Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2009-2010

  • 903 029
  • 2 180

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Huhtala, Kuparinen, Luomala, Piros, Kivenmäki, Savinainen. En nyt näkisi tuon Ilveksen kuusikon olevan mitenkään eri koriin kuuluvaa kuin Ässienkään.

En yleensä lähde näihin vertailuihin mukaan, varsinkaan kun itsellä ei mikään hirveä luotto ole Ilveksen ensi kautta silmällä pitäen. Mutta silti, onhan tuo lista nyt kohtalaisen surkuhupaisa. Salminen on hyvä, Huhtala ja Kuparinen semmosia 30 pisteen pelaajia, Piroskaan ei tainnut tehdä viime kaudella kuin n. 30 pistettä Ruotsissa/Saksassa. Loput onkin sitten ynnä mutta osastoa.

Jopa Ilveksen pelurit menevät eri koriin noiden kanssa. Näkisin, että Ilveksen todennäköinen loppusijoitus on tutussa haarukassa 7-10.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän mukatieteellisen analyysin mukaan keväällä sarjataulukko tulee tämän hetken kokoonpanoilla näyttämään tältä:

1. - 2. Jokerit & JYP
3. KalPa
4. Blues
5. - 6. Lukko & HIFK
7. HPK
8. - 10. Tappara, Ilves & Kärpät
11. TPS
12. Pelicans
13. - 14. SaiPa - Ässät

Yllättävänkin korkealle monet JYP:n rankkaavat, vaikka joukkueen pelillinen sielu myytiin Venäjälle. Itse uskon JYP:n taistelevan suorasta paikasta playoffeihin tai jopa kotiedusta, mutta paikka kahden joukkoon vaatisi mielestäni selkeän ykkössentterin. Toivottavasti olen vaan turhan pessimistinen.

Arnoldin listasta voi olla montaa mieltä (kuten JYP:n hyökkäyksen ja puolustuksen samat arvosanat), mutta hienosti sait tunteet eri joukkueiden faneilla pintaan. Pisteet sulle siitä=)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Joltain tälläiseltä voisi nyt näyttää(nuo pari isompaa ryhmää aakkosjärjestyksessä).

Jokerit

Blues, HPK, JYP, Kärpät, KalPa, Lukko

HIFK, Ilves, Pelicans, Tappara, TPS, Ässät

SaiPa

Tasainen sarjahan tuosta on odotettavissa ja erot tulevat ihan kärkeä ja peräpäätä lukuunottamatta olemaan suht pieniä. Bluesin ja HPK:n taloudellisen tilanteen arviointi suhteessa tulevaan kauteen on toki vielä vaikeaa, mutta tuskin ainakaan parantaa ko. joukkueiden tilannetta.

Ottamatta kantaa miten joukkueiden maalivahteja on arvostettu keskenään, niin noissa missä eri pelipaikkoja on "pisteytetty", on mielestäni maalivahtien painoarvo ollut liian pieni. Toki tuokaan ei ole helppo juttu miten arvostaa "ykköstä" ja "kakkosta", kun toiset tottuneet pelaamaan isoja minuutteja ja taasen toiset tottuneet tasaisempaan peluutukseen. Itse arvostan enemmän sellaista 90% pelaa ykkönen kuin fifty-sixty ratkaisua.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan keskuhyökkääjistä ja senttereistä yleisemminkin

Eli jos puhtaasti rostereita arvioimalla täällä rankataan joukkueita, ei Tappara todellakaan kuulu alempaan kastiin.

Kompastuskivenä saattaa olla valmennus, joka voi kyllä Tapparan kauden aikana sinne johdattaa. Mutta materiaalista sen ei pitäisi jäädä kiinni.
Juu, materiaali näyttää olosuhteet huomioiden vähintään tyydyttävältä. Itse näkisin suurimpana kompastuskivenä kakkossentterin puutteen. Viime kauden perusteella Ryhänen on sellainen pikkunäppärä "vähän-keskitasoa-parempi" pelaaja, mutta hieman epäilyttää pystyykö hän johtamaan kakkosketjua illasta toiseen - ja erityisesti kakkosylivoimaa? Kakkosketjun laidassa Ryhänen menisi varmasti, tai kolmosen keskellä, mutta tahtoisin Lehterän lisäksi toisenkin huippusentterin. Jo siksikin, että Lehterän loukkaantuminen jättäisi nyt Tapparan todella kusiseen paikkaan.

Ojasen kuntoutuminen - ja sitä kautta jatko - olisi Tapparalle todellinen lottovoitto, koska siitä saataisiin ainakin ylivoimapeliä varten toinen "iso" (taito, asenne, esimerkki, johtaminen) pelaaja jakamaan vastuuta vielä niin nuoren Lehterän kanssa. Niclas Luceniuksen pelityyli on sellainen, että hänestä saattaa vielä joskus tulla vastuunkantaja, mutta pelkään että hän ei ole ihan vielä valmis siihen.

Onneksi monella muulla joukkueella näyttää olevan hieman samanlainen tilanne. Todelliset huippusentterit ovat vähissä. Ainoastaan Kärpillä on keskushyökkääjäkalusto täysin kunnossa. Myös HIFK:n Hirso ja Loppi luultavasti pystynevät kantamaan vastuuta nykyisen tasoisessa SM-liigassa. Mikäli Tommi Miettinen pääsee vielä parhaalle tasolleen, Kalpankin tilanne on aika hyvä.

Jokereilla ja HPK:lla taso putoaa Tapparan lailla aika nopeasti ykkössentterin jälkeen. Ennustan myös Jypille vaikeuksia, jos Immosta ei tosiaan aiota korvata. Hytönen on kyllä erinomainen keskushyökkääjä - mutta kakkosketjuun. Hyvän ykkössentterin merkitys joukkueelleen on suurempi kuin pelkät tehopisteet.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakko kyllä tulla tänne huutelemaan, koska täällä näyttäisi olevan hiukan kireä ilmapiiri.

En ymmärrä, miksi palstatoverit asettavat TPS:ää viimeisille sijoille! Aivan käsittämätöntä. Tämän uutisen myötä TPS voidaan nimetä yhdeksi ennakkosuosikiksi ensi kauden SM-liigaan.

Kesän kovin kiekkouutinen on nähnyt päivänvalonsa - vapiskaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onneksi monella muulla joukkueella näyttää olevan hieman samanlainen tilanne. Todelliset huippusentterit ovat vähissä. Ainoastaan Kärpillä on keskushyökkääjäkalusto täysin kunnossa. Myös HIFK:n Hirso ja Loppi luultavasti pystynevät kantamaan vastuuta nykyisen tasoisessa SM-liigassa. Mikäli Tommi Miettinen pääsee vielä parhaalle tasolleen, Kalpankin tilanne on aika hyvä.

Ja jos Hauhtonenkin pystyy parantamaan Aravirran alaisuudessa (ja tähän kyllä uskon), niin kyllä Jokereidenkin tilanne on ihan ok, vaikka yksi sentteri ei pahaa tekisi. Mutta kuten on tullut moneen kertaan todettua, annetaan nyt junioreille mahdollisuuksia. Ei tuo SM-liigan ensi kauden taso päätä huimaa, joten kyllä nuoret pelaajat saattavat hyvinkin nousta esille monessa joukkueessa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Itsellä on kova usko Kivenmäen tason-nostoon, ei sen takia että miestä kiinnoistaisi edelleenkään paskan vertaa Ässien menestys, vaan siitä yksinkertaisesta syystä että äijällä on soppari katkolla. Senhän kaikki kaiketi täällä tietävät, että Mave tekee sen vähintän 45 pojoa, jos kiinnostaa.

McLeanilla ja Petruzalekilla on ehkä kovempi maksipotentiaali pisteitten valossa, kuin Piroksella. Piros on mielestäni kuitenkin jonkin verran varmempi tapaus liigaan, jos näitä nyt voi ylipäätänsä ikinä varmoiksi luokitella. Morrison ja Cook eivät ole Pirosta kovempia nimiä tilastojen valossa, eikä muutenkaan.

Eikohan Mave tosiaan sen 45 pinnaa kasaa, ellei enemmankin, jos vain saa pelata ja pysyy terveena. Kumpikaan ei ole tietenkaan mikaan itsestaanselvyys kun asenne on niin hemmetin heikko ja viime kaudellakin istui peleja katsomossa siita syysta.

McLeanin ja Petruzalek tekivat VIIME kaudella sellaista jalkea mita Kamil Piros on esittanyt PARHAIMMILLAAN noin 7-8 vuotta sitten, sen jalkeen on mennyt alamakea ja viime kaudet tahkonnut sitten jo paaosin DEL liigaa jossa kaikenmaailman Belissimot ovat kovempia nimia. Eikohan silti Pirosista ole viela johonkin jos syttyy padassa pelaamaan, miehella oli joskus potentiaalia parempaankin. Mutta McLeanille ja Petruzalekille haviaa kylla tilastovertailussa ihan puhtaasti. Tietenkaan se ei ole mikaan absoluuttinen totuus.

Viimeksi lukossa pelatessaan Morrison naytti noin piste per peli pelaajalta, joten kunnossa ollessaan on aika rohkea veikkaus heittaa Piros edelle. Minua ei hirvittavasti kiinnosta mita ongelmia Morrisonilla on ollut kun seura on niin usein vaihtunut, mutta jos mies on lahelle siina iskussa mita viimeksi raumalla nahtiin (toipilaana), on siina Pirosilla tekemista kerrakseen. Morrisonillehan kaikki lukkofanit silloin toivoivat jatkoa mutta ohi meni. Morrisonin kohdalla on vahan sellainen valiinputoajan fiilis...han pelasi hyvin Elitserienissa, erinomaisesti lukossa, mutta rahkeet eivat kuitenkaan riita ihan KHL tasolle, ja ilmeisesti mies kuitenkin uskoo itse olevansa sita tasoa ja hinnoittelee sen mukaan.

No, ensi kausi antaa lisaa vastauksia Morrisonista, mutta alkaa nyt kuvitelko etta se mikaan onneton lapanen olisi, aika moni lukkofani olisi edellisen Morrisonin visiitin jalkeen luopunut mieluummin Toporowskista kuin Morrisonista ulkomaalaiskiintiota silmalla pitaen, joten ei se IHAN huono ole.....SM-liigassa ei tuollaisia isokokoisia, kadellisia ja hyvin luistelevia laitureita kuitenkaan ole mitaan liikaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kova on huuto tässäkin ketjussa, kun ilmat jäähtyvät ja alkaa aika harjoituspelien. Koitanpa itsekkin jäsentää tämän hetken kilpailutilannetta.

1-2 Näistä paikoista kilpailevat tämän hetken tiedon mukaan Jokerit ja Kalpa. Jos jompi kumpi alisuorittaa selvästi, niin joku musta hevonen voi vetää toiselta näistä mattoa alta. Molemmat ovat vahvistuneet selvästi ja ovat myös ainoat joukkueet tässä kategoriassa. (siis kategoriassa vahvistuneet selvästi)

3-7 Aina ah, niin vaikeasti veikattava porukka. Jyp hallitsevana mestarina kuuluu tähän jengiin. Blues on menettänyt paljon kiekollista osaamista, mutta rinki on niin laaja, että tähän pitää pystyä. Ifk toista kautta Jalosen luotsaamana ja hieman vahvistuneena kuuluu tahän porukkaan, maalivahti tosin on suuri kysymysmerkki. Kärpät ei tänä vuonna taistele runkosarjan voitosta, ehkä maksimissaan kotiedusta, mutta samaan porukkaan jo edelläminittujen kanssa. Laatujengi kaiken kaikkiaan. Viimeisenä tähän bändiin tyrkkää Jeppe HPK:ta, sielläkin kuitenkin on valmennusosaamista, laaja rinki ja hyvät maalivahdit.

8-14 Haarukka on nyt laaja jo senkin takia, että oma suosikkijoukkueeni kuuluu tähän porukaan ja väärässähän ei ole mukava olla. Tappara on tämän ryhmän aatelia, tai sitten ne tekee konkurssin. Tämä mutulla liittyen avainpuolustajien kohtuullisen pitkiin kontrahteihin. Porin pojat, eli Ässät lyövät jauhoja suikkiin muulle kiekkoilevalle suomelle napaten runkosarjan yhdeksännen tilan. Perusteita varmaan kaivataan ja yksi sellainen tulee tässä: Poriin ei valitettavasti tämän parempaa porukkaa saa viime kausien näytöillä, mutta nyt on kyse sen verran kypsyneestä tulevasta hyökkääjäsukupolvesta, että on suoranainen vääryys tarjota pojille noin ennalta huonompaa sijoitusta, (kaks hyvää puolustajaa tähän tarvitaan lisää, mutta kun tää on kuitenkin fantasiaa niin lähdetään siitä että ne tulee). Kymppipaikan runkkarissa ottaa Tampereen Ilves, varsinkin, jos Seikola jatkaa joukkueessa viime kauden tasollaan.

Sääläreistä ulos jää ensimmäisenä Pelicans johtuen joukkueen kuluttavasta pelitavasta ja Jantusen ikääntymisestä. Lukko nappaa nappisuorituksella sijan nr. 12, jengi elää kohtuullisen hyvin siirtorajalle saakka. Radio Ramonasta saamme kuulla kohtuullisen hauskalla suomen kielellä selityksiä peli-iltojen päätteeksi kommentojina lähinnä Urama ja NHL-Laaksonen. Saipa ja TPS vääntävät sitten karsijan paikasta, mikäli TPS on vielä karsintojen aikaan olemassa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Niin ja luultavasti Jeesus laskeutuu Turkuun ja julistaa Suikkasen uudeksi Jeesukseksi Jeesuksen paikalle ja muuttaa Aurajoen paska veden Gato Negro viiniksi?

Oletko tosissasi? Siis missä mittarissa?

Juu, pakko tulla itsekin kommentoimaan tätä. Max Kolun viedessä liigan kovimman hyökkääjän paikan, tekee Suomisella kyllä tiukkaa yltää noihin kahteen jäljellä olevaan paikkaan.

Mutta tosissaan, Suomisella on ihan aikuisten oikeasti edellytyksiä sinne liigan kärkipelaajien joukkoon. Uskomattoman vahva jantteri kyseessä, jaloissa ruutia vaikka muille jakaa. Kädetkään ei ihan sysipaskat ole, ja ei ole eläessään hävinnyt yhtään kulmavääntöä vieläkään. Lähdetään siitä että odotukset Suomisen kohdalla ovat siellä 20 kaapin paremmalla puolella. Kokonaispistemäärää en lähde veikkaamaan, riippuu niin paljon ketjukavereista ja roolista. Viime kaudellakin loppukaudesta pelasi Max Kolun ja Joni Töykkälän kanssa. Teki ok tehoja, ja tuo ketju oli ihan jumala vastustajan kovinta vitjaa vastaan. Ei tehoillut Hirso, eikä Immonen. Ok, Immosen pimennys menee Kolun piikkiin koska Suominen harmittavasti loukkaantui IFK-sarjassa, mutta pointti pitää.

PS. Kiistelläänkö näissä pelaajavertailuissa siitä, kenellä on paskin joukkue? Listat ovat ainakin sen mukaisia: Kuparinen, Savinainen, Vahalahti, Luomala...VOI LUOJA!

Kyllä. MM-kisoissa esiintynyt Vahalahti kuuluu ehdottomasti tuohon porukkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jopa Ilveksen pelurit menevät eri koriin noiden kanssa. Näkisin, että Ilveksen todennäköinen loppusijoitus on tutussa haarukassa 7-10.

Näinhän se siellä Hämeessä jo nähtiin. Minulle ei kuitenkaan eri koriin kuulumisen perusteet oikein auenneet, muttei sillä kai niin väliä. 20 pisteen jätkä on toki automaattisesti parempi toista vastaavaa vain pelipaidan perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pakko kyllä tulla tänne huutelemaan, koska täällä näyttäisi olevan hiukan kireä ilmapiiri.

En ymmärrä, miksi palstatoverit asettavat TPS:ää viimeisille sijoille! Aivan käsittämätöntä. Tämän uutisen myötä TPS voidaan nimetä yhdeksi ennakkosuosikiksi ensi kauden SM-liigaan.

Kesän kovin kiekkouutinen on nähnyt päivänvalonsa - vapiskaa.

Joo, tämähän on meidän raumanseutulaisten tiedossa jo ollutkin, ja siksi ei varmaan kukaan meikäläisistä enää ylenkatsokaan Tepsiä.

Aika vähissä näyttää uutiset olevan näin heinäkuussa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juu, materiaali näyttää olosuhteet huomioiden vähintään tyydyttävältä. Itse näkisin suurimpana kompastuskivenä kakkossentterin puutteen. Viime kauden perusteella Ryhänen on sellainen pikkunäppärä "vähän-keskitasoa-parempi" pelaaja, mutta hieman epäilyttää pystyykö hän johtamaan kakkosketjua illasta toiseen - ja erityisesti kakkosylivoimaa? Kakkosketjun laidassa Ryhänen menisi varmasti, tai kolmosen keskellä, mutta tahtoisin Lehterän lisäksi toisenkin huippusentterin. Jo siksikin, että Lehterän loukkaantuminen jättäisi nyt Tapparan todella kusiseen paikkaan.

Itsekin näen Tapparan osalta kriittisenä menestystekijänä sentteripeliin liittyvän riskinoton onnistumisen. Nyt kaikki on melko pitkälti Lehterän harteilla ja tämän loukkaantuminen olisi kova isku. Ryhänen on korkeintaan kolmosketjun sentteri, eikä takaa ole muutenkaan nousemassa sellaisia nimiä, joille voisi antaa päävastuuta hyökkäyspään pelinrakentelussa.

Sentterinelikkona Lehterä - Ryhänen - Ojanen?/Kangasniemi - Lucenius/Kangasniemi on korkeintaan liigan alempaa keskitasoa, vaikka Strömberg ja Koskelakin pystyvät tarvittaessa pelaamaan keskellä. Laidoilla on toki kädellisiä kavereita tasoittamassa tilannetta, mutta isoja kysymysmerkkejä on sielläkin (esim. pääseekö Enlund takaisin oikealla kehityskäyrälle ja jatkuuko Strömbergin kehitys).

Omassa päässäkään senttereistä ei oikeastaan Kangasniemeä lukuunottamatta yksikään ole mitenkään profiloitavissa puolustusspesialistiksi, mutta tätä puolestaan tasoittaa merkittävästi vahvistunut pakisto (ja etenkin puolustusmielessä). Mäntylä on liigan yksi parhaista oman pään miehistä, vaikka hänet usein mielletäänkin vahvasti hyökkääväksi pakiksi.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Itse arvioisin mieluiten jaottelemalla joukkueet osastoittain (mv, puolustajat, hyökkääjät, valmennus) kärkeen (sijat 1-3), ylempään keskikastiin (4-7), alempaan keskikastiin (sijat 8-11) sekä hännänhuippuihin (11-14). Pisteytys 3, 2, 1, 0. Osastoittain päädytään omissa arvioissani seuraavaan:

Maalivahdit:

Kärki: HPK, JYP, Lukko.
Ylempi keskikasti: Kärpät, Jokerit, Tappara, Blues.
Alempi keskikasti: Pelicans, KalPa, HIFK, Ilves.
Hännänhuippu: SaiPa, TPS, Ässät.

HPK:lla ja JYPillä on kaksi veskaria, jotka kelpaa heittää tuleen koska vain. Sen jälkeen tasainen kolmikko Lukko, Kärpät ja Jokerit. Vehasen arvostan korkeimmalle lähinnä siksi, että on saanut vähiten apuja puolustukselta.

-kova on kyllä liigan taso jos kaksikolla Järvinen-Ahonen ollaan liigan alempaa keskikastia. Enpä ole KalPan pelejä paljon nähnyt mutta kumpiko noista laskee tasoa niin paljon? Turistin näkökulmasta melko tasavahva kaksikko.

Eipä taida olla yksin. Mitä ihmettä lykkäät tuohon nimilistaan nimet Lahti, Hauhtonen ja Valtonen? Etenkin Lahden ja Valtosen lähikausien tilastot on niin naurettavan surkeita pisteiden osalta, että oikein naurattaa.

-Hauhtosella ei vieläkään ole kuin YKSI hyvä kausi tehopisteiden valossa ja viime kaudellakin rooli oli mielestäni puolustusvoittoinen. Sillä saralla Hauhtonen on toki hyvä.

Valtonen on SM-liigaan varsin pätevä kaveri kunhan pääsee kunnolla vauhtiin pitkän loukkantumisen jälkeen.

Noh, Valtosesta ei saa kovaa pistelinkoa millään, mutta Lahti tuohon listaan kuuluu, ainakin omasta mielestäni.

Lahden tehopisteet kaudella 2006-2007:

Runkosarja: 56o 20+14=34 HPK

Playoffs 9o 8+1=9 HPK

Ei mitenkään surkeasti, ainakaan playoffeissa. Viime kausi oli toki vähän hiljaisempi, mutta en silti lähde nauramaan Lahdelle.

-ei toki surkeita saldoja mutta kyllähän Lahdella on hyvät mahdollisuudet tulla uudeksi Louheksi eli "valua" eturivistä rivimieheksi. Jotenkin Lahden ja Hauhtosen pitäisi vielä näyttää ettei Stadin valot häikäise liikaa?
 

Fordél

Jäsen
Maalivahdit:

Kärki: HPK, JYP, Lukko.
Ylempi keskikasti: Kärpät, Jokerit, Tappara, Blues.
Alempi keskikasti: Pelicans, KalPa, HIFK, Ilves.
Hännänhuippu: SaiPa, TPS, Ässät.

HPK:lla ja JYPillä on kaksi veskaria, jotka kelpaa heittää tuleen koska vain. Sen jälkeen tasainen kolmikko Lukko, Kärpät ja Jokerit. Vehasen arvostan korkeimmalle lähinnä siksi, että on saanut vähiten apuja puolustukselta.

Hännänhuippuina SaiPa tshekkimestiskaverillaan. TPS on itse asiassa vaikea arvioida, koska Leggiota ei ole liigassa nähty. Ässät taas on puhtaasti Kilpeläisen varassa veskariosastolla, enkä usko miehestä olevan joukkuetta kannattelemaan tänäkään vuonna koko sarjan ajan.

Arvotuskysymyksiä, mutta itse nostaisin myös Jokerit tuohon kärkikoriin, sillä Riksman on lähtökohtaisesti sarjan paras veska. Siinä on kärkeä aivan tarpeeksi ja kakkosenakaan ei ole aivan tumpelo kaveri. Tuo osasto on siis kunnossa. Lisäksi listaisin HPK:nkin aivan kärkeen, mutta en ole kanssasi siitä samaa mieltä, että sillä olisi kaksi veskaria, jotka voi heittää tuleen koska vain. Kuten kirjoitit Leggion kohdalla, täytyisi myös Metsolan kohdalla huomioida, että hän on liigatasolle kuitenkin täysin kirjoittamaton kortti. Lisäksi paluu rapakon takaa liigaan ei varmasti suju tuosta noin vaan. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta tällä hetkellä hän on aika lailla vain liuta kysymysmerkkejä.


Valmennus:

Kärki: TPS, KalPa, Jokerit.
Ylempi keskikasti: HPK, Blues, JYP, HIFK.
Alempi keskikasti: Ilves, Lukko, Pelicans, Kärpät.
Hännänhuippu: Ässät, Tappara, SaiPa.

Vaikein arvioitava monella tapaa. Kärjessä TPS:n ja KalPan koutseilla on tuoretta näyttöä joukkueen luotsaamisesta altavastaajana hyvään menestykseen. Aravirta on meriiteiltään ylivertainen ja teki myös Pelicansissa hyvää työtä.

Hännille valikoituivat selkeästi Tappara ja Ässät, joiden valmentajilta ei löydy päävalmentajana mitään meriittejä liigatasolta. Loppuja arvioitu näyttöjen perusteella tuoreutta painottaen.

Tässä on tosiaan painotettu selkeästi tuota tuoreutta. Suikkanen teki ehdottomasti hyvää työtä Turussa, mutta on tehnyt sitä vasta vajaan kauden verran. On aivan eri asia lähteä ensi kauteen kun on jotain paineita kun tulla kesken kauden kriisijoukkueeseen, jossa ei ole oikeastaan kuin voitettavaa.

Itse nostaisin valmentajien aivan kärkeen ehdottomasti Bluesin kaksikon Matikainen-Marjamäki, josta löytyy samalla hyvässä suhteessa tuoretta näkemystä, kokemusta, taktista osaamista ja henkisen valmennuksen taitoa.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kuumana käy länsirannikon joukkueiden vertailu, ja jokainen puolustaa omaansa, hyvä niin, on ainakin muutama tunteellakin elävä katsoja hallissa tiedossa.

Asiaan, omalla jengillä ei ole kuin yksi suunta viimekauden jälkeen. Mä olin aivan satavarma että TPS pistetään lomille, enkä ole vieläkään täysin toipunut tapahtuneesta. Ei ollut mitään jakoa niissä matseissa, kauden viimeisessä vielä selvinpäin,turussa,ja kuskina että muut voivat ottaa pari, kaikkea se kiekko teettää...

Mitä tuosta, uusi kausi uudet kujeet. Suunta ei ole kuin ylöspäin, voimasuhteissa perusveikkaus missä on realismia mukana, IFK sijoille 2-4.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itsekin näen Tapparan osalta kriittisenä menestystekijänä sentteripeliin liittyvän riskinoton onnistumisen. Nyt kaikki on melko pitkälti Lehterän harteilla ja tämän loukkaantuminen olisi kova isku. Ryhänen on korkeintaan kolmosketjun sentteri, eikä takaa ole muutenkaan nousemassa sellaisia nimiä, joille voisi antaa päävastuuta hyökkäyspään pelinrakentelussa.

Tämä on tosiaan mielenkiintoinen pointti. Tappara on jo pitkään nojautunut vahvoihin senttereihin, jolloin huonommallakin laituriosastolla on saatu varsin hyviä tuloksia. Nyt on tilanne kuitenkin melkolailla päinvastoin. Lehterä nyt on luonnollisesti yksi liigan kärkisenttereitä, mutta pystyvätkö muut sentterit antamaan tarpeeksi tukea hyökkäyspääntehoissa?

Yleisesti ottaen oken sitä mieltä, että Tapparaa aliarvioidaan näissä veikkauskissa (valitettavasti). Jos senttereistä ei tule ongelmaa ja maalivahdit pitävät keskinäisen kilpailutilanteensa avulla toisensa hereillä, niin Tappara taistellee suorasta playoff-paikasta.
 

Fordél

Jäsen
Itse näen Tapparan tilanteen pitkälti niin, että sen kriittinen kohta on valmennus. Sentterit ovat aivan riittävät sarjan keskikastiin, jossa erot ovat todella pienet. Sen sijaan valmennuksessa voidaan todellakin hävitä ja paljon vaikka Ilvekselle, HIFK:lle, Lukolle, TPS:lle jne. Jos tuokin osasto on kunnossa niin en näe mitään syytä miksei Tappara olisi ensi kaudella pudostuspeleissä. Sillä on todella nuorekas ja energinen joukkue, josta löytyy kuitenkin tarvittava määrä kokemusta. Sentteriosastokin on mielestäni täysin riittävä vaikkakin se on totta, että se selkeä puolustava palanen siitä puuttuu. Ellei sitten Ojanen tee ensi kaudella raipeja ja ota tuota roolia itselleen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse näen Tapparan tilanteen pitkälti niin, että sen kriittinen kohta on valmennus. Sentterit ovat aivan riittävät sarjan keskikastiin, jossa erot ovat todella pienet. Sen sijaan valmennuksessa voidaan todellakin hävitä ja paljon vaikka Ilvekselle, HIFK:lle, Lukolle, TPS:lle jne. Jos tuokin osasto on kunnossa niin en näe mitään syytä miksei Tappara olisi ensi kaudella pudostuspeleissä. Sillä on todella nuorekas ja energinen joukkue, josta löytyy kuitenkin tarvittava määrä kokemusta. Sentteriosastokin on mielestäni täysin riittävä vaikkakin se on totta, että se selkeä puolustava palanen siitä puuttuu. Ellei sitten Ojanen tee ensi kaudella raipeja ja ota tuota roolia itselleen.

Tappara taisi hävitä viime kaudella eniten otteluita yhdellä maalilla, jotain 15 kertaa taisi olla. Mitenkään pahasti hukassa ei siis oltu, kuten esim porilaiset, jotka löivät läskiksi vähän väliä. Potku ei vaan riittänyt tarpeeksi saalistamaan pisteitä, ratkaisevia virheitä tuli juuri ratkaisevilla hetkillä.

Nyt uskoisin, että tuo puolustuksen ykköspakkiparin huikea tason nosto ja siten suuremman taakan ottaminen muiden harteilta pois + surkeasti esiintyneiden Kangasniemen ja Grönvallin lopettaminen saattaa tehdä Tapparasta yllättävänkin vahvan.

Lisäksi viime kauden loukkaantumissuma oli eriskummallinen, normaalisti Tappara on aina vähiten loukkaantumisista kärsivien jengien joukossa, koska miehet pidetään hyvässä kunnossa. Viime kauden epäonni oli vain jotain aivan uskomatonta.

Keskikastin paikkeille, mikä jottei kuuden sakkiin.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Pientä rankingia:

1 (=selkeä runkosarjan voittajasuosikki)


Jokerit (Tällä hetkellä näyttää ylivoimaisesti tasokkaimmalta porukalta, pienet kysymysmerkit ovat sentteriosaston laajuus sekä Riksmanin terveystilanne.)


2-4 (="jotain puuttuu" ts. mahdollisuus onnistuessaan taistella runkosarjan voitosta, ei järjestyksessä)


Jyp (Mestarijoukkue, jota luonnollisesti heikentää Immosen ja Mäntymaan lähdöt. Nuoriso-osastosta kuitenkin löytynee paikkaajia ylempiinkin ketjuihin, mm. Pesonen)

KalPa (Avainpelaajat jälleen vuoden vanhempia, mutta hankitut vahvistukset pystynevät isoihin rooleihin Kapasen, Sahlstedtin ja Strömbergin takana - vai pystyvätkö?)

HIFK (Puolustus ja hyökkäys top-3 materiaalia varsinkin kärkiosaamisen osalta, mutta pystyykö Nieminen vakiinnuttamaan paikkansa ykkösvahtina? Jos pystyy niin taistelee jopa runkosarjan voitosta.)


5-7 (taistelee onnistuessaan maksimissaan pudotuspelien kotiedusta, ei myöskään järjestyksessä)


Blues (Viime kauden avainpelaajia lähtenyt, mutta jäljellä silti hyvä runko. Kestääkö rosteri pelitavan tuomat todennäköiset loukkaantumiset? Miten talousongelmat vaikuttavat?)

Kärpät (Sentteriosasto näyttää hyvältä, mutta kärkilaitureita puuttuu kaksi. Myös puolustus vaatii vahvistusta, mikäli kärkisijoituksista halutaan taistella)

HPK (Samankaltainen tilanne kuin Bluesilla. Kuka korvaa Makkosen?)


8-10 (Taistelee maksimissaan suorasta pudotuspelipaikasta)


Tappara (Viime kauden floppipakit Grönvall ja Kangasniemi vaihtuivat Mäntylään ja Saravoon. Hyökkäys näyttää kahden ekan ketjun jälkeen todella ohuelta, mitä tekee Ojanen?)

Lukko (Paperilla vaikuttaa taas hyvältä, mutta suuri vaihtuvuus ei voi olla näkymättä otteissa varsinkin hyökkäyksessä. Puolustuksen nostettava tasoa viime kaudesta.)

Ilves (Liigan huippujen (Genoway & Seikola) takana vaikuttaa sekä hyökkäys että puolustus melko köykäiseltä. Miten Pitkämäki toipuu floppikaudesta?)


11-14 (Säälit on mestaruus)


TPS (Runko säilynyt viime kevätkauden kuumalta joukkueelta. Löytyykö Mikusin tilalle mitat täyttävä ykkössentteri ja onko Leggiosta Salakin tasoiseksi ykkösmaalivahdiksi? Ovatko muut ulkomaalaiset vahvistuksia?)

Pelicans (Onko Toivolasta täyttämään Aravirran saappaita? Papat [Jantunen, Koivunen, Kauppila, Kakko & Latvala] jälleen vuoden vanhempia. Nuorten on pakko onnistua.)

Ässät (Viime kauden jumbosta on lähtenyt Tähtinen, Damon sekä Rasmussen ja tilalle tullut Piros. Valmennuksen pitäisi olla parempi kuin viime kaudella, mutta Rautakallio on silti mielestäni vähintäänkin kysymysmerkki. Nuorissa on toki potentiaalia, mutta realisoituuko se kaikkien kohdalla toivotulla tavalla?)

SaiPa (Ohkaiselta näyttää joka osa-alueella jopa viime vuoteen verrattuna. Tuleeko vielä vahvistuksia?)
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Eipä taida olla yksin. Mitä ihmettä lykkäät tuohon nimilistaan nimet Lahti, Hauhtonen ja Valtonen? Etenkin Lahden ja Valtosen lähikausien tilastot on niin naurettavan surkeita pisteiden osalta, että oikein naurattaa.

Valtosen ensisijainen tehtävä ei olekaan pisteidedn teko, tämän nyt pitäisi olla selvää jokaiselle kiekkoa edes vähän seuraavalle. Silti tulee terveenä pysyessään olemaan varmasti tärkeä palanen jokeri-hyökkäystä. Muistelkaapa vaikka ketjua Jantunen-Metropolit-Valtonen, kuinka hyvin homma toimi kun ketju oli loistavasti roolitettu.
Lahdella puolestaan on alla kaksi rikkonaista kautta, mutta potentiaalia esimerkiksi johonkin Koskenkorvaan verrattuna löytyy täysin eri mittakaavassa.
 

Fordél

Jäsen
Tappara taisi hävitä viime kaudella eniten otteluita yhdellä maalilla, jotain 15 kertaa taisi olla. Mitenkään pahasti hukassa ei siis oltu, kuten esim porilaiset, jotka löivät läskiksi vähän väliä. Potku ei vaan riittänyt tarpeeksi saalistamaan pisteitä, ratkaisevia virheitä tuli juuri ratkaisevilla hetkillä.

Voisiko näitä niukkoja tappioita selittää juuri valmennukselliset asiat? Sieltä ei saatu sitä tarvittavaa tukea, jotta olisi voitu kääntää tiukkoja matseja voitoiksi.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajan kuluksi päätin väsätä, joka vuotisen tämän hetken liigajoukkueiden (todella suppean...)arvosteluasteikon. Listassa luetellut asiat edustavat täysin minun omaa mielipidettä eikä niistä tarvitse vetää hernettä nenään jos ette jaa näkemystäni, perusteluja toki voi kysellä, mutta sen pidemmittä puheitta lista tulee tässä:

BLUES:

MV: 8,5
P: 7,5
H: 8
V: 9
YHT: 8,25

HIFK:

MV: 6,5
P: 8
H: 7,5
V: 6,5
YHT: 7,125

HPK:

MV: 8
P: 8
H: 7
V: 8,5
YHT: 7,875

Ilves:


MV: 4
P: 7
H: 7,5
V: 6
YHT: 6,125

Jokerit:

MV: 9,5
P: 8
H: 9,5
V: 9,5
YHT: 9,125

JYP:

MV: 10
P: 8,5
H: 7,5
V: 9
YHT: 8,75

Kalpa:


MV: 8
P: 7,5
H: 8,5
V: 8,5
YHT: 8,125

Kärpät:


MV: 9
P: 8
H: 9
V: 7
YHT: 8,25

Lukko:

MV: 8,5
P: 7
H: 6,5
V: 6
YHT: 7

Pelicans:

MV: 7
P: 7
H: 7,5
V: 6
YHT: 6,875

Saipa:

MV: 4
P: 5
H: 6
V: 5,5
YHT: 5,125

Tappara:

MV: 6,5
P: 7
H: 7
V: 5
YHT: 6,375

TPS:

MV: 5
P: 5,5
H: 6,5
V: 8
YHT: 6,25

Ässät:

MV: 6
P: 5
H: 5,5
V: 6
YHT: 5,625



1.) Jokerit 9,125
2.) Jyp 8,75
3.) Kärpät 8,25
4.) Blues 8,25
5.) Kalpa 8,125
6.) HPK 7,875
7.) HIFK 7,125
8.) Lukko 7
9.) Pelicans 6,875
10.) Tappara 6,375
11.) TPS 6,25
12.) Ilves 6,125
13.) Ässät 5,625
14.) Saipa 5,125
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokerit:

MV: 9,5
P: 8
H: 9,5
V: 9,5
YHT: 9,125

Muuten hyvin arvioitu, mutta itse pudottaisin tuota Jokereiden maalivahtikerrointa, koska Riksman on tähän asti tiukassa paikassa (lue finaaleissa) pettänyt ja sen selän kunnosta taas ei kukaan tiedä. Toisekseen kakkosvahti ei ole mikään luottamuksen arvoinen ainakaan vielä. Hyökkäys on vähän kädetön, mutta taas nuorien puolesta potentiaalia löytyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös