Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 048 807
  • 5 672

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko on jo nyt sm liigassa hyvin pitkälle businesta ja suuntaus on että se on jatkossa aina vaan yhä enemmän businesta. Peli oheisjuttuineen on tuote jota myydään.

On Businesta, todella. Nythän siellä pyörii jo raato ja vasta toinen pelastettiin. Kaiken huippu bisneksen lomassa itse tuote mädäntyy ja menettää mielenkiintoaan vuosi vuodelta. Suljetun Liigan ihanuutta. Kaikki on loistavasti, kuten ollaan kauden kuluessa saatu iltapäivälehdistä lukea.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos haluat oikein kärjistää.

En minä halua mitään kärjistää eli älä vie sanoja suuhuni. Itse mainitsit, että seura voitaisiin ottaa yhteisellä päätöksellä liigaan ilman mitään karsintoja tai muita pelleilyjä. Eli kysyin vain onko jääkiekko lajina pelleilyä kuten ymmärsin kirjoituksestasi ja näinhän asia valitettavasti taitaa olla. Pelleilyksihän tuo touhu on näyttänyt menevän ainakin SM-liigassa kaikkine lieveilmiöineen. Kerrankin olen samaa mieltä jostain asiasta suljetun liigan kannattajan kanssa. Pelleilyä mitä pelleilyä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Turha siis höpistä mistään "rakkaudesta lajiin" ja keinotekoisten mehukannujen merkityksestä, jos koko touhu haisee osaansa alistuneen harrastelijan tai farmipelaajan ripulipaskalta. Miksi sen pitäisi ketään kiinnostaa? Laput luukulle vaan ja antaa koko systeemin romahtaa, siinä saa kohta liigaseuratkin etsiä riittävän osaavia pelaajia jostain Balkanilta ja Korean niemimaalta saakka.

Itse kannatan karsintoja, joten kommenttini menee vähän ohi viestisi aiheen. Mutta minua ihmetyttää kuinka yleistä Mestiksen morkkaaminen on Mestis-fanien keskuudessa. Minkä ihmeen takia sen pitää olla hengeltään alistunutta ja ripulipaskaa, jossa väännetään hikisestä mehukannusta? Onko Mestis tehnyt tarpeeksi sen eteen, että myös sarjaa yleisesti kehitetään SM-liigan kilpailijaksi?

Mielestäni se ei riitä, että yksittäiset joukkueet parantavat omaa toimintaansa ammattimaisemmaksi, jos Mestis kokonaisuudessaan mielletään farmiksi ja harrastelija/paskasarjaksi. Tässä suhteessa on mielestäni hienoa, että Jokipojat ilmoittaa selkeästi, että nälkä on kova ja viime kauden hopea värjätään tänä vuonna kullaksi. Onhan se ny perkele pitkän kauden päätteeksi hienoa voittaa oma sarja! Eikä se sarjan voittaminen kai tarkoita, että pitää mennä vetään viikon rännit ennen karsintojen alkua, vaan näytetään että kyseessä on ammattilaisliiga ja keskittyminen siirtyy seuraavana päivänä karsintoihin.

Eli ehkä naiivia ajattelua, mutta Mestiksen pitäis alkaa kunnioittaa ja hehkuttaa (tamimaisesti) itseään, että sen profiili nouseee. Se, että pari-kolme joukkuetta tavoittelee nousua vuosittain ja muuta vähän pelailee "mehukannusta" ei ikinä vie Mestistä eteenpäin. Tämä on meikäläisen mielipide.

* Ja edelleen, olen karsintojen kannalla
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kananlennolta hyvä teksti. Olen tosin sikäli eri mieltä, että minusta tällä hetkellä isoin osa ongelmaa on kuitenkin kannustimien ja ammattimaisuuden puute yläpäässä organisaatiota (liitto ja Mestiksen johto), ei työn puute. Kyllä kannustimien porkkana ratkaisee niin paljon. On niin paljon parannettavaa siinä, mitä kannattaa ja voi tavoitella taloudellisesti sekä kovalla työllä. Tai on siis niin paljon kurottavaa umpeen. Eli tarvitaan enemmän ja isompia asioita, mitä tavoitella.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kananlennolta hyvä teksti. Olen tosin sikäli eri mieltä, että minusta tällä hetkellä isoin osa ongelmaa on kuitenkin kannustimien ja ammattimaisuuden puute yläpäässä organisaatiota (liitto ja Mestiksen johto), ei työn puute.

Joo, itselläni ei ole tarpeeksi tietoa siitä mitä ne Metiksen isot herrat tekevät/jättävät tekemättä. Mutta siltä osin olen samaa mieltä, että kyllä muutoksen pitää lähteä sieltä yläpäästä. Ei sitä Mestistä lähde mikään yksittäinen joukkue tai kannattajaryhmä nostamaan, jos sarjan kravattiosasto ei ole nousua johtamassa. Jollain ne joukkueet ja fanit pitäisi saada innostuneeksi omasta sarjastaan. Jos sarjaa lähellä olevat eivät sitä arvosta ja tähtäävät lähinnä liigaan, niin ei se sarjan imago ikinä parane.

Miten Mestis käytti esim. markkinoinnissaan hyväksi Sportin muutaman vuoden takaiset hyvät otteet karsinnoissa? Onko markkinointiin yleensäkään panostettu Mestiksen puolelta?
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ajattelitko ollenkaan toiselta kantilta että miten mestisjengeillä olisi ollut asiat paremmin ja ehkäpä JYPillä/kenties muillakin liigaseuroilla, heikommin ilman tuota sulkemista? Tämähän olisi jo heti tasannut puntteja sinne putoamisen nousemisen taistoon. Tässä yritän sitä vaan sanoa että ei se ole menneisyydenkään ennustaminen helppoa jos siellä olisi tehty erilaisia päätöksiä aikoinaan.

Asiat olisivat ainakin suurilla mestisjengeillä paremmin ilman liigan sulkemista, ilman muuta. Toisaalta taas jos JYPillä / muilla liigaseuroilla menisi heikommin ilman tuota sulkemista niin palvelisiko sekään kiekkoa? Voisi olla mahdollista että useita konkursseja olisi tapahtunut (liigajoukkueiden pudotessa tai nousijoiden kariuduttua heikkoon toimimiseen). Pahimmassa tapauksessa meillä olisi epätasainen ja heikko SM-liiga (nykyisen tasaisen median ohjaaman nyhväyksen sijaan.).Tuossa yksi näkökulma menneisyyden ennustamiseen, ei sillä että se noin olisi mennyt jos liigaa ei olisi suljettu.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Tässä suhteessa on mielestäni hienoa, että Jokipojat ilmoittaa selkeästi, että nälkä on kova ja viime kauden hopea värjätään tänä vuonna kullaksi. Onhan se ny perkele pitkän kauden päätteeksi hienoa voittaa oma sarja! Eikä se sarjan voittaminen kai tarkoita, että pitää mennä vetään viikon rännit ennen karsintojen alkua, vaan näytetään että kyseessä on ammattilaisliiga ja keskittyminen siirtyy seuraavana päivänä karsintoihin.

On tuo linkki jo jossain ketjussa ollutkin, mutta laitetaan tännekin: http://areena.yle.fi/tv/1847937 Matikainen kertoo tuossa Ylen jutussa (ajasta 07:00 eteenpäin) eilen, päivää ennen välierien alkua, että 1) Jokipojat on kasvattajajoukkue ja että jos 2) halli ja 3) talous saadaan kuntoon, 3-5 vuoden päästä voidaan alkaa näkemään päiväunia liiga-asioista. Nälkä ja tavoite on siis pelkästään Mestiksen voittamisessa, ei karsinnoissa. Olisipa melkoinen antikliimaksi jos Jokipojat mestaruuden voittaa, voisi karsinnat jättää suoraan pelaamatta.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nälkä ja tavoite on siis pelkästään Mestiksen voittamisessa, ei karsinnoissa. Olisipa melkoinen antikliimaksi jos Jokipojat mestaruuden voittaa, voisi karsinnat jättää suoraan pelaamatta.

Luettele mulle linkit samalla, mitkä on noiden muiden välierä joukkueiden tavoitteet? Kuka on sanonut julkisuuteen tavoittelevansa paikkaa Sm-Liigassa kaudelle 2013-2014? Matikainen on ainut joka uskaltaa puhua ääneen niin kuin todellisuus on. Vai onko tosiaan Jukurit valmis lunastamaan kauden päätteeksi liigapaikan? KooKoo? Huhuu, kertokaa?

Karsinnoista tulee todella antikliimaksi kun Sport tippui jo pois. Karsinnat voidaan jättää suoraan pelaamatta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Miten Mestis käytti esim. markkinoinnissaan hyväksi Sportin muutaman vuoden takaiset hyvät otteet karsinnoissa? Onko markkinointiin yleensäkään panostettu Mestiksen puolelta?

Kumpaankin yo. Ei mitenkään, valitettavasti.

Tuossa ennemmin kyselit, miksi Mestistä ei arvosteta ja miksi se on fanien silmissä ripulipaskaa. On todella haasteellista arvostaa sarjaa, kun sen johto sekoilee, tekee suorastaan päättömiä ja itsensä kannalta edullisia päätöksiä muiden kustannuksella (lue= viimeisimpänä tämä case Kummolan Viro&Korea perseennuolenta oman edun vuoksi).

Sarjan "johtohenkilöt", eli nulikat päästelevät itse niin naurettavia aivopieruja julkisuudessa suustaan, että eihän sarjaa voi todellakaan ottaa tosissaan. Viimeisimpänä älynväläyksenä tämä kehitysjohtaja, herra Sirviön kommentti, ettei mestisjengien identiteetillä ole kirjaimellisesti paskankaan vertaa ja että häntä ei moiset ainakaan kiinnosta.

Nuo nyt äkkiseltään. Kirjoitettavaa olisi niin hiton paljon, että siihen menisi koko yö, eikä riittäisikään. Paljon pitää vettä virrata Aura-joessa, ennen kuin Mestis saadaan kiinnostavaksi ja kunnioitettavaksi sarjaksi.

Aluksi voisi lopettaa sen samanaikaisesti itkemisen avoimen liigan puolesta, kun itse toivotetaan täysin ulkopuolisia suomalaisjoukkueiden nenänedestä sarjaan tervetulleiksi. Lisäksi nimen voisi muuttaa takaisin divariksi, koska Mestis nimenä on kokenut jo korjaamattomat arvet kaikella näillä vuosien saatossa aiheutetuilla perseilyillä.


Eli summa summarum: nimi vaihtoon, uskottavat kehittäjät sarjan taakse (esim. Tami), päätäntävalta seuroille, kaikki ylimääräinen veljeily ja maton altaveto pois ja edes hiukan markkinointia, niin sarjasta saadaan edes hiukan uskottavampi..... Ehkä, ehkä ei edes siten.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo? Huhuu, kertokaa?

Turha meidän on huudella mistään liigapaikasta, koska pääsy finaaliinkin näyttää olevan tälläkin kaudella mahdoton tehtävä. Kerrotaan sitten, jos on jotain kerrottavaa, mutta pelillisten esitysten on ensin syytä parantua ja kuten avausottelu tänään näytti, niin parannusta edellisiin kausiin verrattuna ei tältä osin ole tapahtunut. Voin kyllä sen verran verhoa raottaa, että KooKoo menee aivan varmasti liigaan, jos onnistuu sinne pelillisesti nousemaan, mutta tältä osin aihe ei ole tällä hetkellä ajankohtainen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Turha meidän on huudella mistään liigapaikasta, koska pääsy finaaliinkin näyttää olevan tälläkin kaudella mahdoton tehtävä.

Sääli. Mutta mielellään KooKoo kohdataan kyllä pronssipelissäkin jos sellaiseen tässä joudutaan.

KooKoolla on potentiaalia ja nyt on myös junnutoiminnassa nousua nähtävissä. Se vaan ihmetyttää kun aiemmilla kausilla rummutettiin Liigasta ja nyt hiljeni Kouvolakin. Onko sielläkin lyöty tavoitteita jäihin ja ruvettu ensin rakentamaan vankempaa pohjaa? Hankala tietää kun kukaan ei kerro.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sääli. Mutta mielellään KooKoo kohdataan kyllä pronssipelissäkin jos sellaiseen tässä joudutaan.

KooKoolla on potentiaalia ja nyt on myös junnutoiminnassa nousua nähtävissä. Se vaan ihmetyttää kun aiemmilla kausilla rummutettiin Liigasta ja nyt hiljeni Kouvolakin. Onko sielläkin lyöty tavoitteita jäihin ja ruvettu ensin rakentamaan vankempaa pohjaa? Hankala tietää kun kukaan ei kerro.

Pronssipelistä sen verran, että kyseinen ottelu ei kiinnosta itseäni lainkaan ja en todella aio tuota peliä mennä katsomaan.

KooKoo ei ole tällä kaudella missään vaiheessa rummuttanut liigasta tai ylipäätään tavoitteistaan kovalla äänellä. Toki Kouvolassa tiedetään KooKoon tavoitteet, mutta niistä ei sen enempää. Kouvolassa on varmaankin opittu, että turha lähteä tavoitteilla retostelemaan ennen kuin pelillisestä saavutaan se päämäärä mihin halutaan. Tällä hetkellä tuo unelma kuitenkin karkasi taas jälleen kerran yhden askeleen kauemmaksi.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Olisipa melkoinen antikliimaksi jos Jokipojat mestaruuden voittaa, voisi karsinnat jättää suoraan pelaamatta.

No jätetään samantien finaalitkin, jos Jokipojat sinne pääsee. Tai samahan tuo olisi pudottaa jo nyt pois jatkosta.

Jokaiselle asioita seuraavalle on selvää, ettei Jukureillakaan ole yhtään sen parempia eväitä liigaan. Puhuahan voi julkisuudessa ihan mitä tahansa. Jos Jokipojilla viime kesänä teki tiukkaa päästä edes Mestiksen vaatimiin taloudellisiin kantimiin, niin tuskinpa nyt on järin realistista paukutella liigapaikasta tässä vaiheessa. Katsotaan sitten mitä tapahtuu, jos satutaan karsinnat voittamaan. Kysehän ei ole kuin rahasta, sillä saa nopeasti kaiken paitsi juniorityötä ja kiekkokulttuuria.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Se vaan ihmetyttää kun aiemmilla kausilla rummutettiin Liigasta ja nyt hiljeni Kouvolakin. Onko sielläkin lyöty tavoitteita jäihin ja ruvettu ensin rakentamaan vankempaa pohjaa? Hankala tietää kun kukaan ei kerro.

Taitaa ainakin osittain johtua tekijämiesten vaihtumisesta (Hakkarainen -> Välimaa & Lehkonen-JuuJuu) ja (sen kautta) tiedotuspolitiikan muutoksesta. Tavoitteet eivät ole käsittääkseni mihinkään muuttuneet, koska vaikka tällä kaudella esim. yleisömäärien suhteen poljettiin Juujärven kotikaukalon sekoilukiekon takia paikallaan, niin toisaalta juuri mainituissa junnuissa on otettua askeleita eteenpäin. Monet asiat ovat jo Kouvolassa kunnossa, mutta juuri junioritoiminnan uusi nousu tuo ainakin omaa uskoa tähän projektiin, koska kantamalla kaivoon tuotu vesi ei tule mahdollisen liigaunelman toteutuessa mitenkään riittämään. Toisin kuin esim. JokiPon välierävastustajan leirissä ilmeisesti toiveajatellaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Saako täällä vastata yhdellä sanalla, vai tuleeko penalttia? Vastaan kuitenkin: On.

Se on loistava asia ja kyllä miehen sanaan pitää luottaa. Nyt on pakko toivoa että Jukurit pääsee lunastamaan tuon lupauksen.

Kysehän ei ole kuin rahasta, sillä saa nopeasti kaiken paitsi juniorityötä ja kiekkokulttuuria.

Tähän onkin mukava lopettaa tämä keskustelu omalta osaltani. Kerrassaan hienosti tiivistetty veli Maurilta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kumpaankin yo. Ei mitenkään, valitettavasti.

No tämä on kieltämättä aikamoista perseilyä. Siis jos käytännössä millään tavalla ei markkinoida. Eihän sinne uusia ihmisiä katsomoihin tule, jos markkinointi on nollaluokkaa. Ei kai sitä ihan kokonaan voi joukkueiden harteille sälyttää.

Eli summa summarum: nimi vaihtoon, uskottavat kehittäjät sarjan taakse (esim. Tami), päätäntävalta seuroille, kaikki ylimääräinen veljeily ja maton altaveto pois ja edes hiukan markkinointia, niin sarjasta saadaan edes hiukan uskottavampi..... Ehkä, ehkä ei edes siten.

Kiitos näistä, tosiaan ei ole suuremmin tullut seurattua että mitä ne on tehnyt. Tami sopisi kyllä kuin nyrkki silmään kehittämään Mestistä. Se on periaatteessa ihan sama, mitä mieltä Tamista on, mutta buumia hän osaa rakentaa ja saa media kiinnostumaan. Jo se, että Tami on kertomassa Mestiksestä ja sen tulevaisuuden suunnitelmista about viikoittain lehdessä, olisi iso askel eteenpäin koko sarjalle. Siinä alkaisi markkinointi toimia ennen ensimmäistäkään kampanjaa. Kasvojen kohotusta Mestis joka tapauksessa tarvitsee kipeästi.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mitäs luulet Jokipojille käyvän jos nyt tulee tieto että Liiga suljetaan?

Karsinnat on tarpeen todellakin. Millaiset? Sen aika sitten näyttää.

Olen samaa mieltä Kananlennon kanssa siitä, että Mestiksen pitää kehittyä imagoltaan SM-liigan kilpailijaksi niin paljon kuin se on mahdollista, mutta ovi auki SM-liigaan on silti oltava. Petri Matikaiset lausunnut taas vahvistavat sitä, että karsintasarja(!) on ainakin toistaiseksi aivan väärä tapa. Ja mikäli Mestiksen voittaa joukkue, jolla ei ole vielä resursseja nousta SM-liigaan, ei pidä järjestää minkäänlaista karsintaa. Se ei kuitenkaan saa vähentää Mestiksen voittajan sille ansaitsemaa kunnioitusta.

Parasta Mestikselle olisi, että siihen saisi osallistua vain sellaiset joukkueet, jotka omat omia organisaatioitaan ja joilla on edes teoreettiset mahdollisuudet pelata SM-liigaa. Jos joukkue on ilmiselvästi jonkin SM-liiga-seuran kakkosjoukkue, kuten JYP-Akatemia on, pitäisi siltä evätä lupa pelata Mestistä. Yhteistyösopimukset ovat ymmärrettäviä ja suotavia. Näin ainakin oma arvostus Mestistä kohtaan kohentuisi.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Parasta Mestikselle olisi, että siihen saisi osallistua vain sellaiset joukkueet, jotka omat omia organisaatioitaan ja joilla on edes teoreettiset mahdollisuudet pelata SM-liigaa. Jos joukkue on ilmiselvästi jonkin SM-liiga-seuran kakkosjoukkue, kuten JYP-Akatemia on, pitäisi siltä evätä lupa pelata Mestistä. Yhteistyösopimukset ovat ymmärrettäviä ja suotavia. Näin ainakin oma arvostus Mestistä kohtaan kohentuisi.

Tavoitteesta samaa mieltä, toimintatavasti hiukan eri. Paras tapa Mestiksen arvon nostamisessa olisi mielestäni joukkueiden määrän karsiminen. Suomessa taso/resurssit ei riitä 26 joukkueen ylläpitämiseen kahdessa ylimmässä sarjassa. En odota että SM-liiga ihan heti supiestetaan mutta mestistä voisi ihan hyvin pelata 8 joukkueen sarjana kuten Tamikin ehdotti ja voittaja suoraan karsimaan. Näin saisi sitä runkosarjaakin venytettyä pidemmälle keväälle ettei kesäloma ala pahimmassa tapauksessa jo helmikuun alussa kuten nyt parille joukkueelle käy. Jos sm-liiga supistettaisiin voisi myös karsintasarjan ottaa käyttöön mutta kuten sanottu, tämä ei tule tapahtumaan ihan lähiaikoina.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toi 8 joukkueen sarja kuulostaisi kyllä oikeasti hirmu järkevältä. Hiltunen on myös ollut tällä linjalla ja tuonut sen myös Mestiksen muille päättäjille tiedoksi. Kannatetaan.

Maksasin ja katsoisin mieluusti kausikortilla vaikka viisi-kuusi kertaa näitä hyviä joukkueita kauden aikana, kuin jotain muoviseuroja. Olisi muutenkin kiva lähteä hallille, kun aina saisi olla varpaillaan, miten tänään käy.

Sarja voisi olla sarjan ensimmäisellä kaudella esim.
KooKoo
Jukurit
JokiPo
TuTo
Sport
Hokki
SaPKo
RoKi

Kuusinkertainen sarja ( kolme vieraissa ja kolme kotona) = 6x7=42 ottelun sarja. Mielestäni aivan riittävä amatöörisarjalle.

Jos tuota vielä jalostaisi, että liigan kaksi heikointa ja divarin kaksi parasta karsintasarjaan ja kaksinkertainen sarja, niin hitto, että maistuisi hyvältä.

Tälle kyllä todella suuri peukku täältä.

Edit: väittäisin, että ainakin Sportin kohdalla jopa lipputulot voisivat olla samaa luokkaa, mitä nykyottelumäärällä, sillä KooKoot vetää hallille aina hyvin porukkaa, kun taas D-Teamit eivät kiinnosta ketään. Kolme kertaa kotona per joukkue ei olisi missään nimessä liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Toi 8 joukkueen sarja kuulostaisi kyllä oikeasti hirmu järkevältä. Hiltunen on myös ollut tällä linjalla ja tuonut sen myös Mestiksen muille päättäjille tiedoksi. Kannatetaan.

Maksasin ja katsoisin mieluusti kausikortilla vaikka viisi-kuusi kertaa näitä hyviä joukkueita kauden aikana, kuin jotain muoviseuroja. Olisi muutenkin kiva lähteä hallille, kun aina saisi olla varpaillaan, miten tänään käy.

Sarja voisi olla sarjan ensimmäisellä kaudella esim.
KooKoo
Jukurit
JokiPo
TuTo
Sport
Hokki
SaPKo
RoKi

Kuusinkertainen sarja ( kolme vieraissa ja kolme kotona) = 6x7=42 ottelun sarja. Mielestäni aivan riittävä amatöörisarjalle.

Jos tuota vielä jalostaisi, että liigan kaksi heikointa ja divarin kaksi parasta karsintasarjaan ja kaksinkertainen sarja, niin hitto, että maistuisi hyvältä.

Vaikuttaisi kieltämättä hyvältä. Tuohon vielä vaikka Peliitat ja K-Vantaa ilman farmisopimusta, niin saisi jo järkevän kokoisenkin sarjan. Tietysti tuota sarjaa voi kasvattaa sitä mukaa, kun itsenäisesti toimintaansa kehittämään pyrkiviä ja kilpailukykyisiä seuroja riittävissä määrin löytyy. Täytyy myös muistaa, ettei toista sarjatasoakaan voi sulkea: jos RoKi putoaa ja KeuPa nousee, niin sitten RoKi puotaa ja KeuPa nousee. Vai mitä? Vai onko sittenkin ok valita ne perinteisimmät, potentiaalisimmat ja kiinnostavimmat seurat, kuten liiga teki taannoin?

Karsinnasta edelleen eri mieltä: ei mitään sattuman osuuden maksimoivia minisarjoja, vaan ratkaistaan paremmuus playofftyyppisesti, niinkuin jääkiekossa tapana on.
 
Viimeksi muokattu:

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Täytyy myös muistaa, ettei toista sarjatasoakaan voi sulkea: jos RoKi putoaa ja KeuPa nousee, niin sitten RoKi puotaa ja KeuPa nousee. Vai mitä? Vai onko sittenkin ok valita ne perinteisimmät, potentiaalisimmat ja kiinnostavimmat seurat, kuten liiga teki taannoin?

Juuri näin, eli ne joukkueet jotka pelaamalla siellä pysyvät niin siellä myös pelatkoon. On sitten joukkue miten muovinen tahansa. Itse pelaisin 8 kierrosta jolloin pelejä tulisi 56 ja näin ollen voitaisiin venyttää sarjaa loppumaan samanaikaisesti liigan kanssa.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Juuri näin, eli ne joukkueet jotka pelaamalla siellä pysyvät niin siellä myös pelatkoon. On sitten joukkue miten muovinen tahansa. Itse pelaisin 8 kierrosta jolloin pelejä tulisi 56 ja näin ollen voitaisiin venyttää sarjaa loppumaan samanaikaisesti liigan kanssa.

Paskanmarjat. Farmijengeille nousukielto toiseksi ylimmälle tasolle. Ruotsissakin mennään mun tietääkseni niin että farmeilla ei ole asiaa Allsvenskaniin. Korostaa edelleen sitä seuran identiteettiä. Mutta eihän tollasta sääntöä tulla tähän maahan ikinä saamaan.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Mestiksen nimen voisi muuttaa ensitöisekseen, siitähän se muutos lähtisi. Näköjään liiton kanssa on niin isot näkemyserot, että Suomalaisen kiekon suurin muutos olisi itsenäinen sarja. OY muotoon koko sarja ja väitän että saataisiin kasaan mielenkiintoinen rypäs seuroja aina Rovaniemeltä asti. TV-sopparit ja valtakunnallinen näkyvyys yksissä tuumin.

NO, tääkin on sitä kuuluisaa päiväunta...Se siitä!
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Paskanmarjat. Farmijengeille nousukielto toiseksi ylimmälle tasolle. Ruotsissakin mennään mun tietääkseni niin että farmeilla ei ole asiaa Allsvenskaniin. Korostaa edelleen sitä seuran identiteettiä. Mutta eihän tollasta sääntöä tulla tähän maahan ikinä saamaan.

Onko tämä mutua vai faktaa? Muistaakseni Allsvenskanin lisenssivaatimukset ovat suurinpiirtein että talous pitää olla kunnossa (pääoma positiivinen, jos negatiivinen kaksi vuotta putkeen tippuu, case Björklöven), halli pitää olla tarpeeksi hyvä ja pitää olla omat junnujoukkueet. Noista nyt ehkä ne junnujoukkueet voisi olla Akatemialle ongelmallinen mutta esim K-Vantaalla ei olisi ongelmaa sen kanssa. Tässä nyt voi olla että minulta on jokunen kriteeri unohtunut ja jopa muuttunut, sen verran aikaa on siitä kun niitä selailin.

Sehän voi tietysti olla että Ruotsissa ovat kieltäneet lyhyet lainat joukkueesta toiselle jolla käytännössä torpataan farmitouhu mutta ainakaan lisenssijärjestelmässä en muista nähneeni mitään "farmikieltoa". Saa korjata jos olen väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös