Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

LeKi 2011–2012 – takaisin välieriin?

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 17.03.2011 klo 18.07.

 1. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKin suunnalla pelaajaliikenne jatkuu, kun TPS:n hyökkääjä Mikko Laine siirtyy LeKiin joulutaukoon saakka kestävällä sopimuksella. Toivottavasti kaikki menee nappiin ja Laine voidaan nähdä Lempäälässä myös joulutauon jälkeen.

  Laine on LeKiltä kovin erikoinen ja ainutlaatuinen laina, sillä mies tulee Pirkanmaan ulkopuolelta, ei ole Kisalle ennestään tuttu ja on ominaisuuksiltaan peilikuva LeKin ihanteelle ollessaan vähemmän työteliäs snaipperi. Jokatapauksessa rightin peliväline ja maalivainu saattavat tuoda Kisaan juuri kaivattuja asioita, joten toivotaan onnistumisia.

  LeKi tulee tauolta suoraan kolmen pelin vieraskiertueelle. Noista sellainen 4-6 pistettä olisi loistosuoritus.
   
 2. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tämän aamuinen Aamulehti pudotti varsinaisen pommin, kun seurajohto julkaisi isoilla valoilla oman näkemyksensä seuran tulevaisuuden suhteen, ''tulos tai ulos''.

  Ongelman ratkaisuun on yksi ja kovin yksinkertainen tie. Väkeä on saatava tuplasti nykyhetkeen verrattuna hallille. Yleisömäärän pitää alkaa vitosella ja potentiaalia tähän on. Toivottavasti tämä herättää yleisön vihdoin mukaan, sillä tuote on kunnossa. LeKi on kauden suuryllättäjä, ottanut ison askeleen eteenpäin mm. sosiaalisessa mediassa ja kaukalossa pelaavat suuret soturit isolla sydämellä illasta toiseen.
   
 3. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Lainaus:
  Tämä on kyllä todella surullista, että K-Laserin lisäksi myös Lempäälässä ollaan talouden kanssa umpikujassa. Olen vuosia ihmetellyt, miten Lempäälässä on pystytty pitämään toimintaan näinkin kauan pystyssä, kun ottaa huomioon ettei siellä ole koskaan päästy yleisökeskiarvossa yli 500 katsojan? Nykyinen katsoja keskiarvo huitelee jo alle 300 ja luonnollista on, ettei sillä pyöritetä joukkuetta Mestiksessä. Positiivisena tässä tilanteessa voidaan todeta, että ongelma myönnetään hyvissä ajoin, eikä olla Oulun tyyliin uhkailemassa konkurssilla viikkoa ennen sarjan alkua. Toivotaan että talouspuoli järjestyy Lempäälässä, koska Lempäälä on Mestispaikkansa ansainnut ja se pitäisi minun mielestä aina menettää urheilullisin pelaamalla.

  Viimeisten kymmenen vuoden aikana useampi Mestisseura on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja joidenkin kohdalla se on johtanut sarjasta tippumiseen ja aina konkurssiin asti. Luulisi että siellä liiton toimistollakin vähitellen herättäisiin käymään laajempaa keskustelua siitä, miksi toiseksi korkeimman sarjatason jääkiekko on kannattavaa ainoastaan joillakin paikkakunnilla. Liitossa pyörii suuria rahasummia kaikenlaisten sarjatoimikuntien tai vastaavien muodossa, mutta tulokset eivät näy ns. kentällä uusina ideoina tai Mestiksen näkyvyyden parantamisena. Liigaa halutaan pitää periaatteessa suljettuna nykyisen karsintajärjestelmän mallia käyttämällä ja Mestikseen nouseminenkin on tehty todella hankalaksi kun ainoastaan yksi joukkue joutuu karsintoihin. Nämä kaksi asiaa lisättynä seuroilla jotka käyttävät pääosin liigalainoja vievät minusta pohjaa pois sarjan urheilulliselta uskottavuudelta, joka näkyy yleisön kiinnostuksen puutteena ainakin joillain paikkakunnilla.
   
 4. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ikäviä uutisia. Katsojamääriin on ainakin osittain vaikuttanut varmasti SM-liigan otteluohjelma (ainakin omalla kohdallani on). Ilves on pelannut tällä kaudella vain yhden pelin torstaina, kun taas perjantaipelejä on ollut melkein joka viikko. Tapparan puolella torstaipelejä on näköjään ollut enemmän, mutta vastaavasti ovat pelanneet myös keskiviikkoisin. Mahdotonta tietenkään tietää, miten suuri vaikutus tällä on, mutta aiemman 1/3 päällekkäisen säännöllisen pelipäivän sijaan nyt niitä tuntuu olevan 2/3. Mahdotonta tietää, miten suuri tuo vaikutus on, mutta menestyksessä tai joukkueen pelitavassa ei voi olla syytä laskeneisiin katsojamääriin.
   
 5. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Nyt pitää muistaa myös se, ettei LeKillä ole välittömiä taloudellisia ongelmia, sikäli asiat on hoidettu mallikkaasti. Kysymys on siitä, ettei nykyinen talkoosysteemi kestä valtakunnantason kiekkojoukkueen ja sarjatason vaatimaa tasoa. Jotta toiminta saataisiin järkeväksi pitkällä aikajänteellä, on tulonhankinnan oltava merkittävästi nykyistä laajempaa. Valitettavasti merkittävät yhteistyökumppanit vaativat panokselleen näkyvyyttä enemmän kuin vajaa 300 silmäparia per ottelu.

  Toivottavasti lempääläläiset ymmärtäisivät sen, ettei tuon korkeamman tason edustusurheilua tulla näkemään missään lajissa kotipaikkakunnalla jatkossa, mikäli seuran on nakattava Mestis-kiekkoilu sikseen. Joukkue pelaa poikkeuksetta laadukasta kiekkoa ja tarjoaa aina urheilullisesti silmäilyä kestävän tuotteen halliin saapuville. Hakametsässä kiekkoa katsomaan totteuneet vissiin tuijottavat liikaa olosuhteisiin ympärillensä, kun kenttätapahtumille ei tunnuta antavan mitään arvoa.

  Liigajämäjoukkueeksi leimaaminen on puusilmäistä, vaikka miten päin katselisi. Kisassa on jatkanut edellisen kauden sopimuspelaajista 19, liigalainoja on ollut kerrallaan max. 5. Näiden joukossa on mm. Roope Nikkilä ja Markus Västilä, jotka ovat pelanneet pelkästään Mestistä kuluvalla kaudella. Nippalan Josella menee yhdeksäs kausi joukkueen riveissä ja on joukkueensa johtavia keskushyökkääjiä. Juho Joki-Erkkilä on pelannut Kisassa koko sen Mestis-taipaleen ajan ja on joukkueensa kapteeni. Mikko Pätsillä on menossa neljäs kausi joukkueen kassarina ja kultakypärä Lassi Mattila on oman seuran kasvatti viidettä kauttaan joukkueessa. Jos joku viitsii väittää, ettei noihin kavereihin voi samaistua, niin silloin asenteessa on ongelma.

  Vaikuttaa siltä, vaikka Sidney Crosby saataisiin monivuotisella, yksisuuntaisella ja kaupan estävällä sopimuksella Lempäälään, niin yleisö ei sinne tajua tulla. Se on sääli.
   
 6. James_M Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
  Jatkoajan kolumnin perusteella on kyllä nostettava hattua taustahenkilöiden omistautumisesta seuralle. Oulussa pelatut pelit LeKiä vastaan ovat olleet minusta varsin viihdyttäviä ja hyvätasoisia. Kun joukkue esittää laadukasta kiekkoilua ja pärjää sarjassa mukiinmenevästi niin on kyllä kummallista ettei kiinnostusta ole tuon enempää. Onneksenne tausta-asiat eivät ole sarjataulukon perusteella heijastuneet kaukalon tekemiseen toisin kuin täällä. Ensi perjantainahan nämä kaksi talouskurimuksessa olevaa joukkuetta kohtaavat Lempäälässä. Hienoa että on mahdollisuus tilata striimi, niin voi omalta osalta tukea seuran toimintaa muutamalla eurolla.
  Toivottavasti asiat järjestyvät!
   
 7. Number 11 Jäsen

  Erittäin harmillisia uutisia tosiaan. Urheilullisesti LeKi menestyy resursseihin nähden erinomaisesti ja ainakin silmissäni myös farmileima on nyt ihan viime aikoina karissut vahvemmin pois. Aikaisempina kausina kieltämättä välillä vaihtuvuus on ollut järkyttävän suurta ja koutseillekin hankala tilanne treenauttaa jengiä kun tuntemattomia naamoja joka harjoituksissa. Näin kärjistetysti.

  Yleisön ja sponsoreiden saanti ovat niitä suurimpia haasteita ja osittain kytköksissä toisiinsakin. Ilman yleisöä on vaikea saada sponsoreita. Katsojamäärät ovat viime kaudesta pudonneet radikaalisti ja mutulla väittäisin, että selvemmin kuin tilastot osoittavat. Uuden lipunmyyntisysteemin (lippu.fi) myötä myös kaikki vapaakorttilaiset lunastavat lipun ja heidät leimataan ovella ja lasketaan yleisömäärään. Aikaisemmilla kausilla on vain kävelty sisään. Tarkkoja lukuja en tiedä, mutta eiköhän luku liiku 10-50 välillä. Mites LeKin omat juniorit?

  Olen käynyt katsomassa esim. pari Sportia vastaan pelattua peliä ja näissä seisomakatsomot olivat käytännössä tyhjät ja istumapaikkojakin oli niin paljon tyhjinä, että olisi vaikka voinut pitkäkseen käydä penkeille. Pelit kuitenkin olivat niin viihdyttäviä ettei nukahtamisvaaraa ollut. Aikaisemmilla kausilla aina kun olen Sport-peleissä käynyt, niin hyvä kun on sekaan mahtunut.

  Syitä heikkoihin yleisömääriin tulee mieleen useita. Jotain pieniä korjausehdotuksiakin yritin miettiä.

  1) Lippujen hinnat. 14 euroa istumapaikasta on kova hinta. 11 euroa seisomapaikasta vielä kovempi. Korotusta hintoihin on tullut viime kaudesta.

  Ehdotus: Lippujen hinnat, ainakin seisomapaikkojen, hinnat vähän alemmas. Tätä voisi kompensoida vähän nostamalla joidenkin kahviotuotteiden hintoja mikäli tuotot menevät seuralle. Osa tuotteista toki on nykyiselläänkin melko kalliita, mutta muistaakseni esim. 0,5 litran limupullo on kiekkopelejä ajatellen erittäin edullinen. Tärkeää olisi kuitenkin saada yleisöä paikalle.

  2) Muutokset otteluohjelmissa. Liigapelejä on tosiaan jostain syystä alettu pelaamaan enemmän myös keskiviikkoisin ja perjantaisin eli Mestiksen peruspelipäivinä. Kisa kilpailee osittain samoista katsojista Tampereen liigaseurojen kanssa. LeKi tarvitsee myös näitä Tampereen faneja, joille Kisa on vain se "kakkosjoukkue".

  Ehdotus: Vaikka yhtenäiset pelipäivät ovat merkittävä juttu kiekkosarjalle, pitäisi LeKin pyrkiä vahvemmin saamaan kotipelit päiville, jolloin liigaa ei Tampereella pelata. Vaikka sitten pyrkiä saamaan joku poikkeuslupa.

  3) Jäähalli ja sen sijainti. Halliin on toki tehty remonttia ja käytännössä olosuhteiden parantaminen nykyisestä ei helpolla ja halvalla onnistu. Ulkopaikkakuntalaisena suurempi ongelma on hallin sijainti. Pääseekö hallille järkevästi julkisilla kulkuneuvoilla vähänkään kauempaa? Jos pääsee niin tätä yhteyttä kannattaisi mainostaa, sillä harva jaksaa alkaa selvittää mitään epämääräisiä bussiyhteyksiä. Kävelymatkan päässä hallista taitaa asua loppujen lopuksi turhan vähän ihmisiä. Oman auton käyttö vaikuttaa varmasti myös alkoholimyyntiin, mikä monessa kiekkotapahtumassa Suomessa on merkittävä tulonlähde.

  Ehdotus: "Kisa-bussi" kokeiluun. Jonkun bussifirman kanssa diili siitä, että kuljettavat ihmisiä hallille ja pelin jälkeen palaavat samaa reittiä takaisin. Yhtä bussia voisi kokeilla lähteväksi Tampereelta ja toista vaikka Lempäälän keskustasta. Toki voi siis olla, että esim. Lempäälän keskustasta pääsee vaivatta busseilla hallille ja vielä pelin jälkeen takaisin. Kuten sanoin, en tiedä. Tällaista voisi vaikka yhdessä perjantai/lauantai-kotipelissä kokeilla, mutta vaatii toki isot mainostukset (esim. Hakametsässä, kts. seuraava kohta ja sosiaalisissa medioissa). Noin lyhyet tilausajot eivät ole kovinkaan kalliita ja bussifirma voisi saada näkyvyyttä sen verran että toiminta ilman rahallista korvausta olisi heillekin kannattavaa.

  4) Markkinointi ja mainonta, näkyvyys. Kuka tietää edes milloin LeKi pelaa? En siis Lempäälässä asu, mutta Tampereella tulee aikaa vietettyä ja mitään mainontaa en ole nähnyt. Moottoritietä Helsinkiin ajettua useamman kerran viikossa. Joskus siinä Lempäälän kohdilla oli sellainen häiritsevänkin kirkas valotaulu, missä LeKin peleistä jotain mainosta taisi olla. Hakametsässäkin taidetaan joskus liigapelien yhteydessä kuuluttaa LeKin kotipeleistä? Harva niistä kuulutuksista edes mitään selvää saa.

  Ehdotus: Yhteistyötä Ilveksen ja Tapparan kanssa pitää kehittää tältä osin. Molemmille liigaseuroille on selkeä hyöty LeKin olemassaolosta ja jonkinlaisia yhteistyösopimuksiakin on olemassa. LeKin pitäisi vaatia oikeutta mainostaa omia pelejään enemmän ja näkyvämmin Hakametsässä. Näkyvyyttä mediakuutiolla ja joku näkyvä seinämainos. Ei liigaseurat tähän välttämättä ihan mukisematta suostu, mutta kun asian järkevästi esittää niin sielläkin ymmärretään LeKin merkitys myös heidän sopimuspelaajien kehityksen osalta. Jatkoajan jutussa oli hyviä laskelmointeja Lempäälän yrityksistä ja kuinka pienellä tukimäärällä edustuskiekon jatkuminen voitaisiin turvata. Eli siis rohkeammin ja samalla jopa röyhkeämmin kontaktointia paikallisiin yrityksiin. Tätä tosin varmaan on jo tehtykin kiitettävästi.

  ---

  Tämä nyt oli tällainen väsyneenä kirjoitettu juttu, jota sen enempää en jaksanut miettiä eli eiköhän noitakin ylläolevia juttuja ole tarkemmin mietitty fiksumpien ihmisten toimesta ihan ajan kanssa. Jotain vaan teki mieli kirjoittaa kun LeKi omalla tavallaan on niin äärimmäisen sympaattinen joukkue ja Masku Areenassa kylmyydestä huolimatta on niin lämmin tunnelma. Hienoja kiekkohetkiä LeKi on allekirjoittaneelle antanut. Loppuun vielä täytyy myös antaa kiitos Jatkoajankin jutussa mainituille Tuukka Suoniemelle ja Mikko Eskolalle. Todella arvokasta työtä olette tehneet seuran eteen. Kiitos siitä!
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2011 klo 00.47
 8. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Älä kuule turhaan nöyristele, äärimmäisen asiallinen ja osuva kirjoitus. Muutenkin hienoa, että LeKille piisaa myös sympatiaa näin vaikealla hetkellä.

  Lainaus:
  Vapaalippulaisten osalta juttu pitää paikkansa. Toisaalta lippumyyntisysteemi petti etenkin kauden alussa useammassa ottelussa ja useita kymmeniä lippuja jäi tilastoihin merkitsemättä. Muihin Mestis-kausiin arvioiden luulen lukujen täsmäävän melko hyvin. LeKin juniorit saavat tietääkseni jonkunlaista alennusta ja aiemmilla kausilla heille on ollut olemassa 40 euron juniorikausikortti. Junnuja pyörii hallilla loistavasti, joten luulisin hintojen olevan järkeviä.

  Tuosta julkisen liikenteen käytöstä sen verran, että Lempäälän jäähallille pääsee vain yhdellä bussilla, mutta sillä melko loistavasti. Bussinumero 71 kulkee vartin välein Lempäälä - Tre väliä ja pysäkki on 100 metrin päästä hallilta. Ongelmana onkin se, että bussiyhteydestä tuskin moni tamperelainen tietää, sillä yhteys on lähinnä lempääläisten tiedossa. Esimerkiksi paikallisen liikennöitsijän, Markku Mikkolan, kanssa olisi varmasti mahdollista saada jonkunlainen kuljetuspalvelu aikaan tarvittaessa.

  LeKin etuna on tällä hetkellä se, että se voi ottaa uusia ideoita käyttöönsä näillä vaikeillakin hetkillä melko tehokkaasti. Sillä on käytössään aktiiviset väylät kotisivuillaan, Facebookissa ja Twitterissä.

  On ollut harmillista seurata, että lähes jokaisena LeKin kotiottelupäivänä on jommankumman liigajoukkueista kotiottelu Hakametsässä. Pari kautta sitten toimistolla oltiin sitä mieltä, että SM-liigaottelu vie saman tien 150-200 katsojaa pois. Nykyisellään luku saattaa olla hivenen liioiteltu, mutta kertoo yhä sen, ettei puhuta pienistä luvuista. Pirkanmaalaiset lähtevät - myös Lempäälässä - usein keväisin yhä sankemmin joukoin barrikadeille. Jos LeKin yleisömäärät kääntyvät nousuun nyt talven aikana, voidaan sanoa ulostulon onnistuneen.

  Kisan mainonnan ongelmana on tekijöiden vähyys. Talkootyöläisistä ei saada markinnoinnille suurta panostusta ja nykyisellä velkataakalla uusiin rekrytointeihin ei ole varaa. Mikäli LeKi nousee jaloilleen, tämäkin asia varmasti paranisi.

  Lainaus:
  Tähän ehdoton sama. Molemmat tekevät siviilissä kammottavan määrän töitä ja silti miehet pyörivät hallilla alituiseen hoitamassa omaakin ruutuaan isompaa tonttia. Nyt yleisöä halliin, jotta nämä kaksi miestä saavat palkkionsa projektistaan. Vain yleisön tuella voidaan saada myös yrittäjät mukaan pelastusoperaatioon.

  Toivon, että farmikaatopaikkajengi-huutelijat lukevat kolumnin kolme viimeistä kappaletta ja ymmärtävät LeKin olevan seurana ainutlaatuinen ja paikkansa Mestiksessä ansaitseva.
   
 9. Face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eikös jokainen LeKin kotipeli ole nähtävissä myös netissä? Miksi?
  Voisiko se tuoda lisää ihmisiä halliin mikäli tuota palvelua ei olisi?
  Ottelutapahtumiin voisi lisätä erätaukoviihdettä, välillä siellä on junnujen rankkarikisa ja sekään ei joka pelissä, arvontoja tms..
  Hallissa ei myöskään käy pankkikortti, vaikkakaan se tuskin on kenenkään syy jättää tulematta halliin, mutta onhan se ns nykyaikaa.
  Hallissa on pirun kylmä, siihen tuskin voi hirveästi vaikuttaa, vaikuttamalla samalla hallin jäähän?
  Yläkahvio on ahdas
  Kaikenmaailman aitioita on halli täynnä joihin sitten kulkee ilmaislipuilla väkeä ties kuinka ja monta peliä kohden.
  Voisiko LeKi nostaa edustukseen omia junnujaan, voisiko se tuoda lisää kiinnostavuutta jos esim Josen rinnalla viilettäisi joku lupaus omista A-junioreista?
   
 10. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Facelta muutamia hyviä peruspointteja, minkä vuoksi perus lempääläläinen todennäköisesti jättää hallin ja pelin kokeilematta.

  Yksikään noista ei silti vastaa siihen alkuperäiseen kysymykseen, miksi tapahtuma ei kiinnosta, vaikka ydintuote on kunnossa? Vai tulevatko ihmiset todella katsomaan jotain frisbeenheittokilpailuja erätauoille? Hallissa ei ole huoneenlämpöä, mutta perus hyvällä varustuksella ei vaivu hypotermiaan kovillakaan pakkasilla, se on ehdottomasti tekosyy. Yläkahvio on ahdas, mutta siellähän ei tosiaan myydäkään enää muuta kuin kahvia. Anniskelu hoidetaan hallin "B-katsomon" puolella ja alakahvila palvelee sisääntulon kupeessa.

  Aitioissa käyvät ihmiset maksavat sisäänpääsystä varmasti enemmän, kuin perus irtolippulainen. Jos ei omasta pussista, niin sitten aitiota _vuokraavan_ yrityksen lompsasta.

  Kuka olisi LeKin junnuista se kaveri, joka viilettäisi Josen rinnalla? Niinpä, Mestis on kilpasarja. Se olisi seuralle todellinen lottovoitto, jos A:n riveistä löytyisi mitat täyttävä Mestis-peluri, mutta ne lahjakkuudet poimitaan Ipan tai Tapparan riveihin paljon ennen tuota.

  Nettilähetys on maksullinen ja ymmärtääkseni seura saa jokaisesta katsojasta korvauksen. Ainakin se selittäisi eri paikkakuntien erihintaiset liput. Tuntuu melko erikoiselta, jos joku tyytyy tarjotun tuotannon laatuun siinä tapauksessa, että mahdollisuus olisi lähteä myös hallille. Palvelu on erinomainen vierasjoukkueen kannattajille. Itse tulee seurattua muiden Mestis-joukkueiden nettilähetyksiä, jos LeKi niitä lähettävillä paikkakunnilla sattuu pelaamaan. Lastenhoitovuoron vuoksi on jäänyt pari kotimatsia väliin, jolloin nettilähetys on paikannut hallille pääsyä, mutta ei sitä voi edes verrata live-otteluun.

  Kyllä näitä epäilemättä on mietitty. Näiden lisäksi yksi isoimmista ongelmista lienee juuri tekijöiden ja rahan puute.
   
 11. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Kyllähän nuo hyvät neuvot ovat nyt kalliit. Pelkkä ulostulo seuran tilanteesta ei nähtävästi riittänyt vetämään lempääläläisiä halliin osoittamaan tukeaan seuralle. En yhtään kyllä ihmettele tekijöidenkään väsymistä. Vaatii aikamoista intohimoa tehdä hartiavoimin töitä tuollaisten yleisömäärien vuoksi. 280 henkeä on määrä, josta käytännössä melkein puolet tulee jo pelaajien, joukkueenjohdon ja toimihenkilöiden tyttöystävistä, sukulaisista ja kavereista.

  Harmi sinällään mutta tosiasia taitaa olla loppujen lopuksi se, että hommalla ei tällä menolla ole tulevaisuutta.
   
 12. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Tällä menolla tilanne on kieltämättä huolestuttava. Keskiviikkona vastassa Sport ja legenda Jose Nippalan 300.ottelu LeKi-paidassa. Jos ei silloin 400 katsojan raja pauku, ollaan jo todella syvällä liemessä. Toivotaan parasta rakkaan seuran vuoksi, mutta onhan tilanne huolestuttava.
   
 13. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lauantaisen KooKoo - LeKi -ottelun tiimoilta(linkki Jatkoajan uutiseen) LeKin Ville Laine saanut kolmen ottelun pelikiellon. Ansaittu pelikielto, olisi voinut olla isompikin, mutta Mestiksen nykylinjalla katseltuna ihan oikeanlainen veto.

  Onneksi puolustuspäästä löytyy tällä hetkellä ihailtavasti leveyttä. Viikonlopun aikana Joonas Salmi ja Petteri Friman pelasivat kauden parhaat pelinsä ja tarrasivat useisiin lisäpeliminuutteihin tulevissa matseissa. Silti ei voi tuudittautua liikaa hattarapilviin. Pentikäisen Atte voi pelata jo Tapparan seuraavassa pelissä kirvesrinnoissa ja Jarno Virkin loukkaantuminen voi viedä miehen pitkäksikin aikaa saikulle. Lisäksi Konsta Mäkinen saattaa hyvin pelata Ilveksessä vielä pitkäänkin ja Tierannan Anssin paluusta ei ole tietoa.

  ''Pahimmillaan'' pakkikuusikko voi olla näin:

  Hyvärinen - Västilä
  Peltola - Salmi
  Friman - X

  Eli täytyy toivoa, että ihan pahimpaan jamaan ei jouduta. Sportia vastaan ei keskiviikkona saada mitään ilmaiseksi ja lauantain K-Vantaa kotiottelu ei sekään ole mikään suupala. Kiekko-Vantaa peli on legendaarisen keskushyökkääjä Jose Nippalan 300.ottelu LeKin paidassa. #15 on pelannut kaudesta 2003-2004 saakka aina kakkosdivarista asti sinimustissa ja mies saa rajapyykin tililleen kaiken mennessä kohdilleen lauantaina.
   
 14. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  No niin. Samaa mieltä Frimanin ja Salmen otteista. Peli on parantunut, varsinkin Frimanin nousut hyökkäykseen ovat mukavaa katseltavaa. Hyvä luistelija sekä kyniäkin tuntuu riittävän. Enemmän vain uskallusta kiekon menettämisen uhallakin.
   
 15. Fordél Jäsen

  Luin vasta nyt tuon Aamulehden jutun LeKin tulevaisuudesta. Vaikuttaa aika samanlaiselta tilanteelta kuin mikä oli Kouvolassa vuosituhannen puolivälin tienoilla. Silloinhan Kouvolassa meinattiin lyödä hanskat tiskiin, koska joukkueen taustalla vuodesta toiseen häärivät eivät jaksaneet enää jatkaa toimintaa eivätkä nähneet sillä kehittymisen mahdollisuuksia. Talous ei ollut määräävä tekijä lopettamispäätöksessä, sillä vanhat rasitteet oli hallinnassa ja ne olisi saatu kuitattua.

  Näin jälkikäteen ei voi muuta todeta kuin, että onneksi seuratoimintaan löytyi uusia kasvoja viemään toimintaan eteenpäin. Toiminta on siitä lähtien kehittynyt joka vuosi ja nyt seura on taas todella vakuttavassa tilassa. Lempäälässä ei ole tietenkään samanlaisia mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa. Toisaalta teillä on iso voimava vieressä olevassa Tampereessa ja sen pelaajatuotannossa sekä omassa urheilullisessa menestyksessä. Potentiaalia on hyväksi Mestisseuraksi ja toivottavasti KooKoon esimerkistä voitaisiin saada voimia jatkaa toimintaa uusituin voimin.

  Nythän tässä voisi olla seuraavat vaihtoehdot tulevaisuuden suhteen:

  1. Toimintaan saaadaan mukaan uusia taustavaikuttajia ja yleisö löytää myös tiensä hallille, jolloin sponsorihankintakin helpottuu. Näin LeKi voi jatkaa pelaamistaan hyvänä Mestiksessä.

  2. Toimintaan haetaan uutta nostetta Suomi-sarjasta.

  3. Toiminta lakkautetaan.

  Toivottavasti lehtijuttu ja ulostulo asian kanssa saa aikaan sen, että ensimmäien vaihtoehto toteutuu.
   
 16. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lekin miehet Olli Kalliosaari ja Markus Jokinen ovat pelailleet tosi hyvin Koovee:n paidassa kärkiottelussa Eurajoella. Kalliosaari iski hattutempun ja Jokisenkin tehot 1+1 kertovat, että pojilla putki kulkee.
   
 17. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Tämä ei suuri ihme ole. Molemmat pelanneet erinomaisen alkukauden myös täällä Lempäälässä, mutta on pirun tärkeää, että hanat aukeavat KOOVEE:ssa. Molempia tarvitaan vielä tälläkin kaudella useaan otteeseen.

  Kisalle nyt kahden ottelun tappioputki. Ensi viikonlopun SaPKo(v) ja Hokki(k) pelit ovat pirun tärkeitä. Kotona ainakin pitäisi palata jälleen voittokantaan.
   
 18. Face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Huhut kertovat että Lempäälässä on avattu peli, jonkun pienemmän seuran toimesta, LeKin talousvaikeuksien voittamiseks? kiinnostaisi kuulla enemmän, pikkukasi?
   
 19. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  LeKi on viime päivinä saanut hienoa tukea paikallisilta yhdistyksiltä, kuten tästä voidaan tiivistetysti lukea. LeKiltä on ostettu 100 lippua ensi perjantain Jokipojat-peliin Lempäälän Urheiluautoilijoiden toimesta ja Lempäälän Toivot Ry lahjoittaa seuralle kauden loppuun saakka talkootyöllä tehdyt järjestyksenvalvonnat.

  Jos itse pelistä puhutaan, hivenen harmittavat viimeaikaiset jatkoaikatappiot. Kaksi jatkoaikatappiota ja yksi rankkaritappio aivan viime peleissä koettu ja moni ottelu on kääntynyt vastustajalle kovin tasaisen väännön jälkeen. Etenkin kotikaukalossa näitä pelejä ei missään tapauksessa saisi hävitä. Jokipoikia vastaan onneksi heti hyvä revanssin paikka. Toivottavasti joukkue tarttuu tilaisuuteen!
   
 20. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  LeKi kertoi tuosta heikosta tilanteestaan 21.11. Silloin yleisökeskiarvo oli 284. Sen jälkeen LeKillä on ollut viisi kotiottelua, ja niissä yleisöä on käynyt 319, 352, 246, 348 ja 248. Näiden viiden pelin keskiarvo on 303, joten suurta apua näistä peleistä ei ole ollut ja toivottua yleisömäärien nousua ei kyllä valitettavasti ole ollut yhtään näkyvissä.
   
 21. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Eihän yleisön puolelta suurta apua olla saatu, mutta yritykset ovat vihdoin heränneet mukaan. Muutama yritys on näyttävästi lähtenyt mukaan LeKin toimintaan ja kummipelaajatoiminta on jälleen herätetty henkiin. Joten sieltä virtaa onneksi ulostulon ansiosta euroja tiskiin. Yleisön puolella voi noihin kolmen ja puolensadan peleihin olla siinä mielessä tyytyväinen, että silmämääräisesti halli tuntui todella täydeltä. Nyt Lempäälässä lasketaan vain jokainen paikallaolija, ei näkymättömiä kausarin omistajia.

  Jos kauden alkupuoliskoa tarkastelee lyhyesti, voi puoleen kauteen olla varovaisen tyytyväinen. Viides sija sarjassa tällä hetkellä näyttää komealta ja Kisan pelillinen tila on aivan eri lailla tasapainossa viime kauteen nähden. On kuitenkin oltava harmissaan tästä taukoa edeltäneestä ajanjaksosta. Puolustuksesta loukkaantui pari avaintekijää alá Anssi Tieranta, Jarno Virkki ja Eero Hyvärinen, maalinteko vaikeutui entisestään ja tiukat pelit hävittiin järjestäen. Tauon aikana jengin on ryhdistäydyttävä ja löydettävä yhteiseen säveleen tiukennusta.

  Maalivahtiosastolla Mikko Pätsi pelasi kelvollisen alkukauden. Etenkin alkukaudesta Pätsi oli Mestiksen toiseksi paras maalivahti heti Mikko Rämön jälkeen ja kannatteli marraskuun voittosateessa joukkuetta suorastaan mestarillisesti. Toisaalta viime aikoina on nähty paljon haparoivampaa Pätsiä ja itseluottamuksen on jälleen löydyttävä, jotta joukkueen hyvä viisikkopuolustaminen palaa tasolleen.

  Puolustuspää on suoriutunut kaudestaan mielestäni parhaiten. LeKin vahvuus on läpi kauden piillyt vahvassa viisikkopuolustamisessa ja loukkaantumisien jälkeen moni nuori on noussut hienosti esiin. Jo aiemmin mainittu kokenut kolmikko on missannut rutkasti pelejä ja edes KooKoon/Jukurien kaltainen rahapankki ei pystyisi jatkamaan kauttaan hätkähtämättä vastaavasta loukkaantumissumasta. Joonas Salmi, Petteri Friman ja Ville Laine ovat nousseet hyviksi luottopuolustajiksi. Yhä kuitenkin odottaisin esimerkiksi Markus Västilältä kasvua mieheksi omassa päässä. Raameja olisi, mutta muiden Ilves-nuorien tapaan pelaa kentällä kuin olisi jatkuvasti jotain hävettävää.

  Hyökkäyksessä LeKin ongelmat ovat osittain viisikolliset, osittain yksilölliset. Toisaalta LeKi peluuttaa viisikkoaan siten, että yhden hyökkääjän(usein keskushyökkääjä) on jäätävä pelin alle. Henkilökohtaista luovuutta LeKissä ei liiemmälti ole ja maalipaikkojen rakentaminen onkin aina täysin kiinni joukkueen työmäärästä kulmissa ja maalin edessä. Toisaalta yksilöidenkin osalta on purnattavaa. Juuso Antonen, Johannes Alanen sekä juuri pois potkittu Ossi Pellinen eivät ole kyenneet hyökkäyspäässä mihinkään. Liian monen hyökkääjän harteilla makaa kasa apinoita.

  Suurimmat plussat hyökkääjistä sentterikaksikolle Lassi Mattila - Jose Nippala. Mattila on huhujen mukaan osittain keskenkuntoinen saatuaan sopimuksen myöhään ja kesällä saatu perheenlisäys vaikuttanee tähän. Silti on ollut LeKin herra ja hidalgo läpi kauden. Kykenee ainoana Kisan hyökkääjänä ratkaisemaan pelejä yksinkin, vaikka liike on yhä verkkaista.

  Nippalan puolesta ei kai pitäisi olla enää kovin kummissaan? Kaudesta toiseen pisteitä syntyy ja syötöt napsuvat laiturien lapoihin. Tuplaa pistemääränsä keväällä, mikäli nuoret laiturit saavat maalihanansa auki. Legenda on jokaisen kehunsa ansainnut.
   
 22. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Olipas mukavia uutisia Lempäälän Sanomissa! Pelit jatkuvat entiseen malliin Leki-Hockeyllä ensikaudellakin. Pelaajahankinnoistakin huhuiltiin. Ehdin jo vähän huolestua, kun oli aika hiljaista tuolla tiedotusosastolla. Vielä kun saataisiin Tierannan Anssi kehiin Virkin kaveriksi niin kyllä kelpaisi.
   
 23. Mustakotka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
 24. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Olen kuullut huhua, että LeKin tiedotusosastolla on tällä hetkellä hieman vajausta, mutta taustalla homma toimii entiseen malliin.

  LeKin jatkaminen Mestiksessä ensi kaudella on suurenmoinen juttu. Seura on viime aikoina saanut paikallisilta yhdistyksiltä ja yrityksiltä hienosti tukea. Nyt on vain yleisön aika löytää itsensä hallille.

  Mäkkäri sitten liittyi Kisan vahvuuteen ainakin viikonlopuksi! Huominen Jukurit-ottelu on kaikinpuolin tärkeä ja Mäkkärin vahva esiintyminen olisi kaikinpuolin tärkeää. Jopa karsintaviivaan on todella lyhyt matka ja nyt on päästävä takaisin kurssille.
   
 25. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Mooses laskeutuu kansan pariin: eli liiton siirtotietojen mukaan Moses Mustonen Lukon junnuista LeKiin. Lisäksi Tomi Nenonen Nokian Pyrystä varavahdiksi.