Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Kyllähän 2001 pronssihuuman jälkeen koetut kolmet karsinnat ja jatkuva negatiivisissa otsikoissa oleminen on karaissut meidät vanhemmat sellaisella otteella, että en kenellekään toivo.

Anteeksi vaan viime kauden Ässät tai nyky-TPS lastenkengissä puuhastelu ja hyvä niin.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Sport pelasi ensimmäiseen 11 otteluun vain kolme kertaa kotona. Aika haastavaa aloittaa kausi noin suurella määrällä vierasotteluita. Jos ei lähde vieraissa sujumaan, niin joutuu taistelemaan pelkästään itseluottamuksen palauttamisen eteen aika paljon.

Olikos tuolle vierasotteluiden suurelle määrälle joku syy?
Ässät pelasi kaudella 15-16 myös hallirempan takia 10 ensimmäistä matsia vieraissa putkeen. Ei sekään kovin ruusuisesti mennyt, kaksi suoraa voittoa ja pari rankipotku tappiota. Hankala kyllä noin aloittaa kausi. Toivottavasti Kisapuisto pysyy pelikunnossa kun alkaa uuden hallin teko...

 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sport pelasi ensimmäiseen 11 otteluun vain kolme kertaa kotona. Aika haastavaa aloittaa kausi noin suurella määrällä vierasotteluita. Jos ei lähde vieraissa sujumaan, niin joutuu taistelemaan pelkästään itseluottamuksen palauttamisen eteen aika paljon.

Olikos tuolle vierasotteluiden suurelle määrälle joku syy?
JYPi pelasi ensimmäiseen 11 otteluun neljä kertaa kotonaan. Ens viikolla on kauden ensimmäinen kahden kotiottelun viikko, kuten myös ensimmäinen kahdesta kotiarkipelistä koko syyskaudella.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kovasti oli ainakin meidän työpaikan ilveksillä noussut odotukset stratosfääriin, kun kauden avausottelun Ojamäen 1-3 maalin kohdalla alkoi jo virman aitiossa kamat lennellä ja huuto kuului, että "piti mennä toisinpäin!"

Kauden parhaimpia hetkiä tuo kun jouduin vähän toppuuttelemaan kavereita, ettei se kausi nyt vielä ihan 13 minuutin kohdalla ohi ole.
Tietämättä sen enempää millainen työpaikkasi on, niin eipä käy kateeksi tuollaiset työkaverit. Siis olettaen, ettei aition juomatarjoilu ollut jo tuossa vaiheessa maistunut oikein kontaten kotiin -tyyliin. Tai tarkemmin ajatellen tuohan on ihan molempi pahempi.
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Sarjataulukon mukaisesti seuraavat viisi:

10. Pelicans (6-3-9)

Tärkein pelaaja:
Hannes Björninen Yllättäjä: Alexander Shchemerov Nukkuja: Jonatan Tanus

Pelicansin alkukausi ei ole ollut samanlaista ilotulista kuin viime kausi, ja tätä osasi vähän aavistellakin. Niin moni ydinpelaaja lähti ja vaihtuvuus oli muutenkin melkoista. Lahdessa on ehditty sytyttää jo pientä kriisinpoikastakin, kun runsasmaalinen tappioputki ehti venyä neljän ottelun mittaiseksi. Helpottava voitto tuli kuitenkin juuri ennen tauon alkua Vaasasta. Myös joukkueen apuvalmentaja Pasi Nurminen jättäytyi tappioputken aikana sivuun tehtävistään ja samalla päävalmentaja Niemisen kohtaloa alettiin spekuloida. Vaikea kuitenkaan nähdä, että Niemisen pesti loppuisi ennenaikaisesti. Uusi päävalmentaja on kuitenkin nyt valittu ja saatiin viimeinen sinetti sille, ettei Nieminen enää Lahdessa ensi kaudella jatka.

Joukkueen ongelmakohtina näin puolustuksen riittävyyden, etenkin heidän kykynsä tueta viime kauden tapaan Pelicansin hyökkäyspeliä. Joukkueen KHL-lainat Vorobei ja Shchemerov ovat suoriutuneet tästä keskinkertaisesti. Topi Jaakola ei yllätys yllätys ole se kiekollinen apu, mutta on ollut puolustuspäässä tärkeä johtaja. Koko loppukauden sivussa olevan Casmir Jurgensin puuttuminen on paha takaisku, eikä tilannetta yhtään helpota sekään, että Pavel Vorobei palaa takaisin KHL:aan. Alkukauden perusteella puolustus on riittämätön, eikä JYP:sta saapunut Ossi Ikonen ole tähän mikään ratkaisu. Kaiken lisäksi Pelicansin alivoima on ollut Liigan huonointa. Tsemppiä vaan Tomi Karhuselle.

Juhamatti Aaltonen ja Hannes Björninen kannattelevat hyökkäystä. Laaja hyökkäysarsenaali pitää huolen siitä, etteivät alkukauden loukkaantumiset vaikuta katastrofaalisesti joukkueen hyökkäystehoon. Olisi kuitenkin Pelicansin etu, että he voisivat peluuttaa laajaa hyökkäysmateriaaliaan kilpailullisesti, eikä loukkaantumisten pakottamana. Unkarilaishankinta Janos Hari aloitti kauden hyvin tuloksellisesti, mutta on nyt kuuden ottelun pisteettömässä putkessa. Ei ole mielestäni ihan ihannepelaaja Pelicansin systeemiin. Muista uusista hankinnoista Tanus, Nieminen ja Gymer eivät ole myöskään tuoneet sellaista tulospanosta, jota Lahdessa saatettiin odottaa.

Pudotuspelipaikan taistelu tulee olemaan Pelicansin osalta tiukka, eikä sitä tulla pelkällä henkisellä psyykkauksella selättämään.
9. SaiPa (8-2-9)

Tärkein pelaaja:
Tomas Zaborsky Yllättäjä: Veeti Vainio Nukkuja: Jere Sneck

SaiPan alkukauden voidaan sanoa pistesaaliltaan onnistuneen. Runkosarjan tämän hetkinen sijoitus saattaa kuitenkin hämätä, on jotenkin vaikea nähdä pelaavan SaiPan olevan sijoituksensa arvoinen. Etenkin maalivahtien riittävä taso harmaannuttaa päävalmentaja Lehterän tyylikkäitä hiuksia. Ainakaan toistaiseksi Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto eivät ole onnistuneet voittamaan pelejä lappeenrantalaisille, mutteivat varsinaisesti myöskään häviämään. Mielestäni Liigassa ei kuitenkaan voi pitkässä juoksussa menestyä ilman hyvää maalivahtia, eikä sellaista tällä hetkellä SaiPasta löydy.

Maalivahteja suurempi kysymysmerkki kauteen lähdettäessä oli ehkä kuitenkin joukkueen uuden ykkössentterin Teemu Ramstedtin pelillinen taso. Mielestäni Ramstedt on onnistunut ihan keskinkertaisesti ja on etenkin ollut heidän hyvässä ylivoimassaan tärkeä palanen. Jalka ei kuitenkaan oikein liiku ja vähän tuntuu siltä, että ilman Zaborskya Ramstedtin pistemäärä olisi aivan jotain muuta. Joukkueen kakkossentteriksi tituleeratun Micke Saaren kausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Ruotsista saapunut John Persson on osoittautunut kelvolliseksi pelimieheksi ja on tehnyt joukkueestaan eniten maaleja. Myös Joni Nikko on löytänyt mainion maalivireen sekä Anssi Löfman on ainakin toistaiseksi pysynyt terveenä ja kyennyt auttamaan joukkuetta. Tuomas Kiiskisen visiitti jäi kuukauden mittaiseksi, eikä Dante Saliturosta ollut SaiPan omaksi Justin Danforthiksi. Jotain vahvistusta siis hyökkäyspäähän voidaan vielä odottaa.

SaiPa on mielestäni elänyt heidän hyökkäyspelistään, eikä puolustus ole varsinaisesti vakuuttanut. Vahvistusta tähän kuitenkin saatiin heti maajoukkuetauon alettua, sillä Växjössä kautensa aloittanut David Bernhardt saapuu lappeenrantalaisten takalinjoille. Puolustuksen johtajana on häärännyt Robin Salo, joka kellottaa illasta toiseen joukkueensa isoimmat minuutit. Loukkaantumisista kärsinyt Veeti Vainio on nyt pysynyt terveenä ja esittänyt vahvoja otteita etenkin kiekollisessa pelissä. Hänestä saattaa sittenkin tulla jääkiekkoammattilainen. KHL-hankinta Mario Grman näyttää vielä etsivän itseään, muttei nyt miksikään totaaliseksi flopiksi ole osoittautunut. Jere Sneck taas on pudonnut pelaavasta puolustuskuusikosta ja saa todennäköisesti alkaa pikkuhiljaa etsiä uutta osoitetta itselleen.

Ilman vahvistuksia arvelen SaiPan suunnan olevan vahvasti alaspäin, eivätkä pudotuspelit tule kuuloonkaan.
8. HPK (8-3-8)

Tärkein pelaaja:
Cody Kunyk Yllättäjä: Valtteri Puustinen Nukkuja: Janne Tavi

Sensaatiomaisesti mestaruuden voittanut HPK on pysynyt vahvasti keskikastissa läpi alkukauden, ja aika vaikea heiltä on sen enempää odottaakaan. Alkukauden perusteella puheet mestaruuden uusimisesta voidaan mielestäni lopettaa. Hyvä valmentaja mutta rajallinen materiaali ei vain yksinkertaisesti toistamiseen riitä. Etenkin kun se on toistaiseksi vaikuttanut heikentyneen.

Cody Kunykin pelipaita vaihtui mutta taso on pysynyt ennallaan. Joukkueen ykkössentteri, jonka ketjut ovat pääosin vastanneet tuloksenteosta. Valtteri Puustinen on yllättänyt kaikki housut kintuissa. Häneltä voidaan odottaa Jere Innalamaista tarinaa kuluvalle kaudelle. Innala itse aloitti kauden hieman vaisusti, mutta taisi vaihtaa lennosta vaisuutensa slovakkijätti Filip Krivosivik kanssa. Philippe Cornet saa Kunykin ohella eniten peliaikaa hyökkääjistä ja tekee siinä ohessa tasaista tulosta. Playoffeissa huimat kuusi maalia tehneen Janne Tavin alkukausi on ollut pettymys, eikä keväällä loistaneelta Niclas Luceniukseltakaan ole nähty samanlaisia otteita.

Turusta paremman pelipaikan perässä saapunut Elmeri Eronen on ottanut paikkansa joukkueen ylivoiman ykköspuolustajana ohi Petteri Nikkilän. Saa pelata nyt sellaisessa roolissa, jossa hänen kuuluukin. Puolustusta vahvistettiin kesken alkukauden myös toisella turkulaishankinnalla: Santeri Lukalla. Turussa homma ei hänen osaltaan oikein lähtenyt, joten ehkä Hämeenlinnassa nostattaa profiiliaan Erosen tavoin. HPK’n puolustus alkaa näyttää hyvältä. 72,22% alivoima taas ei.

Joona Voutilainen on korvannut ajoittain ihan hyvin Larmin jättämää aukkoa, mutta samantasoisesta maalivahdista ei mielestäni voida ainakaan vielä puhua. Tähän asti HPK on vaihtanut maalivahtia yhteensä kolme kertaa, joka on tässä vaiheessa kautta aivan liikaa, kun kyseessä on ollut nimellinen ykköstorjuja. Riittämätön maalivahtipeli saattaa olla loppukauden suurin ongelma.

Kaiken kaikkiaan uskon HPK:n pysyvän keskikastissa läpi kauden. Kuuden sakkiin menevät joukkueet vaikuttavat ainakin toistaiseksi muutaman napsun verran paremmilta.
7. Ilves (9-1-8)

Tärkein pelaaja:
Eemeli Suomi Yllättäjä: Matias Maccelli Nukkuja: Ville Kolppanen

Kovat ennakko-odotukset ja menestyspaineet olivat koitua tamperelaisten kohtaloksi. Kausi alkoi viiden pelin tappioputkella ja kuudennen tappion jälkeen päävalmentaja Karri Kivi sai lähteä. Tilalle nostettiin apuvalmentaja Jouko Myrrä, jonka johdolla menestysjuna saatiin käännettyä takaisin oikeille raiteille. Ilves porskuttaa nyt seitsemän pelin pisteellisessä putkessa ja on kiivennyt sarjataulukon hänniltä taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Väitän, että Ilveksen suunta olisi muuttunut myös ilman valmentajanvaihdosta. Alkukauden ohjelma ei ollut helpoin mahdollinen, eikä nuori joukkue ollut missään nimessä siinä vaiheessa optimaalisesti sisään ajettu. Lukas Dostalin ollessa NHL-harjoitusleirillä maalin suulla vastuuta kantoi Ruotsista saapunut Ville Kolppanen, jonka alkukauden tilastot ovat aika karua katseltavaa. Puolustuskuusikosta puolet olivat uuden pelisysteemin edessä, eikä uusien hyökkäyskemioiden löytämistä voida muuten nopeuttaa kuin pelaamalla.

Kapteeni Suomi sai tutun tutkaparinsa Arttu Ruotsalaisen takaisin vierelleen ja viime kauden tappavan tehokas ketju on taas kasassa. Robert Leino on jatkanut Tampereella siitä mihin Hämeenlinnassa jäi. Lassi Thomsonista ja Matias Maccellista tullaan kuulemaan vielä paljon. Joose Antonen pelaa jälleen vahvaa syksyä, toivottavasti tahti ei viime kauden tapaan hiivu kevättä kohti mentäessä. Antti Saarela on ollut sivussa loukkaantumisten vuoksi, muttei ainakaan toistaiseksi ole lunastanut häneen kohdistuvia odotuksia. Lisäksi puolustus on kärsinyt viime peleissä loukkaantumisista, mutta tuloksellisesti se ei ole näyttänyt haittaavan.

Ilves on nyt alkanut osoittamaan olevansa kaikkien ennakko-odotusten arvoinen joukkue. Kautta on vielä paljon jäljellä, mutta mielestäni jalkaa voi alkaa pikkuhiljaa nostella jo jarrulta.

6. HIFK (7-5-6)

Tärkein pelaaja:
Teemu Turunen Yllättäjä: Sebastian Dyk Nukkuja: Frans Tuohimaa

On jäänyt alkukauden tahmeuden vuoksi kärkisijoilta jo 16 pisteen päähän, mutta onnistui nostattamaan itsensä kuuden parhaan joukkoon maajoukkuetaukoon mennessä. Minimitavoite oli varmasti tämä, mutta parempaa materiaalin vuoksi varmasti odotettiin. Loukkaantumiset tuntuvat olevan HIFK:n jokavuotinen ongelma, eikä alkukausikaan ole siihen mikään poikkeus ollut. Muuttuvat ketjukaverit ja vaihtuvat pakkiparit hankaloittavat pelitavan rutinoimista, mikä varmasti on osasyy HIFK:n ajoittaiselle pelilliselle hankaluudelle.

Joukkueen uudet hankinnat ovat Frans Tuohimaata lukuun ottamatta vähintäänkin ihan kohtalaisesti onnistuneet. Teemu Turusen ja Otto Paajasen johtama ketju on ollut viime kauden tapaan joukkueensa kantava voima. Ruotsalaishankinta Sebastian Dyk ajelehtii välillä varjojen rajamailla, mutta on tehnyt kuitenkin kiitettävää tulosta. Lahtelaishankinnat Mikko Kousa ja Jesse Saarinen ovat ehkä olleet ripauksen heikompia kuin viime kaudella, muttei heidän panoksensa mitenkään huonoa ole siltikään ollut. Viikko sitten joukkuetta vahvistamaan saapunut Michael Keränen ei oikeastaan ole näyttänyt vielä mitään, onkin mielenkiintoista seurata millainen Keräsen kausi tulee olemaan, kun hänet vihdoin HIFK saatiin – muutaman kauden viiveellä toki. Anton Lundell on kärsinyt heikoista hyökkäyspään ketjukavereista, minkä vuoksi on pysytellyt poissa otsikoista. Tulevan kesän kärkivaraukselle toivoisi kunnollista näyttöpaikkaa esimerkiksi Dykin, Turusen tai Saarisen keskeltä. Iikka Kangasniemi on jälleen ollut loukkaantuneena, eikä hänen varaansa voi näemmä oikein mitään sen enempää rakentaakaan.

IFK päätti vahvistaa puolusta myös entisestään hankkimalla Joonas Järvisen. Heillä on täten kymmenkunta puolustajaa laittaa jäälle, eikä silti tunnu löytyvän toimivaa kuusikkoa. Frans Tuohimaa ei myöskään ole ollut niin hyvä kuin hänestä voitiin odottaa. Atte Engren aloitti kauden hyvin, mutta on ollut nyt loukkaantuneena, jonka vuoksi Tuohimaata on peluutettu enemmän kuin oli tarkoitus. Mielenkiintoista, ettei lainavahdiksi hankitulle Andreas Bernardille ole lainkaan annettu mahdollisuutta.

IFK varmasti vielä parantaa, mutta alkuennakkoni mukaisesti runkosarjan kärkipaikoille ei varmaankaan ole enää mahdollisuuksia. Menee kuitenkin kuuden joukkoon.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyllä, aivan kuten @LiutunLätty, niin täältä myös iso kiitos @fakki :lle - meitä palstan lukijoita ei nyt hemmotella pelkästään kesäkauden lukuisilla ennakoilla, vaan myös kauden aikaisilla katsauksilla!
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Ässät pelasi kaudella 15-16 myös hallirempan takia 10 ensimmäistä matsia vieraissa putkeen. Ei sekään kovin ruusuisesti mennyt, kaksi suoraa voittoa ja pari rankipotku tappiota. Hankala kyllä noin aloittaa kausi. Toivottavasti Kisapuisto pysyy pelikunnossa kun alkaa uuden hallin teko...

Vuonna 2048 kun Garden Helsinkiä aletaan vihdoin rakentaa, niin IFK joutuu pelaamaan koko kauden vieraissa, kun ei tästä peräkylästä löydy toista kriteerit täyttävää hallia. Toisaalta itse olen kuollut heroiinin yliannostukseen jo tuolloin, joten ei huoleta niin kovasti.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
9. SaiPa (8-2-9)

Tärkein pelaaja:
Tomas Zaborsky Yllättäjä: Veeti Vainio Nukkuja: Jere Sneck

SaiPan alkukauden voidaan sanoa pistesaaliltaan onnistuneen. Runkosarjan tämän hetkinen sijoitus saattaa kuitenkin hämätä, on jotenkin vaikea nähdä pelaavan SaiPan olevan sijoituksensa arvoinen. Etenkin maalivahtien riittävä taso harmaannuttaa päävalmentaja Lehterän tyylikkäitä hiuksia. Ainakaan toistaiseksi Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto eivät ole onnistuneet voittamaan pelejä lappeenrantalaisille, mutteivat varsinaisesti myöskään häviämään. Mielestäni Liigassa ei kuitenkaan voi pitkässä juoksussa menestyä ilman hyvää maalivahtia, eikä sellaista tällä hetkellä SaiPasta löydy.

Maalivahteja suurempi kysymysmerkki kauteen lähdettäessä oli ehkä kuitenkin joukkueen uuden ykkössentterin Teemu Ramstedtin pelillinen taso. Mielestäni Ramstedt on onnistunut ihan keskinkertaisesti ja on etenkin ollut heidän hyvässä ylivoimassaan tärkeä palanen. Jalka ei kuitenkaan oikein liiku ja vähän tuntuu siltä, että ilman Zaborskya Ramstedtin pistemäärä olisi aivan jotain muuta. Joukkueen kakkossentteriksi tituleeratun Micke Saaren kausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Ruotsista saapunut John Persson on osoittautunut kelvolliseksi pelimieheksi ja on tehnyt joukkueestaan eniten maaleja. Myös Joni Nikko on löytänyt mainion maalivireen sekä Anssi Löfman on ainakin toistaiseksi pysynyt terveenä ja kyennyt auttamaan joukkuetta. Tuomas Kiiskisen visiitti jäi kuukauden mittaiseksi, eikä Dante Saliturosta ollut SaiPan omaksi Justin Danforthiksi. Jotain vahvistusta siis hyökkäyspäähän voidaan vielä odottaa.

SaiPa on mielestäni elänyt heidän hyökkäyspelistään, eikä puolustus ole varsinaisesti vakuuttanut. Vahvistusta tähän kuitenkin saatiin heti maajoukkuetauon alettua, sillä Växjössä kautensa aloittanut David Bernhardt saapuu lappeenrantalaisten takalinjoille. Puolustuksen johtajana on häärännyt Robin Salo, joka kellottaa illasta toiseen joukkueensa isoimmat minuutit. Loukkaantumisista kärsinyt Veeti Vainio on nyt pysynyt terveenä ja esittänyt vahvoja otteita etenkin kiekollisessa pelissä. Hänestä saattaa sittenkin tulla jääkiekkoammattilainen. KHL-hankinta Mario Grman näyttää vielä etsivän itseään, muttei nyt miksikään totaaliseksi flopiksi ole osoittautunut. Jere Sneck taas on pudonnut pelaavasta puolustuskuusikosta ja saa todennäköisesti alkaa pikkuhiljaa etsiä uutta osoitetta itselleen.

Ilman vahvistuksia arvelen SaiPan suunnan olevan vahvasti alaspäin, eivätkä pudotuspelit tule kuuloonkaan.
Ihan ansiokas tiivistys suurimmalta osin, mutta pakko vähän tarttua tuohon viimeiseen asiaan menosuunnasta. En osaa sanoa, miten joukkueen pitäisi pelata, jotta analyytikot ei povaisi paikkaa sijoilta 11+. Viikkolla ennen taukoa pelattiin kolme peliä joista ekasta tuli voitto, toisesta tappio 3-0 tilanteessa nappien lennettyä takista ja viimeisestä murskatappio täysin ohipelillä. Tätä ennen kuitenkin oli pitkä voittojen sarja ja nytkin ero sijaan viisi on 2 pistettä. Ilman HPK-pelin hölmöilyä, sijoitus olisi tuo.

Peli oli alkukaudesta luokatonta ja maalivahdeille on mennyt joissain peleissä järkyttäviä määriä maaleja. En kuitenkaan usko tuo olevan koko kauden kuva jos joukkue jaksaa tehdä töitä. Sillä niitä voittoja on otettu kuitenkin ihan kohtuullinen määrä.

Vahvistuksia odotellaan luonnollisesti, mutta mikäli Bernhard osoittautuu kelvolliseksi, niin esim puolustus kyllä pärjää ilman merkittäviä loukkeja. Hyökkäyksessä tehoja on saatu ihan kiitettävästi yleensä ja nelosketju on ollut liigan parhaita. Ihan en suoriltaan siis laskisi saipaa ulos pudotuspeleistä vaikka kaikki mittarit tätä vielä kauden alussa osoittivat.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal
Urheilulehti kommentoi JYPin top 6 sijoituksen tekevän tiukkaa ja että ”JYPillä on edelleen vaikeuksia edelleen absoluuttisia huippujoukkueilla vastaan” (Kärpät ja Tappara). Eihän niitä voittoja ole tullut, mutta molemmille kuitenkin hävitty jatkoajalla pelit ja jos katsotaan piste-eroja niin ei ne muutkaan sen paremmin ole suoriutunut. Noh onko Urheilulehti lopulta näissä asioissa ikinä oikeassa, Ilvestäkin veikkasi #1 täksi kaudeksi ;).
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Ihan ansiokas tiivistys suurimmalta osin, mutta pakko vähän tarttua tuohon viimeiseen asiaan menosuunnasta. En osaa sanoa, miten joukkueen pitäisi pelata, jotta analyytikot ei povaisi paikkaa sijoilta 11+. Viikkolla ennen taukoa pelattiin kolme peliä joista ekasta tuli voitto, toisesta tappio 3-0 tilanteessa nappien lennettyä takista ja viimeisestä murskatappio täysin ohipelillä. Tätä ennen kuitenkin oli pitkä voittojen sarja ja nytkin ero sijaan viisi on 2 pistettä. Ilman HPK-pelin hölmöilyä, sijoitus olisi tuo.

Peli oli alkukaudesta luokatonta ja maalivahdeille on mennyt joissain peleissä järkyttäviä määriä maaleja. En kuitenkaan usko tuo olevan koko kauden kuva jos joukkue jaksaa tehdä töitä. Sillä niitä voittoja on otettu kuitenkin ihan kohtuullinen määrä.

Vahvistuksia odotellaan luonnollisesti, mutta mikäli Bernhard osoittautuu kelvolliseksi, niin esim puolustus kyllä pärjää ilman merkittäviä loukkeja. Hyökkäyksessä tehoja on saatu ihan kiitettävästi yleensä ja nelosketju on ollut liigan parhaita. Ihan en suoriltaan siis laskisi saipaa ulos pudotuspeleistä vaikka kaikki mittarit tätä vielä kauden alussa osoittivat.
Hieman liian vahvan kuuloista sanaa on tullut tosiaan käytettyä. Lopullisesta kokonaisarviosta näkee mitä sijaa olen SaiPalle lopulta suunnittellut ja on tosiaan vähän ristiriidassa tuon sanan ”vahvasti” kanssa. Pistetilanne alapuolella oleviin joukkueisiin on kuitenkin ihan hyvä ja alhaalla on sellaisia joukkueita ettei se tosta mitenkään radikaalisesti tule mielestäni laskemaan. Ylöspäin toki en usko riittävän. Laittelen huomenna loput viisi ja tuon kokonaisarvion.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Urheilulehti kommentoi JYPin top 6 sijoituksen tekevän tiukkaa ja että ”JYPillä on edelleen vaikeuksia edelleen absoluuttisia huippujoukkueilla vastaan” (Kärpät ja Tappara). Eihän niitä voittoja ole tullut, mutta molemmille kuitenkin hävitty jatkoajalla pelit ja jos katsotaan piste-eroja niin ei ne muutkaan sen paremmin ole suoriutunut. Noh onko Urheilulehti lopulta näissä asioissa ikinä oikeassa, Ilvestäkin veikkasi #1 täksi kaudeksi ;).
Joo toki kausi on kesken joten ei sitä tiedä vielä miten oikeassa lehti ja muut ennakot lopussa :) toki mikään ei viittaa että JYP ihan heti olisi rajua pudotusta tekemässä vaikka sijoitus alaspäin varmasti voikin mennä kauden edetessä.
 
Hockeyarena.net

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Onhan tässä vielä taukoa jäljellä mutta ihmeen hiljaista ollut joukkueiden vahvistaminen, olin varma että tällä viikolla käy monen joukkueen ovet johonkin suuntaan. Ässiin oli huhu että varmasti tulossa liikettä, Pelicans ja KalPa... HPK? Tepsin uusi valmentaja nyt varmasti katsoo tämän viikon kelle on edes tarvetta. Sport jo varmaan alkaa pelkästään myymään pelaajia, mielenkiintoisia nimiä sielläkin ja liigaan tottuneita.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
Sport jo varmaan alkaa pelkästään myymään pelaajia, mielenkiintoisia nimiä sielläkin ja liigaan tottuneita.
Ihan vielä ei kannattaisi, ellei halua loppukaudeksi ykkösellä alkavia yleisömääriä. Aika kalliiksi sekin tulisi. Kyllä minkä tahansa joukkueen kannattaa pitää toivoa yllä sentään vuodenvaihteen yli.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tässä vielä taukoa jäljellä mutta ihmeen hiljaista ollut joukkueiden vahvistaminen, olin varma että tällä viikolla käy monen joukkueen ovet johonkin suuntaan. Ässiin oli huhu että varmasti tulossa liikettä, Pelicans ja KalPa... HPK? Tepsin uusi valmentaja nyt varmasti katsoo tämän viikon kelle on edes tarvetta. Sport jo varmaan alkaa pelkästään myymään pelaajia, mielenkiintoisia nimiä sielläkin ja liigaan tottuneita.
Samat fiilikset. Ja toistaiseksi harmittaa, että SaiPakaan ei ole vahvistunut kuin yhdellä puolustajalla. Ja hänkään ei tosiaan ole mikään veret seisauttava hankinta. Toisaalta sittenhän se ruljanssi liigan sisällä vasta alkaa kun joku joukkueista heittää pyyhkeen kehään. Mutta yllättävän hiljaista on huhujenkin suhteen.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ihan vielä ei kannattaisi, ellei halua loppukaudeksi ykkösellä alkavia yleisömääriä. Aika kalliiksi sekin tulisi. Kyllä minkä tahansa joukkueen kannattaa pitää toivoa yllä sentään vuodenvaihteen yli.
Onhan se näinkin. Valmennus sitten? Ikäviä ne jutut kyllä mutta jos ei vaan lähde kulkemaan onko vaihtoehtoja.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
5. KooKoo (8-3-7)

Tärkein pelaaja:
Kim Strömberg Yllättäjä: Matthew Caito Nukkuja: Joonas Oden

Alkaneella kaudella KooKoo on yllättänyt kaikki ja pelaavat mielestäni sen verran hyvin, ettei runkosarjan viidessija ole edes mikään suuri vääryys. Ilman merkittäviä loukkaantumisia Kouvolassa pelataan keväällä heidän historiansa ensimmäisiä pudotuspelejä. Suurimmat kunnianosoitukset pitää tässä vaiheessa antaa päävalmentaja Jussi Ahokkaalle ja joukkueen kasanneelle urheilutoimenjohtaja Jarno Kultaselle.

KooKoo on rajalliseen budjettiin nähden hyvin roolitettu joukkue. Liigan kolmanneksi paras ylivoima ja toisiksi paras alivoima ovat esimerkillisiä osoituksia siitä. Joukkueella on tietyt yli- ja alivoimapelaajat ja heidät on myös ketjutettu 5v5 peliin mainiosti. Ahokas on luonut pelillisen kivijalan hyvin organisoidun ja tiiviin puolustuspelin kautta, minkä viimeisenä lukkona häärii norjalaisvahti Henrik Haukeland.

Joukkueen ykkösketju Hakulinen – Strömberg – Haataja on ollut yksi alkukauden tehokkaimmista ketjuista. Valtaosa KooKoon maaleista syntyy heidän kauttaan. Tulikuuman ylivoiman täyttävät uudet hankinnat Trevor Mingoia ja Matthew Caito, jotka ovat osoittautuneet aivan tähtikaliiberin tekijöiksi Liigaan. Mingoian ja Caiton lisäksi KooKoo hankki kolme muuta uutta ulkomaalaista, joista ainoastaan yhden eli Samuel Bucekin matka on jatkunut muualle. Ihan hyvä osumatarkkuus siis. Myös nuori Peetro Seppälä on ottanut jälleen isoja steppejä eteenpäin ja on ollut yksi takalinjojen runkopalasista.

Alkukauden perusteella KooKoo saattaa olla tämän kauden HPK. En silti samanlaiseen sensaatiomaiseen mestaruuteen jaksa uskoa, mutta pudotuspelit ovat ainakin aivan täyttä realismia.
4. Lukko (7-5-6)

Tärkein pelaaja:
Oskari Setänen Yllättäjä: Robin Press Nukkuja: Vili Sopanen

Odotusten mukainen alkukausi. Itse odotin ehkä hieman hankalampaa syyskuuta, mutta joukkue vaikutti heti olevan hyvässä kunnossa ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet pelitapaan yllättävänkin nopeasti.

Ennen kauden alkua tummat pilvet varjostivat maalivahtien ja nuoren puolustuksen riittävyyttä. Turhaan – Lukko on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja alkaneella kaudella, eikä ketään enää kritisoi Oskari Setäsen riittävyyttä. Setänen ja Lehtinen muodostavat tällä hetkellä yhden sarjan kovimmista maalivahtikaksikoista. Lukko myös korjasi juuri ennen taukoa puolustuksen kokemusvajeen Ilkka Heikkisellä, joka tuo ennen kaikkea lisää osaamista erikoistilannepelaamiseen. Heikkisen myötä voidaan todeta, että Lukon kolmikko: Heikkinen, Press ja Reunanen, on hyökkäysavuiltaan liigan paras. Ruotsista hankittu Robin Press on ihastuttanut katsojia rauhallisuudellaan ja kiekkovarmuudellaan. NHL-leiriltä takaisin palannut Tarmo Reunanen on ollut hyvin liikkuva ja Pressin tapaan kiekkovarma, mutta aivan viime kauden Reunasta ei ole vielä nähty. Molemmat edellä mainituista sopivat mainiosti Virran kiekkokontrollilätkään. Heikkisellä saattaa mennä sopeutumisessa oma aikansa, mutta ehkä hän kompensoi pelinopeuden fyysisyydellään ja hurjalla laukauksellaan. Myös ovi Ville Heinolaa kohtaan on vielä avoinna.

Westerholmin kaksoset ovat olleet loistavia. Justin Danforth häikäisee edelleen vastustajia nopeudellaan, mutta viimeistelee aivan liian tehottomasti. Linus Nymanista on tullut kesän aikana paljon rohkeampi ja vahvempi. Kristian Pospisil on yksi liigan mielenkiintoisimmista pelaajista. Eero Elo, Eetu Koivistoinen ja Vili Sopanen eivät ole vielä olleet parhaimmillaan. Toni Koivisto on sopeutunut hyvin pienempään rooliinsa. Lisäksi Jonne Tammela on pystynyt pelaamaan terveenä ja vaikuttaa edelleen parantavan peli peliltä.

Oli Lukon kannalta elintärkeää, että saivat näin hyvän alun kaudellensa. Suora pudotuspelipaikka ja sinne kotiedun saaminen vaikuttaa näin valmiilla pelillä hyvinkin todennäköiseltä.

3. JYP (10-3-6)

Tärkein pelaaja:
Eetu Laurikainen Yllättäjä: Julius Nättinen Nukkuja: Mikko Mäenpää

Viime kauden totaalisen kyykkäämisen jälkeen JYP on palannut tutuille runkosarjasijoilleen. Arvioin jo kesällä aika rohkeastikin JYP:n suoraan kuuden joukkoon silloisesta kysymysmerkkien varjostamasta lähtötilanteesta, jolloin kokoonpanosta vielä uupui alkukauden aikana hankitut Julius Honka ja Petrus Palmu. Odotin parannusta, mutta en ehkä kuitenkaan näin hyvää ja nopealla aikataululla. Päävalmentaja Pekka Tirkkosella oli myös oma näytönpaikkansa kahden epäonnistuneen kauden jälkeen, alkukauden perusteella tällä kaudella ei potkuja tarvitse pelätä. Myös pelaajisto vaikuttaa taas pelaavansa valmentajalleen, kun käskyttämässä on tällä kertaa kokenut ja auktoriteettinen käskyttäjä. Arvostus on palautunut Jyväskylään.

JYP on ollut alkukauden toiseksi tehokkain joukkue, ja onnistumisia on syntynyt laajalta rintamalta. Kolme tuloksentekoon kykenevää ketjua on valtava etu tässä vaiheessa kautta, silloin yhden ketjun ohi-ilta ei ole mikään automaatio tappiolle. Eetu Laurikainen maalinsuulla edesauttaa myös vahvasti voittojen kerryttämistä, eikä Markus Ruusukaan ole yhtään hassummin pelannut.

David Tomasek ei tainnut sopeutua myöskään Tirkkosen vaatimustapaan tai sitten ylipäätään Suomeen, joten hänen oli parempi palata takaisin kotimaahansa. Sisään asteli samalla oven avauksella Petrus Palmu, jonka pistetahti on ollut ensimmäisestä pelistä lähtien vertaansa vailla. Palmun tultua joukkueen kakkosketju on syntynyt uudestaan ja on varmasti yksi suuremmista yksittäisistä syistä viime aikaiselle menestykselle. Joukkueen paras pistemies ja liigan maalipörssin ykkönen Julius Nättinen on tehnyt tässä vaiheessa jo huimat 14 maalia. Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen tekevät pisteitä totuttuun tapaan ja ovat edelleen hyökkäyksen peliaikakuninkaita, mutta enää hyvin pienellä erolla kakkosketjun Nättiseen, Palmuun ja Siikoseen.

Takalinjoille rapakon takaa saapunut Julius Honka vaikuttaa pelaavan aivan väärässä sarjassa. Pikkuveli Anttoni on taas ottanut heti vauhdikkaampia askelia eteenpäin isoveljensä saavuttua. Ykkösylivoimassa peluutetaan edelleen Juuso Vainiota, ilmeisesti valmennus yrittää vielä piilotella Hongan veljeksiä. Mikko Mäenpään taas kannattaisi ehkä ripustaa hokkarit naulaan kauden päätteeksi.

JYP saattaa hieman taantua, en ainakaan itse näe heitä runkosarjan loputtua olevan kolmansia. Kuuden joukkoon ihan hyvin voivat kuitenkin päästä, mutta pari jengiä taitaa mennä kuitenkin vielä ohi.
2. Kärpät (13-4-1)

Tärkein pelaaja:
Mika Pyörälä Yllättäjä: Juho Lammikko Nukkuja: Jasper Lindsten

Tapparan tapaan omia menojaan menevä joukkue. Runkosarjan toinen paikka on hallussa vahvalla kolmen voiton erolla kolmanteen, eikä ykkössijakaan ole yhtä voittoa kauempana. Ennakkoarviossa sijoitin Kärpät kolmannelle sijalle, ennen tietoa siitä, että joukkueen laiturihankinnat olivat tasoa Julius Junttila ja Jesse Puljujärvi. Tuttu kaava näyttää toistavan Kärppien kohdalla taas itseään. Joukkueen rajattomilla resursseilla on varaa kiinnittää ison luokan tekijöitä ja Suomen parhaasta juniorisapluunasta puskee eturiviin uusia nimiä kaudesta toiseen.

NHL:sta saapuneet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi olivat alusta alkaen eliittihankintoja. Molempien peli-ilmeestä huomaa, että kausi Kärpissä on pelkkä välietappi ja tavoitteena on edelleen ihan realistisesti NHL. Puljujärven kohdalla on toki ollut spekulaatiota sen suhteen, lähteekö hän takaisin jo kesken kauden. Edmonton Oilersissa on huutava laituripula ja näyttävä sisääntulo Liigaan on varmasti jossain määrin nostanut myös Puljujärven vaihtoarvoa. Mielestäni Puljujärven tehokas pelityyli Liigassa ei kuitenkaan toimi sellaisenaan NHL:ssa ja se siinä taustalla onkin, miksei hän kyennyt vakiinnuttamaan paikkaa Oilersissa.

Mika Pyörälä, Shaun Heshka ja Jakub Krejcik ovat olleet edellä mainittujen ohella joukkueen tärkeimpiä palasia. Michal Kristofilla ja Ludwig Byströmillä oli hieman hankalat alkukaudet. Janne Pesonen on ollut kymmenkunta ottelua loukkaantuneena ja Jussi Jokinen istui kahdeksan peliä katsomossa pelikiellon vuoksi. Leijoniin valittu yllätysnimi Mikko Niemelä nousi viimeistään nyt koko kansan tietouteen.

Rädyn veljekset, Topi Niemelä ja Justus Annunen ovat nähtävästi näitä alkaneen kauden juniorisensaatioita. Erityisesti Annusen kohdalla pohdittiin sitä, kykeneekö hän satunnaisesti torjumaan voittoja joukkueen lepuuttaessa Rybaria. Yksitoista voittoa, viisi nollapeliä ja uusi nollaputkiennätys on ollut Annusen vastaus. Samalla hän lunasti myös ykköstorjujan paikan Rybarilta, joka ei ole edes pelannut mitenkään huonosti. Jos Kärppien kohdalla maalivahtipeli tai rosterin laajuus nähtiin kompastuskivinä niin näemmä ihan turhaan.

Kevät tulee olemaankin erityisen mielenkiintoista aikaa, koska silloin Kärpätkin saattaa päästä pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.
1. Tappara (13-5-1)

Tärkein pelaaja:
Tyler Morley Yllättäjä: Jere Karjalainen Nukkuja: Teemu Suhonen

Odotetusti runkosarjan piikkipaikkaa pitelee joka vuotinen kestomenestyjä Tappara. Lukuisista uusista hankinnoista huolimatta joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi on saanut joukkueensa alusta alkaen noudattamaan toimivaa ja tylyä pelitapaansa.

Joukkueen ykkösketju: Kristian Kuusela – Tyler Morley – Charles Bertrand on ollut alkukauden tehokkain ketju koko Liigassa, eikä Levtchin, Virran ja Ojamäen tähdittämä kakkosketju ole paljoa jälkeenkään jäänyt. Parhaimmillaan Tapparalla oli kahdeksan pelaajaa sarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukossa. Onkin ehkä hieman yllättävää, että nimenomaan puolustusorientoitunut Tappara on ollut alkukaudesta eniten maaleja tehnyt joukkue. Vielä kun samaan palettiin lisätään alemmissa ketjuissa tulosta tekemään kykenevät, kuten Jere Karjalainen ja Olavi Vauhkonen, on tamperelaisilla runsaasti miehiä joista valita.

Maalijuhlallisesta alkukaudesta huolimatta kesken viime kauden saapunut Teemu Suhonen on onnistunut välttelemään pisteitä kohtalaisen tehokkaasti, kun taas samalla kiekolliseksi ykköspuolustajaksi noussut Valtteri Kemiläinen on huutanut itselleen syöttöpisteen keskimäärin melkein jokaisessa ottelussa. Pisteet ja tehdyt maalit eivät kuitenkaan ole Rautakorven pelifilosofian ytimessä, siksi on syytä nostaa myös tarmokkaasti työtä tekevien Vittasmäen, Jasun, Rauhalan ja Karjalaisen nimet esille. Ilman heidänlaisten työjuhtien panosta Tappara ei olisi niin hyvä kuin on.

Ehkä ainoana kysymysmerkkinä kauteen lähtiessä oli maalivahtien riittävyys. Christian Heljankolla oli allaan mainiot pudotuspelit, mutta muuten kokemattomaan maalivahtiin oli syytä suhtautua varauksellisesti. Kakkosmaalivahdiksi hankittu Michael Garteig ei soittanut kenelläkään mitään kelloja. Alkukausi on kuitenkin osoittanut, että Tapparalla on kaksi hyvää maalivahtia, joista kumman vaan voi laittaa tolppien väliin. Hyvä, tiivis ja kurinalainen viisikkopuolustus edessä auttaa toki paljon.

Tappara voi asettaa katseensa jo kevääseen. Mitään suoranaisia vahvistuksia ei joukkue kaipaa, vaan on nykyisellä rosterillaan ihan yksi parhaista, ellei jopa paras. Taistelee Kärppien kanssa runkosarjan voitosta varmasti aivan loppumetreille saakka.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPi pelasi ensimmäiseen 11 otteluun neljä kertaa kotonaan. Ens viikolla on kauden ensimmäinen kahden kotiottelun viikko, kuten myös ensimmäinen kahdesta kotiarkipelistä koko syyskaudella.
Tiedän, ja oli muuten vaikea alkukausi myös JYPillä. Onneksi me siitä selvittiin. Sportilla on ollut vaikeampaa.
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Lopuksi vielä yhteenvetona arvio lopullisista sijoituksista:

1. Tappara (+0)
2. Kärpät (+0)
3. Lukko (+1)
4. JYP (-1)
5. Ilves (+2)
6. HIFK (+1)
--------------------------
7. KooKoo (-2)
8. HPK (+0)
9. Ässät (+3)
10. TPS (+4)
---------------------------
11. SaiPa (-2)
12. Pelicans (-2)
13. Jukurit (-2)
14. KalPa (-1)
15. Sport (+0)

Peräpään viimeiset kuusi joukkuetta voivat käytännössä olla missä järjestyksessä tahansa. Ensimmäiset yhdeksän joukkuetta näen tässä vaiheessa todennäköisimpinä pudotuspelijoukkueina. Kamppailu kymppipaikasta tulee olemaan kovaa, samaten sijoista 3. – 6. Tappara ja Kärpät taistelevat keskenään runkosarjan voitosta. Sulkuihin on laitettu muutos nykyisestä sijoituksesta arvioon. Mitään suuria muutoksia en siis ennakoi, ainoastaan TPS:n uskon nousevan vielä isommin, vaikkakin eroa on jo neljän voiton verran. Voin hyvin toki olla väärässä TPS:n suhteen, sillä uuden valmentajan alaisuudessa ei käytännössä ole nähty vielä minkäänlaisia pelillisen parannuksen merkkejä. Jouluna tästä ollaan sitten viisaampia.

Ja lopuksi vielä pienenä hassutteluna alkukauden tähtikentällinen:

Teemu Turunen (HIFK) – Tyler Morley (Tappara) – Eemeli Suomi (Ilves)

Robin Press (Lukko) – Matthew Caito (KooKoo)

Justus Annunen (Kärpät)

Kirjotellaan ehkä taas kun pudotuspelit joskus alkaa. Tai sitten joulutauolla.

- Fakki
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Hongan veljeksiä "piilotellaan" kakkosylivoimassa
Varmaksi en sano, mutta omaan silmään on ainakin osunut, että JYP aloittaa ylivoimansa tolla ykkösylivoimallaan (Turkulainen, Immonen, Tuppurainen, Nättinen, Vainio/Mäenpää) ja tällöin heidän ajallinen osuus ylivoima-ajasta on todennäköisesti suurempi. "Piilottelulla" meinasin siis sitä, että ykkösylivoiman viivapuolustaja pelaa suuremman osan ylivoimasta ja pääsee aloittamaan sen, eikä tällöin mielestäni parempia yv-puolustajia käytetä, ainakaan vielä, maksimaalisesti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varmaksi en sano, mutta omaan silmään on ainakin osunut, että JYP aloittaa ylivoimansa tolla ykkösylivoimallaan (Turkulainen, Immonen, Tuppurainen, Nättinen, Vainio/Mäenpää) ja tällöin heidän ajallinen osuus ylivoima-ajasta on todennäköisesti suurempi. "Piilottelulla" meinasin siis sitä, että ykkösylivoiman viivapuolustaja pelaa suuremman osan ylivoimasta ja pääsee aloittamaan sen, eikä tällöin mielestäni parempia yv-puolustajia käytetä, ainakaan vielä, maksimaalisesti.
Sen verran tuo hämää, että ylivoima-aika tuntuu jakautuvan hyvin pitkälti tasan kahden ylivoimakentällisen kesken. Ajoittain kakkos-yv pelaa jopa ykköstä enemmän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sen verran tuo hämää, että ylivoima-aika tuntuu jakautuvan hyvin pitkälti tasan kahden ylivoimakentällisen kesken. Ajoittain kakkos-yv pelaa jopa ykköstä enemmän.
Silti täysin eri asia aloittaa ykkösenä aina hyökkäysalueelta, kuin tulla kakkos-YV:llä usein purun jälkeen luistelulla alueelle, aikaa hukkaantuu.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Markkula etenkin särähti, koska kyseessähän on ennenkaikkea huikea 2-suunnan pelaaja, joka sai viime kaudella sitten myös limppua sisään. Montoon pätee samat sanat. Omaan silmään ehkä aliarviot liikaa Mestiksestä tulevia pelaajia, etenkin kun heillä ei ole tulosvastuuta.
Saisinko jonkun tiivistelmän, miten näillä Mestis-pelaajilla on Liiga sujunut alkukaudesta?

Mestisjyrä tulee Ässiin suoraan top 6 hyökkääjäksi. Juu, onhan sitä kaikkea nähty täällä, mm. Aki Keinänen.
Lähinnä tuli tästä mieleen, että miten ovat pärjänneet vauhdissa mukana.

Mikko Pukka nyt tietenkin dominoisi jo Ilveksen alakerrassa.
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy