Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2009-2010

  • 902 805
  • 2 180

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jees, ja Tps hyökkäys ei todellakaan ole omiin silmiini pistettä Ässiä kovempi. Eiköhän näihinkin toki selvyys tule kauden aikana.

No aivan päin helvettiähän suurin osa näistä muka muka pisteytyksistä on. Ja tottahan toki oman suosikkinsa näkee hieman eri valossa kuin muut.

Seuraavan kerran kun joku laittaa näitä arvosanoja, hän voisi vaikka pistää hieman selkeämpää selvitystä joka johti ko. päätelmään. Tuo Seesamin lista aivan järjetön. Selkeästi jotain tietoa löytyy noin kolmesta-viidesta joukkueesta mutta kaikki muut on per... siis hatusta revitty.

Kyllähän itseäkin hieman askaruttaa tuo Tapparan aliarviointi. Toki, kuten aiemmin totesinkin, niin valmennus askaruttaa (ja toisaalta muutaman hyvän pointin jälkeen myös sentteritilanne, mutta ei niin suuressa määrin). Mutta jos hyökkäyksessä on viisi (jos Ojanen lasketaan mukaan) kaveria jotka ovat kahden viime kauden aikana pelanneet vähintään yhden yli 40 pisteen kauden (pari jopa yli 50 pist.), lisäksi taustalta löytyy pari noin 30 pisteen jannua plus muutama hyvinkin lupaavaksi (useammankin osalta todettu) todettu nuorukainen niin en voi millään olla samoilla linjoilla arvostelijoiden kanssa.

Mutta mielipiteet ovat kuin persreikiä jne. Ei kannata hermostua, katotaan miten käy kunhan kausi pyörähtää kayntiin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves (Liigan huippujen (Genoway & Seikola) takana vaikuttaa sekä hyökkäys että puolustus melko köykäiseltä. Miten Pitkämäki toipuu floppikaudesta?)

Ilveksen materiaali ei ole paperilla vahvimmasta päästä, mutta näistä on kuitenkin todettava muutama seikka:

1. MV:

Pitkämäen yksi floppikausi sumentaa sen seikan, että hän on kuitenkin ollut tätä ennen ylemmän keskitason veskari ja kokemus auttaa varmasti pesemään mielestä yhden pettymyksen. Toisaalta Korhonen kakkosena ei myöskään ole mikään katsomaton kortti, vaan aiemmin ykkösen vastuutakin kantanut konkari ja pystyy tarvittaessa ottamaan isompaakin vastuuta.

Eiköhän tämäkin osasto siis hoidu jotakuinkin keskinkertaisesti.


2. Pakisto:

Seikolan huippukausi tuskin toistuu aivan sellaisenaan, mutta silti hänen panoksellaan saadaan kasaan jo yksi kova ylivoima. Mikko Kuukka on edelleen kehittyvä oman pään varma luutija, joka ennen viime kauden loukkaantumistaan oli tekemässä läpimurtoa puolustavien pakkien eliittiin.

Tukiokin on hyvätasoinen pakki kakkospariin. Hulkkonen ja Bruun ovat katsomattomia kortteja, joista etenkin ensin mainittu voi flopata pahasti, mutta kyllä hänelläkin eväitä on hoitaa vähintään kolmosparin vastuu kelvollisesti. Taustalla Näppilä, Akkanen, Aalto ja Laine tuovat syvyyttä - kuntoihme Näppilältä on odotettavissa isoakin tasonnostoa.

Ei siis Seikolan jälkeen aivan tyhjää ole, vaan taustalla häärii useita kokeneita kavereita. Loukkaantumisherkkyys on itselleni suurin huolenaihe.


3. Hyökkäys:

Genoway ei ole omissa papereissani mikään niin varma huipputekijä kuin arvioissa on esitetty. Hänen kautensa Ruotsissa ei kuitenkaan ollut niin loistelias kuin Ilveksessä vietetty aika antoi luvata. Sen sijaan Marjamäki, Pesonen, Anttila ja Kauvosaari ovat omissa rooleissaan ylemmän keskitason liigapelaajia. Määttänenkin pystyy hoitamaan 2.-3. sentterin tai näiden ketjujen laiturin tontin edelleen kelvollisesti.

Haasteena on pikemminkin sentteriosasto ja maalinteko. Genowayn onnistuminen ja terveenä pysyminen on siis ehdoton vaatimus, koska ykkössentteriksi ei muista ole. Laituriosastollakin rymistelijöitä riittää, mutta varsinaisia snipereita ei välttämättä. Salosella on potentiaalia, eikä Snellmanin vajaan 20 maalin kausista Saipassa ole kuin vuosi (kausina 2006-2008 36 maalia). Pellisestä ja Raskista tuskin saadaan vielä tällä kaudella merkittävää apua maalinteko-osastolle, eikä Korhosenkaan maalivainu ole päässyt kehittymään parin kauden jämäminuuteilla. Tähän onkin todettava, että hyvän maalivainun omaavalla Rajalalla olisi ollut elämänsä paikka napata suoraan paikka ykkösen laidalta Pesosen/Marjamäen ja Genowayn rinnalta, mutta valitettavasti kävi kuten kävi.

Joka tapauksessa rutinoituja hyökkääjiä kokoonpanossa riittää, mutta kysymys kuuluu, onko kokoonpano tasapainosta kädellisten ja kädettömien suhteen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Ilves:


MV: 4

Tästä olisin yllättynyt, mutta kun kyseessä on HIFKin mies, niin ei yllätä niin paljoa.

Pitkämäki - Korhonen liigan paskin kaksikko? ...sano mäyräkoira ku muniansa nuoli. Osoittaa puusilmäisyyttä, jos katsoo putkinäköisesti Pitkämäkeä vain viime kauden perusteella maalivahtien-hautausmaa-joukkue HIFKissä.

Pitkämäen statseja(ilman HIFK -taaperrusta):

2002-2003 Runkosarja päästetyt maalit 2.55, torjunta% 92.5
2003-2004 2.48, 92.0
2004-2005 3.03, 90.9
2005-2006 2.47, 91.9
2006-2007 2.33, 92.5
2007-2008 2.78, 90.1
2008-2009 2.65, 90.5

Lisäksi etenkin Ilveksessä ja Morassa pelatessaan onnistunut playoffeissa lähes aina hyvin. Muun muassa Ilveksestä yksi yli 94 torjunta% po:ssa ja Morassa karsintasarjassa Elitserieniin viime kaudella 94.3%. Odotettavissa ensi kaudella siis torjunta%, joka näyttää varmasti yli 91!

Korhosesta sen verran, että pelasi Toivosen kakkosena helvetin hyvin viime kaudella - useinmiten maalille päästessään pelasi jopa paremmin kun Toivonen!

Pitkämäki - Korhonen pari on ensi kaudella Liigan top-5 parivaljakko!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sentterinelikkona Lehterä - Ryhänen - Ojanen?/Kangasniemi - Lucenius/Kangasniemi on korkeintaan liigan alempaa keskitasoa

Tämä on mielenkiintoinen arvio. Itse en näe kuin Bluesin, HIFK:n ja Kärppien sentteriosaston selvästi vahvempana. Nämäkin lähinnä vahvan kakkossentterin takia, alemmissa ketjuissa taso tippuu niilläkin.

Lähes jokaisessa arviossa Tapparan puolustus on saanut paremman arvosanan kuin hyökkäys. Itse näen asian päinvastoin. Vaikka puolustukseen tuli huippukaksikko Saravo-Mäntylä, tuo puolustus ei vieläkään pysty tukemaan hyökkääjiä tarpeeksi. Omissa ei pyöritä yhtä paljon kuin ennen ja peliä avataan nopeammin, mutta ylivoimaan tai ihan 5vs5-peliin ei löydy viivamiestä edelleenkään. Saravo ja Mäntylä varmaankin tekevät molemmat reilu 20 pistettä, mutta maaleja näistä on valitettavan pieni prosentti.

Kuten edellä on kerrottu, hyökkäyksessä on neljä 40 pisteen miestä ja potentiaalia tuon rajan rikkomiseen löytyy näiden viiden lisäksi ainakin Ryhäseltä ja Strömbergilta. Eiköhän Ojanenkin sen verran saa itsensä kasaan, että käy puhumassa ylivoimalla taas vähintään 30 pistettä. Kaikki eivät tietenkään yllä tuohon samalla kaudella, mutta kaksi kovaa hyökkäysketjua riittää pitkälle kuten esim. JYP viime kaudella osoitti.

Muista joukkueista JYPin alkukaudesta voi veikata tuskaista ja sitä kautta kärkisijat jäävät luultavasti haaveeksi. Viime kaudella JYP sai todella loistavan alun sarjaan ja keräsi tuolloin tarpeeksi pisteitä runkosarjan voittoon, vaikka tahti hiipuikin loppua kohden. Nyt enemmän tai vähemmän mestaruuskrapulainen JYP lähtee sarjaan ilman ylivoimaisesti tärkeintä syömähammastaan hallitsevana mestarina, jonka kaikki haluavat voittaa. Kevätpuolella JYP saattaa jälleen nousta mestaruussuosikkien joukkoon, mutta syyspuoli on vaikea, luulen niin.

KalPalla saattaa käydä hiukan samalla tavalla, mutta pudotus ei ole yhtä raju. Vaikka pronssia varmasti juhlittiin, nälkää jäi rutkasti. Myöskään vastaavan tason menetyksiä ei tullut. Avainkysymys lienee, miten KalPa pystyy pelaamaan ennakkosuosikin asemassa. Enää KalPa ei yllätä ketään ja kaikki tietävät heidän vaarallisuutensa.

Sekä KalPa että JYP ovat hetkessä nousseet kärkijoukkueiksi. Mielenkiintoista nähdä, miten kumpikin pystyy elämään sen kanssa. Riittääkö esimerkiksi jyväskyläläisten katsojien pinna, jos alkukausi ei olekaan samanlaista ilotulitusta kuin viime kaudella?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavan kerran kun joku laittaa näitä arvosanoja, hän voisi vaikka pistää hieman selkeämpää selvitystä joka johti ko. päätelmään. Tuo Seesamin lista aivan järjetön. Selkeästi jotain tietoa löytyy noin kolmesta-viidesta joukkueesta mutta kaikki muut on per... siis hatusta revitty.

Mutta mielipiteet ovat kuin persreikiä jne. Ei kannata hermostua, katotaan miten käy kunhan kausi pyörähtää kayntiin.

Niin, tämän listan tulos on tottakai oman ''ammattitaitoni'' tuotos, voisitko vaikka laittaa ylös ne asiat, jotka mielestäsi ovat vinksallaan sen sijaan, että mainitset ympäri pyöreästi, että kaikki mielipiteeni ovat täysin vääriä. Saadaan katsos näin pientä keskustelua pystyyn mikä onkin keskustelufoorumin tarkoitus :)

Mutta joo sen myönnän, että Tapparan hyökkäysbongot jäi näemmä hieman alhaisiksi. Nostan pisteitä 0,5 verran, mutta en enempää sillä 2. ensimmäisen ketjun takaa ei löydy kuin junnuja tai sitten muuten vain liigan alempaankeskikastiin kuuluvia pelaajia.


EDIT:
Tästä olisin yllättynyt, mutta kun kyseessä on HIFKin mies, niin ei yllätä niin paljoa.

Totta turiset. En millään näe Ilveksen maalivahtitilannetta 4 parempana juurikin Pitkiksen takia. Viime kausi pöksyiltä oli niin traumaattisen huono, että pienellä positiivisuudellakaan en pysty maalivahtipelin numeroa nelosesta muuttamaan.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Kyllä nyt luulee oikeasti Porin poijjaat joukkueestaan hieman liikoja. Heti jos joku sanoo pahankin sanan niin johan sieltä tulee Työttömien Hitsareiden RY ja tekee vastahyökkäyksen.

Mikä tekee esimerkiksi Ässien puolustuksesta sellaisen, että se olisi edes liigan 10 parhaimman puolustuksen joukossa? Uusitalo osoitti viime kaudella potentiaaliaan, muuta muuten puolustus on kädettömämpi kuin Halosen Tarja. Tokihan se on mahdollista, että Sammalkangas on käynyt kesällä treenaamassa Alexandr Ovechkinin kanssa ja oppinut salaisia kiekkotaitoja tai, että Jussi Heikkinen osoittautuu uudeksi CoryMuprhyksi ja tekee huimat 40 pistettä runkosarjassa. Vaan kuinka realistista se on? Jesse Jyrkkiönkin tulisi tehdä aikamoinen tasonnousu viime kaudesta. Vastuuta tuli kyllä, mutta pisteet uupuivat.

Hyökkäyksestä toki löytyy nuoria ja lupaavia pelaajia kuten Huhtala, Savinainen, Salminen, Huhtanen sekä Sillanpää. Näiden lisäksi löytyy käsiä Kivenmäen, Kuparisen ja ison kysymysmerkin kanssa varustellun Pirosin myötä. Vaan riittävätkö oikeasti nämä nimet viemään Ässät sinne minne se haluaa? Enpä oikein usko.

Ja tiedoksi, että puhe oli tässä viestissä ÄSSIEN pelaajistosta eikä TPS:n joten turha vetää mitään vastapalloa "NO VITTU TEPSILLÄ VIELÄ PASKEMPI".. Ne eivät minua kiinnosta.
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
...voisitko vaikka laittaa ylös ne asiat, jotka mielestäsi ovat vinksallaan sen sijaan, että mainitset ympäri pyöreästi, että kaikki mielipiteeni ovat täysin vääriä...

Äläs nyt, myönsinhän juuri että omaat selkeästi tietoa ainakin kolmesta, ellet peräti viidestä joukkueesta joten kaikki mielipiteesi eivät suinkaan ole täysin vääriä.

Pyrin pistämään sulle jonkilaista kompilaatiota piakkoin!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on mielenkiintoinen arvio. Itse en näe kuin Bluesin, HIFK:n ja Kärppien sentteriosaston selvästi vahvempana.

Kärkijoukkueiden jälkeen on toki tasaista tällä rintamalla, joten järjestys on lähinnä mielipidekysymys.

Oma subjektiivinen näkemykseni on, että Ilveksenkin (jonka sentteriosasto Genoway-Määttänen-Kauvosaari-Niinimäki/Pellinen ei ole missään nimessä liigan kärkipäätä) tilanne on tällä osastolla hivenen parempi kuin Tapparalla. Tämä lähinnä siksi, että Kauvosaari ja Määttänen ovat kummatkin kelvollisia kakkossenttereiksi. Tapparalla tasonpudotus Lehterän jälkeen on selvempi.

Tapparan sentteriosastolla on toki potentiaalia suurempaan tasonnostoon kuin monella muulla, mutta viime kauden näyttöihin perustuen näkemykseni on tämä.

Tapparan pakiston osalta totean, että oman pään peli on petraantunut varmasti usealla pykälällä. Kuten totesit - ylivoimaan ei kuitenkaan löydy merkittävää viivapelotetta, joka saattaa nousta merkittäväksikin ongelmaksi. Mäntylä ja Saravo eivät ainakaan viime näkemän ole olleet mitenkään erikoisia laukojia, joten Tapparakin joutunee rakentamaan ylivoimakuvioitaan vahvan maalineduspelin varaan.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ilveksen materiaali ei ole paperilla vahvimmasta päästä, mutta näistä on kuitenkin todettava muutama seikka:

1. MV:

Pitkämäen yksi floppikausi sumentaa sen seikan, että hän on kuitenkin ollut tätä ennen ylemmän keskitason veskari ja kokemus auttaa varmasti pesemään mielestä yhden pettymyksen. Toisaalta Korhonen kakkosena ei myöskään ole mikään katsomaton kortti, vaan aiemmin ykkösen vastuutakin kantanut konkari ja pystyy tarvittaessa ottamaan isompaakin vastuuta.

Eiköhän tämäkin osasto siis hoidu jotakuinkin keskinkertaisesti.
Samaa mieltä, mutta huomattavasti levollisempi olisin Ilves-fanina, mikäli Pitkämäki ei olisi viime kaudella flopannut niin pahasti. Korhonen on toki erittäin pätevä kakkosvahti.



2. Pakisto:

Seikolan huippukausi tuskin toistuu aivan sellaisenaan, mutta silti hänen panoksellaan saadaan kasaan jo yksi kova ylivoima. Mikko Kuukka on edelleen kehittyvä oman pään varma luutija, joka ennen viime kauden loukkaantumistaan oli tekemässä läpimurtoa puolustavien pakkien eliittiin.

Tukiokin on hyvätasoinen pakki kakkospariin. Hulkkonen ja Bruun ovat katsomattomia kortteja, joista etenkin ensin mainittu voi flopata pahasti, mutta kyllä hänelläkin eväitä on hoitaa vähintään kolmosparin vastuu kelvollisesti. Taustalla Näppilä, Akkanen, Aalto ja Laine tuovat syvyyttä - kuntoihme Näppilältä on odotettavissa isoakin tasonnostoa.

Ei siis Seikolan jälkeen aivan tyhjää ole, vaan taustalla häärii useita kokeneita kavereita. Loukkaantumisherkkyys on itselleni suurin huolenaihe.
Seikolan takana on hyvä kakkospari Tukio-Bruun, mutta puolet pakistosta sisältää kuitenkin melkoisen määrän kysymysmerkkejä (Kehittyykö Kuukka vielä? Nostaako Hulkkonen tasoaan, vai jatkuuko viime kausien taaperrus? Onko muista paikkaajiksi?)


3. Hyökkäys:

Genoway ei ole omissa papereissani mikään niin varma huipputekijä kuin arvioissa on esitetty. Hänen kautensa Ruotsissa ei kuitenkaan ollut niin loistelias kuin Ilveksessä vietetty aika antoi luvata. Sen sijaan Marjamäki, Pesonen, Anttila ja Kauvosaari ovat omissa rooleissaan ylemmän keskitason liigapelaajia. Määttänenkin pystyy hoitamaan 2.-3. sentterin tai näiden ketjujen laiturin tontin edelleen kelvollisesti.

Haasteena on pikemminkin sentteriosasto ja maalinteko. Genowayn onnistuminen ja terveenä pysyminen on siis ehdoton vaatimus, koska ykkössentteriksi ei muista ole. Laituriosastollakin rymistelijöitä riittää, mutta varsinaisia snipereita ei välttämättä. Salosella on potentiaalia, eikä Snellmanin vajaan 20 maalin kausista Saipassa ole kuin vuosi (kausina 2006-2008 36 maalia). Pellisestä ja Raskista tuskin saadaan vielä tällä kaudella merkittävää apua maalinteko-osastolle, eikä Korhosenkaan maalivainu ole päässyt kehittymään parin kauden jämäminuuteilla. Tähän onkin todettava, että hyvän maalivainun omaavalla Rajalalla olisi ollut elämänsä paikka napata suoraan paikka ykkösen laidalta Pesosen/Marjamäen ja Genowayn rinnalta, mutta valitettavasti kävi kuten kävi.

Joka tapauksessa rutinoituja hyökkääjiä kokoonpanossa riittää, mutta kysymys kuuluu, onko kokoonpano tasapainosta kädellisten ja kädettömien suhteen.
Ilveksellä on paljon 2-3 ketjun hyökkääjiä, mutta löytyykö sieltä kuitenkaan takuuvarmoja 15-20 maalin miehiä Genowayn laitoihin? Ilveslaitureiden maaliennätykset aikaisemmilta kausilta ei ainakaan tähän viittaa, mutta voi toki olla että tasonnousua tapahtuu. Millä perusteella muuten nuo em. pelaajat (Marjamäki, Pesonen, Anttila ja Kauvosaari) ovat omissa rooleissaan ylemmän keskitason liigapelaajia? Eikös he kaikki ole lähtökohtaisesti 1-2 ketjun pelaajia ja siinä roolissa mielestäni vaikuttavat melko keskinkertaisilta näin etukäteen.
 
Kyllä nyt luulee oikeasti Porin poijjaat joukkueestaan hieman liikoja. Heti jos joku sanoo pahankin sanan niin johan sieltä tulee Työttömien Hitsareiden RY ja tekee vastahyökkäyksen.

Mikä tekee esimerkiksi Ässien puolustuksesta sellaisen, että se olisi edes liigan 10 parhaimman puolustuksen joukossa?

No kuka Työtön Hitsarit Ry:stä on Ässien puolustusta sitten ylistänyt tai rankannut 10:n sakkiin kuuluvaksi? Eikä se Jyrkkiö päässyt kuin piipahtamaan jäällä 8:ssa runkosarjaottelussa. Totta kuitenkin, ettei pojan rahkeet viime kaudella riittäneet.

Mielipiteeni on tällä hetkellä se, että muutama joukkue erottuu muiden yläpuolelle (Jokerit, Kärpät, KalPa, JYP). Tosin tuohonkin nelikkoon voi onnistuessaan hyvinkin nousta esim. Blues, HIFK, Lukko. Keskikasti ja peräpää tulevat olemaan uskoakseni aikalailla tasaiset ja piste-erot sijojen 8-14 välillä tulevat olemaan melkoisen pienet. Esimerkiksi viime kaudella sijojen 8-13 piste-ero oli 8 pistettä. Pienestä se tulee olemaan tälläkin kaudella kiinni.
 

Radek

Jäsen
Taitaapi sieltä vielä olla muutama hyökkääjä tulossa. "Tähti" sentteri ja 2-3 ketjun sena kun vielä saadaan, niin mielestäni tepsi nousee heittämällä ohi Ässien.
Eli Ässät on tällä hetkellä TPS vahvempi? Tästä voimme olla samaa mieltä... Katsellaan sitten uudestaan, kun nämä herra x:t on hankittu. Lisäksi TPS tuskin on sarjan ainoa joukkue, joka hankkii vielä pelaajia.

Luultavasti Suominen tulee kuitenkin olemaan tulevalla kaudella liigan 1-3 Top hyökkääjän joukossa.
Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan. Ässissä pelaa muuten neljä Suomista nuorempaa ja kovempaa pistemiestä (viime kaudella).

No, jäädään odottelemaan, josko Tuomas Suominen nousee samalle tasolle Pirneksen, Hentusen, Kapasen, Jantusen, Hirson, Kuuselan, Viuhkolan jne. jne. kanssa ja jopa ohi.

Kyssäreitä vielä liikaa ilmassa, mutta aikaa kauden alkuun kuitenkin riittävästi. Luotto Vuoreen on kova, löytää varmasti vielä puuttuvat palaset.
Tosiaan, kyssäreitä on ilmassa. Niistä ylivoimaisesti suurin on Leggio. Ensimmäistä kertaa Euroopassa pelihommissa ja hän tulee sarjasta, josta tänne raahatut "vahvistukset" ovat olleet suuremmissa määrin silkkoa.
 
Tosiaan, kyssäreitä on ilmassa. Niistä ylivoimaisesti suurin on Leggio. Ensimmäistä kertaa Euroopassa pelihommissa ja hän tulee sarjasta, josta tänne raahatut "vahvistukset" ovat olleet suuremmissa määrin silkkoa.

Mestis-tasoisessa ECHL:ssä pelasi viime kaudella 39 torjuntaprosentilla 91,6 ja pmka:n ollessa 2,26. Pääsi pelaamaan yhden ottelun AHL:ssä vakuuttavalla torjuntaprosentilla 78,8.

Voi toki noustakin uudelle tasolle.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mestis-tasoisessa ECHL:ssä pelasi viime kaudella 39 torjuntaprosentilla 91,6 ja pmka:n ollessa 2,26. Pääsi pelaamaan yhden ottelun AHL:ssä vakuuttavalla torjuntaprosentilla 78,8.

Voi toki noustakin uudelle tasolle.
GAA oli sarjan paras, muttenkin jannu on kerännyt aika hyvin palkintoja. Aika arpa, mutta jonkin verran potentiaalia kyllä pitäisi löytyä.
 

Powell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,New Jersey Devils,Arsenal
Mestis-tasoisessa ECHL:ssä pelasi viime kaudella 39 torjuntaprosentilla 91,6 ja pmka:n ollessa 2,26. Pääsi pelaamaan yhden ottelun AHL:ssä vakuuttavalla torjuntaprosentilla 78,8.

Voi toki noustakin uudelle tasolle.

Kyllä Upi siitä liiga tason veskarin koulii. Muutenkin luotan, ettei olla hankittu ihan vaan sikaa säkissä, kun joku on ollut pakko saada. Scouttauskin ilmeisesti hoidettu melko hyvin. Tottakai vielä ?, mutta uskoa kaveriin löytyy. Lisäksi Engrenistä tulee vielä kehittymään hyvän tason mv Sm-liigaan. Luultavasti parin kauden sisällä.

Edit: Ja pelasihan Salakkin suht samanlaisilla tilastoilla ECHL-tasoisessa Mestiksessä. Mitä sitten kävikään, kun pääsi osaavaan valmennukseen? Leggiosta uusi Salak tai sitten ei, mutta mahdollisuudet siihen kyllä ovat ihan hyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Sekä KalPa että JYP ovat hetkessä nousseet kärkijoukkueiksi. Mielenkiintoista nähdä, miten kumpikin pystyy elämään sen kanssa. Riittääkö esimerkiksi jyväskyläläisten katsojien pinna, jos alkukausi ei olekaan samanlaista ilotulitusta kuin viime kaudella?

Näin KalPan kannattajana tilanne on kieltämättä kutkuttava. Yhdessä kaudessa noustiin sarjan sylkykupista mitalikolmikkoon.

Vaikea uskoa, että joukkue potisi krapulaa, saati kotiyleisö. Nälkää jäi, kuten sanoit, ja joukkue vahvistui entisestään viime kaudesta a la Kalle Kerman ja Ari Ahonen. Lisäksi nuoret ovat vielä kokeneempia ja taitavampia. Kolmas hieno asia on se, että joukkueen runko on pysynyt hienosti kasassa ja ylistetty Pekka Virta on saanut jo useamman vuoden työskennellä pelaajiensa kanssa.

Se on jännä juttu, että nälkä kasvaa syödessä, ja viime kaudella iloittiin jokaisesta voitosta mitä vain saavutettiin. Ensi kaudella odotetaan parannusta viime kaudesta. Niin se vain on. On mielenkiintoista seurata mitä media alkusyksystä meinaa, onko KalPa jo noteerattu ihan terävimpään kärkeen vai keskikastiin? Itse ja varmaan moni muukin KalPan kannattaja haaveilee finaalista. Se miten kaunista ja edistyksellistä kiekkoa KalPa viime kaudella pelasi, voidaan hyvinkin saavuttaa ensi kaudella finaalipaikka.

Itse arvioisin KalPan ensi kauden runkosarjassa viiden parhaan joukkoon. JYP:lla ei ole niin väliä. Vihasin sitä joukkuetta viime kaudella. Ensi kaudella toivottavasti ei tarvitse vihata niin paljoa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Joukkue on hyvin pitkälti sama kuin edellisellä kaudella, eikä pronssimitali automaattisesti tee pelaajista huippuja.

Ymmärrän tuon maltillisenkin kannan, mutta kukaan ei pysty kiistämään sitä, että KalPa ei olisi materiaaliltaan TOP3 sakkia olisi tällä hetkellä. Kerman & Miettinen hyökkäykseen, Andersson puolustukseen ja Ahonen <-> Oksa ja itse väitän, että KalPa on ainoastaan vahvistunut.

Miettisen kohdalla hän näyttää olevan jossakin määrin aliarvostettu ja iän myötä "huonontunut". Tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa, vaan mies pelasi viime kaudella ehkä elämänsä parasta lätkää ja tulee olemaan KalPalle todellinen vahvistus. Hyvä parivaljakon KalPa hankki Sahlstedtin ja Samin taakse Miettisen ja Kermanin muodossa.

Puolustus tosiaan on KalPan heikkous ja ainoa todellinen kysymysmerkki, mutta potentiaalia siitäkin on kasvaa aina mestariainekseksi. Nuoria jätkiä on paljon (Seppänen, Hirvonen & Kukkonen) joilla kasvun rajoissa on vain taivas rajana. Jalasvaara, Timonen ja Andersson on pelaajia jotka alkaa lähetymään sitä parasta ikää kiekkoilijana ja ainakin Jalasvaaran lasken hyväksi liigapuolustajaksi. Andersson on itselle täysin uusi tuttavuus vaikka Ruotsissa onkin pelannut, enkä voi välttyä vertailemasta Välivaaran viimmeisiin Allsvenskan pisteisiin ja ero ei ole valtava. Timoselta varmaan jokainen SM-liigaa seuraavaa odottaa enemmän.

Maalivahtikaksikko ei ole ehkä loistava kuten JYPin vastaava, mutta vähintään hyvä ja tasainen. Itse odotan AA:lta todella paljon ja oli viime kaudella paikkapaikoin parempi miljoona-Honkeakin.

Ja ei, minulla ei tule koskaan olemaan minkäänlaisia kalpalaseja tjsp. päässä, mutta minulle ei tuota ongelmia nimetä parempi materiaalisia joukkueita oman suosikkini edelle. Mutta toki ymmärrän täysin KalPafanien rauhalliset mietteet ennen kauden alkua, kun viime vuodet on ollut mitä on. (Viime kausi poikkeus).
 

susi

Jäsen
Oma subjektiivinen näkemykseni on, että Ilveksenkin (jonka sentteriosasto Genoway-Määttänen-Kauvosaari-Niinimäki/Pellinen ei ole missään nimessä liigan kärkipäätä) tilanne on tällä osastolla hivenen parempi kuin Tapparalla. Tämä lähinnä siksi, että Kauvosaari ja Määttänen ovat kummatkin kelvollisia kakkossenttereiksi. Tapparalla tasonpudotus Lehterän jälkeen on selvempi.

Oranssein lasein katsottuna tämä kyllä kääntyy Tapparan voitoksi. Verrataanpa senttereita rooleitta.

1. Sentterit

Lehterä - Genoway

Aika saman tasoisia pelaajia. Tosin Colbysta ollaan nähty Suomessa vasta 10 peliä kun taas Lehterän kyvyt ja potentiaalit kaikki kyllä tietävät. In best scenario, Jori ottaa Jarkko Immosen jättämän parhaan sentterin roolin itselleen ensi kaudella. Pystyykö taas Colby jatkamaan koko kauden kuten viime syksyn Ilveksessä, en usko. Muistaakseni Colby teki 90% pisteistään kotikaukalossa, pitkän kauden aikana pitäisi myös pysty kantamaan joukkuettaan vieraspeleissäkin. Myöskään loppukausi Ruotsissa ei mennyt vakuuttavasti. Anyway, viimeistään se että Genoway missaa ensimmäisen kuukauden pelit kääntää tilanteen Tapparan voitoksi.

2. Sentterit

Ojanen - Määttänen

Ojanen jatkaa, muuhun en usko. Muussa tapauksessa tehdään vertailu uudestaan. Tätä en edes perustele, voitto Tapparalle.

3. Sentterit

Ryhänen - Kauvosaari

Millä logiikalla 28 pisteen Kauvosaari olisi lähtökohtaisesti parempi kuin 34 pisteen Ryhänen? Tämän pistäisin tasuriksi.

Kangasniemi/Lucenius - Niinimäki

Ilveksen hylkiö Kangasniemi yllättää kyllä monet kunhan pääsee taas kaukaloon pahan loukkaantumisen takia. Toisaalta Lucenius on yksi oman ikäluokkansa Suomen huipuista ja matkalla kohti tähtiä, suurta potentiaalia joista viime kaudella peliaikaa saadessaan osvittaa saatiin. Jessestä en totea muuta kuin että Uuno on Uuno. Piste Tapparalle.

Kyllä tää vertailu nyt aika selkeesti Tapparalle kääntyi.

Yleisesti ottaen Tapparaan liittyviä vertailuja lukiessa ei voi kuin hymy tulla, tosin kun viime kautta miettii niin nopeasti se hymy hyytyy. Mutta pakko on uskoa siihen, että opiksi on viime kaudesta otettu. Viime kautta en enää analysoi mutta jos noista asioita missä viime kaudella mentiin mönkään osataan nyt tehdä oikein niin vahvoilla ollaan. Tapparan noin 15 yhden maalin tappiota puhuu myös sen puolesta että ei se menestyminen kovin kaukana ollut. Muistaako kukaan Kalpan edellistä kautta..?

Pakistossa on Mäntylän ja Saravon toimesta kaksi TOP-5 kahden suunnan puolustajaa. Lisäksi ok-kakkospari tasoa olevat Halme ja Korhonen. Nhl-varaus Ilvoselta ja Malkamäeltä odotetaan nyt selkeää tasonnostoa kun valmennusjohto taitaa vihdoin mahdollisuuden antaa. Yksi "benoit" toki tekisi puolustuksesta finaalikelpoisen mutta eipä sellaista taida tulla.

Hyökkäyksessä taas yksi liigan kirkkaimmista tähdistä ensi kaudella eli Jori Lehterä, ja tosiaan paljon potentiaalia ja jo näytettyä osaamista. Enlund, Koskela, Strömberg, Ville Nieminen ja kumppanit. Ja tähän kun lisätään vielä Janne Ojanen niin kruunaa kokonaisuuden. Ei paperilla parasta mahdollista mutta ei suinkaan 11. paras kuten viime kauden sijoitus harjaanjohtavasti osoittaa.

Paljon on nyt valmennusjohdon käsissä, mutta uskon keväisten huonojen asioiden johdosta että Mikko Saarinen on paljon vahvempi mies ihmisenä ja myös tätä kautta valmentajana. Lisäksi Saarinen sai tiimiinsä oman tutun kaverin Mattilan ja Sasha Barkov on nyt mukana alusta asti joten näillä siirroilla on odotettavissa tasonnostoa valmenuksen osalta jatkossa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
2. Sentterit

Ojanen - Määttänen

Ojanen jatkaa, muuhun en usko. Muussa tapauksessa tehdään vertailu uudestaan. Tätä en edes perustele, voitto Tapparalle.

3. Sentterit

Ryhänen - Kauvosaari

Millä logiikalla 28 pisteen Kauvosaari olisi lähtökohtaisesti parempi kuin 34 pisteen Ryhänen? Tämän pistäisin tasuriksi.

Kangasniemi/Lucenius - Niinimäki

Miksi et perustele? Viime kaudella (24peliä) 0,54 pistettä/peli Ojanen verrattuna (58 peliä) 0,53 pistettä/peli Määttäseen. Miksi et vertaa? Koska Ojanen on "legenda"? Voin kertoa sinulle, että toinen näistä pelaajista pelaa ensi kaudella SM-Liigassa toinen ei. Voit miettiä kumpi on kumpi.

Sitten kun verrataan, että Ryhänen+Kangasniemi kaksikkoa tuohon Määttänen+Kauvosaari kaksikkoon niin vertailu kääntyy selkeästi Ilvekselle.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Miksi et perustele? Viime kaudella (24peliä) 0,54 pistettä/peli Ojanen verrattuna (58 peliä) 0,53 pistettä/peli Määttäseen. Miksi et vertaa? Koska Ojanen on "legenda"? Voin kertoa sinulle, että toinen näistä pelaajista pelaa ensi kaudella SM-Liigassa toinen ei.

Mikäs perkele Määttäsellä on, ettei pysty pelaamaan?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mikäs perkele Määttäsellä on, ettei pysty pelaamaan?

http://www.ilves.com/haastattelu240709.php

Tuosta linkistä voit katsoa Määttäsen "kuulumiset" viimeisestä kuvasta missä hän katsoo, että mitä seuraavaksi tehtäisiin ja todeta hänen olevan 100% kunnossa toisin kuin teidän Janne. Minä tiedän, että Ojanen tietää ettei voi olla, eikä hänestä koskaan tulekaan Raipe Helminen ja ymmärtää ettei kaikki voi pelata yli 40 vuotiaiksi. Ei vaan kaikki ole niin ylivertaisia urheilijoita. Harmi sinänsä sillä Ojanen pääsi niin lähellä SM-Liigan pistepörssin ykköspaikkaa. Harmittaisi minuakin Ojasen kakkostila, mutta koita kestää.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sentterinelikkona Lehterä - Ryhänen - Ojanen?/Kangasniemi - Lucenius/Kangasniemi on korkeintaan liigan alempaa keskitasoa
Tätä on pakko kommentoida. Ojasen jatko tai lopetus tekee ison eron. Mikäli Janne jatkaa, Tappara nousee jopa Kärppien kantaan liigan toiseksi parhaan sentterikaluston omaavaksi joukkueeksi. Tapparalla ei ole pelkästään kaksi tähtipelajaa kärkiviisikkojen johtajiksi, vaan myös kolmos- ja nelosketjuja varten saadaan kilpailua ketkä nelikosta Ryhänen, Lucenius, Kangasniemi ja Peltonen osoittautuvat sopivimmaksi alempiin ketjuihin.

Vertailu liigan toiseksi parhaimmat keskushyökkääjät omaavaan HIFK:hon on vaikea, koska sieltä löytyy kaksi pelaajaa parhaassa iässään, kun taas Tapparan ykkössentteri on suurempi lupaus kuin kumpikaan "punapaidoista" saman ikäisenä, ja Janne on parhaimmillaan ollut parempi kuin kumpikaan hifkiläisistä parhaimmillaan. Silti Tapparan pelaajiin liittyy ehkä suurempi epäonnistumisen riski kuin tasaisiin HIFK -senttereihin (toinen tapparalaisista on vähän liian nuori ja toinen liian vanha).

Terveystilanne lopulta ratkaisee, mutta terveen Janne Ojasen kanssa Tapparan keskushyökkäjät ovat liigan kärkeä. Ilman Jannea Tappara on alemman keskikastin joukkue keskeltä mitattuna - yhdestä supertähdestä huolimatta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuodaampa vähän erilasien näkyvyyttä mansederbyyn.

Lehterä - vs - Genoway;

Mielenkiintoinen taistelu, mutta ei todellakaan niin selvä mitä osa oranssipöksyistä antaa ymmärtää. Lehterä on kyllä liigan kärkisenttereiden joukossa, mutta Colbyn näytöt viime reissulta oli jotain maagista ja en uskalla tässä vaiheessa tätä laittaa kummankaan hyödyksi. Vaikka epäilen Colbyn tahdin vähän rauhoittuvan menee tämä korkeintaan hiiren verran Tapparalle. Eli tämä tasoissa ennen kuin toisin todistetaan.

Ryhänen - vs - Määttänen;

Vaikka Määttänen pelasi hyvin viime kaudella tämä menee mielestäni Ryhäselle. Helvetin taitava kaveri joka oli paikkapaikoin Bluesin paras sentteri viime kaudella ja Tapparassakin teki tehokasta jälkeä. Aliarvostettu sanon minä. Määttänen häviää tässä Ryhäselle juuri tämän "kakkosen" takia, alemmissa ketjuissa tämä menisi aikalailla tasan.

Kangasniemi - vs - Kauvosaari;

Tämä menee selvästi Ipalle, vaikka Kangasniemi löi viime kaudella itsensä kuinka läpi. Kangasniemen pitkä loukkaantuminenkin on kysymysmerkki joka tekee miehestä todellisen kysymysmerkin.

Lucenius/Peltonen - vs - Pellinen/Niinimäki;

Aika tasainen pari ennakolta, pelasi siellä kuka tahansa. Pakko heittää se perusjuttu tähän loppuun, Uuno sillä tasolla mitä mies esitti JYPissä, olisi tässä selkeä etu Ipalle.

Ykköset tasan, kakkonen oranssipöksyille ja sitten vaakakuppi kallistui Ipan suuntaan. Iso 8:n jatkaminen veisi sitten edun aika aika selkästi Tapparalle.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kangasniemi - vs - Kauvosaari;

Kauvosaaren osalta on todettava, että hänhän ei lähtökohtaisesti ole kolmossentteri, vaan Genowayn takana on kaksi kakkossentteriä. Kauvosaaren kohdalla ei myöskään kannata katsella pistesaldoa, koska mies oli viime kaudella enemmänkin oman pään erikoismies. Viherkeltamustalilla laseilla katsottuna väittäisin, ettei Pirneksen ja Viuhkolan jälkeen liigasta löydy juurikaan parempia senttereitä oman pään velvoitteita hoitamaan.

Ryhänen on potentiaalinen floppaaja. Kysymys kuuluu, miksi Blues päästi "paikkapaikoin" ykkössentterinä toimineen kaverin pois, kun toiseen suuntaan matkasi itseään etsinyt Teemu Nurmi?

***

Iso 8:lle nostan hattua - jatkoi tai ei - mutta ei hänestä enää mihinkään huippurooliin ole. YV:llä toki takarauta huutaa armoa vanhaan malliin ja sieltä käydään napsimassa tarvittavat ennätyspojot, mutta tasakentällisin mennään ohi vasemmalta ja oikealta. Jannehan on aina ollut hyökkäysvoittoinen pelaaja ja sellaisena hän pysyy, vaikka luistelunopeus ei tähän enää riitä. Se, että hänestä saataisiin jollain tavalla merkittävästi lisäarvoa, edellyttäisi jonkinlaista pikaista muodonmuutosta oman pään erikoismieheksi, jossa hitaat jalat eivät tule niin pahasti esteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös