Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo pelasi eilen vikan treenimatsinsa Jukureita vastaan seuraavalla kokoonpanolla:

Ahti Oksanen - Kyle Platzer - Trevor Mingoia
Kasper Björkqvist - Aleksi Anali - Vilmos Gallo
Teemu Engberg - Erik Karlsson - Kasperi Ojantakanen
Toni Suuronen - Jere Friberg - Kimi Koivisto

Peetro Seppälä - Alexander Ytterell
Oskari Manninen - Joni Tuulola
Alexander Bonsaksen - Martin Berger
Antti Palojärvi - Arttu Pelli

Victor Brattström (Oskari Salminen)

Tää on varmaankin aika lähellä sitä, millä kauteen lähdetään. Sivussa olivat vain Juho Rautanen (p), Joonas Oden (lh) ja Samuli Ratinen (lh). Jos itse pitäisi veikata, niin Oden olisi optimitilanteessa kolmoskentässä joko Engbergin tai Ojantakasen tilalle. Ratinen toinen mahdollinen saman ketjun laidalle. Rautanen, Pelli ja Berger kisaavat sitten 6-7-pakin tontista.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Meillä on ollut @McTorso n kanssa omat sanavääntömme, mutta nyt on pakko sanoa että tällainen ennakkojen kirjoittaminen on kyllä huikeaa. Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa Kärppiä koskevista ajatuksista, mutta McTorso on paneutunut mahtavasti muihin joukkueisiin ja näitä lukemalla opin itsekin tuntemaan niitä paremmin. Samalla tänne syntyy mielenkiintoista keskustelua.

Onhan se selvää, että jotain jää aina väkisinkin huomioimatta ja toisaalta niitä makuasioita tuppaa olemaan, mutta kaikkinensa kovaa työtä ja kiitos osaltani, että noita saa lukea täällä! Tällä hetkellä itselleni palstan kiinnostavinta antia. Anna vaan palaa lisää, täällä ootetaan jo seuraavaa :)
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Joona Ikonen
Antti Saarela/Eetu Päkkilä - Ondřej Roman - Ville Meskanen
Matias Maccelli - Panu Mieho - Joose Antonen
Taavi Vartiainen - Samuli Vainionpää - Miro Nalli/Roby Järventie

Jarkko Parikka - Kalle Maalahti
Aleksi Elorinne - Lassi Thomson
Tuomas Salmela - Santeri Hatakka
Santeri Airola/Nikolas Matinpalo

Lukaš Dostál
Ville Kolppanen/Eetu Mäkiniemi

Telakalla: Joni Ikonen (C), Teemu Lepaus (LW), Niko Peltola (D)

Ketjukoostumukset viimeisen harjoituspelin perusteella, mutta todennäköisesti perjantaina jotain ihan muuta. Pakkiparit stetsonista.

Edit. Thomson lisätty..
 
Viimeksi muokattu:
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Jos saa pyytää lisäselvitystä niin Kookoo ja Peetro Seppälä. Onko ihan ykkösparin pelaaja vai onko vain mennyt tutkasta ns. täysin ohi...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Caito pelasi viime kaudella KooKoo-pakeista eniten, keskiarvominuutit 22:40. Sulak, Manninen, Bonsaksen ja Seppälä olivat minuutin sisällä kaikki, eli peluutus oli melko tasaista.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kiekkomarsalkka Sihvonen pisti viikkokatsauksessa hieman yllättäen Lukon ja Tapparan Kärppien edelle.
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekkomarsalkka Sihvonen pisti viikkokatsauksessa hieman yllättäen Lukon ja Tapparan Kärppien edelle.
Todennäköisesti siksi, koska pelaavat täysimääräisempää Meidän peliä. Viivelähdöt on ainoa mittari :)
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiekkomarsalkka Sihvonen pisti viikkokatsauksessa hieman yllättäen Lukon ja Tapparan Kärppien edelle.
Sihvonen pyrkii aiheuttamaan keskustelua. Tuskin itsekään oikeasti uskoo, että Kärpät jäisi molempien, Tapparan ja Lukon taakse. Tai no onhan siihen pieni mahdollisuus että uskoo, mutta epäilen.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kiekkomarsalkka Sihvonen pisti viikkokatsauksessa hieman yllättäen Lukon ja Tapparan Kärppien edelle.
Oon kerrankin Sihvosen kanssa samaa mieltä. Muutaman Kärppien treenipelin nähneenä olen edelleen sitä mieltä että Kärpät nojaa liikaa ykkösketjuun ja jos sen onnistuu pimentämään tai Pulju lähtee, on Kärpät treenipelien perusteella vaikeuksissa. Vaikeuksissa ei tarkoita etteikö sekin riitä kolmen joukkoon mutta ei välttämättä sijoille 1 tai 2.
 
Jonne Virtanen
"Jokerit pahoittelee virheellistä ilmoitusta Karalahden siirron kariutumisesta heinäkuussa!"

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Sihvonen pyrkii aiheuttamaan keskustelua. Tuskin itsekään oikeasti uskoo, että Kärpät jäisi molempien, Tapparan ja Lukon taakse. Tai no onhan siihen pieni mahdollisuus että uskoo, mutta epäilen.
Kärpät on kyllä niin täysin Puljujärven varassa mitä puhutaan runkosarjan voitosta, niin en minä nyt mitään seitsemättä ihmettä siinä näkisi, jos Kärpät molempien taakse jäisi. Ei se ainakaan auta, että jos ja kun Puljujärvi lähtee, niin samalla ovenavauksella poistuu myös Kuokkanen.

No, onhan Kärpät ollut helvetin tylsästi aina runkosarjan voittaja viime vuosina, mutta itse en tähän nyt tällä kertaa usko.
 
1963

JD #17

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Muutaman Kärppien treenipelin nähneenä olen edelleen sitä mieltä että Kärpät nojaa liikaa ykkösketjuun ja jos sen onnistuu pimentämään tai Pulju lähtee, on Kärpät treenipelien perusteella vaikeuksissa.
Kärpillä on sellaiset resurssit, että Pulju pystytään tarvittaessa paikkaamaan. Jos ei yhdellä niin sitten kahdella laadukkaalla hyökkääjällä
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiekkomarsalkka Sihvonen pisti viikkokatsauksessa hieman yllättäen Lukon ja Tapparan Kärppien edelle.
Ei tuossa yllätystä mielestäni ole. Pelitavallisesti Lukko ja Tappara ovat Kärppiä edellä, ja Sihvonenhan tunnetusti kuuluttaa pelitapojen perään.

Kärpät nojaa liikaa vahvaan ykkösketjuunsa. Heikompi ilta heille, ja pisteet matkaavat vastustajalle.
 
Yhden ketjun ihme - Oulun Kärpät 2020-2021

Ralph

Jäsen
Ensimmäistä kertaa noin 15 vuoteen jätin ja jätän ostamatta Jääkiekkolehden ennakkonumeron, joten en ole tällä kertaa lukenut mitään top-50-pelaaja-arvioita, joten joudun tuottamaan sellaisen itse. Listassa varmasti näkyy, etten ole mikään superasiantuntija ja omistan värilasit, mutta en myöskään kirjoita listaa kenenkään mieliksi, joten minua ei sinänsä kiinnosta jos joku haluaa listaa haukkua. Pidän mahdollisena, että joku pelaaja on puhtaasti unohtunut, mutta virheitä sattuu. Hyvät pelaajat ovat usein samantyylisiä, joten vähän saman toistoa ja osa teksteistä lyhyempiä, kun aikaa ei ollut kirjoittaa enempää kaikkiin. Mukana kaikki mahdolliset pelaajat, jotka Liigassa ovat tällä hetkellä kirjoilla.

1. Emil Bemström, HIFK, KH/OL

Nopea, taitava, erinomainen laukaus ja paiskii ahkerasti duunia. Valmis paketti NHL:ään, mutta voimaa lisää ja vakinnuttaa paikkansa hyvänä middle-six-hyökkääjänä. NHL:ssä siis, Liigaan supertähtitasoa. Ensisijaisesti laituri, mutta voi pelata myös keskellä. Teki SHL:ssä alle 20-vuotiaana 35 pistettä ja valittiin vuoden tulokkaaksi. Viime kaudella NHL:ssä 20 pistettä 56 ottelusa.

2. Alexandre Texier, KalPa, KH/VL

Piskuisessa KalPassa pelatessaan loisti suurimmalta yleisöltä piilossa, mutta otteet NHL:ssä kahdella viime kaudella paljastivat miten kovasta ranskalaisesta pelaajasta kyse. Bemströmin joukkuekaveri NHL:ssä, viime kausi Texierillä rikkonainen. Kokonaisvaltaisesti käyttökelpoisempi ja valmiimpi kuin Bemström, mutta ero kiekollisessa taidossa tiputtaa Texierin listalla kakkoseksi. On ilmeisesti tällä hetkellä Ranskassa ja on epäselvää milloin aloittaa Liiga-kautensa, jos aloittaa.

3. Ryan Lasch, Pelicans, OL

Tynkäsopimuksella listakolmoseksi. Loistanut Liigassa kahteen otteeseen ja Ruotsissa rutkasti enemmän. Edellinen Pelicans-visiitti johti NHL-sopimukseen, mutta ei onnistunut nappaamaan paikkaa auringossa ja nyt on myöhäistä, joten loistaa Euroopan yhtenä parhaana hyökkääjänä. Taitava ja nopea pieni väkkärä, kokoisekseen aggressiivinen ja aina isolla taistelutahdolla varustettu jenkki pääsisi KHL:ssä isoon rooliin, jos Venäjä kiinnostaisi.

4. Cody Kunyk, Kärpät, KH

Loisti kahdella kaudella SaiPassa ja vielä enemmän viime kaudella HPK:ssa, mutta nyt pääsee viimein todella suuren yleisön tutkan alle Kärpissä. Erinomainen kokonaisvaltaisesti ja pelintekijänä Liigan paras, eikä viime kauden syöttöpörssin voitto tullut sattumalta. Nyt ainakin toinen ketjukaveri on vielä taitavampi kuin viime kaudella, joten taistelee pistepörssin voitosta ja pääsee käsiksi vielä isompiin rahoihin ensi kaudella.

5. Jesse Puljujärvi, Kärpät, OL

Ja tässä se Kunykin ketjukaveri, joka mainittiin yllä. Liigan pelaajista potentiaalisin, mutta vaikka asenne onkin kunnossa, valitettavasti pääkoppa ei ole valmis NHL-tähdeksi. Kookas, mutta taitava ja vikkelä, monipuolinen pisteiden tekijä. Taitaa lähteä Oilersiin, mutta pelatessaan koko kauden taistelee Kunykin kanssa Kärppien kultakypärästä ja näin pistepörssin voitosta sekä myös Kunykistä poiketen maalipörssin voitosta.

6. Jarno Koskiranta, SaiPa, KH

Mahdottoman tärkeä paluumuuttaja Lappeenrantaan. Ikää 33 vuotta, joten ei puhuta mistään vanhuksesta. Rooli putosi SKA:ssa hiljalleen, mutta Liigassa edelleen monipuolinen ykkössentteri lähes kaikkiin joukkueisiin. Ei taistele pistepörssin voitosta, mutta iskee siitä huolimatta hyvät teot ja osoittaa tärkeytensä kaukalossa muutoin sekä kaukalon ulkopuolella.

7. Veini Vehviläinen, JYP, MV

Lähti käytännössä Liigan parhaana maalivahtina ja palasi lainalle Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Ei pääse loistamaan yhtä hyvän puolustuksen takana kuin Kärpissä, joten joutuu nyt enemmän itse nosuemaan esiin ja hän siihen kyllä pystyy.

8. Andreas Borgman, Ässät, P

Lähtökohtaisesti Liigan paras pakki. Todella monipuolinen ja vahva kaveri, vaikka pituutta ei ole puolustajaksi paljoa. Ei ole ikinä loistanut pisteissä, mutta koko kauden Liigassa pelatessaan voi yltää 30 pisteeseen.

9. Eemeli Suomi, Ilves, VL

Olisi saattanut saada NHL-sopimuksen, jos korona ei olisi sotkenut jääkiekkomaailmaakin. Teki viime kaudella 57 pistettä Liigassa ja on varteenotettava vaihtoehto pistepörssin voittotaisteluun tänäkin vuonna, vaikka ketjukavereita lähtisikin kesken kautta. Monipuolinen pelaaja, maalintekijätyyppiä.

10. Kristian Kuusela, Tappara, OL

Teki jälleen yli 50 pistettä ja samalla tahdilla nousee kauden lopussa kaikkien aikojen pistepörssissä kolmanneksi. Ikää jo 37 vuotta, eikä varsinaisesti hidastumisen merkkejä näy, mutta peliaika lienee entistä hieman pienempi. Ei enää kapteeni, mutta se ei kerro itse Kuuselasta mitään.

11. Juuso Välimäki, Ilves, P

Todella iso vahvistus Ilvekselle kauden kynnyksellä. Koko viime kausi jäi välistä, mutta ei välttämättä olisi ollut tarjolla lainalle, jos olisi pelannut viime kaudella. Väläytteli NHL-valmiutta edellisellä kaudella. Vahva ja monipuolinen, monikäyttöinen. Koko kauden pelatessaan taistelisi parhaan puolustajan tittelistä todella vahvasti, mutta lähtenee heti NHL:ään kuin se portti aukeaa.

12. Nick Merkley, Ässät, KH/OL

Yllättävä hankinta Poriin. Lähes valmis NHL-pelaaja, mutta ehkä Ässissä kehittyy valmiiksi. Kolme tehokasta AHL-kautta alla, mutta NHL:ssä pelannut samassa ajassa vasta viisi peliä. Parhaimmillaan kiekollisessa roolissa, mutta soveltuu myös alakenttiin. Ässissä selkeä ykkösehdokas kultakypärään.

13. Jukka Peltola, Tappara, VL/OL

Johtajana Liigan paras, alivoimalla erinomainen ja hyvä myös kiekollisesti. NHL-vahvistusten vuoksi jää nyt kirkkaimman kärjen taakse, mutta Tapparalle todella tärkeä vahvistus. Omassa duunarin roolissaan Liigan paras, mutta ei ole enää aliarvostettu kuten muutama vuosi sitten.

14. Lukas Dostal, Ilves, MV

Vakuutti edellisellä kaudella, mutta viime kaudella oli vielä parempi. Onnistuessaan alkukaudella voi jopa päästä NHL:ään kakkosmaalivahdiksi. Puhutaan edelleen 20-vuotiaasta pelaajasta ja jos pelaa koko kauden Liigassa ja Vehviläinen ei, voi hyvinkin uusia parhaan maalivahdin tittelinsä. Ilvekselle todella tärkeä pelaaja.

15. Arttu Ruotsalainen, Ilves, KH

Ei viime kaudella näyttänyt ihan vielä NHL-valmiilta, mutta nyt on paikka iskeä alkukaudesta sellaiset näytöt, että pääsee aloittamaan NHL:ssä, kun sen aika on. Rooli Ilveksen sentteriosastossa iso ja muodostaa hyvän parin Suomen kanssa.

16. Otto Leskinen, KalPa, P

Toissa kaudella pääsi yllättämään ja nousemaan Liigan parhaiden pakkien joukkoon, mutta nyt häneltä odotetaan paljon niin kauan kuin visiitti Kuopiossa ikinä kestääkään. Rooli KalPan puolustuksessa todella iso ja haluaa näyttää Suomessa, ettei viime kauden viisi NHL-peliä tullut sattumalta.

17. Aleksi Saarela, Lukko, KH/VL

Viime kauden lopulla näytti vahvasti siltä, että olisi valmis NHL-pelaaja. Suomessa olisi hyvä mahdollisuus parantaa kokonaisvaltaista pelaamista ja löytää näin se vakituinen tontti NHL:stä. Nopea ja taitava, näyttää isommalta kuin mitä on. Pelannee Lukossa laidassa, vaikka sentterinä ehkä omimmillaan. Koko kauden Suomessa pelatessaan taistelisi maalipörssin voitosta, mutta lähtee ensimmäisten joukossa Pohjois-Amerikkaan.

18. Vitali Abramov, Jukurit, VL/OL

Kenties Liigan taitavin pelaaja, mutta miten pääsee loistamaan Jukureissa. Saattaa olla valmis pelaamaan NHL:ssä, varsinkin Senatorsissa, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on petrattavaa ja tyypillisenä taitavana venäläisenä taistelutahto ei näytä aina kaikista parhaalta.

19. Ville Leskinen, HIFK, OL

Ei onnistunut Ruotsissa, mutta palattuaan Suomeen nakutti yli piste per peli -tahdilla tulosta. Ei aina näkyvin pelaaja, mutta hiipii esiin kuin tarve tulee. Aloittaa kauden loukkaantuneiden kirjoissa, mutta palattuaan HIFK:lle erittäin tärkeä pelaaja, kun Bemström lähtee tieltä NHL:ään.

20. Libor Sulak, Kärpät, P

Ei loistanut KooKoossa aivan kuten Pelicansissa pari vuottaa aiemmin, mutta Kärpissä pääsee taas paremmin esiin ja on vahvassa Kärppä-pakistossa ykkösnimi. Monipuolinen, mutta nyt ei tarvitse hoitaa yhtä isoa vastuuta puolustuksessa. Todella aktiivinen hyökkäyspäässä ja vahva taistelija.

21. Mika Pyörälä, Kärpät, VL/OL

Harvinainen työmyyrätyyppi parhaiden pelaajien listalla, mutta jos painaa töitä tähän tahtiin ja siinä sivussa lähes piste per peli -tahdilla tulosta, niin syystäkin listalla. Nousee nyt ensi kertaa Kärpissä kapteeniksi. Täydellinen pelaaja kahden paremman kiekollisen pelaajan rinnalla ja pääsee loistamaan siinä roolissa jälleen. Tai loistaisi, jos hänet huomioitaisiin kuten hänet kuuluisi.

22. Dominik Hrachovina, Tappara, MV

Kaksinkertainen Suomen mestari palaa nyt Tapparaan, mutta ei silti ole välttämättä edes kaupungin paras tshekkimaalivahti. Ilopillerin viime kausi oli hankala, vaikka loistikin kotimaassaan. Ikää 26 vuotta, joten ehtii vielä pompata NHL:ään, jos suunta nousee vahvasti ylöspäin jälleen.

23. Sebastian Repo, Lukko, OL

Fyysinen, vahva ja tehokas. Ärsyttävän hyvä pelaaja. Vaikuttaa välillä löysältä, mutta sitten jyrääkin miestä seinälle ja iskee hattutempun. Maalintekijä.

24. Janne Kuokkanen, Kärpät, KH/VL

Päässyt kokeilemaan NHL:ssä jo kolmella kaudella putkeen. Työläs ja rauhallinen, ideaali monikäyttöinen middle-six-hyökkääjä. Pelannut AHL:ssä tehokkaasti, mutta Liigassa alla vasta yksi peli ja siinä tuli kaksi maalia muutama kausi sitten. Varsin tuntematon suurelle yleisölle, vielä.

25. Shaun Heshka, Kärpät, P


Alkava kausi on Heshkalle viides Kärpissä ja kuudes Suomessa. Monipuolinen, rauhallinen puolustaja. Ei räisky, mutta hoitaa hommansa molempiin suuntiin varmuudella ja taidolla. Ei ole Kärpissä kiekollinen ykköspakki, mutta tekee silti lähes 30 pistettä jälleen.

26. Ville Lajunen, TPS, P

Erittäin potentiaalinen puolustajien maalipörssin voittaja tuli hieman yllättäen TPS:ään aivan kauden kynnyksellä. Hyvä kiekollinen puolustaja KHL-tasolle ja Liigassa pystyy loistamaan myös kokonaisvaltaisesti. TPS:lle erittäin tärkeä pelaaja.

27. Jacob Moverare, SaiPa, P

Pitkä ruotsalaispuolustaja pelasi kaksi noususuhtaista kautta Ruotsissa ja nyt lainalla Lappeenrannassa. Ei varsinaisesti hyökkäävä puolustaja, vaikka tuleekin tekemään hyvin pisteitä. Jämäkästi ja hyvin puolustavat puolustajat ei aina pääse otsikoihin, mutta todella hyvä vahvistus SaiPaan.

28. Lauri Pajuniemi, TPS, OL

Potentiaali on ollut kaikkien tiedossa, mutta viime kausi silti yllätti. TPS:llä ei peli sujunut, mutta Pajuniemi iski silti 26 maalia ja 40 pistettä. Nyt TPS haluaa selvästi parantaa ja Pajuniemi pääse ihan yhtä paljon pelaamaan, mutta iskee paremmassa joukkueessa silti enemmän pisteitä.

29. Linus Söderström, Ässät, MV

24-vuotias ruotsalainen voitti muutama kausi sitten Ruotsin mestaruuden liigan parhaana maalivahtina, mutta kolme seuraavaa kautta ovat olleet hyvin rikkonaisia. Tämä toki on Ässien onni, sillä voisi muutoin olla NHL-mies tällä hetkellä. Kookas torjuja, joka ei pääse loistamaan tilastoissa Annusen tai Hrachovinan tavoin huonommasta viisikkopuolustuksesta johtuen, muutoin saattaisi voittaa Liigan parhaan maalivahdin palkinnon. Varsinkin jos Vehviläinen ja Dostal lähtee AHL:ään kesken kauden.

30. Valtteri Kemiläinen, Tappara, P

Paikkailee loukkaantumista Tapparassa tynkäsopimuksella, jonka jälkeen tähtää isompiin rahoihin kiinni. Oli viime kaudella matkalla Liigan puolustajien syöttöennätykseen, mutta loukkaantuminen pilasi yrityksen. Tehokas ja taitava, puolustussuuntaan olisi varaa parantaa.

31. Jere Innala, HPK, VL

22-vuotias Innala teki viime kaudella 17 maalia ja 35 pistettä, mikä oli pettymys. Debytoi kuitenkin EHT:llä. HPK:n Suomen mestari -joukkueen paras maalintekijä edelliseltä kaudelta. Nopea ja liukas maalitykki, joka pienestä koosta huolimatta änkeää rohkeasti pieniinkin väleihin ja ajaaa maalille. Kymmenen senttiä lisää pituutta ja voimaa sen mukana, niin pelaisi NHL:ssä. Ensi kaudella lopullinen murtautuminen Liigan pistepörssin kärkikahinoihin ja päätyy sinne seuraavaksi kaudeksi.

32. Jere Sallinen, HIFK, KH/VL

Voimahyökkääjä on ottanut roolia nyt sentterinä. Pelaa nyt HIFK:ssa kapteenina ja isossa roolissa sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Soveltuu mihin tahansa ketjuun ja erittäin tuttu näky maajoukkueesta, myös MM-kisoista.

33. Ville Meskanen, Ilves, OL

Ei löytänyt maalijyväänsä Pohjois-Amerikassa, mutta palattuaan Ilvekseen homma taas toimi. Luontainen maalintekijä ja taistelee maalipörssin voitosta, vaikka syöttöpisteitä ei samaa tahtia kertyisikään. Yrittää ponnahtaa vielä takaisin Pohjois-Amerikkaan, mutta se ei ole helppoa.

34. Iikka Kangasniemi, Pelicans, VL/OL

Kaksi kautta Stadin kirkkaissa valoissa olivat täyttä vuoristorataa, mutta vaisusta viime kaudesta huolimatta tähtipelaaja. Edelleen nuori, 25-vuotias pelaaja, joten vielä on aikaa nousta uudestaan ja entistä paremmalle tasolle. Taskukokoinen taitava maalihai, jolla asenne ei välttämättä ole aina huippuluokkaa, jolloin voi kadota kuvasta.

35. Kalle Maalahti, Ilves, P

Siitä mielenkiintoinen kaveri, että ei ole millään osa-alueella kärkitasoa, mutta on kaikessa tasaisen hyvä. Jos maajoukkuepelejä pelataan tällä kaudella, Maalahti tekee maajoukkuedebyyttinsä ja paineelee ensi kaudeksi ulkomaille.

36. Eetu Luostarinen, KalPa, KH

Kookas sentteri sopii niin kiekolliseen kuin puolustavampaankin rooliin. KalPassa tarjolla kiekollinen tontti ja hyvä kausi voi johtaa hänet ensi kaudella NHL:ssä vakituiseen rooliin alempiin ketjuihin.

37. Petri Kontiola, HPK, KH

Ehkä kesän kohutuin paluumuuttaja Liigaan. Taitotaso on kaikkien tiedossa, mutta verkkainen pelityyli ikääntyvällä pelaajalla ja löysä asenne kerää kysymysmerkkejä. Pääsee pelaamaan kahden nopean ja tehokkaan laiturin kanssa, mutta pitäisi hoitaa isommin puolustusvelvoitteita. Voisi olla Liigan paras pelaaja, mutta mainitut kysymysmerkit eivät ole tuulesta temmattuja.

38. Sebastian Dyk, HIFK, OL

Luontainen maalintekijätyyppi ja onnistunut hankinta Allsvenskanista. Nopea jaloista ja käsistä, laukaus lähtee hankalastakin paikasta napakasti. Tavoitteena luultavasti päästä SHL:ään isoon rooliin seuraavalle kaudelle, mutta nyt vielä tärkeä pelaaja HIFK:n hyökkäyksessä.

39. Mikko Kousa, HIFK, P

Älykäs kiekollinen puolustaja, jonka kymmenen maalia riitti viime kaudella puolustajien maalipörssin voittoon. Iskenyt kolme vuotta putkeen yli 30 pistettä kaudessa ja neljättä on lupa odottaa. Kaipaisi enemmän taustatukea HIFK:n puolustuksessa, mutta ehkä Kousa jaksaa painaa.

40. Daniel Audette, Lukko, KH

Sai aluksi vähän liikaa huomioita, vaikka erinomainen pelaaja onkin. Isot saappaat täytettvänä Lukon sentteriosastossa ja vaikka ei pystyisikään niitä täyttämään, Lukolle iso palanen kohti menestystä. Hyvä pelintekijä, rauhallinen kiekon kanssa. Ensi kertaa Euroopassa, mutta harjoitusotteluissa näyttänyt hyvältä.

41. Hannes Björninen, Pelicans, KH

Pelicansin kapteeni on erinomainen kahden suunnan sentteri. Kiekon kanssa ei räisky, mutta tekee asiat oikein ja hyvin, yli 30 pistettä jälleen tulossa täydellä kaudella. Täyttää pian 25 vuotta ja vielä olisi mahdollisuus päästä isoihin ympyröihin.

42. Michael Spacek, Tappara, KH/OL

Köyhän miehen Bemström, vaikka onkin mainitusta ruotsalaisesta poiketen enemmän sentteri. Pääsee nauttimaan hyvästä tarjoilusta ja pelaa ykkössentterinä Tapparassa. Kolme asiallista kautta AHL:ssä ei johtanut vielä NHL-debyyttiin, mutta onnistuessaan Tapparassa voi saada siihen hyvän mahdollisuuden seuraavalle kaudelle.

43. Robin Press, Lukko, P

Laukoo kovaa, pelaa kovaa. Vahva ja isokokoinen ei ole normaalin kiekollisen puolustajan tyyppiä, mutta ei olekaan varsinaisesti kiekollinen kaveri. Lukon tasaisessa puolustuksessa lähtökohtaisesti ykköspakki, mutta nuorempia haastajia kyttää taustalla.

44. Jarkko Immonen, JYP, KH

Konkarin jalka hidastuu, mutta pää ei. Terveenä pysyessään nakuttaa taas yli 40 pistettä ja johtaa JYP:n nuorentuvaa hyökkäystä. Aloitusympyrässä Liigan parhaimmistoa, mutta puolustussuuntaan rooli laskussa.

45. Ville Heinola, Lukko, P

Nuori puolustaja pääsi heti 18-vuotiaana kokeilemaan NHL:ssä, mutta palattuaan Lukkoon ei ollutkaan niin loistelias kuin kautta aiemmin. Ikäisekseen todella rauhallinen pelaaja, mutta voimaa tarvittaisiin lisää.

46. Valtteri Puustinen, HPK, OL

Pieni väkkärä tykkää ärsyttää, mutta paras tapa ärsyttää onkin tehdä maaleja. Viime kaudella 40 pistettä ja saadessaan paremmat ketjukaverit voi iskea nyt enemmän. Viime kaudella EHT-debyytti.

47. Tomas Zaborsky, SaiPa, VL/OL

Yhdeksäs kausi Liigassa ja se on ulkomaalaiselle iso lukema. Isolla voitontahdolla varustettu slovakki saa nyt hieman erityyppisen, mutta kokonaisuutena paremman ketjukaverin Koskirannasta. Maalintekijä.

48. Anton Lundell, HIFK, KH

18-vuotias pelaaja varataan ensi viikolla NHL:ään noin sijalla kymmenen ja pelaa sitten loistavan kauden HIFK:ssa. Monipuolinen pelaaja, ei varsinainen kiekollinen ykkössentterityyppi, mutta kiekollinen vastuu on nuorella pelaajalla HIFK:ssa suuri.

49. Trevor Mingoia, KooKoo, OL

Todella hyvä kausi alla KooKoossa ja yllätykseksi jatkaa Kouvolassa myös tällä kaudella. Liigassa on jo useampi samantyylinen rightin maalihai. Odotettavissa taas 20 maalia ja 40 pistettä.

50. Joni Tuulola, KooKoo, P

Amerikan valloitus ei onnistunut, mutta on 24-vuotiaana edelleen nuori puolustaja ja omaa ainekset pelata isänsä tavoin vakuuttavan uran Euroopassa. Isänsä tavoin vahva ja rohkea puolustaja. Ei taklaa aktiivisesti, mutta pelaa silti kovaa ja on samalla hyvä hyökkäyssuuntaan. Älykäs kiekon kanssa ja ilman. Jos Pohjois-Amerikasta tarttui mukaan lisää malttia ja itseluottamusta, voi olla Liigan parhaita pakkeja. En usko, että lähtee enää Amerikkaan, mutta Euroopassakin voi tehdä hyvän uran. Toivottavasti suurimman osan kotikaupungissaan, kuten isänsä.

- - - - -

Seuraavat viisi pelaajaa jäivät ensimmäisenä ulos listalta. En sinänsä haluaisi laittaa heitä järjestykseen, joten ne on listattu aakkosjärjestyksessä, mutta Ylönen mahtui vielä eilen aamulla kirjoitetulle listalle. Lajunen kuitenkin siirtyi TPS:ään tämän jälkeen ja pudotti Ylösen, joten hänet voidaan nimetä sijalle 51.

Justus Annunen, Kärpät, MV
Julius Bergman, Pelicans, P
Ludwig Byström, Kärpät, P
Jani Tuppurainen, JYP, VL/OL
Jesse Ylönen, Pelicans, OL
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätäkin Ralphin listaa kun katsoo niin on todettava, että kyllä meillä on Liigassa varsinkin syksyllä paljon kovia nimiä, joita seurata. Varsinkin kun joka joukkueesta löytyy näitä kovempia pelureita.
Tuosta listasta voisi kuvitella, että käsissä pitäisi olla aika pirun hyvin myyvä tuote. Valitettavasti näinä aikoina se ei taida silti sitä olla. Toisaalta, "näiden aikojen" ansiosta tuo lista onkin noin pirun kiinnostava, ja saattaa vielä täydentyäkin useammalla staralla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
@Ralph, hieno listaus ja hienoja nimiä Liigassa alkavalla kaudella. Itse olisin nostanut Puljujärven tuohon sijalle kaksi, tulee tekemään tällä kaudella tuhoisaa jälkeä. 30 maalia ja 60 pistettä menee rikki, jos saa pelata kauden ehjänä. Hemmetin vaikea tuommoinen lista on kuitenkin tehdä joten en ala sen suuremmin omia mielipiteitä tässä luettelemaan, samansuuntainen listaus itseltäni varmaan tulisi joskin uskallan väittää/ennustaa, että myös Anton Lundell tulee olemaan Liigan ihan top-pelaaja.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Ralph, todella hyvin koostettu listaus, josta en ole merkittävästi eri mieltä oikeastaan missään kohtaa. Hieman huolestuin, kun lueskelin listaa alaspäin, että et kai vain jättänyt Immosta siitä pois, mutta kun Immonen sieltä lopulta löytyi, niin sekin huoli poistui. Immonen kuuluu TOP50 -listalle edelleen, vaikka ei toki kärkipäähän enää nykyään.

Kovia nimiä on kyllä Liigassa tällä hetkellä isot määrät. Mielenkiintoinen kaus on alkamassa, monestakin syystä.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
@Ralph in listalta puuttuu paljon kovia nimiä ja monesta sijoituksesta voisi kitistä, mutta tyydyn kuitenkin nostamaan hattua ja toteamaan, että noin laitettuna Liiga on työsulkuja lukuun ottamatta ollut pelaajistoltaan yhtä kovatasoinen viimeksi viitisentoista vuotta sitten.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Täältä löytyy palstalaisten yhteisprojektin yhteenveto:


1.KÄRPÄT
2.TAPPARA
3.LUKKO
4.IlVES
5.KOOKOO
6.HIFK
7.JYP
8.ÄSSÄT
9.KALPA
10.TPS
11.SPORT
12.PELICANS
13.SAIPA
14.HPK
15.JUKURIT
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loistavaa työtä @Ralph ! Tämän kehtaisi julkaista vaikka jossain kiekkolehdessä. Komppaan muita asiasta kirjoittaneita, eli tältä listalta huomaa helposti sen, että liigassa on juuri nyt paljon kovia pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy