Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

LeKi 2011–2012 – takaisin välieriin?

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 17.03.2011 klo 18.07.

 1. Ilveksestä lainalle Jesper Kokkonen? Ollut A:ssakin vaikeeta, mitähän on jäänyt näkemättä, että jannua mestikseeen? Kehitys polkenut paikallaan. Toki kyseessä 2007-2008 pohjola leirin mvp, mutta siltikin...
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2011 klo 00.23
 2. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Tähän vahva sama. Aika käsittämätöntä, että esimerkiksi Pätkä-Karjalainen päästettiin Hokkiin, vaikka sai pirun isoja minuutteja LeKissä aiemmissakin otteluissa. Jos Virpiö sitten on halunnut Ikan alaisuuteen Kouvolaan niin tervemenoa. Ei LeKiin kenenkään tarvitse pakolla tulla ja juuri tuollaisia palkkasotureita on täällä vierastettu aiemminkin.

  On se nyt jumalauta kumma, että Tappara halusi nimenomaan LeKin kumppanikseen täksi kaudeksi ja sitten ovet käy vain toiseen suuntaan. Pyymäki ei nykykunnossaan ole mikään liigan jerelehtinen ja melkoinen paniikkiratkaisu juuri, kun esimerkiksi Barkov ajettiin sisään. Esimerkiksi Ilomäkeä ei tietenkään voinut tässä kohtaa ajaa sisään. Ottaa päähän...

  Lainaus:
  Apuja kieltämättä kaivataan ja kaksi nimeä olisi ainakin heti heittää kehiin. KOOVEE:seen täksi kaudeksi siirtynyt Ville Valli osoitti viime kaudella kykenevänsä pelaamaan Mestis-tasolla tuloksekkaasti ja toisi maalinteko-ongelmiin ratkaisuja. Pääni pantiksi voisin myös lyödä sen, että kauaa ei Henri ''Sandy'' Sandvikin tarvitse katsella Kisan pelejä katsomosta. Ihmishyrrä palaa aivan varmasti pian sinimustiin ja pirun hyvä niin.

  Lainaus:
  Onhan Ilveksestä tarjolla pelaajia, muttei ratkaisupelaajia nykyisiin ongelmiin. Kuten veekasi kommentoi, joukkueen aggressiivinen pelityyli vaatisi Pyyn ja Välimaan kaltaisia isoja ja kokeneita työmyyriä tuekseen, jotta nämä pienikokoiset Ilveksen miehet ja esimerkiksi Lassi Mattila sekä Ossi Pellinen saisivat itselleen tarvittavaa tilaa tehdä peliä ja viimeistellä. Ipalta mukana ollut kolmikko Roope Nikkilä - Mikael Kuronen - Miiko Hintz näytti viime pelissäkin paikoitellen osaamistaan, mutta kaksinkamppailupelissä jäivät turhan usein kakkoseksi.

  Puolustus- ja maalivahtiosastot ovat erinomaisessa kuosissa tällä hetkellä, joten niistä ei kannata huolta kantaa. Pätsi-Aittokallio parivaljakko on sarjan paras ja Pätsi Mestiksen kuumin kassari tällä hetkellä. Tämä pitäisi pystyä todistamaan ilman LeKi-lasejakin. Puolustus on viisikkotasolla ollut suvantovaiheissaankin kelvollista ja Jarno Virkin palatessa kuntoutusjaksolta tilanne on hyvä myös yksilöiden puolesta.

  Maalinteko-ongelmiin siis täytyy pureutua. Edessä vierasottelut KooKoota ja Jukureita vastaan ja meidän hyökkäyskalusto täysin palasina, ei hyvältä näytä. Kumpaankaan otteluun tuskin mitään mullistavia laina-apuja on mahdollista saada, joten taktiikkamuutoksiin joudutaan varmasti turvautumaan. Yksinkertaistettua pelityyliä pitää ajaa sisään varotoimenpiteenä ja puolustuspelin on oltava timanttia. Toisaalta en pistäisi pahakseni, vaikka yksi sellainen kokenut karju tuohon saataisiin seuraavien viikkojen aikana hankittua plus ainakin Sandvik.

  Eletään mielenkiintoisia aikoja! Terveisiä vielä kerran Kissanmaalle, love ya.
   
 3. TM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vaan jos Karjalainen itsekin halusi Hokkiin, kun jo aiemminkin käynyt siellä pelaamassa? Mitä kaikkea näihin siirtoihin kauden aikana liittyy niin kukapa tietää. Pelaajan oma päätös on se kaikkein ratkaiseva, kun ei olla missään NHL:ssä. Kisan kausihan on alkanut ihan hyvin ja Tapparan osalta ymmärrän myös Mikin päätöksen kutsua Pyykkö mukaan kun harmittavasti Vänttinen loukkaantui. Kunhan toipilaat palaa kokoonpanoon niin pelaajaliikenne jatkuu sitten melko varmasti sinne Kisaankin aikanaan. Ei mitään hätää kummallakaan joukkueella.
   
 4. Face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  PikkuKasilta erittäin hyvä kirjoitus, tai ainakin minä näen asiat hyvinpitkälti samoin.

  Lainaus:
  Toivottavasti et menetä päätäsi, myös minä haluaisin nähdä Sandyn LeKin paidassa!

  Lainaus:
  Pakko tarttua tähän, en tiedä missä kiekkopiireissä menee pienikokoisen "häilyvä raja", mutta Ossin 193cm ja 90kg mittoja en itse siihen luokittelisi ;-) Pellisten mikkihiiri-versio sen sijaan pelailee tälläkin hetkellä Ilveksen rosterissa.
   
 5. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Yritin tuon siten muotoilla, että Ipan lainamiehet ovat pienikokoisia. Eihän Lassikaan pieni ole, mutta Lassi sekä Ossi silti vaativat itselleen tarvittavaa tilaa pelin luomiseen. Kumpikaan kun ei mikään fyysinen pelaaja ole.

  Lainaus:
  Näkisin, että jos joukkueella on 8 sopimuksenalaista hyökkääjää, jotain hätää joukkueella on. Tässä tapauksessa Tappara ''riisti'' LeKiltä todella pahaan paikkaan kolme potentiaalista hyökkääjää(joista yksi vielä sopimuksenalainen). Ei olla NHL:ssä, mutta joku järki pitäisi Karjalaisenkin tilanteessa olla. Vai hinkusiko mies Petri Mattilan valmennukseen itärajalle?

  Saa nähdä, mimmoiseksi kokoonpano muotoutuu. Verkot lie jo vesille laskettu...
   
 6. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Karjalainen ja Virpiö ovat muualta tulleet Tapparaan pelaamaan SM-liigaa. RD todennäköisesti antanut molemmille pelaajille signaalia että loppukauden aikana ei olisi SM-liigaminuutteja tiedossa, niin lienee ihan ymmärrettävää että pelaajat katselevat onko tarjolla jotain muutakin kuin LeKi.

  Toki Tapparalta olisi kohtuullista ollut antaa joku tai joitain pelaajia LeKille kun kerta Pyymäen sieltä ottivat itselleen. Eikös LeKin kuitenkin ollut tarkoitus jatkossa olla entistä itsenäisempi, joten siinä mielessä lienee turha haikailla Karjalaisen tai Virpiön perään.
   
 7. TM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vaan kun ei taida olla nyt yhtään sellaista pelaajaa, joka sinne olisi voitu siirtää. Niin vähissä on pelaajat Tapparalta. Hankintoja toki pitää odotella, jos joku Dufvalle sopiva pelaaja löytyisi vaikkapa jostakin muusta liigajoukkueesta vielä vaikka ensi viikon alkuun.
   
 8. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Kyllähän LeKi tällä kaudella entistä itsenäisempi on ollutkin. Todella vähän vaihtuvuutta aivan alkukierroksien jälkeen on ollut ja lähinnä noita Ilveksen nuoria ukkoja tuomassa syvyyttä. On silti toivottavaa, ettei itsenäisyys tarkoita sitä, että ovi käy pelkästään Tampereelle päin. Pellisen nivusvamman jälkeen tosiaan aika paha tilanne tällä hetkellä. Ilveksestä huomenna mukana lienevät junnu ketjun Roope Nikkilä ja Mikael Kuronen. Miiko Hintz pelaa tänään IFK:ta vastaan ja on näin edustuskelvoton. Tuohon joku Ipan A-juniorihyökkääjä, Sandvik ja/tai yksi hankinta niin päästään jo pelaamaan.

  Villien nimien heittäminen astialle on faniuden parhaita puolia, joten heitetään Ässissä vain kaksi ottelua tällä kaudella pelanneen vanhan tutun Nico Aaltosen nimi pöytään. Ei ole ainakaan tänään Ässien kokoonpanossa.

  Juuso Antonen - Lassi Mattila - ''Nico Aaltonen''
  Juha Suomaa - Jose Nippala - Markus Jokinen
  Juho Joki-Erkkilä - Johannes Alanen - Olli Kalliosaari
  Roope Nikkilä - Mikael Kuronen - Henri Sandvik

  Jotain tälläistä huomenna?
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2011 klo 16.49
 9. Lainaus:
  Jos nyt nussitaan sitä kuuluisaa pilkkua, niin Kajaani ei ole lähelläkään itärajaa. Matkaa lienee ainakin lonkalta heitettynä se 150 km, ellei jopa enemmän.

  Mutta jokatapauksessa Karjalainen kertoi, että halusi itse vaihtaa maisemaa, kun peli takkusi alkukaudesta pahasti. Mattilahan on tuttu mies Karjalaiselle entuudestaan, joten se lienee myös yksi syy maiseman vaihdokseen.
   
 10. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Okei. Eihän Karjalainen mikään huikea alkukauden aikana ollut Kisa-paidassa, mutta nykytilanteeseen olisi sopinut vallan mainiosti. Pätkä on jokaisella LeKi-pestillään ollut kuitenkin täydellä asenteella mukana.
   
 11. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Tästä vois vaikka lonkalta heittää muutaman nimen Lekin rosteriin: Tomi Pylvänäinen, Jani Leino, Ville Valli. Pistepörssiä kun katsoo, on putki kulkenut SS-sarjassa. On Mestis-kokemusta, taitaapi olla jopa liigakokemustakin. Eipä se aina tarvi olla Ilveksen tai Tapparan logo rinnassa. Sandvik sopisi mielestäni Suomaan ja Joki-Erkkilän kanssa samaan ketjuun kuin nyrkki silmään.
   
 12. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Niinhän tuo sopisi, vaikkakin sentteriä huutaisi tuo kolmikko. Jokatapauksessa Sandvik palaa tänään Kouvolassa Kisan univormuun ja auttaa pahassa hyökkäysvajeessa paljon. Taklauksia ja yleistä sekasortoa tiedossa Mikael Kuronen ja Roope Nikkilä vierellään. Samalla LeKi pelaa seitsemällä puolustajalla Jarno Virkin palatessa kokoonpanoon.
   
 13. Face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nyt kuullostaa jo paremmalta, Sandy ja Virkki kehissä.
   
 14. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Pelaajapuolella on tilanne ihan hyvä nyt. Vielä, kun viimeistään ensi lauantain kotipeliin tuohon saataisiin se yksi liigan nuori ja nälkäinen neloskentän äijä isoon rooliin hyökkäykseen niin hyvä tulee.

  Suurin ongelma on juuri nyt tuossa meidän otteluohjelmassa. Peli on ''ainoastaan'' kelvollisilla kantimilla ja vastustajat ovat kivikovia. Keskiviikkona tuskin pisteitä heruu Mikkelistä ja sitten onkin lauantaina tiukka paikka Peliittoja vastaan. Silloin on voittojen tielle palattava tai aletaan pudota TOP-6:sta.

  Suurimmat ongelmat ovat nyt tuossa hyökkäyspään tukkoisuudessa, eikä ihme, kun nimiä katsoo. Pellisen ollessa poissa luontaisia pistemiehiä on todella vähän ja loppujen lopuksi Sandyn paluusta huolimatta rouhijaosastokin on aika kapea. Ylivoimalla ollaan sarjan huonoimpia ja henkinen lukko on jo aika isoksi päässyt paisumaan.
   
 15. Jääkiekkoliiton vahvistamattomien siirojien listalta löytyy tieto, että alkukaudesta ilman sopimusta ollut Tomi Peltonen siirtyisi LeKiin.
   
 16. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Lainaus:
  Tervetullut pelaaja, jos siirto toteutuu. Kisan sentterikalusto kaipaa Pyymäen lähdön jälkeen vahvistusta, eikä Peltonen olisi varmasti huono vaihtoehto. Luisteluvoimainen ja molempiin suuntiin pelaava jässikkä ihan kelvollisilla Mestis-tilastoilla. Jos hinta on kohdallaan - tervetuloa!
   
 17. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Juurikin näin. LeKin sentteriosasto on nykyisellään todella kevyt ja esimerkiksi Johannes Alanen ei varsinaisesti käy keskushyökkääjästä. Jos ajatellaan, että sopimuspelaajista vain legenda Jose Nippala ja tehomies Lassi Mattila ovat puhtaita senttereitä, laajuudesta ei oikein voida puhua. Peltonen on LeKin muottiin sopiva kaveri ehdottomasti. Työteliäs kahden suunnan sentteri, jolla on osaamista myös pistetehtailuun.
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Peltonen olisi tosiaan hyvä hankinta, erityisesti nyt, kun Kuronen pelasi "ylhäällä", eikä ole käytettävissä. Tosin voi olla, että Tuominen ei ollut sivussa loukkaantumisen takia, vaan hänelle halutaan peliaikaa Mestiksessä. Joka tapauksessa olisi hyvä, jos riippuvuus liigalainoista (= nykyisellään Ilveksestä) ei olisi aivan niin suuri, vaikka useimmiten joku olisikin saatavilla. Koska Alasen nimi on mainittu, niin en voi olla toteamatta, että ikävä kyllä hänen pelaamisestaan on jäänyt kuva, kuin kyseessä olisi turbomoottori, jossa turbo on jostáin syystä poissa pelistä. Suoritus on ihan ok, mutta kaukana siitä, mitä sen pitäisi "turbon" toimiessa olla.

  On mielenkiintoista nähdä, kuka tippuu Ilveksen kokoonpanosta Joonas Raskin tieltä. Tommi Välimaa on roolissaan ollut niin vahva, että en usko sen olevan hänen, vaan jonkun muun. Tarjolla voisi olla esim. Jaakko Pellinen, jonka suhteen tuskin kellään LeKin kannattajalla on pienintäkään vastustusta (aivan eri roolin mies liigassa ja Mestiksessä).

  Ne, jotka suraavat LeKin ohella Tapparaa, voisivat hiukan ennakoida, keitä sieltä olisi saatavissa, kunhan "turbulenssi" asettuu.

  Yksi on onneksi aika varmaa; hyviä maalivahteja riittää. Pätsi yksinään takaa hyvän tason, mutta kun tukemassa on Metsolan ja Aittokallion tasoisia veskareita tämä paikka on hyvissä käsissä. Jopa siinä tapauksessa, että Ilves kauppaisi Wiikmanin, seuraus olisi tuskin sen suurempi kuin erinomaisesti pelanneen Kolppasen paluu.
   
 19. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Satunnaiselta erinomaista pohdintaa LeKin pelaajatilanteesta.

  Peltosen ottelukohtainen sopimus siis julkaistiin ja mies pelaa tänään Turussa debyyttinsä. Ei voida liikaa painottaa kuinka hyödyllinen mies olisi onnistuessaan. Kelvollisen kokoinen ja työteliäs sentteri on juuri se mitä LeKi kaipaa Jarkko Pyymäen siirryttyä Tapparaan. Pyyn paikkaa on paha korvata, mutta Peltosella on tähän ihan hyvä mahdollisuus. Jos onnistumisia tulee myös tehojen muodossa, mies voi muodostaa Lassi Mattilan kanssa tehokkaan sentteriparin.

  Liigalainojen suhteen tilanne on tällä hetkellä melko selvä. LeKi ottaa tarvittaessa mukaansa yksittäisiä pelaajia, jotka usein ovat toipumassa loukkaantumisesta alá Tuomas Vänttinen tai tänään Henri Tuominen. Onneksi nämä yksittäiset lainat ovat huomattavasti vähentyneet ja illasta toiseen laatikkoon nousevat samat miehet.

  Tappara-lainojen tilanne kannattaa nyt hetkeksi jäädyttääkin. Pelaajisto tulee vielä ennen maajoukkuetaukoa elämään ja en oikein usko, että sitä ennen Tapparan miehiä LeKissä nähdään. Metsola varmasti kerää itseluottamusta LeKissä, mutta muuten täytyy odottaa RD:n toimia. Esimerkiksi Jan-Mikael Järvisen näkisi erittäin mieluusti Kisan paidassa. Ipan tilanne säilynee samana. Nuoret kaverit ovat mukana kevääseen saakka ja tälläiset henrituomiset jäävät vähemmälle, vaikkakin Antonen-Mattila-J.Pellinen -ketjun näkeminen jälleen Lempäälässä voisi olla aika upea kokemus.

  Alanen on ollut valitettavasti pettymys, jälleen. Mies kyllä yrittää kaukalossa ja kokemus auttaa sijoittumaan kentällä oikein, mutta siihen se sitten jääkin. Jäätyy maalipaikoissa ja kaikki tekeminen on todella näennäistä.

  Sinimustilla on nyt pari mielenkiintoista vieraspeliä tiedossa. Tänään ollaan Turussa ja pistekin olisi saavutus. Puolestaan Jyväskylän reissulta voidaan odottaa jo tulostakin, vaikka Akatemia onkin ollut vahva alkukaudesta.
   
 20. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Alaselta saatiin haistattelu suuntaani eilen. Jonski otti koko 60 minuutin ajan sen johtajan roolin, mitä on kaivattu. Oma maali ja maaginen alustus Peltosen osumaan parhaat näytteet.

  LeKin laiva rullaa tällä hetkellä ihailtavan tasaisesti, ja tappiot eivät järkytä joukkuetta sen kummemmin. JYP-Akatemiaa vastaan kärsityn tappion jälkeen loistoesitys eilen kotiyleisön edessä. LeKi on sarjan paras kotijoukkue ja jäänyt pisteittä Lempäälässä vain kerran, joten vihdoin ollaan palattu siihen, että Masku Areenalta ei pisteitä helpolla haeta.

  Ennen Revanssiviikonloppua kolme erittäin mielenkiintoista matsia tiedossa. Sport ja KooKoo kohdataan kotona ja ensi lauantaina K-Vantaa vieraissa. Vantaalta on usein saatu pisteitä messiin ja siellä olisi paikka voittaa tälläkin kertaa, mutta kotipeleistä juuri vaasalaisia ja kouvolalaisia vastaan on odotettavissa huikeita kamppailuja. Näistä kolmesta ottelusta sellainen 4-6 pistettä ja ollaan hienosti mukana kuuden parhaan joukossa.
   
 21. Mynsterin Makarov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  A.P

  Joko ensi viikolla kuullaan Atte Pentikäisen paluusta ottelukohtaisella sopimuksella Lekiin? Ja parin viikon päästä Tapparaan? Toivottavasti ei. Tiettyjä merkkejä tuntuu vain olevan ilmassa..
   
 22. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Mies seurasi LeKin viime ottelun katsomon puolelta ja ei ole salaisuus, että Faija oli erittäin pidetty mies Lempäälässä viime kaudella. Tapparan puolustukseen mies ei kuitenkaan mahdu.

  LeKillä on nyt menossa todella vaikea jakso kalenterin vuoksi. Kaksi tiukkaa tappiota putkeen ei tee hyvää itseluottamukselle ja ensi viikon kolme ottelua ovat todella tiukkoja. Viiden ottelun tappioputkea ei kaivata.
   
 23. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Nyt kun ennen maajoukkuetaukoa on pelaamatta enää yksi peli, voinee vetää jonkinlaista pientä johtopäätöstä alkukauden otteista.

  Aloitetaan positiivisista asioista. Hallille on ollut mukava mennä oikeastaan jokaiseen peliin. Poissa on edellisen kauden epätietoisuus siitä, mitä tuleman pitää. LeKin otteet ovat olleet omasta mielestäni organisoidummat kuin kertaakaan Juujärven jälkeen. Siitä iso plussa koko LeKin valmennusjohdolle ja etenkin Keskisen Markolle.

  Toisekseen pelaajiston liikehdintä on ollut (osin Tampereen liigaseurojen tilanteen vuoksi) rauhallista. Kuluvalla kaudella lainoja on toki tullut ja mennyt, mutta merkittävästi rauhallisemmin kuin aiemmin. Varsinkaan perättäisten pelien kokoonpanomuutokset ovat olleet maltillisia ja näitä ns. yhden pelin lainoja on ollut ilahduttavan vähän. Leimun Juha voi minun puolesta käydä vaikka yhden erän lainoilla, sen verran vahva sija hänellä on LeKi-paidassa. Nikkilän Roope, Västilän Markus ja Mäkisen Konsta ovat olleen ainakin niitä pelaajia, jotka lunastavat heihin kohdistettuja odotuksia. Sen sijaan Laineen Villelle on käymässä ns. jouniaallot, eli lainapestillä ei kiinnosta näyttöjä antaa ja ammattilaishaaveet voi hissuksiin unohtaa.

  Ottelukohtaiset sopimukset Atte Suden, Tomi Peltosen ja Henri Sandvikin kanssa ovat olleet menestys. Jokainen on ollut mies paikallaan ja ehkä positiivisimmaksi ilmestykseksi odotuksiin nähden on osoittautunut nimenomaan Susi. Tämä johtuen siitä, että edellisen visiitin jälkeen mitään odotuksia ei juuri ollut. Jos minä olisin Lempäälän keisari, niin kaikilla kolmella olisi paikka loppukauden joukkueessa. Se on tietysti toinen juttu, miten asenteelle ja otteille käy kun taskussa on varma pahvi, mutta kuluvan kauden joukkueessa tuntuu tekemisen meininki olevan sitä luokkaa, että tuskin kukaan heittäytyy aivan totaalisesti perseilemään.

  Sitten se ongelma. Hyökkäys- ja erikoistilannepelaaminen. Vaikka peli on ollut erinomaisesti organisoitua, niin eväät tuntuvat loppuvan hyökkäyssiniviivan jälkeen. Joukkue hallitsee kiekkoa ja pyörittää ihanasti kulmapeliä, mutta mitään keinoa realisoida hallinta maalipaikoiksi ei tunnu olevan. Sama vaiva on ylivoimapelissä, jossa mielikuvitus tuntuu puuttuvan täysin. Tähän on tosin ihan viimeisimmissä otteluissa tullut pientä muutosta, mutta kyllä tilastot puhuvat edelleen puolestaan; Kisa on koko sarjan paskin ylivoimajoukkue. Alivoima on ajoittain loistavaa, mutta siinäkin olisi vielä kosolti petrattavaa.

  Hyökkäyspeli on varovaisuus on perusteltavissa pelitavalla, mutta pakkohan tuohon on keksiä uusia lääkkeitä. Kiekkoa pitäisi uskaltaa pelata enemmän hyökkäyspäässä siniviivan kautta, sillä Kisalla on koossa vähintään kohtuullisen kädellinen puolustusarsenaali. Jos/kun ns. kolmannen hyökkääjän rooli on olla varmistamassa, niin sitä suuremmalla syyllä pitäisi saada hyödynnettyä puolustajia maalipaikkojen rakentelussa. Kaksi hyökkääjää ei pääse kulmahyrrästä pois omin avuin, eikä peli saisi muutoinkaan jumiutua päätyihin maaliviivan taakse. Sieltä maaleja ei varsinkaan tehdä. Lisäksi muidenkin kuin Sandvikin ja Suomaan pitäisi uskaltaa mennä maalin edustalle taistelemaan tilasta, jonka vastustaja ottaa haltuun ajoittain aivan liian helposti. Suoraviivaisuutta!

  Silti on annettava tunnustus nyt tehdylle työlle. Peliä on ilo katsella ja pelaajistosta huokuu aivan toisenlainen tekemisen meininki, kuin edellisen vuoden sähellyksestä. Ja jos nuo hyökkäyspään murheet saadaan valmennusjohdon puolelta ratkaistua, niin välierät keväällä eivät ole aivan pelkkää utopiaa.
   
 24. Mynsterin Makarov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Meni yli viikko... Nyt sitten 2-3 viikkoa ja Atte vetää porkkanapöksyt jalkaansa.. Toivottavasti ei.
   
 25. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Tosiaan uutisia LeKin pelaajarintamalta odotettuun ja vähemmän odotettuun malliin. Atte Pentikäinen siis ottelukohtaisella pahvilla LeKin puolustukseen, kun taas Henri Sandvik matkaa Itävaltaan.

  Pentikäinen sopi jo viime kaudella LeKiin erinomaisesti ja tänäkin syksynä saa ison roolin Kisan puolustuksesta. Anssi Tierannan ollessa kapteenin ja ykköspuolustajan ominaisuudessa loukkaantuneena vielä ainakin hetken, on Pentikäiselle johtajatyyppinä valmiit saappaat täytettäväksi. Lisäksi viime kaudella Faija oli iso osa LeKin ylivoimapeliä maskimiehen roolissa. Tapparan puolustus on ainakin tupaten täynnä, joten eiköhän Pentikäinen pysy Lempäälässä pidempään kuin viime visiitillään.

  Menosuuntaan lähtevä Henri Sandvik on erittäin kirpaiseva menetys näin fanille. Sandvik on yleisön suursuosikki, joka sai viime peleissä itsensä melkoiseen liekkiin noin tuloksellisestikin. Rämäpää vailla vertaa, joka toivottavasti löytää itsensä vielä joskus takaisin sinimustiin.

  Tänään sitten LeKille huima 7-6 voitto Sportista ja neljäs tila maajoukkuetauolle lähdettäessä. Suurempaa pohdintaa Kisan alkukaudesta myöhemmin..