Tämä taas pidä paikkaansa kuten jo tuossa edellä useammassa esimerkissä näytettiin.Sen verran hämmennän että aiemmin pudotus oli kaksi sarjatasoa. Hermes aloitti kolmosdivisioonasta 2007 keväällä. Tosin samalla kaudella
kun meni konkurssiin...
Ei nyt taida olla vielä sopivampaa ketjua tälle, mutta ensi keväänä Mestikseen voi nousta karsintasarjan kautta. Se on kuitenkin äärimmäisen haastavaa, sillä mukana on kolme joukkuetta Mestiksestä ja kaksi Suomisarjasta, ja vain sarjan kaksi parasta joukkuetta pääsee Mestikseen kaudelle 2017-18. Vähintään yksi joukkue putoaa siis Mestiksestä, koska sarjaa tullaan siis ensi kauden jälkeen supistamaan 13:sta 12 joukkueeseen.
Toisaalta äkkiäkös Espoo Blues-United nostetaan yhden Mestis-kauden jälkeen kabinetissa liigaan samoin kuin se nyt nostettiin suoraan Mestikseen
Juurikin näin. Espoo läpsyttelee ensi kauden mestiksen keskikastissa muiden farmiseurojen kanssa, saunasopimus liigapaikasta kassakaapissa, alkaa sitten keväällä 2017 kasaamaan liigajengiä ja joskus syksyllä 2017 tiedotetaan että seuraava 2018-2019 kausi alkaa liigassa Espoon esitettyä uskottavat suunnitelmat siitä että pystyy tuomaan liigalle lisäarvoa. Sitten todetaan että eipä tässä karsintoja ole tarvis palauttaa kun liigassa on muutenkin liikaa joukkueita, ja että liigaseurat arvostavat mestistä ja haluavat tehdä hyvää yhteistyötä mestisseurojen kanssa. Tuohon mennessä liigan nykyinen lätkäjätkän oloinen tj:kin on ehditty korvata jollain tyypillisemmällä Saddamin tiedotusministerin tyylisellä bisnesliskolla jolta moiset meriselitykset lähtee rutiinilla.Toki tehtiin taannoin päätös, että Mestis ja SM-liiga olisivat ns. rauhoitettuja kolme seuraavaa kautta, mutta äkkiäkös tuollaisia päätöksillä pyyhitään persettä kun Salonojan setelitukkua heilutellaan saunaillan selänpesusessioiden alussa. Onhan sitä ennenkin vedetty mattoa alta divariseuroilta ja pönkitetty liigaporukoiden asemaa vaikka toisin olisi sovittu (esim. liigakarsintojen poisto kauden 2007-2008 osalta, jolloin karsinnat piti alun perin pitää, mutta eipä sitten sellaisia järjestettykään sinä ainoana vuonna kun TuTo mestaruuteen ylsi kivenkovalla porukalla).
Olet ymmärtänyt väärin. Espoo United peri konkurssiin menneen Bluesin sarjapaikan ja tiputettiin Mestikseen konkurssin takia. Ei nostettu. Kohtelu oli sama kuin minkä ovat kokeneet muutkin konkurssiin ajautuneet seurat viimeaikoina.
Liitossa asia nähdään toisin. Kyseessä on edelleen Bluesin junioriorganisaation edustusjoukkue, jonka taustayhtiö meni nurin. Uusi taustayhtiö olisi saanut jatkaa liigassa jos olisi hoitanut kaikki velat. Nyt kun hoidettiin vain osa veloista (pelaajien ja liigan velat käsittääkseni ainakin) tuli sarjatason pudotus rangaistuksena. Samoin on toimittu Kärppien, Jokipoikien ja KalPan kanssa viimeaikoina. Ei sielläkään kaikkia velkoja ole maksettu.Espoo United ei ole yhtä kuin Espoo Blues, piste. Jos se olisi, niin sitten vain maksamaan rehellisesti kertyneet velkamiljoonat sen sijaan, että konkurssikeplottelijoiden tilalle keplotellaan uusi muovinen taustaorganisaatio joka mystisesti singahtaa heti Mestikseen ja luultavasti seuraavana tai sitä seuraavana kautena suoraan SM-liigaan. Sama hiilikopioseura, sama kaupunki, sama halli, kenties lopulta sama nimikin - mutta ei enää velkoja.
TuTo ei siis luopunut 1.divisioona paikastaan ja myöhemmin hakenut 4.divariin, vaan tämä päätös tehtiin silloisessa "saunaillassa" jääkiekkoliitossa? Melko oleellinen ero siinä, että halusiko seura alasarjoihin vai "pakotettiinko" se niihin.esimerkiksi silloin kun TuTo putosi SM-sarjasta ja joutui rahavaikeuksien vuoksi luopumaan edustuspelaajistaan, jotka siirtyivät Tepsiin. TuTo joutui sitten aloittamaan koko paskan alusta nelosdivarista, josta sitten menikin kaksikymmentä vuotta ennen kuin seura pääsi pariksi vuodeksi SM-liigaan (ja putosi jälleen). Ei ollut silloin mitään kabinettipuliveivausta eikä sarjapaikkoja ratkottu saunailloissa vaan rehellisesti pelaamalla, ja jos ei sarjapaikka pysynyt niin sitten se ei pysynyt.
Täytyy myös huomioida, että tämä TuTo -case on tapahtunut 41 vuotta sitten. TuTon omien sivujen historiikin mukaan TuTossa päätettiin luopua edustuskiekosta kokonaan ja sarjapaikasta luovuttiin. Seuran sisällä kuitenkin nousi haloo kun junnuilla ei ollut edustusjoukkuetta seuran sisällä johon tähdätä. Siksi TuTo päätti ilmoittautua iV-divariin. Tilanne ei ole mitenkään vertailukelpoinen Bluesin/Unitedin tilanteeseen.TuTo ei siis luopunut 1.divisioona paikastaan ja myöhemmin hakenut 4.divariin, vaan tämä päätös tehtiin silloisessa "saunaillassa" jääkiekkoliitossa? Melko oleellinen ero siinä, että halusiko seura alasarjoihin vai "pakotettiinko" se niihin.
Toisaalta äkkiäkös Espoo Blues-United nostetaan yhden Mestis-kauden jälkeen kabinetissa liigaan samoin kuin se nyt nostettiin suoraan Mestikseen, joten välttämättä mitään sarjan supistamista ei edes tarvita. Tuskin Salonojan suunnitelmissa on Mestis-kiekkoa pyörittää yhtään kauempaa kuin on pakko eli yhden sarjakauden.
Toisaalta äkkiäkös Espoo Blues-United nostetaan yhden Mestis-kauden jälkeen kabinetissa liigaan samoin kuin se nyt nostettiin suoraan Mestikseen, joten välttämättä mitään sarjan supistamista ei edes tarvita. Tuskin Salonojan suunnitelmissa on Mestis-kiekkoa pyörittää yhtään kauempaa kuin on pakko eli yhden sarjakauden.
Ei olisi mikään yllätys, jos lähivuosina joku joukkue joutuisi luopumaan liigapaikastaan taloudellisista syistä. Eli Bluesille voi avautua paikka liigaan aikaisemminkin.Näyttää vahvasti siltä, että Espoo pääsee nautiskelemaan aikansa Mestiksen ihanuudesta ja se liiga on nyt kiinni alkuperäisen mukaisesti. Jopa Salonojakin sen sanoi is:ssä.
Seuraava kysymys on mitä tapahtuu 2018-2019 eteenpäin? Palaako viimein liigakarsinta?
Hirso on selvästi kovempi hankinta Mestikseen kuin vaikka mitä yksikään Jukureiden pelaaja on ollut viimeisen 10 vuoden aikana, mukaanlukien ensi kauden Jukurien liigajoukkue.Eiköhän joku kabinettisauna lämpene ensi kaudellakin. Tuskin Blues mestis kannun takia Hirsoa hanki. Jos Blues voittaa mestiksen niin eiköhän seuraavana kautena takaisin liigassa.
Sama koskee hyvin pitkälle myös Kouvolaa ja Vaasaa. Tietämättä vielä Espoon pelaajista muita kuin Hirson niin silti joukkue kuitenkin jo nyt kiinnostaa enemmän kuin Jukurit ikinä.Hirso on selvästi kovempi hankinta Mestikseen kuin vaikka mitä yksikään Jukureiden pelaaja on ollut viimeisen 10 vuoden aikana, mukaanlukien ensi kauden Jukurien liigajoukkue.
Hirso on Mestiksen kovin hankinta sitten legendaarisen Tommy Wingelsin.
Hyviä poimintoja. Suunnilleen samat nimet kävivät itsellänikin mielessä.Mikään jäätävän iso ero ei ole kuitenkaan Antti Virtaseen, oikeastaan aika tasan yhden kauden verran. Molemmat oli 34-v siirtyessään Mestikseen. Virtasella oli takana kaksi ok-liigakautta sen jälkeen, kun oli ollut pistepörssin kärkinimiä. Hirschovits oli puolestaan kärkinimiä vielä toissa kaudella.
Melkein niputtaisin vielä Jarno Kultasenkin samaan nippuun. Oli kanssa 34-v tullessaan Mestikseen helposti ns. hyvänä liigatason pelaajana.
Tietämättä vielä Espoon pelaajista muita kuin Hirson niin silti joukkue kuitenkin jo nyt kiinnostaa enemmän kuin Jukurit ikinä.
Kyllä. Eiköhän Espoo vedä isommille paikkakunnille hienoja yleisömääriä- isompia kuin Espooseen. En nimittäin usko Espoossa kansan syttyvän Mestikseen ja tullaan näkemään reilusti alle 2000 yleisömääriä. Jos eivät nyt vapaalipuilla ala kaunistelemaan tilastoja...
Yhtä hyvin on surullista, miten Mikkeli ja Kouvola pelaavat nyt liigassa. Vanhoina hyvinä aikoina tuollaisilla joukkueilla ei olisi kabinetin kautta ollut mitään jakoa liigaan. Ajat muuttuvat ja huonompaan suuntaan, mutta sen kanssa on vaan elettävä.Vaikka Blues nostaa hetkellisesti Mestiksen arvoa niin surullista että Blues on se ainut kenet liiga haluaa takaisin. Helmiä sioille, miettii liiga ja nauraa saunassa partaansa