Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 971
  • 3 931

Fremont

Jäsen
Joo ei ole Tepsin puolustus kovin leveä, eikä taatusti lähtökohtaisesti Liigan kärkeä. Kärpät vaikuttaa kovimmalta ja Tappara napsun perässä. Tykkään erityisesti Tapparan rakenteesta, puolustus on tasapainoisemman oloinen kuin viime kaudella. Toivottavasti ei sentään kovasti vahvistu enää, toki se voisi myös johtaa tyytymättömyyden kasvuun jonkun pelaajan roolin suhteen ja jopa heikentää kokonaisuutta.

Piirun pari näiden perässä puolustuksen osalta ovat aika tasapäin TPS, Lukko, JYP, KalPa ja HIFK. Kaikilla on hyvät mahikset rakentaa toimiva puolustus, hyökkäys luonnollisesti vaikuttaa myös tuohon. Terveystilanne ja valmennus saattavat kääntää tilanteita, samoin tietysti mahdolliset tulevat vahvistukset. En lähtisi sen kummemmin järjestysnumeroita jakamaan. Pelicans, Ässät, SaiPa ja kumppanit tulevat sitten hieman näiden perässä, ainakin vielä.

Liigan kannalta on hyvä että monelta joukkueelta löytyy kilpailukykyä, ja varmasti muutamia vahvistuksia vielä puolustuksiinkin löytyy viimeistään syksyn kuluessa. Parhaimmillaan heikoimmaksi arvioidutkin puolustukset voivat haastaa vähintään nämä kärkikaksikon takana majailevat joukkueet.

Värilaseista en ymmärrä, tänäänkin joku kirjoittaa puuta heinää tässä ketjussa vain siksi, että sattuu pitämään syystä tai toisesta inhokkina tiettyä/tiettyjä joukkueita. Luulisi aikuisen ihmisen pystyvän arvioimaan voimasuhteita ihan joukkueiden rakenteen suhteen, eikä vain sen perusteella kenen toivoo floppaavan ja kenen onnistuvan. Mutta minkäs teet jos se nk. tunteellinen aivopuolisko on hallitsevampi. Mukavampi kuitenkin lukea hieman rationaalisempaa analyysia.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Et sitten edes @Yuppi yrittänyt pysyä minkäänlaisella asialinjalla vaan tapoit keskustelun siihen että osoitit oman ymmärtämättömyytesi koskien lukemaasi sekä lisäksi kaivoit vielä tiukempisankaiset värilasit päähän ja lopuksi nauroit sille että @AAPEEli kirjoitti mokomilla. Ei voi sanoa kuin että helvetin surullista antia tähän ketjuun, joka mielestäni on nostanut tasoaan taas viime sivuilla. Yök.

Heikkinen on kiistatta erinomainen kiekollinen puolustaja, mutta viimeisestä todellisesta tykkikaudesta alkaa olla aikaa. Muutenkin vähän ailahtelevat otteet jättävät vähän todistettavaa ensi kaudeksi. Korjataan nyt heti kärkeen, että Krejcik ei ole koskaan Slovakiassa pelannutkaan, vaan vähän kovemmassa Tsekin sarjassa. Krejcik on myös Tsekin maajoukkueen vakiokasvoja, toisin kuin Heikkinen Suomen. Aika tasan tämä menee, mutta laitetaan nyt pieni etu Heikkiselle varoiksi.

Pakkien maalipörssin voitto taitaa olla tarpeeksi kuitenkin kun tykkikausista puhutaan. Bonolla on lisäksi erikoistilanteisiin nyt sellaisia syöttelijäguruja että tehnee edelleen hurjaa jälkeä maalinteon saralla. Kannattaa tutustua Krejcikin taustoihin, esimerkiksi kirjoittajan @ElManazer tekstiin teidän osiossanne. Minäkin luulin pelkän nimen ja maajoukkue-edustusten perusteella kovemmaksi kaveriksi kuin mitä tuo kirjoitus ehkä sitten antoikin ymmärtää. Tämä näiden kahden vertailu tosin muutenkin on haastavaa koska puhutaan vähän erityyppisistä kavereista. Heikkiselle kuitenkin tämä, on osoittanut tasonsa eri huippuliigoissa.

Joo no sanotaan paremmin yleispuolustaja, jollaiseksi myös Ahosen miellän. Aika tasan varmaankin menee, ehkä lievä etu Ahoselle valmiimpana pelaajana.

"Valmiimpana" on hassu käsite kun puhutaan Elmeri Erosesta. Ahosta pidän kuitenkin vielä vähän parempana eli tästä samaa mieltä, tosin aika marginaalinen edge mielestäni. Molempien merkitys joukkueilleen on massiivinen. @Sörsseli kirjoitti ansiokkaasti Seppälän merkityksestä Ässille, varmasti nämä kolme pelaajaa ovat aika vastaavankaltaisissa rooleissa ominaisuuksiensa puolesta.

Mielipiteitä on varmasti monia, mutta pidän kyllä Niskalaa varmempana korttina omassa päässä. Pelasiko esim. tämä Ruotsin ihme alivoimaa paljonkin viime kaudella, kuten Niskala? Ja mitä arvelet tapahtuvan, kun Ekeståhl-Jonssonin peliaika kasvatetaan Niskalan vastaavaan. Varmaan plusmiinus ja pistetilastot senkun paranevat lineaarisesti? Aikamoista spekulointia ja vähättelyä jollain "vaivoilla" perustelu, varsinkin kun kyse ei ole mistään erityisen vammaherkästä kaverista. Tulevaa arvioiden varmasti kannattaa ottaa Ekeståhl-Jonsson ennemmin, jos puhutaan vaikka vuodesta 2021. Tämä menee selvästi Niskalalle ja vaikka kännissäkin.

Keskimmäinen osuus tästä on pelkkää spekulaatiota joten se jätettäköön noteeraamatta. EJ on erinomainen pelaaja, joskaan vahvuutensa eivät omissa ole. Kuitenkaan ei ole myöskään Niskalan, ja Lukon joukkuepuolustaminen on oletusarvoisesti astetta heikompaa kuin Tepsillä. Turha sinällään heikkouksia verrata tai määritellä etukäteen kumpi on omissa vielä enemmän helisemässä, sillä näiden pelaajien merkitys korostuu toisessa päässä kenttää. Siellä Niskala on parempi tilanteiden päättäjä, ja EJ on parempi tilanteiden alustaja. EJ on myös parempi kiekolla ja liikkeeltään paljon parempi pelaaja. Tehotilasto kertoo myös jotain, ja EJ on mainettaan parempi omissa kuten se indikoikin. "Selvästi Niskalalle ja vaikka kännissäkin" on toki ainoastaan mielipide, tosin koominen sellainen.

Riikola on varmasti parempi pelaaja kuin mitä yleinen mielipide on, mutta kyllä minä tästä laittaisin edun Piskulalle lähtökohtaisesti.

Lähtökohtaisesti? Etu on aivan päivänselvästi Piskulalla ja vieläpä selvästi.

Niin siellä on Tepsillä tosiaan kutospakiksi ehdolla Jani "Jani" Forsström ja junnut Kaskinen ja Isiguzo, joten ei se nyt ainakaan hyvillä kantimilla ole. Lukolla on sinne tarjolla yliopistosarjoissa menestynyt ja jokusen AHL-pelin viime kaudella pelannut Mark Auk ja paikkansa viime kaudella sementoinut Roni Sevänen, joka on tasoa liian hyvä Mestikseen ja hyvin pelasi Liigaakin. Heidän lisäkseen sitten nuorempia kuten Tarmo Reunanen ja Ville Heinola.

Auk on tässä se käänteentekevän eron muodostava kaveri, ainakin ennakkoon. Hän ei tosin tietääkseni ole alivoimalla yhtä arvokas kuin Forsström, joka usein suorastaan loistaa alivoimapelissä. Sevänen, Reunanen, Heinola on Tepsin rotaatiopakkeja edellä, mutta puhuttaessa yhdestä avoimesta pelipaikasta ja rajallisesta tarjolla olevasta vastuusta, pidän tämän ylikorostamista turhana.

Lukolla on aavistuksen parempi puolustus, mutta ehkä vähiten niistä syistä joita
@Yuppi toit esiin, perustelusi olivat laaduttomia aika järjestään. Lukon etu on leveys, Tepsin etu ennakkoon valmiimpi viisikkopelaaminen, terävämpi kärki ja roolituksen helppous. Lukolla yksi kunnon tekijämies enemmän ja leveämpi rotaatio, mutta nuo pelaajakohtaiset vertailut tasoittavat tilannetta enemmän kuin mitä harhaanjohtavasti toit esiin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Samat sanat hauskuudesta.

Yksi asiavirheeni vs. Sinun tietämättömyytesi pelaajista ketä arvioit on myös hupaisaa. Vähemmistöstä en tiedä, mutta mielipiteitä on erilaisia.

Kyllä tuossa useampia asiavirheitä oli. Tietämättömyydellä varmaan viittaat siihen, kun luokittelin Erosen peruspuolustajaksi? Oletko tyytyväinen, kun korjasin yleispuolustajaksi ja laitoin Ahosen kanssa samaan koriin?

Jos tosissasi väität Niskalaa paremmaksi pelaajaksi puolustuspäässä kuin EK, niin et tiedä edes oman lempipelaajasi heikkouksia ja sekös minua huvittaa.

Tietenkin Niskala on hyökkäyspäässä parempi kuin puolustuspäässä, mutta silti parempi kuin EK (oletan että tarkoitat tällä Ekeståhl-Jonssonia). Varmasti valmentajillakin on joku näkemys puolustuspään osaamisesta, niin miksi valmentajat järjestään peluuttavat Niskalaa alivoimalla? Osaatko kenties vastata tyhjentävästi tähän?

En perusta argumenttiani pelkästään pelaaja vs pelaaja arviointiin, tai pelin avaamiseen. Käytin vain niitä edellisessä viestissäni esimerkkeinä. Mitäköhän argumentteja sinä käytit? "Huumoriosasto" ja Eronen on "peruspakki". Eiköhän tämä jo kerro, että kinastelu välillämme on turhaa.

Sua nyt riepoo tuo Eronen. Käytin Tepsin kutospakkivaihtoehdoista luonnehdintaa "huumoriosasto" enkä sitä tule muuttamaan, koska sitä se on.

Heikkisellä ei ollut niin tykkikausi tosiaankaan viimekaudella, mutta kyllähän taisi tehdä enemmän pisteitä kuin Lukon pelaajat (pl. Ilomäki). Huumoria huumoria..

Tässä olet ihan oikeassa, Heikkinen teki tosiaan enemmän pisteitä kuten myös TPS teki enemmän maaleja kuin Lukko. Ja oli myös korkeammalla sarjataulukossa viime kaudella sitä myöten.
 

Fremont

Jäsen
Käytin Tepsin kutospakkivaihtoehdoista luonnehdintaa "huumoriosasto" enkä sitä tule muuttamaan, koska sitä se on.

Huumoriosastosta Forsström kahteen viimeiseen runkosarjaan 24 tehopistettä ja +23.
Vertailun vuoksi Lukon kakkos/kolmosparin miehistöä:

- Marttinen 28 tehopistettä +1
- Riikola 9 tehopistettä -7

Huumoria riittää Tepsin lisäksi muissakin joukkueissa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Et sitten edes @Yuppi yrittänyt pysyä minkäänlaisella asialinjalla vaan tapoit keskustelun siihen että osoitit oman ymmärtämättömyytesi koskien lukemaasi sekä lisäksi kaivoit vielä tiukempisankaiset värilasit päähän ja lopuksi nauroit sille että @AAPEEli kirjoitti mokomilla. Ei voi sanoa kuin että helvetin surullista antia tähän ketjuun, joka mielestäni on nostanut tasoaan taas viime sivuilla. Yök.

Nyt on pakko myöntää aukko yleissivistyksessä, mutta mitä tarkoittaa kun kirjoittaa mokomilla? Mulla ei ole värilaseja, vaan Lukon puolustuksen arvioin nähdäkseni aika pitkälle yleisen mielipiteen mukaan ja jos arvosanoja annetaan, niin saman kuin arvostettu @McTorso ennakko. No aika jeesustelua alkaa olemaan.

Pakkien maalipörssin voitto taitaa olla tarpeeksi kuitenkin kun tykkikausista puhutaan. Bonolla on lisäksi erikoistilanteisiin nyt sellaisia syöttelijäguruja että tehnee edelleen hurjaa jälkeä maalinteon saralla. Kannattaa tutustua Krejcikin taustoihin, esimerkiksi kirjoittajan @ElManazer tekstiin teidän osiossanne. Minäkin luulin pelkän nimen ja maajoukkue-edustusten perusteella kovemmaksi kaveriksi kuin mitä tuo kirjoitus ehkä sitten antoikin ymmärtää. Tämä näiden kahden vertailu tosin muutenkin on haastavaa koska puhutaan vähän erityyppisistä kavereista. Heikkiselle kuitenkin tämä, on osoittanut tasonsa eri huippuliigoissa.

Heikkinen taisi kuitenkin hiipua aika pahasti kauden mittaan? Meidän osiosta löytyy myös päinvastaisia kirjoituksia sellaisilta nimimerkeiltä, jotka ovat ihan viime kaudella seuranneet Krejcikiä. Annoin myös lievän edun Heikkiselle aikaisemmin.

"Valmiimpana" on hassu käsite kun puhutaan Elmeri Erosesta. Ahosta pidän kuitenkin vielä vähän parempana eli tästä samaa mieltä, tosin aika marginaalinen edge mielestäni. Molempien merkitys joukkueilleen on massiivinen. @Sörsseli kirjoitti ansiokkaasti Seppälän merkityksestä Ässille, varmasti nämä kolme pelaajaa ovat aika vastaavankaltaisissa rooleissa ominaisuuksiensa puolesta.

Tästä olemme myös näköjään samaa mieltä.

Keskimmäinen osuus tästä on pelkkää spekulaatiota joten se jätettäköön noteeraamatta. EJ on erinomainen pelaaja, joskaan vahvuutensa eivät omissa ole. Kuitenkaan ei ole myöskään Niskalan, ja Lukon joukkuepuolustaminen on oletusarvoisesti astetta heikompaa kuin Tepsillä. Turha sinällään heikkouksia verrata tai määritellä etukäteen kumpi on omissa vielä enemmän helisemässä, sillä näiden pelaajien merkitys korostuu toisessa päässä kenttää. Siellä Niskala on parempi tilanteiden päättäjä, ja EJ on parempi tilanteiden alustaja. EJ on myös parempi kiekolla ja liikkeeltään paljon parempi pelaaja. Tehotilasto kertoo myös jotain, ja EJ on mainettaan parempi omissa kuten se indikoikin. "Selvästi Niskalalle ja vaikka kännissäkin" on toki ainoastaan mielipide, tosin koominen sellainen.

Olen kyllä eri mieltä siitä, että EJ olisi parempi tilanteiden alustaja ja paljon parempi kiekolla. Niskala pystyy antamaan peliä edistäviä ja ratkaisevia syöttöjä siinä missä EJ. Ja jos kiekolla pelaamisesta puhutaan, niin en montaa kiekollisesti taitavampaa puolustajaa tiedä Liigasta kuin Niskala. Ne pelit mitä viime kaudella näin ja raportit mitä luin, eivät tämän yhden kauden perusteella anna kuvaa siitä, että EJ olisi Niskalaa parempi kiekolla. Myös tuo liikkeeltään paljon parempi pelaaja kertoo mielestäni värilaseista, kun Niskalahan nimenomaan liikkuu erinomaisesti esim. sivuttaisliike viivalla. Selvästi Niskalalle edelleen.

Lähtökohtaisesti? Etu on aivan päivänselvästi Piskulalla ja vieläpä selvästi.

Lähtökohtaisesti on vähän huono sana ja käsitit sen varmaan väärin. Piskula on ennakolta parempi pelaaja, selvästä en niinkään tiedä.

Auk on tässä se käänteentekevän eron muodostava kaveri, ainakin ennakkoon. Hän ei tosin tietääkseni ole alivoimalla yhtä arvokas kuin Forsström, joka usein suorastaan loistaa alivoimapelissä. Sevänen, Reunanen, Heinola on Tepsin rotaatiopakkeja edellä, mutta puhuttaessa yhdestä avoimesta pelipaikasta ja rajallisesta tarjolla olevasta vastuusta, pidän tämän ylikorostamista turhana.

Minusta se ei ole lainkaan turhaa korostamista ottaen huomioon todennäköisyydet sille, kuinka monta peliä top-6 pelaa kauden aikana niin että ovat samaan aikaan kokoonpanossa.

Lukolla on aavistuksen parempi puolustus, mutta ehkä vähiten niistä syistä joita
@Yuppi toit esiin, perustelusi olivat laaduttomia aika järjestään. Lukon etu on leveys, Tepsin etu ennakkoon valmiimpi viisikkopelaaminen, terävämpi kärki ja roolituksen helppous. Lukolla yksi kunnon tekijämies enemmän ja leveämpi rotaatio, mutta nuo pelaajakohtaiset vertailut tasoittavat tilannetta enemmän kuin mitä harhaanjohtavasti toit esiin.

Sinussa on potentiaalia kovaksikin palstapoliisiksi. Tietty omat mielipiteet saa varmaan ainakin itsestä tuntumaan vahvemmilta, kunhan ensiksi haukkuu toisen kirjoitukset surullisiksi ja laaduttomiksi. No kukin tyylillään. Mitä syitä minä toin esiin? Ja miksi olisin tuonut, kun vastasin pelaajakohtaiseen vertailuun, jonka totesin alunalkaen huonoksi tavaksi.
 

Emu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huumoriosastosta Forsström kahteen viimeiseen runkosarjaan 24 tehopistettä ja +23.
Vertailun vuoksi Lukon kakkos/kolmosparin miehistöä:

- Marttinen 28 tehopistettä +1
- Riikola 9 tehopistettä -7

Huumoria riittää Tepsin lisäksi muissakin joukkueissa.
Ja jos nyt muistelen oikein oli Forström Tepsin toiseksi paras puolustaja playoffeissa heti Juolevin jälkeen
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuossa useampia asiavirheitä oli. Tietämättömyydellä varmaan viittaat siihen, kun luokittelin Erosen peruspuolustajaksi? Oletko tyytyväinen, kun korjasin yleispuolustajaksi ja laitoin Ahosen kanssa samaan koriin?



Tietenkin Niskala on hyökkäyspäässä parempi kuin puolustuspäässä, mutta silti parempi kuin EK (oletan että tarkoitat tällä Ekeståhl-Jonssonia). Varmasti valmentajillakin on joku näkemys puolustuspään osaamisesta, niin miksi valmentajat järjestään peluuttavat Niskalaa alivoimalla? Osaatko kenties vastata tyhjentävästi tähän?



Sua nyt riepoo tuo Eronen. Käytin Tepsin kutospakkivaihtoehdoista luonnehdintaa "huumoriosasto" enkä sitä tule muuttamaan, koska sitä se on.



Tässä olet ihan oikeassa, Heikkinen teki tosiaan enemmän pisteitä kuten myös TPS teki enemmän maaleja kuin Lukko. Ja oli myös korkeammalla sarjataulukossa viime kaudella sitä myöten.
Miksi lähtökohtaisesti junnut ovat huumoriosastoa? Mielestäni kummallista.

Niskalan peluutuksesta en osaa sanoa, mutta 20-25 peliä nähneenä hänen ei siellä alivoimalla kuuluisi pelata.

EK oli sanojesi mukaan aluksi hazardi ja Eronen peruspakki, lisäksi ilman kummoisiakaan argumenttejä sanoit TPS:n pakiston heikoksi. Et lisäksi itse ole vastannut aiempiin kysymyksiini koskien miten itse pelillisesti pystyt Lukon puolustuksen arvioimaan paremmaksi.

Muistaakseni myös mainitsit, että TPS:llä on yksi kiekollinen puolusta, noh minäpä kerron, että juuri kiekollista osaamista löytyy enemmän ja vähemmän kaksinkamppailu voimaa. Lukolla tilanne on päinvastoin. Lisäksi Kaskisen sekä Virran pelitapa nojaa kiekolliseen pelaamiseen, mitäpä luulet kumman joukkueen puolustuksella on paremmat avut toteuttamaan tätä pelitapaa. Viimekaudella se jo nähtiin kumpi oli edellä. Nähdäänkö ensikaudella sama asia? Epäilen kyllä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Huumoriosastosta Forsström kahteen viimeiseen runkosarjaan 24 tehopistettä ja +23.
Vertailun vuoksi Lukon kakkos/kolmosparin miehistöä:

- Marttinen 28 tehopistettä +1
- Riikola 9 tehopistettä -7

Huumoria riittää Tepsin lisäksi muissakin joukkueissa.

Jätä vaan ihan rauhassa se edelliskausi pois laskutoimituksistasi, kun tuo tilastojen itsetarkoituksellinen vääristeleminen näkyy turhan helposti läpi. No minäpä autan:

Jani Forsström runkosarjan 2. sijoittuneessa joukkueessa:
- runkosarja 0+6 +4
- playoffs 1+1 -2
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Miksi lähtökohtaisesti junnut ovat huumoriosastoa? Mielestäni kummallista.

Kyse on siitä, mikä heidän roolinsa on. Aika rohkeaa olisi heittää esim. Isiguzo (0 peliä aikuisten sarjoissa) tai Kaskinen (9 peliä aikuisten sarjoissa) koko kaudeksi isoon vastuuseen.

Niskalan peluutuksesta en osaa sanoa, mutta 20-25 peliä nähneenä hänen ei siellä alivoimalla kuuluisi pelata.

Jostain kumman syystä siis Risto Dufva ja Pekka Virta ovat kanssasi eri mieltä. Niskalaa arvioitaessa kannattaa muistaa, kuinka isoa kuormaa hän kantoi viime kaudella. Peliaika per ottelu oli yli puolitoista minuuttia isompi kuin TPS:n eniten pelanneella Heikkisellä. Iso kuorma aiheuttaa myös tavallisten katsojien silmiin näkyviä virheitä, jotka saattavat antaa vähän vääränlaista kuvaa pelaajasta.

EK oli sanojesi mukaan aluksi hazardi ja Eronen peruspakki, lisäksi ilman kummoisiakaan argumenttejä sanoit TPS:n pakiston heikoksi. Et lisäksi itse ole vastannut aiempiin kysymyksiini koskien miten itse pelillisesti pystyt Lukon puolustuksen arvioimaan paremmaksi.

No onhan se vähän hasardi omalla alueella enkä taida edes olla ainoa, joka tällaista on tänään tähän ketjuun kirjoittanut. Korjasin Erosen yleispakiksi samaan koriin Ahosen kanssa, koita nyt päästä siitä yli jo. Koska sinä tuollaista olet kysynyt, on mennyt ihan ohi?

Muistaakseni myös mainitsit, että TPS:llä on yksi kiekollinen puolusta, noh minäpä kerron, että juuri kiekollista osaamista löytyy enemmän ja vähemmän kaksinkamppailu voimaa. Lukolla tilanne on päinvastoin. Lisäksi Kaskisen sekä Virran pelitapa nojaa kiekolliseen pelaamiseen, mitäpä luulet kumman joukkueen puolustuksella on paremmat avut toteuttamaan tätä pelitapaa. Viimekaudella se jo nähtiin kumpi oli edellä. Nähdäänkö ensikaudella sama asia? Epäilen kyllä.

Minun mielestäni kiekollista osaamista löytyy aikalailla saman verran, mutta Lukon puolustajat ovat kokonaisvaltaisempia. Pidän vielä itse tätä Mark Aukia vähän jokerina, mutta valmentaja on ainakin kehunut että pystyy käsittelemään kiekkoa vaikka puhelinkopissa. Jos näin, niin sitten edge kiekollisessa pelaamisessa Lukolle.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyse on siitä, mikä heidän roolinsa on. Aika rohkeaa olisi heittää esim. Isiguzo (0 peliä aikuisten sarjoissa) tai Kaskinen (9 peliä aikuisten sarjoissa) koko kaudeksi isoon vastuuseen.



Jostain kumman syystä siis Risto Dufva ja Pekka Virta ovat kanssasi eri mieltä. Niskalaa arvioitaessa kannattaa muistaa, kuinka isoa kuormaa hän kantoi viime kaudella. Peliaika per ottelu oli yli puolitoista minuuttia isompi kuin TPS:n eniten pelanneella Heikkisellä. Iso kuorma aiheuttaa myös tavallisten katsojien silmiin näkyviä virheitä, jotka saattavat antaa vähän vääränlaista kuvaa pelaajasta.



No onhan se vähän hasardi omalla alueella enkä taida edes olla ainoa, joka tällaista on tänään tähän ketjuun kirjoittanut. Korjasin Erosen yleispakiksi samaan koriin Ahosen kanssa, koita nyt päästä siitä yli jo. Koska sinä tuollaista olet kysynyt, on mennyt ihan ohi?



Minun mielestäni kiekollista osaamista löytyy aikalailla saman verran, mutta Lukon puolustajat ovat kokonaisvaltaisempia. Pidän vielä itse tätä Mark Aukia vähän jokerina, mutta valmentaja on ainakin kehunut että pystyy käsittelemään kiekkoa vaikka puhelinkopissa. Jos näin, niin sitten edge kiekollisessa pelaamisessa Lukolle.

On kyllä merkillistä, että se Lukon puolustajien kiekollinen taito ei ole näkynyt viime vuosina (ts. Siitä lähtien kun Virtanen poistui Ruotsiin).

"Tavallisen katsojan" okei eli minä olen tavallinen katsoja ja sinä asiantuntija?

Jos seuraavassa viestissä et tuo oikeasti asioita esille, miksi Lukon puolustus on niin paljon parempi kuin TPS:n vastaava niin en viitsi enää vastata sinulle. Toistaiseksi olet vain alustavasti arvioinut pelaajia kenestä sinulla ei ollut mitään tietoa, ja mollannut minun arvioitani, väittänyt pelaaja vs pelaaja arvioit huonoksi, mutta kuitenkin tekemällä ne silti itse omin näkemyksin.

Joko löytyy asiallinen ja perusteltu näkemys vai haudataanko aihe historiaan? Kiitos.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Heikkinen-Piskula
Lukka-Eronen
EJ-Förre

Heikkinen-Piskula on kyllä loistava kaksikko ja aikamoisia järkäleitä molemmat. Sanoisin, että Piskula voisi kuitenkin olla hyvä Lukan rinnalle. Piskula pelaa hyvää ja kokonaisvaltaista peliä ja voisi olla juuri oikea kaveri palauttamaan Lukan aikaisemmalle tasolle. En tiedä kuinka oikea oma kuvani Lukasta on, mutta ymmärtääkseni mies on sen verran kiekollinen että tarvitsee kyllä hyvän puolustavan pelurin viereen jotta pääsee toteuttamaan itseään.
 

Fremont

Jäsen
Jätä vaan ihan rauhassa se edelliskausi pois laskutoimituksistasi, kun tuo tilastojen itsetarkoituksellinen vääristeleminen näkyy turhan helposti läpi. No minäpä autan:

Jani Forsström runkosarjan 2. sijoittuneessa joukkueessa:
- runkosarja 0+6 +4
- playoffs 1+1 -2

Jätetään vaikka sodassa, ei se mitään muuta:

Marttinen 9 pinnaa +2, playoff 0 + 0 +/- 0
Riikola 9 pinnaa -3, playoff 0 + 0 +/- 0

Pellehermanneja siis.

Parasta kaikille jos tällaiset huumorijutut käytäisiin siellä oman joukkueen palstoilla, värilasit ei näkyisi niin selvästi. Täällä kai oli tarkoitus vertailla voimasuhteita eikä kertoilla rivien välissä miten oman joukkueen kaikki pelaajat on parempia kuin inhokin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Heikkinen-Piskula on kyllä loistava kaksikko ja aikamoisia järkäleitä molemmat. Sanoisin, että Piskula voisi kuitenkin olla hyvä Lukan rinnalle. Piskula pelaa hyvää ja kokonaisvaltaista peliä ja voisi olla juuri oikea kaveri palauttamaan Lukan aikaisemmalle tasolle. En tiedä kuinka oikea oma kuvani Lukasta on, mutta ymmärtääkseni mies on sen verran kiekollinen että tarvitsee kyllä hyvän puolustavan pelurin viereen jotta pääsee toteuttamaan itseään.
En tiedä tosiaan käsitykseni oikeellisuudesta, mutta pidän Erosta juuri tuosta syystä parhaimpana vaihtoehtona. Eronen on erittäin varma omassa päässä vaikkei kokonsa puolesta mikään mörssäri olekaan. Heikkinen taas ei ole oikein vakiintunut kenenkään vierellä, joten lähtökohtaisesti ajattelin Piskulan sointuvan siihen. Lisäksi Heikkinen on kuitenki vielä enemmän offensiivinen kuin Lukka. No, eipä siinä, voi Eronen ja Piskula yhtä hyvin vaihtaa paikkojakin, tuon kolmosen pidän kuitenkin koskemattomana.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaksi uutta pelaaja siirtoa, eli TPS hankki puolustaja Piskulan ja HIFK laitahyökkääjä Lession. Arvioin molempien vaikutukset voimasuhteisiin 0,5 pisteen arvoisiksi.

Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:
1. Kärpät 39
2. HIFK 36
3. TPS 34,5
4. JYP 34
5. Tappara 32,5
6. KalPa 32
7. Ässät 31,5
8. SaiPa 31,5
9. Lukko 31,5
10. HPK 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

• SaiPa: 30,5 -> 31,5 (2.7.2018 Denisov)
• Lukko 30,5 -> 31,5 (11.7.2018 Krejcik ja 20.7.2018 Auk)
• Ässät 31 -> 31,5 (16.7.2018 Makkonen)
• HPK 30,5 -> 30,5 (25.7.2018 Laatikainen)
• KalPa 31 -> 32 ( 26.7.2018 Wilson)
• TPS 34 -> 34,5 (27.7.2018 Piskula)
• HIFK 35,5 -> 36 (27.7.2018 Lessio)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Piskulan myötä Tepsin puolustus nousee kutossijalta jaetulle kolmossijalle yhdessä JYPin, HIFK:n ja Lukon kanssa. Arvosanamuutos on 8 -> 8,5.

Puolustus

1. Kärpät 10
2.Tappara 9
3. JYP, HIFK, Lukko, TPS 8,5
7. Ässät,Pelicans, 7,5
9. HPK, KooKoo, Jukurit, KalPa 7
13. Ilves, Sport, SaiPa 6,5
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
On kyllä merkillistä, että se Lukon puolustajien kiekollinen taito ei ole näkynyt viime vuosina (ts. Siitä lähtien kun Virtanen poistui Ruotsiin).

Siitä lähtien, kun Virtanen lähti Ruotsiin eli yksi vuosi siis. Eikö Erik Karlssonin kiekollinen taito ole näkynyt, kun Ottawa kynti viime kaudella? Vai mitä tarkoitat tällä, en ole ihan varma?

"Tavallisen katsojan" okei eli minä olen tavallinen katsoja ja sinä asiantuntija?

En ole, mutta lasken Dufvan ja Virran sellaisiksi.

Jos seuraavassa viestissä et tuo oikeasti asioita esille, miksi Lukon puolustus on niin paljon parempi kuin TPS:n vastaava niin en viitsi enää vastata sinulle. Toistaiseksi olet vain alustavasti arvioinut pelaajia kenestä sinulla ei ollut mitään tietoa, ja mollannut minun arvioitani, väittänyt pelaaja vs pelaaja arvioit huonoksi, mutta kuitenkin tekemällä ne silti itse omin näkemyksin.

En nyt tiedä mitä tarkoitat sillä, että on "niin paljon parempi". Parempi se on ja minun mielestäni se on 7,5 vs. 8,5, ei se nyt mahdoton ero kai ole? Tein pelaaja vs. pelaaja - arviot, koska muuten viestiisi olisi ollut hankala vastata muulla tavalla. Mielestäni se on huono tapa arvioida, koska välttämättä siinä ei tule arvioitua roolien ym. mukaan ja kokonaisuus jää vallan arvioimatta. Mielestäni Lukon puolustus on ennakolta parempi puolustusalueella ja materiaalin laajuudessa. Muilla osin ei hirveän merkittäviä eroja ole.

Joko löytyy asiallinen ja perusteltu näkemys vai haudataanko aihe historiaan? Kiitos.

Hauskaa että minulta näitä penätään koko ajan, vaikka välttämättä asiallisia ja perusteltuja näkemyksiä eivät kaikki toisestakaan leiristä tulevat ole.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lession hankkimisen myötä HIFK:n hyökkäys nousee jaetulle kolmossijallle yhdessä Kärppien ja Ässien kanssa. Arvosanamuutos 8,5 -> 9.

Hyökkäys
1. JYP, TPS 9,5
3. Kärpät, Ässät, HIFK 9
6. Tappara 8,5
7. SaiPa 8
8. KalPa, Lukko, Sport 7,5
11. HPK, Pelicans, Ilves 7
14. KooKoo,Jukurit 6,5
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Lession hankkimisen myötä HIFK:n hyökkäys nousee jaetulle kolmossijallle yhdessä Kärppien ja Ässien kanssa. Arvosanamuutos 8,5 -> 9.

Hyökkäys
1. JYP, TPS 9,5
3. Kärpät, Ässät, HIFK 9
6. Tappara 8,5
7. SaiPa 8
8. KalPa, Lukko, Sport 7,5
11. HPK, Pelicans, Ilves 7
14. KooKoo,Jukurit 6,5
Eikö Koivisto vaikuta mitenkään? Mielestäni aika mainio haku, potentiaalia on ja koeaika pienentää riskiä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Jätetään vaikka sodassa, ei se mitään muuta:

Marttinen 9 pinnaa +2, playoff 0 + 0 +/- 0
Riikola 9 pinnaa -3, playoff 0 + 0 +/- 0

Pellehermanneja siis.

Parasta kaikille jos tällaiset huumorijutut käytäisiin siellä oman joukkueen palstoilla, värilasit ei näkyisi niin selvästi. Täällä kai oli tarkoitus vertailla voimasuhteita eikä kertoilla rivien välissä miten oman joukkueen kaikki pelaajat on parempia kuin inhokin.

Lähinnä tartuin tuohon itsetarkoitukselliseen tehomerkintöjen rajaukseen, jonka olit asettanut kahteen edelliskauteen. Varmasti tietentahtoen tietenkin ja minua vaan ärsyttää tuollainen typerä tilastojen manipulointi.

Varmasti tiedät, että Marttinen ei ollut täydessä kunnossa viime kaudella. Hyvä se on silti ottaa varmasti esiin noin provomielessä. Voin avata tuonne toiseen osioon äänestyksen, kumpi on parempi pelaaja Marttinen vai Forsström, mutta ei taida maksaa vaivaa.

Sinulla on valmiiksi asenteellinen suhtautuminen minun kirjoituksiini ja se vaikuttaa näemmä ulosantiisi. @Scissors pyysi vartavasten mielipiteitä TPS:n puolustuksesta ja sellaisen annoin. Toki arvasin, että se ei turkulaisia miellytä, kun en sitä Liigan parhaimpien joukkoon arvioinut vaan top-6 ulkopuolelle. Varmaan kannattaisi pyytää siellä omassa osiossa, niin saa mukavampia arvioita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joko löytyy asiallinen ja perusteltu näkemys vai haudataanko aihe historiaan? Kiitos.
Minulle ei tuo teidän väittely kuulu, mutta on huvittava nähdä sinun kirjoittavan tämmöistä vaadetta! Minä olen tottunut lukemaan sinulta lähinnä typeriä ja kuittailevia viestin pätkiä.
Eikö Koivisto vaikuta mitenkään? Mielestäni aika mainio haku, potentiaalia on ja koeaika pienentää riskiä.
En viitsi ottaa tryout-miestä mukaan. Sen verran heikko kausi on miehellä alla, etten ole tältä istumalta vakuuttunut siitä, että hän jo valmiiksi laadukkaaseen HIFK:n hyökkäykseen tuo niin paljon parannusta, että se arvosanassa tulisi huomioida. Jos hän pääsee tasolleen ja jopa kehittyy, niin tokihan hän on selkeä vahvistus ja tuo itseasiassa HIFK:n kovin kaipaamaa taitoelementtiä joukkueeseen. Nyt menen kuitenkin matalin odotuksin hänen suhteensa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En tiedä tosiaan käsitykseni oikeellisuudesta, mutta pidän Erosta juuri tuosta syystä parhaimpana vaihtoehtona. Eronen on erittäin varma omassa päässä vaikkei kokonsa puolesta mikään mörssäri olekaan. Heikkinen taas ei ole oikein vakiintunut kenenkään vierellä, joten lähtökohtaisesti ajattelin Piskulan sointuvan siihen. Lisäksi Heikkinen on kuitenki vielä enemmän offensiivinen kuin Lukka. No, eipä siinä, voi Eronen ja Piskula yhtä hyvin vaihtaa paikkojakin, tuon kolmosen pidän kuitenkin koskemattomana.

Ok, tiedät varmasti paremmin TPS:n puolustajien vahvuudet kuin meikäläinen eli varmasti olet ihan oikeassa. Oma käsitykseni oli se, että Heikkinen pelaa kohtuu hyvin myös alaspäin ja sen takia olisi melkein "talentin hukkaamista" istuttaa niinkin varma pakki kuin Piskula vierelle. Mutta jos tosiaan Heikkiselle on ollut vaikeaa löytää paria, niin Piskulan luulisi olevan siihen hyvä ratkaisu. Lähtökohtaisesti tuo on kyllä helvetin kova pari (vaikka itse en voikaan sietää Heikkistä).
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minulle ei tuo teidän väittely kuulu, mutta on huvittava nähdä sinun kirjoittavan tämmöistä vaadetta! Minä olen tottunut lukemaan sinulta lähinnä typeriä ja kuittailevia viestin pätkiä.
.

Jos se on mielipiteesi en asialle voi mitään. Toisaalta tämä sinun kommenttisi menee valitettavasti samaan kategoriaan "tyhmät kommentit", jotka eivät edistä tätä voimasuhde -keskustelua lainkaan.
Itse olen vuosia lukenut sinun arvioitasi, jotka aina ennustavat kärpät mestariksi ennen kauden alkua, mutta silti en ole kommentejasi haukkunut typeriksi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tallinder, Juolevi, Berger, Keskitalo ja Reunanen vaihtuneet Lukkaan, Piskulaan ja Isiguzoon ja nyt se on sitten kauheaa katsottavaa? Asiat näemmä voi nähdä monella tavalla.
Älä unohda Fraseria!

Pois lukien Tallinder, joka kondiksessa ollessaan oli Liigan ylivoimaisesti paras puolustaja niin aika lailla tasan menneet TPSllä lähtijät ja tulijat näin ulkopuolisista värilaseista katsoen. Tallinderin kohdalla toki sama kuin meillä Heiskasen eli mahdoton paikattava.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Piskulan myötä Tepsin puolustus nousee kutossijalta jaetulle kolmossijalle yhdessä JYPin, HIFK:n ja Lukon kanssa. Arvosanamuutos on 8 -> 8,5.

Puolustus

1. Kärpät 10
2.Tappara 9
3. JYP, HIFK, Lukko, TPS 8,5
7. Ässät,Pelicans, 7,5
9. HPK, KooKoo, Jukurit, KalPa 7
13. Ilves, Sport, SaiPa 6,5
Olet @McTorso tehnyt hyvää työtä näissä vertailussa, mutta itse antaisin Pelicansin pakistolle enemmän kuin tuon 7,5.

Mikko Kousa - Casimir Jürgens
Oliwer Kaski - Miihkali Teppo
Henrik Nilsson - Nico Manelius
Keni Karalahti - Aleksi Ek
Santtu Kinnunen - Toni Hannukkala

Yleispakki Jürgens löi läpi itsensä jo viime kaudella ja onnistunut kausi palkittiinkin MM-leiritykseen pääsyllä. Kousa on liigan kovimpia rightin-puolen viivapelotetteita ja Kaski on kovaa vauhtia tulossa tälläiseksi. Mielestäni kaikki kolme ovat EHT-tason miehiä

Vääntövoimaa pakistoon tuovat Teppo, Manelius, Nilsson ja Karalahti. Teppo ja Manelius ovat kumpikin riittävän hyviä puolustavan pakin rooliin valtaosassa liigajoukkueista (mikäli vaan terveenä pysyvät). Nilsson on itselle täysi arvoitus, mutta löytyyhän mieheltä viimeiseltä kolmelta kaudelta 149-peliä SHL:ssä (nämä tosin heikohkossa Karlskronassa). Karalahti taasen on Niemisen luottomies, joten eiköhän Nemo tiedä mitä miehestä saa irti.

Taustatukea nuorisokaartista antavat jo viime kaudella liigassa debytoinut Ek, kesän NHL-varaus Kinnunen ja Peliitoissa pääosin viime kaudella pelannut Hannukkala.

Lisäksi kerrankin Pelicans pakistossa on kätisyydet kunnossa, viisi rightia ja viisi leftiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös