Liiga ja Jokerit 2013–2014

  • 817 053
  • 2 909

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Laitetaanpa tästä asiasta erillinen ketju kun ei nuo Jokereiden osiossakaan olevat oikein tähän sovellu.

Useat SM-Liigan osakkaat (muut joukkueet) haluavat Jokerit ulos liigasta jo tulevalta kaudella.
Iltasanomien juttu asiasta: http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288582564177.html

Itse olen asiasta aikalailla samaa mieltä kuin uutisen mukaan enemmistö osakkaistakin. En näe yhtään syytä miksi Jokerit pitäisi pitää liigassa tulevalla kaudella. SM-liiga muistaakseni uhkaili useampaakin seuraa potkuilla kun tuota European Trophya oltiin laajentamassa. Silloin pelättiin että siitä tulisi kauden aikana pelattava sarja, josta liiga antoi omat ukaasinsa. Nyt kun Jokerit on ilmoittanut vaihtavansa sarjaa kaudelle 2014-2015 on heitä aivan turha pitää mukana. Kuinka tosissaan Jokerit pelaisivat liigassa kun on tiedossa että seuraavaksi kaudeksi vaihdetaan rahakkaampaan sarjaan? Toisaalta jos Jokerit vetäisivät kauden läpi kunnialla ja sattumalta vaikka voittaisivat mestaruuden. Miten sitten seuraava kausi jos hallitseva mestari ei olekkaan mukana puolustamassa mestaruutta? Miksi antaa Jokereiden "pitää kuntoa yllä" kilpailevaa sarjaan varten?

Vaikka SM-Liiga menettääkin varmasti katsojia ja itsekkin mielummin katsoin Tapparan pelejä Jokereita kuin monia muita joukkueita vastaan, niin uskottavuuden kannalta ei Jokereita kannata pitää enää mukana. Jokerifanit varmaan pitävät itsestään selvyytenä, että liigassa vielä alkava kausi pelataan, mutta ajatelkaapa tilalle vaikka SaiPaa. Jos SaiPa olisi tämän KHL ilmoituksen pamauttanut olisi se varmaan ollu monille selvä asia ettei Liigassa pidetä turhaan ylimääräistä vuotta. Vaikka Jokerit onkin rahakkaampi ja nimekkäämpi joukkue ei sitä mielestäni sen takia voida pitää vielä "välivuotta" mukana.

Tämä on vain minun mielipiteeni ja olisi sama ihan minkä muun joukkueen kohdalla. Jos Tappara olisi tuon KHL siirron ilmoittanut olisi sekin oikein poistaa heti liigasta.
 

Animal

Jäsen
Sinällään ymmärrän Hjalliksen halun KHL:aan ja ymmärrän senkin, että suunnitelmat siirtymisestä on tehty muilta salassa, mutta Kummolan rooli ja asema tässä koko sopassa on sellainen että ko. hahmolla ei pitäisi olla mitään edellytyksiä jatkaa suomalaisen jääkiekon eturivin vaikuttajana.
 
Kaikista eniten tässä kuviossa häiritsee Kummolan rooli. Olisi mainiota, kun joku saisi jotenkin selville kaiken sen rapsuttelun mitä Kummola ja Harkimo ovat harrastaneet. On täysin päivänselvää, että nytkin Kummola tulee jyrähtelemään, että Jokerit pelaa liigassa. Kuten on jyrähdellyt, ettei kukaan saa lähteä KHL:ään - paitsi nyt Harkimon Jokerit. Ja sitten nämä aiemmat yhteispalkkaukset valmentajissa jne.

Mielestäni tässä olisi SM-liigan paikka vahvistaa selkärankaansa ja tehdä itsenäinen päätös, oli Kummola mitä mieltä tahansa. Jokerit pihalle ja that's it. Mukanaolo vääristää liigan tilannetta kaikin tavoin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samoilla linjoilla ketjun aloittajan kanssa ollaan täälläkin. Alusta asti ajatus Jokereista ensi kauden liigassa ennen siirtymistä KHL:ään on tuntunut vastenmieliseltä.

Tässä olisi myös riutuneella Sm-liigalla aika ja paikka näyttää kyntensä. Aika vihdoinkin ottaa ohjat käsiinsä ja antaa kova tuomio. Näyttää että kovia ratkaisuja osataan tehdä ja ohjat pidetään omissa käsissä. Tässä tilanteessa on jo selvää että Sm-liigalla on valta ja oikeudet tehdä oma ratkaisunsa. Kyse on suuremmista asioista kuin pelkästään tästä yhdestä päätöksestä.

Valitettavasti en usko lainkaan siihen että Sm-liigalla on pokkaa tätä ratkaisua tehdä, vaan Jokerit pelaa vielä ensi kaudella liigaa. Ainakin osalle jokerifaneista tämä on taatusti hieno asia, mutta kaikki tuskin sielläkään puolella ovat samaa mieltä.

Aika näyttää, mutta en usko kuulevani toivomani kaltaisia uutisia.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Joo ei Jokereita ole mitään järkeä pitää ensi kautta liigassa. Vittuun vaan jo ensi kaudeksi. Liigankin toipuminen Jokerien lähdöstä nopeutuu mitä nopeammin niistä päästään eroon.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Ristiriitaiset fiilikset.

Kummolan jo pitkään jatkunut hyväveli -suhmurointi Harkimon kanssa on kuvottavaa. Jo pelkästään näpäytyksenä sille voisi Jokerien ensi kauden pelaamiselle liigassa laittaa kapuloita rattaisiin. Sitä patsi jokerien kautta tullaan agressiivisesti markkinoimaan kilpailevaa sarjaa ja siten vahingoittamaan SM-liigaa sen omissa tapahtumissa.

Toisaalta nyt kun mm. Karalahden ja tuon idän oligarkkiporukan myötä Jokereilla on kaudelle 2013-14 koossa sen liigahistorian ärsyttävin porukka ei sen herättämää tunnelatausta saisi päästää käsistä. Mikään ei aiheuttaisi niin paljon vahingoniloa muiden jengien kannattajissa kuin sen joukkueen mahalasku viimeisellä liigakaudellaan. Jokerit tulee sitäpaitsi olemaan liigan seuratuin porukka ja vetämään hallit täyteen kaikilla paikkakunnilla. Se tietää seuroille paljon euroja jotka jäisivät saamatta jos narripakka jätettäisiin ulos.

Tällä hetkellä omat mietteet ovat prosentein 40-60 Jokerien liigakauden puolesta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Luultavasti osakkaat (13 kpl) koittavat kiristää nyt vähän jotta saavat itse myydä sitten liigalisenssin mestis-jengille, ilman että joutuvat ostamaan sitä Jokereilta ulos. Jokerit saa luvan jatkaa tämän kauden (lipputuloja kaikille seuroille), kunhan luovuttaa lisenssin liigalle ilman korvausta. Sitten liigalisenssi jaetaan osakkaiden kesken (jokainen saa 1/13), myydään mestis-jengille sillä 1 950 000 €. Jokainen vanha osakas saa 150 000 € ja Jokerit jatkavat hieman kovemmassa sarjassa.

Mestis-jengi on tämän toteutuessa varma heittopussi ja tämän joukkueen fanit huutavat liigan sulkemisen puolesta jotta seuran talous saadaan pelastettua.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suomalainen jääkiekkokartta olisi mitä luultavimmin viimeisimmistä maajoukkueen päävalmentajista (Westerlund, Virta, Shedden, Summanen, Aravirta) alkaen täysin toisenlainen ilman erästä näennäissalaista, jyrähdyksiin perustuvaa, yli 20 vuotta kestänyttä match made in heaven -rakkausliittoa. Ei Jokereita silti voida millään pudottaa liigasta pois enää tässä vaiheessa, kaksi kuukautta ennen sarjakauden alkua. Mitään pelkoa tällaisesta ei olisi tosin muutenkaan, sillä liigahallitukselta puuttuvat munat.

Mikähän mahtaa olla Kummolan omistusosuus Jokerit HC Oy:stä nykyään?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En minäkään ymmärrä, että miksi ihmeessä Jokerit edes tahtoo höntsätä vielä kauden täällä meidän rupuliigassa? Tietysti lienee tavoitteena jättää isot ja menestyksekkäät jäähyväiset, joka sinäänsä on ihan ymmärrettävää. Liigalla tosiaan olisi nyt paikka näyttää hauista ja todeta, että "Kummola sekoilee (jälleen) omiaan", mutta kuka tuollaiseen vaihtoehtoon uskoo?

Eikä tässä ainakaan omalla kohdallani ole kyse siitä, että kyseessä on juuri Jokerit. Mielipide olisi sama, vaikka loikkaajana olisi mikä tahansa joukkue. Ymmärrän kyllä, että lähdetään haistelemaan tuulia ja hypistelemään ruplia, ei siinä mitään. KHL on kovatasoinen sarja ja onnea matkaan sinne, Jokerit. Mutta kun kerran tuollainen päätös on tehty, niin mielestäni joukkue voitaisiin aivan hyvin sulkea sarjasta.

Tässä tosiaan olisi sm-liigalla paikka ottaa roolia ja jos kerran suurin osa on tuota mieltä, kuin linkissä juttua oli, niin mäkeen vaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Sitä patsi jokerien kautta tullaan agressiivisesti markkinoimaan kilpailevaa sarjaa ja siten vahingoittamaan SM-liigaa sen omissa tapahtumissa.
Minusta tässä on se jutun ydin. Jokerien pelaaminen ensi kaudella SM-liigaa vahingoittaa koko liigan toipumisprosessia.

Ei avioeroja kannata pitkittää. Käytännössä Jokerien ilmoitus on kuin vaimo sanoisi aviomiehelleen että "karkaan toisen miehen matkaan ensi huhtikuussa, mutta siihen asti pidetään kulissia yllä. Käy ostamassa maitoa muuten." Ei tuossa ole mitään järkeä aviomiehen kannalta. Akka pihalle samantien ja uutta matoa koukkuun.

Toivon myös, että joku journalisti selvittää jossain vaiheessa Kalen koplaukset ja rahaliikenteen. Olisi hyvä tietää onko mitään lakeja rikottu.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Pahimmillaan joku Kimmo Kapasen kaltainen tolvana olisi Jokereita oikeasti pois potkimassa. Muiden kohdalla toi on vain poliittista teatteria, jolla pyritään vaikuttamaan Jokereiden saamaan rahaan siitä liigaosakkeesta. Jos Hjallis ilmottaisi tänään että Jokerit ei osallistu SM-liigaan niin johon puhelimet pärisisivät. Yrittäisivät varmaan pakottaa Jokerit osallistumaan SM-liigaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mielenkiintoinen saaga.

Liigaseurojen menetetyt lipputulot tulevat olemaan valtavia, jos Jokerit ei liigassa ensi kaudella pelaa. Nouseeko kostonhimo Kummolaa ja Hjallista kohtaan tässä tapauksessa taloudellisten kysymysten yläpuolelle, we'll wait and see.

Jos Jokerit ei ensi kaudella liigaa pelaa, niin jäisipähän aikaa ja rahaa johonkin muuhun järkevään sitten. Onneksi on Kuningas Jalkapallo olemassa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mielenkiintoinen saaga.

Liigaseurojen menetetyt lipputulot tulevat olemaan valtavia, jos Jokerit ei liigassa ensi kaudella pelaa. Nouseeko kostonhimo Kummolaa ja Hjallista kohtaan tässä tapauksessa taloudellisten kysymysten yläpuolelle, we'll wait and see.

Jos Jokerit ei ensi kaudella liigaa pelaa, niin jäisipähän aikaa ja rahaa johonkin muuhun järkevään sitten. Onneksi on Kuningas Jalkapallo olemassa.

Puhumattakaan kanavapaketeisa. Ilman Jokereita kanavapaketteja menee myytäväksi huomattavasti vähemmän.
 

Jeffrey

Jäsen
Ottamatta kantaa siihen pitäisikö Jokereiden pelata vai ei, tyydyn vain toteamaan että kauden alku on niin lähellä jo, että juridista päätöstä asialle ei tulla saamaan. Tästä syystä en usko, että SM-liiga osakkaat uskaltavat Jokereiden sopimusta purkaa. Sepä olisi sitten saaga kun vuoden kahden päästä oikeusasteet toteaisivat, että purkamisperusteita ei ollut. Ja tuomitsee sm-liigan maksamaan Jokereille 10-20 miljoonaa euroa vahingonkorvausta mm. menetetystä tulosta. Kuinka monta liigaseuraa olisi tämän jälkeen enää edes pystyssä?
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tyypillistä SM-liigan puheenjohtajan ja tiettyjen seurojen pomojen toimintaa; huudellaan iltapäivälehtiin nimettöminä ja kasvottomina keskeneräisistä asioista vahingoittaen liigan imagoa, ja samaan aikaan ollaan huolissaan liigan imagosta. Näkeeköhän tässä kukaan muu mitään ristiriitaa?

Pitkä tie on kuljettavana ennen kuin liigalla on paukkuja Jokereita sulkea ulos. Siitä pitää huolen Suomen Jääkiekkoliitto ja pelaajien asioita ajava SJRY.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pelataanko vai EI

Meneekö SM-Liiga otteluohjelma sitten kokonaan uusiksi JOS Jokerit lempataan nyt ulos liigasta? Vai pyyhitäänkö otteluohjelmasta vain deletellä kaikki Jokeri ottelut pois?
Olen monen palstalaisen kanssa täysin samaa mieltä siitä että jonkinlainen näpäytys olisi paikallaan Jokereiden suuntaan.
"Jokerit saa luvan jatkaa tämän kauden (lipputuloja kaikille seuroille), kunhan luovuttaa lisenssin liigalle ilman korvausta." EI tule ikinä tapahtumaan.
Onko Liigalla mahdollisuus tuomita Jokerit mahdollisesti aloittamaan kausi miinus pisteistä? Jalkapallossa tämöinen käytäntö on ollut jo jonkin aikaa käytössä. Tosin silloin taustalla on ollut ties mitä veto/vero sotkuja. Uskon että Jokerit olisi ensi kaudella varsin kiinnostava porukka käydä katsomassa.
Joten toivon että Jokerit saa pelata Liigassa kaudella 13/14.
Pieni muistutus on kyllä paikallaan joten Jokerit lähtisi kauteen -12p rasitteena.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Puhumattakaan kanavapaketeisa. Ilman Jokereita kanavapaketteja menee myytäväksi huomattavasti vähemmän.

Tätä olen itekkin miettinyt. Millanenhan tuo sopimus yleensä on ja onkohan Neloselta päin otettu mitään kantaa vai onko niillä mitään sanomista yleensäkkään tähän poistumiseen tai jo tyhdystä sopimuksesta? Riittääkö että 14 joukkuetta höntsää ja esiintyy liigassa.

Toivon ite että Jokerit poistuu heti liigasta jos joutuu ens kauden pelaamisesta yhtään mitään maksamaan.
Kyllä nuo muut seurat tietää mitä ne oikeesti menettää taloudellisesti. Jollei menetä mitään niin sehän on sama poistua jo.
Ois mielenkiintoista tosiaan ku Hjallis ilmoittas vaan nyt että Jokerit ei sitten pelaa ens kaudella liigassa..
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Koko episodi taas kerran kuvaa SM-liigan tilaa. En tiedä kuinka selvä tai epäselvä, juridisesta validiteetista puhumattakaan, SM-liigan osakassopimus on, mutta tyypillistä SM-liigalle on, että siitä on monta eri käsitystä. Ainakin jääkiekkoliiton tulkinta on täysin erilainen kuin liigahallituksen, ilmeisesti myös Jokereiden tulkinta poikkeaa siitä. Ymmärrän täysin että liigahallituksella on ihan perusteltu syy omaan näkökantaansa, mutta jotenkin tyypillistä taas on se, että huudellaan nimettömänä mediassa sitä sun tätä. Munatonta touhua, kuten olemme vuosien varrella niin monta kertaa todenneet.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen saaga.

Liigaseurojen menetetyt lipputulot tulevat olemaan valtavia, jos Jokerit ei liigassa ensi kaudella pelaa. Nouseeko kostonhimo Kummolaa ja Hjallista kohtaan tässä tapauksessa taloudellisten kysymysten yläpuolelle, we'll wait and see.

Jos Jokerit ei ensi kaudella liigaa pelaa, niin jäisipähän aikaa ja rahaa johonkin muuhun järkevään sitten. Onneksi on Kuningas Jalkapallo olemassa.

Liigan menetetyt tulot olisivat pientä, mitä sulkeminen sarjasta merkitsisi Jokereille taloudellisesti. Hjalmarin olisi aivan pakko myydä jo etuajassa loputkin Jokereista Äiti Venäjälle.

Ensi kausi ilman Jokereita olisi ehkä paljon tylsempi, voi sitä ryssä vihaa, mikä katsomoissa sikiäisi. Toisaalta onhan se nyt syvält, antaa Euraasiaan halajavan jengin treenata hyvin organisoidussa länsimaisessa liigassa:)
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllä nuo muut seurat tietää mitä ne oikeesti menettää taloudellisesti. Jollei menetä mitään niin sehän on sama poistua jo.
Ois mielenkiintoista tosiaan ku Hjallis ilmoittas vaan nyt että Jokerit ei sitten pelaa ens kaudella liigassa..

Ai meinaat Jokereilla ei ole taloudellisesti mitään menetettävää? Tuloja ei ole, mutta pelaajien palkat pitäisi jotenki maksaa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on urheilupoliittista teatteria, jossa pyritään a) näpäyttämään ensisijaisesti Kummolaa ja b) saamaan Jokerit maksamaan jonkinlainen sopimussakko. Jokereiden tuoma kassavirta ja näkyvyys kelpaa kaikille seuroille, mutta ei se toki ole niin valtaisaa, että siitä oltaisiin riippuvaisia. En kuitenkaan usko kaikkien liigaseurojen tosissaan ajavan Jokereita ulos ensi kaudeksi.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoinen saaga.

Liigaseurojen menetetyt lipputulot tulevat olemaan valtavia, jos Jokerit ei liigassa ensi kaudella pelaa. Nouseeko kostonhimo Kummolaa ja Hjallista kohtaan tässä tapauksessa taloudellisten kysymysten yläpuolelle, we'll wait and see.

Jos Jokerit ei ensi kaudella liigaa pelaa, niin jäisipähän aikaa ja rahaa johonkin muuhun järkevään sitten. Onneksi on Kuningas Jalkapallo olemassa.

Asia ei ole ihan noin helppo ja yksioikoinen. Lyhyellä tähtäimellä, eli ihan vain ensi kautta ajatellen olisi toki taloudellisesti kannattavaa kaikille muille seuroille peluuttaa Jokereita.

Mutta entäpä sitten ensi kauden jälkeen? KHL on SM-liigan kilpailija ja Jokerit olisi taatusti oikea KHL-mainossirkus koko kauden ajan, muistuttaen kaikkia kuinka sitten vuoden päästä alkavatkin ne oikeat pelit.. Ja ajatellaanpa sitä, että entä jos Jokerit vielä voittaisivat mestaruuden? Siinäpä sitä vasta olisikin sitten mahtavaa lähteä SM-liigaa markkinoimaan kaudelle 14-15.

Sanon tämän kaiken SM-liigaa vain aika puolinaisella mielenkiinnolla seuraavana henkilönä, jonka mielestä tulevaisuus on jonkinlaisen monikansallisen suursarjan, johon vain muutamalla suomalaispaikkakunnalla on taloudellisia mahdollisuuksia. Se, että onko KHL tuo sarja jää vielä nähtäväksi.
 

Handyy

Jäsen
Olisin kyllä itsekin sitä mieltä, että olisi parempi pelata seuraava kausi ilman Jokereita. SM-Liigan mediajulkisuus on ollut negatiivista jo pitkän aikaa monista eri asioista johtuen, eikä se todellakaan paranisi sillä, että liigasta varmasti kauden jälkeen poistuva joukkue vetäisi ne otsikot ottelutapahtumien sijaan.

Nyt toivonkin, että SM-Liiga vihdoin tajuaisi alkaa ottamaan vähän asennetta päätöksentekoon. Samalla tässä voisi olla se hetki, että kelkka saadaan käännettyä edelliskausien hölmöilyistä takaisin ammattimaiseen työntekoon ja huomio hyviin kenttätapahtumiin. Jokerit lähtee joka tapauksessa, joten SM-Liigankin soisi aloittaa uusi aikakausi mahdollisimman nopeasti, eikä pitkittää saagaa vielä vuodella. Etenkin sen vuoksi, mitä haittaa Jokerit on koko uutisoinnillaan ja suhmuroinnilla SM-Liigalle jo nyt kesällä aiheuttanut.

Kyllähän SM-Liiga euroja menettäisi, sitä ei voi kiistää. Mutta yhden kauden menetetyt eurot ovat ainakin minun näkökulmastani pienempi paha, jos uskottavuutta toimintaan saataisiin roppakaupalla lisää.
 

zlyvlk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
Sota käynnissä. Ehkä.

Se pelaako Jokerit alkavalla kaudella liigaa vai ei, on tässä tarinassa pelkkä sivujuonne. Joukkue muuten pelaa. Sen sijaan KHL-lähtöön johtanut prosessi lakipykälineen, sopimuksineen ja Kummolan asema Hjalliksen komppiksena on se josta tullaan vääntämään..

Nyt jos koskaan liigaseuroilla on mahdollisuus ottaa hieman ohjaksia itselleen, mikäli siis vaan sopimuspapereista löytyy juridisia kohtia joilla pääsisi iskemään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo ei Jokereita ole mitään järkeä pitää ensi kautta liigassa. Vittuun vaan jo ensi kaudeksi. Liigankin toipuminen Jokerien lähdöstä nopeutuu mitä nopeammin niistä päästään eroon.
En tosiaan näe sitä minään huonona asiana, jos jo nyt opeteltaisiin olemaan ilman Jokereita. Joka tapauksessa vuoden päästä se olisi edessä. Ja hyvä asia luulisi olevan myös Jokeri-faneille, että pääsevät puuhasteluliigasta eroon jo vuotta suunniteltua aikaisemmin.
Toivon myös, että joku journalisti selvittää jossain vaiheessa Kalen koplaukset ja rahaliikenteen. Olisi hyvä tietää onko mitään lakeja rikottu.
Kummola on päästetty sen verran helpolla aiheen tiimoilta, että ei voi välttyä k-kirjaimisen sanan ajattelemista myös lehdistön suhteen. Jonkun Britannian talbloid-kulttuurin hyvänä puolena on se, että tällaiset asiat kaivettaisiin perinpohjin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös