Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kummola sitä ja Kummola tätä..takaisin aiheeseen:

Jokerit vittuun ja heti!!!
Itse en ainakaan toivo Kärppien pelaavan missään muussa kuin SM-Liigassa, enkä halua että yksikään ryssäjengi pelaa kotimaista sarjaa.

Kaipa tämäkin voidaan lukea Jokerifanien toimesta että on "Jokerien lähtö kova paikka", mutta en pidä heidän tuomia hiluja ratkaisevana kenellekkään. Ja jos tuo ikuinen epäonnistuja joukkue lähtee ni ainakin otteluseurantaketjuista lähtee 95% tuomari-itkuviesteistä...tää riittää syyksi mulle...Spasiba tai jotain
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kalelle kenkää ja Jokereilta dollareita mahdollisesta sopimusrikkomuksesta, mutta mielellään ei Jokereita pois liigasta. Ensinnäkin sen takia, että se olisi kohtuutonta sitä porukkaa kohtaan, jota varten Jokerit on olemassa, eli sen kannattajia kohtaan. Toisekseen, haluan henkilökohtaisesti nähdä ja vihata Jokereita vielä kauden verran, ennen kuin ryhdyn sitä semisti KHL:ssä kannattamaan.
 

atsku

Jäsen
... parhaimmassa tapauksessa ulossulkeminen nostaa vielä jonkin verran sympatiapisteitä Jokereiden suuntaan tavallisen jääkiekkoseuraajan silmissä..
Hwh, taitaa olla aika punakeltaisten lasien läpi katsottu tässä lauseessa. Röhönaurut se suurimmassa osassa suomea nostattaisi. Ja lauseen"Se oli niille ihan oikein." Se on "no mercy", mitä narreihin tulee.
 
Jep.

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jokerien pois potkiminen ja Kalen uhkaaminen vaatisi sm-liiga pomoilta munaa ja sitä niillä ei ole ainakaan aikaisemmin ollut. Jokerien poistuminen taas olisi helposti korvattavissa sillä ei tarvitsisi kuin pelata viisinkertainen sarja jolloin päästäisiin täysin samaan ottelumäärään kuin nyt eli 60 runkosarjamatsiin, joten sikäli joukkueiden ei tarvitsisi pelätä lipputulojen suurta pudotusta.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, FIN, ARG, ANA, Bulls
En usko hetkeäkään, etteikö Jokerit pelaisi SM-liigassa ensi kaudella. Nimetöntä huutelua vain, ehkäpä jokin pisterangaistus saattaa tulla kyseeseen, jos edes sitäkään. Sekin auttaisi vain tsemppaamaan ja pelaamaan Jokereita joukkueena paremmin. Sen lisäksi sakot.

Sulkemisen liigasta toteutuessaan, Jokerit lähtee vain vuoden etuajassa KHL-liigaan. Ei muuta muutosta. Siinäpä tulee sitten vähän kiire uusia sopimuksia, mutta otetaan laskin ja kerrotaan 1,5-1,7 palkat. Omistajilla on rahaa oletettavasti. :)
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni jonkun joukkueen potkiminen Liigasta, sen takia, että se on ilmoittanut reilua vuotta aiemmin siirtyvänsä KHL:aan, on SM-Liigalta naurettavaa pullistelua!

Mitää hemmetin väliä sillä on, mihin Jokerit menee?
 
Poikittainen maila

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Röhönaurut se suurimmassa osassa suomea nostattaisi.
Miksi nostattaisi? Ja mikä olisi sen röhönaurun aihe? Tämä voi olla mahdollista vain silloin, jos henkilöllä on jokin alemmuuskompleksi / kauna Jokereita kohtaan. Uskon, että tämän kaltaisia henkilöitä on kuitenkin melko vähän, vaikka äänekkäitä ovatkin, kuten esimerkkisi osoittaa.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä en näe mitään järkeä, että asiaa Jokerien toimesta mainostettaisiin. Olen ihan varma, että siellä on pelaajilla ja valmennuksella fokus 100 % liigassa ja varmasti heitä vaan vituttaa, jos joku toimittaja kesken kauden ryhtyy KHL:stä kyselemään.
Mitäpä mahtaa olla markkinointikoneisto mieltä? Siellä on jo varmasti suuret suunnitelmat miten viimeinen kausi hyödynnetään maksimaalisesti. Jokerit ja KHL tulisi käyttämään surutta tulevaa kautta hyväkseen markkinoinnissa. Tuo on varmasti yksi asia mikä sylettää SM-liigan pomoja jo nyt.

Nyt SM-liigan pitää potkia tuo porukka helvettiin saman tien, jos se suinkin on mahdollista. Itse jopa uskon että voidaan juurikin vedota johonkin liigaa vahingoittaviin pykäliin. Mikäli pykälistä ei jopa löydy suoraan kieltoa lähteä toiseen liigaan. Tai sitten Jokereita ei päästetä pois ollenkaan, sitä en kyllä toivo.

Otteluohjelmahan tuossa on tietysti pistettävä uusiksi, mutta se nyt ei jumalauta ole kummonen homma. Eiköhän siellä jotkut jo ole selvät suunnitelmat senkin asian tiimoilta valmiiksi tehnyt. Eiköhän se tulisi olemaan suora viisinkertainen sarja.

Mitä tohon väläyteltyyn K-Vantaa hommaan tulee, että Jokereiden jätkät sinne ja sitä kautta Vantaa liigaan, niin ihmettelen vaan mitä se Jokereiden kannattajia kiinnostaa. Tehän kannatatte ainoastaan Jokereita ja seuran logo ja värit (mitkä milloinkin) on ne teille tärkeät elementit. SM-liiga kun ei tulevaisuudessa kerran kiinnosta, niin mitä merkitystä K-Vantaan nousulla olisi?

Joo, eipä nämä meikäläisen miettee tässä paljoa ole muuttunut, mutta hyvä että ne pystyi kirjoittamaan myös tänne yleiseen osioon Ei sitten tarvii herkimpien itkeä kun tullaan toisten hiekkalaatikolle omia näkemyksiä kertomaan.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Yankees, NFL, Jokerit 1967-2013
Jokerien lähteminen tavalla tai toisella SM-liigasta välittömästi olisi paras ratkaisu. Ei ole mitään järkeä pelata enää KHL-leima otsassa SM-liigaa. Mitään voitettavaahan ei käytännössä ole, koska kaikki muu kuin mestaruus on huono suoritus ja mestaruus olisi väärin voitettu.

Kummola ja Harkimo suhmuroivat hienon joukkueen venäläisten käsiin. Näille kahdelle raha-ahneelle ihmiselle olisi ihan oikein, jos kuningasajatus ei toteutuisikaan ilman hankaluuksia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tai vaihtoehtoisesti kuvaa Suomi-kiekon tilaa, missä yksi dinosaurus tekee ihan mitä haluaa vähät välittämättä sopimuksista, suosien omaa kaveriaan jälleen kerran.
Osisttain totta. Kyllähän Kalen diktatuuri on erittäin häiritsevä asia, mutta toisaalta Kal€ on varsinkin viime vuoden SM-liigajohdon sekoilujen jälkeen näyttänyt ihan oikealta johtajalta näiden liigahallitusten velliperseiden ja muiden puuhastelijoiden seassa. Kertooko se sitten jotain maamme kiekkojohdon tasosta? Jos joutuisin valitsemaan kumman alaisuudessa joutuisin olemaan niin valitsisin Kalen 100/100, jos vaihtoehtona olisi liigahallituksen amatöörit.
 
Trump
Tuli mieleen Hjalliksen sanamuoto lehdistötilaisuudessa. "Ensi vuonna olisi tarkoitus siirtyä KHL:ään". Mahtoikohan Hjallis tietää, ettei SM-liiga tule ostamaan ajatusta sellaisenaan.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Melkoista puuhastelua koko SM-liigan toiminta, miten hitossa siellä ei oltu varauduttu tälläiseen tilanteeseen jo vuosia sitten kun KHL alkoi laajenemaan muualle eurooppaan (ja miksei jo aiemminkin). Laajeneminen olisi voitu estää helposti SM-liigan johdon toimesta erinäisin sopimuksin, jotka olisi viety jokaiseen joukkueeseen allekirjoitettavaksi. SM-liiga ampuu itseään jalkaan jatkuvasti tällä puuhastelullaan. Jokerit pelaa ensi kauden normaalisti SM-liigassa ja siirtyy sen jälkeen KHL:ään.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
valitsisin Kalen 100/100, jos vaihtoehtona olisi liigahallituksen amatöörit.
Katsotaan nyt rauhassa kuka onkaan amatööri.

Tuntuisi olevan aika win-win tilanne. Jokerikannattajien ei tarvitsisi katsella enään vuotta SM-Liigan puuhastelusarjaa ja sen paskoja pelaajia. Mitä nyt on lukenut suurimmalta osalta Jokerileirin kirjoitteua niin kaipaamaan ette Liigaa jää, joten eikö se olisi hyvä jättää samantien.

Muiden joukkueiden rahahvirtojen suuri pienentyminen lipputuloissa on aikalailla yliammattua.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Se tässä ihmetyttää, että useampi kirjoittaja näkee huonona asiana Jokerien ilmoittaneen siirtymisestä reilun vuoden ennakkoon. Tämähän antaa liigalle mahdollisuuden suunnitella tulevaisuutta ja esimerkiksi liigakarsintoja kunnolla. Mikä olisi paremmin, jos KHL:stä siirtymisestä olisi tultu julkisuuteen vasta ensi keväällä kauden jälkeen?
On kohtalaisen epäoleellista pohtia ilmoituspäivämääriä, kun pihvi asiassa on suomalaisen kiekkoilun kehitys ja suunta. Siinä jokerit on suurinpiirtein hyttysenpaskan kokoinen vaikuttaja, sattuipa vaan kalen ja hjallarin rahan ahneuden myötä katalyytiksi muutokselle.

Ilman muuta on selvää, että mikäli liigalla on (ja luulen että on) visio tulevasta, jokerit liigassa ensi kaudella on rasite kaikella tapaa, eli ulos vaan tylysti. sen lisäksi kiekon kehityssuuntia on ajettava täydella höyryllä eteenpäin, jotta kansainvälistyminen ei tuhoa kansallista jääkiekkoa, vaan kiinnittyy perinteitä omaaviin rakenteisiin saumattomasti.

Tässä paikassa liiga toivottavasti löytää yhtenäisyyden ja ankkuroi kehityssuuntansa ns. läntiseen eurooppaan, jossa kiekkobisnes on terveemmällä pohjalla vaikkei spekuloijille tarpeeksi rahaa taskuun tuokaan. Kannattaa huomioida, että KHL betonoi venäläisen kiekon asemaa ja kehitystä, mutta on äärimmäisen vahingollista eurooppalaiselle juniori - ja kehitystyölle.

Näkemykset, joissa ajatellaan, että jokereilta voidaan vielä kieltää lähteminen kannattaa haudata typerinä, nyt on muutoksen aika ja menneen haikaileminen on ajan haaskausta, eikä liiga saavuttaisi sillä oleellista tulevaisuutensa kannalta.

Kummola on kyllä asettanut itsensä toilailuillaan omalaatuiseen asemaan, ihmetyttää, että omaan pesään kusemista on katsottu näinkin pitkään ilman stopin laittamista. Nyt on sitten jo laitettava ukko vaikka uppopalloliiton varapuheenjohtajan varajäseneksi, jotta liiton touhutkin saadaan terveelle pohjalle.

Pohdinnat siitä, että petturien sulkeminen sarjasta olisi jotenkin kallista on turhaa angstailua, hinta on kuitenkin mitätön verrattuna vahinkoon, jonka luopiot suomalaiselle kiekolle aiheuttaa. Näiden sanojen (petturi, luopio) käyttö tässä yhteydessä on tietoista ja osuvaa, koska ajattelen asiaa kansallisen kiekon lähtökohdista.Viides kolonna olisi oikea ja osuva uudeksi nimeksi khl:ssä.

Lyhytaikaiset rahalliset tappiot on helposti korvattavissa jo ensi kaudelle, jos liiga älyää toimia yhdessä ruotsin liiton ja liigan kanssa ja laittaa vaikka kierroksen suomi-ruotsi sarjaa malliksi tulevaisuuden mahdollisuuksista, koska myös ruotsissa on varmasti heräilty viimein jonkinlaisen tulevaisuuden rakentelun välttämättömyyteen ja nähty, ettei khl voi korvata sitä kansallista rakennetta, jonka pohjalta kiekon taso voi kehittyä ja pysyä vakaana, oligarkkikuplan ja ruplan pohjalle ei suomi, eikä ruotsi voi vakaata lajikehitystä rakentaa.

Mitä tästä seuraisi sitten jokereiden kannalta? Luultavasti uudet hallinomistajat omistaisivat samantien myös joukkueen ja jokerit nimestään huolimatta lakkaisi olemasta suomalainen kiekkojoukkue, mitä se tietysti lakkaa olemasta vuoden kuluttua, mikäli asialle ei älytä mitään tehdä. Terveemmällä pohjalla olisikin suomessa pelaava khl-joukkue. Liitto voisi sitten antaa vaikka läksiäishommaksi kalelle tehdä ratkaisun jokerien junioritoiminnan kohtalosta, sillä venäläisiä juniorijoukkueita olisi vaikea kuvitella suomessa toimivan ja suomen sarjoissa pelaavan.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuli mieleen Hjalliksen sanamuoto lehdistötilaisuudessa. "Ensi vuonna olisi tarkoitus siirtyä KHL:ään". Mahtoikohan Hjallis tietää, ettei SM-liiga tule ostamaan ajatusta sellaisenaan.
Tuskin tässä enää pitkään menee ennenkuin Kale jyrähtää liiton toki tukevan liigaa siirtymäaikana. Luvassa on varmaan joitakin roposia "markkinointiin" vaikkapa MM-kisapotista. Sitten kaikki ovat taas iloisia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Melkoista puuhastelua koko SM-liigan toiminta, miten hitossa siellä ei oltu varauduttu tälläiseen tilanteeseen jo vuosia sitten kun KHL alkoi laajenemaan muualle eurooppaan (ja miksei jo aiemminkin). Laajeneminen olisi voitu estää helposti SM-liigan johdon toimesta erinäisin sopimuksin, jotka olisi viety jokaiseen joukkueeseen allekirjoitettavaksi. SM-liiga ampuu itseään jalkaan jatkuvasti tällä puuhastelullaan. Jokerit pelaa ensi kauden normaalisti SM-liigassa ja siirtyy sen jälkeen KHL:ään.
Järkevimmät ovat varautuneet ja tyhmimmät eivät :)

Olennaisin kysymys tässä nyt on varmaan se, onko Jokerit/Hjallis rikkonut sääntöjä tuossa vai ei. Tottakai meteli nousee, jos on tiskin alta hommia hoidettu.
 
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SM-liigan tiedote 16.7.2013 sanoi:
Itse pääasian osalta liiga toteaa olevan riidatonta, että siirtyminen kilpailevaan liigaan edellyttää liigan hallituksen antamaa suostumusta. Tällaista lupaa ei liigalta ole pyydetty, koska liigalle nyt annetun tiedon mukaan ja vastoin julkisuuteen annettuja tietoja, sitovia sopimuksia Jokerien siirtymisestä KHL-liigaan ei ole tehty.
Jännäksi menee. Tulkitsen tuota lainausta siten, että nyt Jokerit vetoaa siihen, ettei ne varsinaisesti mihinkään edes ole lähdössä. Että tää nyt oli tällaista puhetta vaan ja puhetta maailmaan mahtuu. Mitään väärää ei ole edes tehty, Jokerit pelaa liigaa niin kuin ennenkin. Kunnes sitten ensi keväänä allekirjoittavat lopulliset sopimuspaperit KHL:n kanssa ja nostavat kytkintä.

Jaa'a. Vaikea sanoa miten nämä hommat menee loppupeleissä. Miten menisi työelämässä, jos alkaisin vuotta etukäteen mainostamaan, että siirryn kilpailijan leipiin? Olisiko nykyisellä työnantajalla oikeus irtisanoa työsopimus välittömästi ja mihin perustuen? Ja oletuksena, ettei muuta irtisanomisperustetta ole, työtehtävät hoidettu mallikkaasti yms. Ja sitä uutta työsopimustakaan ei olisi allekirjoitettu, kunhan puhuttu vain.
 

ilu

Jäsen
Melkoista puuhastelua koko SM-liigan toiminta, miten hitossa siellä ei oltu varauduttu tälläiseen tilanteeseen jo vuosia sitten kun KHL alkoi laajenemaan muualle eurooppaan (ja miksei jo aiemminkin). Laajeneminen olisi voitu estää helposti SM-liigan johdon toimesta erinäisin sopimuksin, jotka olisi viety jokaiseen joukkueeseen allekirjoitettavaksi. SM-liiga ampuu itseään jalkaan jatkuvasti tällä puuhastelullaan. Jokerit pelaa ensi kauden normaalisti SM-liigassa ja siirtyy sen jälkeen KHL:ään.
Juuri näinhän osakassopimuksen osalta on menetelty. Ongelma vain on se, että Jokerit on sopimusta rikkonut ja SM-liiga ei Kummolan ja Harkimon toiveista huolimatta aio katsoa asiaa sormiensa läpi. Liigan johto on viime vuosina onneksi muuttunut huomattavasti aiempaa ammattimaisemmaksi organisaatioksi mm. Penttilän, Puttosen ja Everin myötä. Kyse ei ole enää Kummolan kumileimasimesta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
IHANA KETJU - WRITE MORE, SE NÄKYY!

Ei kahta sanaa, vaan kolme: Narrit ulos heti!
Ei suurta taloudellista haittaa. Lisäotteluja voi aina järjestää korvaamaan vaikkapa lisäkierroksilla (tai peräti SHL-joukkueita vastaan).
Miksi antaa heille vuosi aikaa valmistautua ja samalla kerätä varoja siihen?
Ei liiga menetä mitään.
Samalla liiga voi valmistautua 13 joukkueen sarjalla seuraavaan kauteen - ottaako yksi joukkue lisää.
Ei porukkaa kiinnosta ulkopuolisen joukkueen pelit.
Minulle ainakin on vain 13 jäljellä.
Samalla voisi päästä eroon paitsi HH:sta myös KK:sta.
Epäilen kuitenkin, että löytyy selkärankaa ko. päätökselle.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Aika odotetun kaltainen tilanne. Eihän Hjalmari varmaankaan toimita sm-liigalle sitovia sopimuksia KHL:stä, koska sehän olisi välitön tappiotilanne Jokereille, suhteessa siihen luvan saantiin, poistumista varten.

Mitä tulee tähän sulkemiseen, niin aikaa on tosiaankin vähän, ennen liigan alkua, mutta eihän se tätä uhkaa välttämättä sellaisenaan sulje pois kokonaan. Paljon pahempi tilanne Jokereiden kannalta olisi se, että kausi käynnistyisi ja "potkimisprosessi" jäisi käyntiin. Sitten jossain joulun alla tulisi ilmoitus, että joukkue suljetaan välittömästi (enkä tässä tarkoita nybondaksen välittömästi) liigasta. Kausi pilalla, eikä korvaavaan kilpailuun voi varmaankaan siirtyä kesken kauden.

Eli jos jatko olisi millään tavalla epävarmaa, niin kyllä se tilanne olisi Hjalmarille paljon kuumottavampi, kuin sm-liigalle. Eiköhän tästä rahalla selvitä tavalla tai toisella ja jos näpäytystä halutaan antaa, niin sitten vaikka niitä rangaistuspisteitä kauden alkuun.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Heh, lainaus kyseisestä tiedotteesta:
"Osakassopimukseen liittyvien salassapitomääräysten vuoksi liiga ei voi yksityiskohtaisesti kommentoida asiaa julkisuudessa."

...silti joku nimetön itkee IS:n toimituksen nimettömän toimittajan jutussa kuinka Jokerit halutaan ulos SM-liigasta. Ei voida kommentoida, mutta kommentoidaan kuitenkin vaikka salassapitomääräykset sanoisi mitä. Puuhastelijoita.

Toinen lainaus tiedotteesta:
"sitovia sopimuksia Jokerien siirtymisestä KHL-liigaan ei ole tehty."

Eli Jokereiden selvityksen perusteella Jokerit on ilmoittanut aikeensa siirtyä KHL:ään ja pyytää sen luvan aikanaan SM-liigalta jos osakassopimus sellaisen vaatii. (Tosin se on vain muodollisuus)

Mitä tohon väläyteltyyn K-Vantaa hommaan tulee, että Jokereiden jätkät sinne ja sitä kautta Vantaa liigaan, niin ihmettelen vaan mitä se Jokereiden kannattajia kiinnostaa. Tehän kannatatte ainoastaan Jokereita ja seuran logo ja värit (mitkä milloinkin) on ne teille tärkeät elementit. SM-liiga kun ei tulevaisuudessa kerran kiinnosta, niin mitä merkitystä K-Vantaan nousulla olisi?
Olisikohan kiusanteko motiivina, jos kerran halutaan hankalaksi ruveta niin pelleillään sitten oikein urakalla.
 
Viimeksi muokattu:
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

senilix

Jäsen
Luultavasti osakkaat (13 kpl) koittavat kiristää nyt vähän jotta saavat itse myydä sitten liigalisenssin mestis-jengille, ilman että joutuvat ostamaan sitä Jokereilta ulos. Jokerit saa luvan jatkaa tämän kauden (lipputuloja kaikille seuroille), kunhan luovuttaa lisenssin liigalle ilman korvausta. Sitten liigalisenssi jaetaan osakkaiden kesken (jokainen saa 1/13), myydään mestis-jengille sillä 1 950 000 €. Jokainen vanha osakas saa 150 000 € ja Jokerit jatkavat hieman kovemmassa sarjassa.
Takerrun edelleen pikkuseikkoihin, mutta kysymyksessä on liigaOSAKE, ei -lisenssi.

Lisenssista SM-liigan sivuilta:

SM-liigaan liigalisenssi

16.06.2011 - AS

Jääkiekon SM-liigan hallitus hyväksyi tiistain kokouksessaan liigaseurojen toimitusjohtajista koostuvan johtoryhmän jo huhtikuussa omalta osaltaan hyväksymän liigalisenssin. Lisenssijärjestelmällä SM-liiga haluaa parantaa liigaseurojen ja liigan toiminnan laatua sekä lisätä pelaajien ja katsojien turvallisuutta.

Lisenssijärjestelmässä edellytetään seuroilta muun muassa kaukaloiden turvalasien sekä katsomoiden turvakameroiden käyttöönottoa vuoden 2015 loppuun mennessä pelaajien ja katsojien turvallisuuden edistämiseksi. Turvamääräyksiä on myös kaikilta osin tarkennettu.

Lisäksi seurat tekevät lääkärintarkastukset jatkossa yhteisen mallin pohjalta niin liigajoukkueelle kuin A-junioreillekin.

Tulevaisuudessa liigalisenssin ehtoihin kuuluvat myös 4000 katsojan katsomokapasiteetti sekä videotaulut yleisöpalveluiden parantamiseksi.

Liigalisenssin valmistellut SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen on tyytyväinen lisenssijärjestelmän käynnistymiseen.

- Ensimmäisen kerran esitys oli esillä liigahallituksessa jo pari vuotta sitten, mutta silloin aika ei vielä ollut sille kypsä. Olen tyytyväinen, että liigaseuroilla oli nyt aito halu ottaa käyttöön järjestelmä, jolla niiden toiminnan laatua pyritään kehittämään järjestelmällisesti liigan johdolla. Hienoa on myös, että Jokerit lähti heti toteuttamaan liigalisenssin ehtoja hankkimalla uuden turvallisemman kaukalon jo ensi kaudelle, Vuorinen sanoo.


Kuten tuostakin käy ilmi, ei lisenssi ole ostettavissa eikä myytävissä, vaan SM-liiga myöntää sellaisen jokaiselle joukkueelle kaudeksi kerrallaan, jos katsoo joukkueen täyttävän lisenssiehdot.
 
ole aina kärsivällinen eri mieltä olevien kanssa, kaikenkaikkiaan heillä on oikeus omiin naurettaviin mielipiteisiinsä.
***chuckles***
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy