Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 100 751
  • 4 093

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei se kaukana ollut, kun maalit meni Kalpalle vain 13-3.

Valmentajan vaihdos oli aika perinteinen: joukkue kriisissä ja ens kauden sopimusvalmentaja otettiin jo nyt askiin. En kyllä sitäkään osaa vääntää muotoon "ei ollut luovutettu". Tosin en mä tiedä, oliko luovutettu vai ei. Kyse ennemmin kai siitä, ettei Jukurit vain riitä tuon parempaan.
Näinhän se on. En tiedä, kuvitteliko Jukureiden johto, että keltanokka Kauppinen oikeasti kääntää joukkueen kelkan kohti pudotuspelejä, vai haluttiinko hänet vain ajaa sisään jo nyt ensi kautta ajatellen. Ihan sama kummasta on kyse, ihan törkeän huono ratkaisu. Hummaillen eteenpäin!
 

Knap

Jäsen
Vähän sellainen fiilis, että Jukurit pelaa väärää sarjaa. Jotenkin siellä ei tunnu toimivan mikään. Urheilusuoritukset ovat luokkaa "Juhlitaan Mestis-mestaruutta", johon tietenkin korreloi suoraan sarjan heikoin budjetti. En oikein nää yleisöpotentiaalikaan vrt. KooKoo ja Sport. Tätä Sportia en voi oikein millään todistaa, koska tilastot eivät niin sano. Mutta jotenkin se Vaasan fanimeininki ja kun he saisivat yhden kauden like a KooKoo niin olisi kiva nähdä. Toki sama pätee Jukureihinkin. Ero vain siinä, että Vaasassa siihen olisi tällä kaudella ollut IMO mahdollisuudet samanlaiseen tarinaan kuin KooKoolla materiaaliltaan, mutta valmennus ja maalivahtipeli ei sitten oikein toiminut.

Monilla seuroilla on ne omat ongelmansa, mutta muiden olemassaolon Liiga-kartalla pystyn perustelemaan jollain. Jukureita en oikein mitenkään. Tai no siten, että se on heidän sarjatasonsa, mutta perusteita sillä ei ole muuta kuin kabinetti. En oikein tiedä mikä Jukureiden sellainen teema edes on. Tuntuu, että tärkeintä on vain osallistuminen ilman mitään kunnianhimoa. Ei tuo anna varmasti sille mikkeliläiselle kuluttajalle tai muulle Liiga-seuralle hirveän mielenkiintoista kuvaa joukkueesta. Hyvin HMV.

Vaikka todella antipatia-painotteiselta kirjoitukselta tämä vaikuttaakin, niin ei Jukureita vastaan mitään ole. Tuntuu vain, että "heimolaiset" hyödyntävät tätä suljettua sarjaa parhaiten/huonoiten, miten sen nyt ottaa. Ilolla tervehtisin Jukureilta edes yhtä hyvää kautta niin nähtäisiin hieman pintaa syvemmältä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Tietysti tuossa 10 viime ottelun kuntopuntarissa hiukan vääristää, että sen jakson aikana KooKoolla vastassa on ollut vain alakastin jengejä, paitsi Ilves ja Tappara ja juuri tasaisissa otteluissa tamperelaisia vastaan ne kaksi ainoaa pistemenetystäkin ovat tulleet.

Just näin. Ilves puolestaan kohtasi 10 pelin sisään mm. Kärpät, Tapparan, HIFK:n, JYPin, HPK:n ja KooKoon eli 1.9 pisteen keskiarvo on ihan ok tuolta jaksolta.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Just näin. Ilves puolestaan kohtasi 10 pelin sisään mm. Kärpät, Tapparan, HIFK:n, JYPin, HPK:n ja KooKoon eli 1.9 pisteen keskiarvo on ihan ok tuolta jaksolta.

Niin ja Kolppanen oli maalissa monessa pelissä *hymiö*
Kiva piristys Kookoo on ollut. Mielenkiintoinen kevät tulossa. Kärpät on myös haavoittuvainen ja haastajia löytyy normaalia enemmän!
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Mielenkiintoisia aikoja kyllä eletään näin tamperelaisittain nyt. Paljon on ainakin tamperelaisten(etenkin Tapparan) omilla foorumeilla puhuttu siitä, että keskiviikkona Ilves saattaa ohittaa naapurin sarjataulukossa. Se on mahdollista, kun Ilves kohtaa Jukurit ja Tappara Kärpät, mutta todellisuudessa pisteitä on kerätty paremmalla teholla vasta silloin, kun pisteet/ottelu -tilastossa ollaan edellä. Se tapahtuu keskiviikkona vain yhdessä tapauksessa (koska Ipalla on peli enemmän): siinä, että Ilves saa 3 pistettä ja Tappara ei yhtäkään.

Joka tapauksessa tammikuun viimeinen päivä pelataan Ilves-Tappara ja silloin tamperelaisilla on saman verran pelejä ja taulukossa hyvin todennäköisesti korkeintaan parin kolmen pisteen ero jompaankumpaan suuntaan. Siinä ottelussa myös nähdään, viekö Ilves ns. Tampereen herruuden tällä kaudella(voitot nyt 3-1), vai säilyttääkö Tappara mahdollisuuden "tasuriin".

Tamperelaisjoukkueiden ohjelmat ennen sitä:

Tappara:

Kärpät(v)
Ässät(k)
HIFK(v)
Pelicans(k)
Jukurit(v)
Kalpa(k)

Ilves:

Jukurit(v)
Pelicans(k)
Kärpät(k)
Saipa(v)
Lukko(k)
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Olisi se aika temppu Ilvekseltä edes piipahtaa sarjataulukossa Tapparan edellä. Tasan kolme kuukautta sitten kun molemmat olivat pelanneet 11 ottelua ero oli 20 pistettä Tapparan hyväksi!

Ja muuten: Myrrä 3-0 Rautakorpi. Pisteet 9-0.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kertoo kyllä melkoisesta kaksinjaosta joukkueiden kesken, kun runkosarjan 8. joukkue on painelemassa keskiarvon kanssa 103 pisteeseen, jolla on vuosien saatossa oltu melko paljon korkeammilla sijoilla, kuin kahdeksantena.

Kuten jo monesti sanottu, niin kenties kaikkien aikojen mielenkiintoisimmat pudotuspelit tulossa keväällä. Kärpät tietenkin ykkösheppa kinkereihin, mutta kaikki joukkueet TOP-8 sisällä ovat varteenotettavia ehdokkaita nostelemaan kannua.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
100 pistettä ja sijoitus 8. Aika uskomaton yhdistelmä.
Joo, eipä vastaavaa ole oikein koskaan ollut. Lähimmäksi pääsee Ilves kaudella 2007-08, silloin runkosarjassa oli 56 ottelua ja Ilveksellä oli tuon jälkeen 90 pistettä. 60 ottelun runkosarjassa se olisi tarkoittanut 96 pisteen kautta. Samalla kaudella sijalla seitsemän ollut IFK sai sekin 97 pistettä, ja vastaavasti Ilveksen jälkeen yhdeksänneksi tullut Lukko oli silloin 22 pistettä Ilveksen perässä, eli vähän samanlaista oli top 8:n kohdalla meno kuin nyt.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tänä keväänä on tilanne että sijoilla 9-10 olevat joukkueet päässevät ennätysalhaisilla pistemäärillä sääleihin, sillä yleensä sinne on vaadittu se n. 82-84 pojoa. Nyt päässee n. 70-75 pisteellä... tai siltä se ainakin nyt näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
SHL:n ja Liigan välillä on vain sellainen perustavaa laatua oleva ero, että toinen sarja on suljettu ja toinen on avoin.

Eli heillä on yksi raja viälä lisää!.. joten hölmöyden huippu ois tiputtaa rajoja pois kun muutenkin on tärkempään kilpailijaan nähden vähemmän!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Liigan voimasuhde muihin sarjoihin nähden pienenee jatkuvasti ja se on semmoinen asia mille pitäisi pystyä keksimään jotain ja pian. Uusi tuomarilinja, sarjan pienentäminen, yhtenäiset pienemmät kaukalot, uudet hienot hallit jne. Noista olisi hyvä lähteä hommaa viemään eteenpäin. Myös kumartelu joka suuntaan (kukkahattutädit, EHT jne) tulisi lopettaa ja keskittyä tähän rakkaaseen lajiin.

Voimasuhde pienenee? Oletat siis että oltasiin edellä? Tai no, ehkä DEL ja Extraliigaa ollaan edellä ja näistä DEL ottaa rahanavulla kiinni kokoajan. SHL on jo ollut vuosia edelle millä tahansa mittarilla mitattuna.

Mutta keinoista parantaa Liigan kilpailukykyä.. pienemmät kaukalot? Mun mielestä siitä ei olisi kuin haittaa suomalaiselle jääkiekolle, jossa iso jää on antanut mahdollisuuksia joukkuepelin ja sen taktiikoiden kehittymiselle. Tai jos ja kun ne MM kisajäät tullaan pienennetään (yksi typerimmistä päätöksistä ikinä IIHF:ltä), niin sit lienee pakko, mutta pelin kannalta ahtaassa kaukalossa vajavaisella pelitaidolla varustetuin pelaajin.. kannattaa tutustua miten kiekolle kävi vastaavassa tilanteessa Pohjois-Amerikassa kuin 70 -luvulla tuli WHA ja laatupelaajia ei kapeeseen kaukaloon riittänyt...

Sarjan pienentäminen on myös hölmöläisten hommaa. Ensinnä tietty siksi, että kyse on OY:stä josta osakkaan pois potkiminen on aika vaikeaa juridisesti, toisekseen.. johtuen tästä laajennusvimmasta viimevuosikymmenellä, ollaan tilanteessa, jossa sen kakkosarjan ylläpitäminen edes Jukurien tasoselle porukalle on aika vaikeaa.. pikemminkin se Espoo isoine talousalueineen laitaa homman pykälään ja tulee Liigaan takas jossain vaiheessa. (jokereita en kaipaile)

Ja mikähän olisi uusi tuormarilinja? Oikeasti siis? En näe kyllä mitään varsinasta vikaa tuomarilinjassa, kenties kurinpidon osalta, eli Liigan osalta, voisi miettiä vähän tarkempaan, mutta tuomarilinja ei kovin erikoinen ole. Tietty sen mailalla miestä pelaamisen edelleen voisi ottaa tarkemmin pois, samoin kiekottoman estämisen, mutta aika saamaa linjaa tällä vedetään kuin muuallakin.

Ja uusia hallejahan on tulossa, siis siellä missä niitä puuhataan "kovalla rahalla". Julkisrahoittesiin hankkeisiin ei kannata toiveitaan asettaa. Tampere, Helsinki, Turku, Jyväskylä, Oulu ja Lappeenranta tulevat saamaan uudet hallit tällävuosikymmenellä.
Rauma, Hämeenlinna, Lahti, Kuopio ja Pori on saneeranneet omansa nykyvaateiden mukaisiksi, Vaasa on saneeraamassa vastaavasti. Kouvola nousisi uudelle tasolle ihan pintarempalla.

Mikkeli on ongelmissa väestöpohjansa kanssa, eikä taida kovin ruusuiselta tuo näyttää.





Ja kumartelu… niin.. siinä asemassa ei Liiga ole, etteikö sen ole vähän pakko Kiekkoliiton kanssa olla hvyää pataa (EHT), vaikka kyllähän nykyinen 4 turnausta on liikaa Liigan kannalta. Kukkahattutäteihin viittaus taas antaa vaikutelman, että ympäröivä maailma ja sen muutos ei saisi vaikuttaa jääkiekkoon? No kun kyseessä on suomen suurin urheiluviihdebusines, niin onhan se aika naivia ajatella, etteikö yhteiskunnan muutokset heijastuisi jääkiekkoon… jo niiden nuorempien pelaajien arvomaailmamuutoksen kautta sitä muutosta tapahtuu kokoajan ja se on vaan hyväksyttävä ja sen kanssa elettävä. Kas konservatiivi häviää aina ajalle. Aina.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vähän sellainen fiilis, että Jukurit pelaa väärää sarjaa. Jotenkin siellä ei tunnu toimivan mikään. Urheilusuoritukset ovat luokkaa "Juhlitaan Mestis-mestaruutta", johon tietenkin korreloi suoraan sarjan heikoin budjetti. En oikein nää yleisöpotentiaalikaan vrt. KooKoo ja Sport. Tätä Sportia en voi oikein millään todistaa, koska tilastot eivät niin sano. Mutta jotenkin se Vaasan fanimeininki ja kun he saisivat yhden kauden like a KooKoo niin olisi kiva nähdä. Toki sama pätee Jukureihinkin. Ero vain siinä, että Vaasassa siihen olisi tällä kaudella ollut IMO mahdollisuudet samanlaiseen tarinaan kuin KooKoolla materiaaliltaan, mutta valmennus ja maalivahtipeli ei sitten oikein toiminut.

Monilla seuroilla on ne omat ongelmansa, mutta muiden olemassaolon Liiga-kartalla pystyn perustelemaan jollain. Jukureita en oikein mitenkään. Tai no siten, että se on heidän sarjatasonsa, mutta perusteita sillä ei ole muuta kuin kabinetti. En oikein tiedä mikä Jukureiden sellainen teema edes on. Tuntuu, että tärkeintä on vain osallistuminen ilman mitään kunnianhimoa. Ei tuo anna varmasti sille mikkeliläiselle kuluttajalle tai muulle Liiga-seuralle hirveän mielenkiintoista kuvaa joukkueesta. Hyvin HMV.

Vaikka todella antipatia-painotteiselta kirjoitukselta tämä vaikuttaakin, niin ei Jukureita vastaan mitään ole. Tuntuu vain, että "heimolaiset" hyödyntävät tätä suljettua sarjaa parhaiten/huonoiten, miten sen nyt ottaa. Ilolla tervehtisin Jukureilta edes yhtä hyvää kautta niin nähtäisiin hieman pintaa syvemmältä.
Pitäisikö nyt kuitenkin odotella rauhassa, että saavat edes sen Liiga-lisenssin kuitattua ennen kuin aletaan huutelemaan vääristä sarjatasoista? Kyllä se Kärpissäkin tuntuisi jos vietäisiin ykkössentterin/kakkossentterin verran rahaa kaudessa lisenssin maksamiseen.
 

Knap

Jäsen
Pitäisikö nyt kuitenkin odotella rauhassa, että saavat edes sen Liiga-lisenssin kuitattua ennen kuin aletaan huutelemaan vääristä sarjatasoista? Kyllä se Kärpissäkin tuntuisi jos vietäisiin ykkössentterin/kakkossentterin verran rahaa kaudessa lisenssin maksamiseen.
Tämän pointin kyllä tiedostan, ja odotinkin, että joku siihen tarttuu. Mutta mielipiteeni perustui lähinnä vertaukseen KooKoohon ja Sportiin. Se nyt on ihan selviö, että näitä seuroja tullaan vertaamaan aina toisiinsa. Vaikka Jukurit tulikin viimeisenä ja lisenssiä täytyy pisimpään maksaa, niin silti pitäisin nykyjoukkueista ehdottomasti KooKoon ja Sportin sarjassa. Tämähän nyt ei ole edes mikään kysymys, koska ei ketään sarjasta olla pudottamassa. Perustelin vain, miksi nään Sportin ja KooKoon ansaitsevan Liigapaikan enemmän kuin Jukurit.

Kuten sanoin, niin toivotaan, että Jukurit pääsee näyttämään kyntensä jollain kaudella ja todistaa myös minulle paikkansa urheilullisella menestyksellä eikä pelkällä zigizagilla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niin, vaikka oletettaisiin ettei liigaosakkeen maksamisen jälkeenkään näytä urheilullisesti paremmalta Mikkelissä, niin täytyy kysyä että mikä se oikea sarjataso sitten Jukureille olisi? Käytännössä koko suomalaisen kiekkoilun etu on kuitenkin maksimaalinen määrä ammattijoukkueita ja kaikista puutteistaan ja pulmistaan huolimatta myös Jukurit sellainen on, eikä sitä millään muulla sarjatasolla olisi.

@McTorso varmaankin murrealueesta johtuvaa termieroa, mutta positiiviselta kannalta todettava että ainakaan oman vokabulaarioni mukaan Jukureissa nimenomaisesti ei hummailla. Tämä siis käsityksellä että hummaaminen olisi varojen holtitonta käyttöä (usein yli niiden varojen). Taloudelliset realiteetit ja ylimääräiset rasitteet huomioiden ihan hyvä etteivät ole lähteneet pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää ylihintaisella joukkueella, vaikka kaikenlaisia muita virheitä onkin tehty. Suurin puute tuntuisi olevan (rahan lisäksi) pitkäjänteisyydessä, jostain syystä Kangasalustalle ei edes tarjottu jatkosopimusta kun ensi kauden koutsia alkoivat viime kesänä (eli reilusti ennen Kangasalustan ensimmäisen projektivuoden alkua) hankkimaan.

Perkeleen pahalta näyttää tällä hetkellä sitten myös Kauppisen suhteen, kun pistetty sen tason kriisijoukkueen peräsimeen ettei suunnanmuutosta ole millään lailla näköpiirissä, vaikka joukkue kuulemma taas palavereja onkin pitänyt.
 
K

Kiekkokatsoja

Sarjataulukko näyttää siltä, että 8 joukkuetta on tyrkyllä suoraan play off paikkaan, johon pääsee 6 parasta.
Peräpäässä on periaatteessa vielä kaikilla mahdollisuus säälipleijareihin. Tosin osalla se ei oo ei mikään helppo tehtävä.
Erikoista on se, että lähes alussa valmentajaa vaihtanut Ilves, on jo sijalla 3, ja 2. sija on lähellä. Myös alkukauden pettymys Tps, on heränyt kamppailemaan säälipaikasta. Saa nähdä kaatuuko säälipaikka lopulta siihen, että valmentajan vaihdosta odotettiin kovin pitkään. No mahdollisuuksia on, sillä viime pelit ovat sujuneet hyvin.
Saa nähdä kuinka pitkään peräpäässä odotellaan pelaajien poismyyntiä. Milloin siirtoraja päättyy?
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Perkeleen pahalta näyttää tällä hetkellä sitten myös Kauppisen suhteen, kun pistetty sen tason kriisijoukkueen peräsimeen ettei suunnanmuutosta ole millään lailla näköpiirissä, vaikka joukkue kuulemma taas palavereja onkin pitänyt.

No vasta kaksi ottelua takana mutta toki usein se boosti tulee heti alkuun. Jos tämä Makon aikaisempi aloitus osoittautuu tyhjäksi arvaksi niin pirun hankalat lähtökohdat myös ensi kauteen. Yleisölle pitäisi palauttaa uskottavuus että ensi kauden pelaajabudjettiin saisi pelimerkkejä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voimasuhde pienenee? Oletat siis että oltasiin edellä? Tai no, ehkä DEL ja Extraliigaa ollaan edellä ja näistä DEL ottaa rahanavulla kiinni kokoajan. SHL on jo ollut vuosia edelle millä tahansa mittarilla mitattuna.

En, pidän SHL:ää kirkkaasti edellä ja kyllähän NLA ja DEL ovat puolestaan myös melko samalla viivalla (NLA:ssa paremmat kätkipelaajat isommalla rahalla, mutta leveys joukkueissa huonommalla tolalla). Voimasuhde muihin nähden pienenee siis, eikö sen noin voi sanoa? No joka tapauksessa, ero kasvaa edellä oleviin.

Mutta keinoista parantaa Liigan kilpailukykyä.. pienemmät kaukalot? Mun mielestä siitä ei olisi kuin haittaa suomalaiselle jääkiekolle, jossa iso jää on antanut mahdollisuuksia joukkuepelin ja sen taktiikoiden kehittymiselle.

Ei tarvitse mennä NHL-kaukaloihin, mutta 28 metriä pitäisi olla maximileveys jääkiekkokaukalolle nykypäivänä. Nuo 30 m leveät jääkiekkokaukalot pitäisi hävittää heti pois maailmankartalta, peli menee ihan liikaa semmoiseksi kiertelyksi ja kaarteluksi jossa ei tapahdu mitään mikä ei vedä massaa puoleensa tietenkään.

Sarjan pienentäminen on myös hölmöläisten hommaa. Ensinnä tietty siksi, että kyse on OY:stä josta osakkaan pois potkiminen on aika vaikeaa juridisesti, toisekseen.. johtuen tästä laajennusvimmasta viimevuosikymmenellä, ollaan tilanteessa, jossa sen kakkosarjan ylläpitäminen edes Jukurien tasoselle porukalle on aika vaikeaa.. pikemminkin se Espoo isoine talousalueineen laitaa homman pykälään ja tulee Liigaan takas jossain vaiheessa. (jokereita en kaipaile)

Se olisi kaikkea muuta kuin hömöläisten hommaa, mutta vaikeutensa siinä on, koska ollaan menty hölmöilemään ja nostamaan sarjan määrä näin isoksi. Jos joukkueita olisi vähemmän riittäisi Liigaan enemmän laatupelaajia, tämä tietenkin tarkoittaisi parempaa jääkiekkoa. Nyt Liigassa pelaa liikaa semmoisia pelaajia joiden ei pitäisi pelata näin korkealla sarjatasolla ja puolestaan Mestis on ajettu niin alas, että vaikea sieltä on enää kenenkään ponnistaa ja saada uralleen yhtään mitään.

Ja mikähän olisi uusi tuormarilinja? Oikeasti siis? En näe kyllä mitään varsinasta vikaa tuomarilinjassa, kenties kurinpidon osalta, eli Liigan osalta, voisi miettiä vähän tarkempaan, mutta tuomarilinja ei kovin erikoinen ole. Tietty sen mailalla miestä pelaamisen edelleen voisi ottaa tarkemmin pois, samoin kiekottoman estämisen, mutta aika saamaa linjaa tällä vedetään kuin muuallakin.

Et näe tuomarilinjassa mitään vikaan, mutta samalla kuitenkin toteat, että mailalla miestä pelaamisen ja kiekottoman estämisen voisi ottaa tarkemmin pois? Noistahan minä just valitin, tuo linja on kuin kivikaudelta, ihan tolkuttoman paljon saa estää miestä, roikkua miehessä ja huitoa mailalla verrattuna NHL:ään. Tuommoinen tuomarilinja palvelee hitaampia joukkueita, taitotasoltaan huonompia joukkueita ja samalla se laskee pelin viihdearvoa huomattavasti.

Ja uusia hallejahan on tulossa, siis siellä missä niitä puuhataan "kovalla rahalla". Julkisrahoittesiin hankkeisiin ei kannata toiveitaan asettaa. Tampere, Helsinki, Turku, Jyväskylä, Oulu ja Lappeenranta tulevat saamaan uudet hallit tällävuosikymmenellä.
Rauma, Hämeenlinna, Lahti, Kuopio ja Pori on saneeranneet omansa nykyvaateiden mukaisiksi, Vaasa on saneeraamassa vastaavasti. Kouvola nousisi uudelle tasolle ihan pintarempalla.

Ja niitä uusia halleja tarvitaankin ja kipeästi. Toivon mukaan uudet hallit toisivat seuroille ja koko Liigalle uudenlaista pöhinää.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaus on yleensä tässä vaiheessa kautta äärimmäisen hyvin perillä joukkueiden voimasuhteista. On varsin mielenkiintoista, että Veikkaus asettaa tänään KooKoon Jypiä vastaan suosikiksi vieraskaukalossakin! Veikkaus pitää siis tällä hetkellä KooKoota selvästi JYPiä vahvempana joukkueena. En sitten osaa sanoa kuinka paljon Laurikaisen loukkaantuminen tässä vaikuttaa.

Ilvekselle runkosarjakohtaamisissa JYP ja KooKoo ovat olleet pelillisesti ne vaikeimmat vastustajat (en puhu tuloksista vaan pelien kuvasta). Sen mitä muitakin matseja olen katsellut niin KooKoo on äärettömän kova joukkue. Yhtään heikkoa peliä en heiltä ole nähnyt. Vieläkin näkyy siellä täällä yksittäistä KooKoon aliarvostamista, mutta ainakin runkosarjan osalta kouvolalaiset ovat olleet top 3 joukkue sen perusteella mitä heidän peliesityksiään olen nähnyt.

Ilves ja KooKoo ovat molemmat joukkueita, joiden riveistä ei löydy alkuunkaan samaa määrää kovissa kevään peleissä voittamaan rutinoituneita pelaajia kuin esim. Kärpistä, Tapparasta ja JYPistä. Myös HPK:n pelaajistossa on sitä rutiinia viime kauden ansiosta enemmän. Runkosarjan osalta en näe Ilveksellä ja KooKoolla suuria uhkakuvia, mutta kuinka paljon kevään pudotuspeleissä sitten tämä rutinoimattomuus näkyy? Sitä on vaikea arvioida. Itse en kuitenkaan yllättyisi, vaikka Ilveksen taival päättyisi hienon runkosarjan jälkeen jo puolivälieriin. Vastus tulee joka tapauksessa olemaan kovaa luokkaa ja marginaalit pieniä. Tietynlainen kovuuden ja rutiinin puute kovimmista peleistä voi hyvin kääntää ne pienet marginaalit vastustajalle.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Enpä tosiaan olisi uskonut näkeväni päivää, jolloin KK lähtee veikkauksen kertoimien pohjalta suosikkina peliin Jyväskylässä. Iloitaan siihen johtaneista seikoista, mutta samassa todetaan että JYPin kerroin on kovin houkutteleva.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilves ja KooKoo ovat molemmat joukkueita, joiden riveistä ei löydy alkuunkaan samaa määrää kovissa kevään peleissä voittamaan rutinoituneita pelaajia kuin esim. Kärpistä, Tapparasta ja JYPistä. Myös HPK:n pelaajistossa on sitä rutiinia viime kauden ansiosta enemmän. Runkosarjan osalta en näe Ilveksellä ja KooKoolla suuria uhkakuvia, mutta kuinka paljon kevään pudotuspeleissä sitten tämä rutinoimattomuus näkyy? Sitä on vaikea arvioida. Itse en kuitenkaan yllättyisi, vaikka Ilveksen taival päättyisi hienon runkosarjan jälkeen jo puolivälieriin. Vastus tulee joka tapauksessa olemaan kovaa luokkaa ja marginaalit pieniä. Tietynlainen kovuuden ja rutiinin puute kovimmista peleistä voi hyvin kääntää ne pienet marginaalit vastustajalle.

Joo, tämä on ihan totta, pleijareissa peli vähän muuttuu ja ottelusarjat on erilaisia kuin pitkä runkosarja, missä parilla ohipelillä ei ole mitään merkitystä. KooKoon rosteri ei nyt ihan täysin kokematon pleijaissa ole, en nyt ottelumääriä jaksanut alkaa EP:stä kaivamaan, mutta nopeasti katsottuna ainakin koko kapteenistolla, ykkösmaalivahdilla ja useammalla runkopelaajalla sitä löytyy (jos ei liigasta niin muista sarjoista). On sitten paljon kokemattomiakin. Saa nähä, kunhan ne kovat pelit ensin alkaa.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, tämä on ihan totta, pleijareissa peli vähän muuttuu ja ottelusarjat on erilaisia kuin pitkä runkosarja, missä parilla ohipelillä ei ole mitään merkitystä. KooKoon rosteri ei nyt ihan täysin kokematon pleijaissa ole, en nyt ottelumääriä jaksanut alkaa EP:stä kaivamaan, mutta nopeasti katsottuna ainakin koko kapteenistolla, ykkösmaalivahdilla ja useammalla runkopelaajalla sitä löytyy (jos ei liigasta niin muista sarjoista). On sitten paljon kokemattomiakin. Saa nähä, kunhan ne kovat pelit ensin alkaa.
Joo, Ilves varmaankin vielä kokemattomampi tiimi kuin KooKoo. Ainakin ennen kauden alkuahan Ilves oli Liigan nuorin joukkue ja tuskin tuo kauden aikana on mihinkään muuttunut, kun meille ei ole hankittu kuin 24-v Meskanen ja muihin joukkueisiin lähinnä lisää kokeneita pelureita. Jos Ilves voittaisi mestaruuden sarjan nuorimmalla joukkueella, rookie-päävalmentajalla ja 19-vuotiaalla ykkösmaalivahdilla niin saattaisi olla globaallillakin tasolla aika ainutlaatuinen juttu? Siksi en lähtökohtaisesti usko ennen kuin näen, vaikka totta kai toivon sitä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Enpä tosiaan olisi uskonut näkeväni päivää, jolloin KK lähtee veikkauksen kertoimien pohjalta suosikkina peliin Jyväskylässä. Iloitaan siihen johtaneista seikoista, mutta samassa todetaan että JYPin kerroin on kovin houkutteleva.

Hieman jo tullut kertoimet alas Laurikaisen julkaisun jälkeen mutta mielenkiintoista silti kerroinasettelut.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Tänäänkö nähdään se päivä, kun Ilves on kirinyt pikkuveikan jo ylivoimaiselta näyttäneen eron sarjataulukossa kiinni ja menee samalla juoksulla myös ohi?

Tapparalla puuttuu tärkeitä pelaajia kokoonpanosta ja Kärpät yrittänee pestä kasvonsa viimeksi hävityn kotipelinsä jäljiltä. Tiukka matsi tulossa silti, maalin peliltä haisee.

Ilveksellä taas pitäisi olla oikeinkin helppo työ napata 3 pistettä ja jatkaa kovaa vieraspeliputkeaan. Toki Jukureilla varmasti on tsemppi päällä viime pelien jäljiltä, vaikea ennustaa onko sittenkin tiukka matsi vai repeääkö Ipan eduksi ja kuinka paljon.

Samalla alkaa tämän hetken voimasuhteet näyttää siltä, että Kärpät piste-eronsa turvin on muakvasti ykkösenä, mutta Kookoo ja Jyp ovat seuraavat jotka huohottavat Tapparan niskaan taistelussa paikoista 3-5.

Hpk, Hifk ja Lukko sitten ovat siinä seuraavana kytiksellä top6 joukkoon.

Voi olla, että tämän illan jälkeen tämä näyttää naurettavalta, mutta itse laittaisin tässä vaiheessa top8 voimasuhteet ja veikkaukset tämän mukaisiin lohkoihin:

Kärpät
Ilves

Kookoo
Jyp
Tappara

Hpk
Hifk
Lukko
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaus on yleensä tässä vaiheessa kautta äärimmäisen hyvin perillä joukkueiden voimasuhteista. On varsin mielenkiintoista, että Veikkaus asettaa tänään KooKoon Jypiä vastaan suosikiksi vieraskaukalossakin! Veikkaus pitää siis tällä hetkellä KooKoota selvästi JYPiä vahvempana joukkueena. En sitten osaa sanoa kuinka paljon Laurikaisen loukkaantuminen tässä vaikuttaa.
Laurikainen maalissa ja edelleen KooKoo suosikkina Veikalla.

Veikkauksen näkemys perustuu maaliodotusarvoon, jonka mukaan JYP ylisuorittaa ja KooKoo alisuorittaa.

Veikkauksen eilisestä ennakosta:
Juha Koivula kirjoitti:
4. JYP

Runkosarjan piste-ennuste on 106 pistettä (14.1. tilanteen mukaan). JYP ei ole maaliodottaman tai kerättyjen pisteiden mukaan vakuuttanut edellisen 15 ottelun otoksella. Toki maajoukkuekomennukset ovat jonkun verran syöneet JYPin iskukykyä tuolla ajanjaksolla. Koko kauden mittapuulla JYP on iskenyt peräti 20 maalia enemmän, mitä maaliodottaman mukaan olisi pitänyt tehdä. JYPillä on kyllä useita laadukkaita pelaajia, mutta noin kova viimeistelyprosentti ei ehkä siltikään ole tukevalla pohjalla. Esimerkiksi Juha-Pekka Hytönen on viimeistellyt tällä kaudella 21,6% tehokkuudella, kun hänen koko uransa keskiarvo on 7,4%. Julius Nättisen tehokkuus on ollut 19,1%, kun vertailun vuoksi yleensä aivan huippuluokan viimeistelijät pystyvät pitkällä otoksella ehkä noin 10% lukemaan (Nättinen viime kaudella 8,9%). Arvioni mukaan JYPin kova maalintekotahti tuleekin hyytymään loppukauden aikana. Varmalta vaikuttanut paikka kuuden joukossa on uhattuna. Lisäksi epävarmuutta tuo ykkösvahti Eetu Laurikaisen loukkaantumistilanne.

1. KooKoo

Runkosarjan piste-ennuste on 110 pistettä. Varjosarjataulukon ykkösnimi on pitänyt paikkansa tukevasti. KooKoo olisi voinut maaliodottamien mukaan tehdä vielä noin kymmenen maalia enemmänkin, mutta joukkueen viimeistelijöiden laatu ei ole aivan sarjan huippujen tasolla. Tämän kauden otos on kuitenkin jo niin iso, että KooKoo on noussut yhdeksi varteenotettavaksi ehdokkaaksi välieräjoukkueeksi peliotteidensa perusteella.

Ihan perusteltu näkemys, mutta tuntuu aika radikaalilta nostaa KooKoo vieraskaulalossa suosikiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös