Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Lukko, Tappara ja Kärpät voi jo lukita mitalisteiksi. Onhan ne parhaita, ja ihan syystä.

Aika suvereeneja ovat, kun otteluruuhkaa ei ole olemassa. Normaalilla kaudella, sopivassa otteluruuhkassa, kaikki näyttää aina iiluusiomaisen tasaiselta.

Kärpäthän ei toki Mestaruutta voita. Eikä Lukko.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kärpäthän ei toki Mestaruutta voita. Eikä Lukko.
Eikä Tappara.
Pieni, mutta pippurinen HIFK valloittaa koko kansan sydämet voittamalla yllätysmestaruuden!
 
"Should the aggregate score be level after 90 minutes, extra time will be played.” Fulham’s matchday programme for the second leg of the Littlewoods Cup tie in 1986-87. Liverpool were 10-0 up from the first leg

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki, Kisapuisto-boobs
Onpa taas outoa vouhotusta liigapaikoista.

Tottakai pitäisi takaisinuudistaa tämä sarjasysteemi, mutta aika noloa lähteä sieltä nyt jotain tämän hetken vikaa jengiä syyllistäämään tästä kuviosta.
- - -

Noh, oma ennusteeni on, että jos pelataan väh. 40 ottelun runkkis niin erot ovat siedettävämmät kuin jos pelattaisiin täysi 60-ott-sarja.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Espoon Palloseura
Turiset totta. Vielä avauskaudellaan Jukurit onnistui repimään kynsillään useita vastustajia riekaleiksi ja saavutti sen avulla melkein pudotuspelipaikan. Seuraavat kaudet menivät aluksi hyvin mutta muilta osin vaisusti. Nyt vaikuttaa jo alusta asti siltä että pelit menevät vaisusti. Ei tunnu vaan riittävän. Ikävää kannattajillekin, seurasta itsestään puhumattakaan, mutta Jukurit vaikuttaa liian heikolta SM-liigaan.
Kyllä. Se ensimmäinen kausi on ollut ilman muuta Jukureiden paras Liigassa. Mahtoivatko olla peräti kolmantena sarjassa runkosarjan puolessavälissä tai jotain sinnepäin. Sen jälkeen on ollut melko surullista Jukurien taival liigassa ja "mestisjoukkueen" leima on tukevasti harteilla, eikä tällä hetkellä mikään puhu sen puolesta että homma lähtisi jatkossakaan rullaamaan. Toivon toki että lähtisi, sympaattinen joukkue Mikkelissä itsekin aikaa jonkun verran viettäneenä.
 

Punamusta

Jäsen
Porin Ässät on Liigan kuumin joukkue.
Mä en tykkää bostata, mutta näin se vain on.
On siinä kieltämättä jotain että voittaa kolme ensimmäistä kotiotteluaan nousemalla kaikissa takaa tasoihin ja ohi. TPS:ää vastaan tilanteesta 1-2 voittoon 3-2, HPK:ta vastaan tilanteesta 1-3 voittoon 4-3 ja eilen Sportia vastaan tilanteesta 0-2 voittoon 3-2. Aika hyvin ottaen huomioon ettei joukkue pelaa vielä kovin tarkasti: esimerkiksi eilen syöttöjen laatu oli paikoitellen todella vaatimaton ja oltiin pulassa omalla alueella. Ässät nousee kuitenkin harvemmin takaa ohi voittoon, joten alkaneen kauden kotiotteet ovat olleet yllättävä sekä mukava piristys näin kannattajana.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pahoittelut voimasuhdearvioni myöhästymisestä. On ollut kiire. Jatkan tänään. En anna alkukauden otteluiden vaikuttaa syyskuussa tekemiini pisteytyksiin, sillä otanta on pieni ja joukkueet aloittavat kauden erilaisin painotuksin mm. harjoittelun suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Tavoite on pudotuspeleissä. Niiku aina. Ei missään alkukauden pisteissä.
Lähinnä vaan varoitin, kun jossain voi alkaa keulimaan ja kuittia tulemaan tänään yhdeksän maissa jonkun 5-6 -voiton jälkeen.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK meinaa näköjään osallistua kahdella joukkueella Liigaan. Parempi todennäköisyys mestaruudelle?
En ole matemaatikko, mutta:

- 2 joukkuetta, 1 Pikkaraista = 0 mestaruutta.

- 2,5 miljoonan hyökkäyskalusto ja 0,5 miljoonan pakkikalusto = 0 mestaruutta vaikka koutsina olisi Tampa Bayn Jon Cooper.

- 3 miljoonan joukkue pakisto ja hyökkäys tasapainossa, 0 Pikkaraista = pomminvarma finaalipaikka.

*Köh* Veli Pikkarainen saa työkalut, joilla pitäisi boom boom backhand. Jos menestystä ei tule, niin mä häpeän.
Köh, veli Pikkaraisella (hänen haluama pakiston profiili kaiken järjen mukaan) on toista kautta putkeen huippu hyökkäyskalusto ja puukätinen pakkikalusto. Vaikeuttaa hyökkääjien toimintaa dramaattisesti kun pakit avaa pään korkuisia avauksia. IFK:n hyvin avaavat kiekolliset pakit: Lyytinen (saikulla). Kousa häviää veljien Libor Sulakeille 100-0. Mä häpeän..

Edit:
Pahoittelut voimasuhdearvioni myöhästymisestä. On ollut kiire. Jatkan tänään. En anna alkukauden otteluiden vaikuttaa syyskuussa tekemiini pisteytyksiin, sillä otanta on pieni ja joukkueet aloittavat kauden erilaisin painotuksin mm. harjoittelun suhteen.
Hyvää työtä nuo aiemmat, tälläkin kaudella!
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Lähinnä vaan varoitin, kun jossain voi alkaa keulimaan ja kuittia tulemaan tänään yhdeksän maissa jonkun 5-6 -voiton jälkeen.
Peräpään vuotaminen näytti eilen jo vähentyneen, kun saadaan pikkuhiljaa oikeita pelejä alle. Ja eilinen kohellus meni enemmän Heljangon piikkiin. Täsmävahvistus peräpään rauhoittamiseen on myös marraskuussa tulossa sisään (Parlett).

Eli Tappara on rakentanut valmiiksi tuollaisen "peräpää tiivistyy loppukautta kohti" -käyrän, mikä on juurikin oikea siihen nähden miten keväällä kuuluu asiat olla. Nyt varmasti syksyllä ollaan viihdyttävä runsasmaalinen joukkue, joka aiheuttaa lähinnä omille harmaita hiuksia, mutta keväällä sitten se nihilistinen, vittumaisen vähämaalinen ja erinomaisesti puolustava joukkue.

Kaikkien vastusajien unelma kohdata playoff-sarjassa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
6. KooKoo 33,5p
KooKoon viime kauden hämmentävän hyvät esitykset eivät saaneet ansaitsemaansa kruunua, eli pelaamista pudotuspeleissä. Koronan pirulainen sotki kuviot. Mikä käänsi KooKoon kelkan pohjalta menestykseen? Syyt ovat varmasti monitahoiset, joita paremmin tietävät kookoolaiset voivat meille halutessaan avata. Isolle yleisölle KooKoon menestys kulminoituu yhteen asiaan, eli mieheen nimeltänsä Jussi Ahokas. Huutelut toisen kauden kirouksesta on tässä tapauksessa syytä jättää tekemättä. Ammattitaito ja hyvin rakennettu pohja ei yhden kesän aikana sula.

Valmennus 9p
Arvostan rakettimaisen nousun Liigan valmentajaeliittiin tehneen Jussi Ahokkaan sarjan kolmanneksi parhaaksi valmentajaksi. Ahokkaan taktinen osaaminen sekä taito siirtää oman pelikirjan sivut joukkueen pelaamiseen on erinomaisella tasolla. Ahokkaalla on näkemystä, harjoitepankki on kunnossa ja hänellä kyky sitouttaa pelaajat yhteiseen päämäärään. Ammattitaito, arvot ja karisma ovat pohjana hänen isolle statukselleen joukkueen silmissä.

Maalivahdit 7
Ykkösmaalivahdiksi hankittiin 23-vuotias ruotsalainen Victor Brattström. Viime kausi Allsvenskanissa sujui hyvin, sitä edeltänyt kausi SHL:ssä ei ollut vielä läpimurtokausi. Nyt hän hakee Liigassa läpimurtoa kansallisessa pääsarjassa. Toivotaan, että onnistuu, mutta mikään varma nakki hän ei ole. Kakkosmaalivahtina on 21-vuotias pitkänlinjan kookoolainen Oskari Salminen. Viime kausi lainalla Mestiksessä ja torjuntaprosentti alle 90. Ei vakuuta ollenkaan. Arvotan KooKoon maalivahdit jaetulle 11. sijalle yhdessä Sportin ja Jukureiden kanssa,

Puolustus 7,5p
KooKoolla on minun makuuni hyvin roolitettu puolustus. On kokemusta ja nuoruutta, sekä kiekollista taitoa ja kovuutta. Kärkiosaamisen perään joutuu sen sijaan huutelemaan. Ytterell ja Tuulolla ovat kiekollisen pelin dynamot. Kapteeni Bonsaksen tuo jämäkkyyttä ja Oskari Manninen on erinomainen yleispuolustaja. Lupaavasta Peetro Seppälästä toivoisin kuulevani enemmän niiltä, jotka hänen pelaamisesta enemmän tietävät. Arvioin KooKoon puolustuksen sarjassa jaetulle kahdeksannelle sijalle yhdessä HPK:n kanssa.

Hyökkäys 8p
KooKoolla on nuori hyökkääjistö, josta löytyy luisteluvoimaa hurjasti. Hyökkäyssuuntaan löytyy laatua ja jopa laajuutta. Raastinrautaosaston ja kovuuden suhteen on kuitenkin aika rauhallista. Riittääkö voima? Ehkäpä Ahokas luottaa vanhaan totuuteen, jotta nopeus on voimaa. Valmentajansa näköinen hyökkäys. Tulosvastuuta odotetaan ainakin Mingoialta, Oksaselta, Platzerilta ja Gallolta. Itse seuraan erityisellä mielenkiinnolla Odenia ja Björqvistiä.

Kokonaisuus 2p
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Kakkosmaalivahtina on 21-vuotias pitkänlinjan kookoolainen Oskari Salminen.
Itse asiassa Oskari Salminen tuli vasta neljä vuotta sitten Kotkasta tänne Kymenlaakson paremmalle puolelle, eli ei nyt kovinkaan pitkän linjan, mutta tämä nyt on vain hiusten halkomista.


Lupaavasta Peetro Seppälästä toivoisin kuulevani enemmän niiltä, jotka hänen pelaamisesta enemmän tietävät
Seppälästä, kun halusit kuulla, niin pelaa todella järkevästi tietäen omat rajansa kiekollisessa pelissä. Osaa sijoittua hyvin ja voittaa todella paljon 1vs1-tilanteistaan. Nosti itsensä Salmelan ohi parissa kuukaudessa pari vuotta sitten ja on maailmanmestarikaksikosta se, jolle nähtiin enää käyttöä. Viime kaudella huomasin asiaan huomiota kiinnitettyäni, että pelasi myös aika fyysisesti ja ei jäänyt niin pahasti kakkoseksi, kuin olin luullut.

Puolustuksen osalta myös hieman outoa, että Bergeristä ei sanaakaan. Kuitenkin on isossa roolissa alkavalla kaudella. Ilman isoja rangaistuksia olisi ollut viime kaudellakin KooKoossa TOP3-puolustaja Caiton ja Mannisen kanssa.

Hyökkäyksen osalta muuten mielestäni hyvä ja osuva teksti, mutta ei tuolla kyllä ole laajuutta. Tänään on kaikki terveet hyökkääjät kokoonpanossa.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lillukanvarsiin jo tartun minäkin, niin kommentti Salmisesta kertoo siitä, että Mestistä ei ole seurattu lainkaan. Todellisuudessa Salminen oli vähintään sarjan TOP-3:ssa kaikista maalivahdeista. SaPKon pelityyli vaan oli sellainen, että maalivahdin oli aika mahdotonta saada kerättyä hyviä tilastoja. Itse asiassa Salminen oli myös hyvin lähellä terävintä kärkeä tilastoissakin.

Molareiden tilastot Mestiksessä oli nimittäin viime kaudella poikkeuksellisen huonot. Vain Santeri Lipiäinen (29 peliä Ketterässä), Eetu Mäkiniemi (26 peliä KooVeessa) ja Samu Lonkila (15 peliä TuTossa) saivat tilastoihin yli 90% torjuntaprossan. Salminen oli kaikista vähintään puolet pelanneista vahdeista torj% 5. sijalla ja gaa-tilastoissa sijalla 2. Esim. Justus Annunen torjui pari vuotta sitten Hermeksessä heikommalla prosentilla ja oli koko sarjan tilastossakin vasta 18. paras molari. Mutta kuinkas sitten liigan puolella kävikään?

No, sinällään yhden tekevää, sillä eipä varmaan kukaan pysty vielä sanomaan onko Salmisesta liigatasolla edes kakkosvahdiksi. Jos ja kun saa 20-30 peliä vyölleen, niin sitten ehkä tiedetään jotain. Isolle ja peittävälle vahdille pelaaminen liigaa KooKoossa pitäisi kuitenkin sopia paremmin kuin pelaaminen SaPKossa, jossa joutui vastaanottamaan todella paljon vastahyökkäyksiä ja läpiajoja.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seppälästä, kun halusit kuulla, niin pelaa todella järkevästi tietäen omat rajansa kiekollisessa pelissä. Osaa sijoittua hyvin ja voittaa todella paljon 1vs1-tilanteistaan. Nosti itsensä Salmelan ohi parissa kuukaudessa pari vuotta sitten ja on maailmanmestarikaksikosta se, jolle nähtiin enää käyttöä. Viime kaudella huomasin asiaan huomiota kiinnitettyäni, että pelasi myös aika fyysisesti ja ei jäänyt niin pahasti kakkoseksi, kuin olin luullut.
Kiitos. Mihin sijoittaisit hänet KooKoon puolustajien hierarkiassa?
Puolustuksen osalta myös hieman outoa, että Bergeristä ei sanaakaan. Kuitenkin on isossa roolissa alkavalla kaudella. Ilman isoja rangaistuksia olisi ollut viime kaudellakin KooKoossa TOP3-puolustaja Caiton ja Mannisen kanssa.
Berger on saanut ihan riittämiin palstamillimetrejä ilman minun apuakin. Palaan asiaan hänen kohdalla, kun oikeita näyttöjä on enemmän. Tiedostan kyllä, että Kouvolassa on hänestä tykätty. Se on tietenkin hyvä merkki.
Hyökkäyksen osalta muuten mielestäni hyvä ja osuva teksti, mutta ei tuolla kyllä ole laajuutta. Tänään on kaikki terveet hyökkääjät kokoonpanossa.
Laajuudella tarkoitin hyökkäyksellistä laajuutta. Mielestäni KooKoolla on yllättävänkin paljon voimaa nimenomaan hyökkäyssuuntaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lillukanvarsiin jo tartun minäkin, niin kommentti Salmisesta kertoo siitä, että Mestistä ei ole seurattu lainkaan.
Näin on. Mestistä en seurannut lainkaan.
Molareiden tilastot Mestiksessä oli nimittäin viime kaudella poikkeuksellisen huonot. Vain Santeri Lipiäinen (29 peliä Ketterässä), Eetu Mäkiniemi (26 peliä KooVeessa) ja Samu Lonkila (15 peliä TuTossa) saivat tilastoihin yli 90% torjuntaprossan. Salminen oli kaikista vähintään puolet pelanneista vahdeista torj% 5. sijalla ja gaa-tilastoissa sijalla 2. Esim. Justus Annunen torjui pari vuotta sitten Hermeksessä heikommalla prosentilla ja oli koko sarjan tilastossakin vasta 18. paras molari. Mutta kuinkas sitten liigan puolella kävikään?
Tiedostin Annusen huonot tilastot Mestiksestä. Siksi hänen otteensa viime kaudella olivat minulle suuri yllätys, vaikka potentiaali oli tottakai tiedossa. Salmiselta näin jonkun pelin toissakaudella. Minulle jäi mielikuva isokokoisesta, peittävästä ja tiukasti perhoseen luottavasta maalivahdista. Hyvin samantyylinen maalivahti kuin mainittu Annunen. Miksei Salminenkin voi onnistua, mutten hirveän vakuuttunut kuitenkaan ole. On myös syytä muistaa, että TOP6 joukkueen maalivahtiosaston toivoisi olevan kova. KooKoon maalivahtiosasto on minun silmissäni ennakoimani kuusikon selvästi heikoin. Osittain siksi tein noinkin tiukan sanavalinnan.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Mihin sijoittaisit hänet KooKoon puolustajien hierarkiassa?
En ole nähnyt yhtään peliä alkukaudesta intin vuoksi, mutta ennen kautta arvioin nelospakiksi, mutta niin tasapaksu puolustuskalusto, että vaikea laittaa mihinkään järjestykseen.

Mielestäni KooKoolla on yllättävänkin paljon voimaa nimenomaan hyökkäyssuuntaan.
Tästä ollaan kyllä ihan täysin samaa mieltä.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Brent Burns
Lukko, Tappara ja Kärpät voi jo lukita mitalisteiksi. Onhan ne parhaita, ja ihan syystä.

Aika suvereeneja ovat, kun otteluruuhkaa ei ole olemassa. Normaalilla kaudella, sopivassa otteluruuhkassa, kaikki näyttää aina iiluusiomaisen tasaiselta.

Kärpäthän ei toki Mestaruutta voita. Eikä Lukko.
Mikään joukkue ei voita, koska tätä kautta ei pelata loppuun asti.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Seppälästä jo kirjoitin liigan aliarvostetuimmat ketjuun. Ei liene montaa noin nuorta ykkösparin pakkia muissa joukkueissa, eikä viime vuonnakaan ja silti lentää vahvasti tutkan alla, varmaankin pelityylistään ja seurastaan johtuen; kuten eilen peliketjussa oli vastustajan kannattajalta ”kyllä ilveksen pitää tuollaiset pööpööt hoitaa”

Aloittaa siis jo toisen kauden Ahokkaan ykkösparissa ja kehityskäyrä osoittaa edelleen vahvasti ylöspäin. Pelaa varmaa ja yksinkertaista peliä ja rooli on ykkösparissa antaa tilaa hyökkäävälle pakille; viime vuonna Caitolle, nyt Ytterelille. Ahokkaan hierarkiassa selvä ykkösparin pakki.

KooKoolla oli kova työ pitää kaveri riveissään viime kauden jälkeen, mutta siinä onneksi onnistuttiin.
 
Dee Dee Ramone on being in a rehabilitation center: “That was fucked up. They also made me play volleyball. It was a nightmare.”

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
”kyllä ilveksen pitää tuollaiset pööpööt hoitaa”
Eiköhän tuo ollut aika rankka pilke silmäkulmassa heitetty. Kyllähän jokainen nyt tietää ja näkee ihan perssilmälläkin, että Pööpöö on Ahokkaan johdolla lukinnut itsensä vankasti top6 sijoista kamppailevaksi jengiksi, joka on äärimmäisen vaikea ja veemäinen vastus kenelle tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Onhan KooKoossa puolustuksessa monta pelaajaa, jotka eivät sano juuri mitään. Hyvin kuitenkin puolustavat joukkueena. Rautanen hyvänä esimerkkinä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ensimmäisen parin viikkoisen jälkeen ei Liiga ole voimasuhteisen osalta kyllä tarjonnut mitenkään mullistavia yllätyksiä. Oikeastaan ainoa asia, mitä pohdin, että mikä mahtaa Jyväskylän kiekkojoukkuetta vaivata? Mielestäni ennen kauteen lähdettäessä oli erittäinkin hyvännäköinen ja ennenkaikkea supermielenkiintoinen nippu kasassa, mutta tuloksellisesti on mennyt päin mäntyä ja harjoituskaudesta saakka. Tietenkin siellä on nuoria pelaajia taustalla, mutta silti vaikeahko alku on yllättänyt. Neljän pelatun ottelun jälkeen on aivan liian aikaista lähteä toteamaan mitään, mutta JYP tarvitsisi kyllä nyt pientä itseluottamusbuustia, ettei nuori joukkue mene täysin lukkoon.

Vaikeaa on nostaa muita joukkueita framille tässä kohtaa mitenkään erityisesti, kuin toteamalla vain Kärppien olevan jälleen totutun vahva heti alkukaudesta.

Jos jotain, niin Jukureiden tilanne kyllä huolestuttaa. Kokoonpano ei rehellisesti sanottuna ole mitenkään sellainen, millä pitäisi Liigaa pelata ja melko tekemätön paikka Kauppisellakin on joukkueen perämisessä. Saa nähdä mitä tapahtuu, jos joukkue jää muista jälkeen selvästi jo heti ensimmäisen 10 kierroksen jälkeen. Pahimassa tapauksessa se vähäinenkin yleisö hylkää joukkueen ja se taru on sitämyöden sitten siinä.
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy