Liiga ja sen munattomat päättäjät – kaikille kenkää?

  • 293 334
  • 1 320

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Lueskelin vähän tätä ketjua, niin huomasin että kaikki Liiga-joukkueiden kannattajat eivät tajunneet, että ei tämä ole vain typerä päätös niille Mestis-joukkueille, jotka haluavat tosissaan nousta, mutta realiteetit eivät välttämättä sitä salli. Tajuatte kai, että jos Mestiksen taso tippuu, nämä juniorit eivät saa pelata kehittäviä miesten pelejä, vaan joutuvat suoraan Liigaan ja ovat siellä ihan heittopusseja.

Realiteetit taitaa olla ne ettei Mestiksessä ole kuin muutama seura joilla on oikeasti mahdollisuuksia ja halukkuutta pelata Liigassa. Aivan oikeaa joukkuetta sieltä ollaan nostamassa. Se on täyttä valehtelua, että Hokin tai SaPKon unelma on nyt pirstaleina. Sport ei kuitenkaan ole puhallellut muniinsa missään vaiheessa, vaan on edes yrittänyt. Toki Tammisen aikaan rahaa paloi merkittävästi. Sport lienee kuitenkin sellainen joukkue, minkä useat liigaseurat toivottaa tervetulleeksi, samoin kannattajat. Seuraava seura lienee TuTo.

Tällä hetkellä usealla liigajoukkueella on "farmijengi" Mestiksessä. Kylmä fakta on sekin, ettei Jukurien tai Hokin nousu palvelisi suomalaista jääkiekkoa, ei sitäkään kannata kiistää. Urheilullista ehkä, mutta samanlaista nilkkaan ampumista liigalta se olisi.

Se virhe tehtiin jo silloin aikoinaan sulkemisen muodossa, enään sitä on turha aukaista pysyvästi millään pelaamisen tasolla. Voin ihan rehellisesti omalta kohdaltani sanoa, että jos nykyinen jumbo TPS tippuisi KooKoon tieltä, niin kyllä se laskisi Liigan tasoa. Jokainen voi mielessään ajatella esim. 5 vuoden sätelle tulevaisuuteen kummalla on potentiaalia ja mahdollisuuksia palvella suomalaista jääkiekkoa paremmin. Se on tietenkin surullista että TPS ja Ilves hoitaa asioitaan vasemmalla kädellä, mutta jos/kun ainakin TPS saa asiansa järjestykseen, niin paremmin se palvelee Suomen kiekkoa, kuin KooKoon nouseminen.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Mitä tuo SM-etuliite mahtaa tarkoittaa?

Nykyäänhän pelataan Liigaa.

"Jääkiekon SM-liiga, markkinoinnissa myös pelkkä Liiga kaudesta 2013–2014 alkaen, on Suomen jääkiekon pääsarja." Edelleenkin on myös sm-liiga, vaikka siellä kokeillaankin olla pilkunnussijoita.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Etäisesti alkaa hieman haista siltä, että Jokereiden KHL-loikka sai ainakin osittain aikaan tarpeen tälle muutokselle.

Nythän Liiga pääsee kontrolloimaan sitä, ettei Mestiksestä voi nousta Liigaan joukkue, joka toimii Jokereiden farmiseurana.

Ihan toinen asia on sitten tietysti se, että olisihan se aika ongelmallinen tilanne jos HCK sattuisi voittamaan Mestiksen. Yhtä lailla siinä voitaisiin todeta, että karsinnat ovat ihan yhtä tyhjän kanssa ja lopettaa ne saman tien.
 

Wire

Jäsen
Voin ihan rehellisesti omalta kohdaltani sanoa, että jos nykyinen jumbo TPS tippuisi KooKoon tieltä, niin kyllä se laskisi Liigan tasoa. Jokainen voi mielessään ajatella esim. 5 vuoden sätelle tulevaisuuteen kummalla on potentiaalia ja mahdollisuuksia palvella suomalaista jääkiekkoa paremmin. Se on tietenkin surullista että TPS ja Ilves hoitaa asioitaan vasemmalla kädellä, mutta jos/kun ainakin TPS saa asiansa järjestykseen, niin paremmin se palvelee Suomen kiekkoa, kuin KooKoon nouseminen.

Siinä vaiheessa kun joukkue tippuu sarjapykälää alemmas niin ylemmän taitotason tasoiset pelaajat nostaa kytkintä eli ei se taso kovin paljoa laskisi jos ollenkaan.

Turku ja TPS on jo vähän nähty formaatti. Tekisi Kouvolalle tai jollekin muulle kaupungille oikein hyvää nousta liigaan. Voisi ehkä tulla jonkinlainen buumi kuten Ouluun tai Kuopioon.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki

Aluksikin...En väittänyt, että Hokilla tai SaPKolla olisi edes tähtäimenä liiga, vaan uskon että tavoite on pärjätä Mestiksessä mahdollisimman hyvin. Hokkia varmaan melko harva farmiksi menee haukkumaan ja ihan pelaamalla on ansaittu paikka Mestiksestä. Miksipä sitä kuitenkaan läpsytellä omassa sarjassa, vaikka olisi tavoitteellisempiakin joukkueita mukana, viihdettähän se urheilu yleisölle on. Tilanne on vastaava vaikka Suomen jalkapallomaajoukkueella, tuskin hekään tavoittelevat maailmanmestaruutta, mutta kiva pärjätä hyviäkin maita vastaan. On tärkeää mm. juniorien kannalta, että suurilta paikkakunnilta pelaa joukkue Liigassa, mutta ajattele sitä tilannetta, että Liiga olisi oikeasti avoin. Ei se varmaan junioreita niin haittaa, vaikka oma joukkue pelaisikin vain Mestiksessä, kun se voi nousta Liigaan ihan urheilullisesti ja juniori saattaa ihan itse ajatella olevansa mukana joukkueessa, joka nousee liigaan. Voin väittää, että sarjanousua voidaan verrata koko valtakunnallisen mestaruuden voittamiseen näin emotionaalisesti.

Väität, että ei ole järkevää, että vaikkapa Jukurit nousisi. Sanoppa minulle miksi se ei ole järkevää? Jos Jukurit olisi pelannut Liigaa vaikka viimeiset 30 vuotta, sanoisit varmaan että he kuuluvat Liigaan. He eivät vaan sattuneet olemaan oikeaan aikaan paikalla. Sama homma monella muullakin joukkueella.
Tällä hetkellä olisi ainoastaan Liigan ja Liiga-joukkueiden kannattajien etu, että Liigassa pelaisi juurikin Sport tai vielä parempaa, Jokerit. Suomen jääkiekkoon se ei vaikuta tippaakaan mikä joukkue ne pelaajat sinne kahmii. Suomen jääkiekon etu on se, että kaikki sarjatasot olisivat mielenkiintoisia ja houkuttelisivat ihmisiä viihtymään halliin ja television ääreen. Se, että kuihdutetaan Mestis ei houkuta yhtään ketään halliin.
Sitten tuo KooKoo vs TPS vertailu... Turussa on toki enemmän ihmisiä ja TPS on perinteinen seura. Sekös se pointti oli? Turussa varmasti tosi paljon jääkiekkojunioreita kiinnostaa katsella TPS:n otteita sarjataulukon hännällä. Turussa on nimittäin jo totuttu, että siellä on Liiga-joukkue. Ei mitään TPS-kannattajia kohtaan ja viimeksi kun TPS voitti mestaruuden, olin erittäin onnellinen kun siellä oli paljon Hokista tuttuja poikia, mukaanlukien valmentaja, mutta minusta noin huonosti toimiva organisaatio joutaakin käydä Mestiksen puolella ja jos putoaminen tarkoittaa konkurssia, niin ansaittu oli kaikista perinteistä huolimatta. Nouskoon TPS uudestaan pohjamudista.
Mikäli samassa tilanteessa taas KooKoo nousisi, olisi Kouvolassa aivan uskomaton jääkiekkobuumi ja varmasti erittäin paljon väkeä hallissa, sillä se on varsin harvinaista herkkua Kouvolassa, että nähdään Liiga-joukkueita. Liigassa säilyminen voi olla toki hankalaa, mutta kaiken vaivan arvoista. Siellä sentään yritettäisiin edes. TPS ei minun mielestäni tällä hetkellä vaikuta kovin yritteliäältä porukalta. Mietitääs asiaa siltä kannalta, että Liiga on osakeyhtiö, jossa jokaisella joukkueella on omat osakkeensa ja he yhdessä pyörittävät toimintaa. Haluatko sinä liikekumppaniksi semmoisen henkilön, joka on ollut töissä pitkään, mutta hoitaa työnsä päin persettä ja viiden vuoden päästä sitten hoitaa hyvässä lykyssä homman hyvin vai kokeilla semmoista, joka tulisi uutena tulokkaana edes yrittämään parhaansa. Mikäli uusi tulokas ei pärjää, vaihdetaan se vanhaan perseilijään, joka on vuoden aikana vakuuttanut toisessa firmassa olevansa tarpeeksi hyvä paluumuuttaja sinun yritykseesi. Tai sitten mennyt konkurssiin, joka saattoi olla jopa ihan oikein, sillä ei yritysmaailmassa pärjää, jos ei hoida hommiaan hyvin.
Ehkä hieman samea vertaus, mutta jospa joku tajusi.

Tottakai Sport on hyvä valinta seuraavaksi Liiga-joukkueeksi, en minä sitäkään kiellä, mutta jos urheilussa ei ole mitään yllätyksiä ja missään ei ole riskejä, kutsuisitko sinä sitä tosissasi urheiluksi? Sport saa nousta minun puolestani ihan vapaasti, jos homma hoidettaisiin reilusti ja he voittaisivat Mestiksen. Kaikki joka hoidetaan "urheilussa" epäurheilijamaisesti on oksettavaa.
Mestis on sitten Suomen jääkiekkosarjoista korkein urheilusarja. Mainitsin aiemmin, että urheilu on viihdettä. Mitä viihdettä semmoinen on, että vain osa saa nauttia siitä parhaasta osasta. Voisin verrata tilannetta vaikka siihen, että katsot tv-ohjelmaa jossa kerrotaan hyvää vitsiä, mutta juuri kun tulee punch-line, niin äiti pistää televisioon kuulokkeet ja näet vain kun äitisi ja televisio-ohjelman studioyleisö nauraa hysteerisenä, mutta sinä et tiedä mille naurettiin. Sinulla kuitenkin olisi kaikki realiteetit ymmärtää tämä vitsi, jos ei nyt niin ainakin joskus kun kasvat isoksi. Tästäpä tuleekin tosi paha mieli ja tehdään itsemurha.

Saattoi olla ehkä vähän kaukaa haettu, mutta yritin vain kertoa miltä se tuntuu, kun urheilulta viedään pohja pois. Älkää nyt kukaan oikeasti tehkö itsemurhaa sen takia, että yksi vitsi jää kuulematta... Voin keksiä kaikille paremmankin vitsin. Alkaa sanalla "Jääkiekkopäättäjät".
 

Jeffrey

Jäsen
Okei...

En vain ymmärrä, miten tämä on nyt jotenkin kauhea juttu ja Liigan seuraaminen on nyt aivan mahdotonta - erityisen outua on lukea näitä juttuja kirjoittajilta, jotka suosikkijoukkueidensa perusteella seuraavat mielenkiinnolla NHL:ää tai KHL:ää, sarjoja, joiden malliin Liiga on juurikin siirtymässä...

Kyse onkin siitä, että kaikki formaatit eivät toimi kaikissa paikoissa. Tästä juuri läheinen esimerkki on Xbox Onen eurooppalaiset pelaajat, joiden kuva tökkii koska laitteessa on ainoastaan amerikkalainen formaatti. Se, että jokin asia toimii ameriikassa, ei tarkoita ettäkö se toimisi suomessa.

KHL on nouseva ja laajentuva sarja, missä SM-liiga on ollut hiipuva. Nähdäkseni tämä ratkaisu nopeuttaa liigan hiipumista.

Okei kommenttini siitä, että liiga ei enää kiinnosta on ehkä liioiteltu sen vuoksi, ettei liiga ole kiinnostanut enää moneen vuoteen omaa suosikkiseuraa lukuunottamana. Olisin vain voinut tässä tilanteessa goolry huntata ja alkaa symppaamaan aina nousijajoukkueita, kuten teen esimerkiksi Valioliigan osalta. Kuitenkin, ei niin ei.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KHL on nouseva ja laajentuva sarja, missä SM-liiga on ollut hiipuva. Nähdäkseni tämä ratkaisu nopeuttaa liigan hiipumista.

Miksi tämä ratkaisu nopeuttaisi liigan hiipumista? Minä taas olen lähes varma, että kaikki vähänkin itseään kunnioittavat jääkiekkoliigat tulevat siirtymään samankaltaiseen systeemiin. Miksi KHL on nouseva sarja ja Liiga hiipuva? Samalla periaatteella sinne tulevaisuudessa joukkueet pääsevät. Suomessa kuitenkin pitää tehdä suht kohtalasita tulosa jokin järjen hiven mukana toisin kuin KHL:ssä jossa muutama miljardööri sanelee lait ja rahoittaa poliittisen propagandan takia koko touhua. Voipi hiipua se KHL pikkusen nopeammin jos muutama rikollinen tympääntyy tai keksii paremman rahanpesukeinon.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Täällä on moni haukkunut SM-Liigan (ja liiton) viimeisimpiä päätöksiä laajenemisesta. Ja Kummola on haukuttu lyttyyn moneen kertaan. Kukaan ei ole vielä tainnut linkata Hesarin juttua, jossa Kummola kertoo omista näkemyksistään tähän liittyen.

Jutussa Kummola kertoo, että olisi itse mieluummin nähnyt liigan joukkuemäärää supistettavan, jotta Mestiskin säilyisi tasokkaana. Tai siis hänellä itsellään ei ole selkeää mielipidettä asiaan, mutta viittasi asiantuntijoiden näkemykseen asiasta. Mutta nykyiset liigaseurat eivät olleet halukkaita joukkuemäärän vähentämiseen, niin tämä (mahdollinen) laajeneminen on sitten kuulema se seuraavaksi paras vaihtoehto.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko muuten koskaan tullut vastaan asiaa, josta sinulla ei olisi tietoa? Kuten fiksuna miehenä tietenkin luit, niin teroz puhui tavoitteellisista seuroista, ei Mestiksestä kokonaisuutena ja kumoat tämän anekdootilla kolmekymppisestä liiga-neverbeenistä. Huhhei...

Selvennyksenä siis, että teroz puhuu täysin asiaa.

Eikö Tammisen Tuto ollut tavoitteellinen seura? Siellä kävi try outilla ainakin Pellinen ja Mäkilä, molemmat Tamminen olisi halunnut, mutta ei ollut rahaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
SM-liigassa ei pelata Suomen mestaruudesta vaan SM-liigan mestaruudesta.
...

Outoa, viirinnostossa syyskuussa luki, että Suomen mestari.

Täytynee soittaa Ässien toimistolle, että korjaavat virheen.

Hienoa muuten, että vertaat hiihdon maailmancupia kansallisen pääsarjan palloiluihin, loistavaa.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Outoa, viirinnostossa syyskuussa luki, että Suomen mestari.

Täytynee soittaa Ässien toimistolle, että korjaavat virheen.
Vuoden paras kuitti. Tämä pelasti perjantain, kiitos!

Ja tuosta Kalen kommenteista. Miten ylivaltias-Kummola ei ole muka saanut jyrättyä tahtoaan läpi joukkuemäärän pienentämisestä? Jos olisi oikeasti tahtonut, niin se olisi jo tapahtunut. Nämä kommentit menevät samaan paskakoriin MM-kisalippujen kanssa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eikö Tammisen Tuto ollut tavoitteellinen seura? Siellä kävi try outilla ainakin Pellinen ja Mäkilä, molemmat Tamminen olisi halunnut, mutta ei ollut rahaa.

Rölliä ei pitäisi ruokkia, mutta...

Hämmentävää, jääkiekkojoukkue ei hanki jokaista tarjolle tulevaa pelaajaa hinnasta riippumatta? Kuten jo sanottua, niin jos kuulopuheet siitä ettei Tamminen saanut aikanaan muutamaa yli-ikäistä liigapudokasta (Tamihan on tunnettu siitä ettei seuran rahoja pelaajahankinnoissaan paljon levittele, ei ku...) jengiinsä antaa kompetenssin ampua alas kirjoituksen, jossa asioista ihan oikeasti perillä oleva henkilö kertoo millaista touhu Mestiksen tavoitteellisissa joukkueissa on, niin eihän siinä. Kukin tavallaan. Niin ja hauskaa joulua!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pistätkö linkin tästä tai viittauksen edes muuten tällaiseen uutiseen? Ihan kaikkea paskapuhetta ei kannata tänne suoltaa. Kvalserien on yksi Ruotsin kiekkoilun kohokohdista. Vähän sama kuin Suomessa Liigan häntäpään joukkueiden tyhjennysmyynti. Yhtä jännittävää aikaa kiekkojännäreille.

Paskapuheista en tiedä, mutta jos sentään ruotsia osaisit, osaisit googlettaa nuo männäviikon jutut itsekin. Johtolankoja nyt vaikka noista (mukana myös mm. Wikegårdin kommentti, miten se kvalserien on aikansa elänyt ollut jo vuosia):

Hr planerna – som kan revolutionera SHL | SHL | Senaste nytt | HockeyExpressen - Elitserien, NHL och allsvenskan


SHL planerar att skrota kvalserien - SHL: - Ishockey | Sveriges Radio

â€Kvalserien är skit†| SHL | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rölliä ei pitäisi ruokkia, mutta...

Hämmentävää, jääkiekkojoukkue ei hanki jokaista tarjolle tulevaa pelaajaa hinnasta riippumatta? Kuten jo sanottua, niin jos kuulopuheet siitä ettei Tamminen saanut aikanaan muutamaa yli-ikäistä liigapudokasta (Tamihan on tunnettu siitä ettei seuran rahoja pelaajahankinnoissaan paljon levittele, ei ku...) jengiinsä antaa kompetenssin ampua alas kirjoituksen, jossa asioista ihan oikeasti perillä oleva henkilö kertoo millaista touhu Mestiksen tavoitteellisissa joukkueissa on, niin eihän siinä. Kukin tavallaan. Niin ja hauskaa joulua!

Arvostan sinua kirjoittajana, mutta nyt taitaa tunne mennä älyn edelle. Olen jutellut näistä asioista pelaaja-agentin kanssa, joka työskenteli yhdessä Suomen suurimmista agenttifirmoista. Kaveri on pari kaveria saatellut NHL-draftiin, joten uskoisin hänen tietävän mistä puhutaan. Pellinen ja Mäkilä olivat esimerkkejä viime kaudelta, ei kuulopuheita.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Arvostan sinua kirjoittajana, mutta nyt taitaa tunne mennä älyn edelle. Olen jutellut näistä asioista pelaaja-agentin kanssa, joka työskenteli yhdessä Suomen suurimmista agenttifirmoista. Kaveri on pari kaveria saatellut NHL-draftiin, joten uskoisin hänen tietävän mistä puhutaan. Pellinen ja Mäkilä olivat esimerkkejä viime kaudelta, ei kuulopuheita.

Juu, kiitos samoin ja tottakai näitä Pellisen ja Mäkilän kaltaisia tapauksia löytyy, paljonkin. Juuri rahallisista syistähän harva noin kolmekymppinen keskitason suomalaiskiekkoilija Mestistä valitsee, vaan lähtee joko esim. Keski-Euroopan alasarjoihin katselemaan alppimaisemia tai alkaa pohjustella jo kiekkouran jälkeistä aikaa tavalla tai toisella, esim. juuri siviiliduunin perässä muuttamisella. Ihan normaalia. Tämä ei silti tarkoita etteikö suurin osa tavoitteellisten joukkueiden rosterista olisi käytännössä ammattilaisia tai menisi eteenpäin kiekon ehdoilla. Mestis on ylipäätään nuorten pelaajien sarja ja se, että osa on esim. nimellisesti opiskelijoita voi hämätä joitakin. Se ei tarkoita sitä ettei kiekko voisi olla se ykkösjuttu ja oikeastaan täysin sama käyttääkö päivänsä harjoitusten ulkopuolella pleikkarin pelailuun vai opiskeluun. Taisi olla aikanaan juuri Törmäs-Antti, joka ihmetteli mikseivät useammat liigakiekkoilijat opiskele pelaamisen ohella, koska aikaa kyllä olisi, riippuu vain miten sen kukin käyttää.

Kaikkihan lähti siis tästä

Mestiksessä vedellään näillä osapäiväintersportmyyjillä.

kommentista, jonka yleistyksen teroz fiksusti oikoi ja noinhan se ei mene esim. juuri Sportin tai KooKoo kohdalla. Sen jälkeen totesit:

Mestiksessä pelaa liigajoukkueiden sopimuspelaajia, pieni joukko ammattilaisia ja suuri joukko nuoria, perheettömiä elämäntapa kiekkoilijoita.

Joka on myös sinällään ihan totta, mutta Mestis on kokonaisuudessaan niin epäyhtenäinen konglomeraatti, että en ihan heti lähtisi niputtamaan kaikkien joukkueiden tilanteita samaan sabloonaan. Pahoittelut, jos/kun tuli hieman kimpaannuttua.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mikä ihme siinä on, että jotkut koko ajan tuputtavat jotain ylikansallisia jättiliigoja jääkiekkoon? Missä muissa lajeissa tuollaisia muka on?

Samoilla linjoilla, itselläni loppunee mielenkiinto siinä vaiheessa kun johonkin ylikansalliseen liigaan päädytään. Champions Liigat ja European Tourit ovat kyllä hienoja kansallisen sarjan ohella, mutta pääasiallisena sarjana ei minua kiinnosta ollenkaan.

Liiga on mulle SE JUTTU ja lähes mahdoton nähdä tuon muuttuvan. muut turnaukset ja sarjat sitten oheen, jos sellaisia on joskus Ilvekselle tarjolla. 90-luvun lopulla oli mukava kun Ilves oli noissa mukana.
 
Ensi kausi 13:n joukkueen liigaa ja keväällä kaksinkertainen 4:n joukkueen sarja, jossa Mestiksen kaksi parasta ja liigan kaksi huonointa. Näistä vain yhdelle liigapaikka. Jatkossa 12:n joukkueen avoin sarja, jossa joka kevät liigan huonoin vs. Mestiksen paras ja neljällä voitolla liigaan. Aivan sama vaikka LeKi voittaisi HIFK:n, niin se voittaja nousee. Ja tämä liiga mielellään nelinkertaisena. Alkaa vituttaa tämä pelien ylitarjonta. Kunnon karsinnat vetäisi varmasti enemmän väkeä kuin säälipleijarit ja tammikuun tasaukset.

Ja lopuksi... koskas liigasta puhuttiin maailman toiseksi parhaana kiekkosarjana? Silloin kun se oli 12 joukkueen avoin nelinkertainen sarja. Ja koskas taso alkoi laskea? Silloin kun se suljettiin ja tehtiin kabinettipäätöksellä jounkuemäärää suuremmaksi. Aivan.

Ei tää vittu voi olla näin vaikeeta?
 
Outoa, viirinnostossa syyskuussa luki, että Suomen mestari.

Täytynee soittaa Ässien toimistolle, että korjaavat virheen.

Hienoa muuten, että vertaat hiihdon maailmancupia kansallisen pääsarjan palloiluihin, loistavaa.

Jos näin on, niin viirissä on virheellistä tietoa.

Canada-maljaan on vuodesta 1951 kaiverrettu jääkiekon Suomen meastarin nimi? Ja SM-Liigan alkaessa myös pelaajien nimet. Mistä lähtien siihen on kaiverrettu väärän joukkueen nimi, jos kerran Ässät ei ole hallitseva Suomen mestari? Espen osaa varmaan vastata tähän. Eikä tarvitse kertoa mistään Jääkiekkoliiton mestaruudesta (Mestis).
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Realiteetit taitaa olla ne ettei Mestiksessä ole kuin muutama seura joilla on oikeasti mahdollisuuksia ja halukkuutta pelata Liigassa.

Tämä on ihan totta, mutta kertoo samalla sen että liigan laajentamisen sijasta olisi viisaampi ratkaisu supistaa liigaa ja luoda näin kaksi nykyistä kovempitasoista sarjaa, joiden välillä (ja sisällä) olisi oikeasti kunnon kilpailua. Uskoisin että pelaajienkin kehittyminen olisi parempaa kun liigapaikoista olisi myös pelaajien kesken enemmän kilpailua, se laittaisi pelaajatkin ehkä tekemään enemmän töitä.

Mutta sen nyt ymmärtää että kukaan nykyisistä liigaseuroista ei halua tällaista mallia. Mutta en oikein jaksa uskoa että tämä nyt valittu linjakaa olisi oikea, ja että se veisi liigaa ja suomalaista jääkiekkoa eteenpäin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
SM-liigassa ei pelata Suomen mestaruudesta vaan SM-liigan mestaruudesta.

Vaikkei trolliin pitäisi vastatakaan, niin tämä on jopa semanttisessa mielessä höpöhöpöä ja virheellinen informaatio. Liigalla, jota SM-liiga Oy pyörittää on SJL:n ja oy:n välisellä sopimuksella oikeus voittajalle annettavaan jääkiekon Suomen mestarin arvoon. Näin on ollut nykytyyppisen oy-mallin alusta asti. Suomen Jääkiekkoliiton mestaruus on sitten eri hommia, mutta Suomen mestaruudesta on erikseen sopimuksella sovittu.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Paskapuheista en tiedä, mutta jos sentään ruotsia osaisit, osaisit googlettaa nuo männäviikon jutut itsekin. Johtolankoja nyt vaikka noista (mukana myös mm. Wikegårdin kommentti, miten se kvalserien on aikansa elänyt ollut jo vuosia)

Tottahan tämä on mutta oli kyllä harvinaisen yksipuolisesti tuotu asia tässä esille. Ruotsin liigaseurojen suunnitelmat vuosi(?) julkisuuteen vähä aikaa sitten ja se sisälsi esim karsintasarjan poistamista ja uusien joukkueiden nostamista elitserieniin taloudellisen tuloksen perusteella. Liiton kanta tähän oli että heille urheilullinen menestys tulee aina määräämään mikä joukkue pelaa missäkin ja että sarjajärjestelmä ja kaksi kovaa sarjaa on yksi merkittävä tekijä siihen että Ruotsin juniorituotanto on niin hyvällä mallilla ja eivät siksi ymmärrä miksi toimivaa mallia ylipäätään pitäisi muuttaa. Sen jälkeen elitserien seurat ovat ainakin osittain perääntyneet. Keskustelussa on myös väläytetty mallia jossa elitserien joukkueiden määrää nostettaisiin mutta allsvenskanin ykkönen nousisi suoraan ja seuraavat 2-3 karsisivat. Nykyinen sopimus liiton ja liigan välillä umpeutuu jos muistan oikein tämän kauden jälkeen joten tämä keskustelu jatkunee pitkin talvea.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Etäisesti alkaa hieman haista siltä, että Jokereiden KHL-loikka sai ainakin osittain aikaan tarpeen tälle muutokselle.

Nythän Liiga pääsee kontrolloimaan sitä, ettei Mestiksestä voi nousta Liigaan joukkue, joka toimii Jokereiden farmiseurana.
Montako joukkuetta paakaupunkiseudulta olisi hyva olla Liigassa? Kolme? Eli Jokerit saavat farmijoukkueensa automaattisesti?

JOL
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös