Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2008-2009

  • 642 129
  • 1 864

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kuluva kesä on tuonut mukanaan kohtalaisen paljon pelaajaliikennettä Ilveksen rosteriin, ja hyvä niin. Kausi 07-08 oli pieni pettymys, vaikka joukkue menikin playoffien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon ja voitti vielä kaksi ottelua mestariksi päätynyttä Kärppiä vastaan. Kahdeksas sija oli kuitenkin lopulta vaatimattomampi mitä ryhmältä olisi voinut odottaa. Toisaalta, ainakin omassa mielessäni aiheuttaa jossittelua se tosiasia, että Ilves pisti Kärpät tiukemmalle kuin mikään muu joukkue playoffien aikana. Jos (ja jos) Ilvestä vastaan olisi puolivälierissä asettunut joku muu kuin Kärpät, olisi tamperelaisryhmä voitu hyvinkin nähdä finaaleissa asti.

Tähän saakka Ilveksen valovoimaisin ja paperilla kovin hankinta on ollut maalivahti Hannu Toivonen. Monilla keskustelufoorumeilla Toivonen on rankattu helposti kotimaisen liigan top 3-kassariksi. Yli sata ottelua NHL:ssä pelannut Toivonen nosti myös allekirjoittaneen mielestä Ilveksen osakkeita pari pykälää. Kun tuon tasoinen pelaaja valitsee kaikista tarjolla olleista vaihtoehdoista (joita varmasti riitti) juuri Ilveksen, osaan jopa minä päätellä siitä, että Ilveksen johtoportaassa tehdään tällä hetkellä jotakin oikein. Terveenä pysyessään Toivonen saattaa hyvinkin hilata joukkueen nousukiitoon.

Toivosen kanssa yhtä aikaa Ilvekseen hankittu amerikkalaispuolustaja Troy Milam on hänkin lähtökohtaisesti positiivisia fiiliksiä herättävä hankinta. Vaikka Milamin ura Pohjois-Amerikassa ei koskaan ole NHL:ään saakka yltänytkään, ovat AHL-saldot tarpeeksi vakuuttavia suodakseen Milamille hyvät lähtökohdat SM-Liigaan. Tosin Ilveksen AHL-löydöt eivät historiassa ole kovin usein ihan nappiin menneet, joten pieni varaus mielessä tämän miehen kohdalla kauteen ollaan lähdössä. Kauden 07-08 AHL-lukemat 75 ottelua ja tehopisteet 12+25=37 ovat kuitenkin puolustajalle ihan miellyttävät.

HPK:sta siirtynyt Markus Seikola on kokenut liigapelaaja. Seikolalta löytyy Kerhon lisäksi kokemusta myös Tepsistä ja Elitserienin Frölundasta. Pisteiden valossa Seikolan ura on viimeiset kaudet ollut hienoisessa nousujohteessa. Ilveksessä Seikolalle on ainakin tässä vaiheessa kautta tarjolla kohtuullisen iso rooli ja paljon peliaikaa.

Mestiksen parhaita pelaajia kevään aikana ollut Pasi Järvinen antaa Ilveksessä kesän ajan näyttöjä liigasopimuksen saadakseen. Kaudella 07-08 Mestiksessä piste per peli -keskiarvolla pelannut Järvinen omaa ennestään pelikokemusta myös Italian, Ranskan, Norjan ja Englannin pääsarjoista. Liigan päästessään ja peliaikaa saadessaan Järvinen voi hyvinkin nousta luotettavaksi työmyyräksi, joka kiittänee saamastaan vastuusta.

Hyökkäyspuolen ensimmäinen Ilveksen ilmoittama hankinta oli Masi Marjamäki. Toivosen ja Milamin tavoin Pohjois-Amerikan kiekkosarjoista (tosin Ässien kautta) Ilvekseen siirtyvä Marjamäki, on eräs tulevan kauden mielenkiintoisimmista pelaajista. Tampereelle miehen toi luultavasti ensisijaisesti realiteettien ymmärtäminen, eli että Ässät ei ensi kaudella pystyisi tarjoamaan hänelle muuta kuin vastuuta - mutta ei nimeksikään menestystä. Kohtuullisen isokokoinen Marjamäki on käynyt pelaamassa myös yhden NHL-ottelun. Voimahyökkääjä istuu Ilveksen kokoonpanoon erittäin hyvin.

Suurin henkilökohtainen kysymysmerkkini Ilveksen kesän hankinnoissa on amerikkalainen Dan Hacker, joka kaudella 07-08 sai SaiPassa aikaan merkinnät 44 ottelua ja tehopisteet 6+10=16. Ulkomaalaisvahvistuksen statuksella pelaavan hyökkääjän pitäisi oletusarvoisesti saada aikaan enemmän tehopisteitä, mutta ehkä Ilveksen johtoryhmä Sakari Pietilän johdolla näki miehessä jotakin mitä minä en (vielä) näe. Silti, hyvän luistelun lisäksi vahvistuksen pitäisi kyetä myös laittamaan kiekkoja pussiin. Ja onhan Hacker saamassa Ilveksessä laadukkaammat joukkuetoverit ympärilleen, joten ehkä tulosta alkaa syntyä.

Jarkko Kauvosaari on kahden viime kauden aikana tehnyt KalPassa kohtuullisen hyviä tehopisteitä. Ura on alkavalla kaudella nousujohteessa sekä käännekohdassa. Kauvosaaren kohdalla oleellinen kysymys tulee olemaan, pystyykö mies nousemaan hieman keskivertotasoa paremmasta liigapelaajasta vielä pykälän korkeammalle. Jos pystyy, nousee Ilves taas hieman korkeammalle ja samalla pelaajan tilille ropisee kivoja bonuksia. Ilveksessä Kauvosaarella on mahdollisuudet saavuttaa jotakin, joten toivotaan, että kaveri pitää mahdollisuuksistaan kiinni.

Tämä kaikki huomioon ottaen näkisin, että Ilveksen kesän merkit ovat nousseet hyvin yllättäen. Vielä kevään lopussa vaikutti siltä, että juuri muuta ei tapahdu, kuin että Helminen lopettaa ja Viitakoski ja Koivisto häipyvät muihin maisemiin kultaa vuolemaan. Hankinnat on kuitenkin tehty tällä kertaa harvinaisen hyvin, ja jos tulossa on vielä 1-2 kunnon nimimiestä, kuten Hautamaa on luvannut, voidaan Tampereen kissapetoja pitää siirtoruletin selkeinä voittajina. Yhdessä jo valmiiksi rosterissa olevien luottopelaajien Marko Anttilan, Miikka Männikön, Pasi Määttäsen, Joonas Lehtivuoren, Sami Torkin, Mikko Kuukan ja miksei Turo Järvisenkin kanssa hankinnat muodostavat todella vahvan paketin.

Että aika pää perseessä saa Ilvestä katsoa jos näkee sen playoffien ulkopuolelle jäävän.

Onkohan tässä nyt joku katsonut hieman liikaakin Ilves-lasien läpi oman joukkueensa materiaalia ja hankintoja?

Eniten paistaa silmään tuo Markus Seikolan mainostaminen. Seikola, joka viime kaudella pelasi HPK:ssa ei ole kovinkaan kummoinen vahvistus Ilveksenkään takalinjoille ensi kaudelle. Ja ei, aivan turhaa nyt tulla sanomaan, että joo mutta Ilveksessä mies saa enemmän vastuuta ja ... Seikola kun kauden alkaessa oli HPK:ssakin toinen luottopakeista ja vastuuta oli tarjolla paljon Harri Tikkasen kanssa. Pelitahti parani hieman vasta silloin kun pääsi pelaamaan Mäenpään kanssa vähän aikaa. Että ihmeitä en Seikolalta odottaisi.

Troy Milamista en puhuisi mitään vielä. Nämä AHL-hankinnat kun ovat aina tupanneet olemaan hieman epävarmoja. Joskus ne onnistuvat ja joskus epäonnistuvat, kovistakin tehoista huolimatta. Ensin näytöt SM-liigajäiltä pöytään ennen kuin voi mitään sanoa miehen tasosta kotoisessa liigassamme.

Ja mainitsemistasi hyökkääjistä Hacker ja Järvinen ovat enemmän kuin epävarmoja nimiä. Muutenkin nuo kehusi (poislukien Toivonen) perustuvat lähinnä optimistisuuteen (mitä pitää tietenkin kannattajalla ollakin) ja jossitteluun. Jos tuo pelaaja nyt nostaisi tasoaan ja jos tuo pelaaja pystyisi lunastamaan odotuksensa ja ... Entä jos ei pysty, mikä on yhtä todennäköistä jos ei todennäköisempääkin kuin se pystyminen, onko Ilves silloinkin yhä voittaja siirtomarkkinoilla?

Ja Kalpastakin haluan lausua pari sanan tynkää. Aika epävarmalta näyttää tilanne Kuopiossa Kapasesta huolimatta. Itse en mitään ihmeempiä nousuja kuuden sakkiin tms. odottaisi. Pari hankintaa hyökkäyspäähän ei vielä riitä, vaikka ne hyviä ovat olleetkin. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että tuo pakisto Kalpalla onkin sitten se akilleen kantapää. Uskaltaisin sanoa, että Kalpan pakisto huutaa vähintään yhtä, mieluiten kahta liigatason pakkia vielä vahvistukseksi tuohon. Ströba on Kalpan luottopakki numero yksi. Viime kausi oli hyvä ja onnistunut, mutta HPK-kannattajana minulla on kuitenkin myös muistissa kauden 06-07 suoritukset Ströbalta. Paras pakki HPK:lta pleijareissa, mutta heikko suorittaminen runkosarjassa tekee miehestä jokseenkin epävarman. Ja alkaako ikä jo painaa Ströballa?
Timosella taas puolestaan on rutkasti potentiaalia nousta yhdeksi kotimaamme pakkien kärkinimistä, mutta pystytäänkö se potentiaali kaivamaan esiin? Potentiaalia on myös Seppäsellä ja Varakkaalla sekä lukuisilla muilla Kalpan pakeilla. Jalasvaara on kenties se luotettavin nimi tuossa Kalpan pakistossa.Kalpan pakisto on Ströba poislukien nuori ja lupaava, mutta pystyykö Virta hyödyntämään tuon kaiken potentiaalin on mielestäni se olennaisin kysymys. Pari kokeneempaa kehäkettua tuohon pakistoon niin voisi näyttää paremmalta.

Jotenkin vaan tulee allekirjoittaneelle mieleen sellainen ajatus, että Kuopiossa luotetaan liikaa siihen, että pelkällä satsaamisella hyökkäysosastoon voidaan pärjätä. Mutta voidaanko?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Miten ihmeessä Sakari Dominoi viime vuonna SM-liigaa? Kaveri teki 13 pinnaa 30.ssä pelissä.

Niin täytyy nyt korjata ennen kuin porilaiset pääsevät kuittailemaan. Oikeastihan Salminen teki 12 pistettä 15 ottelussa, kun niitä ensimmäisiä 15 ei lasketa. Täten saadaan ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi 0,8 pistettä/peli eli noin 46 pistettä koko kauden aikana. Pitää myös muistaa, että Salminen on kehittynyt kovasti taas kesän aikana niin tuollaiset 60 pistettä on varmaankin ihan realismia, jollei jopa alakanttiin?
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Oma otantani on hyvin pieni, koska en nähnyt kuin kaksi Ässien peliä viimekaudella, molemmat Jyväskylässä. Ässissä erottui ainoastaan kaksi pelaajaa joukkueellisesta lapasia. Nämä olivat Joensuu ja Häppölä. Muille pelaajille ei olisi ollut käyttöä esimerkiksi KalPalla. Tältä pohjalta uskon jonkun vitun Häppölän olevan mitä mainioin vahvistus KalPalle.
Mä uskon että Häppölä on ihan hyvä hankinta Kalpalta, mutta se että joku kirjoittaa jostain pelaajasta kahden ottelun perusteella on lähinnä naurettavaa.
Vielä huomattavasti naurettavampaa on kuitenkin se että joku ihmettelee miksi suurin osa Häppölää koskevista viesteistä tulee Porin suunnalta.. Heidän mielestään viestit saattais yhtä hyvin tulla vaikkapa Liettuasta... Kiitos ja näkemiin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Onkohan tässä nyt joku katsonut hieman liikaakin Ilves-lasien läpi oman joukkueensa materiaalia ja hankintoja?

Ainahan näitä värilasien takaa kirjoitellaan.

vilperi kirjoitti:
Neljän joukkueen kärkikastiin nostaisin myös ehkä värilasienkin takaa katsottuna sisukkaasti varmasti viime kauden jälkeen ensi kauteen lähtevän HPK:n. Kauhajokelainen Jukka Rautakorpi tuli päävalmentajaksi, mikä on kirkkaasti yksi suomalaisen valmentajakaartin tähtinimiä. Maalivahtiosasto on kunnossa ja siitä pitää huolen Teemu Lassila, välillä tuuraten Mikko Strömberg. Puolustus on mielenkiintoinen paketti kokemusta, mutta myös nuorta voimaa. Laamanen ja Tuulola palasivat sekä myös lyhyen Ruotsin keikan jälkeen Mäenpää. Näiden nimien lisäksi kun hämeenlinnalaisten pakistosta löytyvät muun muassa Tikkanen, Palomäki, Leinonen ja Syväsalmi niin puhutaan yhdestä ensi kauden kovatasoisimmista sekä laajimmista puolustuksista. Puolustukseen tarvittavaa kovuutta taas tuo Risto Korhonen, joka toivottavasti pystyy pelaamaan ensi kauden sekä Tuukka Mäkelä. Hyökkäyskin on ihan ok, mutta itse kaipaan sinne yhtä laadukasta sentteriä ja maalinsylkijää, joka voi olla vaikka se kuuluisa hampaaton kanukki.

Minun mielestäni tuolla maalivahtikaksikolla ja hyökkäyksellä taistellaan lähtökohtaisesti sijoista 5-10. Puolustus Kerholla on kyllä siellä liigan viiden parhaan joukossa. Samoista sijoista taistellee tasapäisesti myös esim. Ilves.

Kalpasta sanoisin, että hyvällä onnistumisella sija 10 voisi olla saavutettavissa ja se olisi jo hyvä suoritus ja hurja parannus takavuosiin verrattuna. Tästä olen myös hyvin iloinen.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuota Lassilaa ja HPK:n maalivahtitilanne ylihehkuttettiin jo Jatkoajan viime kauden kausiennakkossa. "Sekä kanadalainen Andy Chiodo että Ruotsista paluun kotimaan jäille tehnyt Teemu Lassila kelpaisivat ykkösvahdiksi mihin tahansa muuhun liigaseuraan."
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Onko se Porin suunnan juomavedessä vai mistä johtuu tuo ihmeellinen länkytys? Välillä ollaan kriisissä ja sitten taas uhotaan ja ollaan kenties potentiaalisin mestarisusikki tulevalla kaudella. Ässä-osiossa kausikeskustelu velloo hurjana, vaikkei mitään todellisuudessa ole tapahtunut koko kesänä. Sitten kun ei ole tullut yhtään oikeaa vahvistusta, niin niitä aletaan keksiä olemassa olevasta porukasta. Tosiasia on että rosterinne näyttää vielä todella lohduttomalle, siinä ei vielä super-sakarit tai maven selät hirveesti lämmitä. Tottakai mave sanoo jossain paikallislehden haastattelussa, että hyvältähän tämä näyttää, pari nuorta nostaa tasoaan jne. Mitä muuta se voisi sanoa? "Huolestuttavalta näyttää, ei saada pelimiehiä eikä harjoitusvastustajia.."

Eipä siinä, ihmetellä vaan pitää näiden muutamien sankarien maanis-depressiivisyyttä. Eipähän näistä tiedä, mutta epäilen että ei ole sakarista (vielä) yli 40 pisteeseen. Maajoukkueen tulevaisuutta silmällä pitäen olisi toki loistokasta jos näitä superdominaattoreita silloin tällöin putkahtelisi.

Ei mene hyvin meilläkään kun uusin vahvistuksemme on koditon ja työtön. Ja koiraton.
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200807167953445_jk.shtml

Ja Luigi on varmaan huono, todella huono! Mut onhan se vitu komee!
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin täytyy nyt korjata ennen kuin porilaiset pääsevät kuittailemaan. Oikeastihan Salminen teki 12 pistettä 15 ottelussa, kun niitä ensimmäisiä 15 ei lasketa. Täten saadaan ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi 0,8 pistettä/peli eli noin 46 pistettä koko kauden aikana. Pitää myös muistaa, että Salminen on kehittynyt kovasti taas kesän aikana niin tuollaiset 60 pistettä on varmaankin ihan realismia, jollei jopa alakanttiin?

On tosiaan selkeästi alakanttiin. Sanoisin että Salminen tekee helposti 80 pistettä, tai ei hän tee helposti 80 pistettä, mutta tekee kuitenkin, olen varma siitä. Jos kuitenkin sattuu onnistumaan hyvin niin +100 pisteen kausi on tulossa.
 

Bemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Jokipojat
On tosiaan selkeästi alakanttiin. Sanoisin että Salminen tekee helposti 80 pistettä, tai ei hän tee helposti 80 pistettä, mutta tekee kuitenkin, olen varma siitä. Jos kuitenkin sattuu onnistumaan hyvin niin +100 pisteen kausi on tulossa.

Ylilyönti?

Jotenkin porukka täällä ajattelee että joko tai, mitää välimuotoa ei ole. Tuskin Sakari tulee tekemään 40 pistettä, mahdollista mutta en pidä todennäköisenä. Kova pelimies silti, sitä tuskin kukaan kieltää. Tulevaisuus näyttää hyvältä.

Ja Häppölän Toni, kova pelimies kun vaan sille päälle sattuu, valitettava tapumus vaan mennä varjojen maille.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotenkin porukka täällä ajattelee että joko tai, mitää välimuotoa ei ole. Tuskin Sakari tulee tekemään 40 pistettä, mahdollista mutta en pidä todennäköisenä. Kova pelimies silti, sitä tuskin kukaan kieltää. Tulevaisuus näyttää hyvältä.
No kun Ässät on niin paska, ettei me saada nähdä joukkueessa mitään positiivista ilman, että jotkut urpot tulee syyttelemään jostain uhosta...

Ei saada olla edes iloisia Sakari Salmisesta, jonka pelikäsitys on parempi kuin suurimmalla osalla liigapelaajista. Se osa-alue on huippuluokkaa ligassa jo nyt (koska on pitkälti synnynnäistä). Fyysisiltä ominaisuuksiltaan vielä raakile ja ei todennäköisesti henkisestikään valmis vielä vastuunkantajaksi. Mutta katsotaan nyt, mitä kausi tuo tullessaan.

TosiFanikin on tietääkseni useaan otteeseen maininnut, että Ässät tällä hetkellä paperilla lähtökohtaisesti sijalla 14.
Onko se Porin suunnan juomavedessä vai mistä johtuu tuo ihmeellinen länkytys? Välillä ollaan kriisissä ja sitten taas uhotaan ja ollaan kenties potentiaalisin mestarisusikki tulevalla kaudella.
Eli juuri, kuten yllä kirjoitin. Edes niistä harvoista positiivisista asioista eivät Ässä-fanit saa olla iloisia tämän kaiken paskan keskellä ilman, että joku vetää tällaisia johtopäätöksiä.
Oma veikkaus on 3+14 ja vauhtia mestiksestä kesken kauden.
Tehopisteet saattaa mennä oikeinkin, mutta tuskin sentään joutuu hakemaan Mestiksestä vauhtia. Ja tuohan on ainoastaan oma näkemyksesi, eikä mikään totuus :)

Vähän sellainen kutina, että täällä kovin moni ei ole edes koskaan nähnyt Salmisen pelaavan.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Tehopisteet saattaa mennä oikeinkin, mutta tuskin sentään joutuu hakemaan Mestiksestä vauhtia. Ja tuohan on ainoastaan oma näkemyksesi, eikä mikään totuus :)

Ei varmasti mikään totuus ja toivottavasti olen väärässä: toivon että S.Salminen vetää huippukauden tukkien samalla meidän epäilijöiden suut. Ei näitä lahjakkuuksia ainakaan liikaa ole, toivottavasti nyt ei kuitenkaa käy kuten muutaman aiemman lupauksen kohdalla on käynyt ja kaveri tahkoaa tuskaisen kauden minitehoin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Länkytystä, länkytystä...

Erikoisinta, taas, tällä palstalla on länkytys, kuten Shineman sanoi. Kun täällä esittää perusteltuja mielipiteitä, niin niihin ei pystytä, viitsitä tai haluta esittää perusteltuja vasta-argumenttejä vaan pitäydytään "mese-chatti-tekstari" tyylissä. Ja tämä ei koske vain ässäfaneja vaan kyllä siellä on lähes koko liiga edustettuna.

Olen sanonut, että Ässät on tällä hetkellä ennakko-odotuksissa sijalla 14., en ole veikkailut liigan runkosarjan voittoa, maailmanmestaruutta tai Stanley cupin voitto. Toisaalta tiedän myös, ettei Ässät ole yksin siellä peräpäässä, sillä siinä on kuitenkin aika monta joukkuetta tälläkin hetkellä aika lähellä.

Uskon Sakari Salmisen nostava tasoaan. Olen perustellut sen hänen taitotasollaan ja pelikäsityksellään. Olen seurannut hänen uraansa useamman vuoden, nähnyt häneltä kymmeniä jopa satoja pelejä, viime kaudella parikymmentä miesten sarjan peliä. Olen tietonen hänen harjoittelustaan ja sen kehityksestä. Tällä perusteella uskon hänen tekevän ensi kaudella 40 pistettä. En tiedä kuinka paljon raumalaiset, jyväskyläläiset tms. ovat seuranneet Salmisen uraa tai pelejä, kun pystyvät omaan "analyyttiseen" kommentointiin.

Salmisen pelityyli on hallitseva eli dominoiva. On erityylisiä pelaajia, toisia ei pelinaikana huomaakaan, mutta kun luetaan pöytäkirjaa, huomataan kaverin tehneen paria maalia. Toinen taas pitää kiekkoa ja näkyy pelin aikana ja tekee ne pari maalia. Ääripäät näissä ovat puhdas snaipperi (esim. Kuusela, Saarela) ja pelintekijä (esim. Kivenmäki, Leino). Kuuselan/ Saarelan tyyppinen pelaaja saattaa kaarrella kiekottomana ja nostella kypäräänsä lähes koko pelin, mutta silti ratkaista ottelun. Kun taas Kivenmäen tai Leinon tyyppinen pelaaja hallitsee eli dominoi peliä pitämällä kiekkoa ja ratkaisevat tällä tavalla pelin. Jälkimmäinen pelaajatyyppi on harvinaisempi sekä Suomessa että maailmassa. Salminen on pelityyliltään kiekkopitävä ja peliätekevä pelaaja.

Hän osoitti viime keväänä pystyvänsä pelaamaan tällä tyylillä SM liigassa. Syksyllä Ässien ykköskentässä paineet olivat ilmeisesti liian suuret, koska pisteiden tekeminen ei hyvistäkään paikoista onnistunut. Keväällä hyvän Mestisjakson jälkeen homma lähti Virkkusen ja Tähtisen kanssa toimimaan ja tällöin syntyi 15 pelissä 12 pistettä.

En ole missään puhunut että Salminen dominoisi SM liiga, en ole verrannut häntä yhteenkään pelajaan, en Crosbyyn, Ovetskiniin tms., en ole puhunut MM kisoista tai Olympialaisista. Uskon yhteen Ässien taitavaan junioriin, uskon hänen nousevan SM liigassa uudelle tasolle, en muuta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Miten ihmeessä Sakari Dominoi viime vuonna SM-liigaa? Kaveri teki 13 pinnaa 30.ssä pelissä.

Ei kyse ole niiden pisteiden määrästä vaan tavasta, jolla hän teki ne pisteet. Sakari, nimittäin teki jokaisen 13 pisteestään dominoiden!

Salminen muistuttaa SaiPan Jarkko Immosta siinä mielessä, että Jarkkokin oli pelikäsitykseltään ylivertainen junnusarjoissa, mutta oli aikuisten ympyröihin siirtyessään fysiikaltaan raakile. Fysiikan nostaminen riittävälle tasolle vei pari vuotta. Pelkkiin numeroihin tuijottamalla Sakari "66kg" Salminen, vaikuttaa vielä pahemmalta raakileelta, joten työtä on edessä ennen kuin kaverista voi realistisesti odottaa vastuunkantajaa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika epävarmalta näyttää tilanne Kuopiossa Kapasesta huolimatta. Itse en mitään ihmeempiä nousuja kuuden sakkiin tms. odottaisi. Pari hankintaa hyökkäyspäähän ei vielä riitä, vaikka ne hyviä ovat olleetkin. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että tuo pakisto Kalpalla onkin sitten se akilleen kantapää. Uskaltaisin sanoa, että Kalpan pakisto huutaa vähintään yhtä, mieluiten kahta liigatason pakkia vielä vahvistukseksi tuohon. Ströba on Kalpan luottopakki numero yksi. Viime kausi oli hyvä ja onnistunut, mutta HPK-kannattajana minulla on kuitenkin myös muistissa kauden 06-07 suoritukset Ströbalta. Paras pakki HPK:lta pleijareissa, mutta heikko suorittaminen runkosarjassa tekee miehestä jokseenkin epävarman. Ja alkaako ikä jo painaa Ströballa?

Timosella taas puolestaan on rutkasti potentiaalia nousta yhdeksi kotimaamme pakkien kärkinimistä, mutta pystytäänkö se potentiaali kaivamaan esiin? Potentiaalia on myös Seppäsellä ja Varakkaalla sekä lukuisilla muilla Kalpan pakeilla. Jalasvaara on kenties se luotettavin nimi tuossa Kalpan pakistossa.Kalpan pakisto on Ströba poislukien nuori ja lupaava, mutta pystyykö Virta hyödyntämään tuon kaiken potentiaalin on mielestäni se olennaisin kysymys. Pari kokeneempaa kehäkettua tuohon pakistoon niin voisi näyttää paremmalta.

Jotenkin vaan tulee allekirjoittaneelle mieleen sellainen ajatus, että Kuopiossa luotetaan liikaa siihen, että pelkällä satsaamisella hyökkäysosastoon voidaan pärjätä. Mutta voidaanko?
Jos nyt näyttää aika epävarmalta niin onneksi ei olla kahtena edelliskautena huomattu miten paljon pahemmalta se on näyttänytkään, kiitos värilasien.
Joku voisi vielä kertoa mitä nimiä olisitte itse valinneet budjetin rajoissa? Mun mielestä hankinnat ovat paperilla vähintään loistavia eikä vain "hyviä". Viuhkolaa, Pesosta ja Leinoa vai kenties kaikkia näistä? Aika monta katiskaa saa kallaveteen unohtua ennen kuin KalPaan ostetaan RAHALLA ketä halutaan ja vielä neljään kenttään.

Meillä on kuitenkin hyvä sentteri kolmikko, Killeri-Häppölä-Laakso, edelleen resursseihin nähden.

Katsokaapa huvikseen vaikkapa JYPin viime kauden ja 06-07 kokoonpanot. Hyökkäyspäätä sielläkin oli pääasiassa vahvistettu ja sillä mentiin jo aika paljon pidemmälle. Toki siellä oli Sinuhe jne eli jossittelua mutta samojakin elementtejä löytyy.

No ei Virta ainakaan viime kaudella onnistunut tuhoamaan Kiiskistä eikä Seppästä, päin vastoin. Vastuuta tuli ja molemmista kuullaan vielä liigaympyröissä, toivottavasti jo kahden seuraavan kauden aikana tehokypärässä!

Kaksi kehäkettuakin ovat vuoden vanhempia ihan samalla tavalla kuin Ströbakin. Liike oli ainakin viime kaudella melko verkkaista ja koukkuja joutui viljelemään välillä paljonkin. Heikkoudet ovat kyllä hyvin tiedossa! Pelisilmä sekä erityisesti ylivoimalla kiekon käsittely ja laukaus ovat hyvällä tasolla (ainakin KalPan viime kauden pakistosta erottui edukseen). Nosti erityisesti Jalasvaaran tasoa usealla pykälällä.
Eiköhän realistinen tavoite ole kymmenen joukkoon, minimitavoite 12 joukkoon? Nämä kuuden sakkiin veikkailut ovat tulleet ihan jostain muista ilmansuunnista.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Vähän sellainen kutina, että täällä kovin moni ei ole edes koskaan nähnyt Salmisen pelaavan.

Minä ainakin näin, viime kauden loppupuolella Lappeenrannassa. Oli täysin pimennossa, kun vastustaja halusi pudotuspeleihin ja otti tilan täysin pois. Eittämättä voi hyvä pelimies ollakin, mutta ensi kaudella pitäisi joukkuetta kannatella ja vastustajatkin saattavat hieman eri intensiteetillä Salmistakin ottaa, kuin viime kauden runkosarjan loppupuolen merkityksettömissä peleissä.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Kuten tuolla jo aiemmin totesin, en usko että Salminen tekee VIELÄ +40 pistettä, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan etteikö hän voisi nousta vaikka minkälaiseksi dominoijaksi (kuten moni muukin "junnuikäinen" 14:n liigajoukkueen juniorimyllyistä) ja tehdä vaikka 80 maalia + 68 syöttöpistettä/kausi. Toivottavasti näin tapahtuu, hyviä pelaajia ei ole koskaan liikaa.

Mutta sitten paistaa katkeruus tuolta Porin suunnasta kun Häppölää aina jaksetaan samoissa viesteissä dissata. Jos nyt katsoo lukemia vaikka http://www.kalpa-hockey.fi/fi/joukkue/hyokkaajat/toni+happola/ tuolta, niin ei nyt ihan kädetön sysipaska ja pehmeä mies voi olla (miestä seuranneet kertokaa mitä tapahtui kaudella -04-05 ?). Myöntäisitte nyt vaan että Luigin lähtö vituttaa!

Tämä tästä, nyt menee jo ohi aiheen ja sellaiseks väännöks johon en yleensä halua osaa ottaa.. Anteeks!
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä Salmisen pelejä on tullut nähtyä, niin ihme kyllä olen porilaisten kannalla hänen mahdollisuuksistaan. Kyseessä on lahjakas pelaaja, joka pienestä varresta huolimatta tuntuu ihan hyvin pärjäävän miesten peleissäkin. Maalipaikkoihin pääseminen on hänelle myös melko helppoa, viimeistelytaidossa tosin olisi vielä parannettavaa.

Ylivoimaisesti mielenkiintoisin pelaaja Ässissä ensi kaudella Jyrkkiön ohella, mutta kuten todettua, niin ei kyseessä kuitenkaan vielä ole SM-liigankaan tasolla niin kova ratkaisupelaaja, että pystyisi Ässiä hilaamaan hänniltä pois.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta sitten paistaa katkeruus tuolta Porin suunnasta kun Häppölää aina jaksetaan samoissa viesteissä dissata. Jos nyt katsoo lukemia vaikka http://www.kalpa-hockey.fi/fi/joukkue/hyokkaajat/toni+happola/ tuolta, niin ei nyt ihan kädetön sysipaska ja pehmeä mies voi olla (miestä seuranneet kertokaa mitä tapahtui kaudella -04-05 ?). Myöntäisitte nyt vaan että Luigin lähtö vituttaa!

Tämä tästä, nyt menee jo ohi aiheen ja sellaiseks väännöks johon en yleensä halua osaa ottaa.. Anteeks!

Häppölä on taitava, älykäs ja juonikas pelaaja, fiksu ihminen muutenkin. Mutta poikkeuksellisen pehmeä kokoisekseen. Tämä pehmeys on sitä luokkaa, etten pysty tästä syytä arvostamaan häntä pelaajana. Tämä "analyysi" noin viidenkymmenen nähdyn pelin pohjalta. Jos viitsit lukea minun kommentteja hänestä viime kaudelta, niin huomaat etten ole katkera hänen siirtymisestään, vaan olin samaa mieltä hänestä jo kauden aikana.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Häppölä on hyvä pelaaja. Parempi mielestäni kuin vaikkapa Tähtinen. Mutta mies ei silti ole millään huhutun palkan arvoinen, jota hänelle KalPa:ssa maksetaan. Siinä mielessä oli ihan oikein päästää Häbä Kuopioon.

Toisaalta Ässien riippakivenä on juuri edellä mainittu Tähtinen, joka ansaitsee myös huhujen mukaan yli 100k.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Häppölä on taitava, älykäs ja juonikas pelaaja, fiksu ihminen muutenkin. Mutta poikkeuksellisen pehmeä kokoisekseen. Tämä pehmeys on sitä luokkaa, etten pysty tästä syytä arvostamaan häntä pelaajana. Tämä "analyysi" noin viidenkymmenen nähdyn pelin pohjalta. Jos viitsit lukea minun kommentteja hänestä viime kaudelta, niin huomaat etten ole katkera hänen siirtymisestään, vaan olin samaa mieltä hänestä jo kauden aikana.
Onko pehmeämpi kuin Timo "181 cm/82 kg" Koskela? Jos on niin riittää että nakuttaa vastaavasti pari pinnaa enemmän. Vaikka Koskelan peliä KalPan paidassa välillä vituttikin katsoa niin 41 pinnaa lievitti kummasti.
Viime kaudella 53 pinnaa sen kummemmin dominoimatta ja pehmeästi. Siinä on voimahyökkääjille sekä poikkeuksellisen pelikäsityksen omaaville tekemistä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko pehmeämpi kuin Timo "181 cm/82 kg" Koskela? Jos on niin riittää että nakuttaa vastaavasti pari pinnaa enemmän. Vaikka Koskelan peliä KalPan paidassa välillä vituttikin katsoa niin 41 pinnaa lievitti kummasti.
Viime kaudella 53 pinnaa sen kummemmin dominoimatta ja pehmeästi. Siinä on voimahyökkääjille sekä poikkeuksellisen pelikäsityksen omaaville tekemistä.

En ole kiinnittänyt huomiotani Koskelan pelaamiseen, joten en voi kommentoida hänen pehmeyttään. Toivottavasti Häppölä nousee hänen tasolleen, siihen en kyllä usko.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jos nyt näyttää aika epävarmalta niin onneksi ei olla kahtena edelliskautena huomattu miten paljon pahemmalta se on näyttänytkään, kiitos värilasien.
Joku voisi vielä kertoa mitä nimiä olisitte itse valinneet budjetin rajoissa? Mun mielestä hankinnat ovat paperilla vähintään loistavia eikä vain "hyviä". Viuhkolaa, Pesosta ja Leinoa vai kenties kaikkia näistä? Aika monta katiskaa saa kallaveteen unohtua ennen kuin KalPaan ostetaan RAHALLA ketä halutaan ja vielä neljään kenttään.

Meillä on kuitenkin hyvä sentteri kolmikko, Killeri-Häppölä-Laakso, edelleen resursseihin nähden.

Katsokaapa huvikseen vaikkapa JYPin viime kauden ja 06-07 kokoonpanot. Hyökkäyspäätä sielläkin oli pääasiassa vahvistettu ja sillä mentiin jo aika paljon pidemmälle. Toki siellä oli Sinuhe jne eli jossittelua mutta samojakin elementtejä löytyy.

No ei Virta ainakaan viime kaudella onnistunut tuhoamaan Kiiskistä eikä Seppästä, päin vastoin. Vastuuta tuli ja molemmista kuullaan vielä liigaympyröissä, toivottavasti jo kahden seuraavan kauden aikana tehokypärässä!

Kaksi kehäkettuakin ovat vuoden vanhempia ihan samalla tavalla kuin Ströbakin. Liike oli ainakin viime kaudella melko verkkaista ja koukkuja joutui viljelemään välillä paljonkin. Heikkoudet ovat kyllä hyvin tiedossa! Pelisilmä sekä erityisesti ylivoimalla kiekon käsittely ja laukaus ovat hyvällä tasolla (ainakin KalPan viime kauden pakistosta erottui edukseen). Nosti erityisesti Jalasvaaran tasoa usealla pykälällä.
Eiköhän realistinen tavoite ole kymmenen joukkoon, minimitavoite 12 joukkoon? Nämä kuuden sakkiin veikkailut ovat tulleet ihan jostain muista ilmansuunnista.

Niin, pääpointtihan ei mielestäni omassa viestissä ollut se miltä Kalpan hyökkäys näyttää ja mitä hankintoja sinne on tehty vaan se minkälaiselta Kalpan pakisto näyttää ja mitä siihen pitäisi vielä hankkia. Ja näillä kehäketuilla en välttämättä tarkoittanut Ströban ikäisiä pelaajia vaan sellaisia 28-30 vuotiaita joilla on mukavasti kokemusta mutta luistin luistaa vielä terhakkaammin kuin Ströballa. Mielestäni tällaiset pakit nostaisivat Kalpan pakiston tasoa jonkin verran ja aikaansaisi mukavan sekoituksen kokemusta ja nuoruutta. Ja mielestäni on sääli että Kalpan muuten hyvää joukkueen tasoa laskee hieman tuo puolustus. Ja samoja elementtejähän tässä on viime kauden Jypiin verrattuna ja mihin se Jyp myös osittain lopulta kaatui? Uskallan myös väittää että Jypin viime kauden hyökkäyksen taso oli parempi kuin mitä nyt vastaava on Kalpalla. Olen myös itse sitä mieltä että realistisin tavoite Kalpalle ensi kaudeksi on säälipleijarit.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Eli en, Jupsterin väitteistä huolimatta, väitä Salmisen olevan liigassa ylivoimainen tms.

En ole näin väittänytkään. Dominoi Salminen ne 40 pistettä joko helposti tai vaikeasti, niin nähtäväksi jää kumpi on lähempänä totuutta. Aivan turhaa saivartelua sinulta. Otan itse vertailukohteeksi Häppölän, joka mielestäsi on löysyyden takia huono jääkiekkoilija, joten : väitän a) Häppölä tekee paremaat pisteet kuin Salminen b) Salminen ei yllä likikään 40 pisteeseen, 20 pistettä lähempänä.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Porin poijjaat ovat niin tosimielellä liikkeellä, että raumalaisena minulla olisi hirveä polte aukoa päätäni ja provoilla, mutta jätän sen tekemättä, koska:
a) Sankari Salminen on eittämättä lahjakas kiekkoilija ja en jaksa ottaa 3-4 vuoden päästä vittuilua vastaan kun Sakke takoo Jokereissa/Kärpissä hirveät tehot.
b) Yksittäisellä Salmisella ei ole mitään sijaa liigajoukkueiden voimasuhteet -keskustelussa.

Oma yksinkertainen kaavani voimasuhteisiin on:
1. Järjestä joukkueet budjetin mukaan.
2. Uudelleenjärjestele jokainen joukkue yksitellen +- 2 sijaa joukkueen vahvuuksien mukaisesti.
3. Valitse yksi onnistuja ja nosta joukkueen sijoitusta 3-5 sijaa. Valitse samoin floppijoukkue ja alenna sijoitusta 3-5 sijaa.
4. Tee kolme mutumuutosta.

Näin ollaan lähellä totuutta tai sitten ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös