Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Tuossa oli kaikki, mitä minäkin ajattelen. Ihan pahaa tekee lukea tuon ylimielisen torson kirjoituksia. Eikö sille voisi perustaa ihan oman sarjan, jonkun hypersuperpornoliigan? Siinä pelaisi vain Kärpät.
Toki ymmärrän joidenkin käyttäjien mielipiteet esim. joukkuemäärän pienentämisestä tai vaihtoehtoisesti avoimesta liigasta nykyisellä joukkuemäärällä, mutta se on on paljon isomman keskustelun paikka ja siinä pitäisi nimenomaan ensin saada Mestistä kehitettyä enemmän sille tasolle että sieltä voitaisiin pelaamalla nousta liigaan. Mutta se että aletaan ensi kauden voimasuhteita käsittelevässä ketjussa fantasioimaan muutaman joukkueen konkurssilla menee ainakin omalla mittapuullani niin metsään että ei hetkeen olla mentykään.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Tuollainen ajattelumalli sopii paremmin tälle palstalle.
No sen on ainakin huomannut tämän ketjun parilla edellisellä sivulla.

On ihan selvää, että tulevaisuudessa nuo pienempien paikkakuntien seurat tulevat putoamaan Liigasta. Esimerkiksi SaiPan osalta tuo putoaminen saattaa johtua siitä, että nykyinen halli hajoaa käsiin eikä tulevan vaikean taloustilanteen vuoksi löydy rahaa rakentaa uutta. Uutta jäähallia tarvitsevat myös monet muut seurat ja ainakaan tulevina vuosina niihin tuskin on hirveästi tulossa kaupunkien rahoja rahoittamaan projekteja. Lisäksi kun koronan vuoksi myös seurojen oma taloustilanne heikkenee, niin ainut mahdollisuus jäähallin rakentamiseen on ulkopuolinen sponsori. Toisaalta myös lähes kaikkien potentiaalisten sponsorien taloustilanne heikkenee, eivätkä he muutenkaan välttämättä ole kauhean kiinnostuneita sijoittamaan pienien paikkakuntien projekteihin, sillä kuten jo aiemmin totesin, niin nuo pienet kaupungit tulevat tulevaisuudessa kuihtumaan vielä entisestään.

Mestiksen tämän hetken kärkijoukkueen Imatran Ketterän pelaajabudjetti oli ainakin ensimmäisellä Mestis-kaudellaan 150 000 euroa. Ero liigajoukkueisiin on ihan järjetön. Jos joku liigajoukkue tippuisi Mestikseen, niin heidän pitäisi liiganousunsa jälkeen a) saada valtava määrä uusia sponsoreita ja b) saada Mestis-jakson aikana kiinnostuksensa menettäneet kannattajat hallille. Yleisömäärät ja sponsoritulot ovat jo nykypäivänä suuria haasteita monella paikkakunnalla, joten tuollainen Mestis-visiitti olisi kuolinisku lähes jokaiselle liigaseuralle.

Jos mietitään syy-seuraussuhteita, niin mielestäni tämä kaava olisi melko looginen: liigaseuroja menee konkurssiin/putoaa Liigasta -> ammattimaiset jääkiekko-organisaatiot vähenevät pysyvästi Suomessa -> näiden seurojen kannattajien mielenkiinto Liigaa kohtaan laskee -> Liigalla on vähemmän seuraajia -> Liiga on laskeneiden seuraajamäärien vuoksi vähemmän kiinnostava sarja sponsoreille -> jäljellä olevien liigaseurojen sponsoritulot vähenevät -> jäljellä olevien liigaseurojen pelaajabudjetit laskevat -> jäljellä olevien liigaseurojen kilpailukyky suhteessa muiden isompien talousalueiden (Venäjä, Saksa, Ruotsi...) joukkueisiin heikkenee -> liigapelaajien taso heikkenee -> Liigan taso heikkenee.

Loppujen lopuksi ne pienemmät liigaseurat ovat myös monella tapaa todella tärkeitä suuremman talousalueen seuroille. Jos seurojen määrä Liigassa putoaa, niin joko a) runkosarja lyhenee, mikä laskee seurojen tuloja tai b) pelataan vielä useammin samoja seuroja vastaan, mikä laskee katsojamääriä näissä otteluissa, sillä ei ketään kiinnosta katsoa runkosarjassa kahdeksaa Kärpät-IFK ottelua kymmenen vuotta putkeen. Jos Suomi olisi isompi maa, niin pienempi Liiga ja tasokkaampi Mestis voisi toimia, mutta nyt Suomen kohdalla on kuitenkin otettava taloudelliset realiteetit huomioon. Liigaseuroja tulee tulevaisuudessa putoamaan yksitellen pois, mutta toivotaan, että se ei tapahdu vielä ihan lähivuosina.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Lähinnä tarkoitin asetelmaa järki vs. tunne sekä sitä, ettei kirjoituksiani tunteikkaasti ja tahallaan vääristeltäisi, kuten on nyt urakalla tehty.
Johtuiskohan se ihan siitä, että sinä jauhat tuota ylimielistä paskaa kaudesta toiseen. Se liigapaikkojen jako alkaa ekoista voimasuhdevevertailuista ja jatkuu siihen asti, kunnes pahinkin juoppo on selvinnyt mestaruuskrapulasta joskus kesäkuussa. Loukkaat monia kannattajia kertomalla muka vilpittömyyden kaapuun vedoten, että heidän jenginsä ei kuulu Liigaan ja nyt vielä konkursseja toivoen. Mä olen omasta jengistäni, SaiPasta sanonut, että voi kun vittu tulisikin ne karsinnat, niin päästäisiin mittamaan, että paljon sitä kiimaa on sarjassa jatkaa ja toimia. Ei ongelmia sen suhteen siis vaikka karsinnat joskus tulisivatkin ja vaikka SaiPa tippuisi sarjaporrasta alemmaksi, mutta niin kauan kun karsintoja ei ole, niin olisi varmaan ihan jees tyytyä vallitsevaan tilanteeseen ilman, että soittaa samaa levyä koko ajan, kun ei se muuksi muutu. Ei ne päättäjät täällä ole, tuskin edes lukevat palstaa, mutta pahaa verta saat kyllä aikaan täällä hyvin. Tarkoitus?

Että voiko olla, että täällä alkaa palstalaisilla pikku hiljaa palaa käpy sun lätinöitten kanssa? No mikäs anonyymillä palstalla kirjoitellessa, kun ei tarvitse tosielämässä vastata puheistaan. Tämä siis pointtina, että itse olen ainakin koittanut kirjoitella tänne siihen sävyyn kuin oma oikea nimi näkyisi tuossa laidassa. Toki se ei ole palstan tarkoituskaan ja hyvä niin.
 
Viimeksi muokattu:
Last Night a DJ Saved My Life

Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
En uskonut, että kysyt tosissasi. Vastaus on kuitenkin niin ilmeinen. Pintaraapaisu vastaus:
- Kärppien koko niin junioritoiminnassa kuin taloudessa.
- Kärppien valtakunnallinen kiinnostavuus.
- Kolmen pienen pudotessa sarjan taso nousee, kun Kärppien pudotessa taso laskee.
- Pääsarjakiekkoilun väliaikainen loppuminen tietyltä paikkakunnalta ei tarkoita, että sieltä loppuu myös juniorikiekkoilu. Tiedäthän, että olen esittänyt liigajoukkueiden antamaa junioritukea alemmalle sarjatasolle, mikäli pääsarjaa pienennetään ja se avataan.

Sinä kirjoitat omia päätelmiäsi Rantasen kommenteista. Kallioniemi puhuu juuri sillä tavoin kuin pitääkin ja odottaa sopii.
En minäkään uskonut, että tosissasi fantasioit kolmen joukkueen konkurssilla, but hey!

Olipas joo valkuuttavat perusteet. Olisit voinut muotoilla sen näin: Kärpät on korvaamaton, koska minä kannatan sitä. Näin.
 
Boomer - lumihiutaleista heikoin

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En nyt tiedä, tarkoitatko tahdittomuudella tällä palstalla esitettyjä viestejä asiaan liittyen, vai Vesa Rantasen esille nostamaa Liigan sisäistä toivetta konkursseista.

Mitä tulee keskustelupalstan tahdittomuuteen, on hyvä, että keskustelupalstalla voi nostaa esille tärkeitä asioita, vaikka ne olisivat kipeitäkin. Näin voi syntyä innostavaa ja erilaisia näkökulmia tuottavaa keskustelua. Toki aina on olemassa se varaa, että keskustelua ohjaavat tunteet, eikä tällöin harmitukselta voida välttyä. Vaikka tunne on hyvästä, se voi sokaista. Näin käy välillä meille kaikille. Keskustelemme täällä nimimerkein ja siitä huolimatta saamme ajoittain aikaiseksi laadukasta keskustelua. Tämä on kelpo palsta.

Mitä tulee mahdolliseen Liigan sisäiseen toiveeseen sarjan pienenemisestä Koronan vuoksi, niin sen tahdittomuutta sopii kyllä nostaa esille. Ehkäpä tuollainen toive kertoo siitä, ettei kaikki ei ole hyvin. Ehkäpä tuollainen toive kertoo siitä, että vaikuttamismahdollisuuksia muutoksen aikaansaamiseksi ei koeta muutoin olevan.
Tarkoitan tahdittomuudella sekä Rantasen vihjailemaa "pientä piiriä" että palstan korppikotkien lausuntoja asiasta. Minusta on täysin eri asia spekuloida ja keskustella siitä miten seurojen talous kestää koronan ja miltä liiga näyttäisi muutaman konkurssin jälkeen kuin fantasioida sillä, että menisipä muutama pikkuseura konkkaan. Tässä on selkeä lähestymisero ja huomaat varmastikin miten ihmiset reagoivat toiveeseesi. Toivehan ei ole mikään objektiivinen katsanto asiaan.

Tähän "pieneen piiriin" on vaikea ottaa kantaa kun en tiedä onko rikkaimmilla liigaseurolla joku WhatsApp-ryhmä, jossa chattailevat ja toivovat pahaa pienemmilleen vai mikä foorumi tällä piirillä on. On joka tapauksessa hieman kyseenalaista edes onko tämä "pieni piiri" siis nämä isot seurat vai joku muu porukka. Jos pieni piiri viittaa rikkaampiin liigaseuroihin niin tämä pieni piiri itse nosti pienempia seuroja Liigaan. Sitten huomasivat, että taisipa tulla tehtyä virhe. Jos reaktio on se, että toivotaan näille pienemmille konkurssia ettei tarvitsisi itse ajaa PR-mielessä vaikeita ratkaisuja liigan pienentämiseksi niin aika vähäempaattista porukkaa siellä on.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Niin, jos Liigan täydentäminen kolmella Mestiksen suvereenilla kärkiporukalla OLI virhe, niin Liiga auki ja karsinnat takaisin, vai pelätäänkö sitä, että koska Liigassa voi voimasuhteet heitellä rajustikin yhden kauden aikana, niin siellä peräpäässä olisikin 60 kierroksen jälkeen väärä joukkue?
 
Last Night a DJ Saved My Life

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Muistakaa yksi asia, Vesa Rantasen kirjoitus oli kolumni, Kolumnin pääasiallinen tehtvä on ravistella ja nostaa muitankin näkökantoja esiin. Sitä ei pidä lukea kuin piru raamattua. Herättää keskustelua on kolumnin päälimmäinen tarkoitus, Mutta kukin lukee miten lukee, ja jos tarttua johonkin yhteen lauseeseen ja ymärtää se haluamallaan tavalla joko negatiivisesti tai positiivisesti. kuten täällä jonkun jatkoaikakirjoitusta.
Eikös tuosta oltu tehty kysely joukkueen toimareille tai ylimmälle johdolle joukke määrästä liigassa. Jos muistan oiken kolmen joukkueen edustaja ei ollut vastannut kyselyyn, ja yksi oli suoraan sanonut että Jukurit pelaa väärässä sarjassa, ja aika moni oli ollut sitä mieltä että tämä käykööt ennen kuin löytyy parempi vaihtoehto. taisi myös olla enemmistö vastanneista.

Toisaalta onko maailmassa yhtään koluministia toi toimittajaa joiden kirjoitus olisi aina jonkun mieleen, EI OLE, Kannttaa muistaa ja erottaa mikä on pohdiskelua ja asioiden ravistelua vs dokumentti pohjainen kirjoitus mikä perustuu faktoihin ei oletuksiin tai eri vairiaatioihin.

Yksi asia on varmaa, jos ei tapahdu mitään radikaalista esim näissä pelaajien palkan alennuksiin tavalla tai toisella koronan aiheuttamista syistä, Tulee ihan oikeasti konkursseja, mitä ei oikea jääkiekko seuraaja toivo, mutta myös näitä vahingoniloisia henkilöitä on, mitkä ei ylipäätään tajua asioiden laajuttaa ym. pahimmassa skenaariossa se että konkurssit tekee ei niin urheillullisen karsinnan, ja kuinka monta joukkuetta tippuisi pois, sarjasta sen jälkeen voisi tulla hyvin koominen ja miellenkiinnoton, Ei silloinkaan sen taloudellisen pienimmän joukkueen rahkeet kasvaisi yhtään, Ei se vaan niin tapahdu että hypätään nyt toisen joukkueen leipiin ja siitä toisesta joukkueesta heitetään samaan tahtiin jätkiä pellolle, Ei se ole mitään koululiikunta tuntien palloilua että tehdään uus jako kun nyt oli vähän epätaistasta ja epäreilua
 

Kukko

Jäsen
McTorso on tässä nyt törmännyt heikot ihmissuhdetaidot omaavana ongelmaan. On mahdollisuus ikävien asioiden tapahtumiseen, joiden seurauksena voisi mahdollisesti syntyä myös jotakin positiivista (riippuen katsontakannasta). Asian toivominen ääneen on kuitenkin huonoa käytöstä. Lisäksi heikommassa asemassa olevien poismeno, tapahtuisi tässä nyt kovin epäreilulla tavalla. Tavalla joka ei ole omaa heikkoa tekemistä, vaan vain satunnainen yllättävä tapahtuma. Tapahtuma joka olisi voinut sattua myös hetkeen, kun esimerkiksi Kärpät oli haavoittuvimmillaan.
 
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Johtuiskohan se ihan siitä, että sinä jauhat tuota ylimielistä paskaa kaudesta toiseen. Se liigapaikkojen jako alkaa ekoista voimasuhdevevertailuista ja jatkuu siihen asti, kunnes pahinkin juoppo on selvinnyt mestaruuskrapulasta joskus kesäkuussa.
Varmasti voimasuhdearvioillani on ollut vaikutus ainakin joidenkin kirjoittajien näkemykseen nimimerkistäni. Tarkoitan siis tuota ylimielisyyttä. Tuo näkemys vaikuttaa sitten kirjoitusteni tulkitsemiseen kaikkinensa. Tämä on ymmärrettävää.
Loukkaat monia kannattajia kertomalla muka vilpittömyyden kaapuun vedoten, että heidän jenginsä ei kuulu Liigaan ja nyt vielä konkursseja toivoen.
Aikanaan kirjoitin tänne Kalevan artikkelista, jonka oli kirjoittanut toimittaja Kimmo Siira. Hän on tainnut ainakin olla Kalevan urheilutoimituksen päällikkö. No, Siira kirjoitti tuolloin, että Mikkelin Jukureiden ei pitäisi edes Liigaa pelata. Ilmaisin tukeni tuolle ajatukselle. Se taitaa olla ainoa kerta, kun olen suoraan nimennyt joukkueen, joka ei kuulu Liigaan. Muita joukkueita oliskin vaikea nimetä, koska kaikki muut ovat jollain tavalla näyttäneet kyvykkyytensä. Kyse on kokonaisuudesta sarjajärjestelmässä.
Mä olen omasta jengistäni, SaiPasta sanonut, että voi kun vittu tulisikin ne karsinnat, niin päästäisiin mittamaan, että paljon sitä kiimaa on sarjassa jatkaa ja toimia. Ei ongelmia sen suhteen siis vaikka karsinnat joskus tulisivatkin ja vaikka SaiPa tippuisi sarjaporrasta alemmaksi, mutta niin kauan kun karsintoja ei ole, niin olisi varmaan ihan jees tyytyä vallitsevaan tilanteeseen ilman, että soittaa samaa levyä koko ajan, kun ei se muuksi muutu.
Mukavaa, että olemme samaa mieltä avoimesta sarjasta. Siinä mielessä olen vallitsevasta tilanteesta kanssasi erimieltä, että viime aikoina on tullut julkisuuteen sellaisia irtiottoja, että jonkinlaista muutosta ainakin osa haluaa. Korona voi lyödä muutokselle vielä vauhtia. Kyllä tämä aihe on nyt ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan.
Ei ne päättäjät täällä ole, tuskin edes lukevat palstaa, mutta pahaa verta saat kyllä aikaan täällä hyvin. Tarkoitus?
Ei ole tarkoitus saada aikaan pahaa vertaa, ei todellakaan.
Että voiko olla, että täällä alkaa palstalaisilla pikku hiljaa palaa käpy sun lätinöitten kanssa? No mikäs anonyymillä palstalla kirjoitellessa, kun ei tarvitse tosielämässä vastata puheistaan.
Varmasti on alkanut käpy palamaan monella. Jopa minä olen sen huomannut. Tuossa joku aika sitten yksi tuohtunut nimimerkki uhkasi lyödä, jos nähtäisiin. Sellaista tosielämän vastaamista voisi siis olla luvassa.

No, mutta nyt lopetan osaltani tämän keskustelun. Pahoittelut heille, keitä olen kirjoituksillani loukannut. Pahoittelut myös niille nimimerkeille, kenen kysymyksiin en ennättänyt vastaamaan.

Urheilu on mahtavaa. Nyt, Koronan aikana, sen merkityksen vasta kunnolla huomaa.
 
Via Dolorosa:
”Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.” (31.3.2020, Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020-2021)

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
No itse ei ole tarvinnut noin 25 vuoteen olla kenenkään kanssa nyrkkihippasilla, että täältä suunnasta hommat selvii edelleen puhumalla, kynällä ja näppiksellä.
 
Last Night a DJ Saved My Life

Suosikkijoukkue
KK
En uskonut, että kysyt tosissasi. Vastaus on kuitenkin niin ilmeinen. Pintaraapaisu vastaus:
- Kärppien koko niin junioritoiminnassa kuin taloudessa.
- Kärppien valtakunnallinen kiinnostavuus.
- Kolmen pienen pudotessa sarjan taso nousee, kun Kärppien pudotessa taso laskee.
- Pääsarjakiekkoilun väliaikainen loppuminen tietyltä paikkakunnalta ei tarkoita, että sieltä loppuu myös juniorikiekkoilu. Tiedäthän, että olen esittänyt liigajoukkueiden antamaa junioritukea alemmalle sarjatasolle, mikäli pääsarjaa pienennetään ja se avataan.
Onko Kärpissä enemmän junioreita, kuin esim KooKoossa, Jukureissa ja Vaasassa yhteensä? Minua eikä montaa muutakaan tuttuani kiinnosta Kärppien meno yhtään verrattuna esim HIFK:n, Kiekko-Espoon, Jukurien tai Sportin vastaava. Kärpät voisi järjestää Kiekko-Laserin sun muiden Lapin seurojen kanssa oman sarjansa. Ei haittaisi minua yhtään. Kärpät tuottaisi joka tapauksessa ilman minun mielenkiintoni pelaajia Liigaan sekä rapakon taakse, vaikka pelaisi jotain muuta sarjaa kuin Liigaa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä Kärppien konkurssiin meneminen Koronan vuoksi on mahdotonta. Kassassa on riittävästi rahaa, vaikka kokonainen kausi jäisi välistä.
Pitääkö tämä oikeasti paikkansa? Kuulostaa ihan helvetin isolta summalta rahaa. Kysyn vilpittömästi, koska en yhtään osaa arvioida kuinka paljon kokonainen kausi tuo rahaa kassaan. Joku fiksumpi voisi senkin laskea.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”
Suosikkijoukkue
KK
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
Olisi kyllä varmasti koko suomalaisen kekkoilun etu, jos tähän mentäisiin. Välimatkat hyvin pitkiä joukkueiden välillä (kulut kasvaa) ja TV-katsojia häviäisi ryminällä (kulut kasvaa). En minä tunne juurikaan KooKoon kannattajia, jotka seurasivat Liigaa, ennen kuin KooKoo sinne nousi. Itsekin seurasin lähinnä txt-tvltä. Tuus nyt @McTorso selittämään miten 10 joukkuetta tuo enemmän katsojia, kuin tässä tilanteessa. Ei vain mene minun jakeluun. Aivan, kuin juniorituotanto Suomessa parantuisi, jos seuroja olisi vähemmän. Aivan, kuin useampi suomalainen seuraisi Liigaa, jos seuramäärä tiputetaan kymmeneen. Aivan kuin sponsoreita tulisi näille suurseuroille enemmän. Paidat ovat jo nyt niin täynnä, että tuskin kouvolalainen pienyritys alkaisi mainostamaan Helsingissä HIFK:n hallissa. Ei tule tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
Joo. Lisäksi Kärpät "tukisi" entisten liigapaikkakuntien juniorityötä pyörittämällä farmisarjaa niissä. Eihän tuossa ole kuin voittajia!
 
Boomer - lumihiutaleista heikoin

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Kyllä kirjoituksissani on taustalla hyvä tahto.
Vaikka kirjoituksissasi olisikin mielestäsi takana hyvä tahto, niin sinun täytyy ymmärtää, että ulosantisi ja ilmaisusi oli röyhkeä, välinpitämätön, surkea sekä ennenkaikkea vihaa lietsova. Minkälaista muuta vastaanottoa täältä edes odotit, kun muutenkin yleisesti ahdistavan ajan aikana, toivot epäsuoransuorasti muutamien organisaatioiden konkurssia, joka ajaisi sinun omaa toivomaasi asiaa. Määrällisesti pienempää Liigaa.

Tämän kauden KooKoon nousu voittavaksi jääkiekkojoukkueeksi oli yksi lähihistorian hienoimpia asioita mitä Liigassa on tapahtunut. Siellä on paiskittu töitä taloudellisella puolella mallikkaasti, ennenkaikkea kärsivällisesti, jonka lisäksi on kynsinhampain koitettu päästä pois "mestisjoukkueen" maineesta. En tiedä kuinka paljon seurasit pelejä Kärppien ulkopuolelta, mutta yleisesti ottaen KooKoon pelit olivat suurta kansanjuhlaa Kouvolassa, josta oikein välittyi kiekkohuuma, jonka lisäksi haluan korostaa vieläkin uudestaan, joukkue pelasi voittavaa ja ennenkaikkea hienoa kiekkoa. Miksi nämä kannattajat ansaitsisivat nyt suosikkijoukkueensa konkurssin, taikka KooKoo ylipäätään organisaationa? Minusta se olisi mielestäni ihan äärettömän surullista ja ennenkaikkea väärin, kun maailmassa vallitseva epävarma taloudellinen tilanne ei todellakaan ole yhtään KooKoon taikka yhdenkään muunkaan organisaation syytä.

KooKoo on nyt vain otettu esimerkiksi tähän tilanteeseen.

Aloitin kirjoittamaan sinulle lauseella: Taloudellisesti vakaan seuran kannattajana on helppo huudella takaa kaikkea mautonta, kun ei ole itsellä pelkoa perseessä huomisesta.

Pysähdy ja mieti nyt hetki ennen kuin kirjoitat tänne uudestaan. Kaiken voittaneen ja kaiken kokeneen, taloudellisesti Liigan mittakaavassa erittäin varakkaan seuran kannattajana on helppo huudella köyhille ja uhassa oleville, kun oma perse on tukevasti turvattuna tulevaisuuteen. Jokainen seura ei voi olla yhtä hyvä tai vakaa kuin Oulun Kärpät. Se on fakta. Mutta tässä on ihan oikeasti uhkakuvia tulevaisuudesta monille, monille ja monille kannattajille, kun oman seuran tulevaisuus on uhattuna. Sen sijaan että ajattelisit vain omaa napaa, voisit asettautua näiden kannattajien housuihin ja miettiä kuinka hienoa on lukea, kun yksi henkilö tulee ja toivoo oman seuransa alasajoa sekä konkurssia.

Se on tyylitöntä, mautonta ja ylimielistä, minkä vuoksi valitettavasti mielipiteesi aiheuttaa minussa suuria tunteita, jotka ovat lähinnä pettymystä ja surua. Ajat ovat koko maailmassa sellaisia, että lyödyn lyömisen sijaan toivoisi yhteistyötä ja me-henkeä, josta me suomalaiset olemme tunnettuja. Sinulta puuttuu empatia totaalisesti.
 
1963

JD #17

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
On tää myös hauska kehä, liigaa ei voi avata kun on taloudelliset ongelmat ja konkurssiriskit sekä joku toimistotyöntekijä voi menettää työnsä. Nyt taas toivotaan konkurssiaaltoa ja "oikeita" uhreja.

Oh why won't someone think of the toimistotyöntekijä?
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
Eikö JYP:llä ollut talous aika heikoissa kantimissa? Se voitaisiin korvata vaikka loppusuomenallstarsjoukkueella jonka kokoonpano vaihtelisi ja se pelaisi näytöstyyliin ottelunsa pienemmillä ex-liigapaikkakunnilla.
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
On kyllä kova sarja kun ei edes hallitseva mestari mahdu!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
On kyllä kova sarja kun ei edes hallitseva mestari mahdu!
Ei voi osallitua, koska on konkurssissa.

Mutta HPK pääsee muiden konkkalaisten kanssa uuteen haastajasarjaan, joka rakennetaan Mestiksen raunioille, nimeksi tulee Konkkis.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”
Suosikkijoukkue
Se turkoosi lahtelainen & Dallas Stars
Kyllä mullakin on vahvoja antipatioita tiettyjä seuroja kohtaan. Minä en kuitenkaan vilpittömästi toivo näille seuroille pahaa, sillä ymmärrän että näitäkin joukkeita fanittaa joukko aitoja ihmisiä aitoine tunteineen.

Luulisi sinun ymmärtävän @McTorso , että lempijoukkue on monelle kannattajalle intohimon kohde, joka herättää suuria tunteita. Moni meistä on kasvanut lapsesta asti lähellä kannattamaansa jengiä jolloin on kehittynyt vahvat tunnesiteet fanittamaansa seuraan, sen värejä sekä logoa kohtaan.

Minä tiedän Pelicans-fanina harvinaisen hyvin miltä se tuntuu, kun oma rakas seura roikkuu ohuen elämänlangan varassa, enkä ikimaailmassa toivoisi yhdellekään sielulle sitä tilannetta jossa Pelicans-fanit joutui jännittämään koko Pelicansin organisaation selviytymistä 2005 ja Bluesin fanit vuosikymmentä myöhemmin.

Toinen organisaatio nousi kuin feenixlintu tuhkista ja kasvoi keskikastin liigaseuraksi. Toiselle ei käynyt ihan yhtä onnekkaasti. Blues ajettiin pakon edessä alas ja sen mukana hajosi yksi Suomen äänekkäimmistä faniryhmistä.

Katsos McTorso, jokaisen liigaseuran takana seisoo aina lojaali yhteisö, joukko ihmisiä joka antaisi vaikka sisäelimensä omaa seuraa auttaakseen. Kun sä toivot kolmen seuran konkurssia, toivot sä samalla satojen ihmisten tiiviiden yhteisöjen hajoamista ja fanipohjan kuolemista.

Todella itsekästä toivoa muille surkeita aikoja. Turha veistellä mitään tekosyitä koska toiveesi on itsekäs. Piste.
 
Viimeksi muokattu:
♫ Hei rakas kerro mulle mikä on tää tunne, kun ei riitä Linnunratakaan
Voisin tehdä kodin kauniin, tai laulustani valmiin, mut ilman sua ne ois sointuja vaan ♫
Suosikkijoukkue
Se turkoosi lahtelainen & Dallas Stars
Oulun (Virkkusen ja Torson) unelma voinee toteutua ja vain aidot, ansioituneet sekä rikkaat pelaavat:

The New SM-liiga 2020-2021:

kärpät
Tappara
Lukko
HIFK
JYP
TPS

12 kertainen sarja ja neljä playoffeihin. Kaksi viimeistä pelaa suklaasarjan, jonka voittajajoukkue pääsee tehdaskierrokselle Fazerin tehtaalle.
Putosin lopullisesti suklaasarjan kohdalla.
 
♫ Hei rakas kerro mulle mikä on tää tunne, kun ei riitä Linnunratakaan
Voisin tehdä kodin kauniin, tai laulustani valmiin, mut ilman sua ne ois sointuja vaan ♫

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Jonkinlaisia voimasuhdearviointeja voisin kirjoitella, koronastakin huolimatta, jos kanssakirjoittelijoilla olisi mielenkiintoa niitä lukea ja saisi muutakin ajateltavaa, kuin kahden metrin turvavälit ja Olli Sarmasteen tilaamat sysipaskat hengityssuojaimet. Kausi kun kaikesta huolimatta tullaan lähes varmuudella pelaamaan.

Lienee lähes mahdotonta tehdä vielä mitään täysin tarkkaa ja lopullista rankingiä, jonka vuoksi täytyykin hieman soveltaa ja pohtia joukkueiden mahdollisuuksia sekä haluja panostaa tulevaan kauteen.

Jos nyt yhtä ketuiksi menee kuin Jeesuksen pääsiäinen, niin ainakin saa sitten naureskella joskus.
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy