Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kirjoitin World Cupin aikaan tänne kyseenalaistaen valmennusta. Silloin tuota väheksyttiin, jopa sivuutettiin täysin, koska nuoret pelaajat, syksy ym.

No nyt yksi murskatappio lisää ja aletaan jo herätä. Marjamäki ei saa sytytettyä joukkuetta eikä pelitapakaan toimi, syistä tai toisista. Tuo oli nähtävissä jo silloin syksyllä, ei Suomen tasoinen joukkue voi muuten niin kehnosti pelata. Vertailuksi vaikka Aravirta ja Nagano.

En kenkisi Marjamäkeä, en näe syytä. Jos jätkät ei toteuta pelisapluunaa niin se ei ole Marjamäen vika.
Kova paikkahan tuo olisi nyt antaa potkut, tottakai katsotaan ensin ainakin yhdet mömmömmöt.
Mutta kyseessä on nimenomaan valmennuksen vika vai hittojako ne siellä penkin takana sitten on?
 
Viimeksi muokattu:
Trump vihjasi, että Ruotsissa olisi tapahtunut terrori-isku. - yle Uutiset

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistään asiaa tarkistamatta uskallan kyllä väittää että Suomi on viimeisen 20 vuoden aikana voittanut enemmän puolivälieriä kuin hävinnyt.
Kyllä vain, jäi mainitsematta se että siis Leijona päävalmentajien ensimmäisissä MM-kisoissa ollaan tiputtu 2000-luvulla melkein aina niissä puolivälierissä ulos. Tuo ns. minimisaavutus ei siis Lateltakaan tulevissa kisoissa ihan hirveitä vaadi.
 
''Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. Kaudet eivät ole vesisänkyjä.''

- Nemo

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta tosin epätyypillisen paljon on tullut paikkoja myös vastustajille ja Suomen peli on myös näiden valmentajien alaisuudessa ollut epätyypillisen ailahtelevaa: välillä menee ihan hyvin, mutta sitten seuraavassa hetkessä ollaankin menty ihan sekaisin. Myös on ollut suuria vaikeuksia erityisen pelinopeiden ja aggressiivisten vastustajien välillä: ei olla hallittu kiekkoa omassa päässä vaan menetetty se aikailuihin ja huonoihin ratkaisuihin. Suomen peliä on perinteisesti leimannut kurinalaisuus, tasaisuus ja puolustuspelin timanttinen yhtenäisyys. Esim. Marjamäen Suomesta ei yksinkertaisesti näin vain voi sanoa - pakka on hetkittäin mennyt sekaisin ihan säännöllisesti lähes pelissä kuin pelissä.
Tämä näkemys on kyllä helppo allekirjoittaa ihan kokonaisuudessaan, sen verran on samat asiat pistäneet silmään.

Ja kun noinkin isoja puutteita (kuten pelinopeus) havaitsee pelissä, sitä luonnollisesti alkaa pähkailemään että mistä moinen johtuu? Ei kait Suomessa nyt niin heikkotasoista esim. luisteluvalmennus ole muuhun maailmaan verrattuna, että ne muut siitä syystä noinkin paljon rivakammin sitä luistinta näyttävät liikuttavan. Luulisi jo tuolla tasolla kaikkien osaavan sen verran luistella, että se pelinopeus tulee ennenkaikkea valmennuksen määräämästä pelitavasta. Joka tapauksessa noin paljon ei voi pelinopeudessa jäädä muiden jälkeen, silloin tulee noutaja.

Ja mitä tuohon yhtenäisyyteen tulee, niin se ennenkaikkea tuntuu olevan paha ongelma Leijonissa tällä hetkellä. Se näkyi kyllä U20-joukkueessa vuosi sitten ja suorastaan loisti kilometrien päähän josta syystä yhtäkkiä tuntui että koko kansakunta olisi yhdistynyt tuon joukkueen taakse. Olihan se koskettavaa kokea.

Kontrasti viimeisimpään U20-joukkueeseen ei olisi voinut olla suurempi. Kukaan ei tuntunut puhuvan "kaveria ei jätetä"-retoriikalla tuossa joukkueessa, eikä näyttänyt sillä mentaliteetilla toimivan myöskään kentallä. Ja tuloshan oli sitten jo surullisenkuuluisa. Tuomo Ruutukin näki kyseisen seikan ratkaisevana tekijänä MM 2011 kullan voittamisessa, että jokaikisessä tilanteessa pystyi luottamaan siihen että kaveri on tukena, loppuun asti tuossa kultajoukkueessa.

Eikä sitä tappamisen meininkiä näkynyt myöskään World Cupissa, eikä tähän mennessä vielä yhdessäkään Marjamäen Leijona-ottelussa. Siellä näyttäisi aina olevan ainoastaan nippu yksilöitä, ei koskaan joukkue. Se näkyy jo televisioruudunkin välityksellä koteihin asti.

Toisaalta koko kansakunta vaikuttaisi tällä hetkellä olevan samalla lailla sekaisin, veli on kääntynyt veljeä vastaan, mutta ei siitä sen enempää, se liittyy jo päivänpolitiikkaan ja sen vatvominen on taas loputon suo. Toivon vaan, että näissä jääkiekkohommissa voitaisiin unohtaa politikointi ja keskittyä vaan siihen peliin. Mikä kyllä edellyttää yhteen hiileen puhaltamista, joukkuelaji kun kyseessä on ja haastavaahan se on jos vieruskaveriasi vihaat.

En kyllä haluaisi ajatella niinkään, että sen joukkueen sytyttämiseen tarvittaisiin aina se "Raivo Summanen" pistämään eriskummallista showta pystyyn pukukopissa, mutta kyllä jääkiekossa tarvitaan sellaista poikkeuksellista tunnetasoa, jonka luomiseen on hieman vaikea kuvitella pelkän pleikan pelaamisen ja instagramin päivittämisen riittävän. Mutta hyvää tulostahan tuo Erkkakin ja Ara sai aikaan, vaikka ulospäin ainakin melko viilipytyiltä vaikuttivatkin. Heistä huokui kuitenkin jonkinlainen karisma, mikä Marjamäestä tuntuu puuttuvan.

Marjamäen Leijonista on lähinnä huokunut sellainen 80-lukulainen vintage-meininki, mikä ei tässä tapauksessa ole mikään kohteliaisuus. Tullut ikävästi mieleen Pentti Matikaisen äärimmäisen stressaantuneen näköinen naama verestävine silmineen, paksuine silmäpusseineen, viiksienvärinöineen ja purkanjauhamisineen kun kiekko ei vain löytänyt tietään pussiin hänenkään valtakaudellaan Leijonissa. Nitron ja Rennien tuoksu tuntui tuolloin kotona asti tv-ruudunkin läpi. Kaikki kunnia kuitenkin vatsahaavan äärirajoille asti itsensä likoon laittaneelle Matikaiselle, jolle kiitos kuitenkin lopulta seisoi.

Muistetaan myös, että MM-kisat eivät ole mikään lyhyt turnaus tai lyhyt projekti. Leiritys MM-kisoihin kestää sen kuusi viikkoa suunnilleen ja tämän lisäksi MM-kisojen alkulohko on kahden viikon rutistus. EHT:lla katsellaan pelaajia, pelitavan osalta suuntaa antaa leirityksellä käydyt ottelut. Jukka Jalosen meidän peliäkin sanottiin aluksi turhan haastavaksi oppia turnauksia pelatessa.

En ole huolissani. Mikäli Suomi saa muutaman täsmävahvistuksen kevään MM-kisoihin, uskon täysin Suomen mahdollisuuksiin.
Nimenomaan näin. Joskus tuntuu erinäisiä kommentteja lukiessa että tämä asia unohdetaan täysin, että vähintään taustajoukot tekevät maajoukkueen eteen töitä ympäri vuoden, eikä se todellakaan ole niin hätäinen "mennääs pojat nyt vähän pelaamaan ja katellaan miten käy"-projekti.

Tottakai muuttuvia ja epävarmoja tekijöitä on paljon, ihan sinne kalkkiviivoille asti kun vielä arvotaan että millä porukalla lopulta tässä mennään, mutta silti. Ei siellä nyt ihan aakkosia aleta turnauksen aluksi opettelemaan. Kyllä maalintekijän pitää saada kiekko börsaan myös MM-skaboissa kun paikka on auki, eikä yrittää pommittaa kaukalon laitaa paskaksi.

Noiden täsmävahvistuksien kohdalla oleellista on tietenkin se, miten niistä saadaan puristettua se lisäarvo irti. Pelkkä nimi selässä ei vielä tuo mitään pöytään. Esimerkkejä kyllä riittää, etenkin Venäjän kohdalla, että välttämättä noista nimimiehistä ei saada yksinkertaisesti mitään merkittävää lisäarvoa MM-turnauksessa.

Vieläkin mietityttää, että miten ei muka Laineesta saatu tuon enempää irti World Cupissa. Siitä se nyt ei ainakaan jäänyt kiinni, ettei kaveri olisi ollut valmis noihin geimeihin, NHL:ssähän homma lähti heti välittömästi lentoon suoraan tuon turnauksen jälkeen.

Kuinka paljon se johtui juuri Marjamäestä, jäänee arvoitukseksi. Eikö tullut tarpeeksi selkeää käskyä laittaa kiekkoa Laineelle aina ja jokaisessa tilanteessa, sillä aivan liian usein tuntui Pate olevan pyssy viritettynä tappoiskuun valmiina hyvässä paikassa, mutta sitä kiekkoa ei koskaan sieltä tullut tai tuli jotenkin todella paskasti laitettuna. Siellä Vataset ja Ristolaiset vetelivät mieluummin itse polvareihin ja plekseihin sitten. Eikö Marjamäki nähnyt Laineen erinomaisuutta ja ainutlaatuisuutta sitten vielä tuolloin jotta olisi voinut selkeyttää ohjeitaan?

Uskon edelleen että pelkästään tuon pienen asian korjaamisella, eli sillä että Laineelle olisi annettu syöttöjä hanakammin, olisi voitettu ainakin yksi ottelu tuolla WC:ssä. Tottakai puhdasta jossittelua ja spekulointia ja jälkiviisautta ja siten hyödytöntä, mutta ihan sama pyöri mielessä koko ajan jo noita matseja katsellessa. Että mitä ihmettä siellä oikein päässä liikkuu?
 
"Jääkiekko on tunnepeli" - Veli-Matti Savinainen

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
@Kimmo Stasi Laine / Marjamäki -keissistä en ole kanssasi täysin samaa mieltä - kyllä Marjamäki Paten ainutlaatuisuuden näki ja häntä yritettiin käyttää, ei ehkä kuitenkaan riittävästi. En tätä kyllä laittaisi silti Marjamäen syyksi.

Muuten: bravo. Hyvä teksti ja hyviä pointteja.

Potkut ennen kuin ensimmäiset kisat ovat ohi, olisi täydellistä tunarointia. @Mängimies'n kanssa samoilla linjoilla. Monesti nämä projektit ovat lähteneet hitaasti. Odotellaan nyt, kun kisoihin saadaan todennäköisesti iskikykyinen rosteri.
 
Jatkoaikavedot 2017-2018: @HOOLIGAN_ (Tappara finaaliin), @Abdel (viisikkovedot x 4), @Kirjoittelija (Haapala väh. 15 ottelua NHL:ssä), @Kalikankosto (Otto Koivula väh. 36 pistettä), @Bobby (Mikko Lehtonen, väh. 32,5 pistettä) ja viiden hengen viisikkoveto.
Vieläkin mietityttää, että miten ei muka Laineesta saatu tuon enempää irti World Cupissa. Siitä se nyt ei ainakaan jäänyt kiinni, ettei kaveri olisi ollut valmis noihin geimeihin, NHL:ssähän homma lähti heti välittömästi lentoon suoraan tuon turnauksen jälkeen.
Minua ihmetytti se, että missään vaiheessa ei edes yritetty istuttaa Granlundia ja Lainetta samaan ketjuun. Jo minun kaltainen maalliko näkee ihan selvästi sen, että nämä pelajaat tukevat hyvin toisiaan täydennettynä jollain puolustavalla sentterillä tyyliin Mikko Koivu. Granlund on mestari antamaan laadukkaita syöttöjä, joista Laine pistää sisään. Sen sijaan Laine meni hukkaan jossain Barkovin kentässä, joka oli ihan täysin yössä. Laine on sellainen pelaaja varsinkin nyt tässä iässä, että hän tarvitsee tietynlaisia pelaajia ympärilleen, jotta hänestä saadaan maksmaalinen potentiaali irti. Tällainen pelaaja juuri Granlund on. YV:llä puolestaan ei edes yritetty pedata Laineelle, vaan Vataset ja kumpp. vetelivät rannareilla minne sattuu. Siellä olisi pitänyt olla Granlund jakelemassa niitä syöttöjä ja rakentamassa peliä.Kuinka paljon se johtui juuri Marjamäestä, jäänee arvoitukseksi. Eikö tullut tarpeeksi selkeää käskyä laittaa kiekkoa Laineelle aina ja jokaisessa tilanteessa, sillä aivan liian usein tuntui Pate olevan pyssy viritettynä tappoiskuun valmiina hyvässä paikassa, mutta sitä kiekkoa ei koskaan sieltä tullut tai tuli jotenkin todella paskasti laitettuna. Siellä Vataset ja Ristolaiset vetelivät mieluummin itse polvareihin ja plekseihin sitten. Eikö Marjamäki nähnyt Laineen erinomaisuutta ja ainutlaatuisuutta sitten vielä tuolloin jotta olisi voinut selkeyttää ohjeitaan?

Uskon edelleen että pelkästään tuon pienen asian korjaamisella, eli sillä että Laineelle olisi annettu syöttöjä hanakammin, olisi voitettu ainakin yksi ottelu tuolla WC:ssä. Tottakai puhdasta jossittelua ja spekulointia ja jälkiviisautta ja siten hyödytöntä, mutta ihan sama pyöri mielessä koko ajan jo noita matseja katsellessa. Että mitä ihmettä siellä oikein päässä liikkuu?
Sitä minäkin vähän ihmettelen, mitä sieniä siellä jääkiekkoliitossa vedetään? Ylipäätänsä Marjamäen palkkaaminen päävalmentajaksi on mielestäni hieman kyseenalaista puhumattakaan siitä, että hänet palkattiin suoraan tuonne World Cupiin? NHL maailmaan? Nuori, kokematon ilman kansainvälistä näyttöä, tunnetaan eurooppalaistyylisen jääkiekon kannattajana, palkataan suoraan World Cuppiin NHL maailmaan. MM-kisoissa puhuttiin Jalosen leijonista kuinka pelityyli oli pystysuunnan jääkiekkoa - jääkiekkoa jota NHL:ssä pienessä kaukalossa pelataan - toimi MM-kisoissa erittäin hyvin. Tämä sapluuna rikottiin ja otettiin tilalle tämä nuori ja kokematon eurooppalaisen tyylin valmentaja tähän NHL turnaukseen.

Sitten tämä Rautakorpi. Itse en ole näistä kuvioista niin selvillä, mutta kuulemma mies oli aikaisemminkin valmentanut junnuja ja huonolla menestyksellä. Itse en niin hyvin tunne valmentajaa, mutta jotenkin vain tuntuu, että tämä mies ei vain jotenkin sovi junnuvalmentajaksi. mutta ei...samaa äiijaä työnnetään uudelleen junnuvalmentajaksi...ja vielä huonommalla lopputuloksella.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Minua ihmetytti se, että missään vaiheessa ei edes yritetty istuttaa Granlundia ja Lainetta samaan ketjuun. Jo minun kaltainen maalliko näkee ihan selvästi sen, että nämä pelajaat tukevat hyvin toisiaan täydennettynä jollain puolustavalla sentterillä tyyliin Mikko Koivu.
Tämä johtui ihan siitä, että Koivun ketju pelasi jokaisessa pelissä vaikeimmat minuutit, kun taas Barkovin ketju aloitti useammin vastustajan alueelta. Ei olisi ollut mitään järkeä laittaa Lainetta pelaamaan ketjuun, joka aloittaa enemmän omista kuin vastustajan alueelta.

YV:llä puolestaan ei edes yritetty pedata Laineelle, vaan Vataset ja kumpp. vetelivät rannareilla minne sattuu.
Täytyy kuitenkin muistaa, että Laine laukoi Suomen pelaajista eniten turnauksessa. Vatanen laukoi turnauksessa ainoastaan neljä kertaa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noi Suomen pakit oli tänäänkin niin kädettömiä, että huh huh. Yksikään ei osaa avata peliä hyökkääjille, aivan kaameaa paskaa toi avauspeli. Lehtonen heittää polven korkuisia syöttöjä 2m ohi hyökkääjän lavasta. Yhtään näistä ei saa tulla mm-kisoihin mukaan.

Erkinjuntti, Savinainen ja Haapala varauksin oli ok.
 

ijuka

Jäsen
Täytyy kuitenkin muistaa, että Laine laukoi Suomen pelaajista eniten turnauksessa. Vatanen laukoi turnauksessa ainoastaan neljä kertaa.
Vatanen laukoi ainoastaan 4 kertaa maalia kohden, tarkoittanet.

Vatanen laukoi yhteensä 20 kertaa. 4 maalia kohden, 6 ohi maalin ja 10 vastustajia kantapäille. Sitähän tässä kritisoitiin että Vatanen laukoi mieluummin säärisuojiin kuin syötti Laineelle avopaikkaaan.

Vertailun vuoksi, Laine laukoi yhteensä 19 kertaa joista kuitenkin 10 löysi tiensä maalia kohden(5 blokattua, 4 ohi).


Tämä oli ongelma leijonilla ja se on ollut ongelma Jetsillä että pakki mieluummin laukoo itse vaikka edessä on 3 heppua blokkaamassa ja jokainen sekä heidän mummonsa näkee että pakki on laukomassa, vaikka Laine olisi vieressä ja omaisi puhtaan laukaisulinjan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Iltalehdessä Lauri Marjamäki kommentoi seuraavaa: "Nyt tiedämme, ketkä voisivat olla MM-kisaehdokkaita"

Toivottavasti niihin ehdokkaisiin ei kuuluisi ainakaan samainen Marjamäki, joka eilen kommentoi samaisessa aviisissa 1-7 -murskatappiota seuraavasti: "En näe sitä huonona pelinä"

Jos ei 1-7 -turpasaunaa näe huonona pelinä, on aika jättää eropaperit ja siirtyä muihin hommiin. Ja kun Marjamäen valmentamien vierasmaaotteluiden saldo on 0-9 eli ei yhtään voittoa, niin turha sitä on Pariisiin asti lähettää ketään pelaajaa nöyryytettäväksi samalla kun valmentaja selittelee medialle, miten päin persettä mennyt peli oli kuitenkin lopulta niin tasokas.

Tai aika samahan se on näistä sauhuta tai näitä pohtia, MM-kisat keväällä kiinnostavat tällä hetkellä yhtä paljon kuin eukonkannon SM-kisat.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Tornados

Jäsen
Iltalehdessä Lauri Marjamäki kommentoi seuraavaa: "Nyt tiedämme, ketkä voisivat olla MM-kisaehdokkaita"

Toivottavasti niihin ehdokkaisiin ei kuuluisi ainakaan samainen Marjamäki, joka eilen kommentoi samaisessa aviisissa 1-7 -murskatappiota seuraavasti: "En näe sitä huonona pelinä"

Jos ei 1-7 -turpasaunaa näe huonona pelinä, on aika jättää eropaperit ja siirtyä muihin hommiin. Ja kun Marjamäen valmentamien vierasmaaotteluiden saldo on 0-9 eli ei yhtään voittoa, niin turha sitä on Pariisiin asti lähettää ketään pelaajaa nöyryytettäväksi samalla kun valmentaja selittelee medialle, miten päin persettä mennyt peli oli kuitenkin lopulta niin tasokas.

Tai aika samahan se on näistä sauhuta tai näitä pohtia, MM-kisat keväällä kiinnostavat tällä hetkellä yhtä paljon kuin eukonkannon SM-kisat.
Mietin sitä, että nämä Suomen joukkueen viimeaikaiset "menestykset" voivat jopa vähentää MM-kisojenkin kiinnostavuutta Suomen NHL- pelaajien osalta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Vatanen laukoi ainoastaan 4 kertaa maalia kohden, tarkoittanet.
Joo, yritin etsiä noita advanced statseja, mutta en löytänyt niitä mistään. Itse olen aina vähän skeptinen noita analyysejä kohtaan missä lähdetään siitä, että pelaajat tekisivät tarkoituksella tai taitamattomuutta huonoja ratkaisuja kentällä. Että Vatanen maailman luokan pelaajana laukoisi mielummin huonosta paikasta vaikeasta asennosta kuin syöttäisi täysin vapaana olevalle Patrik Laineelle.
 

ijuka

Jäsen
Kyllä sen on pakko olla joko taitamattomuutta tai valmentajan ohjeistusta. Ja Vatasen kutsuminen maailmanluokan pelaajaksi on aika optimistista. Keskikastin pakki jos sitäkään. NHLssä tehnyt 2 maalia 49 matsissa - sitä tasoa herran nallipyssy on. Jos Marjamäki on käskyttänyt laukomaan vaan niin ihmetellä täytyy.

Lainehan on siis tehnyt yli 11 kertaa enemmän maaleja kuin Vatanen.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse olen aina vähän skeptinen noita analyysejä kohtaan missä lähdetään siitä, että pelaajat tekisivät tarkoituksella tai taitamattomuutta huonoja ratkaisuja kentällä. Että Vatanen maailman luokan pelaajana laukoisi mielummin huonosta paikasta vaikeasta asennosta kuin syöttäisi täysin vapaana olevalle Patrik Laineelle.
Sitä minäkin toivon, ettei kyse nyt vaan ollut mistään egoilusta, tyyliin: "meitsi nyt sitä on kummiskin pelannu änäriä aikas monta kautta jo ja teitsi vaan tota liigaa, niin että annapas ku meikä vetäsee tässä malliks kummiskin".

Ja sitten kaveri kiljaisee tuskasta vastapuolella kun taas napsahti kuti kipeästi nilkkaan.

Mutta mistäs noista tietää. Joka tapauksessa koutsin tehtävänä olisi varmistaa tuollainen asia ja tehdä erittäin selväksi, että se vetää kellä on parempi kuti. Eli tässä tapauksessa Laine. Ja jos tätä käskyä ei tottele, niin penkki kutsuu.

Kotikatsomoihin tuo toiminta (etenkin yv:llä) WC:ssä vaikutti kyllä varsin erikoiselta ja varmasti mietitytti monia.
 
"Jääkiekko on tunnepeli" - Veli-Matti Savinainen

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kyllä sen on pakko olla joko taitamattomuutta tai valmentajan ohjeistusta.
Nyt nämä jutut menee taas sille tasolle, että Pulju ei pärjää, kun sille ei syötellä. En vain jaksa uskoa, että Vatanen ei ammattilaisena olisi syöttänyt "täysin vapaana olleelle" Laineelle.

Ja Vatasen kutsuminen maailmanluokan pelaajaksi on aika optimistista. Keskikastin pakki jos sitäkään.
Keskimääräinen peliaika on 22 minuuttia millä Vatanen on peliajoissa sijalla 57 NHL:ssä. Jos lasketaan, että jokaisessa joukkueessa on se kuusi puolustajaa ja jaetaan näin ollen 180 kolmeen osaan (koska NHL:ssä on kolme pakkiparia) on Vatanen siinä ensimmäisessa joukossa, parhaimmassa kolmanneksessa. Tällöin voi mielestäni kutsua pelaajaa maailman luokan pelaajaksi.


Lainehan on siis tehnyt yli 11 kertaa enemmän maaleja kuin Vatanen.
Minulla on pieni salaisuus, mutta sinun tulee luvata, että et kerro kenellekään: Yleensä hyökkääjät tekevät enemmän maaleja kuin puolustajat.
 
Viimeksi muokattu:

ijuka

Jäsen
Nyt nämä jutut menee taas sille tasolle, että Pulju ei pärjää, kun sille ei syötellä. En vain jaksa uskoa, että Vatanen ei ammattilaisena olisi syöttänyt "täysin vapaana olleelle" Laineelle.
No noin kyllä kävi useammankin kerran. Se oli yksi niitä asioita joihin kiinnitin erittäin paljon huomiota YVn aikana, eli jokaista hetkeä jolloin syöttölinja oli auki eikä blokkaajia olisi ehtinyt One Timerin eteen. Vatanen syötti Laineelle tasan 0 kertaa niissä tilanteissa koko turnauksen aikana. Uskoit tai et.


Ja itse kyllä luokittelen pelaajat sen perusteella miten hyviä he ovat pelaamaan, en peliajan perusteella.


Mutta jos tuolle linjalle lähdet, niin Vatanen on puolustajien maalipörssissä 122. ja Laine hyökkääjien maalipörssissä 12. Ja muista, että hyökkääjiä on 50% enemmän.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
No noin kyllä kävi useammankin kerran. Se oli yksi niitä asioita joihin kiinnitin erittäin paljon huomiota YVn aikana, eli jokaista hetkeä jolloin syöttölinja oli auki eikä blokkaajia olisi ehtinyt One Timerin eteen. Vatanen syötti Laineelle tasan 0 kertaa niissä tilanteissa koko turnauksen aikana. Uskoit tai et.


Ja itse kyllä luokittelen pelaajat sen perusteella miten hyviä he ovat pelaamaan, en peliajan perusteella.
Hienoa! Ole uskossasi vahva.


Mutta jos tuolle linjalle lähdet, niin Vatanen on puolustajien maalipörssissä 122. ja Laine hyökkääjien maalipörssissä 12. Ja muista, että hyökkääjiä on 50% enemmän.
M'kay. En todellakaan tiedä mille linjalle lähdimme, mutta sovitaan niin, että tullaan molemmat siltä linjalta pois. Veikkaisin taas, että tämä on joku sinun älyvapaa vertailusi hyökkääjän ja puolustajan välillä. Rask oli Suomen ylivoimien aikaan koko kaksi minuuttia ja hänellä nolla maalia tehtynä! Mitäköhän Marjamäki tässäkin on miettinyt.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On aivan totta, että tulokset Marjamäen aikana ovat olleet epätyydyttäviä. Ghargerin tavoin uskon että Laten kuvioihin tottumisessa menee aikansa. Ruotsissa oltiin melko lailla SM-liiga porukalla ja eihän se taso näytä riittävän kansainvälisissä peleissä. Liigan tulevaisuus tässä mielessä ei näytä pelin tason kannalta kovinkaan hyvältä.

Laten maajoukkue jakso alkoi hiukan murheellisesti world cupissa, joukkueeseen saatiin pelaajia jotka ovat joko a) uransa ehtoopuolella tai b) aloittelemalla uraansa -> ei voi menestyä. EHTlla ongelmana on ollut joukkopako pohjois-Amerikkaan, KHLssäkään ei tällä hetkellä ole kovin montaa valovoimaista suomalaistähteä. Ehkä n. 5kpl:tta, joista Koskinen oli Ruotsissa.

Pidän Erkkaa ja Jukkaa supervalmentajina, mutta minun rankingissa Marjamäki seuraa perässä (Tapola imussaan). Voin kyllä allekirjoittaa Laten väittämät pelaajien tasosta!
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Predators, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72
Ruotsissa oltiin melko lailla SM-liiga porukalla ja eihän se taso näytä riittävän kansainvälisissä peleissä.
Aiempaa keskustelua en ole tässä lukenut mutta tähän se kiteytyy viimeisin EHT Suomen osalta. En minä ainakaan odottanut minkäänlaisia tuloksia tuolla rosterilla ja ennen kaikkea tuolla pakistolla. Ihan kädettömiä noubodeja suurinosa. Suomella perus liigapelaajia joiden taso ei riitä noihin peleihin. Jos voittoja ja menestystä näistä pippaloista haetaan niin siinä mielessä syyttävä sormi osoittaa Latea kun on valinnut tuollaisen joukkueen. Toisaalta ymmärrän sen ettei samoja pelaajia voi ja kannata valita joka turnaukseen ylikuormituksen takia mutta tällaisiin tuloksiin pitää tyytyä varmaan jatkossakin.

Tästä joukkueesta MM joukkueeseen ei ole aitoja saumoja kovinkaan monella pelaajalla, ehkä Savinainen, Haapala, Koskinen, Manninen. En yhtäkkiä tiedä onko muilla. Sillä oletuksella että änäristä saadaan vähintään se 2 kentällistä pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En vain jaksa uskoa, että Vatanen ei ammattilaisena olisi syöttänyt "täysin vapaana olleelle" Laineelle.
Kattellaan niitä matsheja, niin ei tartte mutuilla.

Ne kerrat kun Vatanen sitten syötti, oli syöttö luokattoman huono liian taakse tai eteen. Oli aika hämmentävää seurattavaa...
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
No noin kyllä kävi useammankin kerran. Se oli yksi niitä asioita joihin kiinnitin erittäin paljon huomiota YVn aikana, eli jokaista hetkeä jolloin syöttölinja oli auki eikä blokkaajia olisi ehtinyt One Timerin eteen. Vatanen syötti Laineelle tasan 0 kertaa niissä tilanteissa koko turnauksen aikana. Uskoit tai et..
Kattellaan niitä matsheja, niin ei tartte mutuilla.

Ne kerrat kun Vatanen sitten syötti, oli syöttö luokattoman huono liian taakse tai eteen. Oli aika hämmentävää seurattavaa...
Tässä on Suomen ottelut Ruotsia ja Venäjää vastaan. Venäjä-ottelu ja Ruotsi-ottelu (linkit vievät youtubeen ja aukeavat random kohtiin kyseisistä otteluista). Näyttäkää minulle ne kohdat, joissa ylivoimalla Laine on selvästi vapaana, mutta Vatanen jättää syöttämättä täysin vapaana olevalle ja hyvässä vetopaikassa olevalle Patrik Laineelle.

Tästä vielä tilastot, jotta voitte kelailla ylivoimiin. Venäjä-ottelu ja Ruotsi-ottelu.

Itse näin noissa paljon enemmän syöttöjä Vataselta Laineelle kuin tasan nolla. Mutta nyt, näyttäkää minulle! Ja näitä on toki helppo löytää, koska näitä kävi "useamman kerran".
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Viime MM-kisojen otteluseurantaketjuissa ja Suomen joukkuetta koskevassa ketjussa oli useampi viesti jossa valitettiin, että Juuso Hietanen ei syötä Laineelle vaikka hän olisi hyvässä vetopaikassa. Milloinkahan Winnipegin kausiketjuun ja/tai Laineen omaan ketjuun alkaa tulvia "Helvetin Byfuglien/Trouba, kun ei syöttänyt Laineelle, vaikka oli vapaana" -tyyppisiä viestejä?

Ja mitä tulee Marjamäkeen, niin en todellakaan mitään potkuja alkaisi tässä vaiheessa antamaan. Ei se aikaisemmillakaan päävalmentajilla ole ruusuilla tanssimista se alku ollut - ei tosin kyllä näin heikkokaan, mutta se ei ole mikään syy potkuille. Annetaan nyt aikaa näyttää. Itselläni ainakin on edelleen vahva luotto Marjamäkeen.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
"Helvetin Byfuglien/Trouba, kun ei syöttänyt Laineelle, vaikka oli vapaana" -tyyppisiä viestejä?
Buffihan ja Lainehan erotettiin ylivoimasta toisiin ketjuihin kun miesten ajatustenjuoksu ei oikein yhteen sovi. Buffi tykkää itse laukoa, joten Laineen avut menee vähän hukkaan kun niitä syöttäjä ei hirveästi tule.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
No, onneksi siellä on se pitkä MM-leiritys tulossa niin pääsee Marjamäki hieromaan pelitapaa kuntoon. Näissä lyhyissä turneissa on tosiaan täysin mahdotonta ehtiä sisäistää tuota "Marjamäki"-kiekkoa, jossa viisikon yhteispeli korostuu normaalia enemmän. Tarvitaan paljon toistoja, mielellään harkkapelejä, niin yhteispeli alkaa pikkuhiljaa syöpyä selkärankaan. Nyt täytyy vain luottaa että tuo leirityksen aika riittää tähän.

Voisi olla järkevää yksinkertaistaa tuota pelisysteemiä joiltain osin, niin se olisi helpompaa ja nopeampaa sisäistää. Silloin pelaajien on varmasti helpompi saada itseluottamusta verrattuna siihen että homman oppiminen jää viime tinkaan. Myös kunnollinen taistelu-moodi on varmasti helpompi kaivaa esiin kun itse pelitavassa ei ole epäselvää. Mieluummin kovaa taistelua hieman yksinkertaisemmalla pelitavalla kuin hieno ja monimutkainen pelitapa, jonka toteuttaminen on liian haasteellista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy