Lehterälle kenkää!

  • 238 826
  • 1 181

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On perusteluja. Jokainen näistä pelaajista kehittyi SaiPassa ja pelaa nyt isommissa ympyröissä vastuullisissa rooleissa. Mitä muita perusteluita tarvitset?
Paras olisi sellainen, että joukkue pelaisi hyvää ja voittavaa lätkää, tämän lisäksi vielä yksilötkin kehittyisivät. Eikö se näin yleensä mene?
 

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
En oikeen itsekään ymmärrä. Tiedä sitten miten huonona sarjana nimimerkki Rico esimerkiksi AHL:ää pitää? Cody veteli AHL:ssä 0.5p per peli tahtia, Kichton parhaimmillaan lähes 50 pinnaa. Noilla statseilla AHL:stä tullaan liigaan kyllä jo odotusarvoisestikin todella isoihin saappaisiin. Vaakanainen oli ikäluokkansa suurimpia talentteja läpijunnu vuodet ja ei oikeen JYP:ssä tahtonut saada sellaista roolia mitä toivoi, SaiPassa sai vastuuta loputtomiin mm.ylivoimalla vaikka näytöt oli ajoittain todella heikkoja. Kyllä itse ainakin isoimman arvostuksen Lehterän kohdalla annan Vainiosta, käytännössä kolme kautta pelaamatta ja nyt ollaan kaikki nähty mikä potentiaali kaverissa on kun terveenä säilyy.
 

emz1

Jäsen
Vielä kerran: katsokaa nyt saatana sitä kokoonpanoa, jolla Lehterä yrittää pelejä voittaa.
En usko, että Tero Lehterä on maailmanhistorian paskin valmentaja, mutta en usko myöskään siihen että Lehterä olisi kyennyt ottamaan kaikkia irti tämän hetkisestä materiaalista. Tämä on pelkkää spekulointia ilman faktaa, mutta minun silmiini tuo näyttää siltä että Lehterä on yrittänyt itsepintaisesti ajaa pelaajamateriaalia ottamaan niitä kehitysaskelia joita he eivät selkeästi ole olleet valmiita ottamaan.

Puolustuksessa on liikaa pelaajia jotka joutuvat illasta toiseen pinnistelemään oman tasonsa ylärajoilla tiedostaen että onnistumisia on vain pakko tulla. Silloin kun paine alkaa kasautumaan liikaa, tulee virheitä joka johtaa siihen että ei enää uskalleta mennä virheiden pelossa tietyn rajan yli. Tämä teoria menisi 1:1 sen kanssa, että Jussi Markkanen puhuu Lehterän kovasta vaatimustasosta. Vaatimustaso on aivan varmasti ollut korkealla, mutta se on rikkonut pelaajien itseluottamuksen ja nyt olemme umpikujassa. Lehterä on puhunut paljon siitä että tuska ja henkinen lukko on kova ja näyttää valitettavasti siltä, että Lehterältä ei vain löydy keinoja enää avata sitä. Siitä Lehterä on minun mielestä yksin vastuussa.

Edelleen kuitenkin korostan, että kaikki virheet ovat lähteneet ylhäältä ja Lehteräkin niitä on varmasti tehnyt, mutta yhtä syyllistä tähän soppaan ei löydetä.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
On perusteluja. Jokainen näistä pelaajista kehittyi SaiPassa ja pelaa nyt isommissa ympyröissä vastuullisissa rooleissa. Mitä muita perusteluita tarvitset?
Olet siis sitä mieltä, että nämä pelaajat kehittyivät juuri nimenomaan Lehterän alaisuudessa paremmiksi pelaajiksi. Tämän toisteleminen ei todista vielä mitään, joten onko sinulla jotain perusteluja sille, että kehitystä todella tapahtui juuri täällä Lappeenrannassa Lehterän alaisuudessa? En minä sitä sano, etteikö joku noista olisi kehittynytkin, mutta että koko porukka?
 

Barney

Jäsen
Lehterä on saanut operoida todella keskinkertaisella pelaajamateriaalilla, tämän kauden rosteri ei ole edes välttävä.
Tästä olen samaa mieltä. Mielestäni Lehterän alaisuudessa tulos on ollut ihan kohtalaista. Olin ennen kauden alkua sitä mieltä, että tällä pelaajamateriaalilla SaiPan pitää onnistua erittäin hyvin, mikäli he haluavat päästä pudotuspeleihin. Itse en ole Lehterän saavuttamaan tulokseen kovinkaan pettynyt.

Vielä kerran: katsokaa nyt saatana sitä kokoonpanoa, jolla Lehterä yrittää pelejä voittaa.
Tämän voi kääntää myös muotoon: katsokaa nyt saatana sitä pelitapaa, jolla Lehterä yrittää pelejä voittaa. SaiPan peli on näyttänyt huonolta koko Lehterän ajanjakson. SaiPa häviää nyt kolmatta kautta putkeen käytännössä jokaisessa ottelussa maalipaikat. SaiPan puolustusalueen ja keskialueen hyökkäyspelissä ei ole mitään järkeä, minkä takia SaiPan osalta pelin painopiste on jatkuvasti väärässä päädyssä. Uskotko sinä, että nuo asiat parantuvat jotenkin maagisesti ensi kesän aikana? Nähdäänkö ensi kaudella Lehterän johdolla laadukasta jääkiekkoa pelaava SaiPa?

Toki aina voidaan mennä pelaajamateriaalin taakse ja sanoa, että "eurolla saatiin euro" ja tulos oli hyvä. Jos SaiPa on tyytyväinen siihen, että suoritetaan maksimissaan pelaajabudjetin tasolla, niin kyllä siihen kannattajana on oltava pettynyt. Se tarkoittaa sitä, että SaiPan maksimisuoritus on puolivälierissä. Fakta on kuitenkin se, että jos SaiPa haluaa taistella mitaleista, niin sen on pakko ylisuorittaa budjettiinsa nähden. Niin SaiPa teki esimerkiksi Tirkkosen johdolla. Niin HPK tekee Pennasen johdolla. Niin KooKoo tekee Ahokkaan johdolla. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta niin SaiPa ei ole tehnyt Lehterän johdolla. Ainakaan itse en ole havainnut mitään merkkejä siitä, että SaiPa tulisi tekemään niin Lehterän johdolla myöskään ensi kaudella.

Vaikka Lehterä saisi SaiPan kaikkien aikojen laadukkaimman ja kalleimman kokoonpanon käytettäväkseen, niin uskooko kukaan, että Lehterän SaiPa siitä huolimattakaan taistelisi paikasta mitalipeleihin? Tuloksen lisäksi on myös tarkasteltava sitä peliä. Lehterän tulos on ollut ihan kohtalaista, mutta peli on näyttänyt, että Lehterän johdolla SaiPa ei tule ylisuorittamaan. Eihän SaiPan osalta mestaruus, tai edes top-4 sijoitus, ole realistinen tavoite minään kautena, mutta kyllä siihen mielestäni pitäisi kaikin mahdollisin tavoin pyrkiä. SaiPan peli on näyttänyt sen, että jos SaiPa haluaa noista sijoista ensi kaudella taistella, niin penkin takana pitää olla joku toinen kaveri. Jos tyydytään siihen, että ehkä päästään sääleihin, jos pelaajat pelaavat hyvin, niin Lehterä voi jatkaa. Minua se ei ainakaan tyydytä. Minä haluan nähdä ensi kaudella sellaisen SaiPan, joka tekee kaikkensa mestaruuden eteen, vaikka sen mestaruuden todennäköisyys olisikin samaa luokkaa kuin päävoitto Eurojackpotissa.
 

Arsenius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jokipojat
Lehterä kommentit jatkosopimuksesta: "se mikä on tässä ollut haasteena koko aika on se, että liigan pelin on muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana aika paljonkin, se millä tavalla siihen pystytään vastaamaan ni puhutaan pelaajista ja pelitavoista", toistuu myös tässä haastattelussa: "luistelullinen haaste todella kova".
Itse näkisin kyllä että tässä on se isoin asia, pelitavan lisäksi. Mitkä jengit nykyliigassa menestyy, otetaan pienemmän budjetin joukkueista esimerkit: KooKoo, HPK. Näille joukkueilla on selkeästi yksi yhdistävä tekijä mikä on kuultu todella monen suusta. HPK uhrasi käytännössä kauden siihen, että pelaajista tehtiin huippu-urheilijoita. Kaikki pelaajat sitoutui projektiin ja tuloksena oli yllätysmestaruus erinomaisella pelillä läpi kauden. Useat tahot on sanoneet, että tämä oli nimenomaan se juttu millä tuo HPK:n ihme oli edes mahdollista. Tämän kauden KooKoo, on taatusti pelinopeudeltaan, kamppailukovuudeltaan liigan kärkeä. Yksittäisistä pelaajista esimerkkinä tästä muutoksesta: Valtteri Puustinen, ei mahtunut KalPassa joukkueeseen. Löytyy youtubesta: "Valtteri Puustinen kasvoi HPK:ssa huippu-urheilijaksi". Tällä hetkellä liike on aivan eri tasoa mitä ennen tuota muutosta.
Seurana HPK oli todella huonossa hapessa vielä muutama vuosi sitten, tietenkin siellä on oma junnutuotanto on aivan eri tasoa SaiPan kanssa. Pointtina vaan se, että kyllä pienenkin seuran on mahdollista menestyä ainakin yksittäisenä kautena hyvinkin, mutta urheilullisuus nyt ainakin pitää laittaa kuntoon.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olet siis sitä mieltä, että nämä pelaajat kehittyivät juuri nimenomaan Lehterän alaisuudessa paremmiksi pelaajiksi. Tämän toisteleminen ei todista vielä mitään, joten onko sinulla jotain perusteluja sille, että kehitystä todella tapahtui juuri täällä Lappeenrannassa Lehterän alaisuudessa? En minä sitä sano, etteikö joku noista olisi kehittynytkin, mutta että koko porukka?
Kyllä.

Ei arviointia minusta voida tehdä oikein muulla tavalla, kuin analysoimalla mistä pelaajat tulivat SaiPaan, minkälaisen tasonnoston tekivät SaiPa-aikoinaan ja mihin päätyivät Lehterän SaiPasta. Moni listaamistani nimistä ovat isoja vastuunkantajia Suomen parhaissa seuroissa tänä päivänä. Eivät he sitä olleet ennen SaiPaan tuloaan, todella kaukana siitä. SaiPankin peli olisi aika erinäköistä, jos edes osa näistä olisi saatu pidettyä.

Viime kauden jälkeen pahin menetys oli eittämättä Tuohimaa, joka näkyy jokaisessa pelissä. Ei tuolla rosterilla vain voi pärjätä, jos jokaisessa pelissä annetaan 1-2 maalia vastustajalle eteen. Kyllä sekin näkyy pelaajien henkisellä puolella, jos joka peliin lähdetään kahden maalin takamatkalta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noh joo, kyllähän sen päävalmentajan ensisijainen tehtävä on kuitenkin luoda joukkueelle pelitapa, eikä keskittyä jonkin tietyn pelaajan kehittämiseen.

Jos Tertsi on onnistunut joidenkin pelaajien kehittämisessä niin kyllähän sitten se vastaavasti näkyy siinä että aikaa ja energiaa ei ole riittänyt pelitavan luomiseen.

Vai onko muunlaisia havaintoja liityen tuohon SaiPan pelitapaan ?
 

Bacon

Jäsen
Vielä kerran: katsokaa nyt saatana sitä kokoonpanoa, jolla Lehterä yrittää pelejä voittaa.
Eikö tämä siinä mielessä ole vähän ironista, että Lehterä tuota joukkuetta on suurelta osin ollut rakentamassa? Kukaan tuskin pakotti viime keväänä tekemään jatkopahvia Kojon ja Sneckin kanssa sekä hankkimaan Riikolaa tänne tai korvaamaan Maalahtea Seppälällä.

Ja miksi kauteen lähdettiin kakkossentterinä, siis toisen tulosyksikön sentterinä Micke Saari, jolla ei ole mitään näyttöjä pisteiden teosta?

Lehterällä oli viime kaudella kova kokoonpano, jolla pystyi pelejä voittamaan. Silti SaiPa pelasi surkeaa kiekkoa ja alla olevassa linkissä siitä faktaa. Hankala tuota on kenenkään muunkaan piikkiin laittaa kuin valmentajan.

SaiPan kausi on tienhaarassa - Horisontissa siintää menestys tai kurimus
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö tämä siinä mielessä ole vähän ironista, että Lehterä tuota joukkuetta on suurelta osin ollut rakentamassa? Kukaan tuskin pakotti viime keväänä tekemään jatkopahvia Kojon ja Sneckin kanssa sekä hankkimaan Riikolaa tänne tai korvaamaan Maalahtea Seppälällä.

Ja miksi kauteen lähdettiin kakkossentterinä, siis toisen tulosyksikön sentterinä Micke Saari, jolla ei ole mitään näyttöjä pisteiden teosta?

Lehterällä oli viime kaudella kova kokoonpano, jolla pystyi pelejä voittamaan. Silti SaiPa pelasi surkeaa kiekkoa ja alla olevassa linkissä siitä faktaa. Hankala tuota on kenenkään muunkaan piikkiin laittaa kuin valmentajan.

SaiPan kausi on tienhaarassa - Horisontissa siintää menestys tai kurimus
Veikkaan, ettei Lehterä ole joukkueen rakentamisesta ollut päävastuussa. En tiedä varmaksi, mutta käsittääkseni tämä ei ole päävalmentajan ensisijainen tehtävä. Rajoitteet käytettävästä rahasta tulee hallitukselta, omistajilta ja toimitusjohtajalta, joiden asettamissa mahdollisuuksissa Tuomenoksa yhteistyössä Lehterän ja Markkasen kanssa on joukkueen koonnut. Voi olla, että Lehteräkin on linjannut, että hyökkäyksen pariin yksittäiseen pelaajaan täytyy käyttää tavallista suurempi osa pelaajabudjetista ja se valinta ei ole osoittautunut ainakaan oikeaksi.

Tuosta voi olla monta mieltä, oliko viime kaudella käytettävissä kova rosteri. Kauden alun asetelmat huomioiden puolustuksessa oli tuolloinkin lähtökohtaisesti yksi kova pelaaja (Denisov), jonka kausi oli lopulta pelkkää mahaliukua. En luonnehtisi viime kauden joukkuetta kovaksi.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Kyllä.

Ei arviointia minusta voida tehdä oikein muulla tavalla, kuin analysoimalla mistä pelaajat tulivat SaiPaan, minkälaisen tasonnoston tekivät SaiPa-aikoinaan ja mihin päätyivät Lehterän SaiPasta. Moni listaamistani nimistä ovat isoja vastuunkantajia Suomen parhaissa seuroissa tänä päivänä. Eivät he sitä olleet ennen SaiPaan tuloaan, todella kaukana siitä. SaiPankin peli olisi aika erinäköistä, jos edes osa näistä olisi saatu pidettyä.

Viime kauden jälkeen pahin menetys oli eittämättä Tuohimaa, joka näkyy jokaisessa pelissä. Ei tuolla rosterilla vain voi pärjätä, jos jokaisessa pelissä annetaan 1-2 maalia vastustajalle eteen. Kyllä sekin näkyy pelaajien henkisellä puolella, jos joka peliin lähdetään kahden maalin takamatkalta.
Vastuunkantajaksi voisi teoriassa kasvaa, vaikka päävalmentajana toimisi tyhjä perunasäkki. On vähintäänkin kyseenalaista laittaa täysin valmennuksen ansioksi se, että lupaava pelaaja pelaa ensimmäistä kertaa jossain liigassa hyvällä peliajalla ja onnistuu. Ajan tällä nyt siis takaa sitä ajatusta, että on minusta täysin selvää, että pelaaja saa annetun roolin myötä automaattisesti tehopisteitä yms yms riippumatta valmennuksesta. Tämä vaikuttaa aina vain todennäköisemmältä tapahtumien kululta Lehterän SaiPassa monien suhteellisen onnistuneiden suoritusten kohdalla, varsinkin kun tätä nykyistä touhuilua katselee.

Kunyk, Oksanen ja Nikko kehittyivät silti kiistämättä toissa kaudelta viime kaudelle, kun taas ”huimia kehitysaskeleita” mielestäsi ottaneet Nättinen ja Tanus taantuivat radikaalisti. Loput luettelemistasi pelaajista joko pelasivat vain yhden kauden tai eivät millään mittarilla erityisesti kehittyneet, ja näiden lisäksi on vielä kourallinen erilaisia paikallaan polkijoita vuosien varrelta. Huomioon voi ottaa myös sen, että viime kauden rosterin vahvuuden olisi itsessään pitänyt kohottaa pelaajia uudelle tasolle, mutta jäätiin korkeintaan plusmiinus nollaan.

Vaikeahan näitä on silti täysin pitävästi todistaa suuntaan tai toiseen.
 

ahal

Jäsen
Moni pelaaja on ottanut urallaan huimia kehitysaskelia Lehterän alaisuudessa (Maalahti, Tuohimaa, Nättinen, Tanus, AOksanen, Vaakanainen, Kunyk, Morley, Kichton, etc.). Ketään näistä ei ole saatu pidettyä.

Mihin perustuu väitteet, että esim. Morley ja Kunyk lähtivät muualle valmentajan takia? Näin on tapahtunut maailmansivu, että pelaajat lähtevät paremman palkan ja menestysmahdollisuuksien perässä helvettiin SaiPasta. Ja näin tulee tapahtumaan niin kauan, kuin pelaajille ei makseta liigatason liksaa. Vaakanainen halusi tulla SaiPaan, koska Lehterä. Samoin Ahti Oksanen. Kyllä se jotain kertoo, vaikka täällä kuinka mesotaan.

Katsotaanpa hieman tarkemmin em. hemmoja:

Maalahti, otti stepin kakkosparista ykköseen TL:n aikana, sai paljon peliaikaa, Ilveksessä 2-3 parin luutija
Tuohimaa, Valtonen koutsasi, sai paljon vastuuta ja kehittyi pelaamalla, TL:n osuus pieni
Nättinen, suonenveto TL:n ekalla kaudella, sen jälkeen hiljaisempaa, mikä meni tokalla kaudella pieleen?
Tanus, SaPKossa kingi, SaiPassa ekalla hyvä, sitten hiljaisempaa, pikkuveli Kristian ajaa ohi, sama ? kuin Topilla?
AOksanen, hyvä jo jenkeissä alasarjoissa, jatkoi tasaista menoa SaiPassa, narreissa työmiesosastoa
Vaakanainen, pelasi JYPissä ja SaiPassa molemmissa reilut 40 ottelua, SaiPassa himpun enemmän tehoja
Kunyk, jenkkien ala- ja yliopistosarjoissa keskimäärin 30-40 pisteen tehot, Tanskassa 29, SaiPassa 30 ja 37, HPK:ssa jo 34 p (37 ott.), potentiaalia jäi vielä piiloon
Morley, jenkkien yliopistosarjassa (NCAA) 30-40 pisteen mies, AHL:ssa paras kausi 17, Medvescak Zagreb (EBEL) 63, SaiPa 41 ja Tappara 25 p (21 ott.), SaiPan paras viime kaudella, mutta kaikkea potentiaalia ei TL saanut ulos
Kichton, veti WHL:ssä jopa 85 p kauden, AHL:ssä 48 p kauden ja SaiPassa 23 p setin, nyt Vienna Capitalsissa (EBEL) 28 p (33 ott.)

Voihan sitä toripuheissa sanoa, ilman faktatietoja, että kaverit kehittyivät, mutta tilastoilla se kuitenkin enimmäkseen mitataan. Nekin kaverit, jotka vetelevät lähes kiikareilla pisteiden valossa, mutta teholuku saattaa olla + 20 tms. Toki melkein joka joukkueessa pelaa yleensä muutamia pyyteettömiä työnsankareita, joiden merkitys on numeroita suuremmpi (esim. Lasse Kukkonen, Arto Laatikainen, Mika Pyörälä, Ville Koho vähän nuorempana jne.).

Lehterä on saattanut tuoda uutta potkua muutamiin ennestään tuntemiinsa junnuihin myös SaiPassa, mutta nyt näyttää, että heidän varaansa joukkue ei voi menestystä laskea. Ainakaan tällä kaudella ei yksikään ole noussut uudelle tasolle, mitä olisi ehdottomasti tarvittu ja seurajohtokin odotti. Onko syy junnuissa vai seurassa / valmentajassa?

Viime kauden ulkkarit olivat jo ennestään hyviä, ei heitä voi arvoiksi sanoa. Se miksi kaikki lähtivät, johtuu sekä rahasta että valmennuksesta. Viime keväänä monen mitta näytti olleen täynnä eikä joukkue ollut enää yhtenäinen. Sen näki vaikkapa Telian ruudusta.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
On perusteluja. Jokainen näistä pelaajista kehittyi SaiPassa ja pelaa nyt isommissa ympyröissä vastuullisissa rooleissa. Mitä muita perusteluita tarvitset?

Nyt puhut Rico ainakin osittain paskaa. Joo on siellä joku välillä kehittynyt, mutta esim. tällä kaudella ei juuri kukaan. Ja kuten tossa moni sanoo, niin pelitavasta ei ole tietoakaan, vaikka Lehterä on ollut puikoissa 2,5v. Eihän tää tän kauden rosteri päätä huimaa, mut on siellä moni jengi liikkeellä ihan samantasoisella porukalla ja silti peli sentään näyttää jääkiekolta, toisin kuin SaiPan ripulipaska.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Jukurien ex-koutsi sen tuossa jutussa sanookin:

”– Sen verran olen ollut bisneksessä mukana, että kyllä sen osasi aavistaa. Loppupeleissä tuloshan ei ollut missään nimessä hyvä, vaikka pelattiin ihan hyviä pelejä, mutta jos ei pysty voittamaan, on selvää, että jotain pitää kokeilla. Eivät potkut missään nimessä yllätyksenä tulleet, Kangasalusta kommentoi Ilta-Sanomille.”
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllähän tuo viime kausi tais olla rosterin puolesta paikka tehdä tulosta. Ainakin otollisempi kuin monella muulla.

Ja joka tapauksessa, altavastaajien/haastajien/pienemmän budjettien jengeillä valmennus/taustat/pelitapa korostuu entisestään. Ässät 2013, HPK 2019, Leijonat 2019. Jostain niitä aseita ja kilpailuetua raavittava isompia vastaan. Ei sillä aina päätyyn asti mennä, mutta annetaan itselle edes mahdollisuus. Heikompi materia+epäehyt pelillinen viitekehys harvemmin isompia kaataa.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo viime kausi tais olla rosterin puolesta paikka tehdä tulosta. Ainakin otollisempi kuin monella muulla.

Ja joka tapauksessa, altavastaajien/haastajien/pienemmän budjettien jengeillä valmennus/taustat/pelitapa korostuu entisestään. Ässät 2013, HPK 2019, Leijonat 2019. Jostain niitä aseita ja kilpailuetua raavittava isompia vastaan. Ei sillä aina päätyyn asti mennä, mutta annetaan itselle edes mahdollisuus. Heikompi materia+epäehyt pelillinen viitekehys harvemmin isompia kaataa.
Terohan on muutamaan otteeseen joko vihjannut tai puhunut suoraan pelaajamateriaalista. Jos leikitään ajatusleikkiä, että Tertsi olisi vaikkapa Hifkin koutsi, niin olisiko tuolla porukalla sijoitus parempi vai huonompi kuin Jarno Pikkaraisen kera. Sitä on mahdotonta sanoa, eikä tule saumaa spekuloida tuollaisella idealla jos Tesmondo ei pääse tuollaisen huippuporukan vetäjäksi. Jos joskus pääsee niin sitten ei paljon parane puhua materiaalin puutteista. Mielestäni Antti Pennanen ja vaikkapa Karri Kivi eivät ole vedonneet materiaalin puutteisiin tai loukkaantumisiin. Tai sitten Kivi on voinut sanoa, että vittu nyt niitä vahvistuksia pöytään ja sassiin.
 
Silloin, kun Tero ei vielä ollut päässyt vaikuttamaan pelaajahankintoihin niin jonkinlaisella pelitavalla piti kuitenkin pelata. Jatkoajan ajatuksia Lehterän avauskaudesta. Kausihan lähti liikkeelle tuplatappioilla KooKoolle 1-7 (kotona) ja heti seuraavana päivänä Kouvolassa tuli turpiin 4-2.

 

Spin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Silloin, kun Tero ei vielä ollut päässyt vaikuttamaan pelaajahankintoihin niin jonkinlaisella pelitavalla piti kuitenkin pelata. Jatkoajan ajatuksia Lehterän avauskaudesta. Kausihan lähti liikkeelle tuplatappioilla KooKoolle 1-7 (kotona) ja heti seuraavana päivänä Kouvolassa tuli turpiin 4-2.

Eikös tuolla kyseisellä kaudella tullut toimiston puolelta käsky että pelitavan on muututtava kun alku oli niin kauhea. Vai muistanko väärin.
 

Tsepteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ilves
"en tarkoita sitä, että hän olisi ollut huono, mutta kyllähän nyt ilmapiirikin on ihan erilainen."

Näin Rinteen Peksi sanoi kun valmentaja vaihtui!

ja sitten vielä näin...

"Nyt aistii, että kaikki haluavat tehdä vaikutuksen uuteen koutsiin, ja tunnelma on paljon vapautuneempi kopissa. Kun ei ole mitään historiaa tämän valmentajan kanssa, niin jokainen haluaa näyttää. Kaikki ovat positiivisia ja joukkueessa on hyvä fiilis."
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä mistä tuo vaikutelma tulee, mutta Lehterällä on ikävä tapa työntää epäsuorasti pelaajia bussin alle pressissä. Vaikka ei sanokaan nimiä niin joka kerta väläyttää, että kaikkien panosta tarvitaan ja kaikki ei nyt anna kaikkea.

Pelaaminen on hyvin sekavaa ja tuntuu, että pelitavan selkänoja ei ole riittävän vahva. Pelaajat haahuilevat missä sattuu ja luulisi, että tämän suunnitelman puute on kyllä valmennuksen vastuulla eikä pelaajien.
 

Ferris

Jäsen
Nyt oli mielenkiintoinen artikkeli Kaukorannan tekemästä kotikutoisesta tutkimuksesta valmentajapotkujen suhteen. Ei varmaan täytä ns. virallisen tutkimuksen speksejä, mutta jotenkin tuttuja asioita sieltä nousee esiin.

Tuoreimmat potkut viimeinen pisara – Ässissä mestaruuden voittanut Pasi Kaukoranta julkaisi tutkimuksensa valmentajien irtisanomisista: "Siitä voi tulla erittäin iso ongelma jo viikossa"

Kaukoranta kertoo, että keskusteluissa potkittujen valmentajien kanssa nousi esiin kymmenen yhteistä tekijää, jotka ovat vaikuttaneet valmentajien potkuihin. Tärkeimmäksi tekijäksi nousi vuorovaikutus pelaajien ja valmentajien välillä.
– Jos vuorovaikutus ja henkinen valmennus ovat kunnossa, se on 50 prosenttia kokonaisuudesta. Sitä ei aina tiedosteta, kun puhutaan vain siitä, onko riittävän hyviä pelaajia, Kaukoranta sanoo.
– Jos hävitään, koska joukkueella on huonommat pelaajat tai fysiikkavalmentaja ei ole hoitanut hommiaan ja joukkue ei ole kunnossa, se on eri asia. Mutta on tärkeää, että ei hävittäisi, koska valmentaja on munannut vuorovaikutusasioiden kanssa.

Keskeisimmäksi tekijäksi Kaukoranta nostaa valmentajan ja kapteeniston keskusteluyhteyden toimimisen.
– Kapteenisto on ykkösjuttu. Ei valmentaja ole pukukopissa koko aikaa. Valmentajat eivät tiedä, mitä tapahtuu ja huomaa kaikkia asioita. Jos kapteenisto ei tule heti viestittämään ongelmista kopissa, siitä voi tulla erittäin iso ongelma jo viikossa tai kahdessa.

Jotenkin tutun kuuloisia asioita Lehterän aikakaudelta vai mitä? Itse myöntänyt viime kauden päätteeksi vuorovaikutusasioiden mättämisen ja kapteenin vaihto täksi kaudeksi puhuu kyllä sen puolesta ettei yhteistyö kapteeni(sto)n kanssa ole toiminut toivotusti.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Ja jos juttu pelaajiston esittämästä toiveesta Markkaselle Lehterän jatkamista vastaan pitää paikkansa, niin se vahvistaisi ylläolevan myös Lehterästä. Minulle on jäänyt vaikutelma viime kaudelta, että Tertsi elää jossain kuplassa ja touhuaa ylimielisesti omiaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Spin

Spin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Tänne Lappeenrantaan pitäisi kyllä saada sellainen valmentaja mikä valmentaisi koko seuraa tyyliä Karri Kivi. Kovalla uholla Tertsi tuli että auttaa joka osa-alueella SaiPaa mutta heikoksi on jäänyt. Suuret on puheet mutta tällä hetkellä pienet teot. Kyllä sen näkee kilometrien päähän että joukkue ei paljon valmentajalle pelaa tällä hetkellä. Veikkaan että SaiPan vetovoima on tällä hetkellä täysi nolla pelaajamarkkinoilla. Kuka tänne haluaisi tulla pelaamaan tälläistä kiekkoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös