Meidän mielipiteet erottaa se, että sinä taidat pitää vammaisurheilua ja "oikeaa" huippu-urheilua täysin samana asiana. Eli että paralympiakulta = olympiakulta. Itse en vammaisurheilua tässä mielessä voi nostaa huippu-urheilun rinnalle. Aika paljon pitäisi tapahtua, että vammaisurheilija menisi omissa papereissani ykköseksi. Sitä en sen sijaan ihmettele, jos Tähti valitaan ykköseksi, koska niin paljon kaikki huomionkipeät ja itselleen pisteitä keräävät julkimot asian puolesta rummuttavat. Tämä väistämättä vaikuttaa myös toimittajien ajatusmaailmaan. Jos ei muuten, niin onpahan sitten edistyksellinen ym.
Eihän sun tarvitse edes välttämättä arvottaa vammaisurheilua ja muuta huippu-urheilua täysin samanarvoisiksi. Voit hyvin nähdä, että muu huippu-urheilu on esimerkiksi vielä kilpailumpaa ja siten siellä pärjääminen on vielä arvostetumpaa kuin vammaisurheilussa. Kuitenkin tämänkin arvoperustan jälkeen on edelleen hyviä perusteita sille, miksi juuri Leo-Pekka Tähti olisi vuoden 2016 urheilija. Tässä muutama:
1. Kukaan suomalainen ei saavuttanut olympiavuonna olympiakultaa eikä edes hopeaa. Paras saavutus oli olympiapronssi. Suomalaisille merkittävissä lajeissa ei tullut myöskään yhtään maailmanmestaruutta. Yksikään suomalainen ei ollut meille merkittävässä lajissa muun huippu-urheilun osalta maailman paras. Valinta joudutaan siis joka tapauksessa tekemään vähemmän menestyneiden huippu-urheilijoiden kesken, tyyliin Lotta Lepistö (MM-pronssi) tai Henri Kontinen (Gran Slam-turnausvoitto sekanelinpelissä, ATP-finaaliturnauksen voitto ja Masters-turnausvoitto). No Leo Pekka Tähti on lajissaan maailman paras ja voitti matkallaan neljännen kerran paralympiakultaa. Ei mun mielestä mitenkään vähäpätöinen saavutus verrattuna esim. Lepistöön tai Kontiseen vaan samalla viivalla ollaan.
2. Leo-Pekka Tähden laji ei ole ehkä yhtä kilpailtu monet muut urheilulajit. Toisaalta kynnys urheilemiseen on vammaisurheilussa lähtökohtaisesti aina suurempi kuin vammattomien urheilussa. Kynnystä nostavat vaikeudet mm. rahoituksessa, treeniolosuhteissa, välineistösssä, valmennuksessa, ympäristön asenteissa jne. Aivan hyvin voidaan nähdä, että Tähden nousu tälle tasolle on ollut todella kovan työn takana ja vielä siellä pysyminen vuodesta toiseen on toinen arvostettava seikka (siihenkään harva suomalainen pystyy). Paljon on siis tehty töitä ja asioita oikein. Ei olisi ihan väärin antaa näistä lisäarvostusta Lepelle, minkä myötä kokonaisuudessaan kiilaa esim. Lepistön ja Kontisen ohi.
Summa summarum, vaikka ei arvostaisi vammaisurheilua muun urheilun tasolle, löytyy muita mittareita ja arvostuksen kohteita. Näistä voi muodostua hyvin kokonaisuus, jossa Leo-Pekka Tähti on vuoden urheilija 2016. Ilman, että mukana on oman "edistyksellisyyden" ajamista.