Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 048 439
  • 5 041

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Muutenki taisi jotenki Tuulola hakea kyseisellä kaudella itseään? Kuitenkin pelejä kertyi kolmessa joukkueessa, kauden aikana. Jotenkin vähän vaisun oloinen kausi, jos tilastoja katsoo.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omassa tämän hetkisessä voimasuhdevertailussa Tappara on aika selkeä ykkönen. Laitetaan nyt sitten ne Ipa ja Kärpät siihen perään. Pidän itse Tapparan kärkeä hivenen terävämpänä kuin Ilveksen tai Kärppien.

Itse kärppien tilanteessa maalivahtitilanne ei huolestuta pätkääkään. Uskon Blommaan kyllä. Mikä itseäni herättää kysymysmerkkejä on että laitureissa on pari viime kautta heikosti vetäneet Leskinen ja Junttila, sekä tämä niin sanottu loisto Stanley Cup-voittajahankinta, joka ei vakuuta ei yhtään. Enemmän odotan että puolustuksen hyökkäysosaaminen on T. Niemelän käsissä ensi kaudella.

No se siitä. Näin keskikesällä varmaan semi turha mittailla voimia kun ei vielä tiedetä miten muut vahvistuu. Katsellaan syssymmällä kuka rankataan kärkeen ennakoissa!
Henkilökohtaisesti näkisin tässä kohtaa Kärpät materiaalinsa puolesta vahvimpana, sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. En ainakaan millään saa Tapparaa selkeästi vahvemmaksi. Kärpillä suorastaan hävyttömän monipuolinen ja laaja kokoonpano kaikkinensa, ainakin runkosarjan voittokamppailua silmällä pitäen. Uskon myös Blomqvistin onnistumiseen näkemäni perusteella.

Tottakai Tapparan kärki on todella terävä, mutta pienen kysymysmerkin asettaisin esimerkiksi kaksikon Kelleher-Kuusela suoritustason kohdalle. Varmaankin Tapparalle vielä joitakin hankintoja voi tulla, mutta näin kesäkuun lopulla en aivan samanlaista laajuutta rosterissa näe, kun Kärpillä. Anttila ja Björkvist viimeisimpänä mielettömiä syvyyshankintoja. Tapparalta mitään pois ottamatta.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Blomqvist on yksi lupaavimpia kassareita liigassa ja en usko Kärppien häneen kaatuvan, mutta varma kortti hän ei kyllä missään tapauksessa ole. Otanta on niin pieni ja tosiaan ykkösveskarin paikka on aina ykkösveskarin paikka. Halonen hyvä esimerkki viime kaudelta kun runkosarja todella hyvä, mutta puntti tutisi poffeissa. (Tosin huhut pyörii että pelasi loukkaantuneena)
Itsellä on ainakin kova luotto Blommaan. Sen sijaan pidän voittavaa maalivahtitandemia merkittävänä tekijänä. Luotan myös tulokas Leevi Meriläiseen, mutta mielestäni särkymävaraa ei ole, kun molemmat ovat 20-vuotiaita, heistä toinen tulokas. Kun nykyliigassa pelataan paljon peräkkäisten päivien pelejä, voittavan joukkueen molempien maalivahtien tulee tasoittaa toisen kuormaa ja puskea toisiaan eteenpäin. Lisäksi nuorten MM-turnaus ja mahdolliset tulokasleirit saattavat lisätä oman kuormansa kauteen. Toki HIFK oli kaudella 2014-2015 samankaltaisessa tilanteessa, jossa 19-vuotiaat Husso ja Lankinen hoitivat homman kelvollisesti.

Kärppien ja HIFK:n viime kevään maalivahtiasetelmat olivat hieman vastakkaiset. HIFK menetti Garteigin Halosen taustalta, eikä onnistunut pleijareissa. Halosen paikan kovuudesta kertoo myös juuri mahdollinen oma puolikuntoisuus, vielä kun seuraavana vaihtoehtona taustalla oli debytantti Taponen. Nyt Taponen pääsee puhtaalta pöydältä haastamaan Halosta.

Kärpissä Galimov urakoi pitkän runkosarjan, mutta oli tulisieluinen maalivahti sekä hyvässä että pahassa. Blomqvist otti Stanin loukin aikana ykkösvahdin tontin itselleen ja esiintyi Galimovia huomattavasti rauhallisemmin. Stan romahti pudotuspeleissä. Kärpillä olisi ollut taustalla myös Kasik, joka ei päässyt oikein missään vaiheessa haastamaan Blommaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dev
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Suorituksiin saattoi vaikuttaa myös sellainen pikkujuttu kuin että saapui joukkueeseen kesken kauden ja ehti pelaamaan kaikkiaan neljä peliä.
Tuulolan SaiPan keikka oli selkeästi vain valmistautumista "oikeisiin peleihin" Calgary Flamesin organisaatiossa. Kiikaritehoille jääminen neljässä Liiga-ottelussa olivat varmasti osittain huonoa tuuriakin, mutta perimmäinen ongelma oli kaiketi asenteessa. En usko että Tuulola tuli SaiPaan tietoisesti lusmuilemaan ja loukkaantumista välttelemään, mutta kun voimahyökkääjän pelaaminen jää asenteen puolesta vajaaksi, niin mitä jää jäljelle?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei oikein kuulu tähän ketjuun, mutta pakko nostella, että arvostan kovasti @LiutunLätty ja @R & L kanssa voimasuhteista ja Ilveksestä keskustelua. En halua tietysti ketään tässä ketjussa vähätellä, mutta on oikeasti mukavampi miettiä voimasuhteita silleen, että tuodaan selkeästi esille ne omien näkemysten taustat ja arvostetaan kuitenkin samalla kanssakeskustelijan mietteitä samasta aiheesta.

Ehkä voin tarkastella vielä Ilveksen sijaintia omassa voimasuhde-ennakossani, mutta en vieläkään, kaikista hyvistä perusteista huolimatta allekirjoita Ilveksen materiaalin yleistrendin merkittävää paranemista suhteessa viime kauteen. Ilveksen viime kauden joukkuehan oli kokonaisuutena ihan äärimmäisen hyvin koottu kunnes päättivät pilata Marko Anttilan hankinnalla koko pelitavan pohjan.

Minun mielestäni Ilves on nyt muuttanut pelaajaprofiilia enemmän fyysisen lätkän suuntaan. Ja mielestäni suhteessa viime kauteen tämä on tapahtunut hyökkääjistön liikkuvuuden kustannuksella. Ja siitä olen huolissani, koska ilman tuulennopeita laitureita Ilveksen pelitapa on kaikesta viihdyttävyydestään huolimatta kuin märkä tuhnu, koska niin voimakkaasti maalituotanto perustuu vastahyökkäyksiin.
 
Varmasti hyvä liigatason pelaaja, mutta ei tule Babtisten 0.67 ppg tahdissa pelaamaan.

Vaatisihan tuo keskiarvo Tuulolalta tosiaan kokonaista neljän pisteen parannusta aiempaan yhden kauden piste-ennätykseensä (36) olettaen että pelaa täydet 60 ottelua. En nyt ihan mahdottomana ajatuksena näe tuota, kun vastuuta on tiedossa todennäköisesti melko runsaasti niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin.

Ja kuten sanoin, väitän Tuulolan viisikkopelaamisessa vahvistavan joukkuetta Baptisteen nähden. Pisteitäkin hän teki 20-vuotiaana yhden enemmän kuin Baptiste viime kaudella ja on sen jälkeen kerännyt pari kautta kokemusta Pohjois-Amerikassa. Uskoisin, että kehitystä on noiden parin vuoden aikana tullut jonkin verran.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihan pääsi ykköskentässä Zaborskyn kanssa pelaamaan 20 min/peli ja ei lähtenyt millään. Puhutaan sitten vanhoista tai tuoreista meriiteistä, niin Ville Meskanen on paljon kovempi pelaaja. Väitän, että Tuulola ei Nick Babtistea korvaa mitenkään.
Jaa a. HPKn mestaruuskaudella Tuulola oli äärettömän kova nuoreksi pelaajaksi. Meskanen on hyvä yv-pelaaja, jos peliä pyöritetään hyökkäyssuuntaan oikealta puolelta.
Babtiste voi tuntua tilastojen ja high lightsien perusteella vaikeasti korvattavalta. Esimerkiksi Mieho-Sebök-Tuulola tulee varmasti olemaan parempi koostumus kuin Mieho-Sebök-Babtiste oli.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä tämä Tuulola on keskustelunaiheena samanlainen kuin Descheneau. Tiedot viittaavaat hyvään pelaajaan, mutta aina löytyy vastaan väittäjiä, jotka ovat nähneet jotain surffailun kaltaista.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Descheneausta en kyllä puhuisi samassa lauseessa Tuulolan kanssa.
 

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari-Pekka, Pantse
En yleisiä voimasuhteita ole sen kummemmin miettinyt, mutta tämän ketjun perusteella SaiPa tulee olemaan top4 joukkue. On siellä Meskasta, Dösönöötä, Liigan paras jarrusentteri Koskiranta ja Virran Pekka. Kaikki muu kun mitali tulee olemaan valtava pettymys. Kovimmat hankinnat tyyliä: SaiPan NHL-ykkössentteri, Dösö, Ville "maaliahne varma 20 maalia" Meskanen ja kirsikkana kakun päällä Moro.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Ei oikein kuulu tähän ketjuun, mutta pakko nostella, että arvostan kovasti @LiutunLätty ja @R & L


Minun mielestäni Ilves on nyt muuttanut pelaajaprofiilia enemmän fyysisen lätkän suuntaan. Ja mielestäni suhteessa viime kauteen tämä on tapahtunut hyökkääjistön liikkuvuuden kustannuksella. Ja siitä olen huolissani, koska ilman tuulennopeita laitureita Ilveksen pelitapa on kaikesta viihdyttävyydestään huolimatta kuin märkä tuhnu, koska niin voimakkaasti maalituotanto perustuu vastahyökkäyksiin.
Siis jos nimenomaan hyökkääjistöstä puhutaan, niin luistelunopeista hyökkääjistä sieltä on pois vain Antti Saarela, jonka kausi valitettavasti päättyi jo helmikuussa. Muut poistuneet hyökkääjät (Babtiste, Anttila, Joni Ikonen) olivat juurikin sellaisia, joiden vahvuudet muualla kuin luistelutempossa.
Tilalle tulleista Tikka on nopempi luistelija kuin Ikonen ja Aku Räty on nopeampi kuin Baptiste. Ruokonen on nopeampi kuin Anttila. (Lähteenä liigan edistyneet tilastot, jotka tietenkään eivät koko totuutta kerro)
Tuossa ne hyökkäyspään lähtijät sitten oikeastaan ovatkin, kun Haapalan tilanne vielä auki.

Joten ei Ilves ainakaan jalalla verkkaisempi millään järjellä tule olemaan, sen sijaan kiekollisen taidon ja hitaamman tempon hallinta, pitkät päätymyllyt jne. voi olla haastavaa.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehkä tämä Tuulola on keskustelunaiheena samanlainen kuin Descheneau. Tiedot viittaavaat hyvään pelaajaan, mutta aina löytyy vastaan väittäjiä, jotka ovat nähneet jotain surffailun kaltaista.
Ainakaan Kerho-vuosina ei todellakaan surffaillut. Oli ikäisekseen varsin valmis voimahyökkääjä ja laitavääntäjä, joka pystyi myös aika hyviin tehoihin. Eetu on kova pelimies Liigaan.

Jos Saipa ei neljässä pelissä saanut Tuulolasta tehoja irti, syyt voivat olla sysissä, sepissä tai SaiPassa. Otanta on niin pieni, ettei sen pohjalta kannata paljon riekkua.

Kun Joly tuli Kerhoon, hän ei ollut valmis Liigaan. Syys- lokakuussa jotkut fanit sättivät häntä ankarastikin ja olivat valmiita istuttamaan häntä langalla. Kun kunto parani ja systeemi löytyi, alkoi tehoja tulla. Muutama peli siis ei kerro vielä kovinkaan paljon siitä, mitä tuleman pitää.
 

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
Tämä Tuulola-keskustelu on vähän sama, kuin 20v Stadissa autoillut pirssari heitettäisiin neljän päivän tuurauskeikalle johonkin Rovaniemelle. Rovaniemen paikalliset taivastelisivat kädet taskussa jälkeenpäin, että niin piti olla kova pirssikuski ja joka keikan joutui ajamaan navi päällä niinku pahainen ensikertalainen ja sai vielä kylän isoimman Mersun alle
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei oikein kuulu tähän ketjuun, mutta pakko nostella, että arvostan kovasti @LiutunLätty ja @R & L kanssa voimasuhteista ja Ilveksestä keskustelua. En halua tietysti ketään tässä ketjussa vähätellä, mutta on oikeasti mukavampi miettiä voimasuhteita silleen, että tuodaan selkeästi esille ne omien näkemysten taustat ja arvostetaan kuitenkin samalla kanssakeskustelijan mietteitä samasta aiheesta.

Ehkä voin tarkastella vielä Ilveksen sijaintia omassa voimasuhde-ennakossani, mutta en vieläkään, kaikista hyvistä perusteista huolimatta allekirjoita Ilveksen materiaalin yleistrendin merkittävää paranemista suhteessa viime kauteen. Ilveksen viime kauden joukkuehan oli kokonaisuutena ihan äärimmäisen hyvin koottu kunnes päättivät pilata Marko Anttilan hankinnalla koko pelitavan pohjan.

Minun mielestäni Ilves on nyt muuttanut pelaajaprofiilia enemmän fyysisen lätkän suuntaan. Ja mielestäni suhteessa viime kauteen tämä on tapahtunut hyökkääjistön liikkuvuuden kustannuksella. Ja siitä olen huolissani, koska ilman tuulennopeita laitureita Ilveksen pelitapa on kaikesta viihdyttävyydestään huolimatta kuin märkä tuhnu, koska niin voimakkaasti maalituotanto perustuu vastahyökkäyksiin.

Ensinnäkin kiitos samoin on aina mukava lukea perusteltuja mielipiteitä varsinkin kun eivät tule värilasien takaa. Ymmärrän hyvin, mitä ajat takaa, mutta niin kuin tuossa jo muutama meikäläinen totesi tuo hyökkäys ei ole niin dramaattisesti muuttunut etteikö sillä voisi pelata Ilveksen viime kauden pelitapaa.

Enkä allekirjoita ollenkaan väitettä, että Ilveksen hyökkäys olisi heikentynyt. Päinvastoin se on jo nyt vahvistunut ilman ”Haapalaa” ja mahdollista ”1-sentteriä”. Lisäksi leveyttä on runsaasti.

Tämä on oikeastaan vähän sellainen sekä että tilanne ainakin näin ennakkoon ajatellen. Kyllä Ilvekseen on tullut rutkasti lisää kokoa, voimaa ja asennetta. Toisaalta taas Baptiste, Saarela ja Ikonen veivät mennessään ison maalimäärän ja puhdasta laukaisutaitoa. Tätä taas olisi mielestäni saanut olla jo viime kaudella enemmän ja mitään takuuvarmaa ei ole tullut tilalle, vaikka Rädyllä ja Tuulolalla on tähänkin potentiaalia.

Sitten kun vielä tullaan tämän kautta tapaus Haapalaan, kuka ei suoranaisesti ole tähän mikään ratkaisu. Yksinkertaistettuna Ilvekseltä ei ainakaan toistaiseksi löydy sellaista tulivoimaa, mitä Tapparalta ja varauksin Kärpiltä. Tuossa yllä oli hyvä pointti Leskisestä ja Junttilasta, ketkä eivät kyllä viime kaudella mitenkään vakuuttaneet. Iso aukko, jos homma ei tällä kaudella toimimaan.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei oikein kuulu tähän ketjuun, mutta pakko nostella, että arvostan kovasti @LiutunLätty ja @R & L kanssa voimasuhteista ja Ilveksestä keskustelua. En halua tietysti ketään tässä ketjussa vähätellä, mutta on oikeasti mukavampi miettiä voimasuhteita silleen, että tuodaan selkeästi esille ne omien näkemysten taustat ja arvostetaan kuitenkin samalla kanssakeskustelijan mietteitä samasta aiheesta.

Ehkä voin tarkastella vielä Ilveksen sijaintia omassa voimasuhde-ennakossani, mutta en vieläkään, kaikista hyvistä perusteista huolimatta allekirjoita Ilveksen materiaalin yleistrendin merkittävää paranemista suhteessa viime kauteen. Ilveksen viime kauden joukkuehan oli kokonaisuutena ihan äärimmäisen hyvin koottu kunnes päättivät pilata Marko Anttilan hankinnalla koko pelitavan pohjan.

Minun mielestäni Ilves on nyt muuttanut pelaajaprofiilia enemmän fyysisen lätkän suuntaan. Ja mielestäni suhteessa viime kauteen tämä on tapahtunut hyökkääjistön liikkuvuuden kustannuksella. Ja siitä olen huolissani, koska ilman tuulennopeita laitureita Ilveksen pelitapa on kaikesta viihdyttävyydestään huolimatta kuin märkä tuhnu, koska niin voimakkaasti maalituotanto perustuu vastahyökkäyksiin.
Muistaakseni sinun käsityksesi Ilveksen viime kauden pelaamisesta perustui Ilveksen ja Tapparan keskinäisiin peleihin. Suurimmassa osassa niistä Ilves onnistui jo pelin alkupuolella riisto- ja kääntöpelissä lähes täydellisesti ja onnistui vielä turvaamaan johtonsa. Eli peli meni Ilveksen pelisuunnitelman A mukaisesti.
Kauden aikana oli paljon pelejä, jotka eivät edenneet tuon käsikirjoituksen mukaan. Niissä Ilves ajautui vastustajan alhaalla pelannutta blokkia pitkiin hyökkäyksiin ja kiekkoa pyöritettiin päädyn kautta puolelta toiselle, kuitenkin siten, ettei niistä pystytty punnertamaan maalille. Toki joskus päästiinkin, varsinkin toisessa erässä, kun vastustaja oli aivan uuvuksissa, kun ei päässyt vaihtamaan.
Kuten @George Parros totesi Ilves ei ole menettänyt pelaajavaihdoksien myötä luisteluvoimaansa. Sen lisäksi joukkue on saanut kamppailuvoimaa, pelikäsitystä ja joukkuepelaamista. Luulen että pelaajavaihdokset parantavat myös Ilveksen kykyä pitää hankittu johto.
Kun kamppailupelaaminen paranee on Ilveksen mahdollista pelata eri tavalla eri joukkueita vastaan. Ilveksen vahvuuksia on myös vaikeampi ”pelata” pois.
Anttilan hankinta oli virhe ja se korjattiin, kun päästettiin Marko jatkamaan matkaansa. Mutta siinä tilanteessa missä Ilves oli loukkaantumisten ja koronan jäljiltä keväällä, Stretsin tuominen joukkueeseen oli ymmärrettävää.
Ilveksen kokoonpanomuutokset johtanevat siihen, että Ilvestä vastaan on vaikeampi tehdä maali. Maalivahtien torjuntaprosentit nousevat.

Se minkä kehittämiseen Myrränä keskittyisin vielä, on vesittyneiden vastaiskujen ja kääntöjen muuttaminen uudelleen maalintekotilanteeksi muutenkin kuin kulmaväännön avulla. Aika usein kävi niin, että hyvä kääntö tyrehtyi vastustajan hyvään puolustamiseen ja Ilves menetti tilanteen hätäilyyn eikä mahdollista toista aaltoa päästy käyttämään niin usein kuin se olisi ollut mahdollista. Eli että vastustajan puolustajan nurkkaan ohjaama hyökkääjä kykenisi vielä muuttamaan suunnitelmaansa ja avaamaan oivaltavalla syötöllä maalintekopaikan toiseen aaltoon.
 
Viimeksi muokattu:

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Tuulola on erinomainen voimahyökkääjä ja loistava hankinta Ilvekseltä!

Kuten aiemmin todettua, tulee varsin hyvin korvaamaan Babtisten. Se, ettei muutamassa pelissä pari vuotta sitten SaiPassa onnistunut, kertoo paljon enemmän seurasta kuin pelaajasta.

Ilves on erittäin mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella, eikä vähiten nimenomaan Tuulola-Tikka-Kontiola-Ruokonen -nelikon vuoksi
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on oikeastaan vähän sellainen sekä että tilanne ainakin näin ennakkoon ajatellen. Kyllä Ilvekseen on tullut rutkasti lisää kokoa, voimaa ja asennetta. Toisaalta taas Baptiste, Saarela ja Ikonen veivät mennessään ison maalimäärän ja puhdasta laukaisutaitoa. Tätä taas olisi mielestäni saanut olla jo viime kaudella enemmän ja mitään takuuvarmaa ei ole tullut tilalle, vaikka Rädyllä ja Tuulolalla on tähänkin potentiaalia.
Katosi maaleja joo. Babtisten ja Saarelan tapauksissa katosi myös paljon joukkuepelaamisen puutetta. Babtisten kyky auttaa joukkuetta muuten kuin maaleilla oli suurimmaksi osaksi heikohkoa. Saarela ei kyennyt näkemään pelikavereitaan… Damage joukkueen näkökulmasta pienentyi, kun siirrettiin sentterin paikalta laitahyökkääjäksi. Ikosen lähtöä suren eniten. Hän oli parhaimmillaan erinomainen. Hyvä laukaus, pelisilmää, syöttötaitoa, mutta ei vääntövoimaa. Mutta kova pyrkimys oli puolustusvelvoitteen täyttämiseen.
Mutta en epäile, etteivätkö Tuulola, Räty, Tikka ja Ruokonen noiden maalien menettämistä paikkaa. Ilves teki viime kaudella muistaakseni eniten maaleja runkosarjaan. En näe mitään syytä ennakoida, etteikö vastaavaa maalimäärää saavutettaisi ensi kaudellakin. Sen sijaan Ilves tulee päästämään viime kautta vähemmän maaleja.
 
Viimeksi muokattu:

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ehkä tämä Tuulola on keskustelunaiheena samanlainen kuin Descheneau. Tiedot viittaavaat hyvään pelaajaan, mutta aina löytyy vastaan väittäjiä, jotka ovat nähneet jotain surffailun kaltaista.

No ei todellakaan ole.

Ei näitä voi verrata keskenään. Descheneaun surffailusta on olemassa viime kaudelta ihan faktaa. On ihan oikein ajatella, että tuo surffailu jatkuu myös SaiPassa mutta on toki oikein ajatella että surffailu loppuu ja tässä on hyvä pelaaja SaiPalle.

Tuulolan kohdalla pari peliä meni silloin SaiPassa pieleen, mutta ne ei tee hänestä mitään lepsuilijaa varsinkin kun kaikki näytöt ennen SaiPassa käyntiä kertovat ihan toista.

Ihan kiva on katsella värilasein tulevaa kautta, mutta on ihan fakta että ei SaiPa ole mikään ennakkosuosikki tulevalle kaudelle. Pudotuspeleistä taistelee, ja en usko siihen kovin monen väittävän vastaan.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voimasuhteista keskustelu on samaan aikaan todella viihdyttävää ja myös raskasta, kun suurin osa katsoo asioita ainakin lievin värilasein. Ja miksi eivät katsoisi? Ainakaan näin SaiPan kannattajana koko touhun seuraamisessa ei olisi järkeä, jos en pystyisi näkemään oman joukkueen pelaajissa jotain sellaista mitä muut eivät. Muutoin voitaisiin aina syksyllä todeta että rahat ja rosteri ei riitä ja että katellaan sitten ensi kaudella. Eihän tässä olisi mitään järkeä? Ei kannattaminen toimi niin.

Sen sijaan kärjistävä vastakkainasettelu on vähän tympeää. Esim. Se että Tuulola ei onnistunut 4 pelin aikana tuloksellisesti ei ole Tuulolan huonoutta, mutta ei se kyllä seurankaan vika ole. Mielestäni Tuulola oli vahva, hyvin sijoittuva ja ammattimainen pelaaja niissä peleissä mitä pelasi. Tulosta ei vaan tullut, eikä varmasti ehtinyt sisäistää pelitapaa (mitä?) parissa viikossa. Ja saattoihan se katse myös olla Atlantin toisella puolella jo. 20 pelin otannalla oltaisiin nähty jo paljon enemmän. Tuulola tulee olemaan ensi kaudella tehokas ja tärkeä pelaaja Ilvekselle.

Mitä SaiPaan tulee, lähden luottavaisin mielin kauteen. Ei tässä mitään ennakkosuosikkeja olla, mutta en myöskään jaksa uskoa kahteen perättäiseen vuoteen jolloin hankinnat ovat kaikki enemmän tai vähemmän floppeja. Pospisil, Descheneau ja Koskiranta ovat mielestäni parempia pelaajia mitä viime kauden tilastot näyttävät. Tietyn kauden otteiden painoarvo vaihtelee paljon sen mukaan, kenen näkökulmasta katsotaan. Dösöä ja Pospisilia ei oltaisi tänne saatu edelliskausien jälkeen. Myöskin Koskiranta olisi tylsää heittää bussin alle viime kauden 4 pelin perusteella. Ihan kuin Tuulolakin sen SaiPa-stuntin perusteella. Maju-leiriläiset (Ojantakanen ja Viitasalo) saavat myös osoittaa tasonsa.

Alkais jo.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muistaakseni sinun käsityksesi Ilveksen viime kauden pelaamisesta perustui Ilveksen ja Tapparan keskinäisiin peleihin. Suurimmassa osassa niistä Ilves onnistui jo pelin alkupuolella riisto- ja kääntöpelissä lähes täydellisesti ja onnistui vielä turvaamaan johtonsa. Eli peli meni Ilveksen pelisuunnitelman A mukaisesti.

Et pelkästään muista oikein vain myönnän tämän edelleen. Sen verran kuitenkin olen itsekeskeinen ihminen, että mielestäni Tapparaa vastaan saadut havainnot oikeastaan alleviivasivat kaiken sen, mitä ennakoin Ilveksen pelille tapahtuvaksi playoffeissa. Mutta toisaalta - käytän omaa muistiani ja jälkikäteen toki on aina kiva huudella, että mitäs minä sanoin, mutta viime kaudella osuin nimenomaan Ilveksen pelin suhteen hyvin haarukkaan sekä ennakoissa että lopputulemassa.

Sitäkin sanon myös, että olin yksi harvoista viime kesänä ylipäätään, jotka avoimesti täällä liputtivat Ilvekselle top 3 sijoitusta ja taisin olla ainoa, joka ehdotti runkosarjan voiton olevan Tapparan & Ilveksen välinen tamperelainen kilpailu. Sekään ei lopulta mennyt aivan ohisektoriin toteutuman kannalta. Pitkin kauden purnasin (kutsun sitä purnaukseksi) Ilveksen *ituttavaa pelitapaa, joka on minusta jääkiekon irvikuva - en missään nimessä henkilökohtaisesti pidä Ilveksen pelistä - minusta se ei ole hyvää jääkiekkoa, mutta kauden aikana jouduin usein toteamaan, että ainakin Tapparaa vastaan se toimii kuin unelma. Se on taas toisen tarinan juttu, millaiset traumat on Tapparan kannattajalla siitä, kuinka iso yleisö vikisee Tapparan pelatessa trappia ja vastahyökkäystä, kuinka se tappaa jääkiekon, mutta Ilveksen toteuttaessa samaa huomattavasti paljon myöhemmin se onkin yhtäkkiä taktista nerokkuutta ja seksiä tihkuvaa lätkää. Emme kuitenkaan halua vuoden 2022-23 ennakointiketjussa mennä tähän tapparalaiseen syvän päädyn traumaan, mutta se antanee kuitenkin perspektiiviä siihen, millaista antipatiaa koen yleisesti Ilveksen peliä ja pelitapaa kohtaan.

Olisikin täysin epäinhimillistä olettaa, ettei tämä antipatia lähtökohtaisesti vaikuttaisi arvioihini. Sehän suoraan sanoen alleviivaa niitä, mutta muistan myös elävästi, kun Tappara nimenomaisesti perusti suhteellisen paljon samoille prinsiipeille pelinsä (erityisesti 2013-14, 2015-2017) niin lopputulos oli Tapparalle toki kahden mestaruuden myötä kovin suosiollinen, mutta myös finaalitappioita tuli paljon ihan puhtaasi siihen, kuinka kiekoton joukkue Tappara oli. Erityisesti kiekollisen pelin hallinnassa Tappara hävisi useita finaalisarjoja suoraan Kärpille.

Ja kun Ilveksen viime kauden peli - sillä vähäiselläkin otannalla - perustui Tapparaa vastaan joka ikinen kerta siihen, että omalla alueella sumputettiin keskusta, pyrittiin katkoon siinä keskellä ja hyökkäämään nopeilla laitureilla vastaan - niistä Ilves teki viime kaudella Tapparaakin vastaan semmosen ison repullisen maaleja. Runkosarjassa, kun mikään joukkue ei pelaa asian varsinaisessa merkityksessä verenmaku suussa niin silloin tämä oma maalintekopotentiaali kiekottomassa pelissä saattaa antaa virheellisen kuvan voimasuhteista. Huomioiden kaikki Kärppien viime kauden vaikeudet ja Marjamäen suhteellisen lyhyen valmistautumisajan joukkueessa niin Kärppien suoritus sabotoida Ilveksen peli totaalisesti laittamalla Ilvekselle kiekkoa ja estämällä Ilveksen pääsy kiekollisena keskelle oli sulka Kärppien hattuun, ei Ilveksen. TPS sitten tuhosikin Ilveksen ihan täysin ja siitä ei tarvitse edes keskustella - Ilveksellä ei ollut TPS:ää vastaan palaakaan pelissä. Sarjan loppua kohti Ilves jopa alkoi riskilläkin pelata omaa vauhtilätkäänsä, mutta sekään ei mihinkään enää siinä vaiheessa riittänyt.

Nyt kun olen helvetin pitkästi kerrannut menneisyyden niin se lyhyt johtopäätökseni on, että Ilveksen pelitavan ensi kaudella pitää sisältää enemmän omaa kiekollista tuotantoa ja vähemmän sitä brändättyä vastahyökkäys-Ilvestä. Ja minä haluan nähdä joukkueen kokoamisessa sen niin, että hankinnoissa päätellen siitä vauhdista on annettu vähän pois pikkuisen isomman kiekollisen dominanssin nimissä. Se, miten se realisoituu ensi kaudella - aika näyttää - mutten edelleenkään suostu tässä hetkessä sijoittamaan Ilvestä suoraan Tapparan ja Kärppien perään enkä näe heidän olevan edes hajuraon päässä. Ilveksen takana seuraavat ovat lähempänä Ilvestä kuin Ilves Kärppiä ja Tapparaa ennakoissa.

Realisoituminen ensi kaudella taas riippuu monesta eri asiasta. Se jää nähtäväksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös