Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 998 086
  • 4 476

Sportsguy

Jäsen
Mikään tilasto ei kyllä tätä väittämää taida tukea, eikä näin ei Saipa fanina kyllä ole mitään muutakaan asiaa mikä perustelisi väitteen, että Westerholm on hyvä ykkösvahti tähän liigaan.
Hyvän ykkösvahdin määrittely tietysti on hankalaa, eli onko hyvä ykkösvahti sellainen, joka pärjää myös vertailussa muihin, vai riittääkö tähä titteliin se, että on Saipa fanien silmiin onnistunut ihan hyvin.

Ilveksessä fanien toimesta nostettiin aikanaan Mäkiniemi(?) ilman täyttä kautta kovimpien joukkoon, koska niin miettivät.

Westerholm oli kysymysmerkki, 2 vuotta sitten. Viime vuonna oli todella hyvä. Voihan taso tippuakin, en sitä kiellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Turun sekoileminen tuntuu olevan toistaiseksi ohitse. TPS asettaa melkein yhtä pahan haasteen kuin Kärpät. Turusta kun tullaan niin ei sieltä ole juuri tiennyt, mitä tulee. Turussa on saatu käärittyä monta rikkinäistä osaa kuntoon ja nykyään voi jopa kohtalaisen luotettavasti sanoa, että Turussa on löytynyt paatille kapteeni ja tuota paattia myös ohjataan johonkin.
En ole varma, ketä tällä tarkoitat, ehkäpä Uramaa? Hyvä valinta hänkin. Jos tarkoitat hallituksen uutta puheenjohtajaa Kai Koskista, niin todellakin paatille on löytynyt vakauttaja. Paatin suunta ideoidaan varmasti yhdessä ammattilaisten kesken.
Rauli Urama on todella kova ammattilainen ja osannee toistamiseen yllättää siinä, kuinka laadukkaan joukkueen TPS kokoaa.
Tosiaan TPS:n urheilujohtaja Urama on lopulta vastuussa joukkueen rakennuksesta, vaikka Kallio operoi kenttätasolla pelaajahankinnoissa. Uraman vastuulla on myös Liigajoukkueen valmennuksen hankkiminen ja tukeminen. Urama teki viime kaudella ison työn Helmisen auttamiseksi. Urama on mies, joka vastaa TPS:n urheilullisesta kokonaisuudesta. Loistava ammattilainen.

TPS:n sekoilut ovat ohitse. En ehkä vielä ensikaudella näe Tepsiä mestarina, mutta jykeviä dynastian perusteita siellä parhaillaan paalutetaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ehkä vielä ensikaudella näe Tepsiä mestarina, mutta jykeviä dynastian perusteita siellä parhaillaan paalutetaan.

Pisti jo eilen silmään, kun mainostit IFK:n mahdollista dynastiaa heidän omassa osiossa ja nyt myös TPS sai kunniamaininnan dynastia sanaan.

Lähivuosien aikana HIFK:n kaksi pahinta kilpailijaa dynastiasta ovat TPS ja Kärpät. Kaikilla kolmella seuralla on tietotaidolliset ja taloudelliset resurssit pitkäkestoiseen menestykseen.

Millä perusteella Torso jätit muuten Tapparan tästä listauksesta pois? Näkisin myös, että Lukolla on vähintääkin yhtä hyvät taloudelliset resurssit taistella siitä dynastiasta ja urheilullinen puoli Sahlstedtin johdolla tuottikin itseasiassa jo kolmannella kaudella tuplamestaruuden ja Keisarille sorvattiin viiden vuoden jatkot. Siksi hieman kummastuttaa hallitsevan mestarin poisjättäminen listoiltasi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pisti jo eilen silmään, kun mainostit IFK:n mahdollista dynastiaa heidän omassa osiossa ja nyt myös TPS sai kunniamaininnan dynastia sanaan.
Taisi olla ihan HIFK:n kannattaja, nimimerkki @Postinjakaja, joka mahdollista dynastiaa haisteli. Minä vain kerroin, että moiseen pitää HIFK:n resursseilla pyrkiäkin. Kaksi pahinta kilpakumppania dynastian suhteen mainitsin, eli Kärpät ja TPS. Samassa osiossa kerroin myös, millä osa-alueella HIFK on Kärppiä ja Tepsiä perässä. Aika kaukana dynastian mainostamisesta tämä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Millä perusteella Torso jätit muuten Tapparan tästä listauksesta pois? Näkisin myös, että Lukolla on vähintääkin yhtä hyvät taloudelliset resurssit taistella siitä dynastiasta ja urheilullinen puoli Sahlstedtin johdolla tuottikin itseasiassa jo kolmannella kaudella tuplamestaruuden ja Keisarille sorvattiin viiden vuoden jatkot. Siksi hieman kummastuttaa hallitsevan mestarin poisjättäminen listoiltasi.
Ainahan se kummeksuttaa, kun oma suosikkijoukkue ei saa kunniamainintaa. Sellaista se meidän kannattajien elämä on.

Tapparan ja Lukon näen dynastian onnistumisen suhteen mainitun kolmikon takana. Kärpät, TPS, HIFK, Tappara ja Lukko ovat ainoat seurat, jotka voivat dynastian muutaman vuoden sisään aikaansaada. Mielelläni keskustelen asiasta ja perustelen näkemyksiäni enemmänkin, vaikka seurojen omissa osioissa tai yleistä keskustelua Liigasta -ketjussa. Jätetään tämä ensi kauden voimasuhteille.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vielä nopea paluu, eli @Via Dolorosa , tosiaan eilen kirjoitin tuosta HIFK:n dynastiasta, että sen saavuttaminen on mahdollista, mikäli toimintaan saadaan enemmän kaukokatseisuutta. Olet siis oikeassa, kyllä tuota voi tietyllä tavalla mainostamiseksi sanoa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Salmelaisen toimintapa johtaa ennemmin yksittäisen mestaruuden saavuttamiseen kuin monivuotisen dynastian. Ensi kaudella HIFK:lla on mestaruusmahdollisuus. Kova joukkue kasassa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mitenkä minulla on myös sellainen käsitys Westerholmin suhteen, että hänen hyvin keskinkertaisten tilastojensa "selitys" (jos sellaista nyt pitää hakea) on se, että mies pelaa SaiPassa.

Tässä on ainakin osa totuutta.
Jos tuijotetaan kahden maalivahdin torjuntaprosenttia, ei se kerro kaikkea. Jos molempia kohti lauotaan keskimäärin 25 kertaa ottelussa, mutta toisen edessä pelaa niin hyvä puolustus, että vain 15% laukauksista tulee parhaalta maalintekosektorilta, ja toisen edessä niin surkea pakisto, että 30% laukauksista tulee parhaalta sektorilta, syntyy torjuntaprosenttiin varmasti ero, vaikka maalivahdit olisivat yhtä hyviä tai jälkimmäinen jopa parempi.

Viime kaudella SaiPan peli oli sekaisin ja pakisto karmea. Joukkueen pakiston kultakypärä oli Simo-Pekka Riikola, joka ei pari kautta sitten mahtunut Lukkoon ja jolle ennen viime kauden alkua fanit olisivat olleet valmiit antamaan potkut.

Viime kauella Westerholmin tärkein meriitti oli ehkä se, että hän voitti pelaamalla Matej Tomekin. Tomek hankittiin SaiPaan ja moni ajatteli edelliskaudella Slovakian maajoukkueessakin pelanneen ja NHL:ään kolmoskierroksella varatun Tomekin ottavan ykkösvahdin paikan. Alkukauden Tomek ja Westerholm saivatkin peliaikaa tasaisesti, mutta Westerholm voitti tuon kisan, sai ykkösvahdin paikan ja Tomek lainattiin KalPaan loppukaudeksi.

KalPassa Tomek pääsikin pelaamaan paremmin organisoidun joukkueen taakse ja jälki oli ihan eri luokkaa kuin SaiPassa. Yhdeksän peliä torjuntaprosentilla 93,3 kertoivat, että ihan huonoa torjujaa Westerholm ei taakseen jättänyt.

Nyt onneksi SaiPassa puhaltavat uudet tuulet ja Pekka Virta saa varmasti viisikkopuolustuksen paremmalle tolalle kuin Lehterä koskaan. Myös pakiston pahimmat miinusmagneetit Kojo (-14) ja Grman (-17) ovat poissa ja tilalle tulleista ainakin Kalle Maalahden kohdalla tiedetään mitä saadaan, ja Filip Pyrochtaankin kohdistuu paljon odotuksia - onhan hänkin jo parilla viime kaudella pelannut Tsekin maajoukkueessa.

Viime kauteen lähdettäessä Westerholm oli jonkinlainen kysymysmerkki, ja siksi Tomek olikin hankittu varmistamaan, että SaiPalla on mitat täyttävä ykkönen. Tulevaan kauteen liittyen Westerholmiin ei liity epäilyksiä vaan hän on jo todistanut olevansa kelvollinen liigamaalivahti. Ensi kaudella hän toivottavasti todistaa, että on vielä sitäkin parempi.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Viime kaudella kaikki SaiPan pelit nähneenä, miun on vaikea käsittää, että jotkut näkevät Westerholmin liigan heikoimpiin kuuluvana maalivahtina, saatikka epävarmuustekijänä SaiPan mahdolliselle "menestymiselle". Westerholmin oli hyvin harvoja onnistujia edelliskauden joukkueessa ja selkeästi suurin yksittäinen tekijä, ettemme olleet selkeästi liigan jumbojoukkue.

Vaikka minulla saattaa jonkinlaiset värilasit olla, niin kyllä minusta häntä kritisoivat vain osoittavat sen, etteivät ole kovin tarkasti SaiPaa seuranneet.

Itse arvioisin, että mikäli hyökkäyspään hankinnat jotakuinkin onnistuvat, niin SaiPa tullee jatkamaan runkosarjan jälkeen pelejään sääleissä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP - pohjasta ei pääse läpi
Haluan löytää tsemppiä, aitoutta ja positiivisuutta...olen pahoillani Keski-Suomi, mutta JYPistä en löydä mitään positiivista.

JYPin dynastia alkoi heilua jo hyvän tovin sitten - edes pahimmalle vihamiehelle ei toivo sitä kaikkea, mitä JYPissä on käynyt. Koronaviruksen aiheuttama kassakriisi vielä vankisti ja pahensi JYPin ahdingon sellaiseksi, ettei tuota vain toivo kellekään.

Elämä on pitkä puutelista - en tiedä, mistä JYPin kohdalla aloittaisin ne puutteet ja voiko niitä edes ostaa ja kun rahaa ei ole niin ennustan, että JYP keräilee kimpsujaan alakerrassa muutaman kauden ihan kunnolla. JYP löi aika paljon painetta edelliseen valmennukseen ja sitten tuokin projekti meni ihan täysin päin prinkkalaa.

Mitä kaikkea JYP nyt tarvisi? Identiteetti pitäisi uudistaa, rahoituspohja pitäisi uudistaa, oma tuotanto pitäisi saada uudestaan kuntoon ja vielä kelvollisia olosuhteita liigakiekon harjoittamiseen pitäisi onnistua luomaan. Pelaajalista näyttää kokoelmalta "tämmöstä on ja tämmöstä saatiin" eikä lainkaan "tätä hankittiin kun tarvittiin!"

JYP tarvitsee ihmeen, mutta ensi kaudella tuota ihmettä ei nähdä.
Tämä on siinä mielessä jännä näkemys, että varsin kriittisten JYP-kannattajien silmissä ensi kauden joukkue on erinomaisesti rakennettu, on löydetty täsmälleen sellaisia pelaajia mitä on toivottu ja kokonaisuutena rosterimuutokset ovat käytössä oleviin resursseihin nähden lähes täydellisiä. Siis ihan oikeasti. Näin yksimielistä tyytyväisyyttä en ole JYP-kannattajien keskuudessa nähnyt moneen vuoteen. Maalivahdit ovat toki aiheuttaneet erimielisyyksiä, mikä on erittäin ymmärrettävää.

Mutta otankin sinun päinvastaisen näkemyksen positiivisena uutisena, koska olet ennakoinut JYPin kausia aika positiivisella otteella aiemmin, kun kaikki on lopulta mennyt täysin pieleen. Aiemmin olen usein toivonut sinun olevan oikeassa, mutta nyt toivon, että olet väärässä.

Ja onhan se myönnettävä, että koko JYPin joukkue on kannattajien tyytyväisyydestä huolimatta täynnä kysymysmerkkejä. Ihan valmennusta myöten. En ihmettele lainkaan, jos JYP ennakoidaan pohjamutiin, koska niin varmasti objektiivisesti ajateltuna tekisin itsekin. Onneksi kannattajana sentään näen tuossa joukkueessa ja sen uudistuksissa paljon positiivisia asioita, niin ei tarvitse lähteä kauteen negatiivisella mielellä, vaikka tiedostaakin sen, että tämän joukkueen menestystä on lähes mahdotonta ennakoida.
 
Viimeksi muokattu:

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oma veikkaus nykyisten kokoonpanojen perusteella:
(runkosarja)

1.Hifk
2. Tappara
3. Kärpät
4. TPS
5. Kalpa
6. Lukko
7. Kookoo
8. Ilves
9. Pelicans
10. Hpk
11.Sport
12. Saipa
13. Jukurit
14.Jyp
15.Ässät
Melko paljon luotat HPK:n puolustukseen
Laatikainen - Pelli
Ossi Ikonen - Latvala
Lehtinen - Jeskanen

Ehkä tässä on taikaa jota muut ei huomaa?
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Westerholmista vielä sen verran, että kyllähän se nuoruus ja kokemattomuus sikäli näkyi, että liian paljon menee helppoja sisään. Toki vastineeksi tarjoili todella hienojakin pelastuksia. Ei se minusta täysin riskitöntä sikäli ole. Etenkään kun ei ole kunnon kakkosmolaria. Mutta jo viime kauden Westerholm riittää ihan hyvin jos SaiPalla on ylipäätään joku tolkku pelillisesti.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Melko paljon luotat HPK:n puolustukseen
Laatikainen - Pelli
Ossi Ikonen - Latvala
Lehtinen - Jeskanen

Ehkä tässä on taikaa jota muut ei huomaa?
Eetu Laurikainen. Ei se viime kauden lopun pakisto huomattavasti tuota parempi ollut ja voittoja tuli. Toki Kerholle on tuohon tulossa vielä kaksi pakkia, joista kumpikaan ei ole tulossa ns. täytemieheksi
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Viime kaudella kaikki SaiPan pelit nähneenä, miun on vaikea käsittää, että jotkut näkevät Westerholmin liigan heikoimpiin kuuluvana maalivahtina, saatikka epävarmuustekijänä SaiPan mahdolliselle "menestymiselle". Westerholmin oli hyvin harvoja onnistujia edelliskauden joukkueessa ja selkeästi suurin yksittäinen tekijä, ettemme olleet selkeästi liigan jumbojoukkue.

Vaikka minulla saattaa jonkinlaiset värilasit olla, niin kyllä minusta häntä kritisoivat vain osoittavat sen, etteivät ole kovin tarkasti SaiPaa seuranneet.

Niin toisaalta asiaa voidaan katsoa asiaa myös ihan puhtaasti näyttöjen kannalta ja sen jälkeen miettiä, että minkä joukkueen ykkösmaalivahdin Westerholm etukäteen ohittaa. Väittäisin paperilla paremman ykkösmaalivahdin löytyvän ainakin seuraavista joukkueista.
Hifk, Hpk, Lukko, Tappara, Ilves, TPS, Ässät ja Pelicans.

Aiempien näyttöjen perusteella myös KooKoon ja Kalpan maalinsuulta löytyy vähintään saman tasoinen, useamman mielestä varmaan laadukkaampi maalivahti.

Kärppien maalivahti on arvoitus, mutta ennakkoon uskoisin tämän olevan myös kovempi tapaus.

Näin ollen Westerholm on ennakkoon ainakin yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista. Sijoittuen viimeiseen kolmannekseen.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin toisaalta asiaa voidaan katsoa asiaa myös ihan puhtaasti näyttöjen kannalta ja sen jälkeen miettiä, että minkä joukkueen ykkösmaalivahdin Westerholm etukäteen ohittaa. Väittäisin paperilla paremman ykkösmaalivahdin löytyvän ainakin seuraavista joukkueista.
Hifk, Hpk, Lukko, Tappara, Ilves, TPS, Ässät ja Pelicans.

Aiempien näyttöjen perusteella myös KooKoon ja Kalpan maalinsuulta löytyy vähintään saman tasoinen, useamman mielestä varmaan laadukkaampi maalivahti.

Kärppien maalivahti on arvoitus, mutta ennakkoon uskoisin tämän olevan myös kovempi tapaus.

Näin ollen Westerholm on ennakkoon ainakin yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista. Sijoittuen viimeiseen kolmannekseen.
Laittaisin Sportin tuohon sakkiin missä HIFK HPK Lukko jne ovat, myös KalPan mutten välttämättä KooKoota. Väittäsin itse siis SaiPan ykkösmaalivahdin olevan siellä BOTTOM3 JYP:in ja Jukurien kanssa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin toisaalta asiaa voidaan katsoa asiaa myös ihan puhtaasti näyttöjen kannalta ja sen jälkeen miettiä, että minkä joukkueen ykkösmaalivahdin Westerholm etukäteen ohittaa. Väittäisin paperilla paremman ykkösmaalivahdin löytyvän ainakin seuraavista joukkueista.
Hifk, Hpk, Lukko, Tappara, Ilves, TPS, Ässät ja Pelicans.

Aiempien näyttöjen perusteella myös KooKoon ja Kalpan maalinsuulta löytyy vähintään saman tasoinen, useamman mielestä varmaan laadukkaampi maalivahti.

Kärppien maalivahti on arvoitus, mutta ennakkoon uskoisin tämän olevan myös kovempi tapaus.

Näin ollen Westerholm on ennakkoon ainakin yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista. Sijoittuen viimeiseen kolmannekseen.
Rohkenen väittää, että myös Niko Hovinen kiilaa Westerholmin edelle. Viime kaudella torjuntaprosenteissa mitattuna 2. paras maalivahti Liigassa.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Rohkenen väittää, että myös Niko Hovinen kiilaa Westerholmin edelle. Viime kaudella torjuntaprosenteissa mitattuna 2. paras maalivahti Liigassa.
Tähän ja edellä olevaan samaan aikaan vastaten. Näköjään unohdin Sportin kokonaan pois tuosta listauksesta. Itsekkin näen siis ainoastaan Jukureiden ja Jypin omaavan ennakkoon heikomman maalivahdin.
 

laimeasilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Melko paljon luotat HPK:n puolustukseen
Laatikainen - Pelli
Ossi Ikonen - Latvala
Lehtinen - Jeskanen

Ehkä tässä on taikaa jota muut ei huomaa?
Ykköspari tulossa vielä. Ja kakkossentteri hyökkäykseen.

Uskon että taistellaan sijoista 6-10. Hyvä maalivahti, vuoden kokeneempi valmentaja ja tasainen rosteri. Avainpelaajista osa hieman kysymysmerkkejä, siksi ei voi luvata suoraa pudotuspelipaikkaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Laittaisin Sportin tuohon sakkiin missä HIFK HPK Lukko jne ovat, myös KalPan mutten välttämättä KooKoota. Väittäsin itse siis SaiPan ykkösmaalivahdin olevan siellä BOTTOM3 JYP:in ja Jukurien kanssa.
Vainko sen takia, että joukkue edessä oli sysipaska? Kumpaa tässä nyt arvioidaan maalivahtia, vai joukkuetta?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos nyt otetaan vertailuun puhtaasti ja ainoastaan joukkueiden ykkösmaalivahdit (Kärpiltä puuttuu toki vielä, mutta maailmanluokan mies sinne taatusti tulee), niin melkein kaikilla joukkueilla he ovat todella hyvin kuosissa. Ainoa varma asia heidän paremmuusjärjestyksessään on se, että JYP ja Jukurit ovat ykkösveskojen suhteen tooodella kaukana muiden takana. On aivan käsittämätön ratkaisu lähteä Ruusu ykkösenä liigakauteen, ennen niin suuri ja mahtava JYP lienee nyt aivan kaameassa kassakriisissä, kuten toki menneen kauden mittaan uutisoitiinkin. Salminen taas on todella lahjakas aihio, mutta kun hänen pitäisi olla (kait) nyt jo se 75% runkosarjasta pelaava selkeä ykkösveska, niin se lienee ensi kaudella vielä liikaa vaadittu..
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan ja Lukon näen dynastian onnistumisen suhteen mainitun kolmikon takana. Kärpät, TPS, HIFK, Tappara ja Lukko ovat ainoat seurat, jotka voivat dynastian muutaman vuoden sisään aikaansaada. Mielelläni keskustelen asiasta ja perustelen näkemyksiäni enemmänkin, vaikka seurojen omissa osioissa tai yleistä keskustelua Liigasta -ketjussa. Jätetään tämä ensi kauden voimasuhteille.

Dynastiat on kai jotenkin harvinaisia, tai riippuu tietysti miten määrittelee. Äkkiseltään tulee mieleen Ilves ammoisina aikoina, Tappara 70- ja 80-luvuilla,TPS 90-luvulla ja 2000-luvun vaihteessa, Jokerit 90-luvulla, Kärpät 2000-luvulla ja 2010-luvulla. Yleensä kyllä on yksi sellainen vuosikymmeneen mahtunut, mutta voi olla mahdoton sanoa etukäteen kuka siinä 2020-luvulla onnistuu.

Ja kai sekin on mahdollista että tulee vuosikymmen ilman dynastian.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dynastiat on kai jotenkin harvinaisia, tai riippuu tietysti miten määrittelee. Äkkiseltään tulee mieleen Ilves ammoisina aikoina, Tappara 70- ja 80-luvuilla,TPS 90-luvulla ja 2000-luvun vaihteessa, Jokerit 90-luvulla, Kärpät 2000-luvulla ja 2010-luvulla. Yleensä kyllä on yksi sellainen vuosikymmeneen mahtunut, mutta voi olla mahdoton sanoa etukäteen kuka siinä 2020-luvulla onnistuu.

Ja kai sekin on mahdollista että tulee vuosikymmen ilman dynastian.
Jos Dynastialla tarkoitetaan vain ja ainoastaan peräkkäisiä mestaruuksia, niin ei niitä 2010-luvulla ollut juurikaan kuin kannattamasi seura (2016-2017) ja Kärpät (2014-2015). Jos taas tarkoitetaan menestystä yleensä (=vähintään välierät useamman kerran peräjälkeen ja mestaruus jossain kohtaa), niin 2000-luvulla selkeitä tapauksia on Kärpät (2003-2009 ja 2013-2016, sekä 2018-2020), JYP (2009-2013),Tappara (2013-2021) ja HPK (2002-2007). HIFK:lla taitaa olla nyt välierä paikkoja peräjälkeen 5 kpl ilman tosin sitä yhtäkään mestaruutta. Lukollakin niitä oli 3 kpl vuosina 2013-2015, mutta ei yhtään finaalipaikkaa. Noita en Dynastiaksi kyllä vielä laskisi, mutta HIFK on lähellä sitä jos se kannu nyt Stadiin vihdoin ja viimein menisi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Niin toisaalta asiaa voidaan katsoa asiaa myös ihan puhtaasti näyttöjen kannalta.

Kyllä. Silloin kannattaa myös tehdä niin ja katsoa näyttöjä kokonaisvaltaisesti eikä tuijottaa vain voitettujen pelien määrää. Esim tämä aiemminkin ketjussa ollut tilasto kertoo jotain:




Jos GSAE ei ole tilastona tuttu, voi täältä lukea lisää.
Tiivistelmänä pari kohtaa:
"This is the key stat to use when evaluating goalies."
"This is why it appears to be one of the best metrics for goaltenders."

Jatkoaika oli tämän huomioinut kausiarvioissaan, missä Westerholmista kirjoitettiin:
"Onnistui tärkeimmässä tehtävässään: takasi käytännössä joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä. Torjuttujen maalien määrässä yli odotusarvon Westerholm kalpeni kauden aikana vain sarjan parhaalle maalivahdille, Lukon Lassi Lehtiselle. Perustilastoja rumentavat kevään koronakaranteenin jälkeiset panoksettomat pelit, joissa Westerholm ei puolustukselta liiemmin apuja saanut."

Jälkimmäinenkin lause on totta. Tyhjennysmyyntien jälkeen ja panoksettomissa peleissä joukkue jätti maalivahdin yksin. Vielä helmikuun lopussa Westerholmin torjuntaprosentti oli 90,5, mutta putosi sitten tuon takia alle 90:n.

En väitä, että Westerholm on liigan parhaita maalivahteja, mutta jos Liigan vahdit jaetaan kolmeen eri koriin, kuuluu Westerholm tukevasti siihen keskimmäiseen. Otan kyllä hänet mielummin SaiPan ykköseksi kuin esim. KalPan Kilpeläisen tai Ässien Söderströmin. Kilpeläinen on jo 36-vuotias ja iänkin takia hänen kehityskäyränsä menee alaspäin, kun taas Westerholmin voi olettaa olevan iässä, jossa kehittymistä selkeästi tapahtuu. Söderström oli huippulupaus, mutta rasitteena on karmea loukkaantumisherkkyys, minkä takia hän ei ole ehjiä kausia pelannut vielä kertaakaan aikuisiällään. Viime kaudella sai sentään tililleen 30 ottelua, mutta niissäkin voitti Westerholmin vain torjuntaprosentissa, eikä sekään (90,9%) ollut merkittävästi parempi kuin Westerholmin vastaava ennen tuota Jatkoajan mainitsemaa loppukauden tilannetta. Torjuttujen maalien määrässä (GSAE) tai päästettyjen maalien keskiarvossa Westerholm sitten voittikin ruotsalaisen.

Pelkkiä numeroita katsoessa pitäisi varmaan olla huolissaan myös Pelicansin ykkösvahdista Emil Larmista, joka kävi Pohjois-Amerikassa floppaamassa, ja viime kaudella oli ihan hukassa myös Liigassa. En tosin tiedä, miten paljon hänen tilastojaan (89,5% ja 2,61GAA) rumensi HPK:n muiden pelaajien puolustushalukkuus - tai sen puute. Tosin GSAE:ssakin Larmi jäi miinukselle, mikä viittaa siihen, että hän saa myös katsoa peiliin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä. Silloin kannattaa myös tehdä niin ja katsoa näyttöjä kokonaisvaltaisesti eikä tuijottaa vain voitettujen pelien määrää. Esim tämä aiemminkin ketjussa ollut tilasto kertoo jotain:



Jos Lehtinen olisi pelannut Jukurien maalilla ja Rajaniemi Lukon maalilla, niin olisikohan tilasto samanlainen? Maalivahtien paremmuutta on liki mahdoton vertailla tilastojen pohjalta.
 
Suosikkijoukkue
HPK
En tosin tiedä, miten paljon hänen tilastojaan (89,5% ja 2,61GAA) rumensi HPK:n muiden pelaajien puolustushalukkuus - tai sen puute. Tosin GSAE:ssakin Larmi jäi miinukselle, mikä viittaa siihen, että hän saa myös katsoa peiliin.

Larmi oli kyllä yllättävän heikko tuon visiittinsä aikana. Ei Kerho hyvin puolustanut, mutta ei Larmi ollut lähelläkään sitä tasoa mihin täällä oltiin totuttu.

Larmilla oli aika vähän pelejä alla ja nekin olivat menneet aikalailla penkin alle. Itseluottamus varmaan hieman kateissa. Uskon, että parantaa ensi kaudella.

Jos Lehtinen olisi pelannut Jukurien maalilla ja Rajaniemi Lukon maalilla, niin olisikohan tilasto samanlainen? Maalivahtien paremmuutta on liki mahdoton vertailla tilastojen pohjalta.

Sehän olisi voinut olla Lehtisellä jopa parempi. Lukkoa vastaan luotiin aika paljon vähemmän maaliodottamaa vs. Jukurit.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruusu ei tosiaan ole kovinkaan tasokas maalivahti, mutta jokainen liigan vahdeista olisi kamalilla tilastoilla, jos olisi joutunut pelaamaan viime kauden JYPssä. Joukkuella ei ollut mitään pelitapaa.

Silti Ruusu imuroi monia helppoja kuteja aika ajoin, mutta hyviä pelejäkin oli tietysti mukana...jopa ihan huippu pelejä ja otteita.

Joukkue näyttää paremmalta kuin viime vuonna ja nyt joukkueessa on valmentaja. Ei voi mennä enää huonommin kuin viime vuonna...silloinkaan ei olisi pitänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös