Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 606
  • 5 672

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Niin kuin viime kaudellakin... SM-liigan runkosarja päättyi 12.3. ja Mestiksen voittaja selvisi 13.3., Ilves sai levätä kokonaisen vuorokauden enemmän.

Ässät pelasi -09 play outit, jäätyään muutaman pisteen päähän säälipleijaripaikasta. Yllättäen Mestiksen voittaja ratkesi samana päivänä, kun Ässien karsintaan joutuminen.

Ottaakaa nyt edes selvää näistä asioista.

Joo. Tottahan tuokin on, mutta se jonka tuohon edelliseen kirjoitin oli myös se, että Ilveshän tiesi jo helmikuun alussa, että todennäköisesti karsitaan...

Tottakai parempi joukkue sen karsinnan on joka kerta voittanut, sitä vastaan on turha mölistä. En vain suostu uskomaan nykyisen systeemin olevan se paras mahdollinen.

Mestiksen vetovoimaa voisi kuvitella paremmaksi jos sieltä suljettaisiin suosiolla suoraan pois kaikki farmijoukkueet ja alettaisiin avata sitä karsimispeikkoa myös Suomisarjan suuntaan samaan tyyliin, kuin halutaan liigakarsintoja?
 

Fordél

Jäsen
Ihan käsittämätön tuo boldattu lause, edelleenkään kun et voi perustella että miten helvetissä yksikään putoava ammattilaisorganisaatio kaikkine sopimuksineen jotka jo nyt on olemassa seuraavaa kautta ajatellen, pystyisi pitämään toimintansa elossa amatööri ja farmi Mestiksessä.

Sillä lihavoiduilla lauseella tarkoitettiin vain sitä, että SM-liiga suljettiin aikoinaan, koska seurojen taloudelliset tilanteet vaihtelivat rajusti ja osalla oli suuria ongelmia. Jos mitään ongelmia ei olisi ollut ja kaikilla olisi mennyt helkkarin hyvin, tuskin Liigaa olisi suljettu.

Ei ole olemassa mitään "oikeasti avoin Liiga" mantraa joka muuttaa Mestiksen ammattilaissarjaksi, jonne putoaminen ei ole Liigajoukkueelle aivot pellolle tilanteeseen rinnastettava tapahtuma. Siellä on halliremppavelat, on sponsorikadot, näkyvyys katoaa totaalisesti valtakunnallisella tasolla, yleisö äänestää jaloillaan jne. Samaan aikaan pitäis potkia puoli organisaatiota pihalle ja jostain haalia rahat Liiga pelaajien palkoilla pelaavien kavereiden palkkoihin. Yhtälö on täysin mahdoton.

Mitä sitten? En minä ole ainakaan väittänyt, etteikö Mestikseen pudonneen entisen Liigaseuran toiminta supistuisi. Tottakai, mutta mitä sitten? Ei muuta kuin hakemaan Mestiksestä vauhtia. Iloitaan samalla niistä uusista työntekijöistä, kasvavista sponsirirahoista ja yleisömääristä sekä parantuvista olosuhteista uudella Liigapaikkakunnalla.

Miksi se kiekkoilu tukahtuu ilman avointa Liigaa?

Koska osassa Mestispaikkakunnista ei kiinnosta pelata vain Mestiksen mestaruudesta vaan siellä on kova halu päästä pelaamaan jossain vaiheessa Liigaa. Ilman tätä unelmaa ei ole intressiä kehittää toimintaa. Ja kun toimintaa ei haluta kehittää, käy kuin KooKoolle aikanaan: se hiipuu pikku hiljaa. Samalla kasvaa ero niihin seuroihin, joilla on intressiä kehittää toimintaansa (Liigaseurat).

Samalla tavalla KooKoo on loistava esimerkki siitä, että kun pistää duunarihanskat käteen ja alkaa paiskiin duunia niin myös Mestiksessä on vetovoimaa, ottelutapahtumaan KooKoo panostaa kokoajan enemmän ja enemmän jne. siinä ei Liiga ole kuin kaukainen nimi jossain tuolla, jos se on ainoa syy tehdä jotain tai olla tekemättä, niin mun mielestä sillon kannattaa olla tekemättä. Yhtään tulonsiirtoa, sponsoria tai katsojaa ei taatusti tule Mestis hallin sen takia että "joskus voi ehkä nousta".

Lihavoitu lause osoittaa, että olet kujalla (anteeksi vain tämä ronski ilmaisu). Olen nähnyt läheltä KooKoon nousun ja voin vannoa, että KooKoo ei olisi läheskään nykyisessä tilanteessa ilman avointa Liigaa. Buumia ei olisi saatu aikaan, jos KooKoon tavoitteena olisi vain Mestiksen voitto eikä tulevaisuudessa siintäisi mahdollisuutta päästä pelaamaan Liigaan. Liigaunelma on aktivoinut sekä tärkeitä puuhamiehiä KooKoon taustalle, suurta yleisöä että yhteistyökumppaneita.

Voit käydä ihan huoletta heittämässä tuon lihavoidun ajatuksesi KooKoon johdon lisäksi vaikka Sportin johdolle ja tiedän, että he eivät sitä allekirjoiteta. Päinvastoin. Jo pelkästään tämä palsta kertoo valtaosan Mestisfanien suhtautumisesta suljettuun Liigaan ja sitä kautta katsojien intoon käydä hallilla.
 

Fordél

Jäsen
Avoin liiga on hyvä asia, mutta mielestäni ei pelkästään urheilullisin perustein. En ymmärrä mikä ongelma on siinä, että organisaatiolle astetaan tietyt vaatimukset. Suurimmalle osalle Mestisjoukkueista SM-liiga olisi mahdoton juttu, miksi sitä ei voi vain myöntää.

Ei mulla ole mitään ongelmaa sen suhteen, että organisaatioille asetetaan tietyt vaatimukset. Kunhan vaatimukset ovat järkevissä mitoissa ja perustellut. Ilmeisesti näin on jo nyt.

Tottakai suurelle osalle Mestisjoukkueista Liiga on mahdoton juttu, mutta en usko, että kovinkaan monelle tämä on mikään ongelma. Sen sijaan monelle seuralle avoin Liiga on elinehto ja suljettu Liiga on heille todella suuri ongelma.
 

Steus

Jäsen
Esimerkiksi laadukasta junioritoimintaa voi tehdä Mestiksessäkin, ei siihen SM-liiga tarvita.

Tässä kohtaa sitten astuttiin jo yli rajan :D Voit ottaa trollisi ja poistua.

Toki mestiksessä tehdään paljon asioita huonosti, mutta eikö se ole pelkästään luonnollista, kun liiga on niin paljon edellä? Parhaat tekijät menee parhaisiin firmoihin, joissa palkkauskin on parempi. Sillä tavalla se toimii ihan yleisestikin työelämässä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ensinnäkään suljettu liiga ei tuhoa suomalaista jääkiekkoa, pilaa juniorituotantoa, heikennä Liigan kärkijoukkueiden tasoa eikä tee tästä maasta banaanivaltiota. Suljettu sarja aiheuttaa tiettyjä ongelmia, mutta niiden laajuutta liioitellaan. 1ügan sulkeminen on takaisku niille muutamalle Mestis-joukkueelle joilla on kaiken osuessa nappiin saavuttaa liiganousu-unelma.
Itse uskon muutaman seuran laittavan pillit pussiin jos Liiga suljetaan. Tämä vaikuttaa juniorityöhön. Kun kaupungissa ei ole kunnon joukkuetta, ei lapset käy isien ja kaverien kanssa matseissa eikä ole edes kunnollista seuraa johon liittyä harrastamaan kiekkoa.

Eikö esim. KooKoon ukot meinannut lopettaa toimintansa juuri Liigan sulkemisen takia?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mestis on oma organisaationsa, jos Mestis haluaa omaa touhuaan parantaa niin ei se nyt ainakaan kenenkään muun kuin Mestiksen tehtävä ole sitä touhua lähteä parantamaan.

Tämä on ihan totta ja Mestiksen kehitystyö on ollut todella näennäistä viime vuosina. Kannattaa tutustua Mestis-puoleen ja lukea kuinka tyytyväisiä siihen ollaan eli ongelma kyllä tiedostetaan. Vika ei ole vain tekijöissä, vaan erityisesti siinä, että jokainen seura vetää omaan suuntaansa. On tavoitteellisia organisaatiota (esim. Sport ja KooKoo, jotka mm. kaatoivat vuosi sitten Mestiksen tv-sopparin Urhon kanssa), perinneseuroja ja väliinputoajia (SaPKo, Hokki) ja puhtaita kyläseuroja/farmeja (LeKi ja JYP Akat.). Silti Mestiksellä on myös organisaationa kuhtamainen peiliin katsomisen paikka, koska mitään kovin järkevää ja eteenpäin vievää linjaa ei ole viime vuosina ollut.

Tuolla on joku RoPS jalkapallossa, montaakos Rovaniemeläistä sponsoria tai katsojaa tulee sinne pakkasessa katsoon futista ja maksaan siitä sen takia että "niiden mestarienliiga unelma elää"? Eiköhän ne katsojat mene sinne katsomaan nimen omaan paikallista jalkapalloa ja sen takia että se on heille viihdettä ja ne sponsorit maksaa näkyvyydestä. Siinä ei mitkään "oikeest avoimet" varmasti paina RoPSin kohdalla pätkän vertaa. Joskus ne on Veikkaus Liigassa, joskus ne pelaa ykköstä, mutta ne tekee sitä omaa touhuaan vuodesta toiseen eikä itke mistään avoimuuksista tai niiden puutteista.

Tämä on kyllä todella hämmentävä esimerkki ylipäätään, joka ei paljon liigaan, Mestikseen tai kiekkoon ylipäätään osu ja vain oikeastaan alleviivaa sitä, että joukkueiden tippuminen tai nouseminen ei ole maailmanloppu kumpaankaan suuntaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kohtaa sitten astuttiin jo yli rajan :D Voit ottaa trollisi ja poistua.

Toki mestiksessä tehdään paljon asioita huonosti, mutta eikö se ole pelkästään luonnollista, kun liiga on niin paljon edellä? Parhaat tekijät menee parhaisiin firmoihin, joissa palkkauskin on parempi. Sillä tavalla se toimii ihan yleisestikin työelämässä.

Mikä estää esimerkiksi Joensuuta, Kajaania tai Mikkeliä nousemasta suomalaisen juniorityön huipulle?

Pikkujunioreiden valmentamiseen ei isoja rahoja tarvita, osaamista ja innokkuutta sitäkin enemmän. C-junioreista ylöspäin kilpailutilanne muuttuu kovemmaksi, isompien seurojen vetovoima kasvaa. Mutta jos Mestisjoukkue luo selkeän pelaajapolun luistelukoulusta Mestisjoukkueeseen, en näkisi kilpailua mahdottomana.

Näilla paikkakunnilla vielä koulutoimi ja toisen asteen oppilaitokset mukaan kuvioon, niin en näe syytä miksi toiminta ei voisi kehittyä. Porin lähellä on pikku kaupunki nimeltä Harjavalta. Ässien entinen junnuvalmentaja organisoi paikallisen seuran junioritoiminnan uusiksi, sai ylä- ja alakoulut mukaan touhuun ja homma toimi. Joukkueesta on tullut useampia aluejoukkuepelaajia, ainakin yksi maajoukkuepelaaja (valitsi toisin yleisurheilun, voitti 400 metrin SM-kultaa viime vuonna, hylättiin ratarikon vuoksi)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tässä ketjussa jos jossain samat asiat toistavat sivu tolkulla itseään ja ikään kuin oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Omankin mielipiteeni olen tainnut aiemmin tuoda useampaan kertaan julki. Mutta eipä siinä, ihan hauskaa viihdettähän tämä.

Yksi irrallinen kommentti soppaan täältäkin suunnalta, liittymättä nyt juuri paskan vertaa isoon kuvaan:

Viime vuonnahan Jukurit oli pelillisesti h*lvetin lähellä haavoittunutta llvestä, jonka Tuokkola oli juuri ja juuri saanut nostettua jaloilleen. Useammassakin pelissä Jukurit hallitsi paikoin jopa selkeästi kenttätapahtumia ja heillä todella oli momenttuminsa, vaikka tuloksillisesti otteluvoitot 4-1 olivat tylyt. Mielestäni nuo lukemat imartelevat Ilvestä. Ainoastaan viimeinen peli, jossa lukuisia avainpelaajia sairastuvalle ja uskonsa sarjan voittoon menettänyt Jukurit, oli selkeästi sellainen, jossa Ilves vei kenttätapahtumia ja voitto oli enemmän kuin ansaittu.

Mutta en kiistä, tottakai jääkiekko on maalintekopeli, yksi osa-alue tätä hommaa, ja siinä Ilves oli selkeästi tehokkaampi. Rankaisi paikosta, kaveri ei itse tehnyt, mutta Ilves teki. Kuitenkin kuten sanottua, pelillisesti viime vuoden pelit olivat tasaisia & viihdyttäviä ja kaikki ainekset jopa seitsemän ottelun sarjaan olivat olemassa. Eli mielestäni pelillisesti tasaisimmat sarjat ovatkin olleet nuo Me vs Ässät ja nyt tämä viimeisin Jukurit vs Ilves.

Viime vuonnahan sitä palautumisaikaakin oli tosiaan molemmilla joukkueilla likimain samanverran ja se näkyi selkeästi kaukalossakin. Sitten nuo parin viimeisen vuoden karsinnat, jossa palautumisajassakin on ollut liigaseuran hyväksi isohko ero, olivat aikalailla pelillisestikin läpihuutoja. Toki tuo ei pelkästään ole syy eikä mikään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Esimerkiksi laadukasta junioritoimintaa voi tehdä Mestiksessäkin, ei siihen SM-liiga tarvita.

Tähän liittyen yksi suomalaisen kiekkokulttuurin oksettavin päätös on, että liigajoukkueen A-juniorit eivät voi tippua liigasta, mutta mestisseuran junnut voi.

Miksi ihmeessä ja mihin tämä päätös perustuu? Joko sieltä pitäisi tippua aina se, joka on viimeinen, tai ei ketään.

Mestisjoukkueelle yksi huono kausi ja bye, bye. Liigajoukkueen junnuille yksi huono kausi ja voi, voi. Ensi vuonna sitten uusin kujein.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tähän liittyen yksi suomalaisen kiekkokulttuurin oksettavin päätös on, että liigajoukkueen A-juniorit eivät voi tippua liigasta, mutta mestisseuran junnut voi.

Miksi ihmeessä ja mihin tämä päätös perustuu? Joko sieltä pitäisi tippua aina se, joka on viimeinen, tai ei ketään.

Tästä olen täysin samaa mieltä, liigaseurojen juniorityön pitää pystyä kilpailemaan muun Suomen kanssa.
 

Fordél

Jäsen
Tällä hetkellä Mestiksessä on ehkä kaksi tällaista joukkuetta, KooKoo ja Sport, kaikki muut seurat ovat eläneet mukavasti ilman liigahaaveita.

Lisätään listaan vielä Jukurit. Lisäksi Jokipojilla ja TuTolla voi olla tulevaisuudessa intressiä nousta Liigaan. Mikä ettei hamassa tulevaisuudessa vaikka nykyisin Suomi-sarjassa pelaavalla ja hienon hallin omaavalla RoKi:lla voisi olla intressiä Liigaan. Tai K-Vantaalla täyttämään Jokereiden jättämää aukkoa. Osa näistä on todella kaukaista spekulaatiota, mutta emmehän me tiedä miltä Liigakiekkoilu näyttää 2020-luvulla.

Tässä ja nyt siis lähinnä vain kolmelle seuralle avoimella Liigalla on merkitystä, mutta jo pelkästään näiden kolmen seuran Liigahaaveet tuovat Mestikseen paljon lisää mielenkiintoa ja dynaamisuutta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täällähän on taas kovin tutulta kuullostavaa tekstiä. Taas ollaan mainittu ainakin se, että liigaseura valmistautunut kuukausia ja Mestisjengi joutunut pelaamaan tosissaan etc.etc.. Mestiksen vika tietenkin, kuten aina ennenkin.

Moni liigaseuran kannattaja tosiaan puhuu yleisesti vain Mestiksestä ja sen amatöörisarja-asemasta. Todellisuudessahan pitäisi erotella tavoitteelliset ammattilaisorganisaatiot lopuista. Mestiksessä ei tietääkseni ole mitään kovin persaukisia organisaatioita tällä hetkellä ja kaikki tietävät omat tavoitteensa ja toimivat niiden mukaan. Moni seura toimii alueensa kakkosjoukkueina ja kasvattajina isommille joukkueille. Nämä seurat ovat kiinnostavia lähinnä vain paikallisella tasolla, eikä niillä ole mahdollisuuksia kasvaa ammattilaisorganisaatioiksi. Muutamat ammattilaisorganisaatiot pitävät tämän sarjan kiinnostavuutta yllä ja niiden kohdalla on tärkeätä, että liiganousu on mahdollista. Ammattilaisuus loppuisi siihen paikkaan, jos mahdollisuus nousuun poistettaisiin.

Vanha karsintamenetelmä oli kokonaisuudessaan niin vaikea, että ilman taloudellista riskiä liigaseuran voittaminen oli lähes mahdotonta. Mestiksessä ei vain pysty keräämään sellaisia rahoja kokoon, että pelaajabudjetti saataisiin tarvittavalle tasolle. Tietenkin myös organisaatio pitää saada liigatasolle joka tekee tästä tasapainottelusta entistä vaikeampaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisätään listaan vielä Jukurit. Lisäksi Jokipojilla ja TuTolla voi olla tulevaisuudessa intressiä nousta Liigaan. Mikä ettei hamassa tulevaisuudessa vaikka nykyisin Suomi-sarjassa pelaavalla ja hienon hallin omaavalla RoKi:lla voisi olla intressiä Liigaan. Tai K-Vantaalla täyttämään Jokereiden jättämää aukkoa. Osa näistä on todella kaukaista spekulaatiota, mutta emmehän me tiedä miltä Liigakiekkoilu näyttää 2020-luvulla.

Tässä ja nyt siis lähinnä vain kolmelle seuralle avoimella Liigalla on merkitystä, mutta jo pelkästään näiden kolmen seuran Liigahaaveet tuovat Mestikseen paljon lisää mielenkiintoa ja dynaamisuutta.

Olet siis samaa mieltä kanssani, organisaatioiden pitää tehdä pitkäjänteistä työtä kehittyäkseen, ei hakea pikavoittoja, eikä kitistä. Tuskin hyvien organisaatioiden nouseminen liigaan on liigapomoille ongelma (paitsi sille yhdelle, tippujalle), nämä pikavoittojen tavoittelijat ovat.
 
Suosikkijoukkue
KK
Olet siis samaa mieltä kanssani, organisaatioiden pitää tehdä pitkäjänteistä työtä kehittyäkseen, ei hakea pikavoittoja, eikä kitistä. Tuskin hyvien organisaatioiden nouseminen liigaan on liigapomoille ongelma (paitsi sille yhdelle, tippujalle), nämä pikavoittojen tavoittelijat ovat.
Ei kai kukaan mitään pikavoittoa haekkaan, vaikka se kyllä avittaisi sitä. Kyllähän Liigaan pääseminen antoisi jo joukkueelle TV-sopparin, varmasti muhkeammat sponsorit, väkeä hallille ostamaan lippuja sekä oheistuotteita...
 

Fordél

Jäsen
Olet siis samaa mieltä kanssani, organisaatioiden pitää tehdä pitkäjänteistä työtä kehittyäkseen, ei hakea pikavoittoja, eikä kitistä. Tuskin hyvien organisaatioiden nouseminen liigaan on liigapomoille ongelma (paitsi sille yhdelle, tippujalle), nämä pikavoittojen tavoittelijat ovat.

Käy lukemassa allekirjoittaneen viestit jostain 2010-luvun vaihteesta KooKoo-osiosta. Siellä peräänkuulutin juuri tätä pitkäjänteistä työtä, jos halutaan jossain vaiheessa Liigaan. Moni laittoi paskaa niskaan ja oli siellä sitä mieltä, että Liiganousu on täysin realistinen hyvin nopeallakin aikataululla tai ainakin siihen pitää pyrkiä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kai kukaan mitään pikavoittoa haekkaan, vaikka se kyllä avittaisi sitä. Kyllähän Liigaan pääseminen antoisi jo joukkueelle TV-sopparin, varmasti muhkeammat sponsorit, väkeä hallille ostamaan lippuja sekä oheistuotteita...

Toivottavasti mahdollisen nousijajoukkueen tj. ei mieti näin, hieman on suurpiirteistä. Täytyy muistaa, että liigalisenssi maksaa tuon tv-sopimuksen ensimmäisen vuoden tuoton verran.
 

Steus

Jäsen
Mikä estää esimerkiksi Joensuuta, Kajaania tai Mikkeliä nousemasta suomalaisen juniorityön huipulle?

Pikkujunioreiden valmentamiseen ei isoja rahoja tarvita, osaamista ja innokkuutta sitäkin enemmän. C-junioreista ylöspäin kilpailutilanne muuttuu kovemmaksi, isompien seurojen vetovoima kasvaa. Mutta jos Mestisjoukkue luo selkeän pelaajapolun luistelukoulusta Mestisjoukkueeseen, en näkisi kilpailua mahdottomana.

Olen kait vähän vammainen ja naurat varmasti näyttösi takana sille, että jaksan vastailla kerta toisensa jälkeen näihin. Anyway: yllättyisit suuresti, jos tietäisit miten paljon rahaa kunnon juniorimyllyn pyörittäminen nielee antamatta oikeastaan paljoakaan takaisin. Junioripolku on kaunis ajatus, mutta harmiksemme se katkeaa mestis-joukkueella, mikäli liiga-joukkueen junnuporukka ei häviä kahdeksaa kertaa putkeen viimeisen pelin ollessa kuukauden kolmantena sunnuntaina. Tässä kohtaa menee pieleen.
Olisi kunnioittavaa sinulta, jos voisit kirjoittaa auki yllä olevasta johtuvan selkeän jatkumon yläasteikäisten kiekkoilevien poikien uran selkeästi viisaimmista valinnoista urapolullaan. Itsestäänselvyyksistähän me tässä kuitenkin puhumme.
 
Suosikkijoukkue
KK
Toivottavasti mahdollisen nousijajoukkueen tj. ei mieti näin, hieman on suurpiirteistä. Täytyy muistaa, että liigalisenssi maksaa tuon tv-sopimuksen ensimmäisen vuoden tuoton verran.
No enpä usko sinne kenenkään "turisti" seuran edes nousevan. Vahvasti sitä mieltä, että joko KooKoo, Sport tai Jukurien sinne edes kannattaa lähteä. Jukurit varmasti kehittää koko ajan juniorityötään niin alkaa tuottamaan pelaajia. Ja varmasti junioreitakin tulee enemmän seuraan kun kakarat näkevät hienompia matseja. Sama kyllä muillakin mahdollisilla nousijoilla. Eniten ärsyttää Liiga kriteeri, tai mikä ainakin jossain vaheessa oli, hallin koko. Tuo on aivan naurettava argumentti hylätä joukkue Liigaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen kait vähän vammainen ja naurat varmasti näyttösi takana sille, että jaksan vastailla kerta toisensa jälkeen näihin. Anyway: yllättyisit suuresti, jos tietäisit miten paljon rahaa kunnon juniorimyllyn pyörittäminen nielee antamatta oikeastaan paljoakaan takaisin. Junioripolku on kaunis ajatus, mutta harmiksemme se katkeaa mestis-joukkueella, mikäli liiga-joukkueen junnuporukka ei häviä kahdeksaa kertaa putkeen viimeisen pelin ollessa kuukauden kolmantena sunnuntaina. Tässä kohtaa menee pieleen.
Olisi kunnioittavaa sinulta, jos voisit kirjoittaa auki yllä olevasta johtuvan selkeän jatkumon yläasteikäisten kiekkoilevien poikien uran selkeästi viisaimmista valinnoista urapolullaan. Itsestäänselvyyksistähän me tässä kuitenkin puhumme.

Nyt en ymmärrä viestisi sisältöä, mutta voin hieman avata ajatustani junioritoiminnasta.

Junioritoiminnan maksavat vanhemmat, mikäli se on laadukasta tulovirrat eivät ole ongelma. Tärkeintä on löytää laadukkaita, innokkaita valmentajia, kouluttaa ja motivoida heitä.

Mikäli Mestisjoukkue tarjoaa selkeän junioripolun, hyvän valmennuksen, en mitään syytä miksi se ei pystyisi taistelemaan liigajoukkueen kanssa omista junnuista. Ei liigajoukkueiden juniorivalmennus ole sen erikoisempaa, mutta siellä systeemi kouluttaa ja motivoi valmentajia.
 

Steus

Jäsen
Nyt en ymmärrä viestisi sisältöä, mutta voin hieman avata ajatustani junioritoiminnasta.

Junioritoiminnan maksavat vanhemmat, mikäli se on laadukasta tulovirrat eivät ole ongelma. Tärkeintä on löytää laadukkaita, innokkaita valmentajia, kouluttaa ja motivoida heitä.

Mikäli Mestisjoukkue tarjoaa selkeän junioripolun, hyvän valmennuksen, en mitään syytä miksi se ei pystyisi taistelemaan liigajoukkueen kanssa omista junnuista. Ei liigajoukkueiden juniorivalmennus ole sen erikoisempaa, mutta siellä systeemi kouluttaa ja motivoi valmentajia.

Etpä tietenkään :d sehän rikkoisi tuon sinun roolisi.

Kokeillaanpa opettajalle monivalintaa, tosin varmaan jotenkin jää tämäkin ymmärtämättä :D

Kehittääkö parhaiten a) hyvä valmennus ja keskinkertainen kilpailu b) keskinkertainen valmennus ja kova kilpailu c) hyvä valmennus ja kova kilpailu
Haluaako junnu a) parhaat kehittymisolosuhteet b) keskinkertaiset kehittymisolosuhteet c) huonot kehittymisolosuhteet
a) Liigalla on selkeä sarjajärjestelmän tuoma etu b) Mestiksellä on selkeä sarjajärjestelmän tuoma etu c) Molemmat lähtevät samalta viivalta
a) Junnu pelaa mieluiten nuorten SM-sarjoja b) Junnu pelaa mieluiten nuorten mestistä c) Junnua ei kiinnosta mitä sarjaa hän pelaa.

Jos meni 4/4 oikein, niin varmaan se pointti tulee sieltä taustalta esiin.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lisätään listaan vielä Jukurit.

Tosiaankin nyt kun tänne on ihan Liigan TosiFaneja eksynyt niin voin kertoa että Jukurit on koko ajan tekemässä pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä kohti nousua, ja Liigaan ollaan todellakin menossa jo ensi kaudeksi jos/kun tämä työ ehtii tuottaa vakaan ja varman organisaation/talouden(käytännössähän näin jo on). Ja tietysti se Mestiksen voitto on pääasia.

Mutta tosiaan Jukurit voitte laittaa huoletta Liigaa tavoittelevaksi ja realistiseksi nousuehdokkaaksi.

Tosifani, ketä/mitä siis tarkoitit termillä "nämä pikavoittojen hakijat"? Kyllä ainakin Vaasassa on tehty vielä pidemmän aikaa hiljaista duunia organisaation kehittämiseksi, ja tuskin Kouvolassakaan on sormia pyöritelty.

Ja kuten sanottu, Mestiksessä organisaatioiden tason haitari on huima. Nämä kolme mainittua tavoittelee Liigaa, sitten on niitä jotka vasta tavoittelevat kestävää kasvua kohti Mestiksen kärkeä, ja sitten on ne pari joilla ei ole mitään päämäärää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tämä on kyllä todella hämmentävä esimerkki ylipäätään, joka ei paljon liigaan, Mestikseen tai kiekkoon ylipäätään osu ja vain oikeastaan alleviivaa sitä, että joukkueiden tippuminen tai nouseminen ei ole maailmanloppu kumpaankaan suuntaan.
Pointtina oli viitata siihen että tekemällä sitä omaa duuniaan hyvin, voi siellä periferiassakin vetää ihan ok touhua, kun keskittyy omaan markkina-alueeseen ja sen hyväksikäyttämiseen. Joukkue on koko seutukunnalle siellä win-win kaikille, sponsorit saa näkyvyyttä, fanit saa jotain tekemistä ja organisaatio on elinvoimainen ihan sama missä ne pelaa.

Tämä vaan kun ei päde ei niin Mestiksestä Liigaa, kuten ei varsinkaan Liigasta Mestikseen tapahtuvassa touhussa. Siksi on mielestäni aika outoa alkaa aina ekana huutelemaan avoimuuden jne. puolesta, kun fakta on että ilman RoPS tyylistä touhua ihan jokaisen kohdalla niin se on joko konkurssi tai tuota samaa hissiä ylös ja alas. Kun ei alhaalla ole työn laatu tarpeeksi hyvää, niin sitten kun resurssit on rajalliset juuri tuohon välille, niin se on tota samaa. Silti siellä Rovaniemellä ei niitä lippuja varmasti myydä avoimilla eurokentillä. vaan sillä omalla tuotteella. Mä ainakin meen kattoon HPK:ta kun halliin meen, joskus toki SaiPaa tai KooKoota jne. ihan vaan kiekon takia, mutta mulle se tuote on HPK. Mä katoin ja kannustin skidinä ykkösdivarissakin. Mulle se tuote on se mitä mä ostan ja mistä mä maksan, ei se missä joukkue pelaa.

Jos miettii vaikka SaiPaa niin vuosiin ei jengi ole päässyt edes pelijareihin. Silti siellä myytiin niihin marraskuun paskapeleihinkin kun vettä tuli kaatamalla ja ulkona oli synkkää se 3000 lippua ja sponsorit jne. miksi? Koska se yleisö tulee katsomaan "meidän poikia", Idän Sputnikkeja, ne pelaa kusipäistä kiekkoa, rahaa ei paljoa ole, mutta joka ilta tai no yleensä yleisö myös viihtyy. Siellä on laitettu tausta-asioita kuntoon tekevät oman alueen ehdoilla asioita ja ei siellä kukaan huutele KHL:istä tai ees mestaruuksista. Se nyt vaan on maakunnalle se tärkee ja oma juttu. Mikään ei estä Mestispaikkakuntia tekemästä samaa, mielestäni mä sen jo näin viime keväänä Kouvolassa kun kävin peliä katselemassa. Musta-Oransseja päitä, oli perskeleen hienot showt, porukka tuli sinne kannattaan KooKoota ja vierasfanitkin oli hyvin edustettuna. Keltään mä en kuullut että siellä pelattais jostain Liiga-paikasta, tai että ne ihmiset sinne olis siksi tulleet. Toki voin olla väärässäkin ja Mestiksen mestaruus on sama kuin kilo paskaa. Aika kovin näyttää toki pelaajat arvostavan.

Mitä tulee muuten Mestiksen ja junnujen touhuihin, niin onkos Mestis edes koskaan liittoon ollut asioista yhteydessä? Liigahan on ihan oma kuvionsa ja Mestis on kiekkoliiton alla, luulis sitä saavan asioita tapahtumaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös