Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 097 646
  • 4 093

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Ruuhkis Oliko nyt siis niin, että pelaajan arvosanaan vaikuttaa myös tälle kaavailtu rooli? Vai onko nuo absoluuttisia siten, että sama numero = yhtä hyvä pelaaja. Suosittelen muuten kertaamaan nuo arviointikriteerit jokaisen joukkuearvion yhteydessä (laita vaikka spoiler-tägien sisälle), koska muuten joku kysyy niitä joka kerta uudestaan..
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Ruuhkis Oliko nyt siis niin, että pelaajan arvosanaan vaikuttaa myös tälle kaavailtu rooli? Vai onko nuo absoluuttisia siten, että sama numero = yhtä hyvä pelaaja. Suosittelen muuten kertaamaan nuo arviointikriteerit jokaisen joukkuearvion yhteydessä (laita vaikka spoiler-tägien sisälle), koska muuten joku kysyy niitä joka kerta uudestaan..

Nimenomaan arvosana on annettu pelaajille kaavaillun roolin mukaan, joita olen pyrkinyt selvittämään mahdollisimman tarkkaa. Eli numero/pelaaja ei merkitse yhtä hyvää pelaajaa.

Laitan selvityksen vielä alle.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turussa on kyllä karmea joukkue ensi kaudelle. Sundin lähdön myötä pakisto on melkeinpä mestis-tasoa. Senttereistä riittää ainoastaan nelosen Virtasella. Maalivahdit on sentään ihan hyvää tasoa Liigaan. Ruotsista tulee vielä pari arpaa, mutta lähtökohtaisesti näkisin TPS:n kamppailevan pääsystä sääleihin. Valmennus ei herätä minkäänlaista luottoa tämän kevään mahalaskun jälkeen.
 

Ralph

Jäsen
HPK julkaisi oman jenginsä. Mitään yllättävää ei tullut ja muutos viime kauteen ei aivan hirvittävä ole. Odotetusti jokaisella osa-alueella Kerho heikkeni enemmän tai vähemmän. Puolustuksessa muutos on pienin, jos lopulta HPK heikkeni edes yhtään. Hyökkäyksessä sitten enemmän, mutta maalivahtiosastosta tuli iso kysmysmerkki.

Mutta jos verrataan HPK:n rosteria vuosi sitten nykyiseen, on HPK maalivahtiosastoa lukuunottamatta parempi. Mutta verrattuna viimeviikkoiseen mestaruusjoukkueeseen, on HPK heikentynyt odotetusti.

Ykkösmoken paikalta Emil Larmi vaihtuu siis Joona Voutilaiseen. Melkoinen harppaus, vaikka Voutilaisella onkin potentiaalia olla hyvä mokke Liigaan. Siinä hommaa kesälle, kun pitää Voutilaisesta koulia sellainen 40 peliä pelaava hyvä maalivahti.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)



Lukko


Arvosana: 19.3
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.75 x 1.25 = 3.43
Laitahyökkääjät: 3.18
Keskikaista: 4.25
Maalivahdit: 3

Eero Elo-Justin Danfort-Jonne Tammela
Ponthus Westerholm-Pathrik Westerholm-Linus Nyman
Vili Sopanen-Eetu Koivistoinen-Toni Koivisto
Ville Petman-Tapio Laakso-Heikki Liedes

David Nemecek-Robin Press
Ville Heinola-Miska Kukkonen
Roni Sevänen-Vili Laitinen


Lassi Lehtinen
Oskari Setänen


Tarmo Reunanen - - > NHL

Valmennus.

Raumalla pyörähtää kolmas kausi Virran alaisuudessa liikkeelle ja kehityskäyrä näyttää verkkaista ylämäkeä, jota tulevallakin kaudella voi odottaa. Virta tuli kovin meriitein Raumalle johdettuaan KalPan aina finaaleihin saakka ja tunnetusti kärsivälliset Raumalaiset odottivat heti seuraavana keväänä samaa temppua Raumalla. Ei tapahtunut, eikä tapahtunut sitä seuraavallakaan, mutta Virran puolustukseksi on sanottava hänen kärsineen monista huonoista palasista, jotka ovat hankittu joukkueeseen aikaa ennen häntä. Sahlstedtin johdolla Virta on palauttanut tai pikemminkin tuonut organisaatioon aimo määrän ammattimaisuutta ja Raumalla on kerrankin selkeä identiteetti ja strategia, mitä on lähdetty ajamaan sisään. Virran ei voi sanoa selkeästi epäonnistuneen eikä suuresti onnistuneen vielä Lukossa, mutta viimekauden lukuisat läpimurrot nuorten pelaajien kesken, luovat uskoa Pekan tehden montakin asiaa oikein. Kolmanteen kauteen lähdettäessä on joukkue nyt täysin Virran näköinen ja rungon pitäisi olla rutiutunut jo kahden vuoden sisäänajolla Virtalaiseen kiekkoiluun. Virralta odotetaan nyt tulosta, mikä on selviö ja hänen on aika lunastaa häneen kohdistuneet suuret odotukset.

Puolustus.

Lukon puolustus on nuori. Äärettömän nuori Liiga kaukaloihin, vain 20.88v keski-iällä. Kokeneesta kaartista kapteeni Niskala lopetti uransa, Ahonen siirtyi kotikonnuille Helsinkiin ja Marttinen kaupattiin kesken kauden Poriin. Suurin syy tapahtuneelle oli Reunasen ja Heinolan läpimurto, missä vilkku pistettiin päälle ja paineltiin ohi vasemmalta sekä oikealta. Kyseinen kaksikko oli muutenkin koko Lukon 2018-2019 suurimmat yksittäiset nuoret pelaajat, jotka pystyivät lunastamaan paikkansa edustusjoukkueessa isolla vastuulla. Reunanen on henkilökohtaisesti aivan siinä kynnyksellä, että räjähtää ja todenteolla. Tarmo paransi kauden mittaan peliä jatkuvasti ja keväällä mies oli paikoitellen hyökkäysalueella jopa pitelemätön. Heinola ei aivan niin hyökkäysvoittoista peliä pelaa mitä Reunanen ja voi tuntua hassulta sanoa, mutta 17-vuotias poika oli Krejcikin ohella tasaisin suorittaja läpi vuoden, kentän jokaisella osa-alueella. Lukon aivan selkeä ongelma puolustuksessa oli/on puolustaminen ja lähinnä oman alueen isännän ja varmaotteisen kaverin uupuminen kokoonpanosta. Täksi kaudeksi isännäksi hankittiin nuori ja lupaava, järkälemäinen Nemecek, jonka selkeät avut ovat omanpään pelaamisessa, eli juuri siellä mihin Lukko kuluvana kautena kaatui. Kiekollista taitoa Reunasen ja Heinolan lisäksi hankittiin Ruotsista, kun Robin Press liittyy sinikeltaisten nuttuihin. Taso on kysymysmerkki, mutta potentiaalia löytänee miehen historiaa kaivaten, kun plakkarissa on Allsvenskanin puolustajien maalipörssin voitto, sekä "farmin farmissa" ECHL:ssä on mies painanut kauden verran lähes piste/peli tahtia. Sevänen on takuuvarma suorittaja, joka ei loista mutta ei myöskään petä. Ronista on kaivautunut Lukolle oikein hyvä peruspakki, jonka arvostus on jostain syystä jopa hieman aliarvostettua. Kuudes lenkki Kukkonen ei vielä ole vakuuttanut ja lähtökohtaisesti on Lukon puolustuksesta selvästi heikoin lenkki ollut toistaiseksi. Tosin muuan Reunanen vaikutti hyvin samankaltaiselta, pelokkaalta pojalta 1.5v sitten ja mikä pelimies sieltä kaivautuikin, kun vastuuta annettiin ja virheistä otettiin opiksi.

Lukon puolustus jos pettää, niin se tulee kaatumaan aivan varmasti joko kokemuksen puutteeseen taikka puolustusalueen pelaamiseen. Kiekollista taitoa on tarpeeksi, mutta riittääkö vääntövoima ja tiivistyykö peräpää tulevaksi kaudeksi tarpeeksi, siinä ovat kaksi isoa kysymystä. Lukko on ilmoittanut vakavasti harkitsevan 1 kokeneen puolustajan palkkaamista, mutta oikeanlaista pelajaa ei markkinoilla ole vielä ollut. Jakub Krejcik saattaa olla vaihtoehto, mutta miehen tiedetään etsivän pelipaikkaa lähtökohtaisesti Venäjältä.

Edit. Reunanen teki NHL-sopimuksen ja Vili Laitinen paikkaa ainakin alkukauden häntä.

Nemecek 3
Press 2.5
Heinola 4
Kukkonen 2
Sevänen 3
Laitinen 2

Keskikaista.

Lukolla on äärimmäisen hyvä keskikaista ainakin toistaiseksi vielä, kun Liigan paras keskushyökkääjä Danforth ainakin virallisesti on vielä tulevallakin kaudella Lukon miehiä. Ovi on ollut NHL:n suuntaa liigasta viimeaikoina kova ja pitäisin suurena yllätyksenä, ellei tykkikauden pelannutta salamastakin nopeampaa Danforthia olla lähestytty. Kakkosen keskellä luutii Suomen kaukaloissa aivan uusi nimi, kun Lukko hankki Frölundasta tuoreet mestarit, Westerholmin kaksoset, joista meriiteiltään kovempi Pathrik pelaa keskellä. Tasaisesti 30 pistettä SHL:ssä painanut Westerholm on lähtökohtaisesti erittäin kovan luokan hankinta Suomeen, mutta suurin kysymysmerkki hänen kohdallaan on pudotuspeleissä tapahtunut karmea loukkaantuminen, jossa nilkka palstatietäjien mukaan piti suurinpiirtein jo amputoida. Viimeisimmän tiedon mukaan mies menee normaalisti Heinäkuussa jääharjoituksiin ja mikäli kuntoutus etenee odotusten mukaisesti, niin miehestä tulee olemaan suuri ilo vielä Raumalaisille. Tulosyksikön takana luutii kohti lopullista läpimurtoaan tekevä Koivistoinen, joka on pystynyt kausi kaudelta aina parantamaan tulosta. Tehopisteet 17+17 on kova suoritus kaverilta, jonka jääaika on ollut ~13min ja ylivoima vastuutakaan ei loppukautta lukuunottamatta miehelle tullut. Paikoitellen katoaa kuvasta, mutta tasaisuuden löytäessä tulee lyömään koko kansan tietoisuuteen. Tapio Laakso nelosessa täydentää kokonaisuutta ja kokemuksellaan tuo nuoreen Lukko joukkueeseen kaivattua johtajuutta ja esimerkillisyyttä.

Selkeästi Lukon paras osa-alue ja aivan varmasti koko Liigan kärkeä. Westerholmin onnistuessa ja Koivistoisen jatkaessaan kehitystään, saattaa olla jopa Liigan paras keskikaista.

*Danforth 6
*
Pa. Westerholm 3.5
Koivistoinen 4
Laakso 3.5

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Kauan kaivattu vahvistus maalintekoon tuli, kun Eero Elo tekee paluun Lukko paitaan. Jokaisessa sarjassa hyviä maalimääriä tehnyt Elo on kivenkova vahvistus, joka menisi käytännössä jokaisen joukkueen tulosyksikköön. Raumalainen 28-vuotias oman kylän poika, joka kestää vertailun Euroopan huipputasoon on asioita joita ei ihan lähiaikoina olla totuttu Lukossa näkemään. Toiselle laidalle on toistaiseksi heittää 18 maalin Koivisto, mutta Lukko tulee varmuudella hankkimaan vielä kärkilaiturin riveihinsä. Mielenkiintoinen kysymys tulee olemaan, annetaanko Koivistolle jälleen tulosvastuu vai siirtyykö nuorelle Nymanille paineet ja vastuu Westerholmien rinnalla. Nymanista odotin seuraavaa suurta nuorta pelajaa Suomessa, mutta tulos jäi vaisuhkoski, vaikka selvästi U-20 mestaruuden jälkeen otteitaan jo paransi. Alkukaudella Linus oli selvästi poika miesten joukossa, mutta niinkuin moni muukin, paransi Linus peliänsä kokoajan. Toistaiseksi vielä tavallinen tasamaan tallaaja ja alkusyksy tulee näyttämään onko kehitys lähtenyt ylöspäin todenteolla, vai polkenut paikoillaan. Westerholmien veljeksistä toinen Ponthus pelannee varmasti Pathrikin rinnalla ja odotukset ovat kaksosia kohtaan todella kovat. Hyvä tilanne kärjen osalta aiheuttaa tilanteen, että Lukolla on varaa laittaa kolmas oikea käsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä Sopanen kolmoskenttään ja mies jolta voi parhaimmillaan jopa 20 maalia odottaa on tulosyksikön ulkopuolella todella kova pelaaja. Parjatusta ja kertalleen hylätystä Liedeksestä kasvoi Lukolle elintärkeä roolipelaaja ja jos mies vain saa tulosyksikön ulkopuolella pelata, tulee hän olemaan takuuvarma suorittaja tulevaisuudessa. Valitettavasti kärsi lähinnä heikon laituri tilanteen takia viimekaudella, kun Virta melkein jääräpäisesti miestä Ilomäen ja Keräsen kanssa peluutti. Iso ongelma on että näiden pelaajien jälkeen ei Lukolla ole kunnon laitureita neloseen heittään. Vidgrenin muodossa Lukko menetti äärettömän paljon vääntövoimaa ja raastamista ja pelaajatyypiltään täysin vastakohdat Petmanin veljekset, eivät tuo apuja tälle osastolle.

Yksi kovan luokan laituri on varmuudella tulossa Lukkoon ja tämä tulee luomaan äärettömän hyvän tilanteen Lukolle, kun Koivisto voidaan tiputtaa hierarkiassa alaspäin. Try-out mies Pospisil tai Janatuinen saattaa olla ratkaisut ja lottovoitto vielä tulevaisuudessa, mutta miesten perään on turha laskea vielä yhtään mitään.

Edit. Tammela saapui kärkihyökkääjäksi ja Koivisto siirtyi tulosvastuun ulkopuolelle.

*Elo 5
*Tammela 2.5
*Po. Westerholm 3
*Nyman 2.5
Sopanen 4.5
Koivisto 4
Petman 2
Liedes 3.5

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Lukolla on varmaan Liigan hinta/laatu suhteltaan epävarmin kakkosmaalivahti Setäsen muodossa. Lehtinen otti selkeän niskalenkin jo hyvissä ajoin Oskarista, mutta vielä ei voida puhua mitenkään pelejä ratkovasta ykkösmaalivahdista, vaikka potentiaali Lassissa on olla ihan huippu. Kärkijoukkueista tulee varmaan Kerhon kanssa olemaan "heikoin" ykkösmaalivahti ennakkoon ja tämä voi olla osasto, mikä on keväällä ratkaiseva, suuntaan tai toiseen kehityksestä tai kehityksen stoppaamisesta riippuen.

Lassi Lehtinen
Oskari Setänen


Kysymysmerkit.

Puolustuksen kokemattomuus, puolustuspelaaminen, selkeiden voimahyökkääjien ja hyvän jarrukentän puute, Pathrik Westerholmin kuntoutus ja Justin Danforthin mahdollinen NHL-sopimus, joka on Lukolle katastrofi.

Arvio.

Sahlstedt on kasaamassa selvästi nimellisesti kovinta porukkaa Virran aikana Pekalle ja mikäli joukkue pelaa edes sinnepäin, mitä nimiltä voi olettaa, niin Lukko vähintään 8 parhaan joukossa pitäisi olla. Taistelee sijoista 4-8.

Seuraa heitä.


Robin Press & Eetu Koivistoinen
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)


Ilves


Arvosana: 20.94

Valmennus: 4.5 x 1.5 = 6.75
Puolustuksen arvosana: 3.41 x 1.25 = 4.26
Keskikaista: 3.25
Laitahyökkääjät: 3.18
Maalivahdit: 3.5

Matias Maccelli-Eemeli Suomi-Teemu Rautiainen
Teemu Lepaus-Robert Leino-Antti Saarela
Topias Haapanen-Panu Mieho-Joona Ikonen
Erik Ahopelto-Samuli Vainionpää -Joose Antonen

Jarkko Parikka-Oskari Laaksonen
Niko Peltola- Kalle Maalahti
Aleksi Elorinne-Lassi Thomson

Ville Kolppanen
Eetu Mäkiniemi


Arttu Ruotsalainen - - > NHL

Valmennus.

Kivellä pyörähtää jo neljäs kausi Ilveksessä ja Karri on saanut vuosi vuodelta piiskattua Ilvestä parempaan lentoon. Erinomaisena nuorten pelaajien valmentajana meritoitunut luotsi saa tulevalle kaudelle juurikin mielestäni Kiven näköisen joukkueen, nuoren ja täynnä lupauksia vilisevän Ilves nipun. Uhkakuvia on valmennuksen osalta erittäin vaikea nähdä ja kysymys lähinnä on tulevana kautenakin, saako Kivi kasvatettua joukkueen nuorista kaiken potentiaalin irti. Ennakkoluulotonta sekä nopeaa kiekkoa tullaan jälleen näkemään, kenties Kiven viimeisellä kaudella tupsupäissä? Yksi oleellinen ja sitäkautta isokin kysymys lienee, miten Karri saa käsiteltyä tilanteen joukkueen sisällä, kun luonnollisesti kaikki eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon ja kun joukkue lähtökohtaisesti koostuu nuorista, joilla on hirveä hinku päästä näyttämään taitojaan kentälle, niin tämä saattaa asettaa epämiellyttävän tilanteen. Helppoa ei tule olemaan peliaikojenkaan puolesta pitää jokaista tyytyväisenä ja tämä kaikki täytyisi pystyä kääntämään valmennuksen osalta isoksi voimavaraksi, kuin uhkaksi. Kiistatta Liigaan kärkipäähän valmennuksen osalta kuuluva Kivi voi kuitenkin levollisin mielin lähteä tulevaan kauteen, palaset sekä ympäristö kaikkineen päivineen on kuin pedattu Kiven sekä Ilveksen tarinaa varten.

Puolustus.

Näkisin tulevan kauden puolustuksen Ilveksen parhaimpana osa-alueena ja kaikilla mittareilla peräpää tulee olemaan Liigan parhaimmistoa. Puolustus on erinomainen, hyvin liikkuva, monipuolinen, laaja sekä riittävän vahva pärjäämään väännöissä. Puolustuksesta on erittäin vaikeaa löytää uhkakuvia, kun nuorten pelaajien ympärilläkin on nyt Peltolan sekä kesällä hankitun Elorinteen muodossa kokemusta. Laaksonen jos tulee jatkamaan kehitystä, niin voidaan puhua jo ensikaudella ihan Liigan kärkipakeista. Peltolasta rakentui kesken kauden tapahtuneen siirron myötä puolustuksen tukipilareita ja Parikka veti huippukauden, jolle on helppoa ennustaa jatkuvuutta. Iso palanen tulee olemaan Tapparasta saapuva Elorinne, joka jäi kirvesrintojen timantin kovassa kuusikossa vähäiselle peliajalla ja kokoonpanon ulkopuolellekin. Löytyykö parin vuoden takainen taso jälleen, kun vastuuta on tiedossa ennakkoon paljon? Tulee olemaan erittäin tärkeä lenkki alivoimapelaamisessa. Ennakkoon ylivoimaisesti mielenkiintoisin nimi puolustuksesta tulee olemaan Suomeen WHL:stä palaava Lassi Thomson. Korkealle draftissa rankattu ikäluokkansa lahjakkaimpiin kuuluva Ilves kasvatti, joka operoi oikea käsi alhaalla saattaa olla potentiaalisesti koko Liigan läpimurto pelaaja ja voi taistella jopa vuoden tulokkaan tittelistä. Alkukausi tulee näyttämään, riittääkö rahkeet ylhäälle ja tulee saamaan vierelleen "kokeneen" kaverin, jotta pääsee käyttämään parhaitaan ominaisuuksiaan kiekollisen pelin muodossa. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka ennakkoon heikompi osa-alue puolustustuksen muodossa tulee Thomsonin osalta kehittymään.

Hankintoja ei ole tiedossa, eikä niille ole tarvetta. Puolustus on erittäin vahvaa, mutta saadaanko viisikon puolustus nuorten pelaajien parissa onnistumaan, kun suurimmat vahvuudet ja potentiaalit ovat hyökkäysalueella?

Parikka 4
Laaksonen 4
Peltola 3
Maalahti 4
Elorinne 3
Thomson 2.5

Keskikaista.

Kyseenalaisempi tilanne lienee Ilveksen keskustassa kesän aikana, kun Ruotsalaisen NHL-sopimuksen myötä Suomi siirtynee keskelle. Laiturit painaa kyllä miljoonaa vieressä, mutta keskikaista on aavistuksen raskasjalkainen. Suomi kesti hienosti C-kirjaimen tuomat paineet, mutta onko hänestä johdattamaan joukkojaan ykkössentterinä? Robert Leino on Tammiseen verrattuna täydellinen stuntti ja puhdas sentteri oli varmasti haluttua pelajaa viimekauden näytöillä, joista Ilves pisimmän korren veti. Tulee saamaan isoa roolia ylivoiman moottorina ja on eliittiä Liigassa. Leveyttä keskikaistalle saattaisi olla Saarelan muodossa ja vaikka itse haluaisi keskellä pelata, niin rahkeet eivät kyllä tule riittämään vielä, varsinkaan tulosyksikköön. Miehon osalta kynnyskysymys tulee olemaan, kestääkö paikat pelata täysi kausi? Aineksia on vaikka 30 pisteen sentteriksi, mutta kolmasosan kaudesta jos on sivussa, niin tasoitusta tullaan antamaan muille lujaa.

Mikäli Ruotsalainen saapuu syksyllä Ilvekseen, niin keskikaista on todella kova Liigaan. Nyt tasoitusta annetaan, kun syömähammas on poissa, ainakin toistaiseksi.

*Suomi 3
*Leino 5
Mieho 2
Vainionpää 3.5

*
tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Laituri osastoon kiteytyy koko Ilves nipun tämän kauden kokonaisuus. Potentiaalia ja huippulupausta on täynnä ja mikäli Palloseuran nenän edestä kaapattu Maccelli ja Lukosta ryöstetty Saarela lunastavat potentiaalinsa jo ensikaudella, niin Ilves leiristä tulee räjähtämään voittopotti ja suuresti. Lepaus ja Rautiainen kuuluvat jo lähestulkoon eliittiin, mutta isot kysymykset ovat vielä kääntämättömät kortit ja riittääkö nuorilla rahkeet pelata peliä, jolla tavoitellaan Liigan kärkipaikkoja? Varsinkin Maccelli tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja ja hirmutehot (Suomalaisten ennätys) USHL:ssä takonut tulee olemaan koko kansan suurennuslasin äärellä, varsinkin Turun suunnalta. Raumalta Ilvekseen Lukon Sahlstedtin edestä kaapattu, Saarela on sukunimestäkin tiedettävä pelaaja. Isoveli Aleksi painaa AHL:ssä järkyttävää tulosta ja Antilta on mielestäni lupa odottaa tulevaisuudessa samankaltaista uraa. Lahjakkuudeltaan ei Aleksi velipoikansa veroinen ole, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on samassa iässä huomattavasti isoveljeään parempaa. Läheltä kumpaakin seuranneena ennustan todellista läpimurtoa Antille, sillä viimekausi antaa mielestäni lupaa odottaa tätä lujaa laukovalle Laitilalaiselle. Pienehkö kysymysmerkki on loukkaantumisherkkyys. Mikäli ei syystä tai toisesta läpimurtoa heiltä vielä tapahdu, niin tilalle on laittaa uusiin liekkeihin noussut Antonen sekä osaamistaan ja kaikkia lupauksia lunastanut Ikonen. Ikosta selvästi perässä tuleva vielä fyysisesti raakileen Haapasen täytyy nostaa viimekaudesta tasoaan ja mielenkiintoista tulee olemaan, saako Kivi kaivettua miehestä enemmän irti.

Mielenkiintoista, mielenkiintoista ja mielenkiintoista. Kysymysmerkkejä on nuorten osalta, mutta kilometrien päähän haisee äärimmäisen hyvät ennusmerkit. Ratkaisu halukkaisuutta löytyy, mutta hyökkäyspainoitteisen joukku ei saa laistaa puolustusvelvotteistaan.

*Maccelli 2.5
*
Rautiainen 4.5
*
Lepaus 4.5
*
Saarela 2.5
Haapanen 2
Ikonen 4
Ahopelto 2
Antonen 3.5

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Ilves sai haluamansa maalivahdin Kolppasen muodossa, joka on äärimmäisen kova vahvistus ja Liigan mittakaavalla hyvä. Aavistuksen vähäiset pelimäärät ovat kysymysmerkkejä, mutta osasto on viimekautisesta vahvistunut, eikä tule siihen kaatumaan. Dostalin mahdollinen tulo saattaa olla kysymys ja tapahtuessaan löisi kaksikon potentiaalin uusiin ulottuvuuksiin.

Kolppanen
Mäkiniemi


Kysymykset.

Keskikaistan riittävyys, Arttu Ruotsalainen, viisikkopelaaminen, äärimmäisen nuoren joukkueen maksimaalisen potentiaalin kaivaminen ja miten pitää kaikki lupaukset tyytyväisenä, kun kaikille ei varmasti tule halumiaan peliminuutteja.

Arvio.

Ilvekselle on mahdoton olla ennustamatta erittäin valoisaa tulevaisuutta lähivuosina ja joukkue on jo nyt todella kilpailukykyinen, vaikka varmasti tavoitteet ja paineet eivät ole kasattu tulevalle kaudelle. Joukkue on rakennettu loistavasti ja juna tulee kulkemaan suoraan sinne kovimpaan liigaan maailmassa takuuvarmasti. Uskon Ilveksen taistelevan yltävän suoriin pudotuspeleihin, mutta mikäli kaikki taivaankappaleet osuvat kohdilleen nuorella joukkueella jo tulevalla kaudella, niin Tampereella on kaksi joukkuetta jotka tosissaan taistelevat mestaruudesta. Ennakoissa sijoille 4-7

Seuraa heitä.

Lassi Thomson & Aleksi Saarela
 
Viimeksi muokattu:
Kovaa tasoa nämä @Ruuhkis -analyysit. Mukava lukea!

Ipalla on nyt pelaajamateriaali aikalailla kohdillaan, joten Kivellä on ihan oikeasti näytön paikka. Naapurista katsottuna paremmin olisi voinut mennä myös valmennuspuolella, vaikka Karri suurta arvostusta (ihan aiheesta) Suomessa nauttiikin. Ensi kaudella on tultava tulosta.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kovaa tasoa nämä @Ruuhkis -analyysit. Mukava lukea!

Ipalla on nyt pelaajamateriaali aikalailla kohdillaan, joten Kivellä on ihan oikeasti näytön paikka. Naapurista katsottuna paremmin olisi voinut mennä myös valmennuspuolella, vaikka Karri suurta arvostusta (ihan aiheesta) Suomessa nauttiikin. Ensi kaudella on tultava tulosta.

Ilves on todella mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella. Kummallakin finalistilla oli päättyneellä kaudella vaikeuksia Ilveksen kanssa. Saa nähdä, miten käy ensi kaudella. Odotan hienoja otteluita Kerhon kanssa!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)



Lukko


Arvosana: 19.38
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 3.16 x 1.25 = 3.95
Laitahyökkääjät: 3.18
Maalivahdit: 2.75
Keskikaista: 4.25

Eero Elo-Justin Danfort-Toni Koivisto
Ponthus Westerholm-Pathrik Westerholm-Linus Nyman
Vili Sopanen-Eetu Koivistoinen-Heikki Liedes
Ville Petman-Tapio Laakso-Mikko Petman
+ Jesse Ruotsi, Kristian Pospisil

Tarmo Reunanen-David Nemecek
Ville Heinola-Robin Press
Roni Sevänen-Miska Kukkonen
+Vili Laitinen

Lassi Lehtinen
Oskari Setänen


Valmennus.

Raumalla pyörähtää kolmas kausi Virran alaisuudessa liikkeelle ja kehityskäyrä näyttää verkkaista ylämäkeä, jota tulevallakin kaudella voi odottaa. Virta tuli kovin meriitein Raumalle johdettuaan KalPan aina finaaleihin saakka ja tunnetusti kärsivälliset Raumalaiset odottivat heti seuraavana keväänä samaa temppua Raumalla. Ei tapahtunut, eikä tapahtunut sitä seuraavallakaan, mutta Virran puolustukseksi on sanottava hänen kärsineen monista huonoista palasista, jotka ovat hankittu joukkueeseen aikaa ennen häntä. Sahlstedtin johdolla Virta on palauttanut tai pikemminkin tuonut organisaatioon aimo määrän ammattimaisuutta ja Raumalla on kerrankin selkeä identiteetti ja strategia, mitä on lähdetty ajamaan sisään. Virran ei voi sanoa selkeästi epäonnistuneen eikä suuresti onnistuneen vielä Lukossa, mutta viimekauden lukuisat läpimurrot nuorten pelaajien kesken, luovat uskoa Pekan tehden montakin asiaa oikein. Kolmanteen kauteen lähdettäessä on joukkue nyt täysin Virran näköinen ja rungon pitäisi olla rutiutunut jo kahden vuoden sisäänajolla Virtalaiseen kiekkoiluun. Virralta odotetaan nyt tulosta, mikä on selviö ja hänen on aika lunastaa häneen kohdistuneet suuret odotukset.

Puolustus.

Lukon puolustus on nuori. Äärettömän nuori Liiga kaukaloihin, vain 20.88v keski-iällä. Kokeneesta kaartista kapteeni Niskala lopetti uransa, Ahonen siirtyi kotikonnuille Helsinkiin ja Marttinen kaupattiin kesken kauden Poriin. Suurin syy tapahtuneelle oli Reunasen ja Heinolan läpimurto, missä vilkku pistettiin päälle ja paineltiin ohi vasemmalta sekä oikealta. Kyseinen kaksikko oli muutenkin koko Lukon 2018-2019 suurimmat yksittäiset nuoret pelaajat, jotka pystyivät lunastamaan paikkansa edustusjoukkueessa isolla vastuulla. Reunanen on henkilökohtaisesti aivan siinä kynnyksellä, että räjähtää ja todenteolla. Tarmo paransi kauden mittaan peliä jatkuvasti ja keväällä mies oli paikoitellen hyökkäysalueella jopa pitelemätön. Heinola ei aivan niin hyökkäysvoittoista peliä pelaa mitä Reunanen ja voi tuntua hassulta sanoa, mutta 17-vuotias poika oli Krejcikin ohella tasaisin suorittaja läpi vuoden, kentän jokaisella osa-alueella. Lukon aivan selkeä ongelma puolustuksessa oli/on puolustaminen ja lähinnä oman alueen isännän ja varmaotteisen kaverin uupuminen kokoonpanosta. Täksi kaudeksi isännäksi hankittiin nuori ja lupaava, järkälemäinen Nemecek, jonka selkeät avut ovat omanpään pelaamisessa, eli juuri siellä mihin Lukko kuluvana kautena kaatui. Kiekollista taitoa Reunasen ja Heinolan lisäksi hankittiin Ruotsista, kun Robin Press liittyy sinikeltaisten nuttuihin. Taso on kysymysmerkki, mutta potentiaalia löytänee miehen historiaa kaivaten, kun plakkarissa on Allsvenskanin puolustajien maalipörssin voitto, sekä "farmin farmissa" ECHL:ssä on mies painanut kauden verran lähes piste/peli tahtia. Sevänen on takuuvarma suorittaja, joka ei loista mutta ei myöskään petä. Ronista on kaivautunut Lukolle oikein hyvä peruspakki, jonka arvostus on jostain syystä jopa hieman aliarvostettua. Kuudes lenkki Kukkonen ei vielä ole vakuuttanut ja lähtökohtaisesti on Lukon puolustuksesta selvästi heikoin lenkki ollut toistaiseksi. Tosin muuan Reunanen vaikutti hyvin samankaltaiselta, pelokkaalta pojalta 1.5v sitten ja mikä pelimies sieltä kaivautuikin, kun vastuuta annettiin ja virheistä otettiin opiksi.

Lukon puolustus jos pettää, niin se tulee kaatumaan aivan varmasti joko kokemuksen puutteeseen taikka puolustusalueen pelaamiseen. Kiekollista taitoa on tarpeeksi, mutta riittääkö vääntövoima ja tiivistyykö peräpää tulevaksi kaudeksi tarpeeksi, siinä ovat kaksi isoa kysymystä. Lukko on ilmoittanut vakavasti harkitsevan 1 kokeneen puolustajan palkkaamista, mutta oikeanlaista pelajaa ei markkinoilla ole vielä ollut. Jakub Krejcik saattaa olla vaihtoehto, mutta miehen tiedetään etsivän pelipaikkaa lähtökohtaisesti Venäjältä.

Reunanen 4.5
Nemecek 3
Heinola 4
Press 2.5
Sevänen 3
Kukkonen 2

Keskikaista.

Lukolla on äärimmäisen hyvä keskikaista ainakin toistaiseksi vielä, kun Liigan paras keskushyökkääjä Danforth ainakin virallisesti on vielä tulevallakin kaudella Lukon miehiä. Ovi on ollut NHL:n suuntaa liigasta viimeaikoina kova ja pitäisin suurena yllätyksenä, ellei tykkikauden pelannutta salamastakin nopeampaa Danforthia olla lähestytty. Kakkosen keskellä luutii Suomen kaukaloissa aivan uusi nimi, kun Lukko hankki Frölundasta tuoreet mestarit, Westerholmin kaksoset, joista meriiteiltään kovempi Pathrik pelaa keskellä. Tasaisesti 30 pistettä SHL:ssä painanut Westerholm on lähtökohtaisesti erittäin kovan luokan hankinta Suomeen, mutta suurin kysymysmerkki hänen kohdallaan on pudotuspeleissä tapahtunut karmea loukkaantuminen, jossa nilkka palstatietäjien mukaan piti suurinpiirtein jo amputoida. Viimeisimmän tiedon mukaan mies menee normaalisti Heinäkuussa jääharjoituksiin ja mikäli kuntoutus etenee odotusten mukaisesti, niin miehestä tulee olemaan suuri ilo vielä Raumalaisille. Tulosyksikön takana luutii kohti lopullista läpimurtoaan tekevä Koivistoinen, joka on pystynyt kausi kaudelta aina parantamaan tulosta. Tehopisteet 17+17 on kova suoritus kaverilta, jonka jääaika on ollut ~13min ja ylivoima vastuutakaan ei loppukautta lukuunottamatta miehelle tullut. Paikoitellen katoaa kuvasta, mutta tasaisuuden löytäessä tulee lyömään koko kansan tietoisuuteen. Tapio Laakso nelosessa täydentää kokonaisuutta ja kokemuksellaan tuo nuoreen Lukko joukkueeseen kaivattua johtajuutta ja esimerkillisyyttä.

Selkeästi Lukon paras osa-alue ja aivan varmasti koko Liigan kärkeä. Westerholmin onnistuessa ja Koivistoisen jatkaessaan kehitystään, saattaa olla jopa Liigan paras keskikaista.

*Danforth 6
*
Pa. Westerholm 3.5
Koivistoinen 4
Laakso 3.5

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Kauan kaivattu vahvistus maalintekoon tuli, kun Eero Elo tekee paluun Lukko paitaan. Jokaisessa sarjassa hyviä maalimääriä tehnyt Elo on kivenkova vahvistus, joka menisi käytännössä jokaisen joukkueen tulosyksikköön. Raumalainen 28-vuotias oman kylän poika, joka kestää vertailun Euroopan huipputasoon on asioita joita ei ihan lähiaikoina olla totuttu Lukossa näkemään. Toiselle laidalle on toistaiseksi heittää 18 maalin Koivisto, mutta Lukko tulee varmuudella hankkimaan vielä kärkilaiturin riveihinsä. Mielenkiintoinen kysymys tulee olemaan, annetaanko Koivistolle jälleen tulosvastuu vai siirtyykö nuorelle Nymanille paineet ja vastuu Westerholmien rinnalla. Nymanista odotin seuraavaa suurta nuorta pelajaa Suomessa, mutta tulos jäi vaisuhkoski, vaikka selvästi U-20 mestaruuden jälkeen otteitaan jo paransi. Alkukaudella Linus oli selvästi poika miesten joukossa, mutta niinkuin moni muukin, paransi Linus peliänsä kokoajan. Toistaiseksi vielä tavallinen tasamaan tallaaja ja alkusyksy tulee näyttämään onko kehitys lähtenyt ylöspäin todenteolla, vai polkenut paikoillaan. Westerholmien veljeksistä toinen Ponthus pelannee varmasti Pathrikin rinnalla ja odotukset ovat kaksosia kohtaan todella kovat. Hyvä tilanne kärjen osalta aiheuttaa tilanteen, että Lukolla on varaa laittaa kolmas oikea käsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä Sopanen kolmoskenttään ja mies jolta voi parhaimmillaan jopa 20 maalia odottaa on tulosyksikön ulkopuolella todella kova pelaaja. Parjatusta ja kertalleen hylätystä Liedeksestä kasvoi Lukolle elintärkeä roolipelaaja ja jos mies vain saa tulosyksikön ulkopuolella pelata, tulee hän olemaan takuuvarma suorittaja tulevaisuudessa. Valitettavasti kärsi lähinnä heikon laituri tilanteen takia viimekaudella, kun Virta melkein jääräpäisesti miestä Ilomäen ja Keräsen kanssa peluutti. Iso ongelma on että näiden pelaajien jälkeen ei Lukolla ole kunnon laitureita neloseen heittään. Vidgrenin muodossa Lukko menetti äärettömän paljon vääntövoimaa ja raastamista ja pelaajatyypiltään täysin vastakohdat Petmanin veljekset, eivät tuo apuja tälle osastolle.

Yksi kovan luokan laituri on varmuudella tulossa Lukkoon ja tämä tulee luomaan äärettömän hyvän tilanteen Lukolle, kun Koivisto voidaan tiputtaa hierarkiassa alaspäin. Try-out mies Pospisil tai Janatuinen saattaa olla ratkaisut ja lottovoitto vielä tulevaisuudessa, mutta miesten perään on turha laskea vielä yhtään mitään.

*Elo 5
*Koivisto 3.5
*Po. Westerholm 3
*Nyman 2.5
Sopanen 4.5
Liedes 3.5
Petman 2
Petman 1.5

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Lukolla on varmaan Liigan hinta/laatu suhteltaan epävarmin kakkosmaalivahti Setäsen muodossa. Lehtinen otti selkeän niskalenkin jo hyvissä ajoin Oskarista, mutta vielä ei voida puhua mitenkään pelejä ratkovasta ykkösmaalivahdista, vaikka potentiaali Lassissa on olla ihan huippu. Kärkijoukkueista tulee varmaan Kerhon kanssa olemaan "heikoin" ykkösmaalivahti ennakkoon ja tämä voi olla osasto, mikä on keväällä ratkaiseva, suuntaan tai toiseen kehityksestä tai kehityksen stoppaamisesta riippuen.

Lassi Lehtinen 3
Oskari Setänen 2.5


Kysymysmerkit.

Puolustuksen kokemattomuus, puolustuspelaaminen, selkeiden voimahyökkääjien ja hyvän jarrukentän puute, Pathrik Westerholmin kuntoutus ja Justin Danforthin mahdollinen NHL-sopimus, joka on Lukolle katastrofi.

Arvio.

Sahlstedt on kasaamassa selvästi nimellisesti kovinta porukkaa Virran aikana Pekalle ja mikäli joukkue pelaa edes sinnepäin, mitä nimiltä voi olettaa, niin Lukko vähintään 8 parhaan joukossa pitäisi olla. Väkisinkin uskon laituri hankinnan jälkeen Lukon taistelevan lähtökohtaisesti sijoista 4-6.

Seuraa heitä.


Robin Press & Eetu Koivistoinen

PS. Oli erittäin hankalaa tehdä omasta suosikkijoukkueesta analyysi, missä ei liiaksi mennä värilaseilla.
Reunasen ja Heinolan kohdalla ehkä näkyy hieman, että kyse on omasta suosikkijoukkueesta. En tarkoita välttämättä värilaseja, vaan myös sitä että heidän otteitaan olet luonnollisesti nähnyt selvästi enemmän, kuin muiden joukkueiden kannattajat yleisesti. Minä laskisin omassa arviossa molempien arvosanaa vähintään puolikkaalla. Ennen tätä sinun tekemääsi arviota olisin arvioinut heidän vielä alemmaksi, mutta tämä ehkä aukaisi hieman silmiä heidän suhteen.

Sen sijaan Westerholmien kohdalla olet lähtenyt arvioimaan todella varovaisesti. Ilmeisesti juurikin siksi, että tulevat kuitenkin uusina pelaajina liigaan. Itse arvioisin molemmat sinne nelosen tienoille.

Miksi muuten Sopanen on sinun näkemyksesi mukaan tulosvastuun ulkopuolella, vaikka pidät häntä laituriosaston toiseksi parhaana? Olen samaa mieltä arviosta, mutta ihmettelen kyllä kovasti jos Sopaselle ei lähtökohtaisesti asetella tulosvastuuta.

Värilasiarvioinnit häiritsevät minua ehkä turhankin paljon, josta syystä osaan arvostaa tätä sinun tekemääsi arviota todella paljon. Tästä ei tullut sellaista oloa, että arviointia olisi tehty vahvat värilasit päässä. Kun yhden joukkueen otteita seuraa paljon muita enemmän ja tietää sen pelaajista paljon, niin on lähes väistämätöntä, että arvioinnissa tuppaa olemaan värilaseja mukana, mutta teit juuri oikein, kun yritit aidosti pysyä objektiivisena myös Lukon suhteen. Onnistuit mielestäni erittäin hyvin.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
@Ruuhkis hyvää settiä! Etenkin kun jätit tuon pakkien pistesekoilun pois. Muihin en ota kantaa, mutta kyllä Tuohimaa on liigaan vitosen veska. :)
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Miksi muuten Sopanen on sinun näkemyksesi mukaan tulosvastuun ulkopuolella, vaikka pidät häntä laituriosaston toiseksi parhaana? Olen samaa mieltä arviosta, mutta ihmettelen kyllä kovasti jos Sopaselle ei lähtökohtaisesti asetella tulosvastuuta.

Värilasiarvioinnit häiritsevät minua ehkä turhankin paljon, josta syystä osaan arvostaa tätä sinun tekemääsi arviota todella paljon. Tästä ei tullut sellaista oloa, että arviointia olisi tehty vahvat värilasit päässä. Kun yhden joukkueen otteita seuraa paljon muita enemmän ja tietää sen pelaajista paljon, niin on lähes väistämätöntä, että arvioinnissa tuppaa olemaan värilaseja mukana, mutta teit juuri oikein, kun yritit aidosti pysyä objektiivisena myös Lukon suhteen. Onnistuit mielestäni erittäin hyvin.

Kaikille arvioinnille on pohjana hyökkääjien ja keskushyökkääjien osalta top-6/top-2 sekä bottom-6/bottom-2, missä erotellaan kaksi selvää kenttää, joilla on vastuu tuloksesta ja pisteistä ja kaksi kenttää, jotka eivät niin paljoa ole sidoksissa pisteisiin. Tämän pohjalta vääristymät ovat jopa todennäköisiä, missä olen laittanut pelaajan paikalle, missä ei tulekkaan pelamaan, mutta olen pyrkinyt järjestelemään kentälliset ja tulosvastuut puhtaasti keskiarvoilla joukkueiden omista osioista, missä pelaajien kenttiä on pyöritelty keskustelijoiden kesken. Koin itse tämän kaavan lähimpänä realistisia tuloksia, missä roolit, runko sekä kärki ratkaisevat, eikä vain nimet selässä. Arvosanahan on siis puhtaasti annettu sijoitellun paikan mukaisesti, eli esimerkiksi jo annettu Sopasen 4.5 ei tarkoita pelaajan olevan yhtä hyvä, kuin joku muu samalla arvosanalla oleva, joka on tulos vastuussa. Vastaavasti Toni Koivisto ilman tulosvastuuta kolmosessa saisi pykälän kovemman arvosanan, mitä tulosvastuussa. Näitä tulen jokaisen joukkueen osalta vielä pyörittämään, kunhan kaikki palaset ovat kohdillaan ja marssijärjestys joukkueiden sisällä ovat selvät. Esimerkkinä tästä tilanteesta johtuen vaikkapa SaiPalla ja Palloseuralla on laskuissani vielä todella matalat arvosanat, mutta tulevat nousemaan todennäköisesti huomattavasti, kun kärki/runko vaihtaa palasia.

Uskoisin Sopasen puhtaasti kätisyyden mukaan jo lähtevän liikkeelle kolmosesta, koska edellä on itseoikeutetusti Elo ja ilman mullistavia asioita Westerholm(it). Sopasella on olemassa tietenkin tulosvastuuta myös, mutta kukaan tuskin odottaa Lukon kolmoselta vaikkapa samankaltaisia pisteitä, mitä Danforthin johtamalta vitjalta. Ainoastaan tästä syystä on Sopanen ulkona "tulosvastuusta" ja ilman sitä, pidän Viliä ihan älyttömän hyvänä pelaajana Liigatasolle, kun taidot riittäisi olla myös hyvinkin suuressa osassa porukoissa kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Lisään vielä, että omien arviointien mukaan, Sopasen numero olisi tulosvastuussa 3.5.

Sanoinkin tuossa jo aikaisemmin, että helpoin vaihtoehto olisi ollut Lukko jättää kokonaan pois itseltäni arvioimatta, mutta hyvä jos ei liikaa paista läpi suosikkijoukkue. Numeroita tuli kyllä pyöriteltyä tiuhaan tahtiin vielä eilenkin ja odotin enemmän meteliä, koska Lukko saattaa jopa vielä olla hiukan ylikanttiin arvosteltu.

Westerholmien kuin muidenkin Liigassa debytoiviin pelajiin annan automaattisesti numeron alakanttiin, ellei sitten itse Malkin saavu Liigaan, joka saisi jo ison numeron. Pidän tärkeämpänä jo annettuja näyttöjä Suomesta, koska vuosien varrella parhaimmatkin CV:n omaavat pelaajat ovat olleet täysiä turisteja täällä. Pathrik Westerholmille uskalsin antaa rohkean arvion, kun puhutaan melko varmasta pelaajasta, joka tulee onnistumaan. Sama tulee koskemaan jokaista, joka tulee olemaan lähelle samaa tasoa, mutta en jaksa ainakaan kovin montaa samantasoista nimeä saapuvan.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Olipas hieno analyysi, kiitos!

P.S. Suomi tuskin pelaa sentterinä. Tällä hetkellä ilman Ruotsalaista mentäisiin varmaan Leino-Mieho-Vainionpää-Ahopelto koostumuksella keskikaistalla

Tämä. Ja sitten vielä se, että Ikonen ei varmasti ole lähtökohtaisesti tulosyksikköjen ulkopuolella, ellei kehitys ota pahasti takapakkia. Toki alivoimapelaajana erinomainen, mutta tekee myös tulosta. Onnistuessaan ylittää 40 pisteen rajan runkosarjassa. Alle 30 pistettä olisi pettymys.

Itse näkisin, että Saarela ja Maccelli saavat kyllä mahdollisuuden näyttää kykynsä tulosyksiköissä, mutta todennäköisemmin vuorotellen eikä tuollaista vastuunkantoa nuorilta miehiltä vielä odoteta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pieni update, kun 11 joukkuetta pisteytetty.

Kokonaisuus
:

1. HIFK 21.87p
2. HPK 21.15p
3. Ilves 20.69p
4. Lukko 19.38p
5. Jyp 18.23p
6. Sport 17.31p
7. KalPa 16.13p
8. TPS 15.96p
9. KooKoo 14.87p
10. Jukurit 13.43p
11. SaiPa 13.13p

Valmennus
:

1. HPK 7.5p
2. Ilves 6.75p
3. HIFK 5.25p
4. Jyp 5.25p
5. Lukko 5.25p
6. Sport 5.25p
7. SaiPa 3.75p
8. Jukurit 3.75p
9. TPS 3p
10. KalPa 3p
11. Kookoo 3p

Puolustus:

1. HIFK 4.88p
2. HPK 4.78p
3. Ilves 4.26p
4. Lukko 3.95p
5. JYP 3.53p
6. TPS 3.22p
7. KooKoo 3.12p
8. Sport 3.01p
9. KalPa 3.01p
10. Jukurit 2.81p
11. SaiPa 2.7p

Keskikaista

1. Lukko 4.25p
2. Sport 3.87p
3. HIFK 3.62
4. HPK 3.5p
5. JYP 3.5p
6.KalPa 3.5p
7. TPS 3.37p
8. Ilves 3.25p
9. KooKoo 2.5p
10. Jukurit 2.25p
11. SaiPa 2.12p

Laitahyökkääjät:

1. HIFK 4.12p
2. HPK 3.62p
3. JYP 3.18p
4. Ilves 3.18p
5. Lukko 3.18p
6. Sport 2.93p
7. KalPa 2.87p
8. TPS 2.87p
9. KooKoo 2.75p
10. Jukurit 2.62
11. SaiPa 2.56p

Maalivahdit:

1. HIFK 4p
2. KooKoo 3.75p
3. KalPa 3.75p
4. TPS 3.5p
5. Ilves 3.25p
6. Jyp 2.75p
7. Lukko 2.75p
8. Sport 2.25p
9. Jukurit 2p
10. SaiPa 2p
11. HPK 1.5p
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sport muka sijalla kuusi.. Varma ensi kauden jumbo, kysykää vaikka toimittaja heko-heko Herkolta niin ei lehmällä raveihin osallistuta!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liigasta on tullut enemmän ja enemmän sarja, joka kasvattaa pelaajia isompiin ympyröihin. Tämän kauden liigapelaajien saama NHL-sopimusten määrä antaa osaltaan kuvaa siitä, missä olemme ja mihin olemme menossa. Toisaalta Liiga on veteraanipelaajien paluumuutolle oiva kohde: Korpikoski, Immonen, Hytönen, Jokinen, Pesonen ja niin edelleen. Kyllä tässä ihan mielenkiintoisen keiton ainekset ovat olemassa.

Valmennuksen merkitys joukkueen menestyksen suhteen on valtaisa. Liiga on kasvattaja sarja, mutta myös valmentajien sarja, jossa taktisuus korostuu. Tämän vuoksi voimasuhteita arvioitaessa valmennukseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Sen ovat Manner ja Pennanen nyt perättäisinä vuosina osoittaneet. @Ruuhkis on pohdinnoissaan ottanut valmennuksen hyvin huomioon. Radikaalina minä painottaisin valmennusta vielä isommalla kertoimella.

Tässäpä minun listaus ensi kauden päävalmentajista kouluarvosanoin:

Täyttä timanttia:
Pennanen, HPK 10
Manner, Kärpät 9,5
Kivi, Ilves 9

Laatua aallonharjalla:
Pikkarainen, HIFK 8,5
Nieminen, Pelicans 8,5

Vakaata laatua:
Tirkkonen, JYP 8
Rautakorpi, Tappara 8
Virta, Lukko 7,5
Selin, Ässät 7,5

Vielä todistettavaa
Lehterä, SaiPa 7
Pajuluoma, Sport 7

Ahokas, KooKoo 6,5
Kangasalusta, Jukurit 6


Menossa alas
Kaskinen, TPS 5,5

Untuvikko
Miettinen, KalPa 5
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse asiassa Ilveksessä kyllä ajatellaan, että Suomi siirtyisi sentteriksi
Ok. Onko tietoa siis joukkueen sisältä?
Eemelin peliäly ja fyysiset ominaisuudet luistelua lukuunottamatta kyllä tukisivat loistavasti sentteripeliä. Aika kauan vaan viime sentterikaudesta alkaa olemaan.
6 vuottako tässä on vierähtänyt?

Jossittelu mukaan -> ensi keväänä Ilves pelaa parhaillaan, jos kaikki menee nappiin, sentterinelikolla Ruotsalainen-Leino--Suomi-Sandell. Siitä sitten vertaamaan muihin :)
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Itse asiassa Ilveksessä kyllä ajatellaan, että Suomi siirtyisi sentteriksi
Kivikö ?
Itseäni ilahduttaa arviot Ilveksestä. Sitä kun aina katsoo asian värilasien läpi, vaikka miten yrittäisi olla jopa hieman pessimistinen. Arvioita ne vain on, mutta on hienoa karistaa naurettavan pelleorganisaation maine hartioilta. Ilves on pikkuhiljaa uskottava seura ja se iso juttu.
Ensikaudesta Ilves saa lopulta sen, minkä ansaitsee.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tässäpä minun listaus ensi kauden päävalmentajista kouluarvosanoin:

Untuvikko
Miettinen, KalPa 5

Muuten asiallinen listaus, mutta mitä järkeä on antaa arvosana 5 valmentajalle, jolta ei ole nähty vielä peliäkään päävalmentajana korkeimmalla sarjatasolla? Sama kuin lukion aloittavalle opiskelijalle antaisi ennakolta viitosen, vaikka peruskoulu olisi mennyt miten hyvin tahansa. Ehkä arvioimatta jättäminen ennalta olisi tässä tapauksessa järkevämpää.
 

Ralph

Jäsen
11. HPK 1.5p
Tämä arvioko on Joona Voutilaisesta ja Antti Karjalaisesta? Kumpi saa yhden pisteen eli on heikko liigatason pelaaja ja kumpi alemman keskitason pelaaja? Jos siis keskiarvo kyseessä.

Ilveksen Eetu Mäkiniemi sai arvosanan 2.5 eli olisi HPK:ssa ykkösvahti?
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen Eetu Mäkiniemi sai arvosanan 2.5 eli olisi HPK:ssa ykkösvahti?
Kuten @Ruuhkis sanoi, pelaajat arvioidaan roolin mukaan. Ykkösvahdeille on siis tiukemmat kriteerit kuin kakkosvahdeille, veikkaan että ykkösvahdin roolissa Mäkiniemen arvosana olisi 1. Ei sillä, en mä kakkosvahtinakaan ehkä ihan kakspuolosta Mäkiniemelle antaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös