Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 025
  • 3 931

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Aika optimistinen maaliodottama Justin Danforthille ottaen huomioon, ettei saanut kiekkoa kohotettua ainakaan vielä Pitsiturnauksessa. AHL:ssä viime kaudella 15 pelissä 5 pistettä ja kaksi maalia.. millaisessa roolissa nuo tulivat?

Itse sanon, että saattaa 10 tehdä. Vähän erihomma päästä noin kävelemään paikoille kun pelit kovenee. Toki tulee olemaan varmasti ihan hyvä pelaaja Lukolle, joka pystyy hyvin luomaan hyökkäystä nopeudellaan ja viemään kiekkoa vastustajan päähän.

AHL;ssä suositaan NHL sopparipelaajia niille annetaan parhaat näytönpaikat. ECHL:ssä tehnyt hyvin pisteitä. Laukauksessa on kehitettävävää, mutta tässä luisteluliigassa tulee olemaan liukas kaveri. Annetaan Justinin näyttää ja katsotaan asettuuko maalimäärä lähemmäs 20 kuin 10 maalia.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Pahoittelut ensi alkuun muille rönsyilystä, mutta pakkohan tähän syöttiin on tarttua – vaikka taidankin vääntää Veinifanin kanssa (?).

Et ole, mutta massojen mielipide on täysin nollatason mittari. Se, että vuosi takaperin luulit Veinin tekevän uransa keskivertona mestisveskana, kertoo joko riittämättömästä informaatiomäärästä (nähdyt matsit + tilastot + muu) tai sitten kyvyttömyydestä käsitellä sitä.

Hei ja kiitos mielipiteestäsi sekä yksityiskohdista tuon kauden peluutuksien suhteen. Jälkikäteen on aina helppo olla viisas. Muodostan mielipiteeni maalivahdeista oman rajallisen tietämykseni ja kokemukseni perusteella (itsekin entinen maalivahti ja maalivahtivalmentaja).

Se mitä Veiniä ennen viime kautta näin, sai ainakin itseni epäilemään tämän kaverin kykyjä: Sijoittuminen – varsinkin syvyyssuuntaan – surkeaa, mailapeli keskinkertaista, pelinlukutaidot heikot ja sitten tietysti pomputukset. Näistä asioista meikä Veinin muisti – luulin jopa pitkään, että kyse on kääpiökoon veskarista, niin pieneksi onnistui itsensä maalilla tekemään. Millaisia näkymiä sinun kristallipallostasi tuli tuohon aikaan?

Rinne ei pelannut sekuntiakaan Veinin saapumisen jälkeen.

Olkinuora ei pelannut sekuntiakaan ennen kuin VV lähti kisoihin eikä enää palannut kaupunkiin. Tuokkola oli Veinin maalivahtipari syyskaudella. Olkijussi hankittiin paikkaamaan Vehviläistä kisojen ajaksi, hoiti homman mainiosti ja sitten seurajohto päätti ylireagoida. Loppu on oululaisia hyödyttänyttä historiaa.

Maalissa voi olla yksi kerrallaan ja siksi listasinkin nuo kenen kanssa kilpaili peliajasta.

Ruusu pelasi Veinin aikana tasan kolme matsia. Torjuntaprosentti niissä 91,92% ja esitykset samaa luokkaa kuin VV:llä sinä syksynä. Ei kuitenkaan kuulu vertailuun kolmosvahdin statuksen takia. Otos mitätön, aivan kuten Annusella viime kaudella.

Kuitenkin jostain syystä päättivät luopua juurikin Vehviläisestä? Mistähän tämä kertoo?

Vaikket niin kirjoitakkaan, saan sellaisen kuvan, että olet eri mieltä Veinin sulamisista? Jos kaveri on vetänyt hyvillä prosenteilla samalla kaudella ja ratkaisupeleissä taso romahtaa noin pahasti, niin mikäs muu se on kuin sulaminen? Varsinkin kun joukkueet edessä eivät pelanneet mitenkään erityisen huonosti? Vai onko sinulla jokin parempi termi tälle "romahtamiselle"?

Ja jos tämän keskustelun juurisyihin palataan – sekä tämän ketjun aiheeseen – niin kyllähän Veinin pitää tällä kaudella onnistua ykkösenä. Toki siellä takana on kova kakkonen, mutta kupissa painavat niin mestaruuskrapula kuin ensimmäinen "täysi" kausi ykkösenäkin. Se kauan kaivattu varauskin tuli (ilmeisesti NHL-scoutit ovat nähneet samoja pelejä aiemmin kuin minäkin, koska varauksessa meni noin kauan?). Ei ehkä helppo asetelma henkisten ongelmien kanssa painineelle kaverille. Mutta kenties ne on selätetty? Toki tukena on jäätävän kova puolustuskalusto ja ympäristö jossa on tullut mukavia onnistumisia viime kaudella. Katsotaan miten ukon käy.
 
1. Kori (Sijat 1-2)
Kärpät
Tappara


Äärimmäisen tasainen kärkikaksikko. Lähtökohtaisesti molemmat antavat hieman tasoitusta; Kärpät hyökkäyksessä ja Tappara maalivahdeissa sekä valmennuksessa. Sijoitus voi mennä miten päin vain, mutta veikkaan näitä kuitenkin Top-kakkoseen.

2. Kori (Sijat 3-4)
HIFK
TPS

Näillä kahdella joukkueella on vähän enemmän kysymysmerkkejä, kuin kärkikaksikolla. Siitä syystä sijoitan heidät kakkoskoriin. Molemmat hyvin lähellä ykköskoria, jos saavat vahvistettua joukkuettansa.

3. Kori (Sijat 5-7)
JYP
KalPa
SaiPa

Edit: KalPa nostettu kolmoskoriin. Erittäin tasainen kolmikko, joista näen Jypin trendin laskevaksi, Saipan nousevaksi ja Kalpan suorittavan lähinnä "omalla tasollaan". Toivottavasti on loppuun asti kova rähinä näiden sijojen välillä.

4. Kori (Sijat 8-11)
Ilves
Lukko
Pelicans
Ässät

Hyvin tasainen keskikasti. Kaikilla puutteita sen verran, etten millään usko kenenkään yltävän kuuden parhaan joukkoon. Viimeisestä säälipaikasta taistelu tulee olemaan kovaa.

5. Kori (Sijat 12-15)
HPK
Jukurit
Kookoo
Sport

Pahnanpohjimmaiset eivät niin hirveän kaukana ole neloskoria, etteikö tuolta joku voisi "yllättää" ja ottaa vaikka sen säälipaikan. Omissa papereissa kuitenkin lähtökohtaisesti näin.

****

Aika turvalliset sijoitukset tuli tällä kertaa annettua. Eiköhän tuolta 1-2 joukkuetta yllätä jopa kahden korin harppauksella, mutta pääsääntöisesti uskoisin tuon olevan aika lähellä totuutta, eli maksimissaan yksi kori heittoa veikkaisin runkosarjan lopussa olevan. Saa yllättää. Alkais jo.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@sinnepäinsä muutoin paljolti samoilla linjoilla, mutta minä en kyllä jättäisi KalPaa tuonne neloskoriin vaan menee aika selvästi kolmoskoriin. Minulle olisi suuri yllätys, jos JYP on kauden päättyessä runkosarjassa korkeammalla kuin KalPa. JYPissä mielestäni paljon enemmän kysymysmerkkejä. Tapparan voi huolella nostaa ykköskoriin, kun Erkinjuntti saapui jengiin. Toi aika paljon lisää nimilistaan.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Haha, tääl on kokonaiset kaks peliä jo pelattu harkkapelejä ja täällä lyödään faktaa tiskiin oikein urakalla. No eihän siinä, jatkakaa.
Ennen yhtäkään pelattua peliä Zohornaa kehuttiin täällä ihan huippunimeksi joka varmasti tekee yli 30 pistettä ja on ykkössentteri heittämällä liigaan.

Niin kait sitä saa vähän kuittailla, kun nyt näyttänyt sellaiselta 15 pisteen pelaajalta näissä peleissä mitä pelannut.
 
@sinnepäinsä muutoin paljolti samoilla linjoilla, mutta minä en kyllä jättäisi KalPaa tuonne neloskoriin vaan menee aika selvästi kolmoskoriin. Minulle olisi suuri yllätys, jos JYP on kauden päättyessä runkosarjassa korkeammalla kuin KalPa. JYPissä mielestäni paljon enemmän kysymysmerkkejä. Tapparan voi huolella nostaa ykköskoriin, kun Erkinjuntti saapui jengiin. Toi aika paljon lisää nimilistaan.
Olet kyllä aivan oikeassa tuosta, että KalPa kuuluu kolmoskoriin. Muokkaanpa heti. Tuosta en taas ole samaa mieltä, että olisivat selvästi Jyppiä edellä. Jypillä toki lähtökohtaisesti enemmän kysymysmerkkejä, mutta kärkiosaaminen on paperilla huomattavasti Kalpaa edellä.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kalpa kuuluu mielestäni tasaiseen keskikastiin. Viiden kärki erottuu selkeähkösti: Kärpät, Tappara, Hifk, TPS ja Jyp. Pidän näitä varmoina top6-joukkueina.

Muuten on tasaista, taas kerran. Paljon riippuu miten paljon puhutut potentiaalit realisoituvat monen kohdalla.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Minulla on JYP malliset värilasit, mutta haluaisin silti kuulla miten JYPillä on paljon kysymysmerkkejä? Mielestäni aika solidipaketti. Hyökkäys paperilla heikentynyt viime kaudesta, mutta omasta mielestäni puolustus ja maalivahti osasto taas jopa parantunut. Aika moni myös kuten itsekin oli tyytyväinen että Marko Virtasesta päästiin eroon. Ei tuntunut saavan oikeastaan mitään valmennuksellista etua, päinvastoin jopa haittaa. Merikivi toki katsomaton kortti tällä tasolla, mutta paljoa ei vaadita siihen, että on parempi kuin Veltsu.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
@sinnepäinsä muutoin paljolti samoilla linjoilla, mutta minä en kyllä jättäisi KalPaa tuonne neloskoriin vaan menee aika selvästi kolmoskoriin. Minulle olisi suuri yllätys, jos JYP on kauden päättyessä runkosarjassa korkeammalla kuin KalPa. JYPissä mielestäni paljon enemmän kysymysmerkkejä. Tapparan voi huolella nostaa ykköskoriin, kun Erkinjuntti saapui jengiin. Toi aika paljon lisää nimilistaan.
KalPalla loukkaantumishuolia. Texier palaa vasta kuukausi kauden aloituksen jälkeen, Ikonen uudenvuoden tienoilla. Seppälä ja Parikka ovat statuksella tilannetta seurataan. Kyseessä voi olla siis isokin loukki ja pelaaminen epävarmaa. Samoin loukissa Lappalainen, Ruuttu sekä Luostarinen. Tuossa perjantain Kärpät pelissä oli tämän hetken paras mahdollinen kokoonpano. Nuo 3 jälkimmäistä kuntoutunee kauden alkuun. Silti sinne jää kaksi paikkaa hyökkäykseen kuin puolustukseenkin, jotka ilmeisesti täytetään omilla junnuilla. Klemetti, Piipponen sekä Riekkinen, Nousiainen, Vesterinen.

Seppälän puuttuminen puolustuksesta on iso menetys. Varmoja pelaajia on Leskinen, Wilson, Gröndahl. Sitten on se pirun Mäkinen ja junnut järkestyksessä Riekkinen, Nousiainen ja Vesterinen. Jos Seppälä on pitkään pois, niin melkein olisi mielestäni pakkikaupoille vielä lähdettävä. Hyökkäyks pärjännee tuolla rungolla, jos Luostarinen ja Ruuttu kuntoutuvat nopsaan.

Klemetti-Rissanen-Kantola
Jokinen-Luostarinen-Ruuttu
Piipponen-Sebok-Nuutinen
Gymer-Vainiola-Knuutinen/Juusola/Könönen
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Minulla on JYP malliset värilasit, mutta haluaisin silti kuulla miten JYPillä on paljon kysymysmerkkejä? Mielestäni aika solidipaketti. Hyökkäys paperilla heikentynyt viime kaudesta, mutta omasta mielestäni puolustus ja maalivahti osasto taas jopa parantunut.

Minua mietityttää hyökkäyksen ikärakenne ja Merikiven rooli sekä pelitapa. Puolustus on jotenkin aivan eri joukkueesta kun vertaa hidasjalkaisiin ja jopa raskasrakenteisiin hyökkääjiin.

Toisaalta kääntöpuolena on hyökkäyksen kokemus ja taito. Onko herroilla vielä nälkää? Kärkihyökkääjät myös omistavat joukkueesta kohtalaisen siivun.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos nyt tämänhetkisen tilanteen ja joukkueiden rosterien mukaan pitäisi lähteä veikkaamaan runkosarjan lopullisia sijoituksia keväällä niin viiden kärki kyllä erottunee muista eli laittaisin ne viisi joukkuetta tällä hetkellä seuraavaan järjestykseen: Tappara, Kärpät, HIFK/TPS (kumminpäin vain), JYP.

Monen papereissa Tappara jätetty kolmen joukosta pois ennustettaessa alkavan kauden lopullista järjestystä runkosarjassa. Tapparan materiaali edelleen mielestäni sitä luokkaa jolla ei voi olla mihinkään muihin sijoituksiin tyytyväinen. Pitkälti ratkaisee onnistuuko Rautakorpi vielä kääntämään kelkan viimekauden jälkeen.

Kärpät hallitsevana Suomen mestarina lähtee hakemaan tuplamestaruutta mutta pitkälti kiinni onnistuuko hyökkäykseen hankitut uudet hankinnat täyttämään lähtijöiden saappaat.
.
HIFK tulee olemaan näiden kahden edellä mainittujen joukkueiden kovimpia haastajia. Materiaali jo nyt hyvää tasoa ja kun vielä huhuillaan että joukkuetta vahvistettaisiin vielä ainakin yhdellä sentterillä ja pakilla niin eihän siinä voi olla muuta tavoitetta kuin mitalin kirkastaminen kiiltävämmäksi ja arvokkaammaksi.

TPS hyökkäys tasapainoisempi kuin viime kaudella ja joka lupaa ihan hyvää mutta puolustuksen leveys heikko kohta ja maalivahtitilanne ainakin tässä kohtaa vielä osittain arvoitus. Puolustuksessa kovuutta ja taitoa mutta ei kestä avainpelaajien loukkaantumisia.

JYP näistä viidestä joukkueesta ehkä eniten kysymysmerkkejä täynnä. Kaikki eväät pitkällekkin mutta mm. miten onnistuu Liigatasolla kokematon uusi valmentaja ja lisäksi joukkueessa paljon kokemusta( Mm. Immonen, Perrin, Hytönen, Tuppurainen) mutta pystyvätkö vielä tiukassa ottamaan joukkueensa reppuselkään vai pelutetaanko heidät puhki niinkuin Tepsissä Kallion ja Perrinin kohdalla osittain kävi.
 

Knap

Jäsen
Itselleni on aivan selkeää, miten laittaisin korit tällä hetkellä.

1 Kori - Jokaisella mahdollisuus voittaa runkosarja
Kärpät, Tappara, IFK, TPS


2 Kori - Suora pudotuspelipaikka, mutta ei ennakkoon saumaa runkosarjan voittoon.
JYP


3 Kori - Joukkueet ovat samantasoisia ja ovat luultavasti aika lähekkäin runkosarjan päättyessä
SaiPa, KalPa, Pelicans, Lukko, Ässät

SaiPalla ja Pelicansilla mielenkiintoisimmat joukkueet. Pelicansilla oikeastaan kokonaisvaltaisesti paras joukkue, esimerkiksi puolustus on todella hyvä, eikä hyökkäyskään kalpene etenkin jos Zohorna onnistuu ja yksi jessesaarinen tulisi. Lukolla suurin floppivaara, mutta uskon tämän olevan Lukolta hyvä vuosi, Danforth tulee pääsemään onnistuneisiin ulkomaalaishankintoihin. KalPa pääsee pelitavalla kolmanteen koriin ja kauden aikana on vara reagoida, luotto taas vahva. Ässät tippuu omaan koriin pykälää alemmaksi, jos Jepu ei jostain syystä pelaisikaan ensi kaudella Ässissä, eikä vahvistusta keskikaistalle tule.


4 Kori - Tasainen massa, joista osa suorittavat rutiinilla sen tietyn sijoituksen, mutta tänä vuonna säälit(kin) ovat etäinen haave, ilman A) em. joukkueiden floppaamista B) todella yllättäviä onnistumisia
HPK, Ilves, KooKoo ja varauksin Sport

Tykkään KooKoon ja Sportin materiaaleista todella paljon. Siellä yritetään selkeästi erilaisilla tavoilla päästä mukaan kahinoihin, kun budjetti ei monista syistä ole vielä isompien jengien tasolla. KooKoolla on paketti hyvin kasassa kokonaisvaltaisesti, mutta Sportin hyökkäys on oikeasti aika vahva. TOP-9 on heittää 3 laadukasta tuloksentekoon pystyvää kenttää. Ensimmäinen kenttä on sellainen varma tehokenttä, kakkoskenttäänkin saadaan varmoja pelimiehiä, mutta kolmoskenttä on pitkälti ulkomaalaisten onnistumisien varassa (joista muuten uskon Fosterin olevan toppi ja Rapuzzin floppi). Mikäli ulkomaalaiset onnistuu, niin Sport voi olla TOP10.

HPK ja Ilves ovat melko HMV tavaraa, mutta kummastakin joukkueesta löytyvät takuumiehiä ja sitä rutiinia.


5 Kori - Omaan silmään selkeästi heikon materiaali ja em. joukkueita edellä ollaan vain siinä tapauksessa runkosarjan päätyttyä, mikäli nämä joukkueet "lopettavat" pelaamisen klassisten tyhjennysmyyntien takia.
Jukurit
 

Ralph

Jäsen
Täytyypä kirjoittaa tuosta HPK:n hyökkäyksestä, kun se aiheutti parranpärinää @McTorso :n arvion jälkeen.

HPK:lla on yllättävän hyvä top-kuutonen, vaikka onkin nimetön. Tietenkin se, mitä puuttuu on todellinen kiekollinen ykkössentteri. Ainakin lähtökohtaisesti. Mutta ilman sitä kiekollista ykköstaituriakin Kerholla on tasaisen vahva kärkikuusikko.

Otto Paajasen luulisi kaikkien jo tuntevan. Helppo aina omia hehkuttaa, mutta jos Liigassa olisi Selke-tyylinen palkinto, Paajanen olisi vahva ehdokas voittamaan sen. Iski viime kaudella yli 30 pistettä yhden kauden tauon jälkeen ja puolustusosaamisen myötä pelaa ykkössentterin minuutteja. Kiekollisesti ei sellainen ykkössentteri vaan suoraviivinen viimeistelijä. Alivoimalla joukkueen tärkein hyökkääjä ja kantaa kapteenin C-kirjainta toista vuotta. Hyvin potentiaalinen nimi MM-tasollekin nelossentteriksi. Ideaali kakkossentteri Liigaan, mutta on lähtökohtaisesti Kerhon ykkönen.

Paajasen ns. tutkapari on loppuvuodesta 23 vuotta täyttävä Teemu Turunen, joka on pelannut Liigassa nyt kaksi kautta ja molemmilla rikkonut 30 pisteen rajapyykin. Nuoresta pelaajasta kyse ja ainekset astua seuraavalle kymmenluvulle pisteissä. Sopimus päättyy ja en ylläty, jos vaihtaa toiseen H:lla alkavaan ensi kaudelle.

Markus Nenonen painoi Sportissa 17 maalia ja 30 pistettä, kunnes vaihtoi Tapparaan. Siellä ei onnistunut, mutta en tekisi siitä johtopäätöksiä. Robert Leinon viime kausi meni kahden isomman vamman takia pilalle, eikä pelikään luistanut kunnes aina juuri ennen loukkantumista sai koneensa päälle, jonka sitten loukkaantuminen pilasi. Erityisesti maalinteko tökki ja tuloksena vain kaksi maalia. Toisaalta 15 syöttöpistettä 35 ottelussa eli melkein puoli pistettä per peli, vaikka kausi olikin epäonnistut ja puolikuntoinen. Kertoo siitä, että potentiaalia tehdä pisteitä löytyy ja niitähän hän tekikin pari kautta sitten HIFK:ssä. Leino on se, joka voi tehdä oulapalvet ja pompata takaisin yli 40 pisteen mieheksi, kunhan saa onnistuneen startin kauteen ja väistää loukkaantumiset.

Eetu Tuulola on vasta parikymppinen mörssäri erinomaisella laukauksella. Viime kaudella rapian yli puoli pistettä per peli ja 16 maalia. Vahva ja ärsyttävä vääntäjä, mutta myös taitava ja älykäs. Heikko tasapaino ongelmana. Kaikki edellytykset hakata yli 20 maalia. Toki saattaa karata Flamesin farmiin. Philippe Cornet on toinen kookas vääntäjälaituri. Toissa kaudella kesti aikansa päästä Kerhon peliin mukaan, mutta iski kuitenkin 30 ottelussa kymmenen maalia ja vauhtiin päästyään loukkaantui. Viime kausi Norjassa.

Vaikka ns. varma yli 40 pisteen hyökkääjä puuttuukin, on HPK:lla nuo kuusi pelaajaa, joiden kenenkään kohdalla ei yli 30 pisteen pääseminen yllättäisi yhtään. Toki jotta kaikki kuusi siinä onnistuisi, vaatisi se tuuria terveyrintamalla. Tietenkin Leino voi räväyttää, samoin Turunen. Tai Tuulola. On siellä aineksia, mutta ei voimasuhteita potentiaalilla vertailla.

Näiden kuuden kärkihyökkääjän, vaikka se ykköstykki puuttuukin, lisäksi löytyy melko takuuvarma nelonen. Nelossentteri Filip Riskan tietää kaikki. Varma luotettava nelosen johtaja ja alivoiman työmyyrä. Laidalla oma nuori Miro Ruokonen, joka ei ole pystynyt kiekollisempaan rooliin, mutta nelosessa on jo riittävän hyvä. Toiselle laidalle on ehdolla Mestiksestä tullut kookas ja vahva, hyvin Tuulolan tyyppinen Oskari Lehtinen. Mestiksessä taituroi, mutta Liigassa samanlaiseen rooliin ei taida riittää, mutta vääntäjäksi kylläkin. Toki voi kolmosketjussa iskeä kymmenen maalia, kuka tietää. Kokonaisuutena vahva, ärsyttävä ja inhottava nelosketju. Hyvä sellainen, mutta kiekollisesti vajavainen.

Mutta se kolmosketju on kysymysmerkki. Keskelle Ville Viitaluoma, jos vain on terveenä. Ikää tulee, jalka ja kädet hidastuu, mutta peliäly ei poistu. Pystyy edelleen tarjoilemaan laitureilleen tontteja. Loukkaantuminen toki nyt vaivaa, mutta terveenä kaiken järjen edelleen riittävä kolmossentteri, joka tuo kokemusta ja myös puolustusosaamista. Laidoille on ehdolla kasa junnuja sekä yksi ikämies. Ja se Lehtinen myös. Jere Innala on melko varma mies rosterissa. Viime kaudella nuorten kisoissa esiintynyt väkkärä, jolla on pistepotentiaalia, mutta Liigassa toistaiseksi vain väläytellyt. Sopii kokeneen Viitaluoman laidalle. Sitten on toinen pienikokoinen, mutta kova vääntäjä, patukkamainen Jaakko Kuusisto. On vähän vanhempi isokokoinen Harri Kainulainen, joka on maalintekopotentiaalia väläytellyt, mutta kokonaisvaltaisesti on vielä ollut pelaaminen heikkoa. Filip Krivosik on taas vähän nuorempi. Slovakian junnupaidassa onnistunut, Suomessa pelannut puolustusvoittoisemmin. Kookas kaveri. Ja sitten on vielä Erkka Seppälä. Mun papereissa näistä potentiaalisin, mutta onko fyysisesti valmis Liigaan? Taitoa on kuten Innalalla.

Ja sitten on se Janne Lahti. Vanha maalitykki on loukkaantumisten jälkeen taas rikki ja en ole yhtään varma, mahtuuko terveenäkään pelaamaan. Toissakaudella teki paluuta huipulle, mutta viime kaudella olikin huonompi kuin koskaan. Ja päälle loukkaantuminen. Palkka lienee kova kuitenkin, joten toivottavasti se ei edellytä paikkaa rosterissa, vaikka taso ei riittäisi.

Eli hyökkäys voisi olla jotain tällaista:

Turunen - Paajanen - Tuulola
Cornet - Leino - Nenonen
Innala - Viitaluoma - Seppälä (Kainulainen, Krivosik, Kuusisto)
Ruokonen - Riska - Lehtinen

Jos teoriassa Kerho löytäisi jostain kiekollisen ykkössentterin, olisi hyökkäys oikeasti jo kova. Se vapauttaisi Leinon laidalle, jonne sopii paremmin ja Cornetin tuomaan leveyttä ja tasoa kolmoseen. Kahden kokeneen ja isokokoisen eli Cornetin ja Viitaluoman rinnalla Innala voisi olla yllättävänkin kova. Mutta tuskin ketään tulee.

Noiden 12 pelaajan kohdalla näkisin realistiset pisteodotukset seuraavanlaisina, jokaisen kohdalla edellyttäen siis 60 ottelua. Turunen, 40 pistettä. Leino ja Nenonen, 35 pistettä. Tuulola ja Paajanen myös yli 30 pistettä, Cornet ehkä hieman vajaa 30 pistettä. Viitaluoma 20 pistettä, Innala ja Seppälä lähemmäs 15 pistettä. Nelosen miehille yhteensä 20 pistettä.

HPK:n hyökkäys ei ole HPK-tasolle todellakaan huono, vaikkei ole vertailukelpoinen esimerkiksi HIFK:n kanssa. Ehkä sen varman kärkiäijän puuttuminen saa sen näyttämään huonolta ulkopuolisen silmin, mutta oikeasti rosteria tarkastellessa hyökkäys ei todellakaan ole huono.

Hyökkäyksen lisäksi maalivahtiosasto on Kerholla aivan kunnossa. Vaikka siis ykkössentteri olisi aika kiva hankinta. Samoin valmennukseen luotetaan. Ongelma on puolustus. Se on oikeasti huono. Potentiaalia löytyy, mutta täyttyykö potentiaali?

Petteri Nikkilä on varma kahden ekan parin pakki, mutta nyt ykköspakki. Pelannut ennenkin isoimpia minuutteja, mutta vastuu ykköspakkina ei toivottavasti ole liian kova taakka. Ja jo olisi aikakin iskeä 20 pistettä. Niklas Friman on toinen varma luotettava äijä, mutta ei aivan kärkipakkeja hänkään. Arto Laatikainen tuo rutkasti kokemusta nuoreen ryhmään, mutta kärkipakiksi ei hälläkään riitä enää.

Jesper Lindgren on kiekollisesti erittäin lupaava ja nyt tunnustelukausi Liigassa takana. Odotusarvoisesti Kerhon kiekollinen ykköspakki ja kun tällainen nuori sitä on, kertoo jotain pakistosta. Toki voi hyvinkin yli 25 pisteen mennä, mutta kattoo nyt. NHL-sopimus kertoo potentiaalista. Niclas Almari, Roope Laavainen ja Markus Niemeläinen on myös potentiaalisia kavereita, mutta onko pelaamaan tasaisesti 20 minuuttia ottelussa hyvällä tasolla? Almari kiekollisin, Laavainen tasaisin ja Niemeläinen puolustusvoittoisin. Sitten on vielä järkälemäinen kulttihahmo Miro Karjalainen, joka taklaa ja ärsyttää, mutta onko muuta kuin pienten minuuttien seiskapakki? Jaksaako pelata isompia minuutteja hyvällä tasolla? Onko jalkanopeutta tullut lisää? Istuuko enemmän pelikiellossa kuin pelaa pelejä?

Joonas Lehtivuori nostaisi yksin pakiston tasoa pykälällä, mutta jätti nyt liian ison kolon pakistoon. Uusi ykköspakki olisi tarpeen, mutta kallis. Kerhon pakiston on laittaisin nyt näin:

Nikkilä - Laavainen
ravimiehet (Friman - Lindgren)
Almari - Laatikainen
Niemeläinen

Ja maalissa tietysti tuleva NHL-sopimuksen saava Emil Larmi. Varalla Antti Karjalainen. Larmi on viimeistään ensi kaudella Liigan parhaita maalivahteja. Karjalainen riittävän tasokas kakkosmokke, kunhan ei joudu liikaa pelaamaan.

HPK:n molarit on Liigassa jollain sijalla 2-5. Hyökkääjät 6-11. Pakit 13-15.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Pahoittelut ensi alkuun muille rönsyilystä, mutta pakkohan tähän syöttiin on tarttua – vaikka taidankin vääntää Veinifanin kanssa (?).
Mistäköhän syötistä nyt puhut? Kävin kertomassa kuinka asiat olivat vain koska @HOOLIGAN_ tägäsi mut. Ilman sitä en olisi tällä kertaa vaivautunut osallistumaan Veinistä käytävään keskusteluun.

Mulle ei tuota tuskaa myöntää Veini Vehviläisen olevan kaikkien aikojen suosikkivahtini yhdessä Sinuhe Wallinheimon kanssa. Mitä sitten? Huvittavaa, että sä vissiin yrität alentaa sanojani tolla taktiikalla. Tähtään objektiivisuuteen myös omien kohdalla, koska toisin kuin jotkut ilmeisesti luulevat, ylihypettäminen ei lopulta hyödytä kohdettaan.

Jälkikäteen on aina helppo olla viisas.

Millaisia näkymiä sinun kristallipallostasi tuli tuohon aikaan?
Ymmärsinkö oikein ja syytät mua epäsuorasti jälkiviisastelusta? Linkkasin sut jo aikaisemmin vuodentakaiseen tekstiini, jolla painelin puupäistä valtavirtaa vastaan – ollen oikeassa.

Se mitä Veiniä ennen viime kautta näin, sai ainakin itseni epäilemään tämän kaverin kykyjä: Sijoittuminen – varsinkin syvyyssuuntaan – surkeaa, mailapeli keskinkertaista, pelinlukutaidot heikot ja sitten tietysti pomputukset.
En sinällään kiistä näköhavaintojasi, sillä kuvailemasi kaltaisia ongelmia on ollut aina välillä. Tuliko mieleesi kuitenkaan koskaan vilkaista tilastoja ja miettiä, millä todennäköisyydellä pomputteleva ja surkeasti sijoittuva alle 185-senttinen maalivahti heikkoine pelinlukutaitoineen pysäyttää kiekkoja lähemmäs 50 liigamatsin verran yli 92-prosenttisesti? Eikö kielenpäälle noussut halua kysyä, onko maalivahdin – varsinkaan nuoren sellaisen – suorittaminen tasaista matsista toiseen, ja voisiko olla että oma, ohut näköotos onkin vääristynyt?

Maalissa voi olla yksi kerrallaan ja siksi listasinkin nuo kenen kanssa kilpaili peliajasta.
Maalissa voi olla vain yksi kerrallaan, mutta pelaavassa kokoonpanossa on kaksi. Veini ei ollut kokoonpanossa kertaakaan samaan aikaan Olkinuoran tai Rinteen kanssa.

Kuitenkin jostain syystä päättivät luopua juurikin Vehviläisestä? Mistähän tämä kertoo?
Meinaatko, että sen jälkeen kun oli tehty paska päätös loppukauden maalivahtikaksikosta ja haluttu tandemi Olkinuora-Tuokkola, JYPin olisi pitänyt jättää jo kirkkaasti liigatasoinen VV kolmosvahdikseen ja lainata sen sijaan Ruusu muualle? Siitähän Veini olisi riemastunut varmasti vielä Vaasan reissuaankin enemmän. Mestispeleissä pyöriminen olisi ollut Vehviläiselle ajanhukkaa, mutta Ruusulle ei ollut, ja on selvää, kummalle keskimäärin helpompaa järjestää laina toiseen liigajengiin, paremmalle vai huonommalle veskarille.

Ruususta JYP luopui heti kauden jälkeen. Maalivahteja koko Suomelle!

Vaikket niin kirjoitakkaan, saan sellaisen kuvan, että olet eri mieltä Veinin sulamisista? Jos kaveri on vetänyt hyvillä prosenteilla samalla kaudella ja ratkaisupeleissä taso romahtaa noin pahasti, niin mikäs muu se on kuin sulaminen? Varsinkin kun joukkueet edessä eivät pelanneet mitenkään erityisen huonosti? Vai onko sinulla jokin parempi termi tälle "romahtamiselle"?
En ole eri mieltä silloin kun viittaatte nuorten kotiturnaukseen. NHL-Pastrňákin pysäyttäminen läpiajoissa kaksi kertaa kahdesta nevö forget, mutta kyllähän kyseiset kisat olivat kokonaisuutena ihan aito epäonnistuminen, ja ykkösvahdin asema siirrettiin ansaitusti Kähköselle kesken kaiken. Niiden kohdalla käsitettä sulaminen saa halutessaan käyttää.

Saman kauden liigapleijareista keskusteltaessa ihmiset sen sijaan eivät tiedä alkuunkaan mistä puhuvat.

Veini 2015-2016 pudotuspeleissä:

3 ottelua (2x HIFK, 1x Kärpät / 0 kotona, 3 vieraissa) & vastustajan keskimääräinen runkosarjasijoitus 1,33
35 torjuttua & 9 päästettyä
79,55%

vs Tuomas Tarkki:

11 ottelua (6x SaiPa, 5x HIFK / 6 kotona, 5 vieraissa) & vastustajan keskimääräinen runkosarjasijoitus 3,18
255 torjuttua & 26 päästettyä
90,75%

MUTTA: !HUOM! Veini - Tarkki vs HIFK vieraissa: 76,92% - 76,32% !HUOM!

”Vehviläinen suli taas kovassa paikassa” on noiden pelien (joskaan pronssiottelua en nähnyt edes maalien osalta, joten siihen en ota kantaa) osalta paskapuhetta. Oliko joku maali hyvinkin otettavissa? Oli ehdottomasti, mutta jokainen joka näki välierä-JYPin Nordenskiöldinkadulla, eikä mene Veiniä arvioidessaan psykoottisesti pelkän massan mukana koska ne yhet kotikisat, tietää ettei kyse ollut surkeasta maalivahtipelistä vaan siitä että HIFK teki tasan mitä huvitti ja halusi hitaan jyväskyläläispuolustuksen kankeuden kustannuksella. Karsein pudotuspelisarja koskaan. Jossain vaiheessa havahduin siihen, kuinka toivoin kärsimyksen olisivan jo ohi. Se oli elämäni ensimmäinen ja ainut kerta, kun luovutin ennen loppusummerin soimista, mutta annan itselleni anteeksi – eihän meillä ollut suoraan sanottuna silloin mitään mahdollisuutta IFK:n pelatessa kuin Caloun ja Rafalski olisivat vielä kehissä.

Vertailun vuoksi esille vielä Tapparan Tomi Karhunen, joka torjui sinä keväänä uransa toisen liigamestaruuden. Karhusella 94,85% kaikissa ei-Nordiksella pelatuissa pudotuspelimatseissa, kun taas kolmessa Helsingin vanhassa jäähallissa torjutussa ottelussa 86,30% (niistä kahdessa ekassa muuten 79,55%... huomaatteko kuinka villisti torjuntatilastot heittelehtivät kun matseja ei ole paljon?).

(ilmeisesti NHL-scoutit ovat nähneet samoja pelejä aiemmin kuin minäkin, koska varauksessa meni noin kauan?).
Pelaajatarkkailu on paljon paremmalla tasolla kuin pari vuosikymmentä sitten, muttei vieläkään täydellistä. Keskivertoskoutti on nähnyt Veinin torjuntatyöskentelyä murto-osan siitä mitä vaikkapa mä. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen – edes hommaa ammatikseen tekevillä. Ei mennä kuitenkaan sen enempää siihen, vaan lähestytään asiaa kantilta, jonka huomioiminen liigavahtien voimasuhteita analysoidessa on paljon oleellisempaa.

NHL-varausta ei saa nykytasolla, vaan yhdistelmällä uran projisoitua odotusarvoa ja uran projisoitua huippupotentiaalia. Varsinkin kassareiden kohdalla markkinat ovat tällä hetkellä sellaiset, että lupauksen arvon määrittelee pitkälti potentiaalinsa arvioitu katto. Miksi? Koska ero vaihtoarvoissa esimerkiksi keskiverron ykkössentterin tai -pakin ja keskiverron ykkösvahdin välillä on valtava. Ton tasoisia veskareita saattaa saada jopa halvemmalla kuin loppukauden vuokralaitureita, joten väliäkö kassarilupausten odotusarvoilla, koska pelkän NHL-tason haaliminen on lähestulkoon hyödytöntä. Veskaria varatessa on parempi tähdätä potentiaalisiin Vezina-ehdokkaisiin, ja siinä sentit näyttelevät organisaatioiden silmissä suurta roolia. Veinin varauksen viipyminen ei tietenkään johtunut ainoastaan nykyihanteisiin nähden vaillinaisesta koostaan, mutta vaikutti asiaan.

Edellä mainitun vuoksi ei voi tietää, millaiset odotukset NHL-skouteilla oli Veinin tulevaisuudesta vuosi sitten. Nykytaso, uran odotusarvo ja uran potentiaali ovat eri asioita.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Mistäköhän syötistä nyt puhut? Kävin kertomassa kuinka asiat olivat vain koska @HOOLIGAN_ tägäsi mut. Ilman sitä en olisi tällä kertaa vaivautunut osallistumaan Veinistä käytävään keskusteluun.

Mä koin tuon vastauksesi sellaisena, että siihen oli pakko vastata. "Kävit kertomassa miten asiat olivat". :)

Mulle ei tuota tuskaa myöntää Veini Vehviläisen olevan kaikkien aikojen suosikkivahtini yhdessä Sinuhe Wallinheimon kanssa. Mitä sitten? Huvittavaa, että sä vissiin yrität alentaa sanojani tolla taktiikalla. Tähtään objektiivisuuteen myös omien kohdalla, koska toisin kuin jotkut ilmeisesti luulevat, ylihypettäminen ei lopulta hyödytä kohdettaan.


Mitä sitten? Katson ainakin oman jengin otteita värilaseilla ja vaikka pyrinkin välttämään värittynyttä näkemystä, tiedostan sen olevan taustalla vaikuttamassa. Siksi fanius vaikuttaa väkisinkin myös sinun kirjoituksissasi. Tottakai se "alentaa sanomaasi", vaikka tähtäät mihin.


Ymmärsinkö oikein ja syytät mua epäsuorasti jälkiviisastelusta? Linkkasin sut jo aikaisemmin vuodentakaiseen tekstiini, jolla painelin puupäistä valtavirtaa vastaan – ollen oikeassa.

Tässä kohtaa arvostan näkemystäsi. Itse en tajunnut tuota linkkausta, sillä olit vain lainannut jonkun randomin pätkän jostain "mouhijärven pojista".

Osasit siis hyvin ennakoida VV:n tulevaisuutta, mutta sulamisista olen yhä eri mieltä. Olin paikanpäällä kun imuri oli päällä. Kiitos jatkoonmenosta Veinille ja sille toiselle huuverille! :)


En sinällään kiistä näköhavaintojasi, sillä kuvailemasi kaltaisia ongelmia on ollut aina välillä. Tuliko mieleesi kuitenkaan koskaan vilkaista tilastoja ja miettiä, millä todennäköisyydellä pomputteleva ja surkeasti sijoittuva alle 185-senttinen maalivahti heikkoine pelinlukutaitoineen pysäyttää kiekkoja lähemmäs 50 liigamatsin verran yli 92-prosenttisesti? Eikö kielenpäälle noussut halua kysyä, onko maalivahdin – varsinkaan nuoren sellaisen – suorittaminen tasaista matsista toiseen, ja voisiko olla että oma, ohut näköotos onkin vääristynyt?

Toki näköotos voi olla vääristynt. Mutta pudotuspelien osalta se ei sitä ollut. Tää jätkä jäätyi täysin ratkaisupeleissä. Sitä ei vie pois tilastotkaan – kuten osoitin. Ei edes muiden maalivahtien, tai kotipelien.

Eli pysäyttää 50 liigamatsin verran kiekkoja 92-prosenttisesti, sulaa ratkaisupeleissä. Näyttää ilmeisesti näissä 50 pelissä "isolta" ja sijoittuu oikein, kunnes yhtäkkiä lukeekin peliä huonosti ja näyttää tärisevän perse verkossa?


voi olla vain yksi kerrallaan, mutta pelaavassa kokoonpanossa on kaksi. Veini ei ollut kokoonpanossa kertaakaan samaan aikaan Olkinuoran tai Rinteen kanssa.

Tämä tuli harvinaisen selväksi. Nämä olivat kuitenkin saman joukkueen maalivahteja, samalla kaudella.


Meinaatko, että sen jälkeen kun oli tehty paska päätös loppukauden maalivahtikaksikosta ja haluttu tandemi Olkinuora-Tuokkola, JYPin olisi pitänyt jättää jo kirkkaasti liigatasoinen VV kolmosvahdikseen ja lainata sen sijaan Ruusu muualle? Siitähän Veini olisi riemastunut varmasti vielä Vaasan reissuaankin enemmän. Mestispeleissä pyöriminen olisi ollut Vehviläiselle ajanhukkaa, mutta Ruusulle ei ollut, ja on selvää, kummalle keskimäärin helpompaa järjestää laina toiseen liigajengiin, paremmalle vai huonommalle veskarille.

No mehän voimme toki vain arvailla mitä siellä on ajateltu. Jos he tosiaan olisivat Veiniin tuossa kohtaa uskoneet, niin tusimpa häntä olisi päästetty pois. Vai miksei jatkanut JYP:ssä?

En ole eri mieltä silloin kun viittaatte nuorten kotiturnaukseen. NHL-Pastrňákin pysäyttäminen läpiajoissa kaksi kertaa kahdesta nevö forget, mutta kyllähän kyseiset kisat olivat kokonaisuutena ihan aito epäonnistuminen, ja ykkösvahdin asema siirrettiin ansaitusti Kähköselle kesken kaiken. Niiden kohdalla käsitettä sulaminen saa halutessaan käyttää.

Saman kauden liigapleijareista keskusteltaessa ihmiset sen sijaan eivät tiedä alkuunkaan mistä puhuvat.

Tuolla kaudella näin tuon kotikisojen sulamisen paikan päällä. Samoin liigan poffien sulamisen. Kiitos, että saan kotikisojen kohdalla käyttää sanaa sulaminen. Käytän sitä kaikesta huolimatta myös sen kauden poffeista.

Vertailun vuoksi esille vielä Tapparan Tomi Karhunen, joka torjui sinä keväänä uransa toisen liigamestaruuden. Karhusella 94,85% kaikissa ei-Nordiksella pelatuissa pudotuspelimatseissa, kun taas kolmessa Helsingin vanhassa jäähallissa torjutussa ottelussa 86,30% (niistä kahdessa ekassa muuten 79,55%... huomaatteko kuinka villisti torjuntatilastot heittelehtivät kun matseja ei ole paljon?).

Niin, tämä mittaa Tomi Karhusen osaamista. Ei Veinin. Eipä muuten ollut kummoisia otteet Karhusellakaan, nuo Nordiksen pelit livenä nähneenä.


Pelaajatarkkailu on paljon paremmalla tasolla kuin pari vuosikymmentä sitten, muttei vieläkään täydellistä. Keskivertoskoutti on nähnyt Veinin torjuntatyöskentelyä murto-osan siitä mitä vaikkapa mä. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen – edes hommaa ammatikseen tekevillä. Ei mennä kuitenkaan sen enempää siihen, vaan lähestytään asiaa kantilta, jonka huomioiminen liigavahtien voimasuhteita analysoidessa on paljon oleellisempaa.

NHL-varausta ei saa nykytasolla, vaan yhdistelmällä uran projisoitua odotusarvoa ja uran projisoitua huippupotentiaalia. Varsinkin kassareiden kohdalla markkinat ovat tällä hetkellä sellaiset, että lupauksen arvon määrittelee pitkälti potentiaalinsa arvioitu katto. Miksi? Koska ero vaihtoarvoissa esimerkiksi keskiverron ykkössentterin tai -pakin ja keskiverron ykkösvahdin välillä on valtava. Ton tasoisia veskareita saattaa saada jopa halvemmalla kuin loppukauden vuokralaitureita, joten väliäkö kassarilupausten odotusarvoilla, koska pelkän NHL-tason haaliminen on lähestulkoon hyödytöntä. Veskaria varatessa on parempi tähdätä potentiaalisiin Vezina-ehdokkaisiin, ja siinä sentit näyttelevät organisaatioiden silmissä suurta roolia. Veinin varauksen viipyminen ei tietenkään johtunut ainoastaan nykyihanteisiin nähden vaillinaisesta koostaan, mutta vaikutti asiaan.

Edellä mainitun vuoksi ei voi tietää, millaiset odotukset NHL-skouteilla oli Veinin tulevaisuudesta vuosi sitten. Nykytaso, uran odotusarvo ja uran potentiaali ovat eri asioita.

30 NHL-joukkuetta, joissa lukuisia scoutteja per jengi. Kukaan heistä ei halunnut Veiniä. Veikkaan, että mainitsemasi nykytaso, uran odotusarvo ja uran potentiaali kaikki näyttelevät scoutin papereissa jonkinlaista roolia. Yksinkertaisesti kiinnostusta ei ollut – vain siitä voimme olla varmoja. Vaikka eri pelipaikkojen arvo olisi mikä, niin nyt puhuttiin maalivahdeista. Häntä ei edes Suomen nuorten (alunperin) ykkösveskarina arvostettu tarpeeksi, että olisi voitu varata.

Jottei menisi täysin ohitopikin, niin tässä oma veikkaus kauden alla runkosarjasijoituksista:

1. Kärpät
2. Tappara
3. TPS
4. HIFK
5. JYP
6. Kalpa
7. Ässät
7. Saipa
8. Pelicans
9. Ilves
10. Lukko
11. Sport
12. KooKoo
13. HPK
14. Jukurit

*muokkauksia kauden lähestyessä.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No mehän voimme toki vain arvailla mitä siellä on ajateltu. Jos he tosiaan olisivat Veiniin tuossa kohtaa uskoneet, niin tusimpa häntä olisi päästetty pois. Vai miksei jatkanut JYP:ssä?
Tässä oli kyse lähinnä Veinin ja valmennuksen väleistä, jotka olivat aika pitkälti palaneet. Veini halusi pois ja hänet päästettiin pois.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Jaettu seitsemäs sija siis, mitenkäs tuosta määritellään jatko-ohjelma?
Joukkueet pelaavat hevospoolo-ottelun, jonka tulos ratkaisee lopullisen paremmuuden.

@Nelfor Miksi välit tulehtuneet? Tämä itselleni uutta tietoa.

*lisätty sana välit
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Tää liiga on jotenki niin tylsä kun samat joukkueet vuodesta toiseen pelaa mestaruudesta.Kärpät,Tappara ja viime kautta lukuunottamatta JYP.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tää liiga on jotenki niin tylsä kun samat joukkueet vuodesta toiseen pelaa mestaruudesta.Kärpät,Tappara ja viime kautta lukuunottamatta JYP.

Jep, ei sitä ääneen varmaan saisi sanoa mutta näin se vähän on. Ja kyllä, tuntemukseen vaikuttaa se ettei oma joukkue turhan usein siellä päädyssä asti ole käynyt, mutta sympatiat ovat vahvasti myös muiden pienempien puolella. Mahdollisuudet vaikka kevään NHL-semifinaalien tyyliselle tilanteelle Liigassa, jossa vaikka SaiPa, Sport, Ilves ja vaikka sitten Lukko olisivat neljän parhaan joukossa, ei käytännössä ole. SaiPalla on yksi pronssimitali koko liiga-ajalta ja seuran kannattajat olisivat ikionnellisia toisesta, jos sellainen edes kerran tulisi, niin paljon se koko seuralle merkitsisi. HIFK:n fanien mielestä koko pronssipeliä ei pitäisi pelata, koska mitä moisella läpyskällä kukaan tekee. Vaan säännöt ovat säännöt ja niin kauan kuin jotain palkkakattojärjestelyä ei ole niin näinhän se menee. Oma suolansa tässäkin silti on, ehkä enemmän pääsee muodostumaan sellaista taistelun henkeä ja isojen voittaminen tuntuu makeammalta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Nelfor Miksi välit tulehtuneet? Tämä itselleni uutta tietoa.
Pääasiassa tämä tietysti johtui siitä, että Veini koki ansaitsevansa enemmän vastuuta, mutta sai sitä jatkuvasti vähemmän. Valmennusjohto peräsi Veiniltä nöyryyttä ja motivoituneempaa harjoittelua, mutta malttia ei Veiniltä oikein löytynyt.

Veini olisi peliotteillaan ansainnut paljon enemmän, mutta kaukalon ulkopuolella asiat eivät sujuneet yhtä hyvin.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tää liiga on jotenki niin tylsä kun samat joukkueet vuodesta toiseen pelaa mestaruudesta.Kärpät,Tappara ja viime kautta lukuunottamatta JYP.
No onneksi Sport, Jukurit ja KooKoo on nyt liigassa. Kyllä tulevaisuudessa tullaan vielä näkemään muutakin kuin näiden edellämainittujen paraatia. Tampereella tulee Ilves vielä ajamaan Tapparan ohi ;) Niin ainakin toivon!
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Tuolla kaudella näin tuon kotikisojen sulamisen paikan päällä. Samoin liigan poffien sulamisen.
Kun kerta olet noin halukas syyttämään mua värilaseista, sun kannattaisi omalla kohdallasi nostaa esiin kotikisoista saadut ennakkoasenteet (vanhana veskahommissa mukana olleena yritit todennäköisesti etsiä näkemyksellesi normaaliakin hanakammin vahvistusta, koska väärässä oleminen käy luonnon päälle erityisesti silloin kun ajattelee tietävänsä asioista jotain... ja kenties jopa kannoit pientä kaunaa Veinille siitä että mies meinasi kusta koko kansan kultamahdollisuudet) sekä se, kuinka oletettavasti halusit Vehviläisen sulavan välierissä, sillä olihan vastassa rakas suosikkijoukkueesi.

Oho. Osaan mäkin näitä mahdollisia motiiveja pyöritellä, mutta mieluummin jätetään nämä syytökset tähän.

Niin, tämä mittaa Tomi Karhusen osaamista. Ei Veinin. Eipä muuten ollut kummoisia otteet Karhusellakaan, nuo Nordiksen pelit livenä nähneenä.
Karhusen esityksiin Nordiksella en ota kantaa tilastoja tarkemmin, en nimittäin nähnyt niitä. Aikamoinen sattuma kuitenkin että kaikilla kolmella oli HIFK:n vieraana sinä keväänä ihan paskat numerot.

Eli pysäyttää 50 liigamatsin verran kiekkoja 92-prosenttisesti, sulaa ratkaisupeleissä. Näyttää ilmeisesti näissä 50 pelissä "isolta" ja sijoittuu oikein, kunnes yhtäkkiä lukeekin peliä huonosti ja näyttää tärisevän perse verkossa?

Olin paikanpäällä kun imuri oli päällä. Kiitos jatkoonmenosta Veinille ja sille toiselle huuverille! :)
Ero keskimääräisen runkosarjaottelun ja HIFK-välieräsarjan välillä oli valtavasti vähäisempi kuin tilastot antavat ymmärtää.

Huippuhetket: HIFK - JYP | Ruutu
Huippuhetket: HIFK - JYP | Ruutu

Tossa kertaukseksi maalikoosteet matseista, joissa Veini torjui. Oliko mukana otettavissa olevia maaleja? Kyllä. Pystyykö videoilta bongaamaan vielä puutteellista tekniikkaa? Ehdottomasti. Entäpä sitten hooverointia, josta huokuu paperinen pää? Ei helvetissä. Puolustuspeli särkee silmiä.

Tää jätkä jäätyi täysin ratkaisupeleissä.
Ellet muistin virkistyksen jälkeenkään vaihda näkemystäsi, olemme selvästikin antaneet eri määritelmän sulamiselle, joten turha tuhlata toistemme aikaa ja lähteä vänkäämään. Oonkin huomannut omistavani suurta yleisöä maltillisemman suhtautumisen maalivahtipelaamiseen; esimerkiksi Jussi Olkinuoran esitys CHL-finaalissa kuvailtiin monen taholta jumalmoodiksi, mutta mun silmissäni se oli ainoastaan erinomainen peruspeli.

Vai miksei jatkanut JYP:ssä?
Usein jos nuorille, tulevaisuudestaan pelaaville ei anneta ansaitsemaansa vastuuta, he vetävät omat johtopäätöksensä ja etsivät itselleen uuden seuran vaikka olisivatkin sopimuksenalaisia. Veini ei ole ainoa, jonka kohdalla Jyväskylässä on viime vuosina käynyt näin.

30 NHL-joukkuetta, joissa lukuisia scoutteja per jengi. Kukaan heistä ei halunnut Veiniä. Veikkaan, että mainitsemasi nykytaso, uran odotusarvo ja uran potentiaali kaikki näyttelevät scoutin papereissa jonkinlaista roolia. Yksinkertaisesti kiinnostusta ei ollut – vain siitä voimme olla varmoja.
Varmoja voimme olla vain siitä ettei Veiniä varattu kolmena ensimmäisenä kelpoisuusvuonnaan. Varsinaisen kiinnostuksen muotoilu on vaikeampaa, koska ei ole olemassa mitään universaalia listaa, jonka jokainen organisaatio saati sitten skoutti jakaa ja jonka mukaan pelaajat huudetaan ennalta-arvattavin vuoronumeroin. Joskus taululle tippuu nimiä pelaajan kannalta niin epäonnisessa järjestyksessä, että hän jää yllättäen kokonaan varaamatta, ja joskus taas mikin takana sattuu olemaan sopivaan aikaan sen ainoan pelaajasta kiinnostuneen organisaation edustaja, jolloin seuraa hämmentynyttä "siis kuka toi just valittu jätkä oikein on?" -kyselyä.

Vaikka eri pelipaikkojen arvo olisi mikä, niin nyt puhuttiin maalivahdeista.
Jos haluaa käyttää aikaisempaa NHL-varaamattomuutta argumenttina, ei todellakaan voi sivuuttaa sitä kuinka kuviot taalakaukaloissa toimivat.

2015: 1
2016: 3
2017: 1

Nopeasti selailtuna kyseisinä kesinä ei varattu tota enempää vahteja, jotka ovat tämänhetkisiltä EP-merkatuilta mitoiltaan ≤ Veiniin nähden. Neljällä pituutta samat 185 senttimetriä ja ainoalla kriteerit täyttävällä vuonna 2017 varatulla 183 senttiä. Arvaa, moniko heistä on Euroopasta? Ei kukaan.

Varaustilaisuuden '15 aikoihin Markus Ruusu ei ollut Veini Vehviläistä parempi maalivahti ja myös arvio uran keskimääräisestä toteutumasta oli Veiniä jäljessä ainakin omissa papereissani. Edeltävästä huolimatta en kuitenkaan pitänyt minään farssina sitä että Ruusu tuli silloin varatuksi, mutta Vehviläinen ei. Sellasta se on.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
E. Oksanen - Kunyk - Radke
Maalahti - Autio

Löfman - Nättinen - Tanus
Denisov - Müller

Nikko - Morley - Goodwin
Kojo - Sneck

Kaksonen - Koho - Luusuaniemi
V. Vainio


Tänään SaiPan kokoonpano Bauer turnauksessa. Robin Salo ja Ahti Oksanen uupuu vakkareista, ja tuohon kun löytyy vielä se rightin pakki ni onhan tuossa leveyttä mukavasti. Ketjut näyttää hyvältä vaikka miten pyörittelisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös