Antti Saarela: Kaksikko jakaa Revon jälkeen suureksi osaksi maalinteon vastuun ja kun Skalicky sekä Pooley molemmat nostivat kytkintä, niin joukkue huutaa pelaajaa, jolla ei maila pyörähdä käsissä, kun tyhjä maali huutaa ratkaisijaa.

Artem Zagidulin: Lupauksia ja hyviä otteita viime kaudella ja pelasi mestarivahti Lehtisen penkin päähän. Nyt pitäisi jaksaa vetää sen ~50 ottelua tasaisesti, koska luotan kakkosvahdin terveydelliseen kuntoon yhtä paljon kuin Pohjois-Koreaan.

Yllättävästi en puolustuksesta löytänyt mitään nostettavaa, vaan uskon Gregoiren, Reunasen ja Piipposen vetävän tehtaan takuulla hyvän kauden. Toki siellä on muuan Matthew Abt, joka pahimmillaan on megaluokan keila, että hänen osaltaan voi vain toivoa tasonnostoa, joskin ei Lukon menestys hänestä ole kiinni. Hieman tutkan alla itsellekin on vielä Tomas Pavelka, josta saattaa kuoriutua yllätysluokan nimi, kun ruvetaan miettimään pelaajia, joka ottaa joukkueen reppuselkään.

Odottavat, joskin erittäin maltilliset fiilikset kauden suhteen. TOP-3 sijoitus runkosarjassa tällä hetkellä ennakkokaavailuissa kaukana ja kuuden joukkoonkin on kyllä tunkua enemmän kuin tarpeeksi, mutta kuitenkin kaikki alle 6. sijan on henkilökohtaisesti pettymys.
 

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
Otetaanpa Kärpistä:
Joel Blomqvist - Tulee olemaan top 3 maalivahteja. Torjunta% hipoo 93 runkosarjassa ja pleijareissa mennään sitten 93 tai yli. Ai niin, nollapelejä joka kuudes peli.
Joonas Kemppainen - Aivan helvetin hyvä pelaaja alivoimalle ja muutenkin kokonaisvaltaisesti. Ei mikään paska ylivoimallakaan vaikka maalin edessä, joka saattaa tuoda mukavasti pisteitäkin. Aloitukset reippaasti yli 50%:sti. Pleijareissa sitten tekee ainakin 8 maalia, runkosarja mennään tehoilla 10+37.
Teemu Turunen - Jos pyyhitään viimeisin HIFK-visiitti pois ja herra jatkaa samaa tahtia kuin pari vuotta sitten HIFK:ssa, (1,18 ppg) voi Kärpät julistaa mestariksi.

Puolustus on niin helvetin kova, että sitä en nyt tähän ottanut. Tietenkin sieltä Rundbladin nimi nousee esiin. Toinen sitten hyökkääjistä on Leskinen, pääseekö +25 maaliin alkavalla kaudella. Toivottavasti.

Blomqvist ja 93%, höpö höpö. Ei runkosarjassa, eikä varsinkaan pleijareissa.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kun nuorista pelaajista tuli puhe, niin mainittakoon vielä Lukkoon siirtynyt Antti Saarela, jonka ennustan olevan ensi kaudella vielä paljon parempi kuin Raumallakaan uskalletaan odottaa. Tämä toki tietämättä tarkkaan viime kauden kesken jättäneen miehen nykyisestä terveystilanteesta.

Saarela oli Ilveksessä aina lupaavan oloinen, mutta se viimeinen klikki antoi odottaa itseään. Välillä esim. kannattajien odotukset tuntuivat ylimitoitetuilta ja ehkä siinä hämäsi se, että Saarela oli pelannut Ilveksessä jo niin kauan, ettei kaveria oikein osattu mieltää niin nuoreksi kuin oli. Se viimeinen silaus oli mielestäni juuri tuloillaan tai oikeastaan tullut jo ennen viime kauden päättänyttä koronaepisodia. Saarelan peli ei ollut enää samanlaista koohottamista kuin aiemmin, vaan paljon rauhallisempaa, kiekon suojaus hyökkäysalueella todella näyttävää jne.

Todella harvan Ilveksestä viime vuosina lähteneen pelaajan lähtö on harmittanut. Esim. Meskasen lähtö ei yhtään, vaan sitä jopa toivoi. Baptisten olisi pitänyt mieluusti, mutta eipä sekään kauheasti kirvele. Saarela on tässä suhteessa poikkeus, koska uskon, että terveenä ollessaan pelaa ylivoimaisesti parhaan kautensa tähän mennessä tulevalla kaudella.

Ei ehkä suoranaisesti voimasuhdeketjun juttuja, mutta menköön tällä kertaa jatkumona nuoriso-osaston pohdinnoille.
Täysin samaa mieltä. Harmitti todella paljon, kun Antin kausi loppui helmikuulle. Olisi ollut todella huippu kaveri pleijjareissa. Ja vielä enemmän harmitti, kun siirtyi takaisin Lukkoon. Tulee yllättämään ensi kaudella positiivisesti kaikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös