Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 100 582
  • 4 093

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös Kiven vuorovaikutustaitoja ole pidetty ainakin noin yleisesti hyvinä. Vuorovaikutustaidot joutuvat koetukselle silloin, kun oma sipuli alkaa lohkoilla. Minä epäilen, ettei Kivi kestänyt menestysodotuksista tulleita paineita. Se on sitten heijastunut vuorovaikutukseen pelaajien kanssa sekä laajemminkin johtamiseen ja vastuunkantoon. Tämä siis meikäläisen omaa pohdintaa. Totuus voi olla ihan toisenlainen.

Niinhän täällä kaikki viestit ovat. Itse uskon omaan versiooni.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heikko kyky johtaa ihmisiä tasapuolisesti ja perusteena se, että niin olen kuullut.
Onnistui luomaan Ilvekseen kuitenkin hyvän pöhinän ja hengen pariksi vuodeksi. Vasta siinä vaiheessa, kun ulkopuoliset menestysodotukset nousivat aidosti pintaan, homma lässähti.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnistui luomaan Ilvekseen kuitenkin hyvän pöhinän ja hengen pariksi vuodeksi. Vasta siinä vaiheessa, kun ulkopuoliset menestysodotukset nousivat aidosti pintaan, homma lässähti.

Kun Kivi tuli Ilvekseen, niin seura ilman muuta tarvi kovaa ja uskottavaa nimeä valmentajaksi. Kivi sai silloin joukkueen pelaamaan vielä keväällä hieman yläkanttiin ja se kyllä kiistatta toi uskottavuutta. Toinen kausi oli sitten lievää alisuoritusta ja viimeisin tasapaksu perussuoritus. Kivellä varmasti oli osansa pöhinässä, mutta ei niin suuri kuin joidenkin mielestä. Tärkein työ on tehty taustalla ja pelaajakehityksessä suuri vastuu on ollut nimenomaan Myrrällä. Toki Karrille myös siitä kiitosta, että antoi monelle nuorelle pelaajalle rohkeasti vastuuta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pelitapa tällä hetkellä perustuu enemmän kamppailupelaamiseen, kuin viisikon järjestelmälliseen puolutus- ja hyökkäysalueen pelaamiseen.

IFK pakottaa dumppailulla jokaisen vastustajan kamppailemaan, ja siinä leikissä IFK yleensä raapii eroa vastustajaan. Kun keskustasta ajetaan prässiä laidoille, peli menee väkisinkin kamppailuksi. IFK:n pelitapa ei ole modernia kiekollista peliä nähnytkään, mutta lätkä on siitä yksinkertainen peli, että jos et pääse omista kiekollisena ulos, niin peli tahtoo pyöriä siellä omalla puolustusalueella.

Jos IFK:n prässi ei toimi ja IFK joutuu paljon avaamaan peliä omalta alueelta, niin sitten IFK on potentiaalisesti vaikeuksissa. Toisaalta norsukiekoillahan sen avauspelin voi hoitaa helposti alta pois, ja antaa aloitteen takaisin vastustajalle, mutta jos vastustaja dumppaa sen takaisin, niin ollaan taas lähtöpisteessä. Onneksi harva lähtee IFK:ta vastaan tähän vuorotellen dumppailuun, olisi meinaan vähän tylsää katsottavaa.

Noista mainitsemastasi joukkueista näen Jypin tällä hetkellä vahvimpana haastajana Kärpille ja Tapparalle.

JYP on hyvä, mutta rosteri ei kyllä riitä noita kahta vastaan, eikä Tirkkosen JYP taktisestikaan taida kuroa eroja umpeen. Mutta toki JYP:in voi Lukon ja hiljalleen IFK:n ohella laskea Tapparan ja Kärppien päähaastajiksi. TOP2 taitaa olla aika sementoitu (järjestys ei siinäkään), sen alapuolella kaikki on auki. Aivan kaikki.
 
Viimeksi muokattu:
Heikko kyky johtaa ihmisiä tasapuolisesti ja perusteena se, että niin olen kuullut.

Tämä tulee kyllä ulkopuoliselle yllätyksenä. Kivi näyttäytyy enemmän julkisuuden kautta juuri päin vastaisena, että pystyy tulemaan toimeen ihmisen kuin ihmisen kanssa samalla tavalla. Tietenkin urheilussa on selvää, että eri ihmisille on eri tehtäviä tai eri teemoja miten mennään eteenpäin, mutta kuulostaa enemmän ongelmalta olla rehti ja reilu ihmisille.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Minusta riittäisi, kun kolme jengiä vaan heivattaisi WEKS sarjasta. Se kyllä tasottaisi eroja jo riittävästi. Mutta tämä vain minun vaatimaton mielipiteeni.

Tappara Kärpät ja Lukko pihalle?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@McTorso Ilvesfoorumilta voi käydä lukemassa esimerkiksi Kunto-käyttäjän viestejä (on ollut todella hyvin perillä Ilveksen asioista), joissa käydään läpi tuota henkilöjohtamisasiaa. Taitaa löytyä ketjusta "Karri Kivi, Ilveksen päävalmentaja 2016-2019".
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oma fiilis tämän hetken voimasuhteista on sellainen, että erotettavissa on neljä koria:

Kärpät
Lukko
Tappara
---
HIFK
HPK
Ilves
JYP
KooKoo
---
Jukurit
KalPa
SaiPa
Ässät
---
Pelicans
Sport
TPS

Joukkueet ovat korien sisällä aakkosjärjestyksessä.

1. korin joukkueilla pelitapa on erinomaisesti hallussa ja sitä ovat toteuttamassa huippuyksilöt. Suurin haaste näillä joukkueilla on tällä hetkellä henkisellä puolella, kun ei saisi mukavoitua vaan pitäisi jaksaa tehdä töitä kovalla asenteella läpi kauden.

2. korissa on karkeasti kahdenlaisia joukkueita:
  • HIFK ja Ilves, joilla pelitapa ei juuri kilpailuetua tuo vaan pisteitä kertyy keskimääräistä enemmän lähinnä hyvien yksilöiden kautta ja/tai kovan työmoraalin ansiosta.
  • HPK, JYP ja KooKoo, joilla pelin rakenteet ovat erinomaisella tasolla mutta jotka häviävät yksilöiden laadussa 1. korin porukoille.
3. korin joukkueilla peruspeli on myös kunnossa, mutta yksilöt eivät riitä ylempään koriin eikä pelitapa onnistu tekemään heistä merkittävästi parempia. KalPa on ehkä muuta kolmikkoa heikompi, mutten kuitenkaan laske vielä kriisijoukkueeksi.

4. korista löytyvät tämän hetken kriisijoukkueet, joilla peli on kaikilla jossain määrin sekaisin. Tästä porukasta Pelicansilla näen parhaat mahdollisuudet kurssin kääntämiseen, jos jollain konstin saavat henkiset lukot auki.

Tämän arvion taustalla on vahva mutu, ja mielelläni kuulen myös eriäviä mielipiteitä varsinkin niiltä, jotka ovat kunkin joukkueen pelejä enemmän nähneet.
 

redpecka

Jäsen
Ainoa oikea ja millään tavalla järkevä voimasuhdepunnitus on katsoa kuntopuntarista 7 ottelun otanta, sillä se kertoo parhaiten todellisen tason:

 

Liitteet

  • 7 kierrosta.PNG
    7 kierrosta.PNG
    39,1 KB · kertaa luettu: 545

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Ainoa oikea ja millään tavalla järkevä voimasuhdepunnitus on katsoa kuntopuntarista 7 ottelun otanta, sillä se kertoo parhaiten todellisen tason:
Kuntopuntari jollain otannalla ja voimasuhdearvio ovat aivan eri asia.
Jokaisen joukkueen saa jollain otannalla kesken kauden kuntopuntarin kärkeen tai häntään. Voimasuhteet on isompi kuva, sarjataulukko on lähellä tätä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liigassa kaikki hyvin, tilanne palautunut normaaliksi. Kärpät on ykkösenä runkosarjassa ja Kärppien pelaaja pistepörssin kärjessä
Sekä +- tilaston viisi (5) kärkimiestä tulee Kärpistä.

Vähän enemmän odotin kyllä Lukolta tänään kärkikamppailussa, tasan erän pysyi menossa mukana. Ruotsalaiset veljekset, sekä Press ja Reunanen erottui kyllä odotetusti tuosta porukasta. Muilla ei kyllä kärkipeliin eväät riittäneet.
 
Ihan höpöjuttuja.

Tärkeämpänä voimasuhteissa pidän seitsemän ottelun kuntopuntaria, jossa näköjään SaiPa kärjessä ja Kärpät vasta kolmantena. Skarpatkaa siellä Oulussa.
Kuntopuntari jollain otannalla ja voimasuhdearvio ovat aivan eri asia.
Jokaisen joukkueen saa jollain otannalla kesken kauden kuntopuntarin kärkeen tai häntään. Voimasuhteet on isompi kuva, sarjataulukko on lähellä tätä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Keskinäisiä pelejä katsomalla ei kyllä osaisi nostaa Lukkoa samaan koriin Kärppien kanssa. Kyllä tuo tämän päiväinen peli oli pääsääntöisesti yhtä päätä. Hetkittäin Lukolla oli saumansa, mutta eihän se isoa kuvaa muuta.

Sanoisin alkukauden perusteella että Kärpät ja Tappara on omassa kastissaan ja loput taistelee sijoista ynnä muut. Runkosarjan ykkönen ja kakkonen lienee selvä jo tässä vaiheessa. Epäselvää sen sijaan on se, kumpi vie runkosarjan ja kuka vie mestaruuden. Keväällä ratkaisee se, kuka on silloin kunnossa ja mestari voi aivan hyvin tulla nykyisen kärkikaksikon ulkopuolelta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keskinäisiä pelejä katsomalla ei kyllä osaisi nostaa Lukkoa samaan koriin Kärppien kanssa.

Eipä tästä oikein voi eriävää mieltä olla. Edellisviikolla vielä näin Lukon ihan oikeasti haastavan kärjen ja pikemmin Kärpät, mutta aikamoinen pudotus maanpinnalle tuli Raksilassa. Lukko ei varsinaisesti edes mitenkään niin huonosti pelannut ensimmäistä puolikasta pelistä, mutta selkäranka katkesi täysin Kukkosen 3-2 maalissa, jonka jälkeen Kärpät pisti vaihteen ylöspäin eikä paremmasta ollut pienintäkään epäselvyyttä.

Saattaa olla, että JYP painelee pian Lukon ohi taulukossa ja ehkä jopa KooKoo. Varsinkin Tirrosen ryhmän peli on viimeaikoina ollut varsin vakuuttavaa, eikä kyllä omissa arvioissani Lukko ole nyt yhtään parempi joukkue. Lukon peli on muutenkin nyt aavistuksen lukossa hyvän alun jälkeen ja sarjassa on kasa joukkueita, jotka samalla viivalla ovat. Tapparasta ja Kärpistä ei oikein näy kuin perävalot.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Lukosta ja monesta muusta:

Eipä tästä oikein voi eriävää mieltä olla. Edellisviikolla vielä näin Lukon ihan oikeasti haastavan kärjen ja pikemmin Kärpät, mutta aikamoinen pudotus maanpinnalle tuli Raksilassa. Lukko ei varsinaisesti edes mitenkään niin huonosti pelannut ensimmäistä puolikasta pelistä, mutta selkäranka katkesi täysin Kukkosen 3-2 maalissa, jonka jälkeen Kärpät pisti vaihteen ylöspäin eikä paremmasta ollut pienintäkään epäselvyyttä. ... Tapparasta ja Kärpistä ei oikein näy kuin perävalot.

Aina kannattaa muistaa se, että pokaalin vie se joukkue, joka kasvaa kauden aikana sen mittoihin. Runkosarjan voitto on kestävyyslaji, mutta mestaruus vaatii lopulta sitä, että kasvat kauden aikana sille tasolle ja siinä on välissä monta mutkaa. Tapparan ja Kärppien tällä hetkellä miehittämä runkosarjan kärki ei tule mistään muusta kuin tasaisuudesta, ja siinä ei vielä ole kuin siemen istutettavaksi mahdolliselle mestaruudelle.

EDIT: Toki kumpikaan ei ole kovin tunnettu siitä, että pahasti kyykkäisivät playoffseissa, Molemmat voi silti voittaa paras seitsemästä -sarjasta, kuten moni tietää.
 

Ränse

Jäsen
Keskinäisiä pelejä katsomalla ei kyllä osaisi nostaa Lukkoa samaan koriin Kärppien kanssa. Kyllä tuo tämän päiväinen peli oli pääsääntöisesti yhtä päätä. Hetkittäin Lukolla oli saumansa, mutta eihän se isoa kuvaa muuta.

Sanoisin alkukauden perusteella että Kärpät ja Tappara on omassa kastissaan ja loput taistelee sijoista ynnä muut. Runkosarjan ykkönen ja kakkonen lienee selvä jo tässä vaiheessa. Epäselvää sen sijaan on se, kumpi vie runkosarjan ja kuka vie mestaruuden. Keväällä ratkaisee se, kuka on silloin kunnossa ja mestari voi aivan hyvin tulla nykyisen kärkikaksikon ulkopuolelta.

HPK:n (runkosarjasijoituksesta huolimatta, aina paha) ja HIFK:n (peli alkanut kulkea paremmin ja paremmin) voi tohon haastekoriin myös heittää. Varsinkin HIFK:n kanssa on ollut aina todella tiukkoja playoff-sarjoja jotka voivat kääntyä miten vain, HPK:sta nyt puhumattakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös